Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#1626 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

Control panel wrote:
iceman2010 wrote:
Control panel wrote:SDA, SDA demokratija

http://www.sarajevo-x.com/bih/emiru-sul ... /111128095#
+ SDP, SDP drzava za covjeka. Jako slicno:

http://sdu.ba/2011/11/24/mali-sanader-i ... znervozio/

http://www.oslobodjenje.ba/?id=21463

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... vrede.html

Prijetnje smrcu su ocigledno prava stvar u drzavi za covjeka.
bas ti je argument rekla-kazala
u odnosu na nekoga ko se na onakav nacin oglasio za srebrenicu.

A tebi je neka argumentacija email koji dobije javna licnost od gradjanina sa "prijetnjom" da ce doticna uciti dovu protiv njega :lol: :lol: :lol: "Strasno" za licemjernog ministra koji misli da je Bog umro kada je pala Srebrenica. Da je ovo ozbiljna drzava takav email se uopste ne bi nasao u javnoj raspravi, ali ocigledno treba sazaljevati licemjera Suljagica. Danas svako ima email. Ovo se svodi na pravu mahalsku pricu. To ti je isto kao kad bi neko za relevantne uzeo komentare ispod Sa-x tekstova. Nidje veze. Presmjesno.

Nego reci ti meni kako to odjednom nije diskriminacija ako imas ocjenu manje? Jel to ima veze sa sistemom ljeto-zima?
al_akhisari

#1627 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by al_akhisari »

iceman2010 wrote:
Control panel wrote:
iceman2010 wrote:
Ako sam ja dobro shvatio moze vjeronauka ili alternativni predmet. Nemoze "nista" jer su vjecnici uvazili Suljagicevu aprilsku pamet da nema sjedenja po hodnicima i diskriminacije zbog ocjene manje. Stoga su poslanici shvatili da je aprilska pamet Suljagica bila bolja od sadasnje po kojoj je udure da se sjedi po hodnicima i ima ocjena manje.
prvo nije ''nista'', nego u zakonu fino stoji da ce skola na raspolaganje ucenicima staviti svoje resurse,( sala za fizicko, biblioteka, informatika...) znaci nije nista to samo zlobnici kazu nije nista.
zna li se ko je glasao za ovaj sramni zakon. odnosno ukidanje-preglasavanje demokratske volje roditelja da im djeca ne pohadjaju vjeronauku.
Prvo: to je mogao da uradi i bez ovolike buke i prije. Ko ide na vjeronauku ide. Ko ne ide neka mu skola obezbjedi bla,bla,bla.... Ali pricala se neka druga prica u aprilu ili neko ima blagu amneziju?
Drugo: I dalje ti ucenici imaju ocjenu manje. Zar do juce to nije bila najveca diskriminacija u drzavi i top tema? Zar nisu izracunavani procenti ocjena i nekim filmskim trikovima objasnjavano koliku korist imaju oni koji pohadjaju vjeronauku zbog jedne petice vise?

Trece: Koristenje tih objekata je upitno jer su vecim djelom dana zauzeti (casovi fizickog i informatike npr.)

Dakle, misljenja sam da se doticni ministar malo pogubio. Danas bi "krv proljevao" za stvar protiv koje bi isto to radio u aprilu. Smijesno, presmesno. Naravno to nije licemjerno. To je samo malo licemjerno (da malo preformulisem nadrealiste). Ocigledno je da ministar ima licne frustracije vjerom i vjeronaukom, a da su sve ostale odluke samo nacin borbe u kojoj je sve dozvoljeno. Tako je najjaci argument iz aprila postao nebitan kada je ministru pocelo odgovarati da ima onih koji imaju ocjenu manje. Zbog toga je i pravio dvije ankete jer je prvom bio licno nezadovoljan, pa je ovim nastojao smanjiti broj onih koji idu na vjeronauku zaboravljajuci zbog cega je cijela prica i pokrenuta, a to je upravo da su diskriminari oni koji imaju predmet manje. Tako ispade da se ministar zalaze za ono sto je u aprilu bila diskriminacija koje se ministar, a bogami i vecina forumasa, gnusao. Sada odjednom pricamo drugu pricu i krijemo prave razloge. A mene su ucili da se ovakav nacin rezonovanja zove licemjerje.
...moram se sloziti sa vecim dijelom napisanog od strane forumasa @iceman, nazalost :sad: u aprilu rekoh kako podrzavam namjeru ( i jos uvijek ), ministra suljagica da, ako vec ne moze da je potpuno ukloni, onda barem umanji diskriminaciju, i sta na kraju dobismo - :sad: pri tom nije najvaznije, niti ulazim u to sta je i kakvo najbolje rješenje, ovdje se cisto radi o potezima ministarstva obrazovanja, u aprilu i sada; sasvim je razumljivo da oni koji rade - rade i greske, a pogotovo oni koji su tek poceli da se bave nekim poslom; u tom smislu, i ocekivao sam da ce ministar suljagic imati malo lutanja, ali :sad: bojim se da je ovo ipak lutanje kojemu se ne vidi kraj; prateci rad ministrastva obrazovanja ks, stice se utisak ( posmatrac sa strane ), da u obrazovanju kantona sarajevo, ne postoji veci i znacajniji problem od pitanja pohadjanja vjeronauke i alternativnog predmeta :sad: :lol:
ultima_palabra

#1628 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Ovo sa vjeronaukom je ispalo totalna katastrofa :oops: Ne zna se više čiji je u čijoj... jbg ako skupštinska većina nije imala konsenzus oko ovog pitanja, onda se nije trebalo ni raditi ništa.
Banksy

#1629 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
a tek će sada biti cirkus
SDP+SBB u sjeni koji će podržaavati sve SDP odluke čak i onu o policiji koju će SDA oboriti
Znači show tek počinje
Bude li tako, to je i zvanično uspostavljanje nove koalicije. I kraj aktuelne kantonalne vlade.
Control panel

#1630 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

iceman2010 wrote:
A tebi je neka argumentacija email koji dobije javna licnost od gradjanina sa "prijetnjom" da ce doticna uciti dovu protiv njega :lol: :lol: :lol: "Strasno" za licemjernog ministra koji misli da je Bog umro kada je pala Srebrenica. Da je ovo ozbiljna drzava takav email se uopste ne bi nasao u javnoj raspravi, ali ocigledno treba sazaljevati licemjera Suljagica. Danas svako ima email. Ovo se svodi na pravu mahalsku pricu. To ti je isto kao kad bi neko za relevantne uzeo komentare ispod Sa-x tekstova. Nidje veze. Presmjesno.

Nego reci ti meni kako to odjednom nije diskriminacija ako imas ocjenu manje? Jel to ima veze sa sistemom ljeto-zima?
sta reci na tvoj komentar. ja mislim da je bog umro kada je dopustio da se pobije 8000 neduznih dusa.

treba bar pokazati dostojanstvo prema zrtvama a ne na svaki moguci nacin poltizirati njihove kosti.
iceman2010

#1631 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

Control panel wrote:
iceman2010 wrote:

sta reci na tvoj komentar. ja mislim da je bog umro kada je dopustio da se pobije 8000 neduznih dusa.

treba bar pokazati dostojanstvo prema zrtvama a ne na svaki moguci nacin poltizirati njihove kosti.
Prvo je tvoje licno misljenje.

Drugo: Upravo Suljagic to radi.
udrch

#1632 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by udrch »

StupskaBitanga wrote:a tek će sada biti cirkus
SDP+SBB u sjeni koji će podržaavati sve SDP odluke čak i onu o policiji koju će SDA oboriti
Znači show tek počinje

Dajući komentar na izneseno, dopredsjedavajući Skupštine Ivan Brigić (SDP) kazao je kako se on ipak ne bi u tolikoj mjeri pozivao na zakon susjedne Hrvatske.

''Gledao sam prije nekoliko dana kako je predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović kazao: 'Nikada više u Republici Hrvatskoj neće postojati toliko politizirana policija!'. Žao mi je što se ovdje više govorilo o tome šta je a šta nije doneseno 2002., umjesto da se govorilo o samom nacrtu“, kazao je Brigić.

Zanimljivo..iznese ovakvo mišljenje, a onda glasa ZA prijedlog..
Control panel

#1633 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

iceman2010 wrote:

suljagic, koji je prezivio srebrenicku golgotu ih jedini brani od svojatnja raznih patriota. gdje su te patriote bile kada su danima ubijani srebrenicani. ako je onaj mail koji je dobio politiziranje od strane suljagica onda ti nemas pojma o cemu govris. on da politizira kosti svog oca i jos desetak clanova familije je dno dna?!
stidi se i ti i oni sdaovci sto ga napadaju.
iceman2010

#1634 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

Control panel wrote:
iceman2010 wrote:

suljagic, koji je prezivio srebrenicku golgotu ih jedini brani od svojatnja raznih patriota. gdje su te patriote bile kada su danima ubijani srebrenicani. ako je onaj mail koji je dobio politiziranje od strane suljagica onda ti nemas pojma o cemu govris. on da politizira kosti svog oca i jos desetak clanova familije je dno dna?!
stidi se i ti i oni sdaovci sto ga napadaju.
Ne majstore. Taj email nije smio ugledati svjetlo dana. Email nekoga ko ocigledno i nema puno skole uopste ne bi trebao biti predmet javnog raspravljanja. Njegovim iznosenjem u javnost srebrenicku tragediju upravo Suljagic politizira. I ne vidim tu nista cega bi se ja trebao stidjeti. Valjda licemjera Suljagica treba pustiti da radi sta hoce, a ko progovori protiv toga usutkati takvim komentarima poput tvog. Sta sad on treba da gradi svoju karijeru na tragediji koju je prozivio i to uvijek koristiti da dobije koji plus? I ne znam odakle ti uopste to da je neki SDA-ovac to pisao. Ne volim ni njih. To su kao dva oka u jednoj glavi. Pusti se ti te jeftine demagogije nego odgovori kako nesto sto je diskriminacija u aprilu nije u oktobru ili novembru? Hajmo o konkretnim stvarima, a ne o tim demagoskim floskulama.
VjecitiStudent

#1635 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:
a tek će sada biti cirkus
Znači show tek počinje
Bude li tako, to je i zvanično uspostavljanje nove koalicije. I kraj aktuelne kantonalne vlade.
SDA - SDP, 2 : 0

Za sada, uzimaju ih ko zadnje levate.
Control panel

#1636 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

iceman2010 wrote:
Ne majstore. Taj email nije smio ugledati svjetlo dana. Email nekoga ko ocigledno i nema puno skole uopste ne bi trebao biti predmet javnog raspravljanja. Njegovim iznosenjem u javnost srebrenicku tragediju upravo Suljagic politizira. I ne vidim tu nista cega bi se ja trebao stidjeti. Valjda licemjera Suljagica treba pustiti da radi sta hoce, a ko progovori protiv toga usutkati takvim komentarima poput tvog. Sta sad on treba da gradi svoju karijeru na tragediji koju je prozivio i to uvijek koristiti da dobije koji plus? I ne znam odakle ti uopste to da je neki SDA-ovac to pisao. Ne volim ni njih. To su kao dva oka u jednoj glavi. Pusti se ti te jeftine demagogije nego odgovori kako nesto sto je diskriminacija u aprilu nije u oktobru ili novembru? Hajmo o konkretnim stvarima, a ne o tim demagoskim floskulama.
upravo je trebao. da se skinu maske nasih patriota. sda nije pisao, ali osokoljeni djelovanje sdaovaca, njihovo glasacko tijelo misli da moze raditi sta hoce pa i na napprimjeren nacin spominjati srbernicke zrtve.
a sto se tice diskriminacije. moje je gradjansko pravo da izabreme sta hoceu bez nametanja, i ja sam jedan od roditelja medju onih 1700-1800 djece koje je izabralo ni jedno ni drugo (ili kako rusitelji kazu podrugljivo NISTA)
moje je pravo kao sto je i drugih roditelja koji su birali prve dvije opcije da izaberu sta hoce.
meni je uskraceno da biram, odnosno vecina mi je odredila kolika su i kada prestaju moja prava.
nije tvoj problem hoce li moje dijete i jos njih 1800 biti uskarceno za ocjenu, nemoj ziv bio ti o tome brinuti.
nadam se da ce roditelji tuziti kanton kao sto je ministar i najavio. i trebaju roditelji da se okupe i pokrenu tuzbu. dosta je manjina bila ugnjetavana vecinom.
tu si o roditelji djece skoro 3800 koji su takodje prevareni, jer su izabrali alternativni predmet koji se sada zove, drustvo, kultura religija, a sada on treba da bude srodan vjeronauci. znaci imacemo preko 5000 nezadovoljne djece pa jos puta dva roditelja kojima su pogazena njihova prava.
StupskaBitanga

#1637 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

hajmo opklade
Do kada će ova vlada preživjeti
jer ovako fkt više ne može
VjecitiStudent

#1638 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Zivjece koliko i Federalna, no koliko ce vladavina SDP-a trajati iza toga, veliko je pitanje.
StupskaBitanga

#1639 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Zivjece koliko i Federalna, no koliko ce vladavina SDP-a trajati iza toga, veliko je pitanje.
sve si nam rekao ali nisi bitnu stvar
do kada?
a imam neki osjecaj neće ova ljubav i drugarstvo SDA/SDP još dugo potrajati
iceman2010

#1640 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

Control panel wrote:
iceman2010 wrote:
upravo je trebao. da se skinu maske nasih patriota. sda nije pisao, ali osokoljeni djelovanje sdaovaca, njihovo glasacko tijelo misli da moze raditi sta hoce pa i na napprimjeren nacin spominjati srbernicke zrtve.
a sto se tice diskriminacije. moje je gradjansko pravo da izabreme sta hoceu bez nametanja, i ja sam jedan od roditelja medju onih 1700-1800 djece koje je izabralo ni jedno ni drugo (ili kako rusitelji kazu podrugljivo NISTA)
moje je pravo kao sto je i drugih roditelja koji su birali prve dvije opcije da izaberu sta hoce.
meni je uskraceno da biram, odnosno vecina mi je odredila kolika su i kada prestaju moja prava.
nije tvoj problem hoce li moje dijete i jos njih 1800 biti uskarceno za ocjenu, nemoj ziv bio ti o tome brinuti.
nadam se da ce roditelji tuziti kanton kao sto je ministar i najavio. i trebaju roditelji da se okupe i pokrenu tuzbu. dosta je manjina bila ugnjetavana vecinom.
tu si o roditelji djece skoro 3800 koji su takodje prevareni, jer su izabrali alternativni predmet koji se sada zove, drustvo, kultura religija, a sada on treba da bude srodan vjeronauci. znaci imacemo preko 5000 nezadovoljne djece pa jos puta dva roditelja kojima su pogazena njihova prava.
Niko te nije pitao ni za niz drugih predmeta pa se nisi bunio. Recimo domacinstvo, likovno, muzicko, fizicko, tehnicko itd. Ne brinem ja o tome ko ce biti uskracen za ocjenu. O tome je brinuo ministar Suljagic i njegovi pobornici, a mozda cak i ti (mrsko mi prebirati ranije postove po forumu da trazim). Za ovo te pitam jer je citava frka podignuta oko toga da su ucenici koji imaju ocjenu manje diskriminirani. Sada svoj glavni argument ministar Suljagic izbija sa ovim NISTA. Do juce je ogroman problem bila ocjena manje i sjedenje po hodnicima. Sada vise nije. Sada je to pitanje demokratije i ljudskih prava. Haj odvadi malo Suljagicu! Juce je upravo to bio glavni problem, a sada je bastion gdje se brane ljudska prava i demokratija. Majstore ja ne vidim kako to vecina ugnjetava manjinu ako iskoristava svoje pravo? Znaci ja ne bih trebao da manifestujem svoju vjeru samo zato da se manjina ne osjeca ugrozeno? Nidje veze logika.
Ovo drugo je tvoja pausalna ocjena koja nema veze sa zdravom pamecu. Molim te objasni mi metodologiju kojom si dosao do zakljucka iz posljednjeg pasusa?

P.S. Ja sam ubjedjen da su inbox-i vecine politicara zatrpani slicnim email-ovima pa niko nije vikao kme,kme vidite sta mi pisu buuuuu. Mislim stvarno. Neko od par miliona ljudi koji zive u BiH i jos par miliona iz dijaspore napise neki email i sada treba raspredati o njemu. Hoces li ti stati iza svakog postupka covjeka koji se izjasnjava kao simpatizer SDP-a? Vidis li ti koja je to patetika?
Control panel

#1641 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:Zivjece koliko i Federalna, no koliko ce vladavina SDP-a trajati iza toga, veliko je pitanje.
sve si nam rekao ali nisi bitnu stvar
do kada?
a imam neki osjecaj neće ova ljubav i drugarstvo SDA/SDP još dugo potrajati
nije ni trebala biti. a ni SBB nije neko rjesenje. koliko vidim bolja je saradnja izmedju sda i sbb nego izemdju sda i sdp. sto je i logicno. sdp-ova ideologija je razlicita od ove dvije stranke.
valterbranisarajevo

#1642 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Ovo što se dešava u Skuštini KS u posljednje vrijeme meni više "smrdi" na koaliciju SDA-SBB-SBiH. :evil: Stavovi su im slični, a ono što se piše u Avazu, pa nije prvi put da oni preko noći promijene mišljenje...
Control panel

#1643 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

iceman2010 wrote:
Niko te nije pitao ni za niz drugih predmeta pa se nisi bunio. Recimo domacinstvo, likovno, muzicko, fizicko, tehnicko itd. Ne brinem ja o tome ko ce biti uskracen za ocjenu. O tome je brinuo ministar Suljagic i njegovi pobornici, a mozda cak i ti (mrsko mi prebirati ranije postove po forumu da trazim). Za ovo te pitam jer je citava frka podignuta oko toga da su ucenici koji imaju ocjenu manje diskriminirani. Sada svoj glavni argument ministar Suljagic izbija sa ovim NISTA. Do juce je ogroman problem bila ocjena manje i sjedenje po hodnicima. Sada vise nije. Sada je to pitanje demokratije i ljudskih prava. Haj odvadi malo Suljagicu! Juce je upravo to bio glavni problem, a sada je bastion gdje se brane ljudska prava i demokratija. Majstore ja ne vidim kako to vecina ugnjetava manjinu ako iskoristava svoje pravo? Znaci ja ne bih trebao da manifestujem svoju vjeru samo zato da se manjina ne osjeca ugrozeno? Nidje veze logika.
Ovo drugo je tvoja pausalna ocjena koja nema veze sa zdravom pamecu. Molim te objasni mi metodologiju kojom si dosao do zakljucka iz posljednjeg pasusa?

P.S. Ja sam ubjedjen da su inbox-i vecine politicara zatrpani slicnim email-ovima pa niko nije vikao kme,kme vidite sta mi pisu buuuuu. Mislim stvarno. Neko od par miliona ljudi koji zive u BiH i jos par miliona iz dijaspore napise neki email i sada treba raspredati o njemu. Hoces li ti stati iza svakog postupka covjeka koji se izjasnjava kao simpatizer SDP-a? Vidis li ti koja je to patetika?
poceo sam pisati ali sam pobrisao. nema svrhe.
nije ovo tema.
VjecitiStudent

#1644 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Ovo što se dešava u Skuštini KS u posljednje vrijeme meni više "smrdi" na koaliciju SDA-SBB-SBiH. :evil: Stavovi su im slični, a ono što se piše u Avazu, pa nije prvi put da oni preko noći promijene mišljenje...
Upravo.
Ako se tumbanja i dese, to ce biti nova koalicija, a ne SDP i jos neko.
U svakom slucaju, polako se sticu uslovi za sljedecih dvadeset najtezih godina.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1645 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

s obzirom da nam je obrazovanje ispolitizirano do balčaka biće naj naj teže kada dođu mladi borgovi
iceman2010

#1646 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

Osvrt sa stranice rijaseta. Pise Husein Mehmedović:

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 4&Itemid=1
kameni.spavac

#1647 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by kameni.spavac »

VjecitiStudent wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ovo što se dešava u Skuštini KS u posljednje vrijeme meni više "smrdi" na koaliciju SDA-SBB-SBiH. :evil: Stavovi su im slični, a ono što se piše u Avazu, pa nije prvi put da oni preko noći promijene mišljenje...
Upravo.
U svakom slucaju, polako se sticu uslovi za sljedecih dvadeset najtezih godina.
Lako se SDA-u odrzavati na vlasti kada su uspostavili glasacku masineriju preko svojih uposlenika u drzavnim preduzecima kojima su harali od 1995...gomila neobrazovanih, neukih i "tupih" malogradjana koji su se preko noci docepali asfalta i sada haraju drzavom.
A nasa stara poslovica kaze: "Najgore je kad se opanak pocipeli."
VjecitiStudent

#1648 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

iceman2010 wrote:Osvrt sa stranice rijaseta. Pise Husein Mehmedović:

Zasto bi osvrt ovog NVO-a bio vazan za temu?
Banksy

#1649 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Upravo.
Tihić i Fahro i Hare? Nema šanse. :D
iceman2010

#1650 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by iceman2010 »

VjecitiStudent wrote:
iceman2010 wrote:Osvrt sa stranice rijaseta. Pise Husein Mehmedović:

Zasto bi osvrt ovog NVO-a bio vazan za temu?
Zato sto se odnosi na temu. Tice se vjeronauke, pa samim tim i rijaseta, a osvrt je na pretposljednju sjednicu na kojoj je upravo raspravljano o istoj u okviru izmjena zakona osnovnog obrazovanja. I nije osvrt Rijaseta vec jednog covjeka koji je potpisan imenom i prezimenom. Ovaj osvrt je 100% ontopic tako da zaista ne vidim razlog tvom antagonizmu.
Post Reply