Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1626 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

libertas300 wrote:Prije sljedece zime uzmite i prepilite cijevi tog usranog grijanja i prestanite im placati

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ljudi odjavili grijanje i opet moraju plaćati po 20-30 maraka mjesečno,za cijevi
Eborg

#1628 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Prati li iko ove budžete, kantonalno-gradske odluke i to? Hoće li biti išta od ovih projekata ove godine:

Stadion "Bilino polje" -> proširenje kapaciteta
Hotel "Rudar -> pretvaranje u studentski dom
Gradska kafana -> pretvaranje u biblioteku
ExNihilo

#1629 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Dugo je potrajalo grijanje.
Not My Idea

#1630 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

:lol: a ja cijeli dan kontam sto mi je hladno
motorola01

#1631 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Ellinor wrote:Dugo je potrajalo grijanje.
Rekli da ce ujutro do 9 sati doci i evo jos nema. Znaci ni danas nema vec pola dana, sto u konacnici racun smanjuje za jos jedan dan. Januarski racuni bi vec trebali biti umanjeni za 15 dana(prepolovljeni), a tek je 21. Januar :-)
sorted

#1632 Re: Zeničani

Post by sorted »

Not My Idea wrote::lol: a ja cijeli dan kontam sto mi je hladno
Zar nema niko da te ugrije? :P

Znaci ako ne bude 15 dana, necemo platit nista za januar, jel tako motorola01? :mrgreen:
motorola01

#1633 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

sorted wrote:
Not My Idea wrote::lol: a ja cijeli dan kontam sto mi je hladno
Zar nema niko da te ugrije? :P

Znaci ako ne bude 15 dana, necemo platit nista za januar, jel tako motorola01? :mrgreen:
Tako bi trebalo, ali.... I prosli mjesec je bio kvar(kad su popucale cijevi kod KSC-a i na bulevaru) od dan ili dva i nisu se udostojili smanjiti ni feninga.
Pisistratus

#1635 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Kako je krenulo, u čaršiju će se morat' s lovačkom puškom izlazit'.
sorted

#1636 Re: Zeničani

Post by sorted »

Nek tuzi Husein-beya i sve dzukele redom iz OV, ta njihovi su to ljubimci.
samo_ti

#1637 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Obratite se onoj glumici i voditeljici. Svojevremeno vas je pozivala da se okupljate i protestvujete radi zastite tih kerova. Sta je sada ? :D

Kada ih treba smaknuti, nedaj. Dizi sve svjetske nevladine organizacije na noge.
Kada ih ostavis, pojedose nam gradjane :-D

Samo sintore vratiti, pa neka se zale sudu u Strazburu ;-)
Pisistratus

#1638 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Norm

#1639 Re: Zeničani

Post by Norm »

Sta je sugradjani? Kad je trebalo pisat neke peticije tamo za zastitu zivotinja i pazi, pasa lutalica, stajali ste u redu kod Bosanke...I jos se gurali ko ce dati svoje podatke, da se vidi kako ste eto bas vi zastitnik zivotinja. Slikali ste se i fotke objavljivali na FB-u... pa dodjose izbori, pa izabraste staru/novu opciju da nas vodi jos cetiri godine...
Nema azila za zivotinje, malo ima malo nema grijanja, malo nam djeca oboljevaju od rakova zbog "cistog" zraka, a ako ne obole imaju traume zbog napada pasa, al jebo to imamo najvise kruznih tokova po glavi stanovnika...ijhaaaa hajmo ukrug jarane moj...
Nije kriv gosp. Smajlovic, i ne prebacujte odgovornost svih nas na samo jednog covjeka...Nije fer...
Over and Out...
kamen spoticanja

#1640 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

samo_ti wrote:Obratite se onoj glumici i voditeljici. Svojevremeno vas je pozivala da se okupljate i protestvujete radi zastite tih kerova. Sta je sada ? :D

Kada ih treba smaknuti, nedaj. Dizi sve svjetske nevladine organizacije na noge.
Kada ih ostavis, pojedose nam gradjane :-D

Samo sintore vratiti, pa neka se zale sudu u Strazburu ;-)
ovim europskim zakonom o kerovima koji smo usvojili dozvoljava se eutanazija pasa koji izazivaju opasnost i napadaju ljude...a ja kako god skontam 90% ovi dzukela su i agresivni i napadaju koga i gdje stignu...
dakle jasno...a nek snezana trosi fondove...sta fali...dodje nam nesto ko vanjska investicija :D
Warashii

#1641 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Norm wrote:Sta je sugradjani? Kad je trebalo pisat neke peticije tamo za zastitu zivotinja i pazi, pasa lutalica, stajali ste u redu kod Bosanke...I jos se gurali ko ce dati svoje podatke, da se vidi kako ste eto bas vi zastitnik zivotinja. Slikali ste se i fotke objavljivali na FB-u... pa dodjose izbori, pa izabraste staru/novu opciju da nas vodi jos cetiri godine...
Nema azila za zivotinje, malo ima malo nema grijanja, malo nam djeca oboljevaju od rakova zbog "cistog" zraka, a ako ne obole imaju traume zbog napada pasa, al jebo to imamo najvise kruznih tokova po glavi stanovnika...ijhaaaa hajmo ukrug jarane moj...
Nije kriv gosp. Smajlovic, i ne prebacujte odgovornost svih nas na samo jednog covjeka...Nije fer...
Over and Out...
Mal ti ne reko nesto.
Norm

#1642 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ma slobodno, nema uvrede... :wink: :wink: :wink:
Mustang1

#1643 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ja redovno napucam nogom psa na ulici kad zalaje na mene .. Nedavno je jedan bio u dvoristu ali stalno laje kad prodjem i njusku kroz ogradu izvalio .. Mislim da je nikad nece izvaliti :D Bio je i gazda tu samo je rekao pascedu da prekine meni ni rijeci :D ( i to pasce sto je u dvoristu je lutalica samo pokupljena ko fol ljubitelji zivotinja )
kamen spoticanja

#1644 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Bubalo1 wrote:Ja redovno napucam nogom psa na ulici kad zalaje na mene .. Nedavno je jedan bio u dvoristu ali stalno laje kad prodjem i njusku kroz ogradu izvalio .. Mislim da je nikad nece izvaliti :D Bio je i gazda tu samo je rekao pascedu da prekine meni ni rijeci :D ( i to pasce sto je u dvoristu je lutalica samo pokupljena ko fol ljubitelji zivotinja )
ima onaj jedan fakin od kera ispred bosanke teferichi uglavnom...bijele boje...tako perfidno napada bez ikakvog upozorenja...samo ti pridje iza ledja i pocne lajat ko mamen i pokusava uhvatiti nogu :-)
nedavno mi je isto napravio trudnoj supruzi kad ja nisam bio tu da je zastitim :D
poslije sam ga trazio ko kaznjenicka bojna...al ga nije bilo nigdje...pojavio se opet kad se hanuma porodila al posto je sve proslo hvala Bogu dobro,bilo mu je oprosteno zbog slatke i to...
mal ga i nahranio nisam :D
soul_assassin

#1645 Re: Zeničani

Post by soul_assassin »

Ma mislim da je svima više jasno da je ovaj problem eskalirao i da ga samo egzekucija pasa može spriječiti. Samo čekam dan da se građani organizuju i odrade ovaj posao, primijetim kako se to rješava u drugim dijelovima države, kao naprimjer u Hrasnici kad ih je uklonjeno 14. Volim životinje ali ne pamtim kad sam posljednji put vidio mačku na ulici, što također znači da je level pacova i miševa vrh vrhova. Neki dan kad sam vidio pacova kod klupa na rijeci, mislio sam da je izašao Splinter iz nindža kornjača da unovači nekog.

Btw. kada bude u Zenici manifestacija auta Oldtajmera, sjećam se da je bilo prije par godina ali nešto nisam siguran u zadnjih par godina da toga ima.
Eborg

#1646 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Gdje je ovo staro jevrejsko groblje u Zenici? Nisam znao ni da postoji.

Image
convict

#1647 Re: Zeničani

Post by convict »

.
Last edited by convict on 19/02/2014 00:26, edited 1 time in total.
Djubre_

#1648 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

anthraxQ wrote:joj najgluplje mi je ljeti kada svaka osoba, iole mlađa, izađe u grad, pa svi šetaju onim trgom od Bosanke do Kamenog mosta. Pa to kao rasprodaja ljudi. Cure su naravno u najizazovnijim krpicama, a muški svi ... :dance: .
U svakom gradu setaju... narod izadje da seta malo... gdje bi drugo setali.. po blatusi...

Sent from my GT-i9001
Eborg

#1650 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Hvala puno!
Post Reply