Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
HarnagaHarnaga

#1626 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Niti sam iz Sarajeva niti Zenice, niti zarezujem ni za suhu sljivu Celik, Sarajevo, Zelju, Pofalice...i tako dalje. Navijac sam vatreni reprezentacije BiH i spreman sam u navijackom zaru pobiti se sa desetoricom. Safeta Susica sam oduvijek cijenio kao fudbalera i bio odusevljen kada je postao selektor, u to se lahko moze uvjeriti. I dalje smatram da je njegov izbor prava stvar, da ce izvuci maksimum iz reprezentacije. ALI NJEGOVA IZJAVA JE IDIOTSKA. Cuj onoga gore "da vidimo sta ce oni koji su protiv izjave reci ako Pape postigne dobre rezultate". Halo bolan, mjesas babe i zabe da ne kazem jezeve i zeceve. Ko govori o njegom strucnom kvalitetu, o vodjenju reprezentacije? Kako ste tako zlobni? Izjava se odnosila na Zenicu, jebemliga zar je to tesko shvatiti, i zar je potrebno da se brani neodbranjivo. Sigurno milion stadion ima dozvolu Fife pa da kontamo "Boze sta li je on mislio, koji li je stadion od ovih milion." Iskreno, neka se radi o bilo kojem stadionu, sama izjava da je bolje igrati na NEUTRALNOM TERENU, nego na bilo kojem stadionu u Bih (jer neutralni teren valjda podrazumjeva terene izvan BiH) pa makar bilo i 1000 gledalaca, je toliko nepromisljena i amaterska, toliko peksinasta da ne mogu da vjerujem da ju je Pape dao.
I jos nesto: rekao je da se treba igrati na vecem stadionu (valjda tom neutralnom) PRVENSTVENO ZBOG BOLJE ZARADE?????? Nikada nisam bio jedan od onih koji huska selektora na savez tj. huska kusavog na rogatoga, ali....mogao je taj dio i preskociti - ma u stvari citava ova izjava je jedan veliki shit.
Da sam ja Safet Susic evo sta bih izjavio: "Postovani navijaci BiH, nedavno se pojavila moja izjava koja je izvucena iz konteksta, cime je dobila drugi smisao. Ja nisam mislio da povrijedim navijace iz bilo kojeg kraja u BiH, posebno ne one koji su dali nemjerljiv doprinos uspjesima BiH reprezentacije u proslim kvalifikacijama, pa im se izvinjavam ako ih je moja izjava srocena ne nesretan i nespretan nacin, pogodila. Pozivam vas sve da zoboravimo, ovaj mali nesporazum u interesu uspjeha BiH reprezentacija, a ja cu biti mnogo opreznije pri buducim Intervjuima. Iskreno Vas Safet Susic Pape"
Kosevo, Grbavica, Zenica, Tusanj, pa i Banja Luka, Mostar...ako hoce - pravom navijacu je svejedno. Neutralni Teren - FUJ!!!!!!!!!
Last edited by HarnagaHarnaga on 14/05/2010 23:38, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1627 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kamen spoticanja wrote: ama o safetu sve nabolje :D dakle opet ponavljam ovih dana safet i mater u istoj recenici :-)
bez da ulazim u rasprave,nemam majke mi snage :roll:
nek se igra ba na marsu...ali i nek se igra kad nam bude gostovao luxemburg i albanija ;-)
Znachi, lagano se po Safetovoj materi plete u Zenici ovih dana?! :roll:
Shto me ne chudi ni najmanje :roll:
A mozhesh li mi, onako iskreno, reci koliko se u istoj rechenici spominje i "pitarsku mu mamu"?!
kamen spoticanja

#1628 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

burek_in_space wrote:
kamen spoticanja wrote: ama o safetu sve nabolje :D dakle opet ponavljam ovih dana safet i mater u istoj recenici :-)
nek se igra ba na marsu...ali i nek se igra kad nam bude gostovao luxemburg i albanija ;-)
A mozhesh li mi, onako iskreno, reci koliko se u istoj rechenici spominje i "pitarsku mu mamu"?!
iskreno ima i toga...ali ne znam sto bi te to trebalo cuditi...no to nije plaho ni vazno...ostavi po strani i sarajlije i zenicane,jer eto oni nisu objektivni(mada fakat ne kontam jel toliko udarilo u glavu pa se ne moze kazat safete usro si motku,nego ga treba braniti po svaku cijenu),citaj komentare raje koja nema veze s ova dva grada...evo ti pise neki lik gore...
ili da ja tebi postavim pitanje u tvom stilu :jel mislis da je ova papetova izjava ok,ili ti je drago zato sto selektor pljuje po mrskoj zenici ?
;-)
burek_in_space

#1629 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kamen spoticanja wrote: iskreno ima i toga...ali ne znam sto bi te to trebalo cuditi...no to nije plaho ni vazno...ostavi po strani i sarajlije i zenicane,jer eto oni nisu objektivni(mada fakat ne kontam jel toliko udarilo u glavu pa se ne moze kazat safete usro si motku,nego ga treba braniti po svaku cijenu),citaj komentare raje koja nema veze s ova dva grada...evo ti pise neki lik gore...
ili da ja tebi postavim pitanje u tvom stilu :jel mislis da je ova papetova izjava ok,ili ti je drago zato sto selektor pljuje po mrskoj zenici ?
;-)
Smatram da je nes(p)retna, ali da nije ni na koji nachin za cilj imala svrhu da ponizi Zenicu kao grad i Zenichane kao navijache reprezentacije.

A meni lichno da je Zenica mrska, mogu se samo slatko nasmijati i reci dzaba ti svi ti gradovi koje si obishao, ako i dalje imash predrasudu da sve i jedan Sarajlija mrzi Zenicu, kao shto vazhi i obratno. :wink:
jeza u ledja

#1630 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Nekima stvarno ne vrijedi objasnjavati.

Pise jedno, on cita nesto drugo i djaba...
HarnagaHarnaga

#1631 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

kamen spoticanja wrote:
burek_in_space wrote:
iskreno ima i toga...ali ne znam sto bi te to trebalo cuditi...no to nije plaho ni vazno...ostavi po strani i sarajlije i zenicane,jer eto oni nisu objektivni(mada fakat ne kontam jel toliko udarilo u glavu pa se ne moze kazat safete usro si motku,nego ga treba braniti po svaku cijenu),citaj komentare raje koja nema veze s ova dva grada...evo ti pise neki lik gore...
;-)
Koliko god ne razumjem ove sto brane izjave toliko ne razumjem ni vas koji uvelicavate, hocete predstaviti da je Pape J. mater svim Zenicanima...Covjek je vjerovatno imao dobre namjere, mislio je vjerovatno naj bolje. Da je ispali ruzno - jeste, ali da vi nadodajete milion stvari...i to je tacno.
jeza u ledja

#1632 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

kamen spoticanja wrote: iskreno ima i toga...
Kako znas sta se prica po Zenici ako nisi odande?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1633 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

...
HarnagaHarnaga

#1634 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

jeza u ledja wrote:Nekima stvarno ne vrijedi objasnjavati.

Ma ja treba citati i shvatati sve kako pise, ko onaj sto je na tarabi vidio da pise ono pa slomio ono...tvrdoglaviji si nego sto sam mislio.
Hajde malo....stadion u BiH (nije neutralni), 10 000 gledalaca....sve skorije utakmice reprezentacija igrala na njemu...odmah je u svim mislima alternativa Kosevu....koji li to Boze stadion i koji li je Boze to grad? Ma daj molim te...
jeza u ledja

#1635 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

HarnagaHarnaga wrote: Koliko god ne razumjem ove sto brane izjave toliko ne razumjem ni vas koji uvelicavate, hocete predstaviti da je Pape J. mater svim Zenicanima...Covjek je vjerovatno imao dobre namjere, mislio je vjerovatno naj bolje. Da je ispali ruzno - jeste, ali da vi nadodajete milion stvari...i to je tacno.
A sad je samo "ispalo ruzno". Maloprije si rekao da je "OVA SUSICEVA IZJAVA IDIOTSKA!", da parafraziram tvoja velika slova. I onda kazes da mi preuvelicavamo? Pa ti si taj koji je skocio ko ofuren na ovu glupost.
Obuca9

#1636 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Jel' na ovu čuvenu atmosferu mislite:

Svaka ti dala Pape ;)
jeza u ledja

#1637 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

HarnagaHarnaga wrote:

Ma ja treba citati i shvatati sve kako pise, ko onaj sto je na tarabi vidio da pise ono pa slomio ono...tvrdoglaviji si nego sto sam mislio.
Hajde malo....stadion u BiH (nije neutralni), 10 000 gledalaca....sve skorije utakmice reprezentacija igrala na njemu...odmah je u svim mislima alternativa Kosevu....koji li to Boze stadion i koji li je Boze to grad? Ma daj molim te...

kamen spoticanja

#1638 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

burek_in_space wrote:
kamen spoticanja wrote: iskreno ima i toga...ali ne znam sto bi te to trebalo cuditi...no to nije plaho ni vazno...ostavi po strani i sarajlije i zenicane,jer eto oni nisu objektivni(mada fakat ne kontam jel toliko udarilo u glavu pa se ne moze kazat safete usro si motku,nego ga treba braniti po svaku cijenu),citaj komentare raje koja nema veze s ova dva grada...evo ti pise neki lik gore...
;-)
Smatram da je nes(p)retna, ali da nije ni na koji nachin za cilj imala svrhu da ponizi Zenicu kao grad i Zenichane kao navijache reprezentacije.

A meni lichno da je Zenica mrska, mogu se samo slatko nasmijati i reci dzaba ti svi ti gradovi koje si obishao, ako i dalje imash predrasudu da sve i jedan Sarajlija mrzi Zenicu, kao shto vazhi i obratno. :wink:
ama i sam smatram da je nespretna...ali u konstalaciji odnosa izmedju sa-ze ovima u ze je i uz ovo nespretna dodjavola zlonamjerna...i iskreno i meni malo na to tukne ;-)
recimo sad bih i ja po ovoj tvojoj logici trebao kazat da je odluka ove jadne komisije o dodjeli bodova slobodi u slucaju gavaric malo nespretna...jer sam eto iz zenice i drago mi je kad ga metnu sarajlijama...ali vidis nije jer je odluka sramna i usrana i zlonamjerna i more bit nespretna :roll:
i odkud ti majke ti da ja imam predrasude...pa ja sam samo postao nesto sto si ti postao ranije...da ti docaram tvoj pristup ;-)
mozes malo i pazljivije citat sta pisem...neces se strunit
burek_in_space

#1639 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kamen spoticanja wrote: ama i sam smatram da je nespretna...ali u konstalaciji odnosa izmedju sa-ze ovima u ze je i uz ovo nespretna dodjavola zlonamjerna...i iskreno i meni malo na to tukne ;-)
recimo sad bih i ja po ovoj tvojoj logici trebao kazat da je odluka ove jadne komisije o dodjeli bodova slobodi u slucaju gavaric malo nespretna...jer sam eto iz zenice i drago mi je kad ga metnu sarajlijama...ali vidis nije jer je odluka sramna i usrana i zlonamjerna i more bit nespretna :roll:
i odkud ti majke ti da ja imam predrasude...pa ja sam samo postao nesto sto si ti postao ranije...da ti docaram tvoj pristup ;-)

A gdje ja napisah da mi je Zenica mrska, samo to da utvrdimo, pa mozhemo nastaviti dalje?!
Obuca9

#1640 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Pa godinama selektori pljuju po Koševu, govore da je ukleto, da je iznad groblja, da nije fudbalski stadion, da ga treba strušiti i to je sve super, takvi su selektori su odlični, a kad neko kaže nešto protiv toga da se igra pred 10.000 gledalaca sa jednom Francuskom, odmah je idiot, kreten, maolumnik, papak...
kamen spoticanja

#1641 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

hz__semir wrote:Jel' na ovu čuvenu atmosferu mislite:

Svaka ti dala Pape ;)
jah sinko jedan lik,dobro nije dobar...i tako...cudi me da nisi stavio i ono zvizdanje u minuti 32. protiv gane na kosevu...bas me cudi...
nego uefa kaze da je najbolja atmosfera na bilinom polju...hebi ga izvadite malo parica pa renovirajte stadion i nece biti problema ;-)
jel sad burece shvatas zasto se safetu mater pominje u zenici
Globus

#1642 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Ma na stranu te sto psuju mater pitarsku safetu i slicno .. toga je uvijek bilo i bez ove izjave..to su oni sto zive za prepucavanje sa sarajlijama i zaostaju dva vijeka za ostalim normalnim ljudima ...istih takvih bi se naslo i kod vas da je situacija obrnuto .. al treba se razgranicit to da nama ne igra nista Kosevo ili Bilino .. nego ta izjava koja je takva kakva je i koliko god se trudili objasnit ne moze se objasnit .. ja znam sta je on htio reci ali mogo je i na drugi nacin valjda je to svima jasno ...
burek_in_space

#1643 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kamen spoticanja wrote: jah sinko jedan lik,dobro nije dobar...i tako...cudi me da nisi stavio i ono zvizdanje u minuti 32. protiv gane na kosevu...bas me cudi...
nego uefa kaze da je najbolja atmosfera na bilinom polju...hebi ga izvadite malo parica pa renovirajte stadion i nece biti problema ;-)

Zato shto je legenda FK Sarajevo, zato shto je dao nes(p)retnu izjavu.
Naravno da shvatam.
jeza u ledja

#1644 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

kamen spoticanja wrote:recimo sad bih i ja po ovoj tvojoj logici trebao kazat da je odluka ove jadne komisije o dodjeli bodova slobodi u slucaju gavaric malo nespretna...jer sam eto iz zenice i drago mi je kad ga metnu sarajlijama...
Ali Susic nije svojom izjavom 'metnuo' Zenicanima. :-)

U tome je problem. Sto ti u ovoj izjavi vidis neki shuk.
HarnagaHarnaga

#1645 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

jeza u ledja wrote:
HarnagaHarnaga wrote: Koliko god ne razumjem ove sto brane izjave toliko ne razumjem ni vas koji uvelicavate, hocete predstaviti da je Pape J. mater svim Zenicanima...Covjek je vjerovatno imao dobre namjere, mislio je vjerovatno naj bolje. Da je ispali ruzno - jeste, ali da vi nadodajete milion stvari...i to je tacno.
A sad je samo "ispalo ruzno". Maloprije si rekao da je "OVA SUSICEVA IZJAVA IDIOTSKA!", da parafraziram tvoja velika slova. I onda kazes da mi preuvelicavamo? Pa ti si taj koji je skocio ko ofuren na ovu glupost.
Pa da, izjava jeste idiotska, nisam rekao da je Pape idiot ako mozes to shvatiti, tvrdio sam da je preletio, da su ga pogresno intepretirali, da mozda nije to ni rakao...da je sve to ispalo nesrecno, ali da ne treba stavljati Papetu u usta ono sto nije rekao, sto je radio onaj koga sam citirao i kome sam se obratio (ne tebi).
Sta ti ocekujes - da ja sada, ako sam rekao to sto sam rekao i sto cu opet ponoviti jer je tacno, treba da poturam Susicu, da mu zelim neuspjeh, da sam protiv njega kao selktora...halo ba, nema za mene samo crno ili samo bijelo....kad zasluzi kritikovacu i Reisa i Papu pa ako treba i Boga svemogucega...
Last edited by HarnagaHarnaga on 15/05/2010 00:09, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#1646 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

burek_in_space wrote:
kamen spoticanja wrote: ama i sam smatram da je nespretna...ali u konstalaciji odnosa izmedju sa-ze ovima u ze je i uz ovo nespretna dodjavola zlonamjerna...i iskreno i meni malo na to tukne ;-)

A gdje ja napisah da mi je Zenica mrska, samo to da utvrdimo, pa mozhemo nastaviti dalje?!
pa ko kaze da je tebi zenica mrska...ne pricamo bolan o tome :-)
de jos jednom iscitaj nas dijalog na temu :D pa pokusaj shvatit sta ja paralelisem...dakle sta hocu da ti kazem
Obuca9

#1647 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

kamen spoticanja wrote:
hz__semir wrote:Jel' na ovu čuvenu atmosferu mislite:

Svaka ti dala Pape ;)
jah sinko jedan lik,dobro nije dobar...i tako...cudi me da nisi stavio i ono zvizdanje u minuti 32. protiv gane na kosevu...bas me cudi...
Jedan? Ja ovdje cujem najmanje trojicu koji psuju i dobacuju: "Do juče si siroootinja biiJoo" i slične gluposti...

Eto vi jadni od svojih para obnovili stadion, niko vam ni feninga nije dao.
jeza u ledja

#1648 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

hz__semir wrote:Pa godinama selektori pljuju po Koševu, govore da je ukleto, da je iznad groblja, da nije fudbalski stadion, da ga treba strušiti i to je sve super, takvi su selektori su odlični, a kad neko kaže nešto protiv toga da se igra pred 10.000 gledalaca sa jednom Francuskom, odmah je idiot, kreten, maolumnik, papak...
Bravo, tacno tako. :thumbup:

PS: Zaboravio si jos "zavidovicka seljacina u opancima".

PPS: Hantraga, nisam ti ja spocitavao da zelis neuspjeh Susicu ni nista slicno, samo mislim da je pretjerano ovakvu izjavu nazivati "idiotskom". Ja takvu reakciju smatram preuvelicavanjem. A odmah te zamisljam kao nekoga ko se na stadionu sa tribina dere "idiote", "seljacino" i slicno. Ako vam je normalno to ovdje napisati, onda sto ne bi to uradili i na stadionu kad zivci rade? E vidis, od toga se ja osipam.
burek_in_space

#1649 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

kamen spoticanja wrote: pa ko kaze da je tebi zenica mrska...ne pricamo bolan o tome :-)
de jos jednom iscitaj nas dijalog na temu :D pa pokusaj shvatit sta ja paralelisem...dakle sta hocu da ti kazem

Ochigledno nisi dobru paralelu povukao, jer ja nisam nigdje rekao da mi je Zenica mrska niti sam imao bilo kakav, negativan, pristup na ovu temu. Znam ja shta hocesh ti da kazhesh, ali ti ne zhelish da vidish ono shto je jezh ovdje objashnjavao nadugo i nashiroko, i divim mu se na tome, jer ja nemam toliko zhivaca.
kamen spoticanja

#1650 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

burek_in_space wrote:
kamen spoticanja wrote: jah sinko jedan lik,dobro nije dobar...i tako...cudi me da nisi stavio i ono zvizdanje u minuti 32. protiv gane na kosevu...bas me cudi...

Zato shto je legenda FK Sarajevo, zato shto je dao nes(p)retnu izjavu.
Naravno da shvatam.
nije bolan burece zbog toga nije :roll:
decko hz semir postavi snimak na kome klinac iz doma za nezbrinutu djecu,inace mentalno bolestan,psuje dzeki mater jer mu nije dao trenerku ...i to je kao dokaz loseg tretmana koje ima nasa repka u zenici...i sad ces kazat da to nije zlonamjerno...nego je eto nespretno...jasta je...a cijelu godinu svi igraci ponavljaju ko papagaji da im zenica vise lezi...al dzaba ...treba branit svog pa makar nam i na glavu srao...
ne kontam samo zasto :roll:
Locked