Zgrada opštine Stolac

tandmand wrote:U tom slučaju, pošto su Bošnjaci u manjini, HDZu samo trebaju izbori po zakonu koje će neko nadgledati i neutralna općinska komisija. U takvoj situaciji je bespotrebno da se glasa sa hrvatskim putovnicama, da mrtvi ustaju iz grobova, udruženja lovaca.Hafis wrote:Vratimo se mi na Stolac, Tu su Bošnjaci u manjini i slijedom logike na djelu je aparthejd.Ne vidim u čemu je onda problem? U Kaplanu? Nije ni on nezamjenjiv, ima Bošnjaka ...
Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Nisam ni rekao da je suprotstavljen ideji jake BiH, ja sam samo rekao da se stavljaju na stranu nacionalne SDA i tako jasno daju do znanju da su nacionalna stranka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Pa na ciju stranu bi se trebali staviti? HDZ-ovu? Jer ako ne podrze SDA u Stocu, to znaci da su podrzali HDZ.aratet wrote:Nisam ni rekao da je suprotstavljen ideji jake BiH, ja sam samo rekao da se stavljaju na stranu nacionalne SDA i tako jasno daju do znanju da su nacionalna stranka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Pa sve stranke su nacionalne, ovdje u Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji...itd. SDP Hrvatske je nacionalna stranka Hrvatske, zašto SDP ne bi mogao biti nacionalna stranka BiH? Ja znam da ti ciljaš na nacionalističke ali SDP u svom programu i platformi ne favorizira jedan narod. Istina da je glasačko tijelo SDP-a većinski bošnjačko ali to nije problem SDP-a već druga dva naroda koji svoj glas daju SDP-u na nivou statističke greške. U politici nema emocija i tu vlada samo ineteres pa tako mene ni ne čudi da SDP može koalirati sa SDA iako su ideološki na suprotnim stranama.aratet wrote:Nisam ni rekao da je suprotstavljen ideji jake BiH, ja sam samo rekao da se stavljaju na stranu nacionalne SDA i tako jasno daju do znanju da su nacionalna stranka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
Pa na ciju stranu bi se trebali staviti? HDZ-ovu? Jer ako ne podrze SDA u Stocu, to znaci da su podrzali HDZ.
Pa kada bi ostali neutralni, to bi znacilo da bi izabrali HDZ.aratet wrote:Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
Pa na ciju stranu bi se trebali staviti? HDZ-ovu? Jer ako ne podrze SDA u Stocu, to znaci da su podrzali HDZ.
Nebi oni sigurno, izabrali bi ga gradjani Stoca.Alfons Kauders wrote:Pa kada bi ostali neutralni, to bi znacilo da bi izabrali HDZ.aratet wrote:Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
Za koga bosanski hrvati, po politickom uvjerenju socijaldemokrati glasaju? Nece biti da ih nema. SDP je druga stranka po snazi u Hrvatskoj. Nije valjda da tamo ima hrvata socijaldemokrata a u BiH nema.aratet wrote:Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
u SDPu su sami majoriaratet wrote:Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
tandmand wrote:U tom slučaju, pošto su Bošnjaci u manjini, HDZu samo trebaju izbori po zakonu koje će neko nadgledati i neutralna općinska komisija. U takvoj situaciji je bespotrebno da se glasa sa hrvatskim putovnicama, da mrtvi ustaju iz grobova, udruženja lovaca.Hafis wrote:Vratimo se mi na Stolac, Tu su Bošnjaci u manjini i slijedom logike na djelu je aparthejd.Ne vidim u čemu je onda problem? U Kaplanu? Nije ni on nezamjenjiv, ima Bošnjaka ...
Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.Mirza007 wrote:Za koga bosanski hrvati, po politickom uvjerenju socijaldemokrati glasaju? Nece biti da ih nema. SDP je druga stranka po snazi u Hrvatskoj. Nije valjda da tamo ima hrvata socijaldemokrata a u BiH nema.aratet wrote:Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.Alfons Kauders wrote:
OK, ali ce onda hrvati reci da recimo Zeljko Komsic nije legitimni hrvat. Sta cemo sad?Vitezanin wrote: Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.
Ukratko, želim reći da ne postoji hrvatska, srpska, bošnjačka ili neka druga socijaldemokracija. Postoji samo socijaldemokracija, a ona je u BiH na izdisaju.
Ne mogu to reći Hrvati. Mogu to reći Hrvati koji nisu glasali za Željka. To je drugo. Nijedan narod ne razmišlja jednom glavom.Mirza007 wrote:OK, ali ce onda hrvati reci da recimo Zeljko Komsic nije legitimni hrvat. Sta cemo sad?Vitezanin wrote: Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.
Ukratko, želim reći da ne postoji hrvatska, srpska, bošnjačka ili neka druga socijaldemokracija. Postoji samo socijaldemokracija, a ona je u BiH na izdisaju.
Ma lažu ustaše. Tko je vidio latina da istinu govori.Black swan wrote:jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći
vidim neki dan obilježavanje pada dijela posavine nebitno
kroz osam brigada HVOa poginulo 2000 hrvata i 5000 ranjeno
nešto mi je previše ljudi poginulo za predaju
Možda je čak i više ljudi poginulo u brigadama HVO Bosanske posavine.Black swan wrote:jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći
Hafize.....evo ti si pametniji od mnogih Hrvatskih generala koji tvrde i optuzuju Tudmana za izdaju Bosanske posavine i kazes kao srbima je je posavina bila veoma vazna i zato su "kidisali'da je odrze a i posavcima je isto toliko bila vazna ali skutor Boban i "elita govnara" 'ercegovaca su htjeli da postene i gorde posavce nasele na 'ercegovacki kamenjar da poprave svoju krvnu sliku ali im to nije uspjelo......ma dices posavca u 'ercegovinu .....danas posavci zive u slavoniji ili Zg ili rasejanju......nikada vam posavci nece oprostiti tu izdaju i za njih cete biti gori od cetnika.Hafis wrote:Jebote, u njih u ljketo 1992. po gradu kokošarili Juka, Caco, Čele i ostale rahmetlije, a ovdje nabilavaju o nekavim izdajama Posavine baš u to vrijeme. I to na onakvoj ravnici...i još na onakav oklop.
pemanapemani wrote:Možda je čak i više ljudi poginulo u brigadama HVO Bosanske posavine.Black swan wrote:jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći
Bosanska posavina je izdana od strane tadašnje hrvatske politike na čelu sa Franjom Tuđmanom.
HV je ušla u Bosansku posavinu pod izlikom da štite tamošnje Hrvate.
Nakon dogovora sa Miloševićem, HV dobiva naređenje da se povuče i ostavlja na cjedilu narod koji je navodno došla zaštititi.
To ne tvrdi niko na forumu ili kafani, nego general Stipetić koji je izdao naređenje za povlačenje.
Slično govori i general Hos-a Ante Prkačin, kao i zapovjednici određenih brigada HVO.
Bosanska posavina danas najbolje pokazuje kakav režim vlada u manjem entitetu.
Imaš kuću 5 km od granice. Možeš raditi, liječiti se i školovati djecu u Hrvatskoj, a da to financijski ne osjetiš.
Opet, niko se ne želi vratiti jer se jednostavno boje.
Onda dođemo do velikosrpske kuhinje sa HDZ specijalitetima gdje se baca drvlje i kamenje na Bošnjake, a posebno na Sarajevo zbog majorizacije Hrvata.
Isto ono Sarajevo u kojem danas živi više Hrvata nego u čitavom manjem entitetu i grad u kojem je izgrađeno četiri puta više novih katoličkih crkava nego u čitavom manjem entitetu.
Isto tako, traže se ustavne promjene isključivo u Federaciji BiH i to Čović posebno naglašava.
Znači, traže se ustavne promjene u entitetu u kojem živi 97% od ukupnog broja Hrvata u BiH, a ne smiju se spomenuti ustavne promjene u manjem entitetu iz kojeg je etnički očišćeno 97% Hrvata od broja koji je na tom području BiH živio 1991. godine.
Vjerovatno će se situacija promijeniti kada Duh sveti spusti svoj blagoslov na Hrvate Bosanske posavine, a sve po zagovoru obraćenika koji se nije pokajao, Darija Kordića.