Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
amar007

#1626 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by amar007 »

Stari wrote:??? ... ne pronalazim tu nekakvu sliku okojoj pisete ... gdje je to tacno ...uputite me ...o cemu se radi ?
Ma slika ovog bosanskog roma a ispod piše Šveđani slave u Berlinu
Tomahawk11
Globalni moderator

#1627 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Tomahawk11 »

amar007 wrote:
Stari wrote:??? ... ne pronalazim tu nekakvu sliku okojoj pisete ... gdje je to tacno ...uputite me ...o cemu se radi ?
Ne. Bila je slika Safeta Susica i nekog od reprezentativaca sa pres konferencije, a ispod pisalo Svedjani slave u Berlinu :mrgreen:
Stari

#1628 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Stari »

Tomahawk11 wrote:
amar007 wrote:
Ne. Bila je slika Safeta Susica i nekog od reprezentativaca sa pres konferencije, a ispod pisalo Svedjani slave u Berlinu :mrgreen:
Jos uvijek ne nalazim tu sliku ...ybm-liga ...mozda su je pobrisali ...ili ?
Logovan

#1629 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Murat Sabanovic

#1630 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Murat Sabanovic »

kako stvari stoje ,prve dvije ekipe iz grupa bi mogle biti:

a)belgija ,hrvatska
b)italija,ceska ili bugarska
c)njemacka, svedska
d)holandija,madjarska ili rumunija
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
h)engleska,crna gora ili poljska
i)spanija,francuska
visocicaguy

#1631 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by visocicaguy »

Murat Sabanovic wrote:kako stvari stoje ,prve dvije ekipe iz grupa bi mogle biti:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
obrni, okreni, opet ispada da je mnogo "jeftinije" dobiti grke u zenici, izvuci 4 boda od slovaka i odigrati skoncentrisano u latviji i litvaniji i otici direktno..
ultima_palabra

#1632 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Murat Sabanovic wrote:kako stvari stoje ,prve dvije ekipe iz grupa bi mogle biti:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
Za nas je biti drugi ili treći haman isto, od baraža nam hajra nema u ovoj konkurenciji.
Murat Sabanovic

#1633 Re: Kvalifikacije za SP 2014

ultima_palabra wrote:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
Za nas je biti drugi ili treći haman isto, od baraža nam hajra nema u ovoj konkurenciji.
polako ,mozda budemo nosioci ,ukoliko zavrsimo u barazu...
Stari

#1634 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Stari »

Murat Sabanovic wrote:
ultima_palabra wrote:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
polako ,mozda budemo nosioci ,ukoliko zavrsimo u barazu...
Najgadniji eventualni protivnik u eventualnom barazu ...Montenegro ...nedvojbeno
Last edited by Stari on 17/10/2012 13:54, edited 1 time in total.
Lex77

#1635 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lex77 »

Bilo bi super da na kraju BiH i Grčka imaju isti broj bodova i Bosna ode direkt u Brazil zbog gol razlike da se konačno Grcima osvete te 1-0 pobjede. :bih:
oglo

#1636 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
misljenja sam da ako ne budemo prvi necemo vidjeti brazil ,a da ce nam odlucit dvomec sa slovackom i ako ne dobijemo grcku,a ovu gol razliku treba uzet s rezervom jer ce nam odbit golove protiv lihtenstajna
visocicaguy

#1637 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by visocicaguy »

oglo wrote:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
misljenja sam da ako ne budemo prvi necemo vidjeti brazil ,a da ce nam odlucit dvomec sa slovackom i ako ne dobijemo grcku,a ovu gol razliku treba uzet s rezervom jer ce nam odbit golove protiv lihtenstajna

sto bi odbijali golove protiv lihtenstajna? nema razloga za to, i grci su igrali s njima. odbijaju se bodovi protiv zadnjeplasirane ekipe jedino kada se uporedjuju drugo- ili treceplasirani razlicitih grupa, a i to zbog toga sto nemaju sve grupe isti broj ekipa, pa stoga nemaju ni isti broj utakmica, odnosno razlikuje se maksimalni broj bodova koje neki tim moze osvojiti
oglo

#1638 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

visocicaguy wrote:
oglo wrote:

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska

sto bi odbijali golove protiv lihtenstajna? nema razloga za to, i grci su igrali s njima. odbijaju se bodovi protiv zadnjeplasirane ekipe jedino kada se uporedjuju drugo- ili treceplasirani razlicitih grupa, a i to zbog toga sto nemaju sve grupe isti broj ekipa, pa stoga nemaju ni isti broj utakmica, odnosno razlikuje se maksimalni broj bodova koje neki tim moze osvojiti
bez obzira na sve ovo nam je prilika da skinemo skalp jednoj velikoj reprezentaciji,imamo sve preduslove za to sazreli smo ko ekipa,ako igraci budu imali voljni momenat ko u francuskoj bce super,a nismo pobjedili ekipu iz top 10 nikad ako se nevaram,to bi nam treabo bit prvi cilj a ne vec poceti kalkulacije za baraz
sumirprimus

#1639 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

a)belgija ,hrvatska
c)njemacka, svedska
e)svicarska ,norveska
f)rusija, portugal
g)bih , grcka
i)spanija,francuska
ono kombinacija portugala,francuske,hrvatske,katastrofa...
stim da svedska,norveska,madjarska,pa i crna gora,ko i belegija,s njima itekkako se moRemo ćerat...
ja71

#1640 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Lex77 wrote:Bilo bi super da na kraju BiH i Grčka imaju isti broj bodova i Bosna ode direkt u Brazil zbog gol razlike da se konačno Grcima osvete te 1-0 pobjede. :bih:
ali to ne bi vazilo ako bi u zenici bili 1:1, 2:2 ili x:x
jer tada vazi pravilo koliko si zabio na strani

Takodje bi ispadali ako bi gubili u Zenici od Grka
Last edited by ja71 on 17/10/2012 14:15, edited 1 time in total.
oglo

#1641 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

ja71 wrote:
Lex77 wrote:Bilo bi super da na kraju BiH i Grčka imaju isti broj bodova i Bosna ode direkt u Brazil zbog gol razlike da se konačno Grcima osvete te 1-0 pobjede. :bih:
ali to ne bi vazilo ako bi u zenici bili 1:1, 2:2 ili x:x
jer tada vazi pravilo koliko si zabio na strani
brate mili ako nismo u stanju da dobijemo grcku koja je najslabija od ovih top 10 na svijetu kolko god oni imali tu svoju nezogdnu igru,ne trebamo ni bit prvi.Vala nek udju u utakmicu s pobejdnickim mentalitetom i napast od prve minute nemogu oni nama dat golovo koliko mozemo mi njima
ja71

#1642 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

oglo wrote:brate mili ako nismo u stanju da dobijemo grcku koja je najslabija od ovih top 10 na svijetu kolko god oni imali tu svoju nezogdnu igru,ne trebamo ni bit prvi.Vala nek udju u utakmicu s pobejdnickim mentalitetom i napast od prve minute nemogu oni nama dat golovo koliko mozemo mi njima
upravo tako su sinoc Slovaci igrali.

Po meni trebamo ponoviti taktiku iz Grcke.
Ako Vranjes ne bude podbacio mislim da cemo ih dobiti.
Do tada bi i Pandza trebao ozdraviti, pa bi odbrana trebala biti jos stabilnija.

Ja dijelim sa tobom misljenje da 90% utakmica trebamo tako igrati, ali Grci spadaju u onih 10%
gdje moramo igrati onako kako i nije nas stil: umrtviti igru na sredini i vrebati
Static-X

#1643 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Static-X »

Mozda sam previse engativan al realno mi smo sinoc gore igrali nego protiv grcke..
Prvih 25 minuta bili smo karina! Previse greski, amaterski! Najbolji igrac u tim trenutcima nam je bio Vranjes, a u ovim trenuticima nismo imali sanse dok su Litvanci da su znali mogli su cak i gol il dva dati. Znaci sreca pa protivnik nije znao..

E onda je uslijedilo trpanje, doduse nekako na srecu. Offside, odbijena lopta islicno.

Drugo poluvrijeme se nemoze ni kritikovati ni hvaliti, jer ipad posao je zavrsen bio u prvom poluvremenu.

Grijesimo puno, dodavanja su nam nikakva u pojedinim trenutcima, odbrana totalno slaba, napadi su samo na srecu, nigdje akcije nego samo sutaj naprijed pa ako sta bude. Posto nam je srecom slaba grupa, nadam se da nas ove greske nece skupo kostati, izdrzali smo sa Grckom pa valjda mozemo tako i do kraja kvalifikacija. Medjutim, vec je neko rekao, mi ako ne zavrsimo na celu grupe, nemamo se cemu nadati. Zalosna istina!
oglo

#1644 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by oglo »

ja71 wrote:
oglo wrote:brate mili ako nismo u stanju da dobijemo grcku koja je najslabija od ovih top 10 na svijetu kolko god oni imali tu svoju nezogdnu igru,ne trebamo ni bit prvi.Vala nek udju u utakmicu s pobejdnickim mentalitetom i napast od prve minute nemogu oni nama dat golovo koliko mozemo mi njima
upravo tako su sinoc Slovaci igrali.

Po meni trebamo ponoviti taktiku iz Grcke.
Ako Vranjes ne bude podbacio mislim da cemo ih dobiti.
Do tada bi i Pandza trebao ozdraviti, pa bi odbrana trebala biti jos stabilnija.

Ja dijelim sa tobom misljenje da 90% utakmica trebamo tako igrati, ali Grci spadaju u onih 10%
gdje moramo igrati onako kako i nije nas stil: umrtviti igru na sredini i vrebati

razlika je u kvaliteti nas i slovaka,oni da su imali kakvog golegetara na one prilike su im mogli dva dat u provom poluvremenu.
mi smo prokockali puno do sad kavalifikacija irgajuci ko u grckoj da ne kazem pickas**,(vise sretno smo osvojili bod nego spretno)imamo igrace kojima stil igre ofanzivni i ponovit igrau iz francuske i nemamo straha,sve drugo ce nas kostat pa cemo kukat kako nam je kriv platini ,uefa,grcka recesija itd itd.. moje misljenje
sumirprimus

#1645 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

mislim da ide ovako,prvo po broju bodova,pa po go razlici u svim utakm,pa po broju golova u svim utakm..
e ako su u sva tri kriterija izjednaceni onda ide dalje:
veci broj bodova u medjusobnim susretima;
onda go razlika u medjusobnim;
pa onda ko je dao vise golova u medjusobnim;
oa tek onda taj famozni away go,sto se racuna ko dupli
ako je i ovo isto onda se igra plej of meč na neutralnom terenu...!

malo ovo zbunjoza, lakse ono isto broj bodova,odma go u gostima i zraaaao :run:
Logovan

#1646 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

sumirprimus wrote:mislim da ide ovako,prvo po broju bodova,pa po go razlici u svim utakm,pa po broju golova u svim utakm..
e ako su u sva tri kriterija izjednaceni onda ide dalje:
veci broj bodova u medjusobnim susretima;
onda go razlika u medjusobnim;
pa onda ko je dao vise golova u medjusobnim;
oa tek onda taj famozni away go,sto se racuna ko dupli
ako je i ovo isto onda se igra plej of meč na neutralnom terenu...!

malo ovo zbunjoza, lakse ono isto broj bodova,odma go u gostima i zraaaao :run:
Nisi trebao sve ovo pisati, bezveze si se mučio :D jer ako budemo imali isti broj bodova teško će nas "pobijediti" u gol razlici u svim utakmicama. Odmah na startu u ove prve četiri utakmice smo ostvarili veliku prednost. Mi 15:2 a oni 5:1. 8-)
ja71

#1647 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Evo nasao sam pravila za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012 (na njemackom):
http://www.spox.com/de/sport/fussball/e ... chaft.html

Sumnjam da su drugacija pravila za kvalifikacije na svjetsko prvenstvo.

Pravila su poredana po hijerarhiji znaci ako su dvije ili vise ekipa iste po pravilu a.
primjenjuje se pravilo b. itd.

a. Broj bodova iz direktnih susreta
b. gol-razlika iz direktnih susreta
c. broj golova iz direktnih susreta
d. broj golova iz direktnih susreta u gostima

e. gol-razlika iz svih susreta
f. broj golova iz svih susreta
g. pozicija na UEFA-ranglisti
h. Fairplay (sto manje crvenih/zutih)
i. lutrija/izvlacenje

To znaci tekme na neutralnom terenu nema

Znaci prvo se gledaju direktni susreti pa tek onda svi susreti.
Mustang1

#1648 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mustang1 »

Znaci da bi nam ova gol razlika trenutna ukupna donijela prednost trebamo sa Grcima odigrati 0:0 ovdje .. Ako bude bilo koji drugi rezultat osim nase pobjede fakat :D oni su u prednosti ..
ja71

#1649 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Bubalo1 wrote:Znaci da bi nam ova gol razlika trenutna ukupna donijela prednost trebamo sa Grcima odigrati 0:0 ovdje .. Ako bude bilo koji drugi rezultat osim nase pobjede fakat :D oni su u prednosti ..
nazalost. volio bih da me neko demantuje
Murat Sabanovic

#1650 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Static-X wrote:Mozda sam previse engativan al realno mi smo sinoc gore igrali nego protiv grcke..
Prvih 25 minuta bili smo karina! Previse greski, amaterski! Najbolji igrac u tim trenutcima nam je bio Vranjes, a u ovim trenuticima nismo imali sanse dok su Litvanci da su znali mogli su cak i gol il dva dati. Znaci sreca pa protivnik nije znao..

E onda je uslijedilo trpanje, doduse nekako na srecu. Offside, odbijena lopta islicno.

Drugo poluvrijeme se nemoze ni kritikovati ni hvaliti, jer ipad posao je zavrsen bio u prvom poluvremenu.

Grijesimo puno, dodavanja su nam nikakva u pojedinim trenutcima, odbrana totalno slaba, napadi su samo na srecu, nigdje akcije nego samo sutaj naprijed pa ako sta bude. Posto nam je srecom slaba grupa, nadam se da nas ove greske nece skupo kostati, izdrzali smo sa Grckom pa valjda mozemo tako i do kraja kvalifikacija. Medjutim, vec je neko rekao, mi ako ne zavrsimo na celu grupe, nemamo se cemu nadati. Zalosna istina!
istog sam misljenja .rezultat zavarava i nismo igrali onako kako mislimo da smo.nas stil igre je ;naprijed ,pa sta bude!
Locked