iceman2010 wrote:
Ne majstore. Taj email nije smio ugledati svjetlo dana. Email nekoga ko ocigledno i nema puno skole uopste ne bi trebao biti predmet javnog raspravljanja. Njegovim iznosenjem u javnost srebrenicku tragediju upravo Suljagic politizira. I ne vidim tu nista cega bi se ja trebao stidjeti. Valjda licemjera Suljagica treba pustiti da radi sta hoce, a ko progovori protiv toga usutkati takvim komentarima poput tvog. Sta sad on treba da gradi svoju karijeru na tragediji koju je prozivio i to uvijek koristiti da dobije koji plus? I ne znam odakle ti uopste to da je neki SDA-ovac to pisao. Ne volim ni njih. To su kao dva oka u jednoj glavi. Pusti se ti te jeftine demagogije nego odgovori kako nesto sto je diskriminacija u aprilu nije u oktobru ili novembru? Hajmo o konkretnim stvarima, a ne o tim demagoskim floskulama.
upravo je trebao. da se skinu maske nasih patriota. sda nije pisao, ali osokoljeni djelovanje sdaovaca, njihovo glasacko tijelo misli da moze raditi sta hoce pa i na napprimjeren nacin spominjati srbernicke zrtve.
a sto se tice diskriminacije. moje je gradjansko pravo da izabreme sta hoceu bez nametanja, i ja sam jedan od roditelja medju onih 1700-1800 djece koje je izabralo ni jedno ni drugo (ili kako rusitelji kazu podrugljivo NISTA)
moje je pravo kao sto je i drugih roditelja koji su birali prve dvije opcije da izaberu sta hoce.
meni je uskraceno da biram, odnosno vecina mi je odredila kolika su i kada prestaju moja prava.
nije tvoj problem hoce li moje dijete i jos njih 1800 biti uskarceno za ocjenu, nemoj ziv bio ti o tome brinuti.
nadam se da ce roditelji tuziti kanton kao sto je ministar i najavio. i trebaju roditelji da se okupe i pokrenu tuzbu. dosta je manjina bila ugnjetavana vecinom.
tu si o roditelji djece skoro 3800 koji su takodje prevareni, jer su izabrali alternativni predmet koji se sada zove, drustvo, kultura religija, a sada on treba da bude srodan vjeronauci. znaci imacemo preko 5000 nezadovoljne djece pa jos puta dva roditelja kojima su pogazena njihova prava.