Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
-
ke_fra
#1627 Re: Forumasi zaposljavaju
Firma “ROMP” iz Njemacke raspisuje konkurs za:
Medicinske sestre - tehnicari 10 izvršilaca
pocetna plata 2000 Euro. Kandidati nose samo trosak za putovanje u njemacku...
-medicinska škola (opci ili pedijatrijski smijer)
-poznavanje njemackoj jezika – B2
Vise informacija na https://www.facebook.com/pages/ROMP/863021410407076
email: [email protected]
http://www.medical-personnel.de
Sve dodatne informacije i detalje možete dobiti putem emaila ili kontaktom na +49 69 66105105 ili Mob. +49 172 3936040.
Sve dodatne informacije i detalje možete dobiti putem emaila ili kontaktom na +49 69 66105105 ili Mob. +49 172 3936040.
-
romp
#1628 Re: Forumasi zaposljavaju
Radnici se traze za rad u bolnicama a NE u starackim domovima kao sto neki traze ("Altersheim" "Pflegeheim" ili "amb. Pflegedienst")ke_fra wrote:Firma “ROMP” iz Njemacke raspisuje konkurs za:
Pocetna plata je za vrijeme dok se nase diplome na njemacke prevedu ili priznaju (Anerkennung) traje 6-9 mjeseci.
Posle toga se dobiva neograniceni radni ugovor i veca plata.
-poznavanje njemackoj jezika – B1 je dovoljno
Last edited by romp on 16/03/2015 13:38, edited 1 time in total.
-
shae_ba
#1629 Re: Forumasi zaposljavaju
Pozdrav,
Posto se primiče nova sezona poslova, ima li neko prijedlog gdje se može prijavit za neki posao, bilo šta da se radi?
Posto se primiče nova sezona poslova, ima li neko prijedlog gdje se može prijavit za neki posao, bilo šta da se radi?
-
Jadoxxx
#1630 Re: Forumasi zaposljavaju
Evo ako ima kakav student ekonomije ali moze vjerovatno i srodnog fakulteta http://capitalia.ba/bs/vijesti/konkurs-za-posao-1
- O'zone
- Globalni moderator
#1631 Re: Forumasi zaposljavaju

Ako ko dobije posao gore časti barem kafom
- JanuaryJones
#1632 Re: Forumasi zaposljavaju
http://www.moj-posao.net/Posao/255184/E ... rivers-mf/Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta.
Pro Hire Solutions agencija za posredovanje putem portala MojPosao traži 140 vozača kamiona za rad u Kanadi. Ista je agencija i prošle godine tražila stotinu vozača za plaću od 35 do 49 hiljada eura, a slično je i ove godine.
Direktor Pro Hire Solutions dodao je da trošak putovanja u Kanadu (avionsku kartu) plaća poslodavac.
“Mi dogovaramo zajednički smještaj za vozače. To znači da će dvoje vozača dijeliti jedan dvosobni apartman, a za svakoga od njih predviđen je i budžet kako bi si mogli osigurati sve potrebno prije nego što dobiju prvu plaću, što je obično tri sedmice od dolaska. Kasnije se plaća isplaćuje svake dvije sedmice.”
Kako je istaknuto na portalu MojPosao, selekcijski će postupak podrazumijevati intervju putem Skypea, zatim razgovor za posao s poslodavcem koji će se održati u Zagrebu 29. marta.
Vozačima će biti osigurane radne dozvole i drugi potrebni dokumenti, otvoren bankovni račun, a proći će i desetodnevnu autoškolu kako bi dobili kanadsku vozačku dozvolu.
Na oglas se možete prijaviti do 23. marta.
Otvoren velik broj radnih mjesta
Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta koje će trebati popuniti do 2020. godine.
Posao u naftoj i plinskoj industriji u Kanadi prilično je težak i neirjetko podrazumijeva udaljena putovanja, no mnogima je primamljiv zbog vrlo visokih plaća. Srednja godišnja plaća nadzornika na bušotini tako iznosi 75.000 dolara
-
Dzole_SSS
#1633 Re: Forumasi zaposljavaju
Buraz, sta cemo za ovo?JanuaryJones wrote:http://www.moj-posao.net/Posao/255184/E ... rivers-mf/Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta.
Pro Hire Solutions agencija za posredovanje putem portala MojPosao traži 140 vozača kamiona za rad u Kanadi. Ista je agencija i prošle godine tražila stotinu vozača za plaću od 35 do 49 hiljada eura, a slično je i ove godine.
Direktor Pro Hire Solutions dodao je da trošak putovanja u Kanadu (avionsku kartu) plaća poslodavac.
“Mi dogovaramo zajednički smještaj za vozače. To znači da će dvoje vozača dijeliti jedan dvosobni apartman, a za svakoga od njih predviđen je i budžet kako bi si mogli osigurati sve potrebno prije nego što dobiju prvu plaću, što je obično tri sedmice od dolaska. Kasnije se plaća isplaćuje svake dvije sedmice.”
Kako je istaknuto na portalu MojPosao, selekcijski će postupak podrazumijevati intervju putem Skypea, zatim razgovor za posao s poslodavcem koji će se održati u Zagrebu 29. marta.
Vozačima će biti osigurane radne dozvole i drugi potrebni dokumenti, otvoren bankovni račun, a proći će i desetodnevnu autoškolu kako bi dobili kanadsku vozačku dozvolu.
Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta koje će trebati popuniti do 2020. godine.
Posao u naftoj i plinskoj industriji u Kanadi prilično je težak i neirjetko podrazumijeva udaljena putovanja, no mnogima je primamljiv zbog vrlo visokih plaća. Srednja godišnja plaća nadzornika na bušotini tako iznosi 75.000 dolara
2 years experience driving Tractor Trailer
Imam prijatelje koju su zeljni prijaviti se i koji imaju preko min. 10 godina iskutva u voznji. Jedan je cak bio od rata vozac u OSCE-u, ali nema iskustva za ovo sto traze?
Hoce li oni njemu dati obuku za ovo, tj kaminonom sa prikolicom? Hvala
- JanuaryJones
#1634 Re: Forumasi zaposljavaju
Ja samo prenosim, ne znam ništa konkretno o konkursu. Nek se prijave, nemaju šta izgubiti.
-
Dzole_SSS
#1635 Re: Forumasi zaposljavaju
Hvala u svakom slucaju.JanuaryJones wrote:Ja samo prenosim, ne znam ništa konkretno o konkursu. Nek se prijave, nemaju šta izgubiti.
Veliki su izgledi da si nekome pomogao samo sa ovim sto si objavio.
Mnogo ti jos jednom hvala i neka te sreca punu, puno prati..
- JanuaryJones
#1636 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako pomogne jednoj osobi, golemoDzole_SSS wrote:Hvala u svakom slucaju.JanuaryJones wrote:Ja samo prenosim, ne znam ništa konkretno o konkursu. Nek se prijave, nemaju šta izgubiti.
Veliki su izgledi da si nekome pomogao samo sa ovim sto si objavio.
Mnogo ti jos jednom hvala i neka te sreca punu, puno prati..![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1637 Re: Forumasi zaposljavaju
tražimo za buraza neki poso u "informatici" baze podataka i tako to ne kontam se u to pa ne znam
jer je zavrsio 3+2 etf ri
radi u nekoj firmi ali nije to to da ne iznosim detalje...mnogo traze a malo daju s perspektivom da zavrsis na groblju
uglavnom tek kad ti nešto treba vidiš kakvi su ljudi
drže bolesna predavanja koja "moraš" slušati, eh da si jučer došao, onda ne odgovore na poruke i majlove...
ma ono kad se baš razočaraš... ma nije više ni bitna plata ni radno vrijeme samo me zanima hoce li iko pokusati pomoci ako gdje sta cuje samo da proslijedi nista vise ne trazim, eh da je energetika, eh da je tk, eh da je nikola tesla...
sta zna najbolje raditi... pa da je nikola ne bih tebe zvao... u momka treba malo uloziti ali ima kvalitete
svi bi gotovog roba kao kompjuter kad slože kofiguraciju
na kraju se zakljuci da samo hercegovci hoce i mogu pomoci u mojom sarajevskim krugovima, drze dosta firmi s ispostavama u sarajevu...
nisam pametan
jer je zavrsio 3+2 etf ri
radi u nekoj firmi ali nije to to da ne iznosim detalje...mnogo traze a malo daju s perspektivom da zavrsis na groblju
uglavnom tek kad ti nešto treba vidiš kakvi su ljudi
drže bolesna predavanja koja "moraš" slušati, eh da si jučer došao, onda ne odgovore na poruke i majlove...
ma ono kad se baš razočaraš... ma nije više ni bitna plata ni radno vrijeme samo me zanima hoce li iko pokusati pomoci ako gdje sta cuje samo da proslijedi nista vise ne trazim, eh da je energetika, eh da je tk, eh da je nikola tesla...
sta zna najbolje raditi... pa da je nikola ne bih tebe zvao... u momka treba malo uloziti ali ima kvalitete
svi bi gotovog roba kao kompjuter kad slože kofiguraciju
na kraju se zakljuci da samo hercegovci hoce i mogu pomoci u mojom sarajevskim krugovima, drze dosta firmi s ispostavama u sarajevu...
-
ViaCombusta
#1638 Re: Forumasi zaposljavaju
MIBO trazi informaticara, vidjeh danas na birou na tabli
- vjesticanametli
#1639 Re: Forumasi zaposljavaju
ViaCombusta wrote:Ne mogu da pronadjem temu o sudskim tumacima, ima li ovdje neki sudski tumac za njemacki, da prevede diplomu i koliko to kosta?
ima....ako nisi zavrsio javi se dacu ti kontakt....lp
- Magarece_godine
#1640 Re: Forumasi zaposljavaju
Trazim zeni posao, cijena po dogovoru!
- JanuaryJones
#1641 Re: Forumasi zaposljavaju
Agencija Kouzon koja je posrednik pri zapošljavanu na kruzerima i ovaj posao obavlja više od 15 godina oglasila je nekoliko novih radnih mjesta u oblasti ugostiteljstva.
Naime, njihovo predstavništvo u Banja Luci poziva sve zainteresovane da se prijave na rad na kruzerima, što je kako navode idealna prilika da potencijalni kandidati obiđu svijet, upoznaju nove kulture i da za to sve budu plaćeni.
“Potrebni su nam kandidati sa relevantnim iskustvom u ugostiteljtsvu koji će da rade kao konobari u restoranu, baru i bafeu, kao i veliki broj kuvara. Uz odlično poznavanje engleskog jezika, potrebni su nam oni koji pričaju i njemački. Ukrcaju će biti krajem aprila/početkom maja”, navela je Jovana Galić, ofis menadžer, Kouzon Corporation.
Svi zainteresovani treba da pošalju CV na [email protected].
-
Jadoxxx
#1642 Re: Forumasi zaposljavaju
Dobra prilika ko zeli van BiH, firma sredjuje vizu. Ako nekog nesto vise zanima moze u pp jer znam neke ljude gore, koji vec rade http://www.posao.ba/#!searchjobs;page=1 ... ;job=87768
-
Tuzla111
#1643 Re: Forumasi zaposljavaju
ma nije ni to naucna fantastika, neka se prijave nemaju sta izgubiti. Ja niti sam kad polozio a niti sam kad prije usao u kamion pa sam od drugog pokusaja sam vozio u uskim prostorima i u rikverc, nikad nista nisam zakacio.Dzole_SSS wrote:Buraz, sta cemo za ovo?JanuaryJones wrote:http://www.moj-posao.net/Posao/255184/E ... rivers-mf/Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta.
2 years experience driving Tractor Trailer
Imam prijatelje koju su zeljni prijaviti se i koji imaju preko min. 10 godina iskutva u voznji. Jedan je cak bio od rata vozac u OSCE-u, ali nema iskustva za ovo sto traze?
Hoce li oni njemu dati obuku za ovo, tj kaminonom sa prikolicom? Hvala
-
Rizvan
#1644 Re: Forumasi zaposljavaju
Šta je s ovom Kaleom? Na Posao.ba konstantno njihovi oglasi, premašili su čak i Robot.
- Kosato
#1645 Re: Forumasi zaposljavaju
Rizvan wrote:Šta je s ovom Kaleom? Na Posao.ba konstantno njihovi oglasi, premašili su čak i Robot.
prosili se malo....to je je bila jedno vrijeme mala firma sad ih ima bas puno sire se i u druge gradove..zadnje sto sam nacuo jest da su u Neumu otvorili salon pa ti sad skontaj valja to ispostovati te salone imaju i u par gradova jos...valja to napraviti...pa poslati a jos i po Sarajevu raditi ....
- Pitarrr82
#1646 Re: Forumasi zaposljavaju
Odnos plata/radno vrijeme i slicno gore nego u trznim centrima, zato i imaju stalno oglase, jedno je siriti se ali oni stalno traze iste pozicije...
-
artime
#1647 Re: Forumasi zaposljavaju
Prijateljica zavrsila pravo, trazi pripravnicki posao u Sarajevu. Ako imate sta validno, molim vas proslijedite.
-
agent_001
#1648 Re: Forumasi zaposljavaju
prijateljica radila. Večina izdrži mjesec max dva, skontaju gdje su došlimi mbjei glavom bez okretanja.Pitarrr82 wrote:Odnos plata/radno vrijeme i slicno gore nego u trznim centrima, zato i imaju stalno oglase, jedno je siriti se ali oni stalno traze iste pozicije...
-
princeza i zvijer
#1649 Re: Forumasi zaposljavaju
Ima li ko kakvo iskustvo s firmom Standard furniture factory, Ilijaš, konkretno rad u administraciji? Vidim neki strajkovi su bili aktuelni, otpustanje radnika...
- mv960
#1650 Re: Forumasi zaposljavaju
Raja,
Evo prilike da i Vi a i ja s vama nešto zaradimo. Onako usput uz kaficu.
Bez zezancije, nije neka para ali je uhar... uvjerite se i sami...
http://www.clixsense.com/?7013886&ClixIsRealChance
Neču pretjerati ako kažem da se može jedan solidan minimalac zaraditi klikanjem reklama i izradom mini zadataka.
Hvala!
Evo prilike da i Vi a i ja s vama nešto zaradimo. Onako usput uz kaficu.
Bez zezancije, nije neka para ali je uhar... uvjerite se i sami...
http://www.clixsense.com/?7013886&ClixIsRealChance
Neču pretjerati ako kažem da se može jedan solidan minimalac zaraditi klikanjem reklama i izradom mini zadataka.
Hvala!