Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
suljke
#1626 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pozdrav
Pregovarao sam sa jednim isporuciocem auto dijelova iz Kine.
Nasao sam neke dijelove za svoje vozilo cija je cija je cijena oko 90 dolara.
Isporucioca sam zamolio da provjeri preko koje firme bi mogla da ide isporuka za Bosnu i Hercegovinu i da to uracuna, tako da bi ja njemu platio sve.
Cijena dijelova 90 dolara + transport TNT 285 dolara ( dao mi je dvije cijene ovo je ona jeftinija ali duzi rok isporuke)
Placanje mi nudi WESTEN UINON ili Bank transferom
Sta mogu od troskova da ocekujem jos.
Dali je vec neko trgovao na ovaj nacin
Isporucioca sam zamolio da provjeri preko koje firme bi mogla da ide isporuka za Bosnu i Hercegovinu i da to uracuna, tako da bi ja njemu platio sve.
Cijena dijelova 90 dolara + transport TNT 285 dolara ( dao mi je dvije cijene ovo je ona jeftinija ali duzi rok isporuke)
- burekodsira
#1627 Re: Internet kupovina iz inostranstva
za te pare doturis jos max 50 mara i kupis original iz njemacke.suljke wrote:Pozdrav
-
kOmpir
#1628 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ima li neko iskustva sa kupovinom na Amazon.com ? Za razliku od eBay-a ja se ne mogu snaći na onom šarenom čudu. Niti gdje vidim kolika je poštarina, niti znam može li se slati u BiH. Ako neko ima iskustva s narudžbama preko Amazona molio bih da mi to malo pojasni.
-
arnes86
#1629 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zdravo
Treba mi neko ko bi mi obavio jednu transkaciju da nesto kupim sa ebay jer nemam karticu niti paypa acc pa mi se radi malog iznosa ne ispati ici sve otvoratai......Iznos je mali negdje oko 20-25 KM....Naravno kolika bi provizija Vasa provizija bila?...Hitno je!!!!!!!!!!!!!!
Javite mi se putem PM da se dogovorimo za detalje.....
Treba mi neko ko bi mi obavio jednu transkaciju da nesto kupim sa ebay jer nemam karticu niti paypa acc pa mi se radi malog iznosa ne ispati ici sve otvoratai......Iznos je mali negdje oko 20-25 KM....Naravno kolika bi provizija Vasa provizija bila?...Hitno je!!!!!!!!!!!!!!
Javite mi se putem PM da se dogovorimo za detalje.....
-
lady____
#1630 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ima li mozda neko iskustva u narucivanju vjenčanica sa eBuy-a? 
-
Dady
#1631 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Vidim da je akcija free shiping ako placas preko paypal-a na http://www.landybridal.comlady____ wrote:ima li mozda neko iskustva u narucivanju vjenčanica sa eBuy-a?
Neka je sa srecom!
- Michun
#1632 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kako koji proizvod - tek kad stavis u kosaru u i ides na checkout, ukucas/odaberes adresu onda ti izracuna postarinu ili ti kaze prodavac ne isporucuje u bih.kOmpir wrote:Ima li neko iskustva sa kupovinom na Amazon.com ? Za razliku od eBay-a ja se ne mogu snaći na onom šarenom čudu. Niti gdje vidim kolika je poštarina, niti znam može li se slati u BiH. Ako neko ima iskustva s narudžbama preko Amazona molio bih da mi to malo pojasni.
-
kOmpir
#1633 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hvala.Michun wrote:kako koji proizvod - tek kad stavis u kosaru u i ides na checkout, ukucas/odaberes adresu onda ti izracuna postarinu ili ti kaze prodavac ne isporucuje u bih.kOmpir wrote:Ima li neko iskustva sa kupovinom na Amazon.com ? Za razliku od eBay-a ja se ne mogu snaći na onom šarenom čudu. Niti gdje vidim kolika je poštarina, niti znam može li se slati u BiH. Ako neko ima iskustva s narudžbama preko Amazona molio bih da mi to malo pojasni.
-
lady____
#1634 Re: Internet kupovina iz inostranstva
hvala na info! ovaj put nije za mene, ali vjerovatno cu i ja uskoro u potraguDady wrote:Vidim da je akcija free shiping ako placas preko paypal-a na http://www.landybridal.comlady____ wrote:ima li mozda neko iskustva u narucivanju vjenčanica sa eBuy-a?
Neka je sa srecom!
- FreeSol
#1635 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zna li neko dobru stranicu za kupovinu tena, sportske me interesuju. Znam za JJB sports, tako da ako neko ima jos neku provjerenu bio bih mu mnogo zahvalan 
- vaučer
#1636 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Imao najgore internet-shopping iskustvo ikad s Kitbagom (prvi put kupovao kod njih).
Naručio dres krajem petog mjeseca. Ovaj je putovao dva puta u BIH, pa nazad iz nekih fantomskih razloga, zatim opet u BIH gdje su me klošari u sarajevskom UPS-u htjeli izmusti za 80 maraka troškova za nešto što košta 90 KM.
Nakon tog opet nazad u UK gdje mi ovi nisu isplaćivali refund preko 30 dana, pa poslije deset poziva su napokon skontali kako Paypal ne dozvoljava refund nakon tri mjeseca i poslali mi ček.
Nikad više, hvala na ničemu.
Naručio dres krajem petog mjeseca. Ovaj je putovao dva puta u BIH, pa nazad iz nekih fantomskih razloga, zatim opet u BIH gdje su me klošari u sarajevskom UPS-u htjeli izmusti za 80 maraka troškova za nešto što košta 90 KM.
Nakon tog opet nazad u UK gdje mi ovi nisu isplaćivali refund preko 30 dana, pa poslije deset poziva su napokon skontali kako Paypal ne dozvoljava refund nakon tri mjeseca i poslali mi ček.
Nikad više, hvala na ničemu.
- Michun
#1637 Re: Internet kupovina iz inostranstva
fakat su nekad grozni - meni carinili cipele od 39 funti. bljak bljak.poznanik wrote:Carinska tarifa za 2011. godinu iz Zakona o carinskoj politici BiH, kao i kompletan ZOCP su "formule" za određivanje carinske osnovice i visine stope carine. Između ostalih...sarajev_o wrote:postoji li neka formula ili cjenovnik carine u bih da znam koliko ce mi naplatiti
sad sam pisala u postu ali znam da nista necu dobiti.
- gol-man
#1638 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nemoj toga bljak , bljak,kad po zakonu se carini sve što je preko 50 KM , (u tvom slučaju 2.242976 x 39 = 87,47 KM) . Ako dostava nije besplatna , onda i na to dodaj još koju KMMichun wrote:fakat su nekad grozni - meni carinili cipele od 39 funti. bljak bljak.poznanik wrote:Carinska tarifa za 2011. godinu iz Zakona o carinskoj politici BiH, kao i kompletan ZOCP su "formule" za određivanje carinske osnovice i visine stope carine. Između ostalih...sarajev_o wrote:postoji li neka formula ili cjenovnik carine u bih da znam koliko ce mi naplatiti![]()
- Michun
#1639 Re: Internet kupovina iz inostranstva
vazi. a koliko carine na ovaj iznos. meni naplatili 47 KM. da nije malo puno?gol-man wrote:Nemoj toga bljak , bljak,kad po zakonu se carini sve što je preko 50 KM , (u tvom slučaju 2.242976 x 39 = 87,47 KM) . Ako dostava nije besplatna , onda i na to dodaj još koju KMMichun wrote:fakat su nekad grozni - meni carinili cipele od 39 funti. bljak bljak.poznanik wrote:
Carinska tarifa za 2011. godinu iz Zakona o carinskoj politici BiH, kao i kompletan ZOCP su "formule" za određivanje carinske osnovice i visine stope carine. Između ostalih...![]()
-
motorola01
#1640 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa i nije bas jer u tih 47KM imas vjerovatno onih 10KM sto ide mislim drzavi ili federaciji,onda imas sigurno posti platiti 5-10 KM onih uplatnica,pa tek onda ovaj ostatak ide na pdv i carinu..Najveci udjel,barem po meni i udio koji dolije ulje na vatru jest tih 10 KM za budzet i posta sto te odere po onim uplatnicama...Michun wrote:vazi. a koliko carine na ovaj iznos. meni naplatili 47 KM. da nije malo puno?gol-man wrote:poznanik wrote:
Carinska tarifa za 2011. godinu iz Zakona o carinskoj politici BiH, kao i kompletan ZOCP su "formule" za određivanje carinske osnovice i visine stope carine. Između ostalih...
Nemoj toga bljak , bljak,kad po zakonu se carini sve što je preko 50 KM , (u tvom slučaju 2.242976 x 39 = 87,47 KM) . Ako dostava nije besplatna , onda i na to dodaj još koju KM
-
Royale
#1641 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nisam pratio temu od pocetka i ne da mi se sada citati sve postove.. Ali evo i mog doprinosa.. www.klix.com , probao ga, ok je
pozz 
-
sitna.buranija
#1642 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kakva je carinska politika sa narucivanjem lijekova i ostalih farmaceutskih proizvoda (ima li neki vid kontrole takvih proizvoda)? Ne planiram narucivati nista sto je nelegalno u BiH 
-
Royale
#1643 Re: Internet kupovina iz inostranstva
A i da narucis nesto sto je nelegalno kaznili bi onoga koji šalje, ne tebesitna.buranija wrote:Kakva je carinska politika sa narucivanjem lijekova i ostalih farmaceutskih proizvoda (ima li neki vid kontrole takvih proizvoda)? Ne planiram narucivati nista sto je nelegalno u BiH
-
Lekica88
#1644 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ima li neko iskustva sa kupovinom preko stranice dinodirect.com? interesuje me jel' besplatna dostava za BiH, ma sve informacije za shipping.. na stranici sam vidjela da nude free shipping, ali ima nekih "zavrzlama" u vezi free s obzirom na velicinu pakleta, tako da nisam sigurna za sta vrijedi.. valjda se neko nadje, a da je kupovo preko njih.. unaprijed hvala...
- Ma.Le.Na
#1645 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pitanje 
koliko je sigurna ova stranica http://hr.strawberrynet.com
da li naplacuju carinu na narudzbu s nje?
da li je dostava zaista besplatna?
i koliko brzo dodje u SA?
hvala puno
koliko je sigurna ova stranica http://hr.strawberrynet.com
da li naplacuju carinu na narudzbu s nje?
da li je dostava zaista besplatna?
i koliko brzo dodje u SA?
hvala puno
-
Royale
#1646 Re: Internet kupovina iz inostranstva
naruci nesto od par dolara.. mislim da su OK, pise da je za cijeli svijet besplatna dostava i to mogu samo i isključivo KineziLekica88 wrote:ima li neko iskustva sa kupovinom preko stranice dinodirect.com? interesuje me jel' besplatna dostava za BiH, ma sve informacije za shipping.. na stranici sam vidjela da nude free shipping, ali ima nekih "zavrzlama" u vezi free s obzirom na velicinu pakleta, tako da nisam sigurna za sta vrijedi.. valjda se neko nadje, a da je kupovo preko njih.. unaprijed hvala...
- cappy_tempo
#1647 Re: Internet kupovina iz inostranstva
dealextreme salje besplatno i kod nas nema carina i slicnih gluposti i cijena je kao sto pise na stranici? 
-
kredenac-ac
#1648 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kupujem vec 2 godine preko interneta, i do sada sam samo 2 puta platila carinu i 2 puta taj kao pregled paketa...
vidim da neki od vas spominju da su vas zvali sa carine. ja sam samo dobijala onaj zuti papiric, odem u postu i preuzmem paket nakon sto platim. zanima me kad je tako "sve gotovo" da li postoji neka opcija da se zalim, jer mi niko nikada nije trazio racun vec ocito po slobodnoj procjeni naplate...
vidim da neki od vas spominju da su vas zvali sa carine. ja sam samo dobijala onaj zuti papiric, odem u postu i preuzmem paket nakon sto platim. zanima me kad je tako "sve gotovo" da li postoji neka opcija da se zalim, jer mi niko nikada nije trazio racun vec ocito po slobodnoj procjeni naplate...
-
shambho
#1649 Re: Internet kupovina iz inostranstva
I mene zanima sta je to sa carinom, takoder sam cula dva slucaja u posljednje vrijeme da su naplatili za stvari koje nisu prije naplacivali, i to basnoslovne cifre.. Otkud sad to i kako ide sa carinom na sta treba obracati paznju i sl ako neko zna..?
- JAL
#1650 Re: Internet kupovina iz inostranstva
/sve sto placas pise na uplatnicama (porez, takse...) carine se stvari preko 100 km (barem meni nisu nikad ispod) - preko 100 km su bile tene, mobitel, sat...za ostalo ne znam