Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
safran
#1626 Re: Trudnjače i porodilje online
Najtoplije savjetujem da posjetite pik.ba i pogledate šta tamo ima na ponudi od autosjedalica, kolica i ostale opreme. Većina tih stvari, naročito sjedalice za bebe do 6 mjeseci, se ne stignu pohabati i mogu se naći u vrlo dobrom stanju po pristojnim cijenama. Mi smo kupovali sve novo za prvo dijete i potrošili prilično novca i npr. ta prva sjedalica je ostala maltene nova ali smo zato kolica uništili. Drugi put sam pogledala šta ima na pik.ba i kupila sam odlična TCM kolica u savršenom stanju za 127 KM. S obzirom da smo imali dugo, toplo ljeto kolica su maksimalno korištena - 5,5 mjeseci bukvalno svaki dan, i još su u solidnom stanju. Autosjedalici smo dohakali jer sam je koristila i za nosanje bebe od stana do auta i nazad - puno mi je sigurnija nego da ga nosam u rukama.
-
maajaa
#1627 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarka, udruzenje 'DjeCa' povremeno organizuje pregled autosjedalica, pa mozda da ih kontaktiras kad ti to bude aktuelno (http://www.djeca.org ili preko stranice na FB)
http://www.djeca.org/sve-o-djeci/teme/a ... o-odabrati
- Irish
#1628 Re: Trudnjače i porodilje online
Na nasem uputstvu za autosjedalicu pise da ne smije u njoj sjediti u komadu duze od dva sata (sto je gornja granica, a sto krace to bolje). MI smo stvarno nasu maksimalno iskoristili (sad je vrijeme za novu-ova joj je trenutno knap), jer stanujemo u brdu, pa nam je i za najkracu setnju potrebno auto da se spustimo, iako sletimo za 3-5 minuta, nije nam nikada naumpalo da krenemo bez nje. Cesto idem sama sa bebom u setnju i iako je stvarno malo zahmet meni samoj natovariti u gepek, iz gepeka kolica, korpu za kolica, bebu u sjedalicu, iz sjedalice u kolica, itd. ( a zna se poprilicno iznervirati dok namontiram svu opremu a ona u skafanderu svezana, upakovana ko padobranac):lol: i to sve zbog 3-5 min. voznje, tu nema iznimke.. Doduse, desilo mi se nekoliko puta da ne vucaram kolica kada idem s njom u brzinsku kupovinu (kada je vec ojacala dosta, od cca 3. mjeseca), pa je komplet sa autosjedalicom ubacim u kolica za robu
, no to je obicno kojih pola sata, dok napravimo brzi djir po marketu..
KO zna da nece puno koristiti istu, moze kao sto neko rece, kupiti finu,polovnu, malo koristenu, od nekoga ko je isto tako malo koristio..I onako jmi se cini prikladno pruzitii cistu, pamucnu pelenu preko sjedalice, pogotovo ako je ljetni period pa beba kozom direktno dodiruke platno (sa skafanderom to ne radim)..
KO zna da nece puno koristiti istu, moze kao sto neko rece, kupiti finu,polovnu, malo koristenu, od nekoga ko je isto tako malo koristio..I onako jmi se cini prikladno pruzitii cistu, pamucnu pelenu preko sjedalice, pogotovo ako je ljetni period pa beba kozom direktno dodiruke platno (sa skafanderom to ne radim)..
- wewa
#1629 Re: Trudnjače i porodilje online
na stranici udruzenja mozete naci i jedinstveni katalog sjedalica u ovom dijelu evropemaajaa wrote:Alhemicarka, udruzenje 'DjeCa' povremeno organizuje pregled autosjedalica, pa mozda da ih kontaktiras kad ti to bude aktuelno (http://www.djeca.org ili preko stranice na FB)
sto se kupovine sjedalice tice - obavezno provjerite da li sjedalica ima atest. druga stvar, kod kupovine polovne sjedalice od nepoznatog prodavca nikad ne mozete zasigurno znati da li je sjedalica nekad ucestvovala u sudaru, a sjedalice se nakon sudara ne bi smjele koristiti, nekad napukne plastika ili baza i sjedalica postaje neupotrebljiva iako je naoko ispravna. zato radije kupujte od poznatih osoba.
- niko_niko_kao_ja
#1630 Re: Trudnjače i porodilje online
sta nam je sa Yelow cat, je li se porodila? 
- Ridjobrki
#1631 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm. 
- wewa
#1632 Re: Trudnjače i porodilje online
dajoooooooooooooooooooooooo, poljubi ponosnu mamu za nas!Ridjobrki wrote:Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm.
- niko_niko_kao_ja
#1633 Re: Trudnjače i porodilje online
pretpostavljam da se ovo odnosi na Yellow cat. Ridjobrki hvala na informacijiRidjobrki wrote:Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm.
cestitke roditeljima, bebi puno srece u zivotu zelim, a mami brz oporavak.
- Irish
#1634 Re: Trudnjače i porodilje online
aaaa, najezila sam se svaniko_niko_kao_ja wrote:pretpostavljam da se ovo odnosi na Yellow cat. Ridjobrki hvala na informacijiRidjobrki wrote:Ne znam detalje ali mislim da je u ponedjeljak oko 19 h carskim rezom u bihaćkom porodilištu na svijet donijela divnog dječaka od 3500 g i 53 cm.![]()
cestitke roditeljima, bebi puno srece u zivotu zelim, a mami brz oporavak.
Cestitam draga yellow!! Zelim ti brz oporavak i da nam se sto prije javis i podneses izvjestaj iz porodilista
-
LaCici
#1635 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitke i od mene
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?
- putujucidzindas
#1636 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa divno
sve im najljepse zelimo 
-
safran
#1637 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitamo mami i bebi želimo dug život pun zdravlja i veselja
- niko_niko_kao_ja
#1638 Re: Trudnjače i porodilje online
jeste, mi smo na redu, termin za nekih sedam danaLaCici wrote:Cestitke i od mene![]()
- Alhemicarkaa
#1639 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitke mami i brz oporovak želim 
-
LaCici
#1640 Re: Trudnjače i porodilje online
Sretno i ocekujemo izvjestaj kako je proslo sve.niko_niko_kao_ja wrote:jeste, mi smo na redu, termin za nekih sedam danaLaCici wrote:Cestitke i od mene![]()
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?pa cemo vidjeti, ali cini mi se da ce ova moja ljencugica zakasniti.
-
nova_korisnica
#1641 Re: Trudnjače i porodilje online
kako ste mi sve slatke
good luck klix!
good luck klix!
- Ridjobrki
#1642 Re: Trudnjače i porodilje online
Yellow cat i njen junior izlaze iz bolnice sutra pa očekujte izvještaj. 
- beautyfool
#1643 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitke za Yellow
a ostalima koje su na redu puno srece, ocekujemo vas na temi bebe 
- Felidae
#1644 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam Yellow...zelim brz oporavak i puno srece sa bebicom....
- niko_niko_kao_ja
#1645 Re: Trudnjače i porodilje online
hvala, obavezno se javim kako je proslo.LaCici wrote:Sretno i ocekujemo izvjestaj kako je proslo sve.niko_niko_kao_ja wrote:jeste, mi smo na redu, termin za nekih sedam danaLaCici wrote:Cestitke i od mene![]()
Ko nam je sljedeci sa terminom? @niko_niko_kao_ja je li tvoju bebicu sljedecu ocekujemo?pa cemo vidjeti, ali cini mi se da ce ova moja ljencugica zakasniti.
- Alhemicarkaa
#1646 Re: Trudnjače i porodilje online
niko_niko_kao_ja, dokle si. Je li mali frajerčićčeka zadnji čas i kako se osjećaš?
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava
Šta ste nosile/šta planirate nositi za bebu u porodilište? Znam ono pelene, a treba li garderobice kakve ili šta slično?
Ja sam sad u fazi obilaženja prodavnica, i totalno sam zbunjena, ja bih ono sve kupila
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava
Šta ste nosile/šta planirate nositi za bebu u porodilište? Znam ono pelene, a treba li garderobice kakve ili šta slično?
Ja sam sad u fazi obilaženja prodavnica, i totalno sam zbunjena, ja bih ono sve kupila
- Ridjobrki
#1647 Re: Trudnjače i porodilje online
Yellow kitten:

- Alhemicarkaa
#1648 Re: Trudnjače i porodilje online
Mašala, presladak sam, ko sa reklame. Čestitam dajo 
- niko_niko_kao_ja
#1649 Re: Trudnjače i porodilje online
nas dvoje smo jos 2 u 1.Alhemicarkaa wrote:niko_niko_kao_ja, dokle si. Je li mali frajerčićčeka zadnji čas i kako se osjećaš?
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava![]()
u porodiliste ja mislim da se ne nosi nista od stvari za bebu, ja planiram ponijeti par pelenica, cisto da se nadje, mada sumnjam da ce i trebati, oni tamo imaju sve, a ako sta bude jos trebalo moze muz naknadno donijeti. bebi treba samo odjeca za izlazak, koju muz donosi kad dodje po bebu i mamu.
i obuzdaj se kod kupovine bebecih stvari, ne treba ti sve, lakse je i dokupiti kad zatreba, nego nakupovati tonu stvari koje ce ostati neiskoristene, konsultuj se sa ovim iskusnima mamicama sta treba, a sta ne.
a ovaj mali frajer
-
maajaa
#1650 Re: Trudnjače i porodilje online
divan je mali yellow.
cestitke mami i ponosnom daji
cestitke mami i ponosnom daji