Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tec

#1626 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Najgore od svega je sto se u BiH te firme predstavljaju kao domace, a veliko je pitanje zapravo koliko je tu zapravo u opste domacih firmi ili tacnije domaceg kapitala, a koliko su to zapravo kcerke firme gradjevinskih firmi iz Hrvatske, koje su u BiH zakupile kancelariju, otvorile firmu sa par hiljada maraka kapitala i predstavljaju se kao BiH firme kako bi lakse dosle do poslova u BiH?
Sta bolan lupas zasto ne provjeris koje firme rade i ko su vlasnici, direktori, inzenjeri, i radnici. Ovdje starno ima forumasa koji se grcevito bore protiv svakog napretka. Jer im je mozak pun nekih mahalskih gluposti.[/quote]
OK, ko je vlasnik GP Put Sarajevo?[/quote]
1 Euroa-Asfalt, ŽGP Sarajevo, Hidrogradnja Sarajevo, Entea Sarajevo i Butmir Sarajevo Rade na ovom projektu a ne gp put.

2 A GP put je Sarajevska firma sa direktori, inzenjeri, i radnici ciji je vlasnik dosada bio iz hrvatske a sada u zavrsnim pregovarima za prodaju grupi iz BIH. GP PUT zaposleni su svi do kraja iz BIH i sjediste firme je u Sarajevu absolutno nije neka cerka firma kao sto su bile sct bbm, i take slicne. Ovo ti je bio najgori moguci primjer. :-)
tec

#1627 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Damir_5 wrote: OK, ko je vlasnik GP Put Sarajevo?
1 Euroa-Asfalt, ŽGP Sarajevo, Hidrogradnja Sarajevo, Entea Sarajevo i Butmir Sarajevo Rade na ovom projektu a ne gp put.

2 A GP put je Sarajevska firma sa direktori, inzenjeri, i radnici ciji je samo vlasnik dosada bio iz hrvatske a sada u zavrsnim pregovarima za prodaju grupi iz BIH. GP PUT zaposleni su svi do kraja iz BIH i sjediste firme je u Sarajevu absolutno nije neka cerka firma kao sto su bile sct bbm, i take slicne. Ovo ti je bio najgori moguci primjer. :-)[/quote]
ins

#1628 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ins »

Damir_5 wrote:
OK, ko je vlasnik GP Put Sarajevo?
Kakve veze ima GP Put sa ovim?

A vlasnik je F. Radoncic.
StupskaBitanga

#1629 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

lijevu su bili obecali probiti do 1 marta. A 300m. su probili u lijevoj za 28 dana.
nek nešto rade do izbora izvođača za II fazu
vryzas

#1630 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by vryzas »

ins wrote:
Damir_5 wrote:
OK, ko je vlasnik GP Put Sarajevo?

Zna Fahro gdje su pare :oops:
Damir_5

#1631 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Damir_5 »

tec wrote:
Damir_5 wrote: OK, ko je vlasnik GP Put Sarajevo?

2 A GP put je Sarajevska firma sa direktori, inzenjeri, i radnici ciji je samo vlasnik dosada bio iz hrvatske a sada u zavrsnim pregovarima za prodaju grupi iz BIH. GP PUT zaposleni su svi do kraja iz BIH i sjediste firme je u Sarajevu absolutno nije neka cerka firma kao sto su bile sct bbm, i take slicne. Ovo ti je bio najgori moguci primjer. :-)
ins wrote:

Ne znate nijedan ni drugi, vlasnik GP Put Sarajevo je Nexe Grupa iz Hrvatske, a dobar je primjer kako za firmu za koju svi misle da je BiH, u stvari to nije. Zato sam i pitao koliko su te firme zapravo bosanske. Inace ako se dobro sjecam, mnoge HR gradjevinske firme koje su gradile autoceste kroz HR, imaju svoje podruznice i u BiH.
Danas je GP „Put“ , kao članica Nexe Grupe, prisutan na svim značajnijim tenderima u Bosni i Hercegovini. Aktivno učestvuje u gradnji autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu te je u toku projekat Izgradnja autoceste na koridoru 5 C, dionica Drivuša-Kakanj, poddionica Drivuša-Gorica, dužine 2,9 km, s izgradnjom Bočnog cestovnog naplatnog mjesta Drivuša i Centra za održavanje i kontrolu prometa Drivuša.
http://www.nexe.hr/default.aspx?id=1227
StupskaBitanga

#1632 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

Nije više Nexe, Nexe je pred kolapsom

EKONOMIJA

16.01.2013. | PIŠE: Jakub SALKIĆ
SABAHUDIN BLAŽEVIĆ, BRODOGRADITELJ IZ BIHAĆA I SUVLASNIK PREDUZEĆA
Dvojica kupaca GP Put žele ostati anonimni
Kupci žele ostati anonimni, ali je riječ o ljudima koji uopće ne žive u BiH, nemaju nikakve veze sa politikom i biznismeni su u inostranstvu, kaže Blažević

Blažević, vlasnik tri firme za proizvodnju komponenti za kruzere

Sabahudin Blažević, biznismen porijeklom iz Bihaća, jučer nam je potvrdio da je zajedno sa Adnanom Terzićem, bivšim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, te još dvojicom biznismena kupio preduzeće GP Put od hrvatske Nexe grupe.

Rekao nam je da ne želi govoriti o novcu i kolegama koji su uključeni u preuzimanje GP Puta.

"Ne mogu vam poslovne tajne govoriti telefonom, ja sam kupio, ne mogu reći ko je još uključen, ne mogu vam reći šta radim i šta planiram raditi za mjesec, dva, godinu dana... U nas, fala Bogu kakva je situacija u Bosni, kad danas nešto pričaš sutra već imaš tužilaštvo na leđima", rekao je Blažević.
Damir_5

#1633 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Damir_5 »

StupskaBitanga wrote:Nije više Nexe, Nexe je pred kolapsom

EKONOMIJA

16.01.2013. | PIŠE: Jakub SALKIĆ
SABAHUDIN BLAŽEVIĆ, BRODOGRADITELJ IZ BIHAĆA I SUVLASNIK PREDUZEĆA
Dvojica kupaca GP Put žele ostati anonimni
Kupci žele ostati anonimni, ali je riječ o ljudima koji uopće ne žive u BiH, nemaju nikakve veze sa politikom i biznismeni su u inostranstvu, kaže Blažević

Blažević, vlasnik tri firme za proizvodnju komponenti za kruzere

Sabahudin Blažević, biznismen porijeklom iz Bihaća, jučer nam je potvrdio da je zajedno sa Adnanom Terzićem, bivšim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, te još dvojicom biznismena kupio preduzeće GP Put od hrvatske Nexe grupe.

Rekao nam je da ne želi govoriti o novcu i kolegama koji su uključeni u preuzimanje GP Puta.

"Ne mogu vam poslovne tajne govoriti telefonom, ja sam kupio, ne mogu reći ko je još uključen, ne mogu vam reći šta radim i šta planiram raditi za mjesec, dva, godinu dana... U nas, fala Bogu kakva je situacija u Bosni, kad danas nešto pričaš sutra već imaš tužilaštvo na leđima", rekao je Blažević.
Ciji je to tako kontradiktoran clanak? Prvo govori o dvojici kupaca koji zele ostati anonimni i koji nemaju nikakve veze sa politikom, a onda se dvije recenice ispod pojavljuje Adnan Terzic kadar Fahrinog SBB-a i bivsi premijer BiH?

Je li to Fahro prelazi u niskogradnju, ipak sad je ministar, a biti ce posla u niskogradnji, moze se uzeti dobra para, jos ako bude razmjenjivao torbe po Bosnjackom Institutu, ima da bude jos pet tornjeva, samo od profita na niskogradnji.
... U nas, fala Bogu kakva je situacija u Bosni, kad danas nešto pričaš sutra već imaš tužilaštvo na leđima", rekao je Blažević.
Ali ipak je ovo kresendo tog blesavog clanka iz Oslobodjenja (ako ne stignu Avaz po budalastini, nista uradili nisu). A sto se on boji tuzilastva?
ins

#1634 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ins »

Damire,

Informacije sa kojim baratas su malo zastarile :D

Nexe je prodao GP Put jos proslog ljeta, a novi kupac se krije iz skrbnickog racuna u UniCredit banci.
Navodno, Ergovic uopste nije znao da je prodao firmu Utemeljitelju....
Alfons Kauders

#1635 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:
Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:možda nije mjesto, ali neki dan sam vidio radove na obadvije strane na prevoju Karaula, put Tuzla-Sarajevo..
jel se to nastavlja gradnja one brze ceste?
Ne. Ta cesta se nikad nece cijela uraditi, jer se ne isplati. (cini mi se da su procjene bile preko 500 miliona, a za te pare bi se vec mogao uraditi prikljucak na Vc preko Zepca)

Mislim da se sad rade dva vijadukta i tunel, kako bi se zaobisla Karaula. Dakle od tog mjesta gdje vidis da pocinju radovi (iz pravca TZ, stotinjak metara nakon onog mosta i znaka za prijevoj), pici se istocnije, nizom trasom, kroz tunel i preko vijadukta. Onda se ukljucuje na onaj novi dio uradjen prije Olovskih Luka, od Montane.

U biti radi se o ustedi od nekih 5-6 minuta po normalnom vremenu, ali puno vise po snijegu.
moje pitanje se i odnosilo samo na Karaulu, jer sam vidio radove sa obadvije strane..
u međuvremenu sam našao iscrpne informacije..
zasad se rade dva velika mosta ili nadvožnjaka, kad se oni završe, a trebali bi tokom ove godine, stvoriće se uslovi da se krene u probijanje tunela koji će biti dug 800 metara..završetak kompletne nove dionice preko Karaule očekuje se tokom 2015. godine, iako ministarstvo govori o kraju 2014-te, ali nema od toga ništa, jer evo početak gradnje ovih mostova kasni 4 mjeseca....

od ubrzavanja ove ceste se nije odustalo, poslije Karaule ide dionica Kladanj-Stupari, ali da li će ikad to biti brza cesta nije ni važno, bitno je da se neke katastrofalne greške isprave..
preko Karaule sam prešao minimalno 800 puta :D u obadva pravca, tako da jako dobro znam o kakvim uštedama se govori..
Jap, koliko ja znam samo Karaula - nisam nista cuo za Kladanj - Stupari, ako imas kakvih pametnih linkova bujrum. Taj dio puta je takodjer krs, pogotovo radi klizista na par lokacija.

Znam da su u startu probili rok, ali ne znam detalje. Nisam siguran za rok - jebiga nije to neka ogromna dionica, moguce je da fakat odrade do kraja 2014. Ono, pred izbore... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1636 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by JoseMujica »

Hugo Chavez wrote:
Damir_5 wrote:Vidis kod mene je suprotno, ja se informiram kroz medije, a ovdje sam iskljucivo da bi stvar pogurao, pokazujuci i dokazujuci da ovo sto rade SDA i SDP sa koridorom 5C je uzasno sporo i lose.

BiH bi trebala godisnje praviti po 100 kilometara autoceste i to lagano, da se ne zuri.
Drago dijete, nemoj zamjeriti, ali ti si tipičan primjerak eksperta za sve, pa samim tim i autoceste. Da se ti i tebi slični ne bi "informirali kroz medije", dozvolićeš da prezentiram par činjenica:
Autocesta je jako skupa igračka (ovdje ću samo pomenuti održavanje, bez dodatne elaboracije), a prije izgradnje iste se mora uraditi jako puno posla, koje zahtijeva određeno vrijeme. Tako, recimo, da bi se dobile sve potrebne dozvole, neophodno je pripremiti tehničku dokumentaciju na način koji će omogućiti prostornim planerima da rade svoj posao. Dalje, da bi jedna siromašna država (poput naše) došla do povoljnih finansijskih sredstava, neophodno je pripremiti studijsku dokumentaciju (uključujući projektovana rješenja elemenata autoceste na traženom nivou razrade) koja će finansijske institucije uvjerioti da treba da finansiraju taj projekat, a ne neki drugi. Zatim se projektna rješenja razrađuju u detalje, kako bi izvođač mogao da radi svoj dio posla (glavni projekat). Za svaki od navedenih koraka, neophodno je ispoštovati procedure Zakona o javnim nabavkama, sa svim zavrzlamama kojim se tenderska procedura rasteže unedogled. Za dionice od Konjica do Mostara i od Zenice do Doboja još nije urađen glavni projekata. Stoga, priče o "probijanju Prenja" do 2016. (i slične) ostaju u domenu znanstvene fantastike.
:thumbup: neki misle da to ide....hoćemo gradit cestu...hoćemo...i ko sjutra počnemo kopat :lol:
udrch

#1637 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

ovaj Damir stvarno naporan..koji mu je nick bio ranije..
tec

#1638 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Damir_5 wrote:
tec wrote: 1 Euroa-Asfalt, ŽGP Sarajevo, Hidrogradnja Sarajevo, Entea Sarajevo i Butmir Sarajevo Rade na ovom projektu a ne gp put.

2 A GP put je Sarajevska firma sa direktori, inzenjeri, i radnici ciji je samo vlasnik dosada bio iz hrvatske a sada u zavrsnim pregovarima za prodaju grupi iz BIH. GP PUT zaposleni su svi do kraja iz BIH i sjediste firme je u Sarajevu absolutno nije neka cerka firma kao sto su bile sct bbm, i take slicne. Ovo ti je bio najgori moguci primjer. :-)
ins wrote:

Ne znate nijedan ni drugi, vlasnik GP Put Sarajevo je Nexe Grupa iz Hrvatske, a dobar je primjer kako za firmu za koju svi misle da je BiH, u stvari to nije. Zato sam i pitao koliko su te firme zapravo bosanske. Inace ako se dobro sjecam, mnoge HR gradjevinske firme koje su gradile autoceste kroz HR, imaju svoje podruznice i u BiH.
Danas je GP „Put“ , kao članica Nexe Grupe, prisutan na svim značajnijim tenderima u Bosni i Hercegovini. Aktivno učestvuje u gradnji autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu te je u toku projekat Izgradnja autoceste na koridoru 5 C, dionica Drivuša-Kakanj, poddionica Drivuša-Gorica, dužine 2,9 km, s izgradnjom Bočnog cestovnog naplatnog mjesta Drivuša i Centra za održavanje i kontrolu prometa Drivuša.
http://www.nexe.hr/default.aspx?id=1227
Po tome Chrysler je do prije koje godine bio Njemacki a sad Italianski. :-)
Jedna stvar su nove firme koje otvaraju strani subjekti i imaju par zaposlenig kao sct bbm, a totalno drukcije je firma koja napravljena i registrovana u Sarajevu prije 60 godina i jos dan danas svi zaposljeni su u BiH i dan danas rade tu. Ili ti stvarno mislis da su svi zaposleni u sarajevu dobili otkaz i da su sve masine prebacene u Hrvasku i tamo rade. Sto je totalna budalastina.
A koliko ja znam da jos nije gotova prodaja jer ima jos par detalja da se oslobode od nexe.
Damir_5

#1639 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Damir_5 »

ins wrote:Damire,

Informacije sa kojim baratas su malo zastarile :D

Nexe je prodao GP Put jos proslog ljeta, a novi kupac se krije iz skrbnickog racuna u UniCredit banci.
Navodno, Ergovic uopste nije znao da je prodao firmu Utemeljitelju....
Nebitno za raspravu. Ja tvrdim da ima HR firmi koje imaju kcerke gradjevinske firme u BiH i ovo dokazuje da je te prakse bilo. Znam i da je splitski Konstruktor takodjer registrovao firmu u BiH ili kupio i to sam citao prije nekoliko godina. E sad nemam sudski registar niti slusam sta se prica po hodniku, pa da znam kakvo je stanje trenutno i da li je neko prodao ili nesto kupio u medjuvremenu, ali kako vidim GP Put je gradio na koridoru 5C dok je bio u HR vlasnistvu i da je to tacno tvoje da je sad prodan.
udrch wrote:ovaj Damir stvarno naporan..koji mu je nick bio ranije..
Obicno kad o temi o slaboj gradnji autocesta me neko napada personalno to znaci da mu se ne svidja sta pisem o tome, a obicno se onda taj neko osjeca prozvanim. Iskustvo me uci sa kadrovima SDA. Ne vjerujem da je nesto drugcije danas, ipak SDP je po neradu slican SDA, maltene braca po materi u neradu. Isto su mi to govorili SDA-ovci kad sam u vrijeme biranja SCT-a za izvodjaca Vijenca im govorio da je pitanja dana kad ce SCT proglasiti totalni bankrot. Nazalost reagirali su slicno kao ti. Ako budem imao vremena, potraziti cu taj komentar na jednom drugom forumu.
tec wrote: To tome Chrysler je do prije koje godine bio Njemacki a sad Italianski. :-)
Jedna stvar su nove firme koje otvaraju strani subjekti i imaju par zaposlenig kao sct bbm, a totalno drukcije je firma koja napravljena i registrovana u Sarajevu prije 60 godina i jos dan danas svi zaposljeni su u BiH i dan danas rade tu. Ili ti stvarno mislis da su svi zaposleni u sarajevu dobili otkaz i da su sve masine prebacene u Hrvasku i tamo rade. Sto je totalna budalastina.
A koliko ja znam da jos nije gotova prodaja jer ima jos par detalja da se oslobode od nexe.
Vec sam objasnio ins-u to. Nebitno ko je sad vlasnik, bitno je da takve firme postoje i da su kupljene iz razloga da dobiju poslove u BiH, sad koliko ih ima i koje su, ja sam se to pitao u prvom postu kad sam se osvrnuo na to.

Hugo Chavez wrote: Drago dijete, nemoj zamjeriti, ali ti si tipičan primjerak eksperta za sve, pa samim tim i autoceste. Da se ti i tebi slični ne bi "informirali kroz medije", dozvolićeš da prezentiram par činjenica:
Autocesta je jako skupa igračka (ovdje ću samo pomenuti održavanje, bez dodatne elaboracije), a prije izgradnje iste se mora uraditi jako puno posla, koje zahtijeva određeno vrijeme. Tako, recimo, da bi se dobile sve potrebne dozvole, neophodno je pripremiti tehničku dokumentaciju na način koji će omogućiti prostornim planerima da rade svoj posao. Dalje, da bi jedna siromašna država (poput naše) došla do povoljnih finansijskih sredstava, neophodno je pripremiti studijsku dokumentaciju (uključujući projektovana rješenja elemenata autoceste na traženom nivou razrade) koja će finansijske institucije uvjerioti da treba da finansiraju taj projekat, a ne neki drugi. Zatim se projektna rješenja razrađuju u detalje, kako bi izvođač mogao da radi svoj dio posla (glavni projekat). Za svaki od navedenih koraka, neophodno je ispoštovati procedure Zakona o javnim nabavkama, sa svim zavrzlamama kojim se tenderska procedura rasteže unedogled. Za dionice od Konjica do Mostara i od Zenice do Doboja još nije urađen glavni projekata. Stoga, priče o "probijanju Prenja" do 2016. (i slične) ostaju u domenu znanstvene fantastike.
Dragi ciko, necu ti zamjeriti, neznanje nije grijeh, ali jeste bezralozna samouvjerenost i arogancija. Znam ja sta su autoceste i koliko kostaju, upravo zbog toga i pisem da se ne moze na taj nacin praviti. Ili se odlucis praviti ili se odlucis ne praviti nista. Ne mozes uzeti kredit za sarajevsku zaobilaznicu tamo negdje prije 10 godina, dobiti kredit za nju, dobiti grejs period za kredit, a onda corak, deset godina nema nista, a kako je krenulo nece ni u sljedecih pet.

Ne zanimaju mene tako sitni detalji, ono sto mene zanima i o cemu pisem, je pocetak radova i zavrsetak radova. Ako ce se BiH zaduziti toliku lovu, onda je bolje da se zaduzi odmah i da to sto prije gradi. Ako se nece zaduzivati, ako SDA i SDP imaju konsenzus da grade od Mostara do Zenice najskuplje dionice o drzavnom trosku, a da onda kesiraju lobiranje da daju nekim strancima ili povlastenim koncesije da prave lagane dionice i da na njima uzimaju milione, te seme mene ne zanimaju. Ja znam jedno, vlast su imali i SDA i sad ima SDP, ne zanima mene njihovo kukanje sta se treba sto se tice paprilogije, ako im nevaljaju zakoni u toj oblasti neka ih mjenjaju, imaju vlast, uglavnom ono sto nas sa strane treba da zanima je kad ce se to zavrsiti, koliko ce to kostati, koliko je trebalo drugim zemljama za istu stvar, koliko je to njih kostalo, naravno i neke "sporedne" stvari kao sto je ko ce to graditi.

Ja se vec ponavljam Hrvatska je 2004 godine, znaci dvije godine nakon zvanicnog pocetka gradnje otvorila 128 kilometara autoceste A1, s tim da se gradilo upravo po sistemu za tunele koje sam ja spominjao, Sveti Rok tunel koji je malo kraci od buduceg Prenja na koridoru 5C je zapocet ranije da se busi, tako da je bio maltene spreman kad je trebalo raditi dionice koje se naslanjaju na njega. Ja upravo to govorim, da nam se ne desi da nam dionice do Prenja godinama budu izgradjene i neupotrebljive jer nam treba dosta vremena da probusimo Prenj. Glavna trasa postoji, ona je vec projektovana, e sad sta tu jos dokumentacije treba, iskren da budem, necu da razbijam glavu s tim, o tome neka misli Damir Hadzic i onaj drugi kadar SDP-a u JP Autocestama FBIH, na kraju krajeva oni su za te rabote placeni. Njima se ipak pika rezultat, a neka oni ako hoce budu po cijele dane po kafanama, to nas ne zanima, mi treba da zahtjevamo da se to odradi u razumno vrijeme (znaci kao sto je to Hrvatska napravila) i za razumnu cijenu, sto znaci 3,2 milijarde eura za 320 kilometara autoceste. Naravno sve je to tesko sa tako slabom produktivnosti i sa milijardom isprika da se za skoro 10 godina napravilo samo 40 kilometara autoceste.

Ti pisi o procedurama i semama, ja znam da je za tri godine moguce napraviti 320 kilometara autoceste na slicnom terenu, Hrvati su to odradili i otvorili, a i oni su uzimali kredite od EBRD-a po istoj proceduri i morali su sve identicno raditi sto se tice papirologije. Medjutim njima se nije desilo da daju poslove na kapitalnim projektima bankrot firmama i to ne jednom nego tri puta, dva puta slovenackom SCT, plus jednom onoj drugoj slovenackoj firmi. Uglavnom pare su odavno spremne za sarajevsku zaobilaznicu, a nje ni na vidiku.

Ne znam jesi li kadar SDP, ali ako jesi i ako ce te se izvlaciti kao i SDA kadrovi, onda vam je najbolje da vi fino odustanete od toga, pa da to ceka bolja vremena. Evo SDP-u tece vec treca godina mandata, da su pokojni Racan i Radimir Cacic bili vlast u BiH od 2010 godine, oni bi sad zavrsavali koridor 5C, a SDP BIH, sta je SDP za vise od pola svog mandata uradio? Nista kao i SDA prije njih, samo se izvlace i nalaze stotine razloga zasto ne moze. Nema ne moze, prima se plata, glumi se hadzije, ima da moze, napravi uslove da moze. Hadzic skija u pola radnog vremena, a sarajevska zaobilaznica se maltene i ne gradi, na drugom forumu citam jednu osobu koja je psojetila SA zaobilaznicu ovih dana, kaze par ljudi nesto ceprka, nista se ne gradi. Pa od cega oni misle placati kredit za sarajevsku zaobilaznicu, koja ni blizu nije zavrsena?
drug_profi

#1640 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Opet rasprava.
Dajte ljudi nemojte kakiti po temi, pa idite negdje drugo istresajte zuc.
Ima tema i o strankama i o vladama ili ako vam ne odgovara, napravite novu temu za prepirke.

Damire, nauci se da dugacke postove procita jedan ili nijedan ucesnik na temi. Ako imas sta da saopstis pokusaj ukratko. To ti je moj savjet.
mikasa

#1641 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mikasa »

Tunel Vijenac je spojen...
nineinchnails

#1642 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nineinchnails »

mikasa wrote:Tunel Vijenac je spojen...
:thumbup: :bih:
tec

#1643 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Damir-e mijesas kruske i jabuke. Poslje prve dvije recenice u tvom post-u se razumije da nemas pojma o cemu pises zato nije ni potrebno niti citati sta pises nit odgovarati na isto. :-)
pestalozzi

#1644 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by pestalozzi »

hip hip, hurraa :bih:
shake69

#1645 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Aferim, druze. Nego, da ti nisi 'izvodjac radova' na Vijencu kad nam u sitan sat donese lijep haber? :)
Ecci
Vozim: Biciklam

#1646 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ecci »

Lijepa vijest
LeonardoAC

#1647 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by LeonardoAC »

Maaaaaašala :D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
udrch

#1648 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Postao/la Damir_5
Obicno kad o temi o slaboj gradnji autocesta me neko napada personalno to znaci da mu se ne svidja sta pisem o tome, a obicno se onda taj neko osjeca prozvanim.
precjenjuješ se, zato sam i pitao koji si ono ti..
nemam stav o onome što ti pišeš, niti mi se sviđa niti mi se ne sviđa..
jednostavno:

NE ČITAM OVE TVOJE NEBULOZE..

čak mi je mrsko i vidjeti da na ekonomskim temama pišeš o politici i zauzimaš bespotrebno prostor..nekoliko puta su ti ljudi rekli da otvoriš sličnu temu na politici, ali ti sve po starom..

smaraš..
udrch

#1649 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

tačnije, jedna cijev je spojena..
elhamdulillah..bitno je da su to uradili naši..
Damir_5

#1650 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Damir_5 »

udrch wrote: precjenjuješ se, zato sam i pitao koji si ono ti..
nemam stav o onome što ti pišeš, niti mi se sviđa niti mi se ne sviđa..
jednostavno:

NE ČITAM OVE TVOJE NEBULOZE..

čak mi je mrsko i vidjeti da na ekonomskim temama pišeš o politici i zauzimaš bespotrebno prostor..nekoliko puta su ti ljudi rekli da otvoriš sličnu temu na politici, ali ti sve po starom..

smaraš..
Evo sad si i poceo petljati? Niko te ne sili citati, ako neces. Smaras me i trolas temu sa tvojim glupostima.
Svečano na Koridoru 5C: Probijen tunel Vijenac dug 3 km

http://www.klix.ba/biznis/news/svecano- ... /130301048
Neka je pola SDP-a doslo na zavrsno probijanje i da se uslika?
Post Reply