Ti ćeš izgleda morati zaobilaziti S.koloniju u širokom krugu. Dođi u Hrasnicu, kod nas ih nema, ili im je daleko dvije stanice, ili je kirija skupa, uglavnom može biti svašta. Ne znam to za seljake i Foču,al nešto ih ljudi ne gotive previše, sve neke šale na račun Fočaka, al ovako za posjediti u prirodi, tipa prvi majFOČANSKI PROPISI wrote:Prošle godine sam vidio tri pokrivene turkinje u ulici Francuske revolucije, uče da voze bicikl,a malo poslije u onoj njihovoj kafani blizu Panere četiri,isto pokrivene,puše cigare._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Ko su,šta su,odakle su,samo bog zna.
(ovi su gori seljaci i od nas fočaka)
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- kneginjica Mery
#1626 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- _Reds_
#1627 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ma on ti je dolje. Glavni u Buničkom potoku.kneginjica Mery wrote:Ti ćeš izgleda morati zaobilaziti S.koloniju u širokom krugu. Dođi u Hrasnicu, kod nas ih nema, ili im je daleko dvije stanice, ili je kirija skupa, uglavnom može biti svašta. Ne znam to za seljake i Foču,al nešto ih ljudi ne gotive previše, sve neke šale na račun Fočaka, al ovako za posjediti u prirodi, tipa prvi majFOČANSKI PROPISI wrote:Prošle godine sam vidio tri pokrivene turkinje u ulici Francuske revolucije, uče da voze bicikl,a malo poslije u onoj njihovoj kafani blizu Panere četiri,isto pokrivene,puše cigare._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
(ovi su gori seljaci i od nas fočaka)Foča Idealno mjesto
Tako blizu a tako daleko, taman za vikend i kratki odmor. Da i mi vidimo nešto a da to nije Vrelo Bosne, ali ipak je ljepše
(da ostanemo dosljedni temi ) .
- FOČANSKI PROPISI
#1628 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zbog ovih novih,o sebi dajem osnovne podatke:
Rođen sam 1962.u Jeleču,opština Foča(sa 10 godina išao u bečku školu jahanja).
Sa 13 godina došao u Bunički potok (do '78 čuvao krave po hrasničkim poljima)
Po opredjeljenju seljak.(veći dio djetinjstva provodio u i oko Lasičke Megare)
Vi presudite:po rođenju ili po mjestu življenja.
Član sam BNS-a od osnivanja
- kneginjica Mery
#1629 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
eka neka
bgm se širi i ovaj Bunički, al nije to loše, makar nešto novo, sad će ljeto, sad će svadbe, biće novine 
- kneginjica Mery
#1630 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tu je jedino ulica za desetku evo i plus 10+FOČANSKI PROPISI wrote:Zbog ovih novih,o sebi dajem osnovne podatke:
- _Alcatraz_
#1631 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
@Focanski propisi nisam znao da se lozis na pokrivene turkinje koje puseFOČANSKI PROPISI wrote: Prošle godine sam vidio tri pokrivene turkinje u ulici Francuske revolucije, uče da voze bicikl,a malo poslije u onoj njihovoj kafani blizu Panere četiri,isto pokrivene,puše cigare.
(ovi su gori seljaci i od nas fočaka)
Svaka cast. Znaci, stara skola beckih jahaca.FOČANSKI PROPISI wrote: sa 10 godina išao u bečku školu jahanja).
Nego u svom CV-u nisi napisao od kada si poceo aktivno koristiti racunar?
Ko je najuspjesnija i najpoznatija osoba iz Buničkog potoka? Nemoj sebe racunati jer ti si svetac zastitnik.
- _Reds_
#1632 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa predstavnik Bunickog potoka u Vijecu sada je Mujo Hosic!
Nadam se da ce on svoje mjesto ustupiti Focanskim propisima.
- FOČANSKI PROPISI
#1633 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Što se tiče pokrivenih turkinja,svaka im čast,jedino me malo zbunjuju ponašanjem._Alcatraz_ wrote:@Focanski propisi nisam znao da se lozis na pokrivene turkinje koje puseFOČANSKI PROPISI wrote: Prošle godine sam vidio tri pokrivene turkinje u ulici Francuske revolucije, uče da voze bicikl,a malo poslije u onoj njihovoj kafani blizu Panere četiri,isto pokrivene,puše cigare.
(ovi su gori seljaci i od nas fočaka)![]()
Svaka cast. Znaci, stara skola beckih jahaca.FOČANSKI PROPISI wrote: sa 10 godina išao u bečku školu jahanja).
Nego u svom CV-u nisi napisao od kada si poceo aktivno koristiti racunar?
Ko je najuspjesnija i najpoznatija osoba iz Buničkog potoka? Nemoj sebe racunati jer ti si svetac zastitnik.
Računar koristim od 1.8.1978,tada smo, svečano, prodali krave i od seljaka ,pokušali se transformisati u građane.(ovo je ujedno i dan kada je zauvijek otišao ĆIRO) Bili smo u tome skoro uspjeli,ali desi se rat,dođoše nove ,stare, komšije iz najudaljenijih sela oko Foče.Taman njih apsorgovasmo u naše društvo,pojaviše se ovi turci.
Jedino da selim sa Ilidže ,pa da na miru ovih preostalih godina budem građanin.
U školu sam išao rijetko.Poneki razred i završio.Diplomu, srećom, nemam( znate li vi koliko košta karta do Zenice u dva pravca)
Čitao sam Kosinskog (Obojena ptica)
Od legendi Hrasnice (Bunički potok je samo centar ) znam ili sam znao Faruka,Piklića,Cotu...
Hošić je prevrtaner,i zato nikad neće ući u legendu.
Važniji od njega u Buničkom potoku je, moj drug,Sejo Hadžić
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 13/05/2012 10:17, edited 1 time in total.
- FOČANSKI PROPISI
#1634 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Je li to još jedan glas za BNS?!_Reds_ wrote:Pa predstavnik Bunickog potoka u Vijecu sada je Mujo Hosic!
- Morales
#1635 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zalosno kakvi se sve ljudi bave politikom i kakvi ljudi drze Ilidzu pod svojom sapom.

- JohnnyS.
#1636 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Molim vas nemojte siriti negativnu atmosferu oko turaka. Reds sve sto si nabrojao mi znamo jos manje od njih. Kakvi su oni vozaci po istambulu to se nas ne tice. Ovdje uglavnom ne voze. Jedino je bitno da kod pola SK ostavljaju 400-500km mjesecno za kirije. Isto toliko ako ne i vise za hranu. Roditelji im dolaze jednom ili dva puta godisnje koji takodje ostavljaju pare. Sve se te pare sliju dalje ostalim stanovnicima ilidze i kantona. Hiljadu je razloga da tim ljudima udovoljavamo i cinimo da se osjecaju lijepo na ilidzi. A ne da budemo mrzovoljni dalmatinci i da ih tjeramo._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
- _Reds_
#1637 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Itekako voze, mozda ih ti ne vidjas ali ja ih svakodnevno srecem, voze i djevojke. Cak me nedavno jedan i kucnuo. I ne smetaju mi, ali mi fakat smeta njihova saobacajna kultura. Inache bio sam u Turskoj i nekim Arapskim zemljama, i tamo je zaista mnogo nizi nivo saobracajne kulture, i cak u odnosu na ovu nasu.JohnnyS. wrote:Molim vas nemojte siriti negativnu atmosferu oko turaka. Reds sve sto si nabrojao mi znamo jos manje od njih. Kakvi su oni vozaci po istambulu to se nas ne tice. Ovdje uglavnom ne voze. Jedino je bitno da kod pola SK ostavljaju 400-500km mjesecno za kirije. Isto toliko ako ne i vise za hranu. Roditelji im dolaze jednom ili dva puta godisnje koji takodje ostavljaju pare. Sve se te pare sliju dalje ostalim stanovnicima ilidze i kantona. Hiljadu je razloga da tim ljudima udovoljavamo i cinimo da se osjecaju lijepo na ilidzi. A ne da budemo mrzovoljni dalmatinci i da ih tjeramo._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Kod nas se valjda pjesaci vise boje automobila pa se sklone u kraj, ali ove jok, pogotovo one djevojke, one ili se prave glupe ili ne znam sta. Neki dan prelaze Butmirsku cestu lagano, tamo gdje uopce nemaju zebru, i da nisma usporio pokupio bih ih 100 posto, a one nista ni da pozure malo.
- JohnnyS.
#1638 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja sam sve te probleme vec imao ali sa nasim ljudima. Nismo mi za turke nikakva prevelika gospoda. Malo vise strpljenja i razumjevanja ne bi nas ubilo pa bi im tako pokazali da smo prava gospoda i evropejci pa mozda nesto i nauce._Reds_ wrote:Itekako voze, mozda ih ti ne vidjas ali ja ih svakodnevno srecem, voze i djevojke. Cak me nedavno jedan i kucnuo. I ne smetaju mi, ali mi fakat smeta njihova saobacajna kultura. Inache bio sam u Turskoj i nekim Arapskim zemljama, i tamo je zaista mnogo nizi nivo saobracajne kulture, i cak u odnosu na ovu nasu.JohnnyS. wrote:Molim vas nemojte siriti negativnu atmosferu oko turaka. Reds sve sto si nabrojao mi znamo jos manje od njih. Kakvi su oni vozaci po istambulu to se nas ne tice. Ovdje uglavnom ne voze. Jedino je bitno da kod pola SK ostavljaju 400-500km mjesecno za kirije. Isto toliko ako ne i vise za hranu. Roditelji im dolaze jednom ili dva puta godisnje koji takodje ostavljaju pare. Sve se te pare sliju dalje ostalim stanovnicima ilidze i kantona. Hiljadu je razloga da tim ljudima udovoljavamo i cinimo da se osjecaju lijepo na ilidzi. A ne da budemo mrzovoljni dalmatinci i da ih tjeramo._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Kod nas se valjda pjesaci vise boje automobila pa se sklone u kraj, ali ove jok, pogotovo one djevojke, one ili se prave glupe ili ne znam sta. Neki dan prelaze Butmirsku cestu lagano, tamo gdje uopce nemaju zebru, i da nisma usporio pokupio bih ih 100 posto, a one nista ni da pozure malo.
- _Alcatraz_
#1639 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nedavno je mene turcin za malo udario na kruznom toku jer je uletio 80km/h u kruzni tok i to sa zenom i malim djetetom u autu. Voze JohnyS. itekako voze.JohnnyS. wrote:Molim vas nemojte siriti negativnu atmosferu oko turaka. Reds sve sto si nabrojao mi znamo jos manje od njih. Kakvi su oni vozaci po istambulu to se nas ne tice. Ovdje uglavnom ne voze. Jedino je bitno da kod pola SK ostavljaju 400-500km mjesecno za kirije. Isto toliko ako ne i vise za hranu. Roditelji im dolaze jednom ili dva puta godisnje koji takodje ostavljaju pare. Sve se te pare sliju dalje ostalim stanovnicima ilidze i kantona. Hiljadu je razloga da tim ljudima udovoljavamo i cinimo da se osjecaju lijepo na ilidzi. A ne da budemo mrzovoljni dalmatinci i da ih tjeramo._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Turci imaju saobracajne kulture za nas bosance isto koliko mi imamo za EUropljane
MEni je drago sto ima turaka iako bi bilo lijepo da imamo malo vise turista iz Engleske, Njemacke, SAD-a, Japana... jer oni ostavljaju mnogo vise novca, ali i turci su dobri jer bolje ista ista nego nista.
Sto se tice smjestaja jedno pitanje za @JohnyS. znas li, slucajno, koliko drzava i opcina imaju koristi od placanja kirija, tj. koliki je broj prijavljenih turaka u S.Koloniji?
- _Reds_
#1640 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Niko nije lud da prijavljuje, jer to niko ni ne provjerava, eto tako ti je to. Tako da je korist minimalna za zajednice, druga je stvar za pojedince koji su i kuce napravili bez dozvola, da bi ih samo iznajmljivali Turcima.
Imate ogromne kuce u Igmanskoj cesti, na 5-6 sprastova i sve to izdaju Turcima.
- JohnnyS.
#1641 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Niko ne prijavljuje i drzava skoro da nema nikakve koristi. Al drzava je sama kriva za to. Da drzava ista radi i posalje par inspekcija mogla je sta i zaraditi. Ovako se gradjani snalaze kako mogu i ne krivim ih. Neka ljudi zaradjuju kad mogu na ovim teskim vremenima._Alcatraz_ wrote:Nedavno je mene turcin za malo udario na kruznom toku jer je uletio 80km/h u kruzni tok i to sa zenom i malim djetetom u autu. Voze JohnyS. itekako voze.JohnnyS. wrote:Molim vas nemojte siriti negativnu atmosferu oko turaka. Reds sve sto si nabrojao mi znamo jos manje od njih. Kakvi su oni vozaci po istambulu to se nas ne tice. Ovdje uglavnom ne voze. Jedino je bitno da kod pola SK ostavljaju 400-500km mjesecno za kirije. Isto toliko ako ne i vise za hranu. Roditelji im dolaze jednom ili dva puta godisnje koji takodje ostavljaju pare. Sve se te pare sliju dalje ostalim stanovnicima ilidze i kantona. Hiljadu je razloga da tim ljudima udovoljavamo i cinimo da se osjecaju lijepo na ilidzi. A ne da budemo mrzovoljni dalmatinci i da ih tjeramo._Reds_ wrote:Turci vecinom ne poznaju osnove saobracajne kulture, ne znam da li postoje semafori tamo odakle su dosli, ali neko ih treba poduciti. Redovno prelaze ulicu kako hoce, krajem ulice idu jednom pored drugog, umjesto jedno iza drugog i sl. Generalno su takodje jako losi vozaci.
Turci imaju saobracajne kulture za nas bosance isto koliko mi imamo za EUropljane![]()
MEni je drago sto ima turaka iako bi bilo lijepo da imamo malo vise turista iz Engleske, Njemacke, SAD-a, Japana... jer oni ostavljaju mnogo vise novca, ali i turci su dobri jer bolje ista ista nego nista.
Sto se tice smjestaja jedno pitanje za @JohnyS. znas li, slucajno, koliko drzava i opcina imaju koristi od placanja kirija, tj. koliki je broj prijavljenih turaka u S.Koloniji?
Manje vise za te pare gradjani kupuju u prodavnici, placaju kafe u kaficima placaju racune od komunalija, jednostavno zivot im je laksi. A bolje je i gazdama prodavnica gazdama kafana. Ljudi plate majstora da im fasadu napravi od tih para. Pa je onda dobro i majstoru. Hiljde je glupih primjera. Ti sto voze, toce naftu pa je dobro i naftasima i drzavi koja naplacuje porez. Pricaju na telefon pa je dobro i telekomu i drzavi preko poreza. I tako do beskonacnosto...
Uglavnom ne postoji losa strana ove situacije sa turcima. Treba ih malo istrpiti i od njih samo koristi mozemo imati.
Last edited by JohnnyS. on 13/05/2012 20:07, edited 1 time in total.
- _Alcatraz_
#1642 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Oni su ovdje najvise dosli zbog pokrivenih turkinja i zabrane u turskoj pokrivenim da studiraju. Mislim da im je takav zakon. Dok se jos malo SDP opusti pa i ovdje uvedu istu glupost, zbog teznje da se evropejiziramo, nastace haos.
Mi treba da iskoristimo priliku i pokupimo po po neku ilidzansku turkinju i vodimo kucama. Ako se zarati... trcecim korakom za istambul, a Budnjo i Fikro neka brane ilidzu.
@Focanski propisi je vec poceo da smeka.
Mi treba da iskoristimo priliku i pokupimo po po neku ilidzansku turkinju i vodimo kucama. Ako se zarati... trcecim korakom za istambul, a Budnjo i Fikro neka brane ilidzu.
@Focanski propisi je vec poceo da smeka.
- _Alcatraz_
#1643 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nego,
Sta je sa onim Auto kampom OAZA? Radi li ono uopste/uopce? Je li privatizirano(od strane budnje) posto pripada Hotelima Ilidza ili se sistematski unistava pa da neko i tamo napravi neke nebodere i sl.?
http://www.hoteliilidza.ba/site/oaza/kamp.html
Sta je sa onim Auto kampom OAZA? Radi li ono uopste/uopce? Je li privatizirano(od strane budnje) posto pripada Hotelima Ilidza ili se sistematski unistava pa da neko i tamo napravi neke nebodere i sl.?
- JohnnyS.
#1644 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nebitan je razlog zbog kojeg su dosli. Bitno je da su tu da ih ima puno i da trose svoje pare kod nas. Uvijek sam se cudio lijenim dalmatincima koji su htjeli koverta turizam. Da im posaljemo pare u koverti da mogu da zive citavu godinu a mi da ne dolazimo da ne bi oni morali raditi puno. Jos su se zadnjih godina popravili kakvi u bili prije rata. Lijenstine zive._Alcatraz_ wrote:Oni su ovdje najvise dosli zbog pokrivenih turkinja i zabrane u turskoj pokrivenim da studiraju. Mislim da im je takav zakon. Dok se jos malo SDP opusti pa i ovdje uvedu istu glupost, zbog teznje da se evropejiziramo, nastace haos.
- _Reds_
#1645 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
I oni koji lovu zarade od droge i kriminala, ne trose pare na kriptonu!Superhik_ wrote:a oni te pare ne trose ovdje nego na kriptonu?_Reds_ wrote:Niko nije lud da prijavljuje, jer to niko ni ne provjerava, eto tako ti je to. Tako da je korist minimalna za zajednice, druga je stvar za pojedince koji su i kuce napravili bez dozvola, da bi ih samo iznajmljivali Turcima.
Takodje prihodi od takse nocenja starnih tursita idu opcinama, i to bi dobro trebalo da se provjeri, Ilidza im veliki broj nocenja, ali sam siguran da dobar dio nije prijavljen.
I generalno Turci su uvoznici para ovdje i neka ih SK i Ilidza je zivnula od njihovg dolaska. Samo tako na neke stvari im se treba skrenuti paznja, kao sto bi trebala i bilo kome.
Last edited by _Reds_ on 13/05/2012 20:30, edited 2 times in total.
- _Reds_
#1646 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
To je Budnjino, i nedavno je nesto renovirano, i koliko sma ja vidio radi._Alcatraz_ wrote:Nego,
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1647 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Morales wrote:Zalosno kakvi se sve ljudi bave politikom i kakvi ljudi drze Ilidzu pod svojom sapom.![]()

- _Alcatraz_
#1648 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Kad smo vec kod TURKINJA
zna li neko u cemu je fazon pa one (i drugovi turci) po kisi hodaju bez kisobrana?
Da li hoce da narastu jos malo ili postoji neka turska tajna hodanja bez kisobrana i kabanice prilikom padanja kise?
Nadam se da ste primjetili tu masovnu tursku pojavu koja mi nije jasna!?
Da li hoce da narastu jos malo ili postoji neka turska tajna hodanja bez kisobrana i kabanice prilikom padanja kise?
Nadam se da ste primjetili tu masovnu tursku pojavu koja mi nije jasna!?
- FOČANSKI PROPISI
#1649 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Auto kamp OAZA Alija BEG Budnjo je iznajmio turcima na 15 godina._Alcatraz_ wrote:Nego,
- FOČANSKI PROPISI
#1650 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pogrešno si informisan.Superhik_ wrote:jos zalosnije je sto ne vidim nacin da pobjegnemo od ove korumpirane oligarhije. nego, na mom selu se prica da je fikro osamario aliju budnju, zna li iko ista o ovome, ima li ista od toga?Morales wrote:Zalosno kakvi se sve ljudi bave politikom i kakvi ljudi drze Ilidzu pod svojom sapom.![]()
Alija BEG Budnjo je,navodno, ošamario rahmetli Amera Čenanovića onaj dan kad je umro.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 14/05/2012 09:39, edited 1 time in total.