Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Jazzy.ba

#1626 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

vukojebina wrote:Ja samo ne mogu da vjerujem da si i ti podlego trolanju od funboysa..kao eto s3 steka..
Qler

#1627 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

ja sam poredio ono sa imenikom. Ugasio proces, uzeo s3 i nokia e6. Pogledaj specifikacije oba telefona da vidis razliku. I e6 duplo brze otvori obicni imenik. E sad, kad neko uzme telefon, da milju za njega, valjda je za ocekivati da taj "telefon" dio radi bezprijekorno...
vukojebina

#1629 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

joooooooj Allaha mi sam znao da ces postavit taj video koji je nidje veze...pa i degenerik najveci, i onaj ko nikad nije uzeo s3 u ruke vidi da je video cisti fejk...de mi reci ziv bio jel drzis taj clip u bookmarksima... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fauja Singh

#1630 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Ovo na videu je neka kopija S3 ili je mobitel neispravan.
Ja se neću složiti da S3 radi fluidno kao Galaxy Nexus ili Nexus 4 (bar što se tiče mog ličnog iskustva) ali ovo na videu je pretjerano, pa ni Galaxy mini nije ovako spor.

Sent from my Nexus 4
Qler

#1631 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

ma vidis na s3 otvoreno 3 miliona aplikacija, update-i, i svasta nesto. iPhone cist ko' suza, jos i ono sto naziva multitasking, ne radi u pozadini....
Jazzy.ba

#1632 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

Vidimo taj famozni multitasking na djelu.
lelooo

#1633 Re: Smartphone diskusije

Post by lelooo »

Jazzy.ba wrote:
vukojebina wrote:Ja samo ne mogu da vjerujem da si i ti podlego trolanju od funboysa..kao eto s3 steka..
Baš smiješan video :-D majstor instalirao pola interneta (vidi mu notification bara i strihira) na s3 i sad kao laga, pa moj sony ray sa 512 rama nema šanse da laga onoliko

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Maharadza

#1634 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Jazzy.ba wrote:Vidimo taj famozni multitasking na djelu.
On barem podržava istinski multitasking do kraja, a to što isti štopa i laga kada je otvoreno milion aplikacija u pozadini je LOGIČNO (baci pogled na not. bar u gornjem dijelu tog' galaxy-a na klipu, svaka ikona je po jedan app skinut i Boga pitaj koliko ih se još u pozadini skida sa Play Store-a i instalira na telefon)!

A sada da ti čiko objasni pojam multitaskinga na prostom' primjeru: Ja kada pokrenem BF3 na svome i5 quad PC-u sa 8GB ram-a, grafom od gigu ddr5, WD Caviar Black disku koji je među najbržim HDD-ovima (izuzevši SSD-ove naravno) pa odradim "ALT+TAB" tako da igra radi u pozadini i taj moj komp. ŠTOPA nehumano, e tako ti je i sa telefonom, logično da će štopati ako je masa drugih app-ova pokrenuta i RADE u pozadini i/ili se skida sa net-a i instalira na isti! Poenta je što taj isti multitasking RADI, mada usporen, ali RADI, za razliku od iphone-a za kojeg je ta riječ misaona imenica! Isti lag se naravno može popraviti tako što će taj gore fanboy očistiti memoriju i ukinuti par pozadinskih app-ova pa da fon malo "odahne", kao što "odahne" i moj PC čim ukinem BF3! :mrgreen: Nadam se da si nešto naučio?! ;-)
Last edited by Maharadza on 20/05/2013 22:56, edited 4 times in total.
lelooo

#1635 Re: Smartphone diskusije

Post by lelooo »

Jazzy.ba wrote:
Baš smiješan video :-D majstor instalirao pola interneta (vidi mu notification bara i strihira) na s3 i sad kao laga, pa moj sony ray sa 512 rama nema šanse da laga onoliko.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Qler

#1636 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Maharadza wrote:
On barem podržava istinski multitasking do kraja, a to što isti štopa i laga kada je otvoreno milion aplikacija u pozadini je LOGIČNO (baci pogled na not. bar u gornjem dijelu tog' galaxy-a na klipu, svaka ikona je po jedan app skinut i Boga pitaj koliko ih se još u pozadini skida sa Play Store-a i instalira na telefon)!

A sada da ti čiko objasni pojam multitaskinga na prostom' primjeru: Ja kada pokrenem BF3 na svome i5 quad PC-u sa 8GB ram-a, grafom od gigu ddr5, WD Caviar Black disku koji je među najbržim HDD-ovima (izuzevši SSD-ove naravno) pa odradim "ALT+TAB" tako da igra radi u pozadini i taj moj komp. ŠTOPA nehumano, e tako ti je i sa telefonom, logično da će štopati ako je masa drugih app-ova pokrenuta i RADE u pozadini i/ili se skida sa net-a i instalira na isti! Poenta je što taj isti multitasking RADI, mada usporen, ali RADI, za razliku od iphone-a za kojeg je ta riječ misaona imenica! Nadam se da si nešto naučio?! ;-)
Niko nema multitasking kao WP i iOS. Precizniji naziv je historija pokrenutih aplikacija. Jer se ne izvrsavaju u realnom vremenu nego stoje zamrznute i cekaju da se pokrenu ponovo. Sto se toga tice MeeGo je vrh (sada i sailfish) pa onda symbian i android (sa zadnjim updateima 4.x) i na kraju WP, iOS i dumbphones (pogledajte Asha 501 sta radi, i kazu nije smartphone a WP jeste :) )
Jazzy.ba

#1637 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

Maharadza wrote:

A sada da ti čiko objasni pojam multitaskinga na prostom' primjeru: Ja kada pokrenem BF3 na svome i5 quad PC-u sa 8GB ram-a, grafom od gigu ddr5, WD Caviar Black disku koji je među najbržim HDD-ovima (izuzevši SSD-ove naravno) pa odradim "ALT+TAB" tako da igra radi u pozadini i taj moj komp. ŠTOPA nehumano, e tako ti je i sa telefonom, logično da će štopati ako je masa drugih app-ova pokrenuta i RADE u pozadini i/ili se skida sa net-a i instalira na isti! Poenta je što taj isti multitasking RADI, mada usporen, ali RADI, za razliku od iphone-a za kojeg je ta riječ misaona imenica! Isti lag se naravno može popraviti tako što će taj gore fanboy očistiti memoriju i ukinuti par pozadinskih app-ova pa da fon malo "odahne", kao što "odahne" i moj PC čim ukinem BF3! :mrgreen: Nadam se da si nešto naučio?! ;-)
Zar nisu one štrihirane ikonice u status baru gotovi downloadi aplikacija, a ne pokrenute aplikacije? Kakve to veze ima sa multitaskingom?
Maharadza

#1638 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Jazzy.ba wrote:
Maharadza wrote:

Zar nisu one štrihirane ikonice u status baru gotovi downloadi aplikacija, a ne pokrenute aplikacije? Kakve to veze ima sa multitaskingom?
A po čemu ti znaš da nema još 20 istih koje se trenutno skidaju/instaliraju na fon?! A moguće da je i torrent ili drugi DL manager pokrenut pa se skida nešto?! (jer wifi je očito uplajen i AKTIVAN CIJELO VRIJEME - divi zelenu i crvenu strelicu)

btw. 5:11 - volio bi vidjeti ovu čitavu listu, tj da scroll-a prema gore, vjerujem da je pozamanšna (možda i rekordne "dužine")!

5:13 - CPU POWER SAVING - ON (LIMIT THE MAXIMUM PERFORMANCE OF THE CPU) - najbolji dokaz koji je ovo hejter! :run:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oAQ#t=707s

Gdje ti ovdje vidiš lag?!
and

#1639 Re: Smartphone diskusije

Post by and »

SA 071 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Pa to sto su tvoji haver dziberi, ne mora znacit da nema doista korisnika kojima Android u potpunosti odgovara u odnosu na druge operativne. Sto se mene tice, Android je zadovoljio sve moje potrebe na mobitelu, i to veoma ucinkovito i jednostavno, sto se ne moze reci za komplikaze na iOS-u i ogranicenost WPa. Dakako, i ta da OS-a imaju svoje prednosti, ali otvorenost i sirok dijapazon aplikacija na Androidu su ipak njegov najveci adut. Smijesno je tvrditi da je OS neintuitivan zbog ogromnog broja aplikacija koje su dostupne. Korisniku koji nije zahtjevan na clean verziji Androida dodje sve sto mu je potrebno, i takav i nece traziti dalje. Korisniku koji zeli maksimalno iskoristiti ulozeno, otvorene su beskrajne mogucnosti. It doesnt take a genious
Ali velika većina korisnika koristi samo najosnovnije stvari, što mu može odraditi i neki telefon star 2-3 godine i na bilo kom OS-u. Korisniku koji nije zahtjevan nije ni potreban android za njegove potrebe već dobar telefon bez obzira je li android, iOS, WP, Symbian, MeeGoo... Ali i ti koji nisu zahtjevni će reći npr. "ma kakav WP, fale mu aplikacije, android je zakon" iako on te aplikacije niti koristi niti zna koje su to. Kada bi pitao većinu korisnika šta koriste kod telefona i pokušao analizirati šta od tih stvari android može što drugi ne mogu ili šta od toga android radi bolje od drugih shvatio bi da većina korisnika koristi one mogućnosti telefone koje i telefoni na drugim OS mogu uraditi jednako dobro, a možda i bolje. E o tome se radi. Pomodarstvo je čudo, a danas je pomodno reći android je zakon...
nekada je nokia drmala sa simbianom,pa se to okrenulo.ljudi uradili dobar os ,imaju najbolju ponudu,najveći broj modela,od najjeftinijih do najskupljih i razvaljuju.zato je android zakon,i to pokazuju rezultati prodaje.
kupca treba znati zadržati i ponuditi mu nešto novo,kvalitetno,po nižoj cijeni.
BadBoy

#1640 Re: Smartphone diskusije

Post by BadBoy »

Hahah nemojte se primati na očite trollove :D
SA 071

#1641 Re: Smartphone diskusije

Post by SA 071 »

and wrote:
SA 071 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Pa to sto su tvoji haver dziberi, ne mora znacit da nema doista korisnika kojima Android u potpunosti odgovara u odnosu na druge operativne. Sto se mene tice, Android je zadovoljio sve moje potrebe na mobitelu, i to veoma ucinkovito i jednostavno, sto se ne moze reci za komplikaze na iOS-u i ogranicenost WPa. Dakako, i ta da OS-a imaju svoje prednosti, ali otvorenost i sirok dijapazon aplikacija na Androidu su ipak njegov najveci adut. Smijesno je tvrditi da je OS neintuitivan zbog ogromnog broja aplikacija koje su dostupne. Korisniku koji nije zahtjevan na clean verziji Androida dodje sve sto mu je potrebno, i takav i nece traziti dalje. Korisniku koji zeli maksimalno iskoristiti ulozeno, otvorene su beskrajne mogucnosti. It doesnt take a genious
Ali velika većina korisnika koristi samo najosnovnije stvari, što mu može odraditi i neki telefon star 2-3 godine i na bilo kom OS-u. Korisniku koji nije zahtjevan nije ni potreban android za njegove potrebe već dobar telefon bez obzira je li android, iOS, WP, Symbian, MeeGoo... Ali i ti koji nisu zahtjevni će reći npr. "ma kakav WP, fale mu aplikacije, android je zakon" iako on te aplikacije niti koristi niti zna koje su to. Kada bi pitao većinu korisnika šta koriste kod telefona i pokušao analizirati šta od tih stvari android može što drugi ne mogu ili šta od toga android radi bolje od drugih shvatio bi da većina korisnika koristi one mogućnosti telefone koje i telefoni na drugim OS mogu uraditi jednako dobro, a možda i bolje. E o tome se radi. Pomodarstvo je čudo, a danas je pomodno reći android je zakon...
nekada je nokia drmala sa simbianom,pa se to okrenulo.ljudi uradili dobar os ,imaju najbolju ponudu,najveći broj modela,od najjeftinijih do najskupljih i razvaljuju.zato je android zakon,i to pokazuju rezultati prodaje.
kupca treba znati zadržati i ponuditi mu nešto novo,kvalitetno,po nižoj cijeni.
Ma znam šta govoriš, ali ja govorim o različitim kategorijama kupaca. Imaš one kupce koji kupuju telefon zbog aplikacija, interneta, igrica (ako hoćeš moćnog OS-a) i one kojima to ne treba jer uglavnom ne koriste te stvari. E ovi drugi bi onda valjda trebali kupovati telefone zbog hardvera, tj. radi telefona kao telefona. A u tom slučaju i za te pare koje daju za neki android mogu kupiti puno kvalitetnije telefone nego što je to neki od tih androida. Ali ta opsjednutost androidom bi se mogla izučavati u naučne svrhe.

Ponavljam, nije mi problem vidjeti opsjednutost androidom kod ljudi kojima on omogućava neke stvari koje drugi ne mogu, ali mi je smiješno vidjeti nekoga opsjednutog androidom zbog toga što je puno čuo o njemu, a ne zbog toga što nešto od toga koristi, jer realno ne koristi ništa od toga što android čini moćnim... Ko je shvatio šta hoću da kažem, shvatio je. Ko nije, ja mu ne mogu pomoći...
Djubre_

#1642 Re: Smartphone diskusije

Post by Djubre_ »

Ovaj iphone je prava chuna pionirska.

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
nisam_ni_ja

#1643 Re: Одг: Smartphone diskusije

Post by nisam_ni_ja »

Uključena Štednja napajanja na S3 na klipu, to drastično uspori telefon.

Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
Maharadza

#1644 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

nisam_ni_ja wrote:Uključena Štednja napajanja na S3 na klipu, to drastično uspori telefon.

Ma i da nije, dovoljno je da isti skida/instalira veći broj app-ova istovremeno sa play store-a i da uspori drastično. Ovo važi za gotovo svaki uređaj, jedino sam do sada vidio da note2 to nekako uspijeva 'podnijeti' bez većih problema. Jednostavno kako god treba PC ostaviti na miru dok npr. Instaliraš neku 'težu' igru (crysis, metro i sl.) tako i android fon dok isti radi update više app-ova sa p.store-a. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
nisam_ni_ja

#1645 Re: Smartphone diskusije

Post by nisam_ni_ja »

To stoji, ali ovdje je telefon spor baš zbog toga što je ta štednja upaljena. Kad se skidaju čuda sa Play Store-a, bude štucanja, ali par sekundi dok instalira aplikaciju i izbaci ikonicu na desktop, a ovdje je štucanje konstantno.
jasmin93

#1646 Re: Smartphone diskusije

Post by jasmin93 »

Pozdrav. Zanima me ima li neko iskustvo sa telefonom Sony Xperia J? Na netu su komentari pretežno negativni, pa zanima me da li je i ovdje situacija takva. :/
cicos

#1647 Re: Smartphone diskusije

Post by cicos »

Imam Sony xperia J, ali mi se desava da kada zelim uspostaviti poziv telefon ostane "gluh", ne daje nikakav signal, i nakon toga opet pokusam i uspijem uspostaviti poziv. takoder, desi se i da kada me neko zove daje signal da je nedostupan i iz drugog pokusaja uspostavi poziv...da li je ovo do aparata i na koji nacin se da popraviti? da ga nosim na servis?
Maharadza

#1648 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

cicos wrote:Imam Sony xperia J, ali mi se desava da kada zelim uspostaviti poziv telefon ostane "gluh", ne daje nikakav signal, i nakon toga opet pokusam i uspijem uspostaviti poziv. takoder, desi se i da kada me neko zove daje signal da je nedostupan i iz drugog pokusaja uspostavi poziv...da li je ovo do aparata i na koji nacin se da popraviti? da ga nosim na servis?
KOji je android u pitanju? ICS (4.0.4) ili Jelly bean (4.1.2) - odeš na "settings" - "about phone" i tamo pod "Android Version" ti piše! Ako je ICS probaj odraditi update na Jelly bean, valjda je izašao oficijelni?!
oldtajmer

#1649 Re: Smartphone diskusije

Post by oldtajmer »

koji biste preporucili launcher za android :)
nisam_ni_ja

#1650 Re: Одг: Smartphone diskusije

Post by nisam_ni_ja »

Ja koristim Apex i odličan je.

Post Reply