Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
7cokanja

#1626 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

Obilježavanje 67. godišnjice
Ujedinjene Evrope ne bi bilo bez Bitke na Sutjesci
EU, jedinstvena politička tvorevina, nikada ne bi postala realnost da nije bilo veličanstvene pobjede savezničkih snaga u Drugom svjetskom ratu, kome su nemjerljiv doprinos dali Srbi, ali i pripadnici drugih naroda i narodnosti, izjavio je danas član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović na Tjentištu, gdje je obilježena 67. godišnjica Bitke na Sutjesci.
..hahahahaha..vid' mu spike.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
..jos je treb'o dodati "porucuje vam genocidna tvorevina".. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

..kad je "presvlacenje".. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

..ooooooooooooo, slavuje, iskreno te zalim..saosjecam sa tobom.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drndalo

#1627 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Sreca pa nemas vremena za pisanje romana, ako ti je ovo "kratak odgovor"... :evil:
Suti i trpi

#1628 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

drndalo wrote:Sreca pa nemas vremena za pisanje romana, ako ti je ovo "kratak odgovor"... :evil:
Kakav lik jbt :D :lol: :lol: :lol: :lol: ... Ne zna ni on sta prica, ne treba ga uzimat za ozbiljno. Ja mu se vise nikad necu obratit, jer je ocigledno da momku nisu sve na broju, jbg..
MrMaliJoe

#1629 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

1gorstak wrote:
Banja Luka wrote:Prije nego sto je usvojena reforma policije, Dodik je iznio svoj prijedlog reforme, cija je sustina bila sljedece: SIPA prerasta u istinsku policiju BiH, a entitetske poicije nastavljaju da egzistiraju sa simbolicnim ovlastenjima, koja se ogledaju u djelovanju u oblasti vatrogasne sluzbe i civilne zastite. Hare je to naravno odbio, a onda potpisao sporazum da policije ostaju ovakve kakve jesu...
Silajdzic jeste pogrijesio po pitanju reforme policije, ali ne zato sto je odbio prijedlog kojeg ti navodis. To sto ti spominjes uopste nije bilo na stolu, otkud ti to da je Dodik u bilo kojem trenutku podrzao smanjenje ovlastenja policije manjeg entiteta ? Na kojem je sastanku Dodik to predlozio ? Koji je medij to objavio ?

Ono sto jeste bilo ponudjeno (od strane medjunarodnog faktora) je da policije oba entiteta budu kontrolisane sa drzavnog nivoa, budzet, imenovanje kadrova, itd. Znaci ovlastenja ostaju priblizno ista, ali lanac komandovanja se proteze ka vrhu drzave (sto sada nije slucaj) Dodika su toliko izmrcvarili oko toga da je tako nesto prihvatio, ali tada Silajdzic povlaci uzasan potez i povecava listu zahtjeva. To na sto je izmrcvaren Dodik pristao a zbog pritisaka stranaca, je bila sustinska reforma i Silajdzic se nije trebao zajebavati sa tim. Razumijem ga po pitanju entitetskog glasanja i tu ga podrzavam, ali mi ovaj njegov potez oko policije nije jasan. Truba potez zbog kojeg smo (na tom dijelu fronta s velikosrbima) izgubili odlicnu sansu za napredovanje.
Ne drug, Hare je napravio jedan pogrešan korak a to je ta kobna odluka da se bavi politikom. Radončić, Tihić
i ostali muljatori uvidjeli da se svako može baviti politikom, pa što da ne .... i tako je to sve krenulo.
Meni stvarno nije jasno koliko će se vas, još ložiti, sa tom pričom kako je on veliki borac sa bošnjačke interese
jer takav ne postoji . Odakle to da se grčevito borimo da smo bosanci a u političarima tražimo da se bore za bošnjačke, i dr. interese??????
On kao i svi je borac za svoje interese što pokazuje imovinski karton.
Umjesto što se bavi pitanjem : da li ili ne otići u Beograd, za to vrijeme mogao bi posjetiti neki bliži biro za zapošljavanje pa da se spusti sa oblaka 95-te i sleti u 2010. Mogao bi posjetiti Zenicu pa malo udahnuti taj čisti zrak i popiti kahvu sa onim jaranom mitallom ili eventualno smisliti kako će za rekordnih 4 mjeseca ispuniti ono "100%evropski put" iz kampanje pa makar prekrižiti jednu stavku koju je ispunio iz revije obećanja prošlih izbora. :bih:
zavrzlama

#1630 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

Sustina sve price oko Harisa Silajdica je " da li je moralno,demokratski i dobro za BIH ono sto Haris trazi"

po meni je ispravno sve za sta se zalaze doticni...e sad to sto on trazi je kontra svega sto podrzava vecina jednog naroda je drugi par opanaka..nije do Harisa nego do satanizovanog srpskog naroda i politickog vodstva,koji Harisove namjere prevode kao antisrpski cin...zbog cinjenice da mi imamo na djelu iskrivljenu,bolesnu i nemoralnu ideologiju koju podrzava cijeli jedan narod pa MZ shodno tome podilazi velikposrskoj politici nije razlog da se Harisovi neuspjeli pokusaji rusenja tog fasizma i zla ,okarekterisu kao ubleha i neispunjuenje obecanog....Haris obecava ono sto bi trebalo biti moralna i demokratska norma zivota i reformi u BIH..nije do Harisa ,nego do onih koji se ne mogu da rastave od rezultata rata ,etnickog ciscenja i genocida...sad nastavite pljuvat po onom koji ukazuje i zeli da ponisti zlo,a relativizujte one koji nisu sposobni da budu ljudi i odreknu se zla..
Suti i trpi

#1631 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Zavrzlama, nekoliko pitanja za tebe...

Da li bi se smjeo zaklet necim svetim da bi Silajdzic zastupo srpske interese da je BiH unitarna tj. da su na vlasti Bosnjacki politicari?
Da li bi stavljo bosnjacki ispred srpskog interesa kada bi se njega pitalo?
Da si ti Srbin, da li bi vjerovo Silajdzicu nakon svih izjava koje je ispalio zadnjih 20 godina?

Stavi se u poziciju drugog da bi ga shvatio, ako ga uopste zelis shvatit, naravno.
zavrzlama

#1632 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

Suti i trpi wrote:Zavrzlama, nekoliko pitanja za tebe...

Da li bi se smjeo zaklet necim svetim da bi Silajdzic zastupo srpske interese da je BiH unitarna tj. da su na vlasti Bosnjacki politicari
Ja nisam za unitarnu BIH i srpske interese treba da stiti Ustav BIH a ne H.S
opet kazem ne treba se pitati on nego Ustav BIH
Da si ti Srbin, da li bi vjerovo Silajdzicu nakon svih izjava koje je ispalio zadnjih 20 godina?
da sam srbin,ukinuo bi ime ,obiljezje i izbacio parvoslavno iz institucialnog,prihvatio jedinstvenu policiju i onda doveo Silajdjica u polozaj da pokaze da li je istinski za ravnopravnost srba sa ostalima ili samo udara ublehu a radi samo za bosnjacke interese..ovako srpskim odbijanjem BIH i zadrzavanjem aparthejda protiv nesrba i BIH se ne daje sansa drugim da dokazu svoju iskrenost prema srbima..ja vjerujem da Haris ne mrzi srbe ,nego da mrzi rezultate onog necasnog sto srbi podrzavaju

Stavi se u poziciju drugog da bi ga shvatio, ako ga uopste zelis shvatit, naravno.
ti trebas stvoriti situaciju da ima BIH na svakom njenoim dijelu podjednako pa tek onda pitati za poziciju ovog ili onog....cim se tvoj entitet zove po imenu jednog naroda ,nemas pravo nikog nista pitati jer ti je polazna osnova goli fasizam i aparthejd..kad prihvatis BIH,odreknes se svojatanja njenih dijelova imenom,obiljezjem i krsnim slavama ,tek onda imas moralno pravo da mene i sebe stavljas u situaciju daljnjeg utvrdjivanja ko je u kakvoj poziciji..dotle..

problem je sto imamo srpske/hrvatske /bosnjacke interese a nemamo svi zajedno Bosansko-Hercegovacki interes...

srbi u BIH su ratovali da nestane BIH,protjeraju sve bosansko iz dijela kojeg su zacrtali kao srpski,i srbi kao narod su stvorili situaciju da imaju samo srpski interes i druge primorali da imaju svoje interese...

ti ne razumijes da se podudaraju Bosansko-Hercegovacki interesi sa interesom bosnjaka kao naroda i to nije unitarizam....nego je u pitanju satanizacija srpskog naroda od strane velikosrba iz srbije,gdje se zalaganje bosnjaka za BIH prikazalo istim kao zelja za unitarizacijom u kojoj ce bosnjaci brojcanoscu(jedan covjek jedan glas)politicki stvoriti nepodnosljivu atmosferu za srbe...

evo ti primjer da nije istina da postoje strahovi srba u BIH..imaju pola BIH etnicki ociscene,kompletnu politicku i policijsku vlast...imaju entitet unitarizovan od najunitaristickije drzave u svijetu...sta sad smeta srbima prihvatiti BIH a odreci se imenom,obiljezjem i krsnim slavama svojatanja to pola BIH...cim se srbi ne odricu ovog navedenog,znaj da nisu ratovali za neka svoja prava u drzavi gdje su bosnjaci najbrojniji ,nego da sruse drzavu i njen dio pripoje srbiji...srbi su sami sebi neprijatelji jer sve rade na omalovazavanju o unistenju sopstvene drzave jer ne vjeruju, niti im velikosrbi dozvoljavaju da je opstanak BIH moguc..srbi u BIH (njih 80%) ne vjeruje u opstanak BIH,jer smatraju da ce na kraju svojim opstrukcijama iste dovesti do njene podjele jer ne mogu da podnesu moralni,strateski i ideoloski poraz jer su ratovali protiv drzave u kojoj danas zive...

srbi ne vjeruju sami sebi niti su raskrstili sa samim sobom a Haris Silajdjic im dodje samo kao alibi da ne mogu kao da dodju sebi i rasciste neke stvari..
Suti i trpi

#1633 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Manje vise se slazem sa tobom kao i sa vecinom tvojih istomisljenika, ali se ne slaemo oko pristupa. Ti mislis da je Silajdzicev NAPADACKI pristup dobar, a ja mislim da je kontraproduktivan. Bez obzira kakve su vrijednosti strana, da bi postigo nesto MORAS ga postovat, inace od dogovora nema nista. Amerika je toliko mocna drzava pa opet nema napadacku retoriku kakvu ima Silajdzic. Jos jednom ponavljam, dok politicari iz Sarajeva plju vatru na RS i njene zvanicnike, nista se na bolje ne moze promjenit, samo moze biti gore. Takvim stavom se ne mogu ukinuti 'aparthejd i fasizam', mogu se samo ucvrstit. Neko je spomeno Mendelu i to je odlican primjer kako treba radit. Da li bi se aparthejd u JAR ikad ukino da je Mendela pljuvo vatru na rasiste? Nebi nikad. U tome je poenta cijele moje price.
zavrzlama

#1634 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

Suti i trpi wrote:Manje vise se slazem sa tobom kao i sa vecinom tvojih istomisljenika, ali se ne slaemo oko pristupa. Ti mislis da je Silajdzicev NAPADACKI pristup dobar, a ja mislim da je kontraproduktivan. Bez obzira kakve su vrijednosti strana, da bi postigo nesto MORAS ga postovat, inace od dogovora nema nista. Amerika je toliko mocna drzava pa opet nema napadacku retoriku kakvu ima Silajdzic. Jos jednom ponavljam, dok politicari iz Sarajeva plju vatru na RS i njene zvanicnike, nista se na bolje ne moze promjenit, samo moze biti gore. Takvim stavom se ne mogu ukinuti 'aparthejd i fasizam', mogu se samo ucvrstit. Neko je spomeno Mendelu i to je odlican primjer kako treba radit. Da li bi se aparthejd u JAR ikad ukino da je Mendela pljuvo vatru na rasiste? Nebi nikad. U tome je poenta cijele moje price.
ja govorim da ono sto trazi Silajdjic je moralno,demokratsko i opsteprihvatljivo...po tebi ispada da bi se srbi odrekli ovog protiv cega je Silajdjic ta to trazi neko drugi(npr. Bajic,Kojovic,ili bilo ko drugi)...zar je bitno ko trazi ukidanje aparthejda i fasizma,a svi zmao da je rs fasizam ,aparthed i kocnica da srbi kao narod prihvate istinski BIH..ne tjera srbe od BIH Silajdjic,nego velikosrpska politika kojoj BIH nije ni u snu snova drzava koja treba da nastavi svoj kontuinitet kao normalna drzava...

evo nek srbi sad zatraze od bosnjaka koju god hoce politicku garnituru kod bosnjka a da se odreknu svojatanja rs-a za srpski eskluzivitet i prihvate BIH kao svoju drzavu"vjeruj da bi bosnjaci u oktobru njih 90% dalo glas toj opciji"

vjerujem da bi se i sam Silajdjic povukao sa funkcije...opet ti kazem,srpsku politiku ne interesuje nikakav napredak BIH,njima su ovo kljucne stvari:

a) zadrzati rs kao iskljucivo srpski eskluzivitet i sprijeciti jaci povratak u isti..
b) generacije srba koje dolaze odgajati tako da im je srbija drzava,rs dio mrske drzave(BIH) koji ceka pripajanje srbiji..
c) odrzavati tenzije i ukazivati da je suzivot i BIH nemoguca misija..

problem je sto mnogi srbi uvidjaju da su nemocni da se bore protiv velikosrpske politike,pa izlaz vide u tome da drugi prihvate tu velikosrpsku politiku,jer ako drugi nastave borbu protiv velikosrba da ce na kraju srbi kao narod platiti najvecu cijenu(Bajic je to prvi uvidio)
Last edited by zavrzlama on 14/06/2010 17:48, edited 2 times in total.
MrMaliJoe

#1635 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Da li bi se smjeo zaklet necim svetim da bi Silajdzic zastupo srpske interese da je BiH unitarna tj. da su na vlasti Bosnjacki politicari?

Malu ću te ispraviti . Nije zastupo nego je zastupao a ovo stavljo neka ti bude domaći zadatak i malo me podsjećaš na Pandu po gramatičkim greškama ali nema veze.
Tu šatrologiju o kojoj ti pričaš, je upravo Hare100% zastupao i zbog te šatrologije ekonomija BIH je u nikad gorem stanju a nezaposlenih nije bilo nikad više. A interes i srba i hrvata i bošnjaka pa i svih ostalih je da živimo bolje. Niti je dobio Bosnu 100% niti mi živimo bolje što je potpuno različito od onoga od čega živi garnitura 100% i ostala klapa koja samo zna da mašta i naklapa. Priznajem da političari moraju biti malo demagozi ali toliko je zaista previše.
Last edited by MrMaliJoe on 14/06/2010 19:39, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#1636 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

MrMaliJoe wrote:

Malu ću te ispraviti . Nije zastupo nego je zastupao a ovo stavljo neka ti bude domaći zadatak i malo me podsjećaš na Pandu po gramatičkim greškama ali nema veze.
Tu šatrologiju o kojoj ti pričaš, je upravo Hare100% zastupao i zbog te šatrologije ekonomija BIH je u nikad gorem stanju a nezaposlenih nije bilo nikad više. A interes i srba i hrvata i bošnjaka pa i svih ostalih je da živimo bolje. Niti je dobio Bosnu 100% niti mi živimo bolje što je potpuno različiti od onoga od čega živi garnitura 100% i ostala klapa koja samo zna da mašta i naklapa. Priznajem da političari moraju biti malo demagozi ali toliko je zaista previše.
Mrsko mi stavljat apostrof i pisat zastup'o, stavlj'o, je l'... Inace, pisem onako kako govorim. Da li si pismen u zivoj komunikaciji, kao sto si pismen virtualno (je l kazes 'dje si' ili 'gdje si' :D )? Od sada pazi kako pises, svaka greska ce biti uocena i bices postavljen na stub srama :D .

Slazem se sa ostatkom teksta...
1gorstak

#1637 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Da ponovim, Silajdzic je kao pojava nebitan, nebitan je Dodik, nebitni su Covic i Tihic, bitno je koliko neka politicka inicijativa jaca, odnosno slabi drzavu. Kroz tu prizmu treba gledati svaki potez svakog politicara, te je zato sasvim moguce po nekom se pitanju sloziti sa Martinom Raguzom, a razici se u stavovima sa njim po drugim pitanjima, sasvim je moguce sloziti se sa Tihicem ili Silajdzicem, pa i Dodikom po odredjenom pitanju, a razici se po drugim pitanjima. Insistirati da se svaka inicijativa nekog politicara odbaci je ludost, sljepilo, a objektivan covjek ne bi trebao biti ovca.

Ja evo podrzavam Silajdzicev zahtjev za ogranicavanjem entitetskog glasanja (a to podrzavaju i Vasington i Brisel), ali ne podrzavam ovu glupost sa popisivanjem dijaspore. Dijasporu popisuju zemlje u kojim ta dijaspora zivi pa tu infantilnu inicijativu tumacim kao zatezanje kako bi Dodik popustio po pitanju promjene etnickog kljuca. Ali i kao takav takticki potez, inicijativa je losa jer se istom muti vodu. Zasto bih ja zbog svoje podrske ogranicavanju entitetskog glasanja slijepo podrzavao Silajdzica u svemu .... i obrnuto, zasto bih ja zbog njegove gluposti sa reformom policije odbacivao sve njegove stavove ?
exliberal

#1638 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal »

Problem kod Harisa sto, odkad je politicar, nijednim svojim stavom ili potezom nije pokusao da se priblizi srbima i hrvatima. Uvijek je bilo ignoratan da nekazem neprijateljski raspolozen i dokle god se on bude tako ponasao i dokle god bude biran kao politicar srbi i hrvati ce se odmicat od Sarajeva.
1gorstak

#1639 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

exliberal wrote:Problem kod Harisa sto, odkad je politicar, nijednim svojim stavom ili potezom nije pokusao da se priblizi srbima i hrvatima. Uvijek je bilo ignoratan da nekazem neprijateljski raspolozen i dokle god se on bude tako ponasao i dokle god bude biran kao politicar srbi i hrvati ce se odmicat od Sarajeva.
Da, mislim da bi Silajdzic (a i Lagumdzija ili Tihic) uradio puno vise za multietnicku drzavu za koju kaze da se bori da je vise prisutan na lokalnom nivou ... da svojim redovnim tribinama (koje bi odrzavao svake sedmice u gradovima sirom BiH) pojasnjava sta to on stvarno zeli. On i ne treba da pravi ustupke velikosrpskom faktoru na politickom polju i "priblizavanje" ne treba tako tumaciti, ali treba da izadje medju narod, da razjasni svoje stavove, pa ako valjaju, posten covjek ce ih prihvatiti bez obzira na etnicku pripadnost.
Hemel

#1640 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hemel »

Da ja probam odgovoriti na ova pitanja.
Haris Silajdzic nije od juce u politici. Navedi mi barem i jednu izjavu, prijetnju, komentar doticnog iz kojega se vidi da je shovinist, da zadire u prava drugih, da jednima omogucava veca prava od drugih (nemoj samo one pamflete iz manjeg entiteta kako H.S. ratni lider hoce unitarnu, jedan covjek jedan glas, Srbi ce biti preglasani, bla, bla...). Obavljao je razne funkcije u RBiH pa se ne nadje ni na kakvom spisku H. Tribunala. On zeli samo da ukloni blokade u sistemu kako bi drzava mogla da napreduje ka raznim asocijacijama. To sto se njegovi zahtjevi kose sa dijametralno suprotnim stavovima politicara iz m. entiteta, to je nesto drugo. Oni daju prednost entitetu nad drzavom. Oni imaju sistem ''jedan covjek jedan glas'' i plase se toga a plase i narod jer znaju sta se sve time moze postici. Ja sam Bosnjak i ne bih volio zivjeti u zemlji u kojoj je neko diskriminisan niti bi ikada dao glas takvom politicaru. Da ja gledam u covjeka koji nosi kriz/krst i sazaljevam ga zato sto je manjina . NE. NIKADA to ne bih volio. Naprotiv, dao bih mu i neke privilegije vise. H.S. je jos uvijek jedini politicar (malo krut) koji je ostao trn u oku ''velikosrbima'' jer sa ostalim se moze dogovarati i trgovati jos samo Silajdzica da se rijese, nema vise prepreka, trgovina moze da pocne.

Da napomenem, nikada nisam glasao za SBiH niti za H.S. ali stvari stoje tako.
vee-jay

#1641 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vee-jay »

zavrzlama wrote:
Suti i trpi wrote:Manje vise se slazem sa tobom kao i sa vecinom tvojih istomisljenika, ali se ne slaemo oko pristupa. Ti mislis da je Silajdzicev NAPADACKI pristup dobar, a ja mislim da je kontraproduktivan. Bez obzira kakve su vrijednosti strana, da bi postigo nesto MORAS ga postovat, inace od dogovora nema nista. Amerika je toliko mocna drzava pa opet nema napadacku retoriku kakvu ima Silajdzic. Jos jednom ponavljam, dok politicari iz Sarajeva plju vatru na RS i njene zvanicnike, nista se na bolje ne moze promjenit, samo moze biti gore. Takvim stavom se ne mogu ukinuti 'aparthejd i fasizam', mogu se samo ucvrstit. Neko je spomeno Mendelu i to je odlican primjer kako treba radit. Da li bi se aparthejd u JAR ikad ukino da je Mendela pljuvo vatru na rasiste? Nebi nikad. U tome je poenta cijele moje price.
ja govorim da ono sto trazi Silajdjic je moralno,demokratsko i opsteprihvatljivo...po tebi ispada da bi se srbi odrekli ovog protiv cega je Silajdjic ta to trazi neko drugi(npr. Bajic,Kojovic,ili bilo ko drugi)...zar je bitno ko trazi ukidanje aparthejda i fasizma,a svi zmao da je rs fasizam ,aparthed i kocnica da srbi kao narod prihvate istinski BIH..ne tjera srbe od BIH Silajdjic,nego velikosrpska politika kojoj BIH nije ni u snu snova drzava koja treba da nastavi svoj kontuinitet kao normalna drzava...

evo nek srbi sad zatraze od bosnjaka koju god hoce politicku garnituru kod bosnjka a da se odreknu svojatanja rs-a za srpski eskluzivitet i prihvate BIH kao svoju drzavu"vjeruj da bi bosnjaci u oktobru njih 90% dalo glas toj opciji"

vjerujem da bi se i sam Silajdjic povukao sa funkcije...opet ti kazem,srpsku politiku ne interesuje nikakav napredak BIH,njima su ovo kljucne stvari:

a) zadrzati rs kao iskljucivo srpski eskluzivitet i sprijeciti jaci povratak u isti..
b) generacije srba koje dolaze odgajati tako da im je srbija drzava,rs dio mrske drzave(BIH) koji ceka pripajanje srbiji..
c) odrzavati tenzije i ukazivati da je suzivot i BIH nemoguca misija..

problem je sto mnogi srbi uvidjaju da su nemocni da se bore protiv velikosrpske politike,pa izlaz vide u tome da drugi prihvate tu velikosrpsku politiku,jer ako drugi nastave borbu protiv velikosrba da ce na kraju srbi kao narod platiti najvecu cijenu(Bajic je to prvi uvidio)
sve :thumbup: samo ne znam da li je boldirano isto :thumbup: ali nije tema...
exliberal

#1642 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal »

1gorstak wrote:
exliberal wrote:Problem kod Harisa sto, odkad je politicar, nijednim svojim stavom ili potezom nije pokusao da se priblizi srbima i hrvatima. Uvijek je bilo ignoratan da nekazem neprijateljski raspolozen i dokle god se on bude tako ponasao i dokle god bude biran kao politicar srbi i hrvati ce se odmicat od Sarajeva.
Da, mislim da bi Silajdzic (a i Lagumdzija ili Tihic) uradio puno vise za multietnicku drzavu za koju kaze da se bori da je vise prisutan na lokalnom nivou ... da svojim redovnim tribinama (koje bi odrzavao svake sedmice u gradovima sirom BiH) pojasnjava sta to on stvarno zeli. On i ne treba da pravi ustupke velikosrpskom faktoru na politickom polju i "priblizavanje" ne treba tako tumaciti, ali treba da izadje medju narod, da razjasni svoje stavove, pa ako valjaju, posten covjek ce ih prihvatiti bez obzira na etnicku pripadnost.
ja sam jednom napisao da Silajdjic cijelo vrijeme prica 100% a nijednom nije otisao u zapadnu hercegovinu ili rs pa da tamo kaze evo me ja sam taj sto kazete da jede krscansku nejac....ajde pitaje me sta vas interesuje...jok
sav njegov je interes je striktno vezan za bosnjake i onda neki seljak iz rs ili hz sabere u glavi da se on brine za 100% bosnjacku bih i onda glasaj za svoje koji kontriraju tom istom harisu....znam da mnogi nevole tihica na ovom forumu ali ajde realno kako bi dodik ili neki tvrdokoras iz zapadne hercegovine mogao parirat tihicu?....nikako jer sa tihicevom pricom i politikom nestaje potreba za dodikom i co.
drndalo

#1643 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Jel' moguce da se vise ne sjecate zadnjih izbora...? Kad se Hare frisko vratio iz Stambola/Carigrada/Konstantinopolja, iz kojeg nije godinama dolazio duze nego na par dana, da odrzi predavanje pred "Krugom 99" ili Vijecem Kongresa Bosnjackih intelektualaca... A sve to da nas povede u 100% buducnost, i otvori nam oci... Slucajno ? Jasta, odavno ne vjerujem u slucajnosti...

Pa 6 mjeseci prije tih izbora, ni jedno iole ozbiljno istrazivanje biraca ni Harisu ni Miloradu nisu davali ni 10% glasova... Kad, ne lezi vraze, poce Hare:"Ja cu ukinuti Republiku Srpsku!", na to ce Milorad-Mico:"Ko ce ukinuti Republiku Srpsku? Haris!? Ma ja cu ukinuti BiH!"... Prodje par mjeseci bubanja u svim sredstvima informisanja ovih njihovih dubokih misli, i vidi sta bi, dobise obojica 3-4x vise glasova nego su i optimisti oko njih ocekivali...

Pametno zamisljeno, odlicno dogovoreno, superiorno izvedeno, to im moram priznati... Dobitna formula, pa zasto je mjenjati... I "udri mujo u tarabe" vec godinama, ista prica, ovce su jos spremne na sisanje, i jos stoje u redovima, zeljne kontakta sa cobanovim makazama... :run:
MrMaliJoe

#1644 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

1gorstak wrote:Da ponovim, Silajdzic je kao pojava nebitan, nebitan je Dodik, nebitni su Covic i Tihic, bitno je koliko neka politicka inicijativa jaca, odnosno slabi drzavu. Kroz tu prizmu treba gledati svaki potez svakog politicara, te je zato sasvim moguce po nekom se pitanju sloziti sa Martinom Raguzom, a razici se u stavovima sa njim po drugim pitanjima, sasvim je moguce sloziti se sa Tihicem ili Silajdzicem, pa i Dodikom po odredjenom pitanju, a razici se po drugim pitanjima. Insistirati da se svaka inicijativa nekog politicara odbaci je ludost, sljepilo, a objektivan covjek ne bi trebao biti ovca.

Ja evo podrzavam Silajdzicev zahtjev za ogranicavanjem entitetskog glasanja (a to podrzavaju i Vasington i Brisel), ali ne podrzavam ovu glupost sa popisivanjem dijaspore. Dijasporu popisuju zemlje u kojim ta dijaspora zivi pa tu infantilnu inicijativu tumacim kao zatezanje kako bi Dodik popustio po pitanju promjene etnickog kljuca. Ali i kao takav takticki potez, inicijativa je losa jer se istom muti vodu. Zasto bih ja zbog svoje podrske ogranicavanju entitetskog glasanja slijepo podrzavao Silajdzica u svemu .... i obrnuto, zasto bih ja zbog njegove gluposti sa reformom policije odbacivao sve njegove stavove ?
Drug sahvati jednu stvar, kada uđemo u EU neće biti entitetskih linija. Razumiješ !!!! Nema granica ! Samo je bitno sa kakvim pregovaračkim pozicijama ćemo ući u EU, kao Slovenija ili kao Albanija ! Ovi koji vladaju već dugo, dugo, vremena žele da privatiziraju još ono malo što ima i onda svi redom idu u penziju, a baš su sebi lijepo povećali penzije. I ja bih vjerovao Haretu da je barem za ove 4 godine uradio barem nešto osim što se bavio demagogijom, a demagogija je šarena laža. I naravno da nije on jedini. Sve te šarene laže o Ustavima, entitetskim glasanjima i sličnom je zapravo prekrivanje realnosti o tome da se ne radi ništa !!! Preporučujem ti izvrsnu knjigu : Noam Chomsky " Mediji, propaganda i sistem " (http://www.elektronickeknjige.com/) pa ćeš vidjeti kako AMERI manipulraju sa širokim narodnim masama. Doduše naši su mala maca ali u tome je ironija. :bih:
rahmanjin

#1645 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

1gorstak wrote:
Ja zaista ne mogu da razumijem kad kazes da Haris objasni za sta se bori. Jeli digao glas protiv diskriminacije u FBiH gdje ima uticaj? Jesu li po ustavu FBiH raspoređene 6 najviših funkcija, a on je u vlasti i direktno utice na to? Jeli digao glas sto je dom naroda FBiH dugi niz godina radio nelegalno, odnosno da nije bio popunjen sa kvotom jednog konstutivnog naroda? Jel podigao glas protiv Arzije? Hoce sada da posjeti Jurisica, naravno pred izbore, pa sta je radio prije covjek je vec godinama u zatvoru i nije mu padalo napamet da pomjeri prst da bilo sta uradi. On i normalna BiH ne idu zajednoo nikako.
ibizza

#1646 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

Srbija popustila: Ilija Jurišić će biti prebačen u BiH!?
14. 06. 2010. • 23:15 S. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
image Ilija Jurišić / 24sata.info

*** SPAM *** - Vlasti Srbije i Bosne i Hercegovine ispituju mogućnosti da Ilija Jurišić bude prebačen u BiH na izdržavanje preostale zatvorske kazne, prenosi srbijanski list "Danas", pozivajući se na diplomatske izvore.

U Ministarstvu pravde Srbije i Ministarstvu vanjskih poslova BiH "Glasu Srpske" nisu mogli da potvrde ovu informaciju.

"Ministarstvo pravde Srbije ne može komentarisati ovu informaciju, s obzirom na to da je postupak pred apelacionim sudom. Da bismo mogli govoriti o prebacivanju Jurišića u BiH za izdržavanje preostale kazne, za to mora da postoji pravosnažna odluka", rekli su.

U Ministarstvu pravde BiH kazali su da izjavu o ovome niko ne može dati do petka.

Ilija Jurišić je osuđen u Beogradu u septembru 2009. godine na 12 godina zatvora, u procesu okrivljenima za ubistva vojnika JNA prilikom povlačenja iz Tuzle, 1992. Kaznu izdržava u Centralnom zatvoru u Beogradu.

List "Danas" piše da su "srpske vlasti sklone pozitivnom rješenju slučaja, prebacivanju Jurišića u BiH, ali se pomno ispituju sve pravne nijanse i moguće političke reperkusije".
mustang

#1647 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mustang »

Hemel wrote:

Da ja probam odgovoriti na ova pitanja.
Haris Silajdzic nije od juce u politici. Navedi mi barem i jednu izjavu, prijetnju, komentar doticnog iz kojega se vidi da je shovinist, da zadire u prava drugih, da jednima omogucava veca prava od drugih (nemoj samo one pamflete iz manjeg entiteta kako H.S. ratni lider hoce unitarnu, jedan covjek jedan glas, Srbi ce biti preglasani, bla, bla...). Obavljao je razne funkcije u RBiH pa se ne nadje ni na kakvom spisku H. Tribunala. On zeli samo da ukloni blokade u sistemu kako bi drzava mogla da napreduje ka raznim asocijacijama. To sto se njegovi zahtjevi kose sa dijametralno suprotnim stavovima politicara iz m. entiteta, to je nesto drugo. Oni daju prednost entitetu nad drzavom. Oni imaju sistem ''jedan covjek jedan glas'' i plase se toga a plase i narod jer znaju sta se sve time moze postici. Ja sam Bosnjak i ne bih volio zivjeti u zemlji u kojoj je neko diskriminisan niti bi ikada dao glas takvom politicaru. Da ja gledam u covjeka koji nosi kriz/krst i sazaljevam ga zato sto je manjina . NE. NIKADA to ne bih volio. Naprotiv, dao bih mu i neke privilegije vise. H.S. je jos uvijek jedini politicar (malo krut) koji je ostao trn u oku ''velikosrbima'' jer sa ostalim se moze dogovarati i trgovati jos samo Silajdzica da se rijese, nema vise prepreka, trgovina moze da pocne.

Da napomenem, nikada nisam glasao za SBiH niti za H.S. ali stvari stoje tako.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
draganbl

#1648 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

drndalo wrote:Jel' moguce da se vise ne sjecate zadnjih izbora...? Kad se Hare frisko vratio iz Stambola/Carigrada/Konstantinopolja, iz kojeg nije godinama dolazio duze nego na par dana, da odrzi predavanje pred "Krugom 99" ili Vijecem Kongresa Bosnjackih intelektualaca... A sve to da nas povede u 100% buducnost, i otvori nam oci... Slucajno ? Jasta, odavno ne vjerujem u slucajnosti...

Pa 6 mjeseci prije tih izbora, ni jedno iole ozbiljno istrazivanje biraca ni Harisu ni Miloradu nisu davali ni 10% glasova... Kad, ne lezi vraze, poce Hare:"Ja cu ukinuti Republiku Srpsku!", na to ce Milorad-Mico:"Ko ce ukinuti Republiku Srpsku? Haris!? Ma ja cu ukinuti BiH!"... Prodje par mjeseci bubanja u svim sredstvima informisanja ovih njihovih dubokih misli, i vidi sta bi, dobise obojica 3-4x vise glasova nego su i optimisti oko njih ocekivali...

Pametno zamisljeno, odlicno dogovoreno, superiorno izvedeno, to im moram priznati... Dobitna formula, pa zasto je mjenjati... I "udri mujo u tarabe" vec godinama, ista prica, ovce su jos spremne na sisanje, i jos stoje u redovima, zeljne kontakta sa cobanovim makazama... :run:
Dobar post :thumbup:
nokia6170

#1649 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nokia6170 »

bermiin wrote:Srbija popustila: Ilija Jurišić će biti prebačen u BiH!?
14. 06. 2010. • 23:15 S. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
--- SPAM --- PHOTO
image Ilija Jurišić / --- SPAM ---

*** SPAM *** - Vlasti Srbije i Bosne i Hercegovine ispituju mogućnosti da Ilija Jurišić bude prebačen u BiH na izdržavanje preostale zatvorske kazne, prenosi srbijanski list "Danas", pozivajući se na diplomatske izvore.

U Ministarstvu pravde Srbije i Ministarstvu vanjskih poslova BiH "Glasu Srpske" nisu mogli da potvrde ovu informaciju.

"Ministarstvo pravde Srbije ne može komentarisati ovu informaciju, s obzirom na to da je postupak pred apelacionim sudom. Da bismo mogli govoriti o prebacivanju Jurišića u BiH za izdržavanje preostale kazne, za to mora da postoji pravosnažna odluka", rekli su.

U Ministarstvu pravde BiH kazali su da izjavu o ovome niko ne može dati do petka.

Ilija Jurišić je osuđen u Beogradu u septembru 2009. godine na 12 godina zatvora, u procesu okrivljenima za ubistva vojnika JNA prilikom povlačenja iz Tuzle, 1992. Kaznu izdržava u Centralnom zatvoru u Beogradu.

List "Danas" piše da su "srpske vlasti sklone pozitivnom rješenju slučaja, prebacivanju Jurišića u BiH, ali se pomno ispituju sve pravne nijanse i moguće političke reperkusije".
Sve dok presuda ne postane pravomocna i izvrsna, prebacivanje nije moguce. Znacemo na jesen u svakom slucaju Ilijinu sudbinu.
softly

#1650 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Srbija popustila:
Ilija Jurišić će biti prebačen u BiH!?
14. 06. 2010.

Vlasti Srbije i Bosne i Hercegovine ispituju mogućnosti da Ilija Jurišić bude prebačen u BiH na izdržavanje preostale zatvorske kazne, prenosi srbijanski list "Danas", pozivajući se na diplomatske izvore.
Zayeban ovaj Haris pravo!
Post Reply