GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Industrialyzer

#1626 Re: GRAS - karte

Post by Industrialyzer »

ema_ wrote:
Sortis wrote:Eh, sad sam maksuz zvala GRAS da ih priupitam o karti za brucose. Rekli su mi da za brucose vazi tromjesecna karta (i samim tim je 48 KM, jel). Treba donijeti potvrdu o tome da si redovan student, potvrdu sa stranice Ministarstva za saobracaj o povlastenoj voznji (blago nama jesmo povlasteni :-) ), jednu sliku i indeks na uvid :-D

Kakva je to potvrda Ministarstva? :-? I jel bitno ako je obnova? :oops:

@industrijalac

Eto ti povoljnije informacije :thumbup:

I mene zanima kakva je ta potvrda :-)

48KM je vec podnosljivo :thumbup:
Mr.Penguin

#1627 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

Industrialyzer wrote:
ema_ wrote:
Sortis wrote:Eh, sad sam maksuz zvala GRAS da ih priupitam o karti za brucose. Rekli su mi da za brucose vazi tromjesecna karta (i samim tim je 48 KM, jel). Treba donijeti potvrdu o tome da si redovan student, potvrdu sa stranice Ministarstva za saobracaj o povlastenoj voznji (blago nama jesmo povlasteni :-) ), jednu sliku i indeks na uvid :-D

Kakva je to potvrda Ministarstva? :-? I jel bitno ako je obnova? :oops:

@industrijalac

Eto ti povoljnije informacije :thumbup:

I mene zanima kakva je ta potvrda :-)

48KM je vec podnosljivo :thumbup:
Izvini ali godisnja je bila 50KM nakon toga vise nista nije isto.
Sortis

#1628 Re: GRAS - karte

Post by Sortis »

Sad sam gledala na stranici Ministarstva, ali nisam nasla tu potvrdu. Mozda ce je izbaciti za koji dan :-? Pa bolje je dati i 48 KM, nego se peglati, gledati kace uci i svadjati sa revizorima.
dharma

#1629 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Uvijek je bila prica da za brucose (one koji prvi put upisuju) se placa 3x16 (iako je naravno najbolje pitati u Grasu, jer nikad se ne zna), ali mi se cini da su u onim clancima tako pisali. Mislim da je u clancim isto pisalo( i na stranici kantona) da to vrijedi samo za one koji prvi put upisuju prvu godinu, jer ovi koji obnavljaju su mogli uzeti kartu i prije 3 mjeseca.

Moram nauciti postove fino citati :D

Evo vam potvrda, posljednja na listi, pise potvrda za subvenciju prevoza :D

http://ms.ks.gov.ba/preuzimanja/zahtjevi_obrasci
The Realist

#1630 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Trebam sutra putovati od Boljakova do Vogošće i pošto idem sa ocem, morat će on platiti tri karte, radi presjedanja silnih (2 puta bus i jednom tramvaj, ili trolejbus), pa ima li kakva opcija da jeftinije prođe, a da se ne šverca. Mislim, tri puta plaćati kartu.... Hajde, do Vogošće mi je OK platiti, pa i do Sutjeske, ali da je barem ovu jednu izbjeći.
dharma

#1631 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Imas opciju dnevne karte od 5,30 (vazi za sve osim za komercijalu). Raspitaj se sutra prije nego krenes gdje ima kupiti, vozac bi trebao znati, iako mislim da kod vozaca ne moze, ali pitaj.
The Realist

#1632 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Hmm, ništa, dok ja odem dokle treba, potroših dovoljno. Ipak ću tramvaj bez plaćanja, jer ćemo na Stup, pa je manje stanica :D .
Baudelaire

#1633 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

dharma wrote:Imas opciju dnevne karte od 5,30 (vazi za sve osim za komercijalu). Raspitaj se sutra prije nego krenes gdje ima kupiti, vozac bi trebao znati, iako mislim da kod vozaca ne moze, ali pitaj.
Ja rekoh davno da ti imaš neke veze sa Grasom, i dalje to mislim. Stalno neke informacije, kamo sreće da smo svi tako informisani :D
sophieEl

#1634 Re: GRAS - karte

Post by sophieEl »

Neki dan na TV-u, čini mi se, predsjednik SPUS-a rekao da će uskoro (ako već i nije bio) održati sastanak sa Lulićem i tražiti da godišnja karta bude 100 KM.

Ukoliko se ne ispuni taj uslov organizovat će se masovni protesti.
Baudelaire

#1635 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

sophieEl wrote:Neki dan na TV-u, čini mi se, predsjednik SPUS-a rekao da će uskoro (ako već i nije bio) održati sastanak sa Lulićem i tražiti da godišnja karta bude 100 KM.

Kakvi ba masovni protesti? Koga više maslaju? Moj savjet je, manite se više te šuplje oko protesta i uzimajte karte. Kamo sreće da su nam karte jedini problem, ali eto, studentskom parlamentu izgleda jesu :oops:
sophieEl

#1636 Re: GRAS - karte

Post by sophieEl »

Baudelaire wrote:
sophieEl wrote:Neki dan na TV-u, čini mi se, predsjednik SPUS-a rekao da će uskoro (ako već i nije bio) održati sastanak sa Lulićem i tražiti da godišnja karta bude 100 KM.

Kakvi ba masovni protesti? Koga više maslaju? Moj savjet je, manite se više te šuplje oko protesta i uzimajte karte. Kamo sreće da su nam karte jedini problem, ali eto, studentskom parlamentu izgleda jesu :oops:
Ja samo prenosim šta sam čula i vidjela :)
I meni je glupost..
Mr.Penguin

#1637 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

Baudelaire wrote:

Nije jedini problem ali jeste problem koji mogu promijeniti, bolje i to nego se boriti s vjetrenjacama.
Baudelaire

#1638 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Ne vjerujem i da mogu promijeniti. 50 km godišnje je ionako totalno neodrživo, nerealna cifra, a u uslovima gdje i Gras i Kanton imaju milion finansijskih problema, tih 50 maraka može potopiti Gras. Da se mi hoćemo za bolje uslove studiranja izboriti, karte bi nam bile najmanja briga.
Mr.Penguin

#1639 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

Baudelaire wrote:Ne vjerujem i da mogu promijeniti. 50 km godišnje je ionako totalno neodrživo, nerealna cifra, a u uslovima gdje i Gras i Kanton imaju milion finansijskih problema, tih 50 maraka može potopiti Gras. Da se mi hoćemo za bolje uslove studiranja izboriti, karte bi nam bile najmanja briga.
Ne mora znaciti da ce svi student i kupiti kartu od 200KM, oni mogu imati veci profit ako je svaki student uzeo kartu od 50KM nego manji dio studenata od 200KM. Srednjoskolcima su prve dvije godine besplatne koristenje grasa, zasto ne bi i studentima koji imaju pravo glasanje na izborima.
dharma

#1640 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Baudelaire wrote:
dharma wrote:Imas opciju dnevne karte od 5,30 (vazi za sve osim za komercijalu). Raspitaj se sutra prije nego krenes gdje ima kupiti, vozac bi trebao znati, iako mislim da kod vozaca ne moze, ali pitaj.
Ja rekoh davno da ti imaš neke veze sa Grasom, i dalje to mislim. Stalno neke informacije, kamo sreće da smo svi tako informisani :D

Kamo srece da ne znam sve ovo, ali me nuzda natjerala pa znam i previse, a posto sam cesto u busu svasta se i nacuje :-) Nemaju mi svi clanovi porodice karte, pa dosta cesto uzimamo dnevnu, zato znam za ovo :D
saga

#1641 Re: GRAS - karte

Post by saga »

A ja Jopet da pitam, gdje se imaju kupiti karte za trolu, one od 1.6KM?
ratka

#1642 Re: GRAS - karte

Post by ratka »

imaš na trafici na trgu Austrije, na trafici na Kovačićima(stanica poslije Skenderije), mislim da jos ima na okretnici na otoci i na jednoj od trafika na skenderiji pored mosta. to je što ja znam.
saga

#1643 Re: GRAS - karte

Post by saga »

ratka wrote:imaš na trafici na trgu Austrije, na trafici na Kovačićima(stanica poslije Skenderije), mislim da jos ima na okretnici na otoci i na jednoj od trafika na skenderiji pored mosta. to je što ja znam.
Hvala
sophieEl

#1644 Re: GRAS - karte

Post by sophieEl »

saga wrote:A ja Jopet da pitam, gdje se imaju kupiti karte za trolu, one od 1.6KM?
Imaš na svakoj trafici (one koje rade) blizu stanice
ema_

#1645 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Ima li još neko ovdje da nosa onu staru kartu i u glavi mota film koji će igrati ako naiđu revizori :oops: :D Nije bio upis na fax, potvrda, bla bla...
saga

#1646 Re: GRAS - karte

Post by saga »

sophieEl wrote:
saga wrote:A ja Jopet da pitam, gdje se imaju kupiti karte za trolu, one od 1.6KM?
Imaš na svakoj trafici (one koje rade) blizu stanice
nema... na vise njih sam trazila i uglavnom ne drze
zato i upitah, jer mi na jednoj teta cak rece da toga inace nema i da se karta samo u troli moze kupiti, ccc
Baudelaire

#1647 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

ema_ wrote:Ima li još neko ovdje da nosa onu staru kartu i u glavi mota film koji će igrati ako naiđu revizori :oops: :D Nije bio upis na fax, potvrda, bla bla...
Pravi se luda, budi blizu vrata i spremna da izađeš. Sve i da ti napišu kaznu, nisu uvezani s Cipsom koliko ja znam, ne mogu te nikako primorati da je platiš. Osim ako im se isplati da te fino izvedu na sud radi 26,60 KM. Uglavnom, malo i tabanaj, još je toplo i fino vrijeme, pogotovo oko 5 popodne, može se lijepo prošetati. Ne moraš cijelu dužinu puta normalno, ali 3-4 stanice, što da ne :D Manji je rizik automatski da te uhvate, a bićeš fit i zdravija automatski :D
ema_

#1648 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

:thumbup: :thumbup:
Reglan

#1649 Re: GRAS - karte

Post by Reglan »

Jutros srecom izbjegnuta nesreca na Sutjesci.Vozac autobusa zakacio trotoar i pukla mu zadnja osovina i prednji dio autobusa ide pravo zadnji se zaljuljao i krenuo da ide u stranu,da je pukla ona harmonika bilo bi svacega.Srecom,jos jednom kazem srecom nije bilo nista ozbiljnije.Mada je bilo grozno biti tad u busu i slusati krik naroda da koci i da stane.

Firma treba biti profesionalnija i gledati ko im ubuduce vozi bus.Koliko znam vozi ce cestom a ne trotoarom.
Baudelaire

#1650 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

arshavin wrote:Jutros srecom izbjegnuta nesreca na Sutjesci.Vozac autobusa zakacio trotoar i pukla mu zadnja osovina i prednji dio autobusa ide pravo zadnji se zaljuljao i krenuo da ide u stranu,da je pukla ona harmonika bilo bi svacega.Srecom,jos jednom kazem srecom nije bilo nista ozbiljnije.Mada je bilo grozno biti tad u busu i slusati krik naroda da koci i da stane.

Firma treba biti profesionalnija i gledati ko im ubuduce vozi bus.Koliko znam vozi ce cestom a ne trotoarom.
Na stranu što se nezgode svakom dešavaju, ima stvarno bezobraznih vozača koji očigledno istresaju svoje frustracije na onim jadnim vozilima a samim tim i na putnicima. Njemu nešto u životu nije pravo, odmah mu vozilo krivo, sili ga, zalijeći se pa koči na semaforima, vozi 70 na sat pa koči kad dođe stanica, prilijepi se na vozilo ispred sebe... tačno znam od kojeg od vozača koji saobraćaju na mojoj voznoj liniji mogu očekivati kakvu vožnju. I sa nekima se stvarno nekad nije prijatno voziti.
Post Reply