Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
tandmand

#1626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Da li je ovdje zastava hrvatskog naroda ili Republike Hrvatske? Ako je hrvatskog naroda, zašto nije stavljena i zastava bošnjačkog naroda? Ima i neka žuta zastava ...

Image
Zgrada opštine Stolac
zrakomlat

#1627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

tandmand wrote:
Hafis wrote:Vratimo se mi na Stolac, Tu su Bošnjaci u manjini i slijedom logike na djelu je aparthejd.
U tom slučaju, pošto su Bošnjaci u manjini, HDZu samo trebaju izbori po zakonu koje će neko nadgledati i neutralna općinska komisija. U takvoj situaciji je bespotrebno da se glasa sa hrvatskim putovnicama, da mrtvi ustaju iz grobova, udruženja lovaca. :mrgreen: Ne vidim u čemu je onda problem? U Kaplanu? Nije ni on nezamjenjiv, ima Bošnjaka ...
:thumbup:
aratet

#1628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by aratet »

Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Drvosjeca iz Dejcica

#1629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.
aratet

#1630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by aratet »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
aratet wrote:Zanimljiv mi je Stolacki SDP koji je izasao sad zajedno na izbore sa SDA i jasno dao do znanja da se radi o Bosnjackoj stranci.
Pa i SDP Hrvatske je hrvatska stranka. Ne može SDP nikoga natjerati da glasa za njega a glavna baza birača SDP-a je kod Bošnjaka no ja to ne smatram lošim već upravo je to pokazatelj političkog pluralizma kod Bošnjaka. SDP nije suprostavljen ideji jake BiH kao što je to slučaj HDZ-a ili SNSD-a i generalno srpske politike u BiH.
Nisam ni rekao da je suprotstavljen ideji jake BiH, ja sam samo rekao da se stavljaju na stranu nacionalne SDA i tako jasno daju do znanju da su nacionalna stranka. :sax:
Alfons Kauders

#1631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

aratet wrote:
Nisam ni rekao da je suprotstavljen ideji jake BiH, ja sam samo rekao da se stavljaju na stranu nacionalne SDA i tako jasno daju do znanju da su nacionalna stranka. :sax:
Pa na ciju stranu bi se trebali staviti? HDZ-ovu? Jer ako ne podrze SDA u Stocu, to znaci da su podrzali HDZ. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

aratet wrote:
Pa sve stranke su nacionalne, ovdje u Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji...itd. SDP Hrvatske je nacionalna stranka Hrvatske, zašto SDP ne bi mogao biti nacionalna stranka BiH? Ja znam da ti ciljaš na nacionalističke ali SDP u svom programu i platformi ne favorizira jedan narod. Istina da je glasačko tijelo SDP-a većinski bošnjačko ali to nije problem SDP-a već druga dva naroda koji svoj glas daju SDP-u na nivou statističke greške. U politici nema emocija i tu vlada samo ineteres pa tako mene ni ne čudi da SDP može koalirati sa SDA iako su ideološki na suprotnim stranama.
aratet

#1633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by aratet »

Alfons Kauders wrote:
Pa na ciju stranu bi se trebali staviti? HDZ-ovu? Jer ako ne podrze SDA u Stocu, to znaci da su podrzali HDZ. :D
Trebali bi biti neutralni, u skladu sa idealima na kojima su nastali.
Alfons Kauders

#1634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa kada bi ostali neutralni, to bi znacilo da bi izabrali HDZ.
aratet

#1635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by aratet »

Alfons Kauders wrote:
aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa kada bi ostali neutralni, to bi znacilo da bi izabrali HDZ.
Nebi oni sigurno, izabrali bi ga gradjani Stoca.
Mirza007

#1636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:
Za koga bosanski hrvati, po politickom uvjerenju socijaldemokrati glasaju? Nece biti da ih nema. SDP je druga stranka po snazi u Hrvatskoj. Nije valjda da tamo ima hrvata socijaldemokrata a u BiH nema.
spreca

#1637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:
u SDPu su sami majori :mrgreen:
ovo_malo_duse

#1638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

tandmand wrote:
Hafis wrote:Vratimo se mi na Stolac, Tu su Bošnjaci u manjini i slijedom logike na djelu je aparthejd.
U tom slučaju, pošto su Bošnjaci u manjini, HDZu samo trebaju izbori po zakonu koje će neko nadgledati i neutralna općinska komisija. U takvoj situaciji je bespotrebno da se glasa sa hrvatskim putovnicama, da mrtvi ustaju iz grobova, udruženja lovaca. :mrgreen: Ne vidim u čemu je onda problem? U Kaplanu? Nije ni on nezamjenjiv, ima Bošnjaka ...

Ovaj post je bio krose, za hafisagu prucenog dotura koji ubija 40 KErmi po satu. Eno ga jos otesa glavom i trazi zubalo jer ne zna sta da odgovori, kaldim se da ce na kraju kad odahne ignorisat post i nastavt sa trolanjem.
Vitezanin

#1639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Vitezanin »

Mirza007 wrote:
aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:
Za koga bosanski hrvati, po politickom uvjerenju socijaldemokrati glasaju? Nece biti da ih nema. SDP je druga stranka po snazi u Hrvatskoj. Nije valjda da tamo ima hrvata socijaldemokrata a u BiH nema.
Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.

Ukratko, želim reći da ne postoji hrvatska, srpska, bošnjačka ili neka druga socijaldemokracija. Postoji samo socijaldemokracija, a ona je u BiH na izdisaju.
Mirza007

#1640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Vitezanin wrote: Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.

Ukratko, želim reći da ne postoji hrvatska, srpska, bošnjačka ili neka druga socijaldemokracija. Postoji samo socijaldemokracija, a ona je u BiH na izdisaju.
OK, ali ce onda hrvati reci da recimo Zeljko Komsic nije legitimni hrvat. Sta cemo sad?
Vitezanin

#1641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Vitezanin »

Mirza007 wrote:
Vitezanin wrote: Socijaldemokrate ili lijevi Hrvati glasaju, ili su glasali, za iste stranke za koje glasaju lijevi Bošnjaci, lijevi Srbi i lijevi ostali u BiH. A to je bio SDP. Sudeći po rezultatima izbora, barem ako govorimo o SDP-u, za njega sad ponajmanje glasaju bilo koji socijaldemokrati jer je SDP uništio ljevicu u državi, ali to je sad druga tema.

OK, ali ce onda hrvati reci da recimo Zeljko Komsic nije legitimni hrvat. Sta cemo sad?
Ne mogu to reći Hrvati. Mogu to reći Hrvati koji nisu glasali za Željka. To je drugo. Nijedan narod ne razmišlja jednom glavom.

Činjenica jeste da je većina Hrvata glasala za druge kandidate (konkretno kandidata HDZ-a) u oba navrata kad je Željko izabran. To ne znači da Hrvati nisu glasali za Željka. Neki jesu. Dosta njih. Ne većina, ali jesu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći

vidim neki dan obilježavanje pada dijela posavine nebitno
kroz osam brigada HVOa poginulo 2000 hrvata i 5000 ranjeno

nešto mi je previše ljudi poginulo za predaju :|
Hafis

#1643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Black swan wrote:jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći

Ma lažu ustaše. Tko je vidio latina da istinu govori.
Eto, pitaj raju ovdje na forumu kako je izgledala ta bježanija. Ja ne vidjeh većih stručnjaka za tu oblast u svojoj karijeri. Svaki ti od njih ima barem jednu nedovršenu disertaciju o događajima u Posavini ljeta 1992.
pemanapemani

#1644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:jel se na ovoj temi vodila rasprava kako je prodana posavina ne mogu naći

Možda je čak i više ljudi poginulo u brigadama HVO Bosanske posavine.

Bosanska posavina je izdana od strane tadašnje hrvatske politike na čelu sa Franjom Tuđmanom.
HV je ušla u Bosansku posavinu pod izlikom da štite tamošnje Hrvate.
Nakon dogovora sa Miloševićem, HV dobiva naređenje da se povuče i ostavlja na cjedilu narod koji je navodno došla zaštititi.

To ne tvrdi niko na forumu ili kafani, nego general Stipetić koji je izdao naređenje za povlačenje.
Slično govori i general Hos-a Ante Prkačin, kao i zapovjednici određenih brigada HVO.

Bosanska posavina danas najbolje pokazuje kakav režim vlada u manjem entitetu.
Imaš kuću 5 km od granice. Možeš raditi, liječiti se i školovati djecu u Hrvatskoj, a da to financijski ne osjetiš.

Opet, niko se ne želi vratiti jer se jednostavno boje.

Onda dođemo do velikosrpske kuhinje sa HDZ specijalitetima gdje se baca drvlje i kamenje na Bošnjake, a posebno na Sarajevo zbog majorizacije Hrvata.
Isto ono Sarajevo u kojem danas živi više Hrvata nego u čitavom manjem entitetu i grad u kojem je izgrađeno četiri puta više novih katoličkih crkava nego u čitavom manjem entitetu.

Isto tako, traže se ustavne promjene isključivo u Federaciji BiH i to Čović posebno naglašava.
Znači, traže se ustavne promjene u entitetu u kojem živi 97% od ukupnog broja Hrvata u BiH, a ne smiju se spomenuti ustavne promjene u manjem entitetu iz kojeg je etnički očišćeno 97% Hrvata od broja koji je na tom području BiH živio 1991. godine.

Vjerovatno će se situacija promijeniti kada Duh sveti spusti svoj blagoslov na Hrvate Bosanske posavine, a sve po zagovoru obraćenika koji se nije pokajao, Darija Kordića. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

ništa ti ja to ne vjerujem što piskaraš

trebalo je poginuti 25 000 hrvata
trebalo je da elitne hrvatske postrojbe budu skršene u sukobima s reformiranom drugom armijom u čitavoj vojnoj oblasti gdje su skoro pa srbi bili najjači a i danas ih procentualno tamo živi najviše
i to sve na početku rata
Hafis

#1646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Da rezimiramo: Posavina je bila biti ili ne biti za bosanske Srbe i općenito za cijeli projekt koji je tada dosezao do Knina i dalje.
Posavina je bila dugoročno teško obranjiva u tom trenutku, i jednostavno, pobijedio je jači. Pa i u RS-u slave dan probijanja koridora kao brilijantnu vojnu pobjedu.
Ako ćemo krenuti od teorija izdaje, onda je Alija prodao 70% BiH, počevši od Bileća pa sve do Bijeljine.
Hafis

#1647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebote, u njih u ljketo 1992. po gradu kokošarili Juka, Caco, Čele i ostale rahmetlije, a ovdje nabilavaju o nekavim izdajama Posavine baš u to vrijeme. I to na onakvoj ravnici...i još na onakav oklop.
pemanapemani

#1648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Zašto niste komentirali ono što je napisano o povratku i mogućnosti rada, liječenja i školovanja u Hrvatskoj?
Zašto nikad niti jedan branitelj hrvatskih narodnih interesa ne komentira HDZ protivljenje ustavnim reformama koje bi obuhvatale i manji entitet?
Zašto se ne komentira poređenje Sarajeva i manjeg entiteta, te broj Hrvata i broj novoizgrađenih crkava?
spreca

#1649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:Jebote, u njih u ljketo 1992. po gradu kokošarili Juka, Caco, Čele i ostale rahmetlije, a ovdje nabilavaju o nekavim izdajama Posavine baš u to vrijeme. I to na onakvoj ravnici...i još na onakav oklop.
Hafize.....evo ti si pametniji od mnogih Hrvatskih generala koji tvrde i optuzuju Tudmana za izdaju Bosanske posavine i kazes kao srbima je je posavina bila veoma vazna i zato su "kidisali'da je odrze a i posavcima je isto toliko bila vazna ali skutor Boban i "elita govnara" 'ercegovaca su htjeli da postene i gorde posavce nasele na 'ercegovacki kamenjar da poprave svoju krvnu sliku ali im to nije uspjelo......ma dices posavca u 'ercegovinu .....danas posavci zive u slavoniji ili Zg ili rasejanju......nikada vam posavci nece oprostiti tu izdaju i za njih cete biti gori od cetnika.
spreca

#1650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

pemanapemani wrote:

Možda je čak i više ljudi poginulo u brigadama HVO Bosanske posavine.

Bosanska posavina je izdana od strane tadašnje hrvatske politike na čelu sa Franjom Tuđmanom.
HV je ušla u Bosansku posavinu pod izlikom da štite tamošnje Hrvate.
Nakon dogovora sa Miloševićem, HV dobiva naređenje da se povuče i ostavlja na cjedilu narod koji je navodno došla zaštititi.

To ne tvrdi niko na forumu ili kafani, nego general Stipetić koji je izdao naređenje za povlačenje.
Slično govori i general Hos-a Ante Prkačin, kao i zapovjednici određenih brigada HVO.

Bosanska posavina danas najbolje pokazuje kakav režim vlada u manjem entitetu.
Imaš kuću 5 km od granice. Možeš raditi, liječiti se i školovati djecu u Hrvatskoj, a da to financijski ne osjetiš.

Opet, niko se ne želi vratiti jer se jednostavno boje.

Onda dođemo do velikosrpske kuhinje sa HDZ specijalitetima gdje se baca drvlje i kamenje na Bošnjake, a posebno na Sarajevo zbog majorizacije Hrvata.
Isto ono Sarajevo u kojem danas živi više Hrvata nego u čitavom manjem entitetu i grad u kojem je izgrađeno četiri puta više novih katoličkih crkava nego u čitavom manjem entitetu.

Isto tako, traže se ustavne promjene isključivo u Federaciji BiH i to Čović posebno naglašava.
Znači, traže se ustavne promjene u entitetu u kojem živi 97% od ukupnog broja Hrvata u BiH, a ne smiju se spomenuti ustavne promjene u manjem entitetu iz kojeg je etnički očišćeno 97% Hrvata od broja koji je na tom području BiH živio 1991. godine.

Vjerovatno će se situacija promijeniti kada Duh sveti spusti svoj blagoslov na Hrvate Bosanske posavine, a sve po zagovoru obraćenika koji se nije pokajao, Darija Kordića. :-)
Post Reply