Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- Ned071
#1626 Re: Al Jazeera Balkans
ne kontam. ok, alj i ogi tomic. ali sto tekstova, prica, clanaka, vijesti, filmova objavljeno o ovom decku. proteklih godina i sad svi kao iznenadjeni da postoji? ljudi gledate li vi ista, citate li? al fakat ne kontam...
-
StupskaBitanga
#1627 Re: Al Jazeera Balkans
e ovo je referentno istraživanje gledanosti 
-
nekitamopd
#1628 Re: Al Jazeera Balkans
Pink Film i Pink Action 2 jedu FACE za dorucak. 
-
isx
#1629 Re: Al Jazeera Balkans
Jasta, za korisnike Mojatv, pretezno penziju.StupskaBitanga wrote:e ovo je referentno istraživanje gledanosti
- It_is_a_Leclerc
#1630 Re: Al Jazeera Balkans
Kladim se da je u mene stari navukao pola ovih procenata za Pink Film, 'bem ti Boška Buhu, Partizansku eksadrilu i Topaloviće
Prilično tačni podaci. Vidite. Mi smo država za idiote. Zato idiotski kanali koji zahtjevaju inteligenciju utičnice, prednjače po gledanosti.
Prilično tačni podaci. Vidite. Mi smo država za idiote. Zato idiotski kanali koji zahtjevaju inteligenciju utičnice, prednjače po gledanosti.
-
StupskaBitanga
#1631 Re: Al Jazeera Balkans
Pa nisu korisnici mojetv penzioneriisx wrote:Jasta, za korisnike Mojatv, pretezno penziju.StupskaBitanga wrote:e ovo je referentno istraživanje gledanosti
Malo bolje pogledaj sve ti se reci
Dm sat u vrhu. Kakvo objašnjenje treba? Također programi za djecu. Svaka roba ima svog kupca
-
nekitamopd
#1632 Re: Al Jazeera Balkans
Kao da si mog starog opisao samo on to gleda preko mtel Open IPTVaIt_is_a_Leclerc wrote:Kladim se da je u mene stari navukao pola ovih procenata za Pink Film, 'bem ti Boška Buhu, Partizansku eksadrilu i Topaloviće![]()
![]()
-
wolf07
#1633 Re: Al Jazeera Balkans
Hajde sve, al' sta ljudi gledaju na tom yebenom OBN odronu? To mi je od svega najnejasnije, a oni drugi jbt????!!!!!
- MOSALJOZE
#1634 Re: Al Jazeera Balkans
Odbačena(kod mene se zove prebačena,jer vazda prebacim kad je vidim),još jedna indijska serija,sulejman,indijska serija,sto za maju,obn info,indijska,indijska,liga prvaka,indijska,sulejman.Eto ti njihove šeme.wolf07 wrote:Hajde sve, al' sta ljudi gledaju na tom yebenom OBN odronu? To mi je od svega najnejasnije, a oni drugi jbt????!!!!!
-
wolf07
#1635 Re: Al Jazeera Balkans
Ama kad vidim da nekakv talk-show vodi ona plavusa sto ima IQ identican broju cipela sve mi zlo dolazi. Sto neki dan vidjeh na FB neki komentar - rodis, othranis, nosis u dezuru kad ima temperaturu, skolujes, brines se kad ga nema do kasno... i onda ono ode da aplaudira kod Dejane na OBN!MOSALJOZE wrote:Odbačena(kod mene se zove prebačena,jer vazda prebacim kad je vidim),još jedna indijska serija,sulejman,indijska serija,sto za maju,obn info,indijska,indijska,liga prvaka,indijska,sulejman.Eto ti njihove šeme.wolf07 wrote:Hajde sve, al' sta ljudi gledaju na tom yebenom OBN odronu? To mi je od svega najnejasnije, a oni drugi jbt????!!!!!
-
StupskaBitanga
#1636 Re: Al Jazeera Balkans
2 stvari drže OBN
Liga prvaka i sada Grand
Liga prvaka i sada Grand
-
wolf07
#1637 Re: Al Jazeera Balkans
Nisam znao da se Grand "preselio" na OBN, e sad ce OBN da podere konkurencijuStupskaBitanga wrote:2 stvari drže OBN
Liga prvaka i sada Grand
- BHF_Manijak
#1638 Re: Al Jazeera Balkans
Hajd sve ali Slon 12.!!!
Sta ima na tom Slonu, pa raja toliko gleda?!

- insomnia78
#1639 Re: Al Jazeera Balkans
Ima zikamu jarane 
I odlicne info emisije sto se tice TK
Prate i pokrivaju sve aktuelne dogadjaje na podrucju kantona
SLON se npr u ovim protestima i poplavama pokazao puno bolje nego dosta skuplje i razvikanije televizije, imali su cijelo vrijeme ljude na terenu, uzivo javljanja...
Ljudi to prepoznaju
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
I odlicne info emisije sto se tice TK
Prate i pokrivaju sve aktuelne dogadjaje na podrucju kantona
SLON se npr u ovim protestima i poplavama pokazao puno bolje nego dosta skuplje i razvikanije televizije, imali su cijelo vrijeme ljude na terenu, uzivo javljanja...
Ljudi to prepoznaju
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- BHF_Manijak
#1640 Re: Al Jazeera Balkans
Aha, aha - to je dakle Slon. OK, sad sam povez'o. Nisam odmah skontao o kojoj je TV stanici rijec, mislio sam da je nesto skroz drugo. 
- Vitezanin
#1641 Re: Al Jazeera Balkans
Ne kontam ove pljuvače po AJ. Ok, program im je oskudan, otkupljuju dokumentarce na ovaj ili na onaj način, ali poslušajte voditelje na AJ pa brzo prebacite na neku drugu gledaniju televiziju i poslušajte te voditelje - npr na FTV ili Hayatu ili RTRS-u. Ne znam za vas, ali mene stid kad čujem te ljude.
Kad već govorimo o programu AJ, mislim da imaju odličan balans između domaćih i takoreći svjetskih tema. Mislim da čak i kod nas živi popriličan broj ljudi koji bi rado pogledali neki dokumentarac o političkim previranjima u Latinskoj Americi, npr. Uvjeren sam da tako nešto nećemo nikad dočekati, tj da imamo takav program, kad govorimo o ostalim televizijskim stanicama.
Kad već govorimo o programu AJ, mislim da imaju odličan balans između domaćih i takoreći svjetskih tema. Mislim da čak i kod nas živi popriličan broj ljudi koji bi rado pogledali neki dokumentarac o političkim previranjima u Latinskoj Americi, npr. Uvjeren sam da tako nešto nećemo nikad dočekati, tj da imamo takav program, kad govorimo o ostalim televizijskim stanicama.
-
wolf07
#1642 Re: Al Jazeera Balkans
Ne samo to, za nase TV kuce Afrika ne postoji otkako umro Zuko Dzumhur!Vitezanin wrote:Ne kontam ove pljuvače po AJ. Ok, program im je oskudan, otkupljuju dokumentarce na ovaj ili na onaj način, ali poslušajte voditelje na AJ pa brzo prebacite na neku drugu gledaniju televiziju i poslušajte te voditelje - npr na FTV ili Hayatu ili RTRS-u. Ne znam za vas, ali mene stid kad čujem te ljude.
- Radio Sarajevo
#1643 Re: Al Jazeera Balkans
Kad god gledam AJB na internetu, jednostavno mi prestane stream nakon 15ak minuta, i onda ga moram ponovo pokrenuti. Na Youtubeu nemaju više live prenos, i onda mi jedino preostaje da gledam na njihovom sajtu, a ubi me u pojam kad mi se zaustavi svako malo. Ima li ko lijek za ovo?
- MarcusM
#1644 Re: Al Jazeera Balkans
Ako naši ljudi gledaju AJB u ovoj mjeri, to je jako dobro. Vraća mi nadu da kod nas nije sve samo reality, grand parada, farme, sapunice sa svih strana svijeta. Odlično. Samo mi nije jasno tko gleda FaceTV? Možda zato što su imali dosta utakmica Sarajeva? Vjerojatno im je to donijelo neku gledanost, inače sumnjam da mogu imati 1% gledanosti.
- Vitezanin
#1645 Re: Al Jazeera Balkans
Radio Sarajevo wrote:Kad god gledam AJB na internetu, jednostavno mi prestane stream nakon 15ak minuta, i onda ga moram ponovo pokrenuti. Na Youtubeu nemaju više live prenos, i onda mi jedino preostaje da gledam na njihovom sajtu, a ubi me u pojam kad mi se zaustavi svako malo. Ima li ko lijek za ovo?
Ja imam problem da npr duže moram čekati da stream proradi i onda sve bude ok i ne prekida.
- Maharadza
#1646 Re: Al Jazeera Balkans
Ja i kada gledam TV (ugl. uz jelo da ne bude dosadno), šaltam par programa: AJ, SK, Eurosport, Fight Channel i dokumentarne (disc. science, viasat history i sl.) a Sarajevo nisam čak ni na face gledao već stream ili Kabel1 kao protiv švaba! Jednostavno ne gumo onog narkomana nikako svariti, a dosta što mi oni na terenu dižu pritisak pa još samo on "našmrkan" fali! 
-
unix
#1647 Re: Al Jazeera Balkans
AJB jednostavno postavlja standarde u svim poljima, imaju najjace dokumentarce ubjedljivo, a tako i ostali program. Jednostavno, profesionalizam na djelu. Evo naletio sam na portal brzevijesti, i pogledao slucajno anketu, dakle AJB razvalio ostale programe po gledanosti u BiH. Na dosta polja su prvi, nije to vise slucajnost. A o cemu se radi pogledajte na slici:

-
doff
#1648 Re: Al Jazeera Balkans
Čija je to anketa? Face tv druga na listi 
-
IgiPop
#1649 Re: Al Jazeera Balkans
brzevijesti je Bahin portal. Ne vjerujem da je nesto citan. FaceTV je odron i malo ko je gleda, ali mozda je bolesni Senad naredio uposlenicima da nabije lajkove na ovoj anketi.doff wrote:Čija je to anketa? Face tv druga na listi
Mislim da je AJB daleko iznad ove "konkurencije".
-
unix
#1650 Re: Al Jazeera Balkans
ma apsolutno je iznad konkurencije, ali eto zivimo u takvoj zemlji i sa takvim novinarstvom da televizije sklepane u jedno poslijepodne mogu da budu u anketi sa AJB. I ovo je dokaz da su ljudi prepoznali sta je tv kuca a sta je wannabe tv kuca. Isto mislim da je glavni i osnovni razlog nekog ko udara standarde zato sto je neovisan i sto u svojim izvjestavanjima udara temelje sa objektivnoscu a ne sa naslovom "ekskluzivno" i slicno.