BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
donja_crtica

#1626 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by donja_crtica »

Jel se moze promijeniti prvi post na ovoj temi. Nekako mi baxuzli kad god je otvorim
campa_xxx

#1627 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

arzuhal wrote:Dragi moj dnevniče, razmišljam zašto bih volio vidjeti poraz Portugala i naš plasman na EP, sa ili bez patetike, nije mi važno ni nanosekunde...

- zbog ove zemlje i svih onih koje je vole, u domovini ili negdje drugo;
- zbog ove zemlje i svih onih koji je ne vole, u domovini ili negdje drugo;
- zbog tih fantastičnih momaka koji se godinama okupljaju (i onih kojih više nema), koje bodrimo u želji da odu ne neko veliko takmičenje;
- zbog Papeta, jer ako bi on bio taj koji bi našu reprezentaciju odveo na EP, bio bi upisan kao naša najveća fudbalska legenda - i kao igrač i kao selektor - čime bi on zaokružio na najljepši način svoju karijeru, tamam mi odmah ispali u nastavku takmičenja...
- zbog FIFE, UEFE, sudija, UN-a, MMF-a, EU-a, zaštićenih enklava, konvoja pomoći, Jasušija Jakašija, Butrosa Galija...zbog svih bjelosvjetskih šupaka koji nemaju pojma šta je to radost i ljepota ove male zemlje...samo da zaboravim malo na njih sve...
- zbog Portugala i njegovih zvijezda koje moraju igrati na EP...
- da vidim suze CR7 na Stadionu Svjetlosti, kada svemu bude kraj...
- da vidim radost u očima Safetovim, Džekinim, Ibiševićevim, Misketovim, Rahimićevim...
- da vidim kako ću pobudalit kada pobjedimo;
- zbog potresa kojom će cijela zemlja odjekivati, zbog petardi, sirena, zastava...
- zbog Dodika i Rajka Vasića..
- zbog svih nezaposlenih u ovoj zemlji, depresivnih, penzionera, djece, mladih koji ne vide perspektivu...a gledat će pobjedu :-D
- zbog onih hadžija koji će i na Arefatu molit da pometemo Portugal u onoj našoj Močvari :mrgreen:
- zbog šoka cijelog sportskog i novinarskog svijeta:''Eto vam ga..''
- zbog mog rođendana u novembru :mrgreen: , boli me čutura...
- zbog...hiljadu/tisuću/хиљаду razloga...
Jesi li ovo tvoje djelo ili si kopirao od nekoga?
Svaka cast u svakom slucaju :thumbup:
samko1974

#1628 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samko1974 »

Mene najvise brine odbrana jer je ona stub nasih odlicnih igara i rezultata u zadnje vrijeme
A Drasticno smo se poboljsali u odbarni dolaskom Papca koji ce nam u ovak vaznoj prvoj tekmi faliti.Toga me najvise strah jer za ocekivati je onda da cemo izgubiti na sigurnosti, plasim se kikseva nase odbrane a nadam se samo da Ronaldo i Nani nece znati to iskoristiti.Samo da ne primimo gol u prvoj utakmici pa kakv god bio rezultat ja sam ok s tim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1629 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

ja se nadam da će Nani izaći iz igre isto nako popišan ko u nedjelju :D
Chuckie

#1630 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

Trava na bilinom polju se popravlja:

Image

:lol: :lol: :lol:

Šta ga oru sad ba. :D
armin071

#1631 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by armin071 »

Ma jok ovo navlace zemlju na one "kratere" samo me zanima kako su skontali da im za 20-tak dana "nikne" trava?!
Rotring *.*

#1632 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

armin071 wrote:Ma jok ovo navlace zemlju na one "kratere" samo me zanima kako su skontali da im za 20-tak dana "nikne" trava?!
i to u po novembra :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1633 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Ovo na slici lose djeluje. Valjda nece banuti ta neka komisija iz UEFA :D
ganjeta

#1634 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

E jbg LIBERO ne izgleda loše ali sa 75. metara daljine. Treba i ove iz UEFE na ovu zgradu da pregledaju i prolazimo gurnosi :D .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1635 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Ma mi trebamo odraditi taj teren sa tom vjestackom travom po svim mogucim propisima i uslovima od UEFA i gotova stvar.
Ocito se vidi,i ne samo na Bilinom nego uopste,da imamo problem sa uzgojem trave (morao sam :D :lol: ).

Ali bez zezancije,treba bar jedan teren odraditi sa vjestackom podlogom.
ganjeta

#1636 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Ma i to što kažeš, kad mogu u Rusiji, pa i u Švedskoj nisam siguran ko još to fura, što nebi i mi to uradili. Mada, kakve smo sreće nama nebi dozvolili.
bingov buraz

#1637 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bingov buraz »

Tajno oruzje

Image

:mrgreen:
dinty2

#1638 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by dinty2 »

maloprije sam igrao pes 2011
napravio sam bosnu onako realno poprilicno i stavio da se krve sa portugalom

stavio sam kompjuter da igra i evo sta se desilo

u prvoj utakmici dosta losija bosna po ocijenama razvalila portugal na nasem terenu i pobjedili smo 1 - 0
nakon kornera skocio dzeko,,opalio je ,,,ricardo odbranio, a na frljoku naletio Ibisevic i zabio sa metar
u potpunosti smo nadigrali portugal..svi su dobro igrali,,,posebno rahimic i medunjanin.
u drugoj utakmici,,,gdje je portugal bio domacin..,,,ponovo dobra partija nasih,,,ali nam ga zabi ronaldo u 40 toj min
imali smo par stopostotnih sansi ,,,imali su i oni...i onda u 62.min meireles za 2-0..
imali smo citavih pola sata da zabijemo taj jedan gol koji bi nas vodio na euro , ali jok
portugal imao jos sansi iz kontre
ostalo 2-0
zao mi je
misli da ce tako i biti :bih: :bih:
Yashar

#1639 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Yashar »

polako se vec odbrojavaju dani do tekmi

a do tada UZIVAJTE

ReD aka Socijalista

#1640 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Chuckie wrote:Trava na bilinom polju se popravlja:

Image

Šta ga oru sad ba. :D
Moj did kaze ako se dobro zamjesa djubriva i ako konstantno bude promjene u stilu kisa-sunce izmedju 14 i 25 stepeni da trava pocinje rasti vec nakon 10 dana. Star je on covjek sa svojih 90 godina ali zna :D :thumbup:

Znaci pustiti da naraste i onda 3h pred tekmu to sve pokresati... :bih: Trebaju nam no stop slike svaki dan, ja da zivim u Zenici prenocio bi tu na stadionu ne bi li koja travka izletila. :mrgreen:
BHF_Manijak

#1641 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Ako padne snijeg, jebali smo jeza u ledja! Nema nista od trave a ova zemlja osta! :lol: :mrgreen:
Bosanski_kralj

#1642 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosanski_kralj »

dinty2 wrote:maloprije sam igrao pes 2011

u prvoj utakmici dosta losija bosna po ocijenama razvalila portugal na nasem terenu i pobjedili smo 1 - 0
nakon kornera skocio dzeko,,opalio je ,,,ricardo odbranio, a na frljoku naletio Ibisevic i zabio sa metar
u potpunosti smo nadigrali portugal..svi su dobro igrali,,,posebno rahimic i medunjanin.
u drugoj utakmici,,,gdje je portugal bio domacin..,,,ponovo dobra partija nasih,,,ali nam ga zabi ronaldo u 40 toj min
imali smo par stopostotnih sansi ,,,imali su i oni...i onda u 62.min meireles za 2-0..
imali smo citavih pola sata da zabijemo taj jedan gol koji bi nas vodio na euro , ali jok
ostalo 2-0
zao mi je
:D
quasar

#1643 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Nema potrebe cekati da nesto nikne. Treba donijeti busenje i zamjeniti ostecene dijelove. Fol je samo sto treba da se stope sa podlogom da ih ne bi kramponima i klizecim iskopavali gdje bi ostajale rupe kao transeje.
mikogoago

#1644 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

armin071 wrote:Ma jok ovo navlace zemlju na one "kratere" samo me zanima kako su skontali da im za 20-tak dana "nikne" trava?!
Ma ni ne treba,pasce snjeg i imaju da igraju po snjegu.Jadna im majka portugalska :mrgreen:
LOGCAP III

#1645 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LOGCAP III »

ostalo 2-0
zao mi je

Dabogda tebi ta konzola crkla i jezik pregrizo
arzuhal

#1646 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

LOGCAP III wrote:

ostalo 2-0
zao mi je

Dabogda tebi ta konzola crkla i jezik pregrizo

Nemoj tol'ko, ba.. :mrgreen:
TenDollars3

#1647 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by TenDollars3 »

Rotring *.* wrote:
alica.k wrote:
sumirprimus wrote:kako ba pa vec ima :?: il nema?
il ima jedan pa drugi? ovo oko spahe mi se sve pomešaaalo :D :skoljka:
ima jedan :) dobio u francuskoj.
Čitao sam da će se savez žaliti na karton Spahića ?? Ima li Šta od toga, il' je to šuplja :?
ja sam im slao mail u vezi toga i rekli su da nema potrebe da to rade jer se ne moze nista promjeniti.
Rotring *.*

#1648 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

Čitao sam da će se savez žaliti na karton Spahića ?? Ima li Šta od toga, il' je to šuplja :?[/quote]
ja sam im slao mail u vezi toga i rekli su da nema potrebe da to rade jer se ne moze nista promjeniti.[/quote]

nadam se da Spaha neće dobiti drugi žuti, ako dobije.. onda :sad:
printer

#1649 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by printer »

--------------------------Begovic------------------------

Lulic---------Jahic------------Spahic---------Salihovic

-----------------Rahimic--------Medunjanin-----------

Pjanic-----------------------------------------Misimovic

-------------------Dzeko--------------------------------

------------------------------Ibisevic--------------------

Mislim da bi ovo bila dobra formacija za Bilino... ovdje dati slobodu Lulicu i Salihovicu da se prikljucuju u napad, jbg Brazilci oduvijek igraju sa ofanzivnim bekovima bez klasicnih krila pa zasto ne bi mogli i mi. Pjanic i Miske bi ulazili u sredinu( ko Silva i Milner na Old-u ) i zajedno sa blago povucenim Dzekom te Rahimicem i Medunjaninom garantovali bi dominaciju i zestok fajt na sredini ( onda bi i Ronaldo i Nani bili manje na krilu a vise u sredini sto bi nama svakako odgovaralo). i na kraju... ali ne i najmanje vazan Ibisevic... da vrsi pritisak na zadnju liniju Portugala i ceka lopte u prostor ili eventualno neke otpatke...

U stvari ista prica kao u Parizu sa Ibisem kao slagom na tortu :)

Jbg mi nemamo sta cekati...Igramo kuci... imamo ekipu... idemo na pobjedu ! :bih: :bih: :bih:
p206

#1650 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by p206 »

printer wrote:--------------------------Begovic------------------------

Lulic---------Jahic------------Spahic---------Salihovic

-----------------Rahimic--------Medunjanin-----------

Pjanic-----------------------------------------Misimovic

-------------------Dzeko--------------------------------

------------------------------Ibisevic--------------------

Mislim da bi ovo bila dobra formacija za Bilino... ovdje dati slobodu Lulicu i Salihovicu da se prikljucuju u napad, jbg Brazilci oduvijek igraju sa ofanzivnim bekovima bez klasicnih krila pa zasto ne bi mogli i mi. Pjanic i Miske bi ulazili u sredinu( ko Silva i Milner na Old-u ) i zajedno sa blago povucenim Dzekom te Rahimicem i Medunjaninom garantovali bi dominaciju i zestok fajt na sredini ( onda bi i Ronaldo i Nani bili manje na krilu a vise u sredini sto bi nama svakako odgovaralo). i na kraju... ali ne i najmanje vazan Ibisevic... da vrsi pritisak na zadnju liniju Portugala i ceka lopte u prostor ili eventualno neke otpatke...

U stvari ista prica kao u Parizu sa Ibisem kao slagom na tortu :)

Jbg mi nemamo sta cekati...Igramo kuci... imamo ekipu... idemo na pobjedu ! :bih: :bih: :bih:
Misliš da bi Lulić i nedovoljno oporavljeni Salihović "pretrčali" u ovoj utakmici Ronalda i Nanija? Bojim se da bi svako njihovo nerezonsko izlijetanje naprijed značilo loptu u prazan prostor ovoj dvojici. Ronaldo i Nani nebi ulazili u sredinu jer to nikad ni u klubovima ne rade da bi uzeli posjed. Njima nije potreban posjed, i sigurno će igrati na kontranapade, jer imaju igrače za to, a tako su igrali i prošli put u Zenici.
Jedan bek treba nešto ofanzivnije igrati, drugi (na Ronaldovoj strani) obavezno defanzivno.
Locked