Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#1626 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Najtoplije savjetujem da posjetite pik.ba i pogledate šta tamo ima na ponudi od autosjedalica, kolica i ostale opreme. Većina tih stvari, naročito sjedalice za bebe do 6 mjeseci, se ne stignu pohabati i mogu se naći u vrlo dobrom stanju po pristojnim cijenama. Mi smo kupovali sve novo za prvo dijete i potrošili prilično novca i npr. ta prva sjedalica je ostala maltene nova ali smo zato kolica uništili. Drugi put sam pogledala šta ima na pik.ba i kupila sam odlična TCM kolica u savršenom stanju za 127 KM. S obzirom da smo imali dugo, toplo ljeto kolica su maksimalno korištena - 5,5 mjeseci bukvalno svaki dan, i još su u solidnom stanju. Autosjedalici smo dohakali jer sam je koristila i za nosanje bebe od stana do auta i nazad - puno mi je sigurnija nego da ga nosam u rukama.
maajaa

#1627 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by maajaa »

Alhemicarka, udruzenje 'DjeCa' povremeno organizuje pregled autosjedalica, pa mozda da ih kontaktiras kad ti to bude aktuelno (http://www.djeca.org ili preko stranice na FB)

http://www.djeca.org/sve-o-djeci/teme/a ... o-odabrati
Irish

#1628 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Irish »

Na nasem uputstvu za autosjedalicu pise da ne smije u njoj sjediti u komadu duze od dva sata (sto je gornja granica, a sto krace to bolje). MI smo stvarno nasu maksimalno iskoristili (sad je vrijeme za novu-ova joj je trenutno knap), jer stanujemo u brdu, pa nam je i za najkracu setnju potrebno auto da se spustimo, iako sletimo za 3-5 minuta, nije nam nikada naumpalo da krenemo bez nje. Cesto idem sama sa bebom u setnju i iako je stvarno malo zahmet meni samoj natovariti u gepek, iz gepeka kolica, korpu za kolica, bebu u sjedalicu, iz sjedalice u kolica, itd. ( a zna se poprilicno iznervirati dok namontiram svu opremu a ona u skafanderu svezana, upakovana ko padobranac):lol: i to sve zbog 3-5 min. voznje, tu nema iznimke.. Doduse, desilo mi se nekoliko puta da ne vucaram kolica kada idem s njom u brzinsku kupovinu (kada je vec ojacala dosta, od cca 3. mjeseca), pa je komplet sa autosjedalicom ubacim u kolica za robu :-) , no to je obicno kojih pola sata, dok napravimo brzi djir po marketu.. :-)
KO zna da nece puno koristiti istu, moze kao sto neko rece, kupiti finu,polovnu, malo koristenu, od nekoga ko je isto tako malo koristio..I onako jmi se cini prikladno pruzitii cistu, pamucnu pelenu preko sjedalice, pogotovo ako je ljetni period pa beba kozom direktno dodiruke platno (sa skafanderom to ne radim)..
wewa

#1629 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

maajaa wrote:Alhemicarka, udruzenje 'DjeCa' povremeno organizuje pregled autosjedalica, pa mozda da ih kontaktiras kad ti to bude aktuelno (http://www.djeca.org ili preko stranice na FB)

http://www.djeca.org/sve-o-djeci/teme/a ... o-odabrati
na stranici udruzenja mozete naci i jedinstveni katalog sjedalica u ovom dijelu evrope :thumbup:

sto se kupovine sjedalice tice - obavezno provjerite da li sjedalica ima atest. druga stvar, kod kupovine polovne sjedalice od nepoznatog prodavca nikad ne mozete zasigurno znati da li je sjedalica nekad ucestvovala u sudaru, a sjedalice se nakon sudara ne bi smjele koristiti, nekad napukne plastika ili baza i sjedalica postaje neupotrebljiva iako je naoko ispravna. zato radije kupujte od poznatih osoba.
niko_niko_kao_ja

#1630 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

sta nam je sa Yelow cat, je li se porodila? :)
Ridjobrki

#1631 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Ridjobrki »

Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm. :)
wewa

#1632 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Ridjobrki wrote:Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm. :)
dajoooooooooooooooooooooooo, poljubi ponosnu mamu za nas! :-D
niko_niko_kao_ja

#1633 Re: Trudnjače i porodilje online

Ridjobrki wrote:Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm. :)
pretpostavljam da se ovo odnosi na Yellow cat. Ridjobrki hvala na informaciji :-D

cestitke roditeljima, bebi puno srece u zivotu zelim, a mami brz oporavak. :)
Irish

#1634 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Irish »

niko_niko_kao_ja wrote:
pretpostavljam da se ovo odnosi na Yellow cat. Ridjobrki hvala na informaciji :-D

cestitke roditeljima, bebi puno srece u zivotu zelim, a mami brz oporavak. :)
aaaa, najezila sam se sva :-D

Cestitam draga yellow!! Zelim ti brz oporavak i da nam se sto prije javis i podneses izvjestaj iz porodilista :) :kiss:
LaCici

#1635 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Cestitke i od mene :wink:
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?
putujucidzindas

#1636 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Pa divno :) sve im najljepse zelimo :-D
safran

#1637 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Čestitamo mami i bebi želimo dug život pun zdravlja i veselja
niko_niko_kao_ja

#1638 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:Cestitke i od mene :wink:
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?
jeste, mi smo na redu, termin za nekih sedam dana :-D pa cemo vidjeti, ali cini mi se da ce ova moja ljencugica zakasniti. :D
Alhemicarkaa

#1639 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Čestitke mami i brz oporovak želim :D
LaCici

#1640 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

niko_niko_kao_ja wrote:
jeste, mi smo na redu, termin za nekih sedam dana :-D pa cemo vidjeti, ali cini mi se da ce ova moja ljencugica zakasniti. :D
Sretno i ocekujemo izvjestaj kako je proslo sve. :-D
nova_korisnica

#1641 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

kako ste mi sve slatke :thumbup: :D

good luck klix! :)
Ridjobrki

#1642 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Ridjobrki »

Yellow cat i njen junior izlaze iz bolnice sutra pa očekujte izvještaj. :)
beautyfool

#1643 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by beautyfool »

Cestitke za Yellow :kiss: a ostalima koje su na redu puno srece, ocekujemo vas na temi bebe :D
Felidae

#1644 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

cestitam Yellow...zelim brz oporavak i puno srece sa bebicom....
niko_niko_kao_ja

#1645 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
Sretno i ocekujemo izvjestaj kako je proslo sve. :-D
hvala, obavezno se javim kako je proslo. :-D
Alhemicarkaa

#1646 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

niko_niko_kao_ja, dokle si. Je li mali frajerčićčeka zadnji čas i kako se osjećaš?
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava :-D
Šta ste nosile/šta planirate nositi za bebu u porodilište? Znam ono pelene, a treba li garderobice kakve ili šta slično?
Ja sam sad u fazi obilaženja prodavnica, i totalno sam zbunjena, ja bih ono sve kupila :lol:
Alhemicarkaa

#1648 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Mašala, presladak sam, ko sa reklame. Čestitam dajo :-D
niko_niko_kao_ja

#1649 Re: Trudnjače i porodilje online

Alhemicarkaa wrote:niko_niko_kao_ja, dokle si. Je li mali frajerčićčeka zadnji čas i kako se osjećaš?
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava :-D
Šta ste nosile/šta planirate nositi za bebu u porodilište? Znam ono pelene, a treba li garderobice kakve ili šta slično?
Ja sam sad u fazi obilaženja prodavnica, i totalno sam zbunjena, ja bih ono sve kupila :lol:
nas dvoje smo jos 2 u 1. :D nema nikakvih naznaka da bi mogao ubrzo, a ja ko da nisam ni trudna. :D

u porodiliste ja mislim da se ne nosi nista od stvari za bebu, ja planiram ponijeti par pelenica, cisto da se nadje, mada sumnjam da ce i trebati, oni tamo imaju sve, a ako sta bude jos trebalo moze muz naknadno donijeti. bebi treba samo odjeca za izlazak, koju muz donosi kad dodje po bebu i mamu. :D
i obuzdaj se kod kupovine bebecih stvari, ne treba ti sve, lakse je i dokupiti kad zatreba, nego nakupovati tonu stvari koje ce ostati neiskoristene, konsultuj se sa ovim iskusnima mamicama sta treba, a sta ne. :) ja sam muza stalno morala kontrolisati i glumiti glas razuma :shock: :lol: , inace bi on sve pokupovao, kaze bas je slatko :-)

a ovaj mali frajer :thumbup: ko med je, bas je cakan :-D
maajaa

#1650 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by maajaa »

divan je mali yellow. :)
cestitke mami i ponosnom daji :)
Post Reply