Ne znam detalje njihove ponude, ali evo ti netaktičkog razmišljanja. Sada kada je pritisak sa svih strana, još nakon budalastih (ni sekunde mudrih političkih) izjava o tripoliju i diznilendu, pozicija s kojom pregovaraš je u drugom položaju. Zlatko je maher, za sada, samo u tome da sebe dovodi u sve težu i težu poziciju. On je u startu trebo pojest žebu, jel. Nemoj je gledat, mjerkat, žvakat. Pojest i progutat i krenut dalje. Sada ima 10 žaba i još uvijek ih mjerka i gleda i konta kako će se kutarisat ...ultima_palabra wrote:Pa evo ja sam prvi prije 15ak dana rekao da trebaju pružiti još jednom ruku HDZ-ovima, mada se neki nisu slagali sa tim. I tako je uradio i SDP... ponudili su im sasvim dobre uslove za učešće u vlasti. Do koga je sad?Murisno1 wrote:to što kažeš stoji, ali to ne mijenja činjenicu da je ovo vrlo zapetljana država. Jebo stranku koja nije svjesna s kakvom državom i situacijom ima posla. Ne možeš ti reći, ja imam svoje iako je to moje ništa s obzirom na to u kakvom vremenu i prostoru živimo ... To nije principijelnost. To je glupost ..ultima_palabra wrote: Ne znam, ja mislim da su se iskristalisale dvije politike, jedna za BiH, a jedna protiv... i nema sjedenja na dvije stolice, ako pokušaš to, prođeš kao NSNaravno da su svi dobrodošli u prvi tabor, ali SDP ne može kompromitirati osnove svoje politike da bi pridobio 1-2% glasača iz Herceg-srpske... mnogobrojnim primjerima dokazano da ne pije vodice.
Ja Zlatka poštujem kao probosansku snagu, lidera, kako hoćeš. Ali,to ne mijenja činjenicu da nam on trenutno donekle i medvjeđu uslugu pravi. Pa da mi je otac rođeni, reko bi mu... halo, de ba malo razmisli, de okruži se ljudima koji ti smiju reći ono što nećeš da čuješ, ispeci pa reci ... pa nisi hitler u pm!