FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- japo
#1626 Re: FIAT KONZUMENTI
to i jeste varijanta zamjenit blombinu
pa dalje
rekoh starom ne fiata al et
sve je to isto elektronika
, al hajd čekam nekoga s sličnim problemom valjda će se javiti
, moRe iići dan dva 
- johntra
#1627 Re: FIAT KONZUMENTI
Ako nisi znao, bobine su danas potrošni materijal na skoro svim modernim benzinskim motorima svih poizvođača, to ne važi samo za FIAT...ovdje imaš nekoliko slučajeva na forumu, gdje su se ljudi namijenjali bobina, a ne voze FIAT-e...
-
motorola01
#1628 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja sam tri bobine zamijenio(laguna 1). Kad ode jedna bobina, auto trese u cetvrtoj brzini(trese motor). Kad odu dvije bobine, trese vec u drugoj i naravno nema snage. Imas osjecaj da je gotovo
, da ispusta dusu 
-
_ado_
#1629 Re: FIAT KONZUMENTI
ma ne, to je problem samo na FIAT-u. Prijateljica ima novog Clia, i mjenja bobine cesce nego metlice brisaca, al ne samo je FIAT problem.johntra wrote:Ako nisi znao, bobine su danas potrošni materijal na skoro svim modernim benzinskim motorima svih poizvođača, to ne važi samo za FIAT...ovdje imaš nekoliko slučajeva na forumu, gdje su se ljudi namijenjali bobina, a ne voze FIAT-e...
- japo
#1630 Re: FIAT KONZUMENTI
-
hava123
#1631 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav raja!
Ako nekom treba ventilator hladjenja motora za fiat punto 1.2,2002 godina bez klime nek se javi..
Ispravan,al kupljen greskom,ne odgovara mom puntu
Ako nekom treba ventilator hladjenja motora za fiat punto 1.2,2002 godina bez klime nek se javi..
Ispravan,al kupljen greskom,ne odgovara mom puntu
-
pedja1
#1633 Re: FIAT KONZUMENTI
Molim pomoc
Citavo jutro zovem prodavnice i ne mogu da nadjem akumulator za fiat punto 1.9 jtd diesel.Da li neko zna neku prodavnicu gdje bih mogao pogledati i da li neko ima iskustva posto mi pojedini nude akumulatore vecih dimenzija i ampersati(oko 70) da li se moze uglaviti akumulator vecih dimenzija u kuciste.
(ja sam izmjerio cca 18cmx20cm širinu postojećeg akumulatora)
Hvala
Citavo jutro zovem prodavnice i ne mogu da nadjem akumulator za fiat punto 1.9 jtd diesel.Da li neko zna neku prodavnicu gdje bih mogao pogledati i da li neko ima iskustva posto mi pojedini nude akumulatore vecih dimenzija i ampersati(oko 70) da li se moze uglaviti akumulator vecih dimenzija u kuciste.
Hvala
- johntra
#1634 Re: FIAT KONZUMENTI
Mislim da ne bi trebao imati problema sa kućištem, jer je svako pravljeno da primi i veći akumulator...Imaš u Hrasnom radnju koja prodaje samo akumulatore Vesprom, pa provjeri kod njih...
- ElRe
#1635 Re: FIAT KONZUMENTI
http://www.vesprom.ba/?id=odlagaliste
ovdje sam prije 2.5 god kupio akumulator Bosch za Punta JTD, 52Ah mislim, 155 KM.
ovdje sam prije 2.5 god kupio akumulator Bosch za Punta JTD, 52Ah mislim, 155 KM.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1636 Re: FIAT KONZUMENTI
Ljudi,
Imam Fiat Brava 1.6_16V, 99.god
Interesuje me gdje mogu da zamjenim centralnu bravu i daljinsko zakljucavanje, i one gume sa "steka"- koje su slabe kod Brava inace.. okrune se pod dejstvom sunca, vode, leda.. itd
I naravno, koliko bi me to otprilike moglo kostati, ako neko zna ?
Imam Fiat Brava 1.6_16V, 99.god
Interesuje me gdje mogu da zamjenim centralnu bravu i daljinsko zakljucavanje, i one gume sa "steka"- koje su slabe kod Brava inace.. okrune se pod dejstvom sunca, vode, leda.. itd
I naravno, koliko bi me to otprilike moglo kostati, ako neko zna ?
- ElRe
#1637 Re: FIAT KONZUMENTI
Pogledaj na otpadima prema Kiseljaku, tamo bi trebalo da imaju.
Zamijenu moze odraditi bilo koji majstor, a uz malo truda i stpljenja i ti.
- PeekABoo
#1638 Re: FIAT KONZUMENTI
Mahanje svim fiatistima od mene I mog punta.
Ja svog punta vozim vec 3 godine I do sada osim redovnih servisa, nisam imala nikakvog vandrednog troska. Mogu reci da sam prezadovoljna svojim auticem.
Ja svog punta vozim vec 3 godine I do sada osim redovnih servisa, nisam imala nikakvog vandrednog troska. Mogu reci da sam prezadovoljna svojim auticem.
- sparky
#1639 Re: FIAT KONZUMENTI
mahanje i tebi. svako ko redovno odrzava punta,nece imati problema.
neka te sluzi jos dugo.

neka te sluzi jos dugo.
-
_ado_
#1640 Re: FIAT KONZUMENTI
...i daBogda Grande Punta kupila !!!
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1641 Re: FIAT KONZUMENTI
THX a LJot xDElRe wrote:Pogledaj na otpadima prema Kiseljaku, tamo bi trebalo da imaju.
- Kiki_Musampa
#1642 Re: FIAT KONZUMENTI
Bosch Aku kako već neko napisa....pedja1 wrote:Molim pomoc
Hvala
- Ringhio
#1643 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdravljam
Ajd malo pomozite, u nekoj sam dilemi, razmisljam o tome da promjenim auto, i u toj grupaciji od nekih 5-6 auta u koje bi se ja volio uvalit nalaze se 2 Fiatova sa razlicitim motorima.
Fiat grande punto, o tome smo pricali malo ranije, e sad ima i Stilo, on mi se uvjek svidjao zbog svog robusnog izgleda i fine unutrasnjosti.
E sad posto sam ja prije vozio benzince i namjeravam i dalje, moze li mi ko opsirnije objasniti koje mu masine leze, Stilu, te benzinske, i dali vrijedi da se opesinim o 1.9 JTD dizel, ili kakva im je vec oznaka ona. Vidim imaju i neki s panoramskim krovovima, sa nekih milion vragova unutra, i da im je cijena poprilicno pristupacna. Krecu se od 6 pa do nekih 9 000.
Koja godista da izbjegnem, sta se kvari najvise, koja je potrosnja, realna, koliko uzima benzin, koliko dizel, sta treba da gledam i od cega da pobjegnem.
Koliko god da mi je drag benzin nesto mi je suhveli sad, kad gledam svaki dan poskupljuje, a ako ce mi stilo uzimati 10-11 litara po gradu onda mi se to nikako ne isplati.
Ajd pomognete, pa se mozda i pohvalim ovdje da sam i ja postao jedan od vas
Ajd malo pomozite, u nekoj sam dilemi, razmisljam o tome da promjenim auto, i u toj grupaciji od nekih 5-6 auta u koje bi se ja volio uvalit nalaze se 2 Fiatova sa razlicitim motorima.
Fiat grande punto, o tome smo pricali malo ranije, e sad ima i Stilo, on mi se uvjek svidjao zbog svog robusnog izgleda i fine unutrasnjosti.
E sad posto sam ja prije vozio benzince i namjeravam i dalje, moze li mi ko opsirnije objasniti koje mu masine leze, Stilu, te benzinske, i dali vrijedi da se opesinim o 1.9 JTD dizel, ili kakva im je vec oznaka ona. Vidim imaju i neki s panoramskim krovovima, sa nekih milion vragova unutra, i da im je cijena poprilicno pristupacna. Krecu se od 6 pa do nekih 9 000.
Koja godista da izbjegnem, sta se kvari najvise, koja je potrosnja, realna, koliko uzima benzin, koliko dizel, sta treba da gledam i od cega da pobjegnem.
Koliko god da mi je drag benzin nesto mi je suhveli sad, kad gledam svaki dan poskupljuje, a ako ce mi stilo uzimati 10-11 litara po gradu onda mi se to nikako ne isplati.
Ajd pomognete, pa se mozda i pohvalim ovdje da sam i ja postao jedan od vas
-
_ado_
#1644 Re: FIAT KONZUMENTI
Koliko sam ja uspio saznati dok sam bio u istoj dilemi, sitne gluposti tipa pistanja i paljenja lampica airbaga su rijesena 2004g. Inace je glavna boljka stila upravo te nepotrebni senzori koji su cesto bez ikakvog razloga javljali gresku, iako je sa autom sve uredu. U to sam se licno uvjerio dok sam vozio stila. Sto se tice motora, JTD je extra motor. Kad treba da ide brzo, onda ide nenormalno dobro. Kad treba stedljivo, ja sam gradom vozio sa prosjekom 7l, po BC. Nisam cuo da je neko nekad imao problema sa turbinom i diznama, kao sto imaju ovi sa VW. Moguce je da maf otkaze. Nov u servisu oko 250 km. A sto se tice benzinaca, svi preporucuju 1.6 zbog odnosa tezine i snage motora. Vidim da njhovi vlasnici mogu imati problema sa ECU jer je valjda stavljen preblizu motora, pa se grije. Sta jos moze stvoriti problem su bobine, al to je vise manje normalno kod vecine novijih benzinaca. Za 1.2 benzin nisam cuo nekih puno karakteristicnih kvarova, mozda sto su manje zastupljeni u odnosu na 1.6b.
-
hostapler
#1645 Re: FIAT KONZUMENTI
Kupuj JTD ili cak ako mozes JTDm i Bog da te vidi. Po mogucnosti godiste >2004.
- ElRe
#1646 Re: FIAT KONZUMENTI
Izbjegavaj 1.6 benzin 2001-2003, problemi sa bobinama i ECU-om. Ako mozes najbolji je 1.4 16V benzinac.
1.9 JTD motor kad mu EGR ode moze je jednostavno rijesiti njegovim zatvaranje, Multijet motori traze i softversku intervenciju, cca 400 KM.
Te sa panorama krovom Skyhome, izbjegavaj je ni novi nisu radili kako treba.
Stilo je inace super auto, ako se naleti na ocuvan primjerak.
1.9 JTD motor kad mu EGR ode moze je jednostavno rijesiti njegovim zatvaranje, Multijet motori traze i softversku intervenciju, cca 400 KM.
Te sa panorama krovom Skyhome, izbjegavaj je ni novi nisu radili kako treba.
Stilo je inace super auto, ako se naleti na ocuvan primjerak.
-
LeKo
#1647 Re: FIAT KONZUMENTI
Imao Stilo 1.8-16v 3 vrata, jedini kvar bila letva volana 300 KM, sa strujom i elektronikom nisam imao nikakvih problema (jedan od rijetkih) odlično ide i odlično leži. Sada imam Lybru 1.9 jtd i uživam u vožnji.
Ako si momak i voliš auta onda Stilo ali samo benzinac, ako si bio momak
i voliš auta onda Lybra 1.9 jtd jer za iste ili slične pare dobijaš mnogo više auta.
Sretno.
Ako si momak i voliš auta onda Stilo ali samo benzinac, ako si bio momak
Sretno.
- johntra
#1648 Re: FIAT KONZUMENTI
Sve je ovako kako su ti rekli, sve mane i vrline...Imam 1,6 i ne bi ti ga preporučio samo zbog toga što je lijen za tu težinu auta, 1,8 je bolji izbor, tako da ti je 1,4 tek slab...dizele nisam vozio, ali su najbolji, samo što svaki dizel moraš dobro provjeriti...također, pošto su im cijene sad baš pale, ja bih birao modele nakon redizajna 2004. godine...skoro sve dječije bolesti su im izliječene, pa tako nema problema sa crkavanjem ECU zbog vreline motora kod 1,6 motora, nema problema sa džekovima od airbaga...fin auto, udoban, lijepo se vozi i što se tiče redovnog održavanja, jako prihvatljiv po pitanju cijena...vjerovatno ću ga i ja uskoro prodavati, dosta je četiri godine vozikanja... 
- ElRe
#1649 Re: FIAT KONZUMENTI
Izgleda da se sa Brave/Stila prelazi na Lybru
I ja sam sa Fiata presao na Lybru
1.4 16V motor je OK za normalnu voznju, mjenjac sa 6 brzina, i malo stedljiviji od 1.6 benzinca koji u gradu sa klimom trosi bar 10l (moja Brava je isla i do 11l)
Na forumima sam citao da 1.8 motor ima problema sa radilicom pa i to provjeri.
1.4 16V motor je OK za normalnu voznju, mjenjac sa 6 brzina, i malo stedljiviji od 1.6 benzinca koji u gradu sa klimom trosi bar 10l (moja Brava je isla i do 11l)
Na forumima sam citao da 1.8 motor ima problema sa radilicom pa i to provjeri.
- johntra
#1650 Re: FIAT KONZUMENTI
Iskreno, ja kad sam kupovao Stila, gledao sam 1,8 motore, ali tada su bili van mog budžeta, koliko god to čudno bilo...
Uzeo sam 1,6 motor, jer ga znam u dušu, doduše ova čarlama sa ECU je bila nova za mene kod Stila, za to nisam znao, ali sam ga prije četiri godine kupio sa malo više od 80 milja na satu...do sad prešao 31 XXX i zadovoljan sam po pitanju onoga koliko sam dao i koliko sam novca za redovno održavanje uložio...ipak, 1,6 motor, a 1,4 pogotovo, je slab za Stila, bez obzira na omjer i broj brzina...upravo zbog toga mi je krivo što nisam uzeo 1,8, jer za litar više potrošnje po gradu bi imao performanse koje su drastično bolje nego kod 1,6...moj Stilaš ljeti uzima 9,5 do 10 gradske, a zimi to često ode preko 11...doduše, većinom su to kraće relacije...A Brava 1,6 je bila avion u malom pakovanju, a za nju je Stilo pravi gerijatrijaš...
a što se tiče sljedećeg, vjerovatno ću i ja uzeti Lybru karavana, mada ću ovaj put vjerovatno okušati čari JTD motora...
a što se tiče sljedećeg, vjerovatno ću i ja uzeti Lybru karavana, mada ću ovaj put vjerovatno okušati čari JTD motora...