ma normala, ja sam mislio sada koliko ima stanovnika. bilo je dosta migracija unutar grada.smurf wrote:I ja sam cuo da je Dobrinja brojala cca 40.000 stanovnika, ali prije rata. Za vrijeme istog nije bilo ni blizu. Hem sto je vecina pravoslavnog stanovnistva otislo na drugu stranu, hem sto je masa nasih patriota otislo preko "barikade"... Rijetki su bili naseljeni stanovi na vrhu zgrada, oni koji su bili izlozeni direktnoj neprijateljskoj vatri... Kada vratim film, rijetki punoljetni muskarci su bili van aktivnosti vezanih za Armiju ili Civilnu Zastitu, prije ce biti tacnija brojka deset hiljada, 'nako odokativno.
Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1626 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- veljaca
#1627 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Cifra se kretala negdje cca 17.000 .......Chmoljo wrote:ma normala, ja sam mislio sada koliko ima stanovnika. bilo je dosta migracija unutar grada.smurf wrote:I ja sam cuo da je Dobrinja brojala cca 40.000 stanovnika, ali prije rata. Za vrijeme istog nije bilo ni blizu. Hem sto je vecina pravoslavnog stanovnistva otislo na drugu stranu, hem sto je masa nasih patriota otislo preko "barikade"... Rijetki su bili naseljeni stanovi na vrhu zgrada, oni koji su bili izlozeni direktnoj neprijateljskoj vatri... Kada vratim film, rijetki punoljetni muskarci su bili van aktivnosti vezanih za Armiju ili Civilnu Zastitu, prije ce biti tacnija brojka deset hiljada, 'nako odokativno.
Za humanitarnu je bilo prijavljeno dupo vise iz raznih razloga: zbog toga jer se davalo i vojsci, zbog toga da neprijatelj ( preko ove brojke ) misli da ima vise ljudi u Dobrinji, zbog toga da bude jaca humanitarna da ljudi ostanu na Dobrinji ....
Dobro su ovo dva Ismeta odradila .... ( Hadzic i Kapetanovic ) ...
- Repetitor
#1628 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jesu,jesu...Ismet i IZmetovici...
Zato danas mnogi prijeratni klosari imaju firme,stanove i razna cudesa dok oni koji se bili na linijima,nemaju ni posao.
Oni sto su Ismeta cuvali po mesdzidu i uvlacili mu se medju guzove,danas su na drzavnim jaslama.Oni koji su raspolagali cigarama i hranom,imaju sto imaju.
Oni treci koji su cuvali liniju nemaju nista...
Zato danas mnogi prijeratni klosari imaju firme,stanove i razna cudesa dok oni koji se bili na linijima,nemaju ni posao.
Oni sto su Ismeta cuvali po mesdzidu i uvlacili mu se medju guzove,danas su na drzavnim jaslama.Oni koji su raspolagali cigarama i hranom,imaju sto imaju.
- veljaca
#1629 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ja govorim o broju prijavljenih na humanitarnu pomoc. Samo sam to potencirao u mome postu ...Repetitor wrote:Jesu,jesu...Ismet i IZmetovici...
A sve ostalo - moze se o tome diskutirati i u dobrom se slazem ....
Ali o ovome sto sam ja naveo - tesko, jer je to istina ...
Btw - ovaj drugi Ismet ( ako znas o kome se radi ) covjek je izasao iz rata siromasniji nego sto je usao u njega - to je istina 100% ....
- Repetitor
#1630 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma skontali smo se odlicno.
Ja sam mislio na klapu oko Hadzica i lendohane iz VP-a...
Ja sam mislio na klapu oko Hadzica i lendohane iz VP-a...
-
željo74
#1631 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
zna li neko kako su se stvari odvijale 92 na dobrinj 1 a mislim na trg ivana ribara i ulice salke lagundjije,focanski propisa i miroslava krleze? ko je na koga i odakle pucao? sta je sa rajom iz tih ulica? jeli ko pogino? hvala
-
theTruePath
#1632 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor wrote:Jesu,jesu...Ismet i IZmetovici...
-
Zapata
#1633 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Recu ti ja ko je pucao: Juka Prazina i kompanija iz bijele Suzuki Vitare. U sred bijela dana ulicom gdje se sada nalazi SOS naselje su se zaletili sa dzipom i iz pokreta bez ikakvog povoda pucali po Nedzaricima dok su se na poljani djeca igrala fudbala i na parkingu na kosu igrali basketa. To i jos dva dogadjaja su prethodila famoznoj pancirki...vjesticanametli wrote:drzali su od pocetka te kuce i resetali pancirku a onda ujutru fino u hiper krenu po hljeb i jos se ispitaju s nama i pitaju ko je pucaokaranana wrote:a jesu na pocetku rata drzali i ovaj dio ceste ispod mojmila (je li tu bila ta tzv barikada?) pa su potisnuti dalje i tako je deblokirana dobrinja?
- smurf
#1634 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ko je poceo rat? Ko je poceo rat?
E bas ti hvala sto nas prosvjetli, znaci da Juka nije zapucao inace miroljubivi stanovnici Nedzarica koji su igrom slucaja imali kamaru naoruzanja isto nikada ne bi ni upotrijebili. Pretpostavljam da je radi tog incidenta sa Jukom i Dobrinja 5 nastradala ili je pomenuto naselje imalo neki stab Zelenih Beretki
E bas ti hvala sto nas prosvjetli, znaci da Juka nije zapucao inace miroljubivi stanovnici Nedzarica koji su igrom slucaja imali kamaru naoruzanja isto nikada ne bi ni upotrijebili. Pretpostavljam da je radi tog incidenta sa Jukom i Dobrinja 5 nastradala ili je pomenuto naselje imalo neki stab Zelenih Beretki
-
Zapata
#1635 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ne mislim da vas prosvijetlim jer to je nemoguce, poslije svih strahota tesko je prihvatiti da postoji i druga istina. Nemam pojma ko je poceo rat ali znam kako je pocelo sa Nedzaricima. To sa Jukom je bio prvi incident i to svi koji su zivjeli u tom dijelu Mojmila znaju. Ee vidis tacno je za naoruzanje i upravo to su i rekli nakon sto je ispod moje zgrade Olimpijske br1 pucano na njih. Ne dugo nakon Juke jedno vece su u prolazu ispod zgrade pucali po njima i ujutro su dosla njih trojica sjecam se nekog starog covjeka sa dugim brkovima i ovim rijecima je rekao "nemojte da pucate jer imamo zene i djecu u kucama. Mi ako budemo vracali, ne vracamo puskicama nego topovima i tenkovima". Upravo to se i desilo dva dana kasnije, ponovo su pucali ispod moje zgrade i ujutro je uslijedilo sto je uslijedilo. Prvo je granatiran stab TO u sali na Mojmilu a onda je uslijedio prvi pravi napad na Nedzarice iz pravca famozne Pancirke. Ne trebam ti reci da su se odmah nasle tv ekipe da snimaju Srpski napad na Sarajevo. Sto bi Noam Comski rekao "kontrola medija". Mogu ti pricati i o komsiji Halidu Sadikovicu koji je trcao kroz zgradu sa dva snajpera na ramenu i psovao majku cetnicku i ko ih nauruza... Eto, ne znam kako je na Dobrinji pocelo ali ovo sam svojim ocima gledao, sto bi se reklo first row seats.smurf wrote:Ko je poceo rat? Ko je poceo rat?
- smurf
#1636 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pa bivsi komsija, gledali smo se i dijelila nas je samo Lukavicka cesta. I ja sam igrom slucaja gledao kako dodjose cetnici pred moj ulaz i naredise svim muskarcima da izadju ispred da bi saznali ko je pucao iz naseg ulaza. Sreca pa skriveno oruzje su imali samo dvojica cetnika koji su ih i odvratili od privodjenja stanara i koji su sa nama dijelili strazu sa onih par pistolja i lovackih dvocjevki a pravo lice smo im skontali kada su oni bili tamo daleko...
Helem nejse, ja nekako dolazim do zakljucka da nikako nismo smjeli dirati komsije iz Nedzarica jer su oni bili naoruzani a to sto su sa carapama na glavi postavili i kontrolisali barikadu - pa to je bila samo preventiva u slucaju da hiljade do zuba naoruzanih pripadnika Patriotske Lige krene da zauzme njihovu zemlju.
Hmmm, bas sam bio blesav sto sam smatrao da je ovo moj grad i odlucio da pruzim otpor. Kako sam samo kiksao, pa trebao sam ostati u stanu/podrumu i cekati da miroljubive komsije dodju i kazu eto sad mozes izaci napolje i udahnuti svjeze have. Mozda bi i stan ostao citav, mozda bi jeo zlatnom kasikom, mozda bih sada gledao neki film sa rahmetli roditeljima i copao ja'njecu glavusu...
HALO BA!!! NAKON DVADESET I JEDNE GODINE LUPAS KO MAKSIM PO DIVIZIJI I JOS IMAS OBRAZA REPLICIRATI!!!
Helem nejse, ja nekako dolazim do zakljucka da nikako nismo smjeli dirati komsije iz Nedzarica jer su oni bili naoruzani a to sto su sa carapama na glavi postavili i kontrolisali barikadu - pa to je bila samo preventiva u slucaju da hiljade do zuba naoruzanih pripadnika Patriotske Lige krene da zauzme njihovu zemlju.
Hmmm, bas sam bio blesav sto sam smatrao da je ovo moj grad i odlucio da pruzim otpor. Kako sam samo kiksao, pa trebao sam ostati u stanu/podrumu i cekati da miroljubive komsije dodju i kazu eto sad mozes izaci napolje i udahnuti svjeze have. Mozda bi i stan ostao citav, mozda bi jeo zlatnom kasikom, mozda bih sada gledao neki film sa rahmetli roditeljima i copao ja'njecu glavusu...
HALO BA!!! NAKON DVADESET I JEDNE GODINE LUPAS KO MAKSIM PO DIVIZIJI I JOS IMAS OBRAZA REPLICIRATI!!!
-
Zapata
#1637 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Aha evo sad sam i ja dosao do zakljucka da su iz tvog ulaza Srbi pucali na Srbe da bi isprovocirali rat. Ok, to si ti dozivio. Dobro ste prosli da nekog nisu odmah ubili, kod Hipermarketa je Elvir Opijac ubio covjeka ko psa na vratima stana jer je navodno imao radio stanicu. Ja ti kazem sta sam ja dozivio i nije trebalo nikoga nista pitati jer se znalo ko je pucao. Juka, Moco, Zeko... Sve same patriote! Prvo da ti ne bi lupao kao maksim po diviziji raspitaj se cija zemlja je nacionalizovana pa je napravljena opstina Novi Grad. Vec kad pricas sta je cije i ko je trebao sta braniti. Drugo, ne znam sta tebi nije jasno u onome sto sam napisao sem sto su Nedzarici bili ukopani, naoruzani i da NISU prvi pucali nego su bili napadnuti. Ti ljudi su od vajkada zivjeli tu i nisu pali s marsa. Citave porodice su izginule na kucnim pragovima, ti to zoves agresijom a ja apsurdom. Kad si vec kod barikada, na Lukavickoj cesti kod nekadasnjeg Sarajevo Stana a danasnje dzamije je bila postavljena od strane TO.smurf wrote:Pa bivsi komsija, gledali smo se i dijelila nas je samo Lukavicka cesta. I ja sam igrom slucaja gledao kako dodjose cetnici pred moj ulaz i naredise svim muskarcima da izadju ispred da bi saznali ko je pucao iz naseg ulaza. Sreca pa skriveno oruzje su imali samo dvojica cetnika koji su ih i odvratili od privodjenja stanara i koji su sa nama dijelili strazu sa onih par pistolja i lovackih dvocjevki a pravo lice smo im skontali kada su oni bili tamo daleko...
CARE NAKON 21 GODINE NISI U STANJU DA SHVATIS DA SU I SA ONE STRANE ISTO PADALE GRANATE I GINULO SE OD SNAJPERA. Kako odrasli tako i djeca. I jesi siguran da si iz Sarajeva posto se u Sarajevu nikada nije govorilo Replicirati?
- agent_zero
#1638 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Haj ti loma na sokolac/slavica forume, pa tamo pričaj te priče.
-
sabanss
#1639 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Vala bas... Koji bezobraznik moras biti da dodjes ljude ubjedjivati u ovakvu pricu. Eto ja sam rat proveo u Svedskoj, Lukavicka mi je bila 1800 km a ne 80 metara udaljena...agent_zero wrote:Haj ti loma na sokolac/slavica forume, pa tamo pričaj te priče.
-
PM72
#1640 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Zapata kaže :
kod Hipermarketa je Elvir Opijac ubio covjeka ko psa na vratima stana jer je navodno imao radio stanicu.
Kako se taj ubijeni čovjek zvao? Daj ime i prezime.U tom ulazu kod Hipermarketa nije stanovalo 20 000 Srba nego desetak porodica.Ako je neko ubijen,trebali bi znati ime i prezime.Nemoj mi nebuloza tipa NN frizerka iz Pofalića ili Vaso iz bolnice.Znaš ko je navodni ubica a ne znaš koga je ubio? Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Čija je zemlja nacionalizovana? Da nije možda srpska? Mlađena ili Šućura? ALI PAŠINO polje srpsko? Još kad počnu šuplju priču o naselju starosjedilaca a sve goli došljo iz crnogorskih vukoyebina.Bili kmetovi pa im kralj SHS POKLONIO begovsku zemlju 30-tih godina prošlog vijeka.Hoćeš li da ti nabrojim prezimena "starosjedioca" iz Nedžarića? U B fazi postoji pravoslavno groblje u kojem nema ukopanih prije 1935.Gdje su se prije toga kopali? Pa u zemlji rođenja tj.Crnoj Gori ili Hercegvini.A onda se nađe neki ćetalj pa kaže Ti ljudi su od vajkada zivjeli tu i nisu pali s marsa.Od vajkada
a sve došlo u Nedžariće 70-tih godina pa pravilo kuće.Hercegovačke i crnogorske sirovine i seljačine koje su se spustile sa sela i koje su zapošljavali po Famosu,Vasi Miskinu,Energoinvestima...imaš slike Nedžarića šezdesetih godina,nema dvije kuće i štale i sad mi sere kako je "odvajkada".Ja sam živio na Alipašinom polju od 1980 i tad u Nedžarićima nije bilo 2/3 kuća.Pa opet ne kažem da sam živio na Alipašinom "odvajkada".
Onda je stoka dobila oružje iz kasarne u Nedžarićima (glavni im bio Đogo - Mladićev jatak i zemljak) i Radivoje Grković.Ukopali se još prije rata i udri po komšijama...oni su bili gradska raja a smetale im sandžaklije.Oni kao fini pa udri po komšijama iz tenkova i minobača.Sandžaklija me nikad neće gađati i ubijati i bolje da mi je on komšija nego neki "starosjedilac" kome je đed šatro ubio bega pa morao pobjeći iz Crne Gore.Tu laž su sami sebi uvrtili u glavu a svako ko ima veći IQ od broja cipela zna da je to neviđena glupost.Crna Gora je tad bila kao nezavisna i nije bila pod turskom ili begovskom vlašću.Odakle im onda Beg da ga ubiju? Sve i da su ga ubili zar bi došli u Bosnu koja je bila pod turskom vlašću? To mu dođe kao da ubiješ nekog golemog četnika pa se kriješ po Romaniji.Jutros čitam kako je neki "mirni" komšija u Srbiji pobio 13 ljudi na pravdi Boga.Bolje da im je bio i najgori sandžaklija komšija nego taj prikriveni koljač.Čim dobiju priliku ...
Juka vozio bjelu Vitaru.Niđe veze.Nisi ti nikad Juku ni vidio.
kod Hipermarketa je Elvir Opijac ubio covjeka ko psa na vratima stana jer je navodno imao radio stanicu.
Kako se taj ubijeni čovjek zvao? Daj ime i prezime.U tom ulazu kod Hipermarketa nije stanovalo 20 000 Srba nego desetak porodica.Ako je neko ubijen,trebali bi znati ime i prezime.Nemoj mi nebuloza tipa NN frizerka iz Pofalića ili Vaso iz bolnice.Znaš ko je navodni ubica a ne znaš koga je ubio? Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Čija je zemlja nacionalizovana? Da nije možda srpska? Mlađena ili Šućura? ALI PAŠINO polje srpsko? Još kad počnu šuplju priču o naselju starosjedilaca a sve goli došljo iz crnogorskih vukoyebina.Bili kmetovi pa im kralj SHS POKLONIO begovsku zemlju 30-tih godina prošlog vijeka.Hoćeš li da ti nabrojim prezimena "starosjedioca" iz Nedžarića? U B fazi postoji pravoslavno groblje u kojem nema ukopanih prije 1935.Gdje su se prije toga kopali? Pa u zemlji rođenja tj.Crnoj Gori ili Hercegvini.A onda se nađe neki ćetalj pa kaže Ti ljudi su od vajkada zivjeli tu i nisu pali s marsa.Od vajkada
Onda je stoka dobila oružje iz kasarne u Nedžarićima (glavni im bio Đogo - Mladićev jatak i zemljak) i Radivoje Grković.Ukopali se još prije rata i udri po komšijama...oni su bili gradska raja a smetale im sandžaklije.Oni kao fini pa udri po komšijama iz tenkova i minobača.Sandžaklija me nikad neće gađati i ubijati i bolje da mi je on komšija nego neki "starosjedilac" kome je đed šatro ubio bega pa morao pobjeći iz Crne Gore.Tu laž su sami sebi uvrtili u glavu a svako ko ima veći IQ od broja cipela zna da je to neviđena glupost.Crna Gora je tad bila kao nezavisna i nije bila pod turskom ili begovskom vlašću.Odakle im onda Beg da ga ubiju? Sve i da su ga ubili zar bi došli u Bosnu koja je bila pod turskom vlašću? To mu dođe kao da ubiješ nekog golemog četnika pa se kriješ po Romaniji.Jutros čitam kako je neki "mirni" komšija u Srbiji pobio 13 ljudi na pravdi Boga.Bolje da im je bio i najgori sandžaklija komšija nego taj prikriveni koljač.Čim dobiju priliku ...
Juka vozio bjelu Vitaru.Niđe veze.Nisi ti nikad Juku ni vidio.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1641 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Joj, @PM72, što si se upalio, neka, napi' se malo vode
U pravu si ti 100%, nije:
Ma, pusti ba Vlahe, nisu vrijedni tvoje sekiracije. Svi su oni došlje, istjerali naše autohtone Sandžaklije i Fočake, pa se naselili po Buća Potoku, Staroj Breki, Hrasno Brdu, Ilidži. I neka su ih Sandže otjerali '92 - halal im svaka...
Nije ih ovdje u našem Šeheru nikada ni bilo prile 1935-e. Onu crkvu na Ćaršiji su naparavili tek 1939, a sada seru kako je tu od XVI vijeka. Onu bruku iza Ekonomije su napravili od Bošnjačkog samodoprinosa za Olimpijadu. Opet nas prevarili, P im M. Ona crkva na Vrelu Bosne je do 1935-e bila đamija. Ona sela oko Šehera su se ustvari zvala: ne Petrovići nego Alipašići, nisu Mrkovići nego Karanlikovići.
I mi da živimo s takvom pogani, ma pusti, bolan PM72, sve ćemo mi to rašćerati, kad-tad. Ja ti kažem
Haj, živio
Ne, ne. Nego, samo ti ime kaže ALI-PAŠINO. Ovih dana se očekuje ostavinska rasprava, doći će oko 2.000 povjerioca, pa ćemo onda vidjeti čije jeALI PAŠINO polje srpsko?
Ma, pusti ba Vlahe, nisu vrijedni tvoje sekiracije. Svi su oni došlje, istjerali naše autohtone Sandžaklije i Fočake, pa se naselili po Buća Potoku, Staroj Breki, Hrasno Brdu, Ilidži. I neka su ih Sandže otjerali '92 - halal im svaka...
Nije ih ovdje u našem Šeheru nikada ni bilo prile 1935-e. Onu crkvu na Ćaršiji su naparavili tek 1939, a sada seru kako je tu od XVI vijeka. Onu bruku iza Ekonomije su napravili od Bošnjačkog samodoprinosa za Olimpijadu. Opet nas prevarili, P im M. Ona crkva na Vrelu Bosne je do 1935-e bila đamija. Ona sela oko Šehera su se ustvari zvala: ne Petrovići nego Alipašići, nisu Mrkovići nego Karanlikovići.
I mi da živimo s takvom pogani, ma pusti, bolan PM72, sve ćemo mi to rašćerati, kad-tad. Ja ti kažem
Haj, živio
-
sabanss
#1642 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Mlađeni i Šućuri su došli na ove prostore sa područja Crne Gore ili istočne Hercegovine... Nedžarići su bili poljana kao i Dobrinja, Mojmilo i Vojničko polje unazad 30 - 40 godina. Kako autohtonost stanovnika tih livada može biti argument u podjeli oružja iz kasarne u Nedžarićima i napadu na Dobrinju?
-
PM72
#1643 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Woody,
Nisam se upalio.Samo iznosim činjenice koje je lako provjeriti.Pisao sam u vezi Nedžarića i "starosjedilaca".Ovo što si pobrojao u drugom dijelu posta je
pa mi nije jasno jel' me pilaš ili to stvarno misliš?
Nisam se upalio.Samo iznosim činjenice koje je lako provjeriti.Pisao sam u vezi Nedžarića i "starosjedilaca".Ovo što si pobrojao u drugom dijelu posta je
-
fixer
#1644 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Kako si ti izdrzao od 2003 na ovom forumu?Woody wrote:Joj, @PM72, što si se upalio, neka, napi' se malo vode![]()
Ne, ne. Nego, samo ti ime kaže ALI-PAŠINO. Ovih dana se očekuje ostavinska rasprava, doći će oko 2.000 povjerioca, pa ćemo onda vidjeti čije jeALI PAŠINO polje srpsko?![]()
I mi da živimo s takvom pogani, ma pusti, bolan PM72, sve ćemo mi to rašćerati, kad-tad. Ja ti kažem![]()
![]()
![]()
Haj, živio
- Woody
#1645 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma, jok bolan @PM72, ne pilam ja tebe. Ma đe bi ja takvog poznavaoca istorije i "velikih seoba naroda"? Tebe nisam nikad
Ono jope, ti si meni plaho drag na ovom forumu. Šta ću takav mi karakter
Ali, hajde bez zajebancije, objasni ti meni taj pojam "starosjedilaca" u Sarajevu
Fakat mi to nikad nije bilo jasno
Odgovor za @fixer: ja, ja, drug moj... od 2003
čekam ovu penziju pod povoljnim uslovima
Ono jope, ti si meni plaho drag na ovom forumu. Šta ću takav mi karakter
Ali, hajde bez zajebancije, objasni ti meni taj pojam "starosjedilaca" u Sarajevu
Odgovor za @fixer: ja, ja, drug moj... od 2003
-
Bodkin
#1646 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
ili nisi skontao sarkazam ili se cudis kako nije popizdio citajuci svakakve postove. sta je od togafixer wrote:Kako si ti izdrzao od 2003 na ovom forumu?Woody wrote:Joj, @PM72, što si se upalio, neka, napi' se malo vode![]()
Ne, ne. Nego, samo ti ime kaže ALI-PAŠINO. Ovih dana se očekuje ostavinska rasprava, doći će oko 2.000 povjerioca, pa ćemo onda vidjeti čije jeALI PAŠINO polje srpsko?![]()
I mi da živimo s takvom pogani, ma pusti, bolan PM72, sve ćemo mi to rašćerati, kad-tad. Ja ti kažem![]()
![]()
![]()
Haj, živio
-
PM72
#1647 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Woody wrote:Ma, jok bolan @PM72, ne pilam ja tebe. Ma đe bi ja takvog poznavaoca istorije i "velikih seoba naroda"? Tebe nisam nikad![]()
![]()
![]()
Ono jope, ti si meni plaho drag na ovom forumu. Šta ću takav mi karakter![]()
Ali, hajde bez zajebancije, objasni ti meni taj pojam "starosjedilaca" u SarajevuFakat mi to nikad nije bilo jasno
Odgovor za @fixer: ja, ja, drug moj... od 2003čekam ovu penziju pod povoljnim uslovima
Znaš kad Emir H. u Breninom filmu kaže : "Seri,seri amere,biće krvi po plaži"...
Što se tiče pojma "starosjedilac" to obično potežu ovakvi kao ovaj iz Nedžarića što mu je ćaća šljego iz Kalinovika ili Bošnje sa Mahmutovca čiji su preci iz Strgačine.Oni se vole qrčiti tim navodnim porijeklom i misle da polažu pravo na kompletnu sarajevsku kotlinu i da im je svak' u gradu kriv što žive u udžericama i mahalama (Bošnjaci) ili u nekom novonapravljenom naselju u Lukavici bombastičnog naziva tipa "sloboda" ili "Obilićevo".A svi kriju rodne listove roditelja,nana,deda,đedova,baba...
- veljaca
#1648 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Dotace se ti Srba i Bosnjaka, a sta je sa Hrvatima i Ostalima ?PM72 wrote:Woody wrote:Ma, jok bolan @PM72, ne pilam ja tebe. Ma đe bi ja takvog poznavaoca istorije i "velikih seoba naroda"? Tebe nisam nikad![]()
![]()
![]()
Ono jope, ti si meni plaho drag na ovom forumu. Šta ću takav mi karakter![]()
Ali, hajde bez zajebancije, objasni ti meni taj pojam "starosjedilaca" u SarajevuFakat mi to nikad nije bilo jasno
Odgovor za @fixer: ja, ja, drug moj... od 2003čekam ovu penziju pod povoljnim uslovima
Znaš kad Emir H. u Breninom filmu kaže : "Seri,seri amere,biće krvi po plaži"...![]()
Što se tiče pojma "starosjedilac" to obično potežu ovakvi kao ovaj iz Nedžarića što mu je ćaća šljego iz Kalinovika ili Bošnje sa Mahmutovca čiji su preci iz Strgačine.Oni se vole qrčiti tim navodnim porijeklom i misle da polažu pravo na kompletnu sarajevsku kotlinu i da im je svak' u gradu kriv što žive u udžericama i mahalama (Bošnjaci) ili u nekom novonapravljenom naselju u Lukavici bombastičnog naziva tipa "sloboda" ili "Obilićevo".A svi kriju rodne listove roditelja,nana,deda,đedova,baba...
-
PM72
#1649 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Aha, Sejdić-Finci brane Dobrinju...
- Woody
#1650 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Evo mene opet, @PM72:
Ne, nego: Čengić-Švrakić brane DobrinjuAha, Sejdić-Finci brane Dobrinju...