SDP
- madner
#1626 Re: SDP
Fol je sto ako kritikujes i isprave poteze, ma koliko mali i simbolicni bili, ispadnes osoba koja nije objektivna.
- stochar
#1627 Re: SDP
dajte da se onda izda pravilnik o tome kakve je poteze dozvoljeno kritikovati, k'o sto u Koreji ima devet dozvoljenih frizura, pa da skratimo.madner wrote:Fol je sto ako kritikujes i isprave poteze, ma koliko mali i simbolicni bili, ispadnes osoba koja nije objektivna.
p.s. ja ovaj potez ne kritikujem, vise ga ismijavam. sve gori, a oni sad odlaskom busom hoce da se pokazhu kao da oni neshto rade za narod. hahaha, to mogu prodavati nekome ko ima manje od jednog i pol razreda osnovne škole...
da su otisli tamo da dogovore zavrsetak auto-puta Sarajevo-Tuzla do 2014., rekli kako to misle realizovati, i dogovorili ponovnu vozhnju tim auto-putem te godine u ovo doba, onda bih hvalio na sva zvona.
Last edited by stochar on 19/09/2011 15:28, edited 1 time in total.
-
radnikh
#1628 Re: SDP
Naravno a kad bi neka vlada to uradila slijedeci uslov bi bio "pozdravicu potez one vlade koja ode u 118 km udaljenu tuzlu za 15minuta podzemnom zeljeznicom"stochar wrote:p.s. pozdravicu potez one Vlade koja autobusom ode u 118 kilometara udaljenu Tuzlu za sat i pol, a ne za tri sata koliko sada treba. samo, da odu za sat i pol, treba napraviti nekakvog puta, a ne samo se gadjati shupljom i populistickim potezima.
do tada, sa svakom vladom koja god stranka u njoj bude glavna mogu se zamo zajebavat' jer bolje ne zasluzuju...
Jarane ne treba traziti dlaku u jajetu, ako je nesto dobar potez a ovo sigurno jeste onda to treba pozdraviti
pa cak i kad je populisticki.
Svaka politicka stranka se bavi populizmom samo sto je ovaj populizam "zdraviji" od vecine drugih populizama koji se oslanjaju na podgrijavanje nacionalne mrznje.
Licno bih volio da se sve vlade bave ovakvim ili slicnim populizmom nego da se bave sirenju mrznje, kojekakvim entietima, nacionalnim drzavama, mirnim razdruzivanjima, podmetanjima i vrijedjanjima
- madner
#1629 Re: SDP
Pravilnik se zove zdrav razum.
Dakle kritikujes ih kada dodju autima, kritikujes ih kad dodju autobusom. Ispade da ces ih uvijek kritikovat, tako da opste nije bitno sta kazes, jer tako i tako kritikujes
Dakle kritikujes ih kada dodju autima, kritikujes ih kad dodju autobusom. Ispade da ces ih uvijek kritikovat, tako da opste nije bitno sta kazes, jer tako i tako kritikujes
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1630 Re: SDP
izgleda da smo zaboravili brankovića
i mujezinovića s torabijem
i mujezinovića s torabijem
- stochar
#1631 Re: SDP
ne, prestacu ih kritikovati kad pokazu iskrenost, pokazu da su bar poceli sa ispunjavanjima predizbornih obecanja, i pokazu da nesto rade za drzavu a ne samo za sebe i svoju rodbinu.madner wrote:Pravilnik se zove zdrav razum.
da banalizujem: varash ti zhenu, tuchesh je, ona sve zna, uhvatila te nekoliko puta na djelu, vidjela te njena rodica sa dvije plavushe u gradu, i onda joj ti za 8. mart kupis cvijece. OK, kupovina cvijeca jeste objektivno dobar potez, stavise lijep potez, ali u ovom slucaju je samo jeftin pokusaj skretanja paznje sa pravih problema.
- madner
#1632 Re: SDP
Nije ovo brak, vlada ce imati i dobrih i losih poteza. Dobre treba podrzati a lose kritikovati.
Najgore je sto ste vi kriticari od ovo potegli, haj da se neko poceo hvaliti pa bi i razumio
Najgore je sto ste vi kriticari od ovo potegli, haj da se neko poceo hvaliti pa bi i razumio
- stochar
#1633 Re: SDP
kazem ti, ovo je dobar potez, ali je u moru problema sitnica, i ne kritikujem ga vec ih zajebavam. eto, moje pravo. k'o sto smo godinama zajebavali i Sulju, i pravile se montazhe njega kao Smeagola, pa figurice Semihe i Taje... ne svidja mi se ni ova vlada, pa valjda imam pravo na malo politicke satire. ili pak nemam? ti i tvoji bi to ocito zabranili.madner wrote:Nije ovo brak, vlada ce imati i dobrih i losih poteza. Dobre treba podrzati a lose kritikovati.
u situaciji kad 90 posto stvari ne valja, ja sad trebam hvaliti to sto su oni otisli autobusom u Tuzlu, preko jedne od najgorih saobracajnica u drzavi, putujuci tri sata na relaciji koja se uz dobar put predje za sat i pol, a sve da se nista ne dogovore? mnogo smeshno, mnogo, grohotom se smijem...
- madner
#1634 Re: SDP
Ama ko ti sta brani? Ti imas pravo da se sprdas s njima, ja imam pravo da se sprdam sa tvojom kritikom svega
Ok, slazem se u potpunosti sa zadnjim pasusom.
Ok, slazem se u potpunosti sa zadnjim pasusom.
- ultima_palabra
#1635 Re: SDP
Fakat, lik ima priču kao da mu je Gestapo pred vratima i priprema racijumadner wrote:Ama ko ti sta brani? Ti imas pravo da se sprdas s njima, ja imam pravo da se sprdam sa tvojom kritikom svega![]()
- vivaldi
#1636 Re: SDP
stochar wrote:
(Federalna vlada stize na sastanak)
Evo i na i prvoj strani teletexta ftv-a su to izdvojili medju najvaznije vijesti dana
Majstori su ublehe...
-
ragib
#1637 Re: SDP
Nikšić je pokazao ovim gestom da nije ohol čovjek, ali realno da je dosao na konju u tuzli opet mi nebi imali neke koristi od toga. Ja bih najsretniji bio da premijer ima svoj helikopter kako bi stigao na sve sastanke tokom dana. Nama su potrebni unosni poslovi.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1638 Re: SDP
SDP i ova Vlada šta god da urade uvjek će se isti likovi pojaviti da kritikuju i omaložavaju sve moguće poteze,
bilo oni dobri ili loši.
Ne uključujem se ja u dijalog,ne pada mi na pamet,već samo da podsjetim......
VAŠE JE DA SABURATE JOŠ TRI GODINE!!!!
bilo oni dobri ili loši.
Ne uključujem se ja u dijalog,ne pada mi na pamet,već samo da podsjetim......
VAŠE JE DA SABURATE JOŠ TRI GODINE!!!!
- sladak_ko_med
#1639 Re: SDP
stochar wrote:
(Federalna vlada stize na sastanak)
- daxon
#1640 Re: SDP
Da su otišli redovnom linijom svaka čast, međutim, oni su iznajmili najbolji i vjerovatno najkskuplji autobus iz Centrotransove ergele, vjerovatno je taj najam više koštao nego što bi koštalo gorivo za nekoliko auta u koje su se mogli potrpati, dakle, u svako auto po trojica, a ne za svakog ministra po auto, tada bi to bila ušteda, a šoferi svakako primaju platu vozili taj dan ili ne.
Vjerujem da su ovakvim potezom dodatno oštetili budžet, a ne uštedili, možda i griješim...
Vjerujem da su ovakvim potezom dodatno oštetili budžet, a ne uštedili, možda i griješim...
- Skijaš
#1641 Re: SDP
E jebi ga sad. Trebali su stopirati.daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast
- heckler
#1642 Re: SDP
Skijaš wrote:E jebi ga sad. Trebali su stopirati.daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast
bem ti kralja kakvi sve pacijenti ovuda zalaze
- stochar
#1643 Re: SDP
a sto preskoci ostatak posta? hahahaha, kakva politika. auti su svakako tu, kupljeni i kostaju, i sto kaze, da su se potrpali po vec postojecim autima vise bi ustedili. ovo je samo jeftini politicki trik i maskiranje ocitog nerada populisatickim potezima. mislim, mogli su i na konjima otici, opet bi to bilo nista u moru nepotrebnih troskova. a, mogli su mozda i svojim autima, pa platiti benzin od sebe, ako se vec kurce. a ovako, pored auta koje vec imaju i vozaca koji svakako primaju platu, oni otisli mega-luksuznim autobusom. treba pokrenuti pitanje ko je odlucio da se iznajmi ovaj autobus, i da li je drugim autoprevoznicima data prilika da konkurisu.Skijaš wrote:E jebi ga sad. Trebali su stopirati.daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast
Last edited by stochar on 19/09/2011 20:19, edited 1 time in total.
- Hemel
#1644 Re: SDP
da, grijesis...daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast, međutim, oni su iznajmili najbolji i vjerovatno najkskuplji autobus iz Centrotransove ergele, vjerovatno je taj najam više koštao nego što bi koštalo gorivo za nekoliko auta u koje su se mogli potrpati, dakle, u svako auto po trojica, a ne za svakog ministra po auto, tada bi to bila ušteda, a šoferi svakako primaju platu vozili taj dan ili ne.
naravno da su ustedjeli ako nista drugo dnevnice svih sofera a o guzvama na cesti da ne pricamo kada naidje kolona od dvadeset auta...ja uvijek mislim svatovi...
- stochar
#1645 Re: SDP
dopunio sam raniji post, i fino kazem: ima 16 ministarstava, svakako su ih trojica-cetvorica vec bili tamo, znaci, svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu). benzin svakako placaju, vozaju se i po vikendicama i na odmore, vozaci svakako imaju platu. ovako ih je vise otislo, otisli su dan ranije, platice hrpu nocenja, ne znam hoce li se i vratiti busom, i tu svakako treba ispitati koliko je ova predstava s autobusom kostala, da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...Hemel wrote:da, grijesis...daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast, međutim, oni su iznajmili najbolji i vjerovatno najkskuplji autobus iz Centrotransove ergele, vjerovatno je taj najam više koštao nego što bi koštalo gorivo za nekoliko auta u koje su se mogli potrpati, dakle, u svako auto po trojica, a ne za svakog ministra po auto, tada bi to bila ušteda, a šoferi svakako primaju platu vozili taj dan ili ne.
naravno da su ustedjeli ako nista drugo dnevnice svih sofera a o guzvama na cesti da ne pricamo kada naidje kolona od dvadeset auta...ja uvijek mislim svatovi...
- heckler
#1646 Re: SDP
mene recimo puno vise od autobusa interesuje sta ce kukavicja jaja SDA pokusati da urade na ovoj sjednici vizavi IPA fondova i kakvu ce sabotazu pokusati podvaliti.
A autobus je presmijesan da bi se diskutovao.
Moj komentar je, cestitam ako se sta ustedjelo svaka cast, sad se latite pravog posla
A autobus je presmijesan da bi se diskutovao.
Moj komentar je, cestitam ako se sta ustedjelo svaka cast, sad se latite pravog posla
- heckler
#1647 Re: SDP
stochar wrote: da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...
- daxon
#1648 Re: SDP
Niko ne kaže da su trebali stopirati, već je poenta u tome da su se trebali potrpati u par auta koja smo im mi poreski obveznici već platili i da ih šoferi kojima smo mi poreski obveznici već dali platu odvezu na sastanak, a ne da prave dodatni trošak iznajmljivanjem najskupljeg autobusa u Centrotransu, a ako su već glumili ponizne sluge građana trebali su redovnom linijom, a ne ovako "skuplja pita od tepsije".Skijaš wrote:E jebi ga sad. Trebali su stopirati.
Ponsavljam, da su htjeli da uštede potrpali bi se po trojica u svako auto i otišli u Tuzlu, međutim, njima nije namjera da uštede već da od nas prave budale.
- Za i Protiv
#1649 Re: SDP
E jbg, sad su trebali medjunarodni tender raspisatistochar wrote: dopunio sam raniji post, i fino kazem: ima 16 ministarstava, svakako su ih trojica-cetvorica vec bili tamo, znaci, svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu). benzin svakako placaju, vozaju se i po vikendicama i na odmore, vozaci svakako imaju platu. ovako ih je vise otislo, otisli su dan ranije, platice hrpu nocenja, ne znam hoce li se i vratiti busom, i tu svakako treba ispitati koliko je ova predstava s autobusom kostala, da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...
Nego kako radim u skoli, djeci organizujemo razne ekskurzije, i ono sto sam vidio ovi autobusi su otprilike isti kao i oni sto voze djecu... Svaki autobus sada ima sve ono sto treba da ima, jednostavno to je postao standard... A autobus na takvoj relaciji ne kosta preko 1000 KM. A ti sad racunaj jel se ustedilo (gorivo, dnevnice za vozace, amortizacija auta... da ne pominjem kolone od 20-tak auta)?
Naravno da je ovo kap u moru, ali nije losa praksa za ubuduce...
- Hemel
#1650 Re: SDP
Vama ne moze niko ugoditi. U manjerm entitetu ministri se prebacuju avionima, helikopterima...pa im to niko ne spocitava. Ne kazem da je to ispravno, naprotiv.
Ovi danas otisli iznajmljenim autobusom u kome mogu i neke poslove zavrsiti, ko ljudi popricati, pripremiti se za sastanke...kad ono , ne valja ni ovo. pa sto nisu redovnom linijom, pa sto nisu u cetiri auta...pa stvarno smo
Ljudi, ako nista pokazali su nesto novo i sto je isplatnije od dosadasnje prakse i opet ne valja.
p.s. da ne bude zabune, ja sam vjecita opozicija
Ovi danas otisli iznajmljenim autobusom u kome mogu i neke poslove zavrsiti, ko ljudi popricati, pripremiti se za sastanke...kad ono , ne valja ni ovo. pa sto nisu redovnom linijom, pa sto nisu u cetiri auta...pa stvarno smo
Ljudi, ako nista pokazali su nesto novo i sto je isplatnije od dosadasnje prakse i opet ne valja.
p.s. da ne bude zabune, ja sam vjecita opozicija