Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Neelix

#1626 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

ok, ima smisla sto govoris, pogresan primjer sam dao.

hajde mi isto to odgovori samo sto te taj neko ne bije, nego ti prijeti nozem i trazi pare, uto ja nailazim, on me ne primjeti i i dalje ti prijeti...smijem li ga odgurnuti, scepati za ruku, reagovati nekako, ili moram zvati policiju?

sto se tice ovog drugog...naravno da te mogu privesti zbog izgovorene recenice, mogu te i uhapsiti i osuditi na osnovu toga. to se zove prijetnja, ne mogu da vjerujem da me to pitas :-)
JThomas

#1627 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

jok eto ne mogu te privesti. daj ba respo.
respo

#1628 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

@jthomas
ne mogu ako kazem uzet cu pistolj i ubiti x osobu
evo uzmimo primjer ja odem pred policajca i kazem ubit cu muju mujica kojeg sam samo vidio i znam da se tako zove ne mogu ti nista a ni privesti jer nisi u nikakvom konfliktu s njim niti bilo sta
druga je prica ako si vec imao problema s njim pa je to vec druga stvar a tu opet ne znam mogu li te privesti zbog toga
karanana

#1629 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

hahahahahaahahahaahhahaha

jos se o istoj stvari raspravlja i ista se ploca vrti kao zadnji put kad sam pogledao ovu temu. znaci nema potrebe da citam 10 stranica unazad koje sam fulio?
respo

#1630 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

Neelix wrote:ok, ima smisla sto govoris, pogresan primjer sam dao.

hajde mi isto to odgovori samo sto te taj neko ne bije, nego ti prijeti nozem i trazi pare, uto ja nailazim, on me ne primjeti i i dalje ti prijeti...smijem li ga odgurnuti, scepati za ruku, reagovati nekako, ili moram zvati policiju?

sto se tice ovog drugog...naravno da te mogu privesti zbog izgovorene recenice, mogu te i uhapsiti i osuditi na osnovu toga. to se zove prijetnja, ne mogu da vjerujem da me to pitas :-)
covjece dragi shvati da ako neko meni prijeti nozem on je vec u krivicnom dijelu
znaci konkretno mene tebe dovodi u direktnu opasnost
sta ces reci koga konkretno dovodi u opasnost onaj koji vozi brze
onoga u plavom autu je doveo u opasnost?

ovo drugo ne moze 100% osim ako vec nisi u nekom konfliktu sa tom osobom

sto opet nema veze sa saobracajem
jer u saobracajnom zakonu nijedna kazna ne odredjuje kaznu zatvora u trajanju od x godina
shvati to
nije isto prekoraciti brzinu i prijetnja nozem ili ubistvo
kako ne mozes shvatiti da postoje razlicite tezine prekrsaja ili kaznenog djela
u saobracaju su vecinom prekrsajna djela dok ovo sto navodis primjere su sve kaznena djela
respo

#1631 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

karanana wrote:hahahahahaahahahaahhahaha

jos se o istoj stvari raspravlja i ista se ploca vrti kao zadnji put kad sam pogledao ovu temu. znaci nema potrebe da citam 10 stranica unazad koje sam fulio?
ne moras vjeruj mi osim ako nisi zainteresovan za bisere :D
madner

#1632 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Neelix je presao na argumentaciju da svako ko po njemu vozi iznad neke brzine predstavlja direktnu opasnost po zivot i imovinu :D
vozač

#1633 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

ne samo 10 stranica unazad, nego ne moraš ni 10 narednih stranica da čitaš, samo zapamti koja je sad :lol:

odoh ja, valjda će se nešto riješiti preko vikenda :run:
JThomas

#1634 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

respo wrote:@jthomas
ne mogu ako kazem uzet cu pistolj i ubiti x osobu
evo uzmimo primjer ja odem pred policajca i kazem ubit cu muju mujica kojeg sam samo vidio i znam da se tako zove ne mogu ti nista a ni privesti jer nisi u nikakvom konfliktu s njim niti bilo sta
druga je prica ako si vec imao problema s njim pa je to vec druga stvar a tu opet ne znam mogu li te privesti zbog toga
imao ja slučaj i kao prekršaj ometanja javnog reda i mira i kao krivično djelo nasilničkog ponašanja. al' eto, ti me nauči da ne može.
Locked