Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AkashaSa

#1626 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AkashaSa »

Irm@ wrote:eh sve sto predje 100 KM mora biti ocarinjeno..i postoje neke carinske zone a VB je 50 KM :(
NE MOGU DA VJERUJEM!!!
mi smo prijateljici naručili dvoje cipele koje su bile skoro 200 km i nisu nam ih ocarinili
stvarno... pljačka!!!
Nadinka

#1627 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Michun wrote:
inspire_me wrote:
Irm@ wrote:ja sam to pokusala..ali nije bilo prakticno..
zato sto ako imas sve crveno onda moras svaki put prevrnuti sve da nadjes majicu kratkih rukava..
ja odjecu slazem po vrstama..kratki rukav, bretelice, kimono rukav, hlace, suknje, haljine itd..
potpuno prakticno ;-)
Ista sam, po bojama kod mene isto ne bi islo. Npr. veeeeliki sam fan crne i bez (sve nijanse) boje, e valjalo bi u toj hrpi naci bas tu crnu majicu trofrtaljnih nabranih rukava, tanku, na okrugli izrez.
ja ne znam kako ali ja se ne snalazim nikako - ni po modelima ni po bojama. vazda haos kad trazim bas bas nesto odredjeno. to je uvijek ispod necega na nekom ofingeru :lol:
Ja kao probam sve organizovati fino, ono kao majicice za ispod neceg jedne na druge, one sportske jedne na druge, hlace sebi, dzemperi sebi, na ofingere kao poslozim relativno kao kombinaciju, kaiseve u neku kutiju ili na ofingere preko neceg s cimih nosim, salovi u kutiju, ali isto Michun, kad trazim nigdje nista :)
Gospoda Ministarka

#1628 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

Nadinka wrote:Ja kao probam sve organizovati fino, ono kao majicice za ispod neceg jedne na druge, one sportske jedne na druge, hlace sebi, dzemperi sebi, na ofingere kao poslozim relativno kao kombinaciju, kaiseve u neku kutiju ili na ofingere preko neceg s cimih nosim, salovi u kutiju, ali isto Michun, kad trazim nigdje nista
Nadinka, brzo i pouzdano vrsim "reorganizaciju" tvog ormara. :D
ferrari woman

#1629 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ferrari woman »

stikle su zakon! moje najnize su 8 cm, najvise 15 cm.. imam ih...pa ko zna koliko :) stvarno uzivam u stiklama, da znaju mi noge oteci i sve to, ali onaj osjecaj kad ih obuces ..ma kao da lebdis :))))
zamzija

#1630 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

inspire_me wrote: Ofingeri su posebna prica, ali i to slazem prema vrsti odjece: dugi dzemperi na duge dzempere, kratki na kratke, ljetne kosulje, kosulje dugih rukava, prsluci... Sve to bude dobro, sve se ja toga pridrzavam i uredno vracam na svoje mjesto, dok negdje ne zurim, a nesto k'o u inat ne mogu da nadjem, eh onda sve prevrnem naopacke. Desavalo se da se nekad i u tom haosu najbolje snadjem :D :D
joj meni je ovo super način. baš praktično.
Ja jedino imam te džempere po bojama - jer sam ja fanatik džempera, pa ih stavljam na ofingere po bojama tako mi je lakše naći, a ovo ostalo kao i inspire_me po vrsti garderobe :) samo što moram svaku sezonu ( jesen zima / proljeće ljeto ) presložiti i izdvojiti ono što ne nosim :)
Irm@

#1631 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

drage zene...
nazalost meni su cipele male :( :( :(
ako neka od vas nosi br 36 (ali bas 36) nek se javi...ali hitno pa cemo nesto dogovoriti :(
evo koje su u pitanju cipele..iste su kao na slici :(
Image

Image
zamzija

#1632 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Pa ako su tako male, može ih se nosit u torbi kao zaštitu, ako te neko napadne samo ga štiklom u glavu, nema veze što su 36 broj :D
Irm@

#1633 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

nemoj me zajeb... :D isplakala sam rijeku suza vec :( :(
vesna555

#1634 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vesna555 »

Irm@ wrote:nemoj me zajeb... :D isplakala sam rijeku suza vec :( :(
Ja te razumijem. Ali stvarno.
pin-up

#1635 Re: Cipelice, cipelice..

Post by pin-up »

...
Last edited by pin-up on 06/08/2025 12:01, edited 2 times in total.
hurmasica

#1636 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hurmasica »

jesam ja uspijela sa sirenjem obuce. Kupila sam kozne baletanke koje su me uzasno zuljale jer su bile dosta uske i plitke. Eh onda sam ja uzela mali peskiric i namocila ga u toploj vodi i stavila u cipelu preko noci. Ujutro sam ih obula a koza je jos bila onako dosta vlazna. Tako da su se taj dan oblikovale prema mojoj nozi i nemam trenutno udobnije cipele u svom ormaru. E sad ne znam kakva je situacija sa cizmama, ovu su ipak baletanke..
dudu

#1637 Re: Cipelice, cipelice..

Post by dudu »

http://www.youtube.com/watch?v=qf5mJ7aR ... re=related

a ovo? imam i ja isti problem s jednim divnim cipelicama, pa cu probati ovo ovih dana.. :D
Irm@

#1638 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

eh cipele su odnesene na sirenje kod obucara...rekao je da posto je skaj da ce biti tesko ali ce pokusati..a ja sam na putu 15 dana..pa vidjet cemo kad dodjem je li uspjelo..stvaaaarno se nadam :( :(
ema_

#1639 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ema_ »

Znate li da li je moguće/i gdje/koliko para da se zamijene kaišići na sandalama? Oni mali okrugli, znate već :) Nešto se poremetili, jedva namjestim kuda da provučem, pa bi trebalo to skroz zamijeniti... :-?
pin-up

#1640 Re: Cipelice, cipelice..

Post by pin-up »

hurmasica wrote:jesam ja uspijela sa sirenjem obuce. Kupila sam kozne baletanke koje su me uzasno zuljale jer su bile dosta uske i plitke. Eh onda sam ja uzela mali peskiric i namocila ga u toploj vodi i stavila u cipelu preko noci. Ujutro sam ih obula a koza je jos bila onako dosta vlazna. Tako da su se taj dan oblikovale prema mojoj nozi i nemam trenutno udobnije cipele u svom ormaru. E sad ne znam kakva je situacija sa cizmama, ovu su ipak baletanke..
Probat' ću ja pa makar. Jer u biti me samo taj dio "dole" i zeza. Drago mi je da ti je uspjelo, i Hvala :)
ladyada

#1641 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyada »

ja sam slucajno dosla na to voda pomaze kad me prije par godina pljusak uhvatio .......sandale su postale tako udobne neopisivo ....... a sada to radim sto uzmem vlazne carape i navucem na noge i obucem cipele ili cizme tako par puta sve u kuci .......poslije sata 2 skinem......... :thumbup:
DaffyDuck

#1642 Re: Cipelice, cipelice..

Post by DaffyDuck »

zene, kakve cipelice uz ovu haljinu :?: :-D Image
inspire_me

#1643 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Zubizareta wrote:zene, kakve cipelice uz ovu haljinu :?: :-D Image
Oooj ovo je ona lijepa haljina sa MZT! Gdje si je saletila :D
DaffyDuck

#1644 Re: Cipelice, cipelice..

Post by DaffyDuck »

inspire_me wrote:
U Naf naf-u
Nadinka

#1645 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Zubizareta wrote:
inspire_me wrote:
U Naf naf-u
znaci stigla je??
kako hoces da izgledas, po menis uoper bi isle ove sad loafer cipele, retro skroz bi izgledalo uz one sa kaisicem oko noge ili sa t-strap, ali tu je nekako osjetljivo,mozes izgledati tetasto
hurmasica

#1646 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hurmasica »

loafer cipele mi se nikao ne uklapaju sa ovom haljinom, pa ja cak ne mogu ni u glavi da zamislim kako bi to dvoje islo.

Meni bi isle oksfordice uz ovo ili kao sto neko vec napisa t-strap, ali zavisi od gradje i konstrukcije tijela, sve skupa bi moglo izgledati jako tetasto. E sad moglo bi dobro izgledati ako uzmes te cipele ili sandale u nekoj otkacenoj boji u kobinaciji sa nekom ludom tasnom i mnogo nakita, jer je haljina prilicno zatvorena.
DaffyDuck

#1647 Re: Cipelice, cipelice..

Post by DaffyDuck »

Nadinka wrote:
zubizareta" wrote:
inspire_me wrote:
U Naf naf-u
znaci stigla je??
kako hoces da izgledas, po menis uoper bi isle ove sad loafer cipele, retro skroz bi izgledalo uz one sa kaisicem oko noge ili sa t-strap, ali tu je nekako osjetljivo,mozes izgledati tetasto
stigla je i ptelijepa je :-)
lijepo, leprsavo, jednostavno... haljina je sama po sebi leprsava :D
ne svidjaju mi se ni loafer ni oksfordice (def. previse tetkasto), treba mi nesto da je otvori... jos nekih prijedloga? :)
girl

#1648 Re: Cipelice, cipelice..

Post by girl »

baletanke.
girl

#1649 Re: Cipelice, cipelice..

Post by girl »

Irm@ wrote:i mene je leptri srusio sa stolice :-D
a da vam kazem sto su mi prisjele cipele iz Dorothy-ja moram platiti 50 KM carine...pih
carina se placa cini mi se (tako su meni rekli) ako racun kupljenih stvaru prelazi 100 eura. zamalo me jednom tako zeznuse. ono sto sam ostavila sa etiketama je bilo tako nesto preko 200 eura (za muza i mene), ostalo smo vec bili poskidali etikete i zamalo me carinici ne oderase, jer su nasli racun.
madnessa

#1650 Re: Cipelice, cipelice..

Post by madnessa »

girl wrote:
Irm@ wrote:i mene je leptri srusio sa stolice :-D
a da vam kazem sto su mi prisjele cipele iz Dorothy-ja moram platiti 50 KM carine...pih
carina se placa cini mi se (tako su meni rekli) ako racun kupljenih stvaru prelazi 100 eura. zamalo me jednom tako zeznuse. ono sto sam ostavila sa etiketama je bilo tako nesto preko 200 eura (za muza i mene), ostalo smo vec bili poskidali etikete i zamalo me carinici ne oderase, jer su nasli racun.
Carini se vrijednost robe sa porezom i shippingom. Dakle, cjelokupni iznos. :sad:
Post Reply