Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dabarizmabra

#1626 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

U Tibri skroz stalo grijanje, kazu neki je kvar.

Zna li iko o cemu se radi i kad ce profunkcionisati...
una_bo

#1627 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

Čudna sorta wrote:Ni meni nema ama baš nikakve logike da ne govore istinu, mada ko zna... Do sad sam gledala i raspitivala se za neke novogradnje, pa znam da odmah ti kažu koji su već kupljeni-rezervisani. Dosta stanova se rezerviše (napravi predugovor) još dok je zgrada u izgradnji, obzirom da je cijena kvadrata u tom periodu povoljnija.

A kad vide da si zaista zainteresovan za stan, još oni tebe zovu a ne da govore da je prodato ako nije. Ali sve je moguće...

evo njegovog emaila

Postovani,

Stanovi koji vas zanimaju su svi rezervisani.
Ja cu vas svakako zapisati na listu potencijalnih klijenata, a vas bih zamolio da vi mene svakako kontaktirate s vremena na vrijeme da provjerite ukoliko je neko odustao.

LP
Helmin

Sad ću mu ja poslati email da ni navede sve stanove koji nisu rezervisani pa ću da vidim...

a Lažu naravno, nisu svi prodati, to će se vidjeti kad se zgrada useli.
Čudna sorta

#1628 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Čudna sorta »

Ma vjerujem ja tebi, ali mi, kažem opet, nema logike da lažu... pa njima je u interesu prodati stan. Možda su baš rezervisani svi koji tebe zanimaju. Ali eto, vidi šta će ti odgovoriti...
johntra

#1629 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Postoji velika mogućnost da je određeni broj stanova ostavljen onome ko vrši izgradnju, pa da se kasnije prebiju troškovi...e sad, sumnjam da su svi u jednoj zgradi ostavljeni radi toga...jesi li pitala šta je potrebno za rezervaciju? kapara ili nešto drugo?
kockica_kockica

#1630 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

una_bo wrote:
kockica_kockica wrote:
una_bo wrote:ne znam jesam li na pravoj temi, ali treba mi savjet:

dakle, javim se u prostor.ba agenciju jer hoću da kupim stan. onaj na malti. rekoše mi, kao što na stranici piše da je lamela 2 sa onim finim velikim stanovima rasprodata (SVI STANOVI). dobro. kažem njemu, onda daj taj pored, lamela 2, ovi od 53 kvadrata, jer ne želim lamelu 1, ona nije po mom mišljenju osvijetljena dovoljno (a i arhitekta mi je preporučio te stanove) kad reče on meni da su SVI stanovi REZERVISANI! i da će me staviti na spisak, pa ako neko odustane, da će me staviti na spisak za kupovinu. i da se ja njemu češće javljam da vidim dokle je taj spisak!

dakle, trebaju mi sljedeće informacije:
1. kako ja mogu provjeriti da li su ti stanvoi prodati kao što kažu, i kako ja mogu vidjeti tj oni meni dokazati da su rezervisano skoro 30 stanova, jer ja mislim da ovdje neko muti i laže.

2. ako ima iko na forumu da je rezervisao ili kupio stan neka se javi ovdje, baš me zanima
Sto te navelo da pomislis da te lazu?

Ne znam zasto bi uopce to slagali jer je njima u interesu da prodaju stanove, te da nemaju razloga lagati da je prodano ili rezervisano ako nije.
Mozda mozes provjeriti kod izvodjaca radova, ili dati nekome drugom da nazove i pita slicna pitanja.
gdje ti živiš, ovo je bosna, hoćeš da kažeš da su svi stanovi prodati (ovi veliki) ali da su svih 30 stanova od 53 kvadrata rezervisani ali ne i prodati?

pogledaj malo na stranici šta piše.
Meni nema logike da lazu, to hocu da kazem... njima je u interesu da stanove prodaju....
holowey

#1631 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

ma klasicna navlakusa za dizanje cijene... "eto vidis kakva je jagma za ove stanove, evo ko tebi smo uspjeli jedan da sacuvamo... cijena? sitnica"
neki

#1632 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

una_bo wrote:
Čudna sorta wrote:Ni meni nema ama baš nikakve logike da ne govore istinu, mada ko zna... Do sad sam gledala i raspitivala se za neke novogradnje, pa znam da odmah ti kažu koji su već kupljeni-rezervisani. Dosta stanova se rezerviše (napravi predugovor) još dok je zgrada u izgradnji, obzirom da je cijena kvadrata u tom periodu povoljnija.

A kad vide da si zaista zainteresovan za stan, još oni tebe zovu a ne da govore da je prodato ako nije. Ali sve je moguće...

evo njegovog emaila

Postovani,

Ja cu vas svakako zapisati na listu potencijalnih klijenata, a vas bih zamolio da vi mene svakako kontaktirate s vremena na vrijeme da provjerite ukoliko je neko odustao.

LP
Helmin

Sad ću mu ja poslati email da ni navede sve stanove koji nisu rezervisani pa ću da vidim...

Na koji objekat na malti mislis? Da li na ovaj sto se gradi tzv 'moja malta'?
Ako da, zar je problem direktno nazvati ans drive i raspitati se o raspolozivosti stanova?? Prostor je tu samo preprodavac i vjerovatno nemaju potpune informacije oko stanova pa te vozaju da ne bi snosili odgovornost ako ti ponude stan koji nije slobodan.
Naravno da nema sanse da su svi prodati i rezervisani. U ovoj zgradi omjer cijene i kvaliteta nije bas najpovoljniji, i u boljim objektima ostane slobodnih stanova i nakon zavrsetka radova
Capsicum

#1633 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Capsicum »

una_bo wrote:

evo njegovog emaila

Postovani,

LP
Helmin

Ja cirkusa haha. Znaci ti hoces da mu iskesiras preko 100.000 KM, a on ti govori da trebas da ga svako malo zoves i raspitujes se o raspolozivosti stanova?! Nevjerovatni su ovi prodavci stvarno. Ko da ti njemu prodajes stan, a ne on tebi...
kockica_kockica

#1634 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

Rezervacija stana se placa i traje ograniceno vrijeme... obicno se radi o kupcu kojem treba kredit... ako ne ispostuje rezervacijske stavke onda mu rezervacija propada...

Mozda stvarno nema raspolozivih stanova te odredjene kvadrature u agenciji .... @una idi kod izvodjaca i s njima razgovaraj o tome. Mozda oni imaju odredjeni broj stanova na raspolaganju da ih sami prodaju a agencija drugi broj koji je kupljen/rezerviran i slicno....
hopcup

#1635 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hopcup »

Capsicum wrote: Ja cirkusa haha. Znaci ti hoces da mu iskesiras preko 100.000 KM, a on ti govori da trebas da ga svako malo zoves i raspitujes se o raspolozivosti stanova?! Nevjerovatni su ovi prodavci stvarno. Ko da ti njemu prodajes stan, a ne on tebi...
e svašta, stvarno...
inače, moje iskustvo sa ovim iz prostora je grozno, tako da me ništa od njih ne čudi.
Kosato

#1636 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kosato »

Koliko sam mogao cuti od ovih mahalskih prica kao da stanovi u novoj zgradi na malti nije ni polovina kupljena....zbog paprene cijene...to sto su ko fol "rezervisane" plaho ne vjeruj...samo otidji u njihovu kancelariju i reci ja hocu da kupim evo kesh, nemoj preko agencije, oni cuvaju neke stanove zato da bi mogli skuplje prodati..nego sto je regularna cijena.. i ja sam kontao kupiti tu stan kad sam cuo koliko je kvadrat sto mi je preskupo, a raspored stana haoticno....nista valja mi cekati iducu godinu...ne bil mozda kakva nova zgrada pocela negdje niknuti :D
una_bo

#1637 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

Kosato wrote:Koliko sam mogao cuti od ovih mahalskih prica kao da stanovi u novoj zgradi na malti nije ni polovina kupljena....zbog paprene cijene...to sto su ko fol "rezervisane" plaho ne vjeruj...samo otidji u njihovu kancelariju i reci ja hocu da kupim evo kesh, nemoj preko agencije, oni cuvaju neke stanove zato da bi mogli skuplje prodati..nego sto je regularna cijena.. i ja sam kontao kupiti tu stan kad sam cuo koliko je kvadrat sto mi je preskupo, a raspored stana haoticno....nista valja mi cekati iducu godinu...ne bil mozda kakva nova zgrada pocela negdje niknuti :D

već mu je rečeno da neću na kredit i da želim da završim to, dam kaparu ili kako već ide. problem je što se meni sviđaju stanovi na lameli 2, a ne na onoj drugoj, koja nije osunčana. na njihovoj stranici piše da su
L2- S07 / S16 / S25 / S34 / S43 / S52 / S61 / S70
Sprat
Trosoban
Stambeni prostor:
PRODANO
Lođa:
L2- S08 / S17 / S26 / S35 / S44 / S53 / S62 / S71
Sprat
Četverosoban
Stambeni prostor:
PRODANO
Balkon:

znači ovi trosobni su prodati. ok. nek su. ja sam onda pitala za ove stanove (od kojih su SVI REZERVISANI):

L2- S03 / S12 / S21 / S30 / S39 / S48 / S57 / S66
Sprat 1-8
Trosoban
Stambeni prostor: 47,84 m2
113.390 KM
Lođa: 3,11 m2
L2- S04 / S13 / S22 / S31 / S40 / S49 / S58 / S67
Sprat 1-8
Trosoban
Stambeni prostor: 49,89 m2
125.136 KM
Lođa: 3,00 m2
L2- S05 / S14 / S23 / S32 / S41 / S50 / S59 / S68
Sprat 1-8
Trosoban
Stambeni prostor: 49,94 m2
125.256 KM
Lođa: 3,00 m2
L2- S06 / S15 / S24 / S33 / S42 / S51 / S60 / S69
Sprat 1-8
Trosoban
Stambeni prostor: 49,94 m2
125.256 KM
Lođa: 3,00

ovaj moj arhitekta poznaje ove iz ans drive, i njega ću pitati da ih kontaktira. mislim da im je cilj da prodaju lamelu 1, koja nije u suncu i gdje ima više garsonjera i manjih stanova, a ove da ostave za kasnije.

:evil:
StupskaBitanga

#1638 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Ma idi kod Jaska Pipića u Ans drive ja koliko znam on je arhitetkta. Nema sumnje da nećete naći zajednički jezik
P308

#1639 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

una_bo wrote:

evo njegovog emaila

Postovani,

LP
Helmin

Pa i nisu prodati svi, vec su rezervisani i govore istinu :) BTW, nemaju oni cijelu zgradu na raspolaganju vec odredjeni broj stanova iako su "ekskluzivni" zastupnici. Ja ti preporcujem da pogledas stanove u novogradnji S2 pored Hotela Bristol...po mojim saznanjima ce biti mnogo kvalitetniji od Malte, a cijena je tu negdje.
pop_corn

#1640 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Iiiiii gdje su buduće komšije iz Tibre? :D Niko ništa ne piše.
dabarizmabra

#1641 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

pop_corn wrote:Iiiiii gdje su buduće komšije iz Tibre? :D Niko ništa ne piše.
Dakle, ovako.

Stanovi su tehnicki dosta dobri, ako bude nekih nedostataka, trazite da vam se otklone, dosta su susretljivi u tome.

Ne znam kada useljavate, ali spremite se da ce vam prva zima biti gadna, dok se zidovi ne ugriju, pa je najbolje da uselite krajem zime (mart npr.), kada hladnoca popusti, grijanje ce moci postici, a ugrijat cete stan i za narednu zimu.

Izolacija zvucna i toplotna su jako dobre (kad zatvoris vrata i prozore, nista ne cujes sta se vani desava, a kad se stan ugrije, ne ohladi se u naredna 2-3 sata.

Problem je sa parkingom, kojeg realno nema, tako da ako hocete da imate gdje ostaviti auto, rentajte garazu, da ne bi gubili zivce.

Ima nekoliko "problematicnih" kafica, svasta se tu skuplja, pa bi vam bilo dobro da niste bas u okolnim stanovima, radi vaseg mira.

Komsiluk solidan, uglavnom zaposleni ljudi, porodice sa djecom i pokoji starac / starica, kojima su djeca kupili stancic da ih se kotarisu :)

Ima dosta ljudi koji rade u institucijama BiH (vidjat ces dosta njih u uniformama Granicne policije, Uprave za indirektno oporezivanje, SIPA itd.) a ima i mutnih likova, narocito vlasnici kafica a i pojedini stanari.

Vecina ljudi se ne poznaje, svi gledaju svoja posla, sto je u neku ruku dobro. Kad doselite, pronadjite sebi slicnu porodicu, s kojima se mozete druziti, piti kafu itd. ima dosta OK ljudi.
johntra

#1642 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Ako vas ko bude dirao, obratite se Borisu Grubešiću, i on dole ima stan... :D
Koliko je rentanje parking mjesta u garaži u Tibri?
macmoodan

#1643 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

Čini mi se 50 bam
TheHound

#1644 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

Capsicum wrote: Ja cirkusa haha. Znaci ti hoces da mu iskesiras preko 100.000 KM, a on ti govori da trebas da ga svako malo zoves i raspitujes se o raspolozivosti stanova?! Nevjerovatni su ovi prodavci stvarno. Ko da ti njemu prodajes stan, a ne on tebi...
Nece ona da iskesira nista ovim iz prostor.ba (valjda oni dobiju neki procenat, ali daleko od toga da ce njima iskesirat 100 000KM). Meni je glupo sto je uopste zvala njih, zasto ne zvati direktno vlasnike zgrade.
maxell_sarajevo

#1645 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

johntra wrote:Ako vas ko bude dirao, obratite se Borisu Grubešiću, i on dole ima stan... :D
Koliko je rentanje parking mjesta u garaži u Tibri?
50KM mjesecno
Capsicum

#1646 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Capsicum »

TheHound wrote:
Nece ona da iskesira nista ovim iz prostor.ba (valjda oni dobiju neki procenat, ali daleko od toga da ce njima iskesirat 100 000KM). Meni je glupo sto je uopste zvala njih, zasto ne zvati direktno vlasnike zgrade.
Pa vjerovatno ih je zvala zbog toga sto ih je ANS Drive imenovao kao ekskluzivne agente. Na stranici http://www.malta.ba/ pod kontakti, stoji samo kontakt tog agenta, bez ikakvog kontakta nekog iz ANS Drive.

U svakom slucaju presmijesna situacija stvarno. Bahatost bez granica. :lol:
una_bo

#1647 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

P308 wrote:
una_bo wrote:

evo njegovog emaila

Postovani,

LP
Helmin

Pa i nisu prodati svi, vec su rezervisani i govore istinu :) BTW, nemaju oni cijelu zgradu na raspolaganju vec odredjeni broj stanova iako su "ekskluzivni" zastupnici. Ja ti preporcujem da pogledas stanove u novogradnji S2 pored Hotela Bristol...po mojim saznanjima ce biti mnogo kvalitetniji od Malte, a cijena je tu negdje.

ti su stanovi svi rasprodati, jučer smo pričali sa čovjekom koji je kum tom što je radio zgradu. Ali nam je rekao da će se graditi još jedna pored? ili tu negdje u blizini. i da su te stanove kod Bristola većinom pokupovali Turci.
una_bo

#1648 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by una_bo »

Capsicum wrote:
TheHound wrote:
Pa vjerovatno ih je zvala zbog toga sto ih je ANS Drive imenovao kao ekskluzivne agente. Na stranici http://www.malta.ba/ pod kontakti, stoji samo kontakt tog agenta, bez ikakvog kontakta nekog iz ANS Drive.

U svakom slucaju presmijesna situacija stvarno. Bahatost bez granica. :lol:

upravo tako je i bilo. na njihovoj stranici piše kontakt tog agenta. Pisala sam i Ans Drive-u. Vidjećemo, nije to jedina zgrada na kugli zemaljskoj. I baš čitam negdje da su u Turskoj stanovi $1300 dok su ovdje po 2500 KM (Unipromet npr)
Odgovorio mi je jučer:

Postovanje

A tak nakon sto neko ne potpise predugovor znat cemo dali su odustali ili ne.
Za sada nije bilo odustajanja.

LP
Helmin

to znači da ovi ljudi nisu platili ništa?, nego su se javili njemu, on ih je upisao, pa ako odustanu, nikom ništa. Po meni bi trebali da plate određeni dio novca za rezervaciju, kao i svugdje u svijetu.
johntra

#1649 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

ja prvi put čujem da se može rezervisati stan bez pologa, ali eto izgleda može...da znam, da i ja tako negdje rezervišem... :D
što se tiče zgrada na Socijalnom, da pravit će se druga odmah pored ove, već su izliveni temelji...
OldMayor

#1650 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by OldMayor »

una_bo wrote: upravo tako je i bilo. na njihovoj stranici piše kontakt tog agenta. Pisala sam i Ans Drive-u. Vidjećemo, nije to jedina zgrada na kugli zemaljskoj. I baš čitam negdje da su u Turskoj stanovi $1300 dok su ovdje po 2500 KM (Unipromet npr)
Odgovorio mi je jučer:

Postovanje

A tak nakon sto neko ne potpise predugovor znat cemo dali su odustali ili ne.
Za sada nije bilo odustajanja.

LP
Helmin

to znači da ovi ljudi nisu platili ništa?, nego su se javili njemu, on ih je upisao, pa ako odustanu, nikom ništa. Po meni bi trebali da plate određeni dio novca za rezervaciju, kao i svugdje u svijetu.
Stani malo ili ti ne znas postaviti pitanje ili on ne zna odgovoriti?

Nemas sta umisljati i razmisljati, otidji u njihovu kancelariju i pitaj sta i kako, ako ti je vec stalo da kupis tu stan? Ili posalji konkretno pitanje. Taman su oni eto upisivali ljude tek tako, bez da daju rezervaciju, pa nije niko lud jbt. I nema mi logike da odbijaju kupce, pa tu im je zarada.

Inace sam cuo da je ta zgrada fakat pukla, jer su stanovi kolko-tolko povoljni, a radi se o lokaciji gdje odavno nije bilo novogradnje. Ljudi su donedavno davali i po 2200 KM za stare kifle, a sad je tu nova zgrada 2400KM. I shvati da sigurno postoji odredjeni dio stanova koje je ANS drive zadrzao za sebe (sto za prodaju sto za kompenzacije).

Moj ti je prijedlog, fino nazovi agenciju i dogovori sastanak i kraj price. Otidji i pitaj ih sta, kako, gdje. Uostalom, ako su ti rekli da su ti stanovi koje trazis rezervisani, ne vidim fakat razlog da te lazu i smisljaju neke smicalice? :roll:
Post Reply