Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#1626 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Moze bez naloga jer imaju pisani trag blagajne. Uplatila si svojim imenom i prezimenom, dovoljna je licna.
numizmatic

#1627 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

Hvala.

Misliš da se to može naći, s obzirom da nisam sigurna koji je datum u pitanju?
purgatorio

#1628 Re: Raiffeisen banka

Post by purgatorio »

Zašto na raiffeisen internet bankarstvu ne piše pod detaljima transakcije račun koji prima novac, mislio kao dokaz o nekoj uplati poslati pdf s detaljima transakcije ali nema računa ni imena koji prima u detaljima. Koja glupost.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1629 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

purgatorio wrote:Zašto na raiffeisen internet bankarstvu ne piše pod detaljima transakcije račun koji prima novac, mislio kao dokaz o nekoj uplati poslati pdf s detaljima transakcije ali nema računa ni imena koji prima u detaljima. Koja glupost.
Zar nemas primjerak uplatnice, tj. nalog? Njega u pdf i posaljes.
purgatorio

#1630 Re: Raiffeisen banka

Post by purgatorio »

Tomahawk11 wrote:
purgatorio wrote:Zašto na raiffeisen internet bankarstvu ne piše pod detaljima transakcije račun koji prima novac, mislio kao dokaz o nekoj uplati poslati pdf s detaljima transakcije ali nema računa ni imena koji prima u detaljima. Koja glupost.
Ili nema ili ga ja ne mogu naći. Uključio internet bankarstvo da se ne živciram po redovima a ono ispadne gore nego redovi.
holowey

#1631 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

.
Last edited by holowey on 26/02/2016 09:58, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#1632 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

purgatorio wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ili nema ili ga ja ne mogu naći. Uključio internet bankarstvo da se ne živciram po redovima a ono ispadne gore nego redovi.
Otiđeš na NALOZI > ARHIVA NALOGA (u dnu stranice) > DETALJI (na transakaciji koja ti treba) > Preuzmi kao PDF
Sve piše kao na uplatnici: ko uplaćuje, sa kojeg računa na koji račun, ko je primalac, svrha uplate... sve detaljno, kao na regularnoj uplatnici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1633 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

Kontam sta covjek prica....
Na poslu radim sa rfb i ucb e bank...
Privatno imam Intesa...
I na svakom imas naloge.
holowey

#1634 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Dzontra_Volta wrote:
purgatorio wrote:
Tomahawk11 wrote:
Otiđeš na NALOZI > ARHIVA NALOGA (u dnu stranice) > DETALJI (na transakaciji koja ti treba) > Preuzmi kao PDF
Sve piše kao na uplatnici: ko uplaćuje, sa kojeg računa na koji račun, ko je primalac, svrha uplate... sve detaljno, kao na regularnoj uplatnici.
:thumbup:
nisam ni znao za ovu arhivu naloga a koristim ovo bankarstvo od uvodjenja :-)
purgatorio

#1635 Re: Raiffeisen banka

Post by purgatorio »

Ja sam isao na detalji transakcije sa liste računa, a ovako kad idem arhiva naloga ima sve. Trebaju imat kakvo uputstvo ne ovako komplicirati.
numizmatic

#1636 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

seoBIH wrote:Moze bez naloga jer imaju pisani trag blagajne. Uplatila si svojim imenom i prezimenom, dovoljna je licna.
Ne može ipak bez naloga.
vjesticanametli

#1637 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

eh ovako

prvo i prvo sto rekla djeca .....zatvaram racun kod ovih govana :-D zato sto ste stoka neviĐŽena i zato sto vama vasi komitenti nisu ali bas nikako bitni i vi ih ratjerujete...... podnijela sam milioniti put da mi smanje limit i ovaj put iznenaĐŽenje.......kaze hocemo ali nakon uzasnih natezanja i smanje oni nakon par dana ali kazu pored zahtjeva morate doci potpisati jos jedan papir za ovo smanjenje....haj reko kad mognem hocu i tako ja veceras jel odem da se to vise zatvori kad imam sta vidjeti :? :twisted: selo li vam vase....... pripremili ugovor o tom limitu hahahah i nekakav otplatni plan a godina 2007 na njemu i jos neki papir gdje su troskovi 5 KM i ja prvo vidim to 5 KM reko sta je ovo kaze mjenica ....reko nemate vi moju mjenicu niti cete je ikad imati i necu potpisati LM jos smo pricali a teta je OK zaista ali nacin ovog hinjskog poturanja, jer jel nas narod nista ionako ni ne cita, je fuj....i tako ja njoj kazem cim legne sad plata doci cu da zatvorim racun i dosta vise......nemaju moju mjenicu nemaju nista :mrgreen: :lol: :lol: zamisli sta je njima naumpalo i kazu jos sistem tako vuce od 2007 godine reko briga me to je vasa greska i nemar a i sistem vam je ocito spavao pa neka sad ispravlja ko hoce ali ja u ovoj zemlji i banci nista ne potpisujem ni pod razno....... :) doviĐŽenja STOKO
Tomahawk11
Globalni moderator

#1638 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

Pa ne moze se mjenica retroaktivno potpisivati.
Mislim moze, ali ako nisi potpisala kad si otvarala racun, uzimala karticu, ne moras sad.
To je nigdje veze, ne mogu te natjerati da potpises mjenicu.
Ne kontam ni sto im treba mjenica ako zatvaras racun. Mozda zbog njihovog kompletiranja dokumentacije. U svakom slucaju, nakon zatvaranja racuna, svakako bi je morali ponistiti u roku od 30 dana, a na tvoj zahtjev vratiti.
I da, cuj 5 KM trosak mjenice na tvoj racun zato sto zatvaras racun :D znao sam da ima svakakvih strucnjaka u rfb, ali.... :lol: :lol:
vjesticanametli

#1639 Re: Raiffeisen banka

ama vide oni da kvitam limit i rekla sam im zatvoricu do aprila rc. :lol: kad oni sad hoce ugovor i mjenicu :evil: :lol: pa stvarno
seoBIH

#1640 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

numizmatic wrote:
seoBIH wrote:Moze bez naloga jer imaju pisani trag blagajne. Uplatila si svojim imenom i prezimenom, dovoljna je licna.
Ne može ipak bez naloga.
Jbga mora moći. Gdje su pare? Moraju imati sistem da provjere o čemu se radi. Garantujem ti da mogu, jer sam isto uradio. Meni je problem bio jer je račun na koji sam uplaćivao zatvoren. Došao, objasnio, datum uplate, iznos, na koji račun, ime i provjera izvršena.
numizmatic

#1641 Re: Raiffeisen banka

Post by numizmatic »

Ništa, otići ću opet. Stvar je u tome što ne znam šta da radim jer ženska jednostavno govori da ne može, a kontam i ja da valjda to moraju imati u sistemu jbga. Došlo mi je da se rasplačem.

Ne znam datum uplate.
seoBIH

#1642 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Pa skontaj se. Imas u glavi sigurno, samo ne mozes dokuciti tj povezati dogadjaje tog dana :D Moras znati datum uplate, kada si isla i slicno. Ako nece ona, trazi sefa poslovnice. Mozes poslati i mail, odgovaraju radnim danima. Imas na njihovj stranici pod kontakt.
vjesticanametli

#1643 Re: Raiffeisen banka

ma odgovaraju vraga.....mjesec dana evo cekam odgovor na mail...... oni su ba jedna odvratna neodgovorna banka :-?
iceman ze

#1644 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Moderni lihvari, dovoljno je jednom otici da se vidi kad ljudima oduzimaju stanove zbog aktiviranja hipoteke zbog nekih smjesnih suma.....da ti se zgadi citav bankarski sektor....da mogu ikako da platu dobijem na ruke da ih moje oci nikad ne vide...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1645 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

numizmatic wrote:Ja sam izvrsila uplatu na svoj racun, medjutim nakon dvije sedmice ona jos nije legla. Nemam naloga. Moze li se vidjeti sta je sa parama?
Uplata izvrsena na salteru banke? Odes na taj salter i nek ti provjere uplate. Nece, trazi nekog iznad. Uplata je vjerovatno otisla negdje, na neki pogresan racun. Ako ne znas tacan datum, znas otprilike, npr. od 03.02.-06.02. i nek provjere uplate na to ime i taj iznos.
seoBIH

#1646 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Ma mogu ali je izgleda ova forumaskxa naivna i to vide pa je tretiraju kako želite i mogu.
iceman ze

#1647 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

po***em ih s kruske, posebno one u poslovnici Ilidza kod Hollywooda, zbog reda do ulaznih vrata,dok im je jedan salter radio
Patriotska_Liga

#1648 Re: Raiffeisen banka

Post by Patriotska_Liga »

Do sada nisam imao posla s drugim bankama al za moj pojam ova banka je hafifna, sve nešto fali, il je sporo il nije prošlo il nije aktivirano il je skupo il je gužva, znači sve nešto kilavo. Sad uvaljuju narodu MasterCard fol nema Visa na lageru, ista priča mjesecima. Napuni lager.

Uglavnom mijenjam ih za drugu banku u nadi da tamo negdje ima banka u kojoj stvari bolje funkcionišu, barem u tehničkom smislu.
bumerangss

#1649 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

I ja sam je napustio iako u njoj nisam imao nusta osim štednje koju su srozali na mizernih 0,6% za 3 godine orocenja :-) i jos uveli da se placa 2KM vodjenje a vista racuna! :run:

Odnio lovu u nase dvije banke jer daju povoljne kamate a imaju certifikat Agencije za osiguranje depozita

Zbogom Rafice! :vozdra:
zavezata-vreca

#1650 Re: Raiffeisen banka

Post by zavezata-vreca »

Svi su protiv RB a svi su i dalje korisnici iste. Isto kao sto niko ne glasa za SDA a ovi redovno po 400000 glasova
Post Reply