Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
braca

#1626 Re: Policija

Post by braca »

test01 wrote:ok,fala.
-to je zloupotreba ovlasti?? takva prijava koju ti navodis.
da li znas za koja djela te moze zadrzat u pritvoru,a za koja ne? mora te isti dan pustit.
Ne znam te stvari, to ces morati potraziti na nekoj drugoj adresi, samo znam da se svakome moze dogoditi problem - primjer je saobracajna nesreca i svasta nesto - pa za svaki slucaj imam u adresaru tri broja moja tri velika prijatelja, advokata, nikad ne znas koji ce biti nedostupan bas u trenutku kada ti treba. Uzmi u ruku jbga 50 KM i otidji kod advokata po savjet, a mozes i u neku od privatnih detektivskih agencija.

@Tercijus: svako prijetnju shvatam ozbiljno, ni jednu ne potcjenjujem, pa sam na prvu ruku odmah "poletio" i ucinio copy-and-paste svih mojih postova, da se neki na "zagube", ili da neki ne dobiju cudan sadrzaj...

I jos jednom, po ko zna koji put, ja ne pisem protiv policije, jer nisam kriminalac, vec protiv nerada policije, jer mi policija - moralna i profesionalna - kao takva, treba!..poz i tebi.. 8)
vjesticanametli

#1627 Re: Policija

Post by vjesticanametli »

policija u la benevolenciji :-D svaka cast na ljubaznosti danas :thumbup: hvala
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1628 Re: Policija

Post by Chmoljo »

braca wrote: Vidis, ti si bolestan lik, smeta ti kada pisem(o) protiv policije, smeta ti kada pisem(o) afirmativno o policiji kao u mome prethodnom postu, pa zaista nije ni cudo sto postoje onoliki silni vicevi, sto vas zovu svim onim nazivima, a za mene sam siguran da kada okrenem ledja da mi niko ne daje nazive i imena kakva vi dobijate. Svakom prema zaluzi. Cudan li si ti, evo kazem treba policiji pomoci finansijski da se opremi i oporavi, ali prije toga prvo eliminisati neradnike, parazite i korumpirane. Onaj dio o pomoci policiji sigurnio je pozitivan, tu nema dileme, i ne vjerujem da bi ti to smetalo, nego nekako mi se cini da ti je zasmetalo kada sam rekao da prije toga treba protjerati neradnike, paratize i korumpirane, kao da si se ti nasao u tome. Ma, ne boj se, nece biti nista od toga, barem ne za sada, mada je Hrvatska vec odavno mnoge stvari uredila pa se nadam da ce sa i nama ta sreca osmijehnuti. 8)
braca wrote:Reakcija na akciju, ja NIKOGA, apsolutno nikoga ne vrijedjam.
tvoja drskost ne poznaje granice. idući put ovako nastupi i trajni ti je. za sad je "samo" mjesec dana.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» braca
cigara

#1629 Re: Policija

Post by cigara »

Muriji (prasinarima) treba uvesti solidne kondicione treninge da povecaju fizicku spremu i da smanje trbuhe.
Gledam ove prasinare, 90% njih ne moze sebe zastiti kamo li nekog drugog
no_crnjak

#1630 Re: Policija

Post by no_crnjak »

Tercius wrote:
braca wrote:NE! Treba policiji dati tri puta vise, tu nema sekunde dileme, ali PRIJE TOGA protjerati parazite, neradnike i korumpirane. Zasto se niko ne zali na specijalce? Zato jer ih vodi castan covjek (da ne bude nesporazuma, ne kazem da druge vode necasni, jer ja pojma nemam ko ih vodi, ali znam da ove vodi castan lik).
Ti znas ko se na koga zali il ne zali ? :D Na koga se zale pitari kad god izigravaju koje kakve green street hooligane ??? Ti savjesni građanine nemas pojma vise o cemu lupetas na ovom forumu.Kontas.

ja kao pitar...u Visokom,Širokom,Zenici,Traviku,Tuzli...se zalim na policiju,a nikakvih green street fora nije bilo...
citam te,i u vecini slucajeva si u pravu....al zaobidji ti pitare...nisi bio,ne znas...recimo da sam bio na ovim tekmama i znam sta se desavalo.

pozdrav
Tercius

#1631 Re: Policija

Post by Tercius »

Editovano, izvinjavam se.Poz.
Rauber

#1632 Re: Policija

Post by Rauber »

Mozel policija ista motoristima sto se trkaju kroz titovu :x kad god izadjem navecer, jedni te isti po nekoliko puta prolete po 150 na sat od vjecne pa do bbi-a ?
Nemoguce da se niko nije zalio, vidim ima tu i male djece u setnji koja se istraumira od onog zvuka, nemoguce da se niko od roditelja nije zalio, ili od stanara, pa majku mu ima valjda i neki policajac u civilu sto seta pa valjda je normalno da sutra na smjeni prenese kolegama,sefovima ili kome vec.
Il su oni mahalci za policiju krupne ribe, treba valjda prvo nas sitne ganjati za pojas. :roll:
vnm

#1633 Re: Policija

Post by vnm »

naravno da je lakse sitne ganjati.
prvo, jer nemaju stele ko glavonje sto se trkaju, pa ne mogu najebati ako slucajno zapisu kojeg.
drugo, jer su sporiji pa ih je lakse uhvatiti. ko ce se peglati da ganja likove koji ubrzaju na 150 za nekoliko sekundi (ocigledno ne oni koji se za to placaju).
MAN-lion's coach

#1634 Re: Policija

Post by MAN-lion's coach »

Rauber wrote:Mozel policija ista motoristima sto se trkaju kroz titovu :x kad god izadjem navecer, jedni te isti po nekoliko puta prolete po 150 na sat od vjecne pa do bbi-a ?
Nemoguce da se niko nije zalio, vidim ima tu i male djece u setnji koja se istraumira od onog zvuka, nemoguce da se niko od roditelja nije zalio, ili od stanara, pa majku mu ima valjda i neki policajac u civilu sto seta pa valjda je normalno da sutra na smjeni prenese kolegama,sefovima ili kome vec.
Il su oni mahalci za policiju krupne ribe, treba valjda prvo nas sitne ganjati za pojas. :roll:
Teško da išta mogu,odnosno mogu, ali ne smiju ili neće,nije samo Titova nego čitavo Sarajevo izloženo histeriji komadima budala na motorima. :run:
Moto GP 24 sata po Sarajevu.
koBRE dabre

#1635 Re: Policija

Post by koBRE dabre »

pored motora se mogu dodati i auta
nije ni njih malo koji zagasaju u titovoj
AS_sa

#1636 Re: Policija

Post by AS_sa »

ti sto vozaju motore to su neke vise lole, kojima policija nista ne smije .... ja da tako krenem od vjecne vatre do BBI-a .. uhvatili bi me vec kod skretanja za dalmatinsku ... :lol:
lajkujMe

#1637 Re: Policija

Post by lajkujMe »

AS_sa wrote:ti sto vozaju motore to su neke vise lole, kojima policija nista ne smije .... ja da tako krenem od vjecne vatre do BBI-a .. uhvatili bi me vec kod skretanja za dalmatinsku ... :lol:
Pa sta nam onda preostaje? Dosta puta sam razmisljao da li da uzmem kamen i gadjam te bikere fakati ne bi mi bilo zao da ih gadjam pa nek umiru.
cigara

#1638 Re: Policija

Post by cigara »

lajkujMe wrote:
AS_sa wrote:ti sto vozaju motore to su neke vise lole, kojima policija nista ne smije .... ja da tako krenem od vjecne vatre do BBI-a .. uhvatili bi me vec kod skretanja za dalmatinsku ... :lol:
Pa sta nam onda preostaje? Dosta puta sam razmisljao da li da uzmem kamen i gadjam te bikere fakati ne bi mi bilo zao da ih gadjam pa nek umiru.
Nisu normalni, pogotovo ona prculadija idioti na onim pederskim skutercicima, kad mi pocne skakutati oko auta, ono 60 na sat uz Boziju pomoc moze, ono uhvati da se gura na semaforu.
Ja sam nedavno tolko pobudalio da sam frajera zaganjao autom, kod muzeja prije autobuske ima ono malo prosirenje od mozda metar, uletio mi tu hajvan da me pretekne zamalo ga nisam izvrnuo (pa da robijam debila), zaganjam ga i on samo na raskrsnici naglo kroz crveno pobjegne prema Vrbanji.
Tercius

#1639 Re: Policija

Post by Tercius »

Preblaga kaznena politika pravosudja.Thats all.
cappy_tempo

#1640 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

bijelo crni motor marke blage nema moze biti yamaha al jedan jedini bijelo crni motor redovno gasa i redovno na zadnjem vozi od pofalica do mupa gdje stane na semafor i onda opet po gasu. neki dan frajer kod pmf-a digo motor na zadnji ali nije toliko brzo isao i golf 2 mu izleti ili se frajer prestrojavo uglavnom ovaj sa motorom ga opali i padne. nije nista ozbiljno bilo i dok je policija pisala izvjestaj dvojica na motorima su proletili kao da ih nema i naravno jedan od te dvojice je bio bijelo crni motor.

prije par sedmica specijalci krenuse za nekim glavonjom na motoru u 12 popodne i frajer ih zajebavo do marijin dvora gdje mu je valjda dosadilo vise i fisno po gasu kad nakon 2min mrtav hladan ode prema ilidzi i to bez nekog pretjeranog gasanja :D ,a cuh da oni policajci na motorima ne smiju ganjati ove ne zbog zakona,zasto su mangupi nego ne smiju goniti preko 100 i nesta jer ih je strah i to cuh od jarana koji zna jednog frajera sto goni ove motore.
photo

#1641 Re: Policija

Post by photo »

policija ima naredbu da ne ganja ljude po gradu (ove trkace) jer je preveliki rizik da im neko izleti na nekoj raskrsnici, moze uzrokovati mrtve i teske povrede. logika je da ce trkaci brze voziti ako je pod potjerom nego ako se kurci. zato hvataju one koji koji ne voze brzo i koje mogu relativno lako uhvatiti. ovi "trkaci" se hvataju po broju registracije, snimanjem sa kamera po raskrsnicama i iz neobiljeznih, civilnih, vozila.
KENJAC

#1642 Re: Policija

Post by KENJAC »

Ih dolazi ljeto. Sad kad dodju razbojnici iz dijaspore, sad cete vidjet kako je policija efikasna. Na 41 km/h odma "Do'arvece jesmo li umorni, moze li malo dokumenta, vi gospodine ******* malo brze vozite, jeste li vidjeli da je naseljeno mjesto....."
Necu dalje da nebih ponudio motive za ban ,ali da su svi ............
cappy_tempo

#1643 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

KENJAC wrote:Ih dolazi ljeto. Sad kad dodju razbojnici iz dijaspore, sad cete vidjet kako je policija efikasna. Na 41 km/h odma "Do'arvece jesmo li umorni, moze li malo dokumenta, vi gospodine ******* malo brze vozite, jeste li vidjeli da je naseljeno mjesto....."
izvini al dijasporu treba klepati po usima. svako ljeto najvise sudara oni izazovu. dodje iz njemacke gdje ogranicenje 40,a on vozi 20 za svaki slucaj i onda se ovdje mangupise se i gasa i jos kad ufati "kako se ono kaze ona rijec"... cenzura je dalje :D
madner

#1644 Re: Policija

Post by madner »

Pa i ja se kurcim po Njemackoj. Ne ide vozacka.
KENJAC

#1645 Re: Policija

Post by KENJAC »

cappy_tempo wrote:
KENJAC wrote:Ih dolazi ljeto. Sad kad dodju razbojnici iz dijaspore, sad cete vidjet kako je policija efikasna. Na 41 km/h odma "Do'arvece jesmo li umorni, moze li malo dokumenta, vi gospodine ******* malo brze vozite, jeste li vidjeli da je naseljeno mjesto....."
izvini al dijasporu treba klepati po usima. svako ljeto najvise sudara oni izazovu. dodje iz njemacke gdje ogranicenje 40,a on vozi 20 za svaki slucaj i onda se ovdje mangupise se i gasa i jos kad ufati "kako se ono kaze ona rijec"... cenzura je dalje :D
Nije istina, al ajd nema veze. I jos nesto... dje ti nadje ogranicenje na regionalnom putu u Njemackoj na 40 km/h a da ti ne kazem da jos postave kamere na tu brzinu. Neko te dobro prevario kad je to prico. Sesnaest godina u dijaspori i nikad ni jedne kazne nisam platio. U Bosni 25 dana godisnje i prosjek su mi tri kazne. Nikad ni jedan udes (Bogu hvala) ni tamo ni vamo! Pa ti vidi tu pricu o divljanju dijaspore.
vnm

#1646 Re: Policija

Post by vnm »

jel ovo u toku neko punjenje budzeta pred praznike? ne mozes sarajevom proci da ne vidis barem 3 ceke...
Creasy

#1647 Re: Policija

Post by Creasy »

Kazne su preblage, treba ih povecati...
zonbirile

#1648 Re: Policija

Post by zonbirile »

Creasy wrote:Kazne su preblage, treba ih povecati...
--------------------------------------------
nisu drug,na prosjećnu platu,prosjećne kazne,sad možda vam je obećan koji procenat,ali velike su-taman
Gile Šampion

#1649 Re: Policija

Post by Gile Šampion »

Policija je izgleda dobila ovlaštenja da puca u ''prekršioce'' zakona,u slučaju da krenu bježati...(prilikom legitimisanja,zaustavljanja u saobraćaju itd)
cappy_tempo

#1650 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

KENJAC wrote:
cappy_tempo wrote:
Nije istina, al ajd nema veze. I jos nesto... dje ti nadje ogranicenje na regionalnom putu u Njemackoj na 40 km/h a da ti ne kazem da jos postave kamere na tu brzinu. Neko te dobro prevario kad je to prico. Sesnaest godina u dijaspori i nikad ni jedne kazne nisam platio. U Bosni 25 dana godisnje i prosjek su mi tri kazne. Nikad ni jedan udes (Bogu hvala) ni tamo ni vamo! Pa ti vidi tu pricu o divljanju dijaspore.
nisam bukvalno mislio 40km/h,a realno pogledaj crnu hroniku i izvjestaje policije pa ces vidjeti da dijaspora najvise divlja. ima i toga da policija zaustavi jer vidi strane table pa nadju fazon da auto ne smije biti crne boje nego mora biti bijele i dobijes kaznu ali kazem ti zadji po crnoj hronici i sve ce ti se samo kazati.
Locked