Pisac: Voltaire.
Mahanje svima, ako neko zeli nek' slobodno postavi novo pitanje veceras.
Moderator: Chloe
SinjaD wrote:"Iznenada je u rov uskočila jedna mačka. Bilo mi je smešno što je iz pravca iz koga su redovno pucali dojurila čak i mačka. Pored smene dana i noći, ovo je bila još jedna stvar koja se desila bez razloga. Zato sam joj se i radovao. Bela, s crnom tufnom na uvu i repom što je ponad tela štrčao kao uskličnik, pažnju je vezala baš za mene. Velike zelene oči sabljastih zenica šarale su okolo vrebajući i drugu priliku , ali su se najduže zadržale na meni. Iz straha da nešto ne pokvarim, prestao sam da dišem. Mislio sam da je ovo dobar znak i uvod u neko nežnije vreme."
Odlomak je iz jedne priče koja je smještena u jednu knjigu koja se zove kako?
Pisac je malo Sarajlija, malo Beograđanin. Kako se on zove?
Dobro jutro
Jeste.AC_grom_DC wrote:SinjaD wrote:"Iznenada je u rov uskočila jedna mačka. Bilo mi je smešno što je iz pravca iz koga su redovno pucali dojurila čak i mačka. Pored smene dana i noći, ovo je bila još jedna stvar koja se desila bez razloga. Zato sam joj se i radovao. Bela, s crnom tufnom na uvu i repom što je ponad tela štrčao kao uskličnik, pažnju je vezala baš za mene. Velike zelene oči sabljastih zenica šarale su okolo vrebajući i drugu priliku , ali su se najduže zadržale na meni. Iz straha da nešto ne pokvarim, prestao sam da dišem. Mislio sam da je ovo dobar znak i uvod u neko nežnije vreme."
Odlomak je iz jedne priče koja je smještena u jednu knjigu koja se zove kako?
Pisac je malo Sarajlija, malo Beograđanin. Kako se on zove?
Dobro jutro
Goran Samardžić
je li?
to sam jesenas čitao. nisam baš nešto oduševljen bio.....ček, ček......mislim da je...mmm.....leteći sarajlijaSinjaD wrote: Goran Samardžić
je li?
Jeste.
A knjiga?
AC_grom_DC wrote:to sam jesenas čitao. nisam baš nešto oduševljen bio.....ček, ček......mislim da je...mmm.....leteći sarajlijaSinjaD wrote: Goran Samardžić
je li?
Jeste.
A knjiga?
a da, da...nije sarajlija nego beograđanin...polovičan odgovor. ša ka'e žiri?SinjaD wrote:AC_grom_DC wrote:to sam jesenas čitao. nisam baš nešto oduševljen bio.....ček, ček......mislim da je...mmm.....leteći sarajlijaSinjaD wrote: Goran Samardžić
je li?
Jeste.
A knjiga?![]()
Leteći Beograđanin (priča "Ruganje duše")
AC_grom_DC wrote: ša ka'e žiri?
Svejetorokenrol wrote:Claude Debussy? Tako kaze google, ja nemam pojma.
naravno, mada je meni Dervis puno bolji od Tvrdjave!?leticija wrote:TVRDJAVA - MESA SELIMOVIC, jedan i jedini......neprevazidjeni!
zapelo jesadmire wrote:imam jos pitanja na lageru, pa ako zapne, samo recite!
Slab sam sa odgovorima, al me pitanja zato pravo idu!?
e, onda evo jedno samo za tebe!SinjaD wrote:zapelo jesadmire wrote:imam jos pitanja na lageru, pa ako zapne, samo recite!
Slab sam sa odgovorima, al me pitanja zato pravo idu!?
John Cleese wrote:Drei Kameraden
sta ces, mora se malo i raditi!? Sinoc je poceo citati, a nisam ni sumnjao da znas o kojem se djelu radi!?SinjaD wrote:Ih moj dragi Remark![]()
Odvuče me posao na drugu stranu, pa i ne vidjeh pitanje