Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Lincoln-Burrows

#1626 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Lincoln-Burrows »

JThomas wrote:u balkanskoj praksi, nažalost jeste 99% političko pitanje, a 1% naučno.

još prije 20 godina bio je srpskohrvatski, a sad su srpski, hrvatski, bosanski i crnogorski.

da li su razlike između tih jezika nastale u tako kratkom međuvremenu, ili su to ipak politički uslovljene odluke?
Nitko ne osporava male razlike u jeziku.
A srpskohrvatski je bio u SFRJ kao produkt komunista i
nigdje i nikad više.

Također se slažem sa ovih 99% što je nažalost "realnost" za ove prostore ali i najveća žalost.

Recimo ti ili drugi ovdje često pominju riječi: kvaziistoričara, polemišu, ignorišu i sl.
To nisu hrvatske riječi a ni bosanske (mislim na bosanski jezik Hrvata- nariječje ikavsko).
To su srpske riječi, ali i bosanske (bosanski jezik Bošnjaka- nariječje ijekavsko).

Nemoj me shvatiti da ne prihvaćam bosanski, prihvaćam ga kao jezik Bošnjaka jer
ovaj današnji bosanski je takav i nemam ništa protiv da izlazna pisma iz BiH budu
na tome jeziku bosanskome. Ali ako neki Hrvat napiše "ignoriraju" ne znači da on
piše nekim drugim jezikom jer su razlike beznačajne. A djeca u školama nek uče
da vrijedi i jedno i drugo.
GandalfSivi

#1627 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by GandalfSivi »

Davno sam se prestao javljati na sve teme koje imaju ikakve veze sa tom budalom, ali evo samo da podrzim ideju o banu i u vijestima a i na forumu...
JThomas

#1628 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by JThomas »

veliki dio njegove politike je samo bacanje "bombi" da bi se manipulisalo narodom, i taj dio treba potpuno ignorisati.

kad dodik zaprijeti onim za šta svi znamo da je nemoguće, davanjem pažnje mu se samo daje dodatna moć.
zavrzlama

#1629 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by zavrzlama »

exliberal wrote:Zabijianjem glave u pijesak se nerijesavaju problemi.
Koliko god da vam se Dodik i njegova politika nesvidjala taj covjek je predsjednik vlade na 49% BiH...koju vi volite i okivate u zvijezde.Znaci ignoriranjem Dodika i njegove politike automatski se distancirate od 49% drzave.Nevodi se politika samu u Sarajevu nego i u Banja Luci i Mostaru.
Po tebi zlo treba prihvatiti jer to zlo podrzava 90% naroda..ne kolega ne ide to tako...niko se ne distancira od 49% teritorije, nego se distancira od fasisticke politike koju provodi politicki vrh srpskog naroda u BIH...i Hitlera je podrzavalo 90% nijemaca pa znamo sta je kasnije bilo...i danas bi Nijemci vjerovatno podrzavali Hitlera ko srbi Dodika da Hitlerovom rezimu nisu oduzeli sve ono sto je uzeo od drugih...zato ne podmeci muda pod bubrege..i ne izjednacavaj fasizam i Dodika sa srpskim narodom kojem je nametnut taj fasizam i politicari ala Dodik ili Karadzic...
Last edited by zavrzlama on 25/11/2008 18:36, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1630 Re: Dodiku doživotni ban!

JThomas wrote:veliki dio njegove politike je samo bacanje "bombi" da bi se manipulisalo narodom, i taj dio treba potpuno ignorisati.

kad dodik zaprijeti onim za šta svi znamo da je nemoguće, davanjem pažnje mu se samo daje dodatna moć.
Sve je to upravo tako, ali "ban" je upravo kontraefekt.
Potrebno je objaviti, ali kao nešto sporedno a ne kao glavnu udarnu vijest.
Znaš što znači "ban" drugačijem od sebe??? znam da znaš jer si iz USA (pretpostavljam)
exliberal

#1631 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by exliberal »

zavrzlama wrote:
Koliko god da vam se Dodik i njegova politika nesvidjala taj covjek je predsjednik vlade na 49% BiH...koju vi volite i okivate u zvijezde.Znaci ignoriranjem Dodika i njegove politike automatski se distancirate od 49% drzave.Nevodi se politika samu u Sarajevu nego i u Banja Luci i Mostaru.
Po tebi zlo treba prihvatiti jer to zlo ppodrzava 90% naroda..ne kolega ne ide to tako...niko se ne distancira od 49% teritorije, nego se distancira od fasisticke politike koju provodi politicki vrh srpskog naroda u BIH...i Hitlera je podrzavalo 90% nijemaca pa znamo sta je kasnije bilo...i danas bi Nijemci vjerovatno podrzavali Hitlera ko srbi Dodika da Hitlerovom rezimu nisu oduzeli sve ono sto je uzeo od drugih...zato ne podmeci muda pod bubrege..i ne izjednacavaj fasizam i Dodika sa srpskim narodom kojem je nametnut taj fasizam i politicari ala Dodik ili Karadzic...

alo ba....ovo nije 91 ili 94...nego 2008....Dodik je izabran na demorkratskim izborima glasovima gradjana na tih 49% teritorie....svidjalo se tebi to ili ne...On je dobio mandat jer su glasaci podrzali njegov program i plan...kakav god da je i koliko god da se tebi nesvidja.
Nesvidja se meni sta radi Haris pa sta cu mu ja.......za mene je Haris isto fasista ali izabran je demokraskom vecinom.
JThomas

#1632 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by JThomas »

moj lični stav je da je riječ o narječjima jednog istog jezika...za koji je nemoguće smisliti ime koje bi svi prihvatili.

stvar je u tome - stanje na terenu se nije bitno promijenilo u zadnjih 20 godina, a opet smo tad imali jedan a sad imamo četiri - što je dokaz da je riječ o političkim odlukama.
JThomas

#1633 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by JThomas »

Lincoln-Burrows wrote:
JThomas wrote:veliki dio njegove politike je samo bacanje "bombi" da bi se manipulisalo narodom, i taj dio treba potpuno ignorisati.

Sve je to upravo tako, ali "ban" je upravo kontraefekt.
Potrebno je objaviti, ali kao nešto sporedno a ne kao glavnu udarnu vijest.
Znaš što znači "ban" drugačijem od sebe??? znam da znaš jer si iz USA (pretpostavljam)
otkud tebi ideja da sam ja iz US?

pa i tebi je nick engleska riječ :lol:

ali svejedno, znam šta znači.
o dodiku treba izvještavati, kad priča normalne stvari. a kad se stvara halabuka oko njegovih prijetnji za koje svi znaju da su neostvarive - time se tjera voda na njegov mlin.
zavrzlama

#1634 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by zavrzlama »

exliberal wrote:
zavrzlama wrote:
Po tebi zlo treba prihvatiti jer to zlo ppodrzava 90% naroda..ne kolega ne ide to tako...niko se ne distancira od 49% teritorije, nego se distancira od fasisticke politike koju provodi politicki vrh srpskog naroda u BIH...i Hitlera je podrzavalo 90% nijemaca pa znamo sta je kasnije bilo...i danas bi Nijemci vjerovatno podrzavali Hitlera ko srbi Dodika da Hitlerovom rezimu nisu oduzeli sve ono sto je uzeo od drugih...zato ne podmeci muda pod bubrege..i ne izjednacavaj fasizam i Dodika sa srpskim narodom kojem je nametnut taj fasizam i politicari ala Dodik ili Karadzic...

alo ba....ovo nije 91 ili 94...nego 2008....Dodik je izabran na demorkratskim izborima glasovima gradjana na tih 49% teritorie....svidjalo se tebi to ili ne...On je dobio mandat jer su glasaci podrzali njegov program i plan...kakav god da je i koliko god da se tebi nesvidja.
Nesvidja se meni sta radi Haris pa sta cu mu ja.......za mene je Haris isto fasista ali izabran je demokraskom vecinom.
ovo boldirano te diskvalifikuje za ozbiljnog sagovornika...a drugo bjezis od sustine..pitanje glasi dali je Dodikov program i plan fasizam ili nesto moralno i opsteprihvatljibvo, a ne koliko je biraca izabralo doticnog..rekoh ti Hitlera i Milosevica je izabralo preko 90% nijemaca i srba pa znamo sta su i kako radili i zastupali...tvoj pokusaj relativizacije i izjednacavanja je bijedan i licemjerski..

velis nije ovo 91 ili 94...pa bas to dodikov slucaj i politiku i cini neprihvatljivom i zastrasujucom sto u 21 vijeku brani i koristi genocid i fasizam najvece vrste,a srpski narod pretvara u varvrsko pleme koje koristi zlocine za koje je civilizovan svijet mislio da su ostali daleko iza nas, ali nas je ta velikosrpska i cetnicka ideologija razuvjerila da su Hitlerovi zlocini proslost i nesto sto se nikad vise nece ponoviti...eto ponovilo se a velikosrbi i jos prijete da ce se opet ponoviti..a ti prosipas salonsko cetnikovanje ... :-)
Last edited by zavrzlama on 25/11/2008 18:57, edited 2 times in total.
Lincoln-Burrows

#1635 Re: Dodiku doživotni ban!

JThomas wrote: otkud tebi ideja da sam ja iz US?

pa i tebi je nick engleska riječ :lol:

ali svejedno, znam šta znači.
o dodiku treba izvještavati, kad priča normalne stvari. a kad se stvara halabuka oko njegovih prijetnji za koje svi znaju da su neostvarive - time se tjera voda na njegov mlin.
Mislio sam jer si prilično dobro razgovarao po pitanju
financijske krize u SAD-u, pa sam pretpostavio da pričaš
iz neposredne blizine. Sorry, ne beri brigu sve je OK :-D

Ovo boldano je to što pričam, halabuka je način izvještavanja
kojim se postiže prevelika pompa i time se dobija na popularnosti.
Maraschino

#1636 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Maraschino »

Ni slucajno ukinuti ili ne prenositi sta Dodik kaze. Ne izgleda to bas tako bezazleno kao sto izgleda. Dodik ne samo da prica nego i u djela sprovodi. Mi moramo znati sta misli onaj dio stanovnistva koji je otvoreno protiv drzave u kojoj zive. Ipak on predstavlja jedan veliki procenat srpskog zivlja iz RS. On nista ne radi nepromisljeno, ako ne znas sta ce se desiti uskoro samo slusaj Dodika.

Ja kada nisam zainteresovan za neku temu, fino je preskocim i idem dalje. Meni se licno '' gade '' neke druge teme koje se ovdje otvaraju ali sta cu trpim. Ima mnogo drugih tema koje su osjetljivije pa se po tri otvaraju na dan.
Maraschino

#1637 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:
JThomas wrote:u balkanskoj praksi, nažalost jeste 99% političko pitanje, a 1% naučno.

još prije 20 godina bio je srpskohrvatski, a sad su srpski, hrvatski, bosanski i crnogorski.

da li su razlike između tih jezika nastale u tako kratkom međuvremenu, ili su to ipak politički uslovljene odluke?
Nitko ne osporava male razlike u jeziku.
A srpskohrvatski je bio u SFRJ kao produkt komunista i
nigdje i nikad više.

Također se slažem sa ovih 99% što je nažalost "realnost" za ove prostore ali i najveća žalost.

Recimo ti ili drugi ovdje često pominju riječi: kvaziistoričara, polemišu, ignorišu i sl.
To nisu hrvatske riječi a ni bosanske (mislim na bosanski jezik Hrvata- nariječje ikavsko).To su srpske riječi, ali i bosanske (bosanski jezik Bošnjaka- nariječje ijekavsko).

Nemoj me shvatiti da ne prihvaćam bosanski, prihvaćam ga kao jezik Bošnjaka jer
ovaj današnji bosanski je takav i nemam ništa protiv da izlazna pisma iz BiH budu
na tome jeziku bosanskome. Ali ako neki Hrvat napiše "ignoriraju" ne znači da on
piše nekim drugim jezikom jer su razlike beznačajne. A djeca u školama nek uče
da vrijedi i jedno i drugo.

oprosti, molim te a gdje se govori '' ikavski '' i od kada

nemoj mi zamjerovati na neznanju :wink:
exliberal

#1638 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by exliberal »

'Zavrzlama"
"ovo boldirano te diskvalifikuje za ozbiljnog sagovornika...a drugo bjezis od sustine..pitanje glasi dali je Dodikov program i plan fasizam ili nesto moralno i opsteprihvatljibvo, a ne koliko je biraca izabralo doticnog..rekoh ti Hitlera i Milosevica je izabralo preko 90% nijemaca i srba pa znamo sta su i kako radili i zastupali...tvoj pokusaj relativizacije i izjednacavanja je bijedan i licemjerski..

velis nije ovo 91 ili 94...pa bas to dodikov slucaj i politiku i cini neprihvatljivom i zastrasujucom sto u 21 vijeku brani i koristi genocid i fasizam najvece vrste,a srpski narod pretvara u varvrsko pleme koje koristi zlocine za koje je civilizovan svijet mislio da su ostali daleko iza nas, ali nas je ta velikosrpska i cetnicka ideologija razuvjerila da su Hitlerovi zlocini proslost i nesto sto se nikad vise nece ponoviti...eto ponovilo se a velikosrbi i jos prijete da ce se opet ponoviti..a ti prosipas salonsko cetnikovanje ... "

Kao prvo zavrzlama.
Haris je za mene fasita. Covjek koji je omrzen od strane hrvata i srba i velikim dijelom ( ako ne i vecinski dijelom od bosnjackog naroda) nemoze mi se predstavljat kao demokrata. Covjek koji je potpisao podjelu Bosne a sad nemoze ni da pomisli na neko kompromis sa "nebosnjackim" partnerima....kao sto neko rece ranije ako si bio pritiv sto nisi odbio da potpises ko Zubak..... Kakvu Bosonu Haris zeli? ....cjelovitu, demokratsku ... bosnjacku...kjafiri nisu pozeljni... Ako Haris nije fasista onda stvarno......Ako si potpisao da RS postoji onda je prihvati kao partnera i radi sa njom na poboljsanju situacije, deranjem RS je genocidna tvorevina, RS je ovakva, RS je onakva....sta se postice sa srpske strane....Dodik i njegovo pijacarsko nadmudrivanje...
Drugo
Kazes da je pitanje dali je Dodikov plan fasizam ili nesto opste prihvatljivo, kao sto rekoh ranije mozda za tebe jeste fasizam ali za birace u rs nije tako zvucao i kao takav je dobio podrsku biraca. Kako je nastala RS nema potrebe da se raspravlja, to svi znamo ...vojnickom cizmom ali ....ta ista RS je verifikovana kao takva i od domacih politicara ( ukljucujuci i tvoga sveca Harisa) i od svijeta ...sad se ti mozes pozivat na moralnost itd...ali realnost je nesto drugo.
Trece
Dodikov zadatak kao predsjednika vlade RS je da se brine o istoj i za to je dobio mandat naroda. Sad sto to za tebe predstavlja nastavak genocidne politike ...do tebe je....On je zvanicni predstavnik RS i sa takvim se mora razgovarat. To sto Haris nece a Tihic i Lagumdjija prihvataju sa odredjenim uslovima da sjednu i razgovaraju sa srbima je problem Harisov. On imam osjecaj jos uvijek zivi kao da je 92-94 gdje su mu srbi bili mrski neprijatelji.....
roba_s_greskom

#1639 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by roba_s_greskom »

Koliko god da vam se Dodik i njegova politika nesvidjala taj covjek je predsjednik vlade na 49% BiH...koju vi volite i okivate u zvijezde.Znaci ignoriranjem Dodika i njegove politike automatski se distancirate od 49% drzave.
Nevodi se politika samu u Sarajevu nego i u Banja Luci i Mostaru.
Ti si ponosan na "tvog" predsjednika?
roba_s_greskom

#1640 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by roba_s_greskom »

exliberal wrote:
De napisi tu definiciju fasizma da i mi napokon naucimo sta je to,hvala!
nokia6170

#1641 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
osa wrote:i unatoč svoj argumentaciji i pravnoj i moralnoj, ono što je najbitnije bez srba zakon o državnim praznicima nećemoći biti donesen, to su jedini relevantan fakt.
pa bosna i hercegovina vec ima svoj zakon o drzavnim praznicima, on je jos uvijek na snazi sve dok se ne donese novi zakon...ne samo o praznicima, vec je u svemu tako...
Sasvim si u pravu, osim sto previdjas da je RS donijela svoj NOVI zakon o praznicima i da stoga stari zakon vazi samo u FBIH. Naravno ovo vazi ne samo za praznike, vec je u svemu tako (osim ako je ustavom drukcije definirano).

Tako se i slave praznici, prema vazecim zakonima, a po meni je sasvim ok da se u dva entiteta slave drugi praznici, osim sto bi se morao dogovoriti barem jedan zajednicki datum koji bi se slavio u cijeloj BiH. Recimo, ja ne vidim niti jedan razlog zasto bi se u FBIH slavio dan Republike Srpske, 9. Januar.
ne negiram da je rs donijela novi zakon o praznicima, kao i da je i prije tog zakona rs imala svoj zakon praznicima, zar ne? e sad ovdje mijesas kruske i jabuke, ja ne osporavam praznike koji su utvrdjeni od strane narodne skupstine rs i koji su obavezujuci na teritoriji rs-a...sasvim logicno, legalno i obavezujuce..samo ovdje se radi o tome da je predmetni drzavni zakon o praznicima donesen od strane legalne vlasti medjunarodno priznate vlasti republike bosne i hercegovine 1992. godine i koji je kad je donesen formalno-pravno obavezivao cijelu teritoriju medjunarodno priznate bosne i hercegovine...sad je druga prica sto se dio bh stanovnistva pobunio protiv vlastite drzave, clanice UN-a pa odbijao da sprovodi odluke medj. priznate legalne vlasti republike bih.

e 1995. godine odbjeglicka teritorija rs je legalizovana u dejtonu od strane rbih, ali je isto tako ta legalizovana tvorevina postala administrativna jedinica unutar medj. priznate drzave bih i gdje je clanom 2 annexa 4, odnosno annexom 2 ustava bih, cijelo zakonodavstvo i dalje ostalo na snazi sve dok se ne donese novo zakonodavstvo...samo sto je u nekim slucajevima dat rok za donosenje novih zakona..kao sto sto su grb i zastava, a za neke nije odredjeni rok...u te zakone spada i zakon o drzavnim praznicima.

te annexe je aminovala i republika srpska..prema tome, nema opravdanja. jedno su sad zelje sta bi neko volio da je drugacije, ali rs je potpisala i ovjerila samo sto treba "imati muda" pa reci sta je sve potpisano u dejtonu, a muda u ovom trenutku nema niko u rs-u da otvoreno kaze narodu i objasni neke stvar, vec je jedostavnije negirati i praviti se lud.

prema tome, jednostavno ne postoji pravno uporiste na kojem bi se opravdalo nepostivanje drzavnog praznika na cijeloj teritoriji bosne i hercegovine usvojenog 1992. godine, a prica da se mora usvojiti novi zakon da bi se postivao na cijeloj teritoriji je cisto politicko-supljatorske prirode koja nema pravno uporiste i koja je stvar buducih desavanja, a ne pozitivno-pravnih normi i vladavine zakona i pravne drzave.
nokia6170

#1642 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: sad si upao u jednu vrlo opasnu zamku u svom izlaganju relativizirajuci anex kao nesto sto je obavezujuce ili ne...jer izrekavsi d aje to samo annex, a ne ustav...onda ja tebi isto tako mogu reci...da je sam taj ustav ustvari jedan annex i to broj 4 i nista vise i da nije pravno obavezujuci vec da se samo pika osnovni dejt. mir. sporazum.

ne igraj se sa pravnom snagom necega odakle i sam crpis svoju pravnu snagu.

a sto se tice kontinuiteta pravnih propisa, naravno da cu to uvijek naglasavati, jer ja cu da postujem annexe od pocetka do kraja, a ne samo parcijalno postivanje kako rs zagovara, pa postuje ono sto joj se svidja, a one dijelove dejtona koji joj ne idu u prilog relaxirano ignorise i pravi se kao da ne postoje i kao da nisu obavezujuci u istoj onoj mjeri kao i oni dijelovi dejtona koje sama rs zagovara.

hoces mi jos reci da je jedan anex bitniji, a drugi manje bitniji, odnosno obavezujuci od nekog drugog?

kontinuitet pravnih propisa itekako postoji i to je pravno obavezujuca stavka i ustava bih i cjelokupnog mir. sporazuma...to sto se ona ne postuje, ne znaci da ona i dalje nije pravno obavezujuca i samo zato sto je neko odlucio da je ne postuje, mi sad moramo iz pragmaticnih razloga da usvajamo nesto novo.

rs u mnogo cemu krsi dejt. mir. sporazum..od annexa 4, annexa 7, annexa 10, annexa 9 itd...nekad svremena na vrijeme, a nekad konstatno...izmedju ostalog krsi konstantno upravo taj dio annex 2 ustava bih i clan 2 ustava bih koji govore o kontinuitetu drzave i njenih propisa.

ja odavno vec isticem, nemojte se iznenaditi kada neko nesto sutra nametne upravo sa obrazlozenjem da je rs sama krsila nesto u sta se svo vrijeme zaklinje, a to je dejt. mir. sporazum...licemjerna je rs, a to svi znaju, samo polako, da ne skocite sami sebi svojim ponasanjem u stomak.

p.s. a sto se tice rodjenja i datuma rodjenja..pa gledaj prijatelju, bosna i hercegovina je jednom stekla nezavisnost i jednom primljena u UN, nije primljena na tri datuma...dakle bosna i hercegovina moze slaviti samo jedan rodjendan i on se zna kad je vec od 1992. godine.

to su fakti i to to vrlo dobro znas, samo se pravis mutav jer znamo i ja i ti zasto se pravis mutav...a jedini razlog sto se pravis mutav kao i vecina stanovnika rs-a, je sto bi svako slavljenje datuma od prije 1995. godine bilo u suprotnosti sa politicko-vojnom aktvnoscu bosanskih srba i znacilo bi negiranje samih tih aktivnosti i stavljalo bi znak upitnik na mnogim stvarima kada je rs u pitanju.
Nisam ja rekao da je jedan aneks bitniji od drugom niti da se treba krsiti, vec sam samo konstatovao da ne vidim nikog ko je zaduzen da obaveze sve ucesnike da provode taj aneks.
Konkretno zakon ne vrijedi nicemu ako nema niko zaduzen da osigura da se provodi.
Zato te opet pitam da mi objasnis.
Kako i zasto niko nije tuzio Republiku Srpsku sudu za ovo neprovodjenje kao sto je uradjeno za prefiks srpski kod gradova i tad je nakon presude taj prefiks izbacen.
Mogu jedino zakljuciti da ni ti sam ne znas.
Jer da je sve pravno cisto ovo bi odavno bilo uradjeno i RS bi vec sad postovala taj zakon i praznik.
Jer ako neko misli da je zakon na njegovoj strani a drugi se ne slaze onda sud je taj koji ce odluciti.
A ovdje je situacija da se onaj prvi zali na drugog da ne postuje zakon ali ne poduzima nista povodom toga pa ga cak ni ne tuzi.
Prema tome il je taj prvi glup il je svjestan da presuda ne bi bila u njegovu korist pa zato se samo zali a nista ne radi ???

A inace moj prijedlog za dan nezavisnosti je bio 21.5. a to ja dan kad je BIH primljena u UN, ako se ne varam.
moje misljenje je da ovo pitanje nije sudski procesuirano iz prostog razloga sto u ovoj drzavi ima toliko gorucih pitanja i bitnijih stvari da bi se ponovo dizale tenzije...kao sto se u zadnjih 13 godina puno stvari guralo pod tepih i dalje se gura...pa mi nismo u stanju da objektivno cinjenicno pravno kvalifikujemo desavanja u jebene 3 godine i da ih nazovemo njihovim imenima...sve zbog nekog kvazi "MIRA U KUCI".

ja sam da se svako otvoreno pitanje iznese i o njemu raspravi, pa cak i sudskim putem...bolje cemo zivjeti ako imamo zajednicka polazista, nego da svak fura svoju istinu, parcijalnu istinu.
exliberal

#1643 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by exliberal »

roba_s_greskom wrote:
Koliko god da vam se Dodik i njegova politika nesvidjala taj covjek je predsjednik vlade na 49% BiH...koju vi volite i okivate u zvijezde.Znaci ignoriranjem Dodika i njegove politike automatski se distancirate od 49% drzave.
Nevodi se politika samu u Sarajevu nego i u Banja Luci i Mostaru.
Ti si ponosan na "tvog" predsjednika?

kao prvo nije moj predsjednik.....ja ga nemam
kao drugo definisat nekog fasistom je veoma lako u Bosni...kao sto vidis zavrzlama definisa Dodika , ja Harisa...obadvojca imamo svoje razloge i obadvojca smo u krivu ali ....sta se moze
zadovoljan?
dali sam zadovoljio kriterije da ostanem salon cetnik kao sto me zavrzlama nazva? :)
5 0 5

#1644 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by 5 0 5 »

Hvala svima za mišljenja.

Vidim da se diskusija opet razvila na "šire političke teme", što je OK. Ja mislim da sam bio jasan oko teme. Znači, ignorirati Dodikove izjave kojima je cilj provokacija. Ništa više. Kad Dodik daje protubosanske izjave, o Bosanskom jeziku, npr. ili državnom prazniku, ili o državnoj zastavi, o SIPA-i, RTBH, o Državnom tužilaštvu, o Bosanskoj istoriji, tradiciji, o glavnom gradu. Te stvari. On vrijeđa našu domovinu svaki dan na najprljaviji, neodgojeni način.
Ja svaki dan čitam vijesti na desetak ex-Yu stranica, i siguran sam da će mnogi portali/novine objaviti svaku ovu vijest. Stvar je u tome da svaki put kad otvorim ovaj portal, dočeka me njegova glavušina sa nekom uvredom. On možda testira moje živce, a meni ga je iskreno dosta.
Ako zatvorim jedno oko, onda ovo (što predlažem) nema velike veze sa "cenzurom", više ja to vidim kao pročišćavanje website-a od fekalnih zagađenja. (Prava cenzura je upravo u "Dodikovoj kući" gdje se recimo 60 minuta ne emitira već pola godine. Ali to je sad malo off topic).

Mislim da ban ne bi napravio nikakav kontraefekt. Dodik vrijeđa jer računa na burne reakcije koje (kao što neko ovdje reče) koristi i dalje zakuhava. To šta on misli o našoj domovini mene baš briga. Kao što rekoh, ako je neka relevantna vijest, koja utiče na naše živote, onda uredu. Ali provokacije i vrijeđanja nam ništa ne donose.
Što se tiče "Silajdžićevih medija" za njih me isto briga. Ako on ima koristi od Dodikovih ponižavanja moje domovine, ja nemam. Samo zdrastvenih problema. Zato sam na ovom portalu a ne na njegovom.
Da zaključim, za sada. Nemam se volje prepucavati ko je ko, ko je bolji, ko gori Bosanac, ko je fašista ko nije. Koliko treba biti tolerantan i sl. Upravo je o tome riječ. Muka mi je od njega. Kao što vidim, i većini je ovdje isto. Zato ako napravimo Sarajevo-xDodikFreeWeek, čisto da se malo provjetri ovdje. Siguran sam da većini neće faliti.

Pozdrav svima i još jednom hvala :)
dallton

#1645 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by dallton »

505sCrtom wrote:Hvala svima za mišljenja.

Vidim da se diskusija opet razvila na "šire političke teme", što je OK. Ja mislim da sam bio jasan oko teme. Znači, ignorirati Dodikove izjave kojima je cilj provokacija. Ništa više. Kad Dodik daje protubosanske izjave, o Bosanskom jeziku, npr. ili državnom prazniku, ili o državnoj zastavi, o SIPA-i, RTBH, o Državnom tužilaštvu, o Bosanskoj istoriji, tradiciji, o glavnom gradu. Te stvari. On vrijeđa našu domovinu svaki dan na najprljaviji, neodgojeni način.
Ja svaki dan čitam vijesti na desetak ex-Yu stranica, i siguran sam da će mnogi portali/novine objaviti svaku ovu vijest. Stvar je u tome da svaki put kad otvorim ovaj portal, dočeka me njegova glavušina sa nekom uvredom. On možda testira moje živce, a meni ga je iskreno dosta.
Ako zatvorim jedno oko, onda ovo (što predlažem) nema velike veze sa "cenzurom", više ja to vidim kao pročišćavanje website-a od fekalnih zagađenja. (Prava cenzura je upravo u "Dodikovoj kući" gdje se recimo 60 minuta ne emitira već pola godine. Ali to je sad malo off topic).

Mislim da ban ne bi napravio nikakav kontraefekt. Dodik vrijeđa jer računa na burne reakcije koje (kao što neko ovdje reče) koristi i dalje zakuhava. To šta on misli o našoj domovini mene baš briga. Kao što rekoh, ako je neka relevantna vijest, koja utiče na naše živote, onda uredu. Ali provokacije i vrijeđanja nam ništa ne donose.
Što se tiče "Silajdžićevih medija" za njih me isto briga. Ako on ima koristi od Dodikovih ponižavanja moje domovine, ja nemam. Samo zdrastvenih problema. Zato sam na ovom portalu a ne na njegovom.
Da zaključim, za sada. Nemam se volje prepucavati ko je ko, ko je bolji, ko gori Bosanac, ko je fašista ko nije. Koliko treba biti tolerantan i sl. Upravo je o tome riječ. Muka mi je od njega. Kao što vidim, i većini je ovdje isto. Zato ako napravimo Sarajevo-xDodikFreeWeek, čisto da se malo provjetri ovdje. Siguran sam da većini neće faliti.

Pozdrav svima i još jednom hvala :)
Ako ti nesto znaci, apsolutno se slazem sa svime sto si gore rekao! :thumbup:
JThomas

#1646 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by JThomas »

odličan post :thumbup:
zgembo_sa

#1647 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by zgembo_sa »

Eee, odavno ja govorim da krme treba ignorisat totalno. Mi smo u stvari od njega stvorili medijsko cudoviste.
Kinder

#1648 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Kinder »

:lol:
Air Ramiz

#1649 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by Air Ramiz »

Ovo je fakat odlična ideja. Dajte ljudi da bojkotujemo teme o Dodiku. Mislim da bi i mediji trebali slijedit taj primjer. Dodik je važan onoliko koliko ima medijskog prostora.

Ovu listu bi trebalo proširit na sljedece subjekte i objekte:

1. Dodik (neću reć i Silajdzic zbog tog sto je to fora, kako bi ispao ko biva objektivan, Dodik je ipak neprijatelj ove zemlje, a Hare sta god o njemu mislili nije).
2. Ivo Miro Jovic
3. Croatia Libertas

Mislim da bi svi clanci eventualno koji se pojave o ovim likovima, trebali bit u nekoj rubrici tipa "Likovi" ili "No comment" ili "Budalastine" ili "Slucajeve X", a jos bolje bi bilo "Izgubljeni" :D, isto kao sto imaju rubrike Showbiz i sl. tako treba napravit i rubriku za njih...
amrica

#1650 Re: Dodiku doživotni ban!

Post by amrica »

Ne znam da je ikome u istoriji nojevska politika zakopvanja glave u pijesak ista dobro donijela, a Bosanci-Hercdeegovci su najbolji primjer za to, 91. smo vecinom mislili da nece biti rata, kakav Dubrovnik, pa Vukovar, ne moze biti rat u Bosni....

Upoznaj neprijatelja da bi ga lakse pobijedio.
Od ignoriranja Dodika imas samo osobnu korist, kratkotrajnju, ali kad te strefe u glavu posljedice onoga sto si ignorirao, bice kasno.
Ako ti smeta, ne citaj, ali ja sam za apsolutnu dostupnost svim informacijama, bez obzira koliko ogavne i meni mrske bile.
Locked