Nego šta je sa Premingerom? Jedno vrijeme je bilo dosta dobro pivo sad ga nigdje nema naći
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1626 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa gazda jest Britanac stavio bi on i kukasti krst samo da mu poveća zaradu vjeruj mi na riječ
Nego šta je sa Premingerom? Jedno vrijeme je bilo dosta dobro pivo sad ga nigdje nema naći
- leks0504
#1627 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Danas sam otkrila ovaj proizvod http://www.vocar.ba/img/dummies/Grupa%2 ... er_003.jpg
i što se mene tiče - odličan je i interesantno mi je što se u njemu nalaze komadići kikirikija
i što se mene tiče - odličan je i interesantno mi je što se u njemu nalaze komadići kikirikija
-
StupskaBitanga
#1628 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja sam u Bingu kupio njihov keks nekakav koji je odmah završio u smeću i nažalost nakog tog iskustva od Voćara zaobilazim u širokom luku
- leks0504
#1629 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
meni je inače nekako teško pronaći dobar domaći keks.. jedino bih izdvojila Klasov Bosanski lokum ali ne znam je li to keks ili ja imam pogrešnu viziju keksa i lokumaStupskaBitanga wrote:ja sam u Bingu kupio njihov keks nekakav koji je odmah završio u smeću i nažalost nakog tog iskustva od Voćara zaobilazim u širokom luku
-
platinum1991
#1630 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Zvečevo-Lasta čajni kolutići i linđo/lindžo su meni odlični.
A i MIRA proizvodi nisu loši jeste da su u vlasništvu Kraša ali proizvode u BiH.
A Voćar proizvodi su katastrofa čak mislim da se njihov kikiriki puter proizvodi u Kini pogledaj na pakovanju piše negdje bare zadnji put kada sam gledao pisalo je.
A i MIRA proizvodi nisu loši jeste da su u vlasništvu Kraša ali proizvode u BiH.
A Voćar proizvodi su katastrofa čak mislim da se njihov kikiriki puter proizvodi u Kini pogledaj na pakovanju piše negdje bare zadnji put kada sam gledao pisalo je.
-
StupskaBitanga
#1631 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Njihov Sara keks je na tragu domaćice
-
mumy
#1632 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Lokumiii-Klas 
-
proljece101
#1633 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Jesu najbolji, i sto je najvaznije, vazda su isti, godinama..mumy wrote:Lokumiii-Klas
Meni je Vocar kikiriki puter predobar, bolji od svih koje sam probala, ne proizvodi se u Kini, vec je kikiriki uvezen iz kine, pa je jedno vrijeme tako pisalo..a naravno da nemamo domaci kikiriki
Mene zanima ovo, Bimal ima super prozivode, ali zasto nemama nikakv domaci margarin iz Bimala? Srbija ima Dijamanat i Vital, Hrvatska zvijezdu..mi nikakav...nije da ga volim, ali nekad mi treba za kolace, pa mi mrsko sto nemamo nas
-
H53I8B07
#1634 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kad će Bosna da razvija kosmonautiku i nuklearnu energiju ?
- altgr
#1635 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Isti post sam stavila i dobila odgovor da je porijeklo iz Kine. Uvjeri se i ti.leks0504 wrote:Danas sam otkrila ovaj proizvod http://www.vocar.ba/img/dummies/Grupa%2 ... er_003.jpg
- dječak sa šibicama
#1636 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Upravo.Lajavikrelac wrote:Tamno se zove Crni Đorđe i da ima 4 C i Takovski krst koji je simbol Prvog ustanka, i išao je prije prodaje pivare...al čuj kome smeta neka ga ne konzumiraholowey wrote:aha, tako isto i ono tamno sto ima cetiri c na etiketi nema veze s tim, ipak je gazda britanacsvijetli Nektar nema a o njemu se govori. Kao što sam rekao Karlovačko ima šahovnicu oduvijek pa ga popijem, Zvijezdin biljni mrs džamiju, konjak Skernderbeg albanskog orla, i ruske votke isto orla pa šta fali? Kom smeta nek obiđe....
Banalno, i zivotinjsko carstvo na etiketi ima zivotinje, pa ga vegeterijanci ipak jedu
Inace, karlovacko ima grb karlovca, a na grbu je i hrvatski grb stilizovan.
Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
-
veleno
#1637 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Glupa ti je usporedba.Vegetarijanci ili vegani ako se drže svojih principa izbjegavati će sve proizvode životinjskog porijekla ili samo ono što oni ne konzumiraju,a sigurno neće izbjegavati proizvode zato što na omotu imaju sliku simpatičnih životinjadječak sa šibicama wrote:Upravo.Lajavikrelac wrote:Tamno se zove Crni Đorđe i da ima 4 C i Takovski krst koji je simbol Prvog ustanka, i išao je prije prodaje pivare...al čuj kome smeta neka ga ne konzumiraholowey wrote:aha, tako isto i ono tamno sto ima cetiri c na etiketi nema veze s tim, ipak je gazda britanacsvijetli Nektar nema a o njemu se govori. Kao što sam rekao Karlovačko ima šahovnicu oduvijek pa ga popijem, Zvijezdin biljni mrs džamiju, konjak Skernderbeg albanskog orla, i ruske votke isto orla pa šta fali? Kom smeta nek obiđe....
Banalno, i zivotinjsko carstvo na etiketi ima zivotinje, pa ga vegeterijanci ipak jedu
Inace, karlovacko ima grb karlovca, a na grbu je i hrvatski grb stilizovan.
Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
Što se tiče tog pića sa obilježjem na ambalaži pod kojim su počinje mnogobrojni zločini u ovoj zemlji,a i šire.Po meni osoba nad čijim su narodom ili familijom pod tim obilježjem počinjeni zločini u proteklim ratovima ,mora imati jako nisko samopoštovanje i nula principa da ide kupovati takve proizvode.
-
Heller
#1638 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Jel vi to križ izjednačavate sa onim majmunima?
-
mumy
#1639 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Vise ne pravim cupavce-ovi Klasovi bolji od mojih domacih
Jah i Milkos jogurt...al onaj u casici
Jah i Milkos jogurt...al onaj u casici
- Domaci izdajnik
#1640 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Već sam napisao kom ne valja nek zaobiđeveleno wrote:Što se tiče tog pića sa obilježjem na ambalaži pod kojim su počinje mnogobrojni zločini u ovoj zemlji,a i šire.Po meni osoba nad čijim su narodom ili familijom pod tim obilježjem počinjeni zločini u proteklim ratovima ,mora imati jako nisko samopoštovanje i nula principa da ide kupovati takve proizvode.
-
veleno
#1641 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Lajavikrelac wrote: Već sam napisao kom ne valja nek zaobiđesad bi ja staroj trebao reći po toj tvojoj nemoj da uzimaš Milkos kefir to proizvode "balije iz SA"
ili nemoj Livanjski sir ili Lijanović pršut to su "ustaše iz Hercegovine"
de se ljudi manite politike bar na postu o hrani jbt
Namjerno izvrčeš ono što je napisano ili ti je samo takav mentalni sklop da zapravo ne razumiješ o čemu je ovdje riječ
Niko ovdje nije spominjao nacionalnost vlasnika,nego obilježja na ambalaži od proizvoda.
Po tvom rezonovanju sasvim je normalno da kupujmo proizvod sa ovakvim znakom na ambalaži...

...jer eto,ne treba miješati politiku i prehrambene proizvode,bitno je da zadovoljimo naše prizemne potrebe,a principi i moral,who cares
Naravno,s druge strane živimo u državi u kojoj se 4C doživljava na različite načnine.Za mene,a vjerujem i za većinu onih koji su u proteklim ratovima izgubili nekoga bližnjeg upravo radi politika koje su kao ikonografiju koristili 4C,taj 4C je u istom rangu sa svastikom.Ali eto,kao što i sam kažeš,svako neka kupuje ono šta hoće.Samo ja ću se i dalje iščuđavati mentalnom sklopu ljudi koji konzumiraju takve proizvode.
Toliko od mene o ovoj temi.
- Domaci izdajnik
-
frngla
#1643 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
veći je facepalm kada ti nas ubjeđuješ da britanci rade te etikete i te pive
da piše na milkosovom "balijskom" jogurtu "za islam", a ja ti prospem priču to ne rade oni iz sarajeva, znaš to su sad šveđani kupili, nema to veze ti bi ga vjerovatno kupovao...
Necemo se naduravati ovdje, neka svako kupuje sta zeli, ali necemo se praviti slijepi i budale... Tacno se zna koji je cilj tih etiketa, i koju grupu kupaca zele privuci, nista tu nema slucajno prijatelju.
- Domaci izdajnik
#1644 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Tacno se zna koji je cilj tih etiketa, i koju grupu kupaca zele privuci, nista tu nema slucajno prijatelju.

-
frngla
#1645 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja tu vidim nacrtanu aju sofiju bez ikakve poruke tipa za islam itd... isto kao sto je na karlovackom sahovnica bez natpisa za katolicanstvo ili Bog i Hrvati itd...
- Domaci izdajnik
#1646 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
A jel ti na Nektaru vidiš natpis Srbija do Tokija ili pravoslavni krst?
-
frngla
#1647 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
meni krst ne smeta, ali vidim natpis za pravo slavlje i 4C... pametnom i isaret dovoljan...
edit. vidim i krst, al' mi on ne smeta kao sto rekoh...
edit. vidim i krst, al' mi on ne smeta kao sto rekoh...
-
@no403
#1648 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Odličan rezani duhan, neuporedivo bolji nego onaj sa pijace, jeste nesto skuplji od njega ali je osjetno bolji i uvijek je isti (nadam se da ga neće pokvariti). Čak je mom prijatelju koji ga puši bolji i od cigareta iako ga je počeo pušiti radi uštede...sad nema šanse da uzme York koji je prije pušio!?

-
@no403
#1649 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Da spomenem još jedno domaće ugodno iznenadjenje - Bajra Jeger kobasica, kupio ga juče i iako je kao i ostali proizvodi tog tipa smeće napravljeno do jeftinog mesa, veoma je ukusan!
Nisam uspio naći sliku ali samo tražite Bajra jeger. Preporučujem da ga malo ispržite i uz grah prebranac...hmm
Nisam uspio naći sliku ali samo tražite Bajra jeger. Preporučujem da ga malo ispržite i uz grah prebranac...hmm
- Domaci izdajnik
#1650 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Danas sam kupio jogurt od mljekare Pađeni iz Bileće mogu reći da je dobar