Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1626 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

LSD wrote:.meni ni iz džepa ni u džep.
ni iz dzepa ni u dzep, ja taman istocnjaka vratim na temu, ti pocnes off piciti...
sta vam je vise?
LSD

#1627 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

mIRCerka wrote:
LSD wrote:
seln wrote:Meni su bas interesantni ovi vjernici koji se ubise braneci vjeru (od koga?), a istovremeno se iz njih cijedi mizantropija kao gnoj iz gangrene.
:shock: :? :-? ....evo malo sam citao temu,tamo gdje sam stao :D ...i naletim na ovaj post (od covjeka koji se krije pod nickom @seln) u kojem se vjernici opisuju kao gnoj iz gangrene i da se iz njih CIJEDI MIZANTROPIJA! :shock: ....wow :-) ...dokle su kjafiri uzeli fursata,poceli su javno pljuvati i najgorim rijecima vrijedjati vjernike.
Mircerko,da te vidimo sad na djelu...ili ce biti opet po dvostrukim aršinima tj. double morality.
1. Nije tvoje da komentarises rad moderacije.
2. Seln je vec dobio upozorenje za to i spustio je loptu samo nakon jedne privatne poruke, za razliku od istocnjaka od kojeg mi je pun sent items box ;)
3. Lijepo citati vas kako se pljujete...:povrac:
VAS?? Nemoj me trpati u isti koš sa ovim neznalicama i pljuvacima...molit cu lijepo...ja ne pljujem,jer to nije moj nivo...ja skrecem pažnju,upozoravam,ako treba i malo bocnem,ali pljuvanje NIKAD...a tebi ako je lijepo citati pljuvanje,onda tvoja stvar...da ne kažem problem.
P.S. necu ti nikad halaliti onu kilu banana koju si mi isporucila neki dan
;-)
zaratustra

#1628 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Koja tema drži rekord po broju stranica?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1629 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by hrasno38 »

De ba prestani više šupljirati zaista nema potrebe za tim ... ti si taj koji živi u prošlosti i koji veze nema sa realnošću sadašnjosti ... preduslov za budučnost djece nije "djeda mraz" nego država Bosna i Hercegovina koju svakim danom negiraju ... vezano za bajke ... ti si taj koji živi u nekom svijetu bajki pa ništa ne vidiš šta se dešava ili to namjerno radiš ... drugo, djeda mraz nije ukinut. Što više uopšte pišeš o tome?[/quote]

Istocnjak, ne mogu da odolim...
da parafraziram tvoju izjavu, nista ne vidis sta se desava ili to namjerno radis...QUEERFEST NIJE ODRZAN, prekinut je usljed 'mirnih' demonstracija ![/quote]

Pa rekao sam već nisu vas shvatili jer nisu "In" i "Cool". U mjesecu Ramazanu to održavati? I to slučajno???[/quote]

Da a Sarajevo je samo grad Bosnjaka-Muslimana i igra se iskljucivo po njihovim pravilima. To se zove teror vecine koji sam vec ranije spominjao. Ako si vjernik onda te boli dupe sta se dogadja van tvojih zidova a pogotovo ako je to sto se dogadja opet unutar nekakvih zidova. Meni recimo nije bio Ramazan i ja smatram da ono sto cu raditi u nekom zatvorenom prostoru nije stvar niti jednog bosnjaka u BiH. Isto tako me ne interesuje sta ce raditi bosnjaci za vrijeme bozica u "zatvorenim prostorima". Nemoj pomisliti da sam ja ljubitelj Quer festivala ali smatram da sve dok me niko direktno ne ugrozava ima pravo i potpunu slobodu da radi sta hoce a pogotovo ako je okruzen zidovima. A sve dok ti Ramazan spominjes u tom kontekstu ono "iskreni vjernik" mozes objesiti macku o rep. Bolje bi ti bilo da se brines o svojim cestitim kvazi-vjernicima koji za vrijeme svetog praznika ubijaju po ulicama na raznorazne nacine. Vidis Djed Mraz to ne radi, on samo djeli djeci pokone i vice ho-ho-ho.
vratnik

#1630 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

zaratustra wrote:Koja tema drži rekord po broju stranica?
Ja mislim tuzba protiv Srbije. Druga, uhapsen radovan..
Broj tri, pogadjaj.
mIRCerka

#1631 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

LSD wrote:
mIRCerka wrote: 1. Nije tvoje da komentarises rad moderacije.
2. Seln je vec dobio upozorenje za to i spustio je loptu samo nakon jedne privatne poruke, za razliku od istocnjaka od kojeg mi je pun sent items box ;)
3. Lijepo citati vas kako se pljujete...:povrac:
VAS?? Nemoj me trpati u isti koš sa ovim neznalicama i pljuvacima...molit cu lijepo...ja ne pljujem,jer to nije moj nivo...ja skrecem pažnju,upozoravam,ako treba i malo bocnem,ali pljuvanje NIKAD...a tebi ako je lijepo citati pljuvanje,onda tvoja stvar...da ne kažem problem.
P.S. necu ti nikad halaliti onu kilu banana koju si mi isporucila neki dan
;-)
imam slabo pamcenje...
chuchumbamayumbe

#1632 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

vratnik wrote:
Broj tri, pogadjaj.
Asocijacije.
8-)
popajic

#1633 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

Ja sta je ovdje filantropa...da pomisli covjek da zivimo u raju :-)
Totalno se zaboravilo na temu: a tema nije bukvalno Deda Mraz nego sve moguce tendencije da se i oni najmladji na sve moguce nacine razvrstaju po krvnim zrncima.
Jer,nedaj boze da se raduju istim stvarima,da uce o istim stvarima,da primaju isti dan pokloncice...na sta bi to licilo ?! Mogli bi zajedno odrasti , tako pomijesani ,a to bi tek bio belaj.
Sta bi toro- cuvari radili,koga bi na "pravi" put usmjeravali,kome bi pamet na slamku sisali,koga bi "branili" ?
PU,pu...na sta bi to licilo :? :-) Gluho bilo !
zaratustra

#1634 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

vratnik wrote:
Broj tri, pogadjaj.
Što će reći, brončana medalja osigurana, a sada rasterećeno po zlato?
istocnjak

#1635 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

zaratustra wrote:
vratnik wrote:
Broj tri, pogadjaj.
Što će reći, brončana medalja osigurana, a sada rasterećeno po zlato?
Ideš u off topic ... tema je: "Brani deduku, zavaljuj Arziju" ... :D
black

#1636 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by black »

seln wrote:Meni su bas interesantni ovi vjernici koji se ubise braneci vjeru (od koga?), a istovremeno se iz njih cijedi mizantropija kao gnoj iz gangrene.
ma divno divno, bash onako bez predrasuda :oops:
chuchumbamayumbe

#1637 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Dobro si istocnjak, hvala sto si me napomenuo, da ovo malo osvjezimo!

Zahtjev za smjenu Arzije Mahmutovic

Nedavno je u sarajevska obdaništa/vrtiće uvedena vjeronauka, pored protivljenja velikog broja roditelja i građana koju su svoje nezadovoljstvo ovim činom izrazili potpisivanjem peticije na kojoj je prikupljeno nekoliko hiljada potpisa. Ovim činom je uvedena vjerska segregacija među najmlađe stanovnike Sarajeva, a i prekšena prava djece jer vjeronauk pohađaju čak i djeca od 3 godine starosti. Ovo je potvrdila i misija OSCE-a u svojoj izjavi da je BiH država u kojoj vjeronauku pohađaju najmlađa djeca u čitavoj Evropi. Nakon ove odluke ne želeći da djecu od najranijeg djetinjstva izlože vjerskoj i nacionalnoj segregaciji neki roditelji su svoju djecu čak ispisali iz vrtića.

Na osnovu ovoga mi dole potpisani tražimo:

Da Vlada Kantona Sarajevo hitno smjeni direktoricu Javne ustanove Djeca Sarajeva Arziju Mahmutović, jednu od glavnih inicijatora uvođenja vjeronauka u vrtiće.

Da se u J.U Djeca Sarajeva ODMAH prekine sa izvođenjem vjeronauke.

Da se svi dosadašnji troškovi uključujući i plate vjeroučitelja ne isplaćuju iz budžeta, odnosno iz džepova građana.

http://www.ipetitions.com/petition/arzija/
vratnik

#1638 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

Budi dobar, prestani pisati na ovoj temi i ona ce otici u zaborav. Ti je odrzavas u zivotu. (ali dzaba ja to tebi pricam...)
I samo jedna stvar je naravno jasna: sve dok dedomrsci pokusavaju da njihova bude zadnja na ovoj temi (kao sto je prije bilo pravo prve noci, sad treba imati pravo zadnjeg posta, razlozi su jasni, kome nisu zaboli me, a kome nisu a htio bi da budu nek ode na temu ukinimo vucka), ce ova tema biti u zivotu.
Prema tome: dedomrsci, svi argumenti su izneseni, nema logicnog razloga da nasoj djeci ukinete radost poklona, tako da je vrijeme da se debeljko u crvenom vrati u obdanista.
seln

#1639 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

LSD wrote:@seln...nemoj se ti baviti muslimanima...ni jesu li M92,M59,M71 I sl.JNA oznake...vec se malo sa sobom zabavi...razmisli malo o sebi,nesretnice...u šta ti prodje vrijeme,šta pišeš,jeli to dostojno tvojih godina i sl....infantilno ponašanje i komentari i poredjenja vjernika sa gnojem,mizantropija...moraš malo porediti na pismenosti i lijepom izražavanju....krajnje je vrijeme...ja ovo radi tvog dobra pišem...meni ni iz džepa ni u džep.
Da kazem jos ovo i da zavrsim diskusiju: jebem ja svakog ko si uzme pravo da govori u moje ime ili u ime svih muslimana, jer u MOJE ime sigurno ne govori ni jedan. Na vasu zalost, pamtim ja islam i od prije rata i znate sta cu vam reci? To sto vi danas radite nije ni nalik na islam.
Tip koji koristi rijecnik kao ovaj LSD meni govori o izrazavanju....ljudi koji govore kao ulicari meni govore o ahlaku....
tipovi koji bi me strpali u topovsku cijev govore za "moje dobro".
Jadni ste...i jos jadniji ste jer vas mogu uporediti sa onima koji su bili muslimani prije rata.
Toliko od mene. Oprostite za offtopic, ali na ovoj temi sam gotov. A vi nastavite vasu slinavu odbranu islama.
madner

#1640 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by madner »

LSD wrote:
:shock: :? :-? ....evo malo sam citao temu,tamo gdje sam stao :D ...i naletim na ovaj post (od covjeka koji se krije pod nickom @seln) u kojem se vjernici opisuju kao gnoj iz gangrene i da se iz njih CIJEDI MIZANTROPIJA! :shock: ....wow :-) ...dokle su kjafiri uzeli fursata,poceli su javno pljuvati i najgorim rijecima vrijedjati vjernike.
Mircerko,da te vidimo sad na djelu...ili ce biti opet po dvostrukim aršinima tj. double morality.
LSD wrote:
madner wrote:Rece covjek koji je pokusao prijetit drugima kako bi prestali postat. :roll:

Otkud tebi pravo da trazis ban drugih, kad si ga sam prvi zaradio?
Tišina decko...niko te ništa nije pitao niti tražio tvoje mišljenje...gledaj svoja posla,ne obracaj mi se,ne komentariši me i bice sve OK...pamet u glavu,a dole šta uleti ;-)
Dupli arsin, kako je?
istocnjak

#1641 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

hrasno38 wrote:Da a Sarajevo je samo grad Bosnjaka-Muslimana i igra se iskljucivo po njihovim pravilima. To se zove teror vecine koji sam vec ranije spominjao. Ako si vjernik onda te boli dupe sta se dogadja van tvojih zidova a pogotovo ako je to sto se dogadja opet unutar nekakvih zidova. Meni recimo nije bio Ramazan i ja smatram da ono sto cu raditi u nekom zatvorenom prostoru nije stvar niti jednog bosnjaka u BiH. Isto tako me ne interesuje sta ce raditi bosnjaci za vrijeme bozica u "zatvorenim prostorima". Nemoj pomisliti da sam ja ljubitelj Quer festivala ali smatram da sve dok me niko direktno ne ugrozava ima pravo i potpunu slobodu da radi sta hoce a pogotovo ako je okruzen zidovima. A sve dok ti Ramazan spominjes u tom kontekstu ono "iskreni vjernik" mozes objesiti macku o rep. Bolje bi ti bilo da se brines o svojim cestitim kvazi-vjernicima koji za vrijeme svetog praznika ubijaju po ulicama na raznorazne nacine. Vidis Djed Mraz to ne radi, on samo djeli djeci pokone i vice ho-ho-ho.
Pretpostavljam kako se osječaš ... imam dosta poznanika koji su kao ti ogorčeni ... ali puno griješiš ... jer ovoj situaciji nisu ti krivi vjernici ... već općenita situacija i pojedinci ... tako je, kako je ... nažalost ... samo da znaš ovdje nikome smeta deda mraz već Arzija Mahmutović:
chuchumbamayumbe wrote:Dobro si istocnjak, hvala sto si me napomenuo, da ovo malo osvjezimo!

Nedavno je u sarajevska obdaništa/vrtiće uvedena vjeronauka, pored protivljenja velikog broja roditelja i građana koju su svoje nezadovoljstvo ovim činom izrazili potpisivanjem peticije na kojoj je prikupljeno nekoliko hiljada potpisa. Ovim činom je uvedena vjerska segregacija među najmlađe stanovnike Sarajeva, a i prekšena prava djece jer vjeronauk pohađaju čak i djeca od 3 godine starosti. Ovo je potvrdila i misija OSCE-a u svojoj izjavi da je BiH država u kojoj vjeronauku pohađaju najmlađa djeca u čitavoj Evropi. Nakon ove odluke ne želeći da djecu od najranijeg djetinjstva izlože vjerskoj i nacionalnoj segregaciji neki roditelji su svoju djecu čak ispisali iz vrtića.

Da Vlada Kantona Sarajevo hitno smjeni direktoricu Javne ustanove Djeca Sarajeva Arziju Mahmutović, jednu od glavnih inicijatora uvođenja vjeronauka u vrtiće.

Da se svi dosadašnji troškovi uključujući i plate vjeroučitelja ne isplaćuju iz budžeta, odnosno iz džepova građana.

Hrasno38,
Vidi se da si neki pošten čovjek ali samo da znaš da pojedinci kao što je ovaj gore koji piše "ko zna odakle" snose isto tako odgovornost za tvoju ogorčenost ...
Last edited by istocnjak on 10/12/2008 14:57, edited 1 time in total.
LSD

#1642 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

Hoce li ikad ovaj naš napaceni,izgubljeni i zbunjeni narod doci teobe??... Bože,usliši naše dove....Amin JaRabbi.
chuchumbamayumbe

#1643 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Naravno istocnjak, dobro si skontao nakon 60 i kusur stranica.
Ovdje nikome ne smeta Djeda Mraz (osim pojedincima, a baci pogled i na anketu).
Smeta nam Arzija&co i njihov odnos prema JU Djeca Sarajeva.
I sve sto takvi potezi Arzije&co dalje impliciraju u nasem laickom, i, nadasve, sekularnom drustvu.
Upravo tako.
istocnjak wrote:
hrasno38 wrote:Da a Sarajevo je samo grad Bosnjaka-Muslimana i igra se iskljucivo po njihovim pravilima. To se zove teror vecine koji sam vec ranije spominjao. Ako si vjernik onda te boli dupe sta se dogadja van tvojih zidova a pogotovo ako je to sto se dogadja opet unutar nekakvih zidova. Meni recimo nije bio Ramazan i ja smatram da ono sto cu raditi u nekom zatvorenom prostoru nije stvar niti jednog bosnjaka u BiH. Isto tako me ne interesuje sta ce raditi bosnjaci za vrijeme bozica u "zatvorenim prostorima". Nemoj pomisliti da sam ja ljubitelj Quer festivala ali smatram da sve dok me niko direktno ne ugrozava ima pravo i potpunu slobodu da radi sta hoce a pogotovo ako je okruzen zidovima. A sve dok ti Ramazan spominjes u tom kontekstu ono "iskreni vjernik" mozes objesiti macku o rep. Bolje bi ti bilo da se brines o svojim cestitim kvazi-vjernicima koji za vrijeme svetog praznika ubijaju po ulicama na raznorazne nacine. Vidis Djed Mraz to ne radi, on samo djeli djeci pokone i vice ho-ho-ho.
Pretpostavljam kako se osječaš ... imam dosta poznanika koji su kao ti ogorčeni ... ali puno griješiš ... jer ovoj situaciji nisu ti krivi vjernici ... već općenita situacija i pojedinci ... tako je, kako je ... nažalost ... samo da znaš ovdje nikome smeta deda mraz već Arzija Mahmutović:
chuchumbamayumbe wrote:Dobro si istocnjak, hvala sto si me napomenuo, da ovo malo osvjezimo!

mIRCerka

#1644 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

seln wrote:
LSD wrote:@seln...nemoj se ti baviti muslimanima...ni jesu li M92,M59,M71 I sl.JNA oznake...vec se malo sa sobom zabavi...razmisli malo o sebi,nesretnice...u šta ti prodje vrijeme,šta pišeš,jeli to dostojno tvojih godina i sl....infantilno ponašanje i komentari i poredjenja vjernika sa gnojem,mizantropija...moraš malo porediti na pismenosti i lijepom izražavanju....krajnje je vrijeme...ja ovo radi tvog dobra pišem...meni ni iz džepa ni u džep.
Da kazem jos ovo i da zavrsim diskusiju: jebem ja svakog ko si uzme pravo da govori u moje ime ili u ime svih muslimana, jer u MOJE ime sigurno ne govori ni jedan. Na vasu zalost, pamtim ja islam i od prije rata i znate sta cu vam reci? To sto vi danas radite nije ni nalik na islam.
Tip koji koristi rijecnik kao ovaj LSD meni govori o izrazavanju....ljudi koji govore kao ulicari meni govore o ahlaku....
tipovi koji bi me strpali u topovsku cijev govore za "moje dobro".
Jadni ste...i jos jadniji ste jer vas mogu uporediti sa onima koji su bili muslimani prije rata.
Toliko od mene. Oprostite za offtopic, ali na ovoj temi sam gotov. A vi nastavite vasu slinavu odbranu islama.
Karton zute boje i tebi.
Idemo dalje.
kockica_kockica

#1645 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

Jadna Arzija ona sama a svijet protiv nje... :roll:

znate onaj vic: Vozi Mujo autoputem i na radiju javljaju kako ludjak vozi u suprtonom smjeru pa da vozaci paze... a Mujo vozi i dere se "ma sta jedan na hiljade ih je takvih"

e tako i kod nas Arzija ide u svom pravcu a to sto ona vozi suprotnim pravcem ne smatra svojom greskom vec greskom hiljada onih koji idu suprotno od nje ;-)
united bosnae

#1646 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by united bosnae »

...i kao sto neko rece, Djeda Mraz nije protjeran iz ovog grada ali nije ni dobrodosao.
Jedini razlog sto je to tako jest, sto je Djeda Mraz inacica nekog svetca iz religije koja nije dominantna u ovom gradu.
I kako se u nas sve uzima kako kome odgovara, pa je spram mrtve glave ako se sluzi ili jede svinjetina a u isto vrijeme se alkohol konzumira u neogranicenim kolicinama, tako je i Djeda Mraz za neke neprihvatljiv zato sto nije "nas" a recimo Bajram slave 8-og Decembra - po Gregorianskom kalendaru koji ima nespojive veze i korijene sa Zapadnim Kriscanstvom.

Posebno danas, ne treba biti iskljuciv ni po kojem pitanju pogotovo u gradu koji tezi da bude metropola. I dokle god postoje institucije pod kontrolom drzave (kao obdanista), gdje je sasvim u redu sto roditelji ispisuju svoju djecu zbog uvodjenja vjeronauke desavat ce se ovakvi problemi.
zonbirile

#1647 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

tema je očito plodonosna,par banovanih,a da smo uživo,vjerovatno upucanih.Predlažem cijelu temu ispržiti na Cd i poslati u Predsjedništvo,diplomatskom koru u zemlji,vjerskim vođama,Briselu i svim koji nastoje sačuvati Bosnu.
Kako li bi tek tekla neka stvarno konkretna tema.Jadni mi sa Djedom Mrazom,i sa zemljom u cijelini.
pure_love

#1648 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

Bajram slave 8-og Decembra - po Gregorianskom kalendaru koji ima nespojive veze i korijene sa Zapadnim Kriscanstvom.
Bajram se slavi po lunarnom kalendaru,,svake godine je drugi datum..prosli kurban bajram nije bio 8-og decembra? ovo sam ocekivao da svi znaju :run: :skoljka: :lol: :-)
istocnjak

#1649 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

kockica_kockica wrote:Jadna Arzija ona sama a svijet protiv nje... :roll:

znate onaj vic: Vozi Mujo autoputem i na radiju javljaju kako ludjak vozi u suprtonom smjeru pa da vozaci paze... a Mujo vozi i dere se "ma sta jedan na hiljade ih je takvih"

e tako i kod nas Arzija ide u svom pravcu a to sto ona vozi suprotnim pravcem ne smatra svojom greskom vec greskom hiljada onih koji idu suprotno od nje ;-)
BiH i Sarajevo je sačuvano kao multi-kulturno '95 samo zbog pojedinaca koji su bili kao što je Hrasno38 ... nije u redu da jedni idu na vjeronauku dok ostala djeca stoje po strani i to hitno treba ispraviti ... samo zbog poštenih pojedinaca ... Bosna i Hercegovina je starija od svih i opet će biti inshAllah multi-kulturna i jedistvena, za sve narode ...
Last edited by istocnjak on 10/12/2008 15:28, edited 1 time in total.
zonbirile

#1650 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

ma ovi autoriteti u tumačenju islama,nikako da mi odgovore ,otkud sada odjednom toliko cvijeće na grobljima.Eto Djed Mraz,katolički,a Svisveti nisu.
Locked