Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lucazode

#1626 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Lucazode »

Imam problem...
Kupio sam bocu za vodu u utorak (naravno preko Ebay-a) međutim prodavac je uopšte nije poslao "item not shipped". Samo mi je poslao poruku da će je poslati poštom za 36 sati, a to se uopšte nije dogodilo... Šta bih mogao uraditi, zatražiti povrat novca, žaliti se kome? Ostavljanje negativog feedbacka mi neće vratiti novac :sad:
Chuckie

#1627 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pa imaš 45 dana da vratiš pare, polako. Pusti ga dan dva da pošalje ako ne pošalje diži case na paypalu.
Mustang1

#1628 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mustang1 »

A ima li gdje stranica da se naruci iz turske :D Odjeca .. Kad ovi nasi nabavljaju robu u turskoj mozemo i mi direktno od turaka sebi uzimati a ne od ovih nasih :D Ja sam probao na turskom ebay ali i ne ide bas :D
sarajevomd

#1629 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

Melami wrote:Covjek mi se sam od sebe javio da mi vrati pare, ja nisam nista ni trazio jer me je sve ionako izaslo povoljno.
''The shipping came to $3.00 First Class. So I will refund $5.83 via Ebay...Not sure why it calculated so high...Sorry for any inconvenience!''
Koji kralj.

Seller:webigail (950)
100.0% Positive Feedback
Feedbacka loseg se boje ko djavo sunca :D
baja

#1630 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by baja »

samo birati "top rated seller" pa i nek je malo skuplje .
Melami

#1631 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

sarajevomd wrote:
Melami wrote:Covjek mi se sam od sebe javio da mi vrati pare, ja nisam nista ni trazio jer me je sve ionako izaslo povoljno.
''The shipping came to $3.00 First Class. So I will refund $5.83 via Ebay...Not sure why it calculated so high...Sorry for any inconvenience!''
Koji kralj.

100.0% Positive Feedback
ja bi mu ionako dao pozitivan feedback, u tome i jeste stos, lik se sam javio da mi vrati pare, al mi jos nisu legle na karticu iako mi je na paypalu doslo da mi je vratio pare.
Melami

#1632 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

sarajevomd wrote:
Koji kralj.

100.0% Positive Feedback
Dear Customer,

Thank you for shopping with us, we hope that you are happy with your purchase, your satisfaction is our first priority, and we are always at your service, if your are not competed satisfy with the item you've purchased or somehow you can't give us a 5 starts and a POSITIVE feedback, please contact us immediately and we will do our best to make it right for you at a shortest time.

A Positive Feedback is a very important for us, Negative feedback is only lead us to a bad standing situation and it can not be resolve any problem you may have, before leaving us a Neutral or Negative feedback, Please contact us and give us chance to make it right for you to earn a Positive feedback from you.

Once again, thank you for shopping with us!
Your Sincerely,
The Management of Greatag
Melami

#1633 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Cuvajte se, provjeravajte kartice svaki dan da vidite imal kakvih transakcija.
Kod mene je zena zaduzena za to(kao i za sve drugo :D) i danas naleti na transakciju od $55 dolara i odmah je skontala da ja to nisam nista uzimao i nazove banku kad oni kazu kupljeno sa adrese u Virdjiniji, a ja zivim u LAu.
Sreca pa su ovdje banke azurne i odmah dobijes pare nazad i nove kartice al eto, pazite se, vjerovatno u BiH banke ne bi tako odmah reagovale.

Pisem na ovoj temi jer nista online ne kupujem pored ebaya i paypal-a.
pozz
skafiskafsnjak

#1634 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

Melami wrote:Cuvajte se, provjeravajte kartice svaki dan da vidite imal kakvih transakcija.
Kod mene je zena zaduzena za to(kao i za sve drugo :D) i danas naleti na transakciju od $55 dolara i odmah je skontala da ja to nisam nista uzimao i nazove banku kad oni kazu kupljeno sa adrese u Virdjiniji, a ja zivim u LAu.
Sreca pa su ovdje banke azurne i odmah dobijes pare nazad i nove kartice al eto, pazite se, vjerovatno u BiH banke ne bi tako odmah reagovale.

pozz
ja imam jednu karticu na kojoj nikad nema love i ne moze se u minus. SAmo uplatim kad zelim nesto da kupim . Sto se mene tice, to mi je najsigurnije :mrgreen:
Melami

#1635 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

L00d wrote:
Melami wrote:Cuvajte se, provjeravajte kartice svaki dan da vidite imal kakvih transakcija.

pozz
ja imam jednu karticu na kojoj nikad nema love i ne moze se u minus. SAmo uplatim kad zelim nesto da kupim . Sto se mene tice, to mi je najsigurnije :mrgreen:
Ja sam imao kreditnu sa koje sam kupovao online, nema razlike nikakve jer se moze ici u minus, za to i sluzi kreditna. Od skora sam se prebacio na debitnu i ovo mi se desi.
Inace, mene su uvijek zvali kad napravim vise od jedne transakcije na istom mjestu, tipa paypal. Naredni dan zovu da provjere jesam li ja kupovao to ili mi je neko ''hakiro'' karticu.
Nakon milion puta valjda su odustali ljudi da zovu vise al se mora voditi racuna o tome. Fazon je sto je ovo pravna drzava i koji god debil da je ovo odradio nece proci nekaznjeno. Ima adresa na koju je to naruzeno, odakle je placeno i slicno. Odma ce banka pokrenuti postupak.
Lik je kupio neki softver za mac.
tataćusak

#1636 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by tataćusak »

Bubalo1 wrote:A ima li gdje stranica da se naruci iz turske :D Odjeca .. Kad ovi nasi nabavljaju robu u turskoj mozemo i mi direktno od turaka sebi uzimati a ne od ovih nasih :D Ja sam probao na turskom ebay ali i ne ide bas :D
ahaa pa da ti ovaj što je jučer uhapšen u akciji zapali paket kao što je onom liku (čitaj konkurenciji) zapalio kamion :lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevomd

#1637 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

I lik dosao do podataka tovje kartice, te naruci obicni program i da svoju pravu adresu :lol: :lol:
Melami

#1638 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

sarajevomd wrote:
I lik dosao do podataka tovje kartice, te naruci obicni program i da svoju pravu adresu :lol: :lol:
a pametnjakovicu sta je trebao naruciti auto? Ja nisam isao da provjerim cija je adresa, mozda je onako nasao podatke pa bezveze adresu ukucao, koju ne zna ni cija je>?
Ne kontam, jesi htio da pokazes koliko si pametan ili sta.
Ringhio

#1639 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ringhio »

Dobro malverzacije su moguce kada ti kupujes direktno sa karticom, ali opet da se malverzacija desi preko paypala, gdje se ni u jednom trenutku ne odkriva puni broj kartice nego samo zadnja cetiri, to mi je malo ono...suhveli.

Jedino da su po randomu marnuli broj kartice, ili je neko skinuo broj kartice na nekom od terminala, ili bankomata, sto je opet veca vjerovatnoca.

Ja sam vec uplivao u vode ebay-a i mnogo mi je ugodno mogu rechi :) ima svega, ko na buvljoj pijaci. Englezi su malo teski za popricati, dok je kod shvaba i talijana drugacija prica.

I da, jos uvjek muku mucim sa uksoccershop.com ni za zivu glavu narucivati tu, bilo sta. Totalna prevara. Narucio sam neke dresove prije 10 dana, jos uvjek ih nema, 14 dana je potrebno za dostavu, poslje 14 dana cu pisati paypalu i viditi neki nacin da iscicim svoje pare nazad.

Uglavnom to sve sto se idesavalo s tim sajtom, trebalo bi mi mnogo vise vremena da ispisem...prijateljski savjet, nikad, ali bas nikad ne narucivati bilo sta od njih. Ja sam iskihao 100 i nesto eura i mislim da nikad necu vidjeti sta sam ustvari narucio.

Niti odgovaraju na mailove, niti odgovaraju na zalbe, tracker im je truba, pise samo da je shippovano, i nikakvog drugog podatka nema, ni kad, ni kako, ni gdje, ni preko koga...uzas.
sarajevomd

#1640 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajevomd »

Druze, na zalost sam si kriv :) Prvi trazi rewiws na netu za neku strnaicu za koju nisi siguran.

Evo, samo jednim klixkom na rang stranice ja najdoh ovoaj podatak:
Terrible Company. SCAM. Intention misdealings to profit on customers!! RUN!
Jul 23, 2010

kfskins (Casual Visitor)

The best use of this site is Shopping.
Dislikes

Hard to navigate
Poor customer support

Comments: Another victim of this scam, and wondering how business like this don't get shut down. Where's the oversight, UK?? This business is a scam. They have taken my money immediately and will not respond to service requests. It is now 1.5 months and I'm seeing what else is being posted on the internet. Nothing on their site is true. The products "In Stock" are actually not at all, and they will like and cheat their way to your wallet. This business is a scam and I almost NEVER give bad reviews. RUN RUN RUN RUN. Look at other reviews online and see for yourself. Please offer your bad experiences anywhere you can, too. Put them out of business!
newklear

#1641 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Naručio sam nešto sa ebay prije 10 dana i dobio tracking number. danas kada ukucam taj tracking number na usps stranici izbaci mi poruku:

Delivery status information is not available for your item via this web site. A return receipt after mailing may be available through your local Post Office.

je li još neko dobio ovu poruku?

Tracking je LN327567098US pa ako neko uspije pronaći gdje je ima piće prvom prilikom :D
Melami

#1642 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

newklear wrote:Naručio sam nešto sa ebay prije 10 dana i dobio tracking number. danas kada ukucam taj tracking number na usps stranici izbaci mi poruku:

Delivery status information is not available for your item via this web site. A return receipt after mailing may be available through your local Post Office.

Tracking je LN327567098US pa ako neko uspije pronaći gdje je ima piće prvom prilikom :D
Ne mozes svaki proizvod pratiti preko TN.
Ja kad nesto mogu pratiti, ne gledam postansko sanduce vec pratim na netu izbaci mi tacno minutu kad su dostavili, update ne bude sa vecim zakasnjenjem od 20 minuta.
Chuckie

#1643 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

newklear wrote:Naručio sam nešto sa ebay prije 10 dana i dobio tracking number. danas kada ukucam taj tracking number na usps stranici izbaci mi poruku:

To je First class international koji se ne prati, samo se prate Priority i Express mail od USPSa.
newklear

#1644 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Pa zašto sam onda dobio Tracking number? za što će mi?
Chuckie

#1645 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Nizašto. Kao dokaz da su ti poslali. Valjda.
ACCEND

#1646 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ACCEND »

Pozdrav Klixovci,
interesuje me da li je neko narucivao dodatke ishrani sa stranice
http://www.bodybuilding.com/store/ .
Konkretno sam mislio naručiti nešto omege 3 i multivitamine - ukupna vrijednost pošiljke: 60$+12$shipping =72$(oko 108 KM).
Ranije sam u 2 navrata narucivao elektroniku sa dealxtreme u iznosima do 50 km i uredno je doslo postom nakon 20-ak dana običnom poštom ,
i nisu mi naplatili carinu ni PDV niti dodatne troškove.
E sad za bodybuilding.com ima samo opcija "Super Saver Shipping". Kada sam im poslao mail sa pitanjem koju kurirsku službu koriste prilikom slanja
odgovor je bio: "If you select the super saver option your order will be shipped with DHL.
Once the package arrives to your country it will be turned over to your local courier for delivery.". :cry:
Dakle DHL-om šalju do naše carine, e sad me interesuje da li neko ko je naručivao sa ove stranice zna ko ovdje preuzima pošiljku ,
da li je to pošta ili DHL/FedEx i da li ima dodatnih troškova osim carine i PDV-a?

Hvala unaprijed..
pirpa

#1647 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pirpa »

Raja Koliko najvise vremena treba da stigne posiljka iz Amerike?
28.8.-Sam narucio dvije stvari koje su poslate 29 i 30.
Posiljka koja je poslata 29. iz , NJ, United States stigla je prije 7 dana.
Posiljka koja je poslata 30. iz , Fairfield, NJ, United States nije stigla mada mi je prodavac poslao mail 31 u kojem kaze "Please make your address in full English, otherwise, item might get lost.
P.S. sve je poslato putem USPS First Class Mail International
motorola01

#1648 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

ACCEND wrote:Pozdrav Klixovci,
Konkretno sam mislio naručiti nešto omege 3 i multivitamine - ukupna vrijednost pošiljke: 60$+12$shipping =72$(oko 108 KM).
Ranije sam u 2 navrata narucivao elektroniku sa dealxtreme u iznosima do 50 km i uredno je doslo postom nakon 20-ak dana običnom poštom ,
E sad za bodybuilding.com ima samo opcija "Super Saver Shipping". Kada sam im poslao mail sa pitanjem koju kurirsku službu koriste prilikom slanja
odgovor je bio: "If you select the super saver option your order will be shipped with DHL.
Once the package arrives to your country it will be turned over to your local courier for delivery.". :cry:
Dakle DHL-om šalju do naše carine, e sad me interesuje da li neko ko je naručivao sa ove stranice zna ko ovdje preuzima pošiljku ,
da li je to pošta ili DHL/FedEx i da li ima dodatnih troškova osim carine i PDV-a?

Hvala unaprijed..
ZAr se moze naruciti sa te stranice? Pitaj ti njih ko vrsi dostavu u BIH-a. Ako je DHL bolje ti je da ne narucujes jer ce te ovi ovdje(dhl) dobro oguliti. Nije valjda da tih stvari nema kod nas kupiti?

edit: sad sam bio na stranici i mislim da ti imas samo opciju super saver ja ti je ne bih preporucio jer cete DHL(bosanski) dobro oguliti.
Last edited by motorola01 on 19/09/2012 17:28, edited 1 time in total.
bob sap

#1649 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bob sap »

motorola01 wrote:
ACCEND wrote:Pozdrav Klixovci,

Hvala unaprijed..
ZAr se moze naruciti sa te stranice? Pitaj ti njih ko vrsi dostavu u BIH-a. Ako je DHL bolje ti je da ne narucujes jer ce te ovi ovdje(dhl) dobro oguliti. Nije valjda da tih stvari nema kod nas kupiti?
ima samo sto neces nikad uzeti 4,5 kg za 108 KM :) pogledaj na e-bayu vidio sam salju za bosnu, a nisu toliko skupi
motorola01

#1650 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Neces, ali ako ti zaracunaju nasi carinici porez i carinu, onda cete izaci skuplje nego da ovdje kupis. Ovdje je mislim oko 160-170 KM.

edit:na ovoj stranici je 4,5 kg gold whey-a na snizenju 100 dolara, odnosno 150KM...Regularna cijena je 140 dolara=210KM, a gdje je tu shipping,pdv,carina itd..

http://www.bodybuilding.com/store/opt/whey.html
Post Reply