What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#1626 Re: What to wear???

Post by zamzija »

eto vidiš :D
garant imaš neki šal koji možeš spojiti s torbom :wink:
Gospoda Ministarka

#1627 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

saga wrote:Drage zene, djevojke i ostali uspjesni uparivaci tasana, molim vas pomozite mi :D
Moje tasne se sastoje od: platnena crna, platnena crna sa nekim sarama, platnena zelena, platnena malo drugacija zelena... sve vrlo lako uklopiti sa odjecom i starkama svih boja...
I dobijem neki dan ovu:
Image

ovo smedje je koza... a ovo drap (il koja vec boja) je kao neko platno jopet

ja nis ni smedje ni drap nemam... od obuce ljetne samo starke (plavo-sive, crvene, narandjaste)... al ajd, mogu kupit i nove starke, samo da na njih moze ovo :-D
Sto je dobra torba :-D :thumbup:
saga

#1628 Re: What to wear???

Post by saga »

Hvala Ministarka :D

Ne smijem ni rec, ali ni salova ovakvih nemam... uostalom, i ove sta imam nosim samo zimi, jer me safra uhvati cim imam nesto oko vrata :-D
Hjo... nisam ja za zenska definitivno...
Nikad mi nije islo uparivanje boja... zato vazda na sigurno idem, a garant opet nekad ko cirkus izadjem, al ajd... sta fali malo :-D
Partizzanka

#1629 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

uuu dobre torbe

i ja sam za pocetak za kombinaciju sa salom nekim ... u ovom fazonu boja - odes fino na sirano pijacu tamo imas kakvih hoces ... malih ili velikih
ja bih preporucila mali ako te vec salovi "guse"
ne moze te bas previse safta hvatati od malog sala ono samo ovlas svezanog oko vrata ... ako imas dugu kosu mozes ga cak i na rep svezati onako kao neku masnu ludu (ne sad kao hello kitty masna nego ono kao iz 40tih)
a kasnije zbavi bijelu majcicu na britele (http://www.malezensketeme.com - imas temu o bijeloj majcici) pa dole mozes obuci neke bermudice gore majcica i ova torba + sal u nekom ovako fazonu

p.s
ha si ti zalijepila za ovu torbu, i ovako svjetlije boje - vrijeme je za mjenjanje stila :)
barem je kod mene bilo tako :)
prvo sam nosila aksiomski SAMO crno ... a onda sam pukla i skontala da mi se svidja i ovo i ono sto i nije vise u crnoj boji ... sad mi je spektar boja puno veci
dobro nisam bas duga ali ...
saga

#1630 Re: What to wear???

Post by saga »

Ma joj, nikad sama ne bih kupila ovu torbu. Svidjela bi mi se, al bi me boji odbile. Ovu sam dobila, pa sta cu sad :-D
Elem, bas cu razmisliti o salcicu nekom... kose nemam uopste, pa ga valja oko vrata okacit :D

U svakom slucaju, hvala svima... prosvijetlile ste me malo :-D :thumbup:
zamzija

#1631 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote: vrijeme je za mjenjanje stila :)
barem je kod mene bilo tako :)
prvo sam nosila aksiomski SAMO crno ... a onda sam pukla i skontala da mi se svidja i ovo i ono sto i nije vise u crnoj boji ... sad mi je spektar boja puno veci
dobro nisam bas duga ali ...
Slažem se stvarno!
Crno je overrated :D
Ja sam ranije kao mlada nosila samo crno, teget plavo ( ali ona užasna tamna bolesna plava ), smeđe i ponekad bijelo. Jer, kao, to su osnovne boje - i nikad nećeš pogriješiti s tim... I onda sam shvatila da izgledam starije za svoje godine i užasno dosadno. I počela uvoditi boje - i otkrio mi se potpuno novi svijet. :-D
I nije istina da samo mlade djevojke mogu nositi boje - samo treba biti umjeren i nositi ih sa stilom. :)

Saga - ako sad ne otkriješ koje ti boje stoje - nikad nećeš... :P Igraj se malo, eksperimentiši, svašta možeš otkriti :wink:
Partizzanka

#1632 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

pa mozes onda kupiti malo veci sal (recimo neka srednja velicina) i nositi ga oko glave

to je sad ultra i moderno i sexy

imas na www.malezensketeme.com temu o nosenju salova

ja bih recimo obukla bermude i onako sminkerski zavezala sal oko noge iznad starki ;-)

nisam neki modni znalac ali mislim da bi to moglo biti dobro :)
zamzija

#1633 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote: ja bih recimo obukla bermude i onako sminkerski zavezala sal oko noge iznad starki ;-)
nisam neki modni znalac ali mislim da bi to moglo biti dobro :)
Joj ja bih to probala, ali se bojim da bi mi se odvezalo u po frke, i da bih zapela i tresnula na nos :D
A može i šal oko pojasa, to mi je nekako sigurnije :lol:
alica.k

#1634 Re: What to wear???

Post by alica.k »

e sal u ljeto je vala bas bespotrebna stvar sem ako je ko trakica umjesto rajfa ili zavezana za torbu, ili mjesto kaisa.

ja gledam kak cu sto manje stvari stavit na sebe ljeti :)
Partizzanka

#1635 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

jes to si u pravu alica
ali njoj maltene hitno treba neka opcija sala ali da nije na trobu jer bas sal ce sa torbom da spari a ako stavi sal na torbu nema efekta

moze navece oko glave ili eto oko struka

bogme kad pricvari u glavu sunce dobro je imati sal na glavi kao zastitu ;-)
alica.k

#1636 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma torba je super, moze uz sve :)
ja bi je uz fuksiju.
i plavu :)

hahahah
zamzija

#1637 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Ma šal je meni super ljeti pogotovo ako je od laganog materijala ...
Kakva je razlika omotati blago šal da ne steže, na haljinicu bez bretela ( s tankim bretelama, majicu s tankim bretelama ) ili staviti neku tešku veliku ogrlicu - isto ti dođe - znojiš se ispod :D
Ustvari šal se može nositi navečer kad pirka vjetrić :)

A torba može baš uz sve :) Ja bih je nosila uz prljavo žutu :P
Najbolje da je nama da - ako nije sigurna uz šta da je nosi - dogovorićemo se kako da je nosimo, kojim danima, pa ćemo se mijenjati :lol:
saga

#1638 Re: What to wear???

Post by saga »

Iznajmljivat ću torbu :-D
Ma teška sam ja s tom odjećom... ja, osim na moru, nosim samo max zatvorene majice kratkih rukava... nikakvih bretela kod mene neJma... ili ima eventualno majica bez rukava...
Kao što nosim i samo duge gaće... a sad skontah da sam nedavno dobila i neke indijske na kojima ima dosta bež, jeee :-D

A tražim već neko vrijeme neko pokrivalo za glavu... ali mi sve kape/šeširi veliki... moram sad naučiti kako da privežem kakav šal na glavu :p To ću sad zraknut ovaj site što Partizzanka okači... valjda ne treba kosa i za to :D
zamzija

#1639 Re: What to wear???

Post by zamzija »

nisi još vidjela site ?
trči na njega! :D

evo marame : http://malezensketeme.com/post/1650
Partizzanka

#1640 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

za vezanje marama oko glave bolje ti je da imas sto manje kose ... ako imas puno kose ili jos gore rep onda je kriza

iskuseno na sopstvenoj glavi :)
saga

#1641 Re: What to wear???

Post by saga »

Jes', ali ja je imam baš malo, od 0.5mm do 1cm... sad probah s nekom tanjom, znate kako šega izgleda, sva mi kosa prođe kroz maramu, baš ružno... morat ću probat i s nekom debljom, al' ne znam kolko je za ljeta to... al' ajd, naveče je barem meni vazda hladno :-D

A zamzija, vidjela jesam kad je ovdje priča o njemu bila, ali čim vidim to moda nešto, ja zaobilazim :D
A očito mi valja i to pratiti, hah
kween

#1642 Re: What to wear???

Post by kween »

ma nemoras na glavu ,ima ovi tanki salova oko vrata prebacis..
joj a na kratku kosu meni je uvijek predobro vijedt na djevojci dobre nausnice velike..ja kad sam imala kracu kosu super ..mada i manje super idu po danu , al navece za vecernji look nesto elegantije neke bogate vece nausnice dolaze do izrazaja..
sad se sjetih ne nosis nakit..a to je tako super na kratku kosu :roll:
Partizzanka

#1643 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

pa ne moras imati deblji sal mozes jednostavno uzeti neki veci sal (jos bolje jer je sad tesko naci neki mali sal) uduplati ga i svezati oko glave

joj odoh i ja probati :)
alica.k

#1644 Re: What to wear???

Post by alica.k »

aaa nisam znala dje drugo da ga stavim

Image

chloe - cijena sitnica, 500KM!
Irm@

#1645 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

sitnica :D
pa nek mi neko kaze da djevojke sa malim grudima mogu kupiti jeftino kupaci..
jasta radi..mogu ali ne ovakav..diiivan je :( :(
alica.k

#1646 Re: What to wear???

Post by alica.k »

gad demit madrfakr moram ga imat, kako da ga zbavim :( hahahah

ma ja mislim da ovi bandeau svima stoje al to je neko moje skromno misljenje :) i sa malim i sa velkim boobies. a i onim sa taman :) samo broj treba utrefit da nije ni malo ni veliko. i generalno ljepse ovi stoje ak su jednobojni, al ja ih imam i na tufne i na presarene drecave linije, i sa printom :) i svi mi dobro stoje :) (a i sestri koja ima jedva ista)
Irm@

#1647 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ma dobro stoje..ali ova djevojka na slici ima grudi kao ja :oops: :D pa zato ja kazem..
a fino..iskesiraj 500 KM..sitnica :D :-D
alica.k

#1648 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma sto je najgore, i sa ovim popustom 20% sto imam...dodje 400KM! prelijep je :( skoro da se isplati.
Irm@

#1649 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ne znam sta bih ti rekla..za 400 KM se moze svasta kupiti..cipela puuuuno :-D :D
alica.k

#1650 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Irm@ wrote:ne znam sta bih ti rekla..za 400 KM se moze svasta kupiti..cipela puuuuno :-D :D
aj nou.
ma nisam tolko izgorila po glavi jos al evo...da se zna da ga hocu :)
Post Reply