GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Realist

#1626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

gonz0 wrote:
suspect_zero wrote:
gonz0 wrote:i ne znam sta vi uopste imate protiv vozaca i obicnih radnika, ne postavljaju oni linije autobuske i ne kontrolisu oni saobracaj

Imam dosta toga baš protiv njih. :twisted:

Konkretan primjer na liniji koju ja koristim svaki dan, minibuska 56....gotovo svakodnevno nam sami vozači ukradu liniju, ne bude kvar kombija, ili dženaza, saobraćajna nesreća itd., nego se vozač ''zapriča'' u kafani gore u Jarčedolima, a sve u dogovoru sa taksistima sa štanda Latinske Ćuprije.....oni njemu cvaju, on fuli turu i svi zadovoljni :x :x
dobro te autobuske i minibuske linije, stvarno ima neprijatnih vozaca, danas sam u boljakovom potoku moro vozacu reci da otvori srednja iako se to podrazumijevalo na stajalistu, šibonja neki, ali njihov staž opet vuče neke psihološke posljedice, i mene zaista nekad nerviraju vozaci, ali sta cu boze, sta je tu je. jebi ga drug, stoke ima svugdje
E pa ako je tako, zašto su blokirali grad, iako ne rade ionako svoj posao? Šta je, tu je!! Zašto blokada grada?

Na Boljakovu konstantno linije izbacuju, pa ih nema par sati, pa se opet uključe, na drugim mjestima samo kažu da idu na kafu i dogovore se da ne odrade turu...., a da ne govorim o tome da se ne pridržavaju reda vožnje. Kud ide 2-3, 5 minuta ranije? Gdje žuri? Svejedno mora nazad. Koliko puta sam morao pješačiti do drugih linija, ili sam kasnio na odredište, a šta je tek sa onima koji se češće odluče za taksi?

Neka i ti vozači kažu upravi da ne može tako. Ali naravno da ih ne zanima, jer imaju plate i ostalo ih ionako ne interesira.
zli_hordas

#1627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zli_hordas »

Black swan wrote:počeli su puštati šabanske narodnjake i u komercijalama
Sta bi ti da ti mozda pustaju Slipknot :lol:
atko

#1628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by atko »

A: majstoreee jel mozes pustiti Air condition
B: ma dajjjj ... nes valjda te drogerasee ... majstoree pusti ti nama narodnjake
zli_hordas

#1629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zli_hordas »

Kakva drzava takav prevoz,kakva drzava takva droga.
Adriatic

#1630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Dok god su na budžetskoj sisi, mogu da rade šta hoće.
Plata ide, gubitak firme raste, a građani plaćaju.
I tako do sljedećeg štrajka.
nosara

#1631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Nema tog problema koji postoji u grasu, a da ga poskupljenje od cca. 65% ne bi rjesilo u trenu... Uz poskupljenje, u paketu, treba objavit ferman o obvezatnom koristenju grasovih usluga svim budzetskim korisnicima, na svim nivoima... I problem rjesen...! Ta strategija, koju sdp forsira u slucaju drugih jkp, sigurno bi dala rezultat...

Samo poskupljenje...! :zzzz:
vade_mecum

#1632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

gonz0 wrote:
vade_mecum wrote:
gonz0 wrote:vlada je dosta dobro uradila, i sami ste se uvjerili u cifre koje je gras navodno izgubio tokom strajka, eh sad te cifre zamislite u mjesecnoj bazi, par mjeseci, i razmislite kako i odakle dug ? neko se puno dobar pravi od grasovskog budžeta
budi objektivan pa reci da li su realne plate grasovih radnika. ako jedan hirurg u drzavnoj bolnici ima platu plafon 1.800 KM (poslije godina studiranja, staziranja i specijalizacije) ne moze jedan vozac autobusa imati 1.200. pa covjece, likovi koji na ciglanama u kosom liftu bukvalno (ali bukvalno) pritiscu dugmad imaju po 800 km svaki mjesec. poenta svega je da ti ljudi ne zarade platu u ovom obimu.
to za kosi lift je druga stvar, opet, vozaci grasa na sebi nose neku odgovornost, naravno ne toliku kao hirurg ili neko slično lice, ali opet imaju odgovornost. i ja kazem da plate bas i nisu za stepen obrazovanja koji vecina radnika ima, al bitno je da politicari imaju realnu platu, koja odgovara njihovom obrazovanju
malo je reci da su ti argumenti smijesni. neku odgovornost na sebi nose i npr. vatrogasci, policajci, medicinski tehnicari (koji opet, imaju niza primanja od GRAS-ovih vozaca) pa im ne daje to za pravo da blokiraju grad na dva dana kada im je to cejf, a 95% stanovnika KS ima najgore moguce misljenje o GRAS-u. inace, da li si ti glasnogovornik GRAS-a ili...?
nosara

#1633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Nije glasnogovornik, samo mu pola familije radi u grasu... :D
dzeno123

#1634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

nosara wrote:Nije glasnogovornik, samo mu pola familije radi u grasu... :D
Ako bi krenula cistika kojim slucajem, osto bi bez hljeba covjek. :-)
Daire

#1635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Daire »

Moze li mi neko molim vas reci na koji nacin da se posalje prijava gospodi u grasu u vezi njihovih radnika?
neo7

#1636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

Daire wrote:Moze li mi neko molim vas reci na koji nacin da se posalje prijava gospodi u grasu u vezi njihovih radnika?
Napises zalbu i odes do Remize i pitas cuvara na ulazu, uputit ce te na salter koji je odmah iza ulaza gdje radi ljubazna gospodja :thumbup: . Radno vrijeme je do 15h...
Mr. Brightside

#1637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr. Brightside »

koja korist prijavljivanja Gras-ovih radnika, drugim Graso-vim radnicima :roll:
homar

#1638 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

Možeš izvršiti prijavu, ali na žalost od toga nikakve koristi. Ja sam do sada više puta prijavu upućivao dispečeru autobuskog saobraćaja, pisao Ministru saobraćaja Kantona Sarajevo, ali to ne pije vode.
Vidite koliko su u Grasu drski i bezobrazni, ignorišu medije, putnike smatraju marvom, jednom riječju to je bolesno društvo koje treba što prije operaciju, rez kojim odstraniti sve rukovodioce od brigadira do generalnog direktora.
Što se više čeka to će biti bolnije i po radnike Grasa a da ne govorim po putnike-građane Sarajeva.
Sva ova ujdurma Vlade KS dovešće građane Sarajeva u bezizlaznu situaciju. Očekivati je podizanje novih kredita, zadužiti se za ovaj mandatni period, a kada dođe vraćanje kredita teško nama.
neo7

#1639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

Ja kada sam napisao zalbu zvali su me u svoj centar na "suocavanje" :D. Prijavio sam retardirane revizore i njihovo ponasanje i zahtjevao odgovor. Nazvali me, ja otisao nagovorio im se, oni se drzali skupa i eto...jedino sto je dobro u vezi ovoga je to da umjesto pises na forumu kazes im sve u lice.
demetra22

#1640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

homar wrote:Možeš izvršiti prijavu, ali na žalost od toga nikakve koristi. Ja sam do sada više puta prijavu upućivao dispečeru autobuskog saobraćaja, pisao Ministru saobraćaja Kantona Sarajevo, ali to ne pije vode.
Vidite koliko su u Grasu drski i bezobrazni, ignorišu medije, putnike smatraju marvom, jednom riječju to je bolesno društvo koje treba što prije operaciju, rez kojim odstraniti sve rukovodioce od brigadira do generalnog direktora.
Što se više čeka to će biti bolnije i po radnike Grasa a da ne govorim po putnike-građane Sarajeva.
Sva ova ujdurma Vlade KS dovešće građane Sarajeva u bezizlaznu situaciju. Očekivati je podizanje novih kredita, zadužiti se za ovaj mandatni period, a kada dođe vraćanje kredita teško nama.
Putnici jesu marva. To ulazi na srednja i zadnja vrata, to izlazi na prednjima, to pusi na stanici pa ispuhuje u autobusu, to sara po vratima i prozorima, to otvara vrata silom prije stanice, to ne placa kartu kad se vozi "samo jednu stanicu". To nema, sve kulturni civilizovani gradjani Sarajeva.
a.dis

#1641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by a.dis »

Šta je sa okretnicom na Dobrinji? Još uvijek nisu prebacili žice pa se ljudi kao stoka prevoze u 2 (dva) busa na relaciji Dobrinja - Mojmilo, gdje onda po 15 min čekaju trolejbuse. Kažu da je kružni tok preuzak za trolejbuse ali nije mi jasno kako onda zglobni bus prolazi bez problema...
homar

#1642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

demetra22 wrote:
homar wrote:Možeš izvršiti prijavu, ali na žalost od toga nikakve koristi. Ja sam do sada više puta prijavu upućivao dispečeru autobuskog saobraćaja, pisao Ministru saobraćaja Kantona Sarajevo, ali to ne pije vode.
Putnici jesu marva. To ulazi na srednja i zadnja vrata, to izlazi na prednjima, to pusi na stanici pa ispuhuje u autobusu, to sara po vratima i prozorima, to otvara vrata silom prije stanice, to ne placa kartu kad se vozi "samo jednu stanicu". To nema, sve kulturni civilizovani gradjani Sarajeva.
Treba se zapitati zašto se neki putnici tako ponašaju. Ne opravdavam huligane, to treba hapsiti bez kompromisa. Ali predstavi situaciju, satima čekaš autobus, dolazi, dvjesto ljudi treba ući, stari i bolesni, isfrustrirani... Anarhija u vlasti, anarhija u Grasu, anarhija kod građana. Red u kući treba da napravi gazda, da stvori autoritet, a da bi to uradio mora poći od ličnog primjera. Zašto ta bosanska "marva" kada je na zapadu poštuje sve norme ponašanja, odgovor je jasan.
ultima_palabra

#1643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

demetra22 wrote:to pusi na stanici pa ispuhuje u autobusu
:lol: Ovo mi je najjače :-)
fidoremilienko

#1644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

Hebemu i GRAS :lol: :lol: sve po jadnom Grasu :cry: :cry: :cry:
duminjo

#1645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by duminjo »

krivi smo mi sto smo ih pustili
veljaca

#1646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by veljaca »

Ovakvim ponasanjem - ne pise se dobro GRAS-u .....
Mr. Brightside

#1647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr. Brightside »

ultima_palabra wrote:
demetra22 wrote:to pusi na stanici pa ispuhuje u autobusu
:lol: Ovo mi je najjače :-)
ziva istina :lol: :lol:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

jos malo pa gotovo

kokuz_sa

#1649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

gonz0 wrote:
vade_mecum wrote: budi objektivan pa reci da li su realne plate grasovih radnika. ako jedan hirurg u drzavnoj bolnici ima platu plafon 1.800 KM (poslije godina studiranja, staziranja i specijalizacije) ne moze jedan vozac autobusa imati 1.200. pa covjece, likovi koji na ciglanama u kosom liftu bukvalno (ali bukvalno) pritiscu dugmad imaju po 800 km svaki mjesec. poenta svega je da ti ljudi ne zarade platu u ovom obimu.
to za kosi lift je druga stvar, opet, vozaci grasa na sebi nose neku odgovornost, naravno ne toliku kao hirurg ili neko slično lice, ali opet imaju odgovornost. i ja kazem da plate bas i nisu za stepen obrazovanja koji vecina radnika ima, al bitno je da politicari imaju realnu platu, koja odgovara njihovom obrazovanju

a koje to obrazovanje imaju vozaci grasa da imaju platu 1200-1600KM..
znam licno dvojicu..jedan je u jednom gradicu vanredno zavrsio 3 razreda srednje(citaj dao sta para da polozi) i to je morao da bi u svojoj bivsoj firmi mogao da ostvari pravo da bude vozac na dostavi..
drugi je u srednjoj jedva dvicom prolazio, i dan danas se cudim kako je naucio da racuna kusur pri vracannju kad se karta kupuje..

a ako ces o odgovornosti..manju plati imaju policajci i vatrogasci a odgovornosti imaju 5 puta vise nego grasovi vozaci

da nije zalosno bilo bi smijesno
StupskaBitanga

#1650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

1100 primanja :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Čuj ne može zglobni trolejbus na kružni tok
jel to neka zajebb iz grasa ili oni fkt vjeruju u tu glupost
Post Reply