Najbolji restoran u Sarajevu
- Kinaski
#1626 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
.
Last edited by Kinaski on 21/08/2017 22:15, edited 1 time in total.
- Kinaski
#1627 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakav Brajlovic i restoran, mrtvi krkanluk. Po meni 4sgs su top u gradu , zatim golf klub, pa eto taj famozni kibe tek na trecem
-
MensurM
#1628 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Avlija?Kinaski wrote:Kakav Brajlovic i restoran, mrtvi krkanluk. Po meni 4sgs su top u gradu , zatim golf klub, pa eto taj famozni kibe tek na trecem
- thekupus
#1629 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nacuo sam da ima neki novi restoran na Breci (Breki?), valjda uz frizerski salon, navodno je gore presao kuhar Safet iz Centrala. Zna li iko nesto vise?
-
addy_sa
#1630 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Golf klub Restaurant
pogled, ambijent, parking, usluga, hrana odlicna
Vinoteka (Skenderija)
hrana, usluga ljeti super basta a zimi odlican vinski podrum za degustaciju
4SGS
hrana odlična ali poskupa, usluga mi je iritantna ljubazni su i profesionalni ali na onaj umjetni nacin, ambijent vjerovatno najbolji u gradu
Vinoteka (Skenderija)
4SGS
hrana odlična ali poskupa, usluga mi je iritantna ljubazni su i profesionalni ali na onaj umjetni nacin, ambijent vjerovatno najbolji u gradu
-
bebeSa
#1631 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Je li neko skoro bio u Maloj bašti?
-
smjesko071
#1632 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kolike su cijene Kod Kibeta?
- Kinaski
#1633 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Glavno jelo 20-30 KM, supice oko 6 KM i tako... hrana mi i nije bas nesto kod kibeta. Puno bolje ti je u Glof Klubu i 4sgs za iste paresmjesko071 wrote:Kolike su cijene Kod Kibeta?
- Banksy
#1634 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
+ Kibe, i to je to.addy_sa wrote:Golf klub Restaurant
Vinoteka (Skenderija)
4SGS
- ultima_palabra
#1635 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakoga 
- DaffyDuck
#1636 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
jel iko isao u Libertas od renoviranja? Meni je jos hrana super u Bistro Duet.Banksy wrote:+ Kibe, i to je to.addy_sa wrote:Golf klub Restaurant
Vinoteka (Skenderija)
4SGS
Moram primijetiti da je usluga kod Kibeta malo opala, pri tom mislim na konobare.
- Banksy
#1637 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
osebujan?ultima_palabra wrote:+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakoga
-
addy_sa
#1638 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ali je sigurno najbolji Vegan rest.Banksy wrote:osebujan?ultima_palabra wrote:+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakogau restoran idem da jedem, ne da se družim sa šefom, nisam bila, sad guglam, vidim i farba se, sigurno zaobilazim
da, Bistro Duett ambijent odlican i svaki dan super dnevna ponuda, cijene pristupacneDaffyDuck wrote:jel iko isao u Libertas od renoviranja? Meni je jos hrana super u Bistro Duet.Banksy wrote:+ Kibe, i to je to.addy_sa wrote:Golf klub Restaurant
Vinoteka (Skenderija)
4SGS
Moram primijetiti da je usluga kod Kibeta malo opala, pri tom mislim na konobare.
-
Kontas?!
#1639 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svadbeni ručak za 20-tak osoba?
(not Kibe, Golf, 4SGS, Kulin dvor, Vinoteka, Pod Lipom, Mala Bašta)
- ultima_palabra
#1640 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije u tome fol, nego najčešće on i kuha i pere i služi, stoga se čeka dugo. Bez rezervacije nema šanse da ćeš uletiti, tako da dosta ljudi ima prvo neugodno iskustvoBanksy wrote:osebujan?ultima_palabra wrote:+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakogau restoran idem da jedem, ne da se družim sa šefom, nisam bila, sad guglam, vidim i farba se, sigurno zaobilazim
Ali kad sve to staviš na stranu, hrana mu je jebena perverzija.
- DaffyDuck
#1641 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Evo ti Duet, mozda Zacin, Mala kuhinja...Kontas?! wrote:Svadbeni ručak za 20-tak osoba?
-
hladan.preminger
#1642 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Da odmah kazem da ne znam uopće o kom je riječ. Ali za boldirano....ultima_palabra wrote:Nije u tome fol, nego najčešće on i kuha i pere i služi, stoga se čeka dugo. Bez rezervacije nema šanse da ćeš uletiti, tako da dosta ljudi ima prvo neugodno iskustvoBanksy wrote:osebujan?ultima_palabra wrote:+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakogau restoran idem da jedem, ne da se družim sa šefom, nisam bila, sad guglam, vidim i farba se, sigurno zaobilazim
![]()
To je fizički nemoguće, a također nehigijenski i neprofesionalno.
- thekupus
#1643 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U Karuzu smo, iako smo uredno rezervirali stol, i iako su u restoranu bila zauzeta jos 2 od 10ak stolova (doduse, za stolom do su bile dvije amerikanke koje su narucile i vino i svasta nesto jos, vjerovatno su za njega vaznije musterije ), cekali dva glavna i jedno predjelo tacno DVA SATA (a kod mene je bio rizoto),a predjelo nismo ni dobili, zaboravio ga je donijeti. Kada je djevojka slucajno razbila casu sa sokom, donio je krpu ,stavio na stol, i rekao: "Mogli bi i vi malo pomoci umjesto da samo gledate", kao trebali smo mi brisati stol. Na kraju smo vidjeli zohara, i kad smo mu to diskretno rekli, kaze da ih ne moze sprijeciti da ulaze jer je tu odmah do pijaca. Umalo se nismo ispovracali na to. Normalan restoran bi na ovo sve ponudio neko izvinjenje, nesto od sebe, smanjio bi cijenu, ali jok.
Onakve cijene za dobijeno su bas previsoke. Tamo vise ne idem.
-
hladan.preminger
#1644 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Rižoto se pravi onoliko koliko je potrebno riži da se skuha. Ostalo praviš uporedo sa rižom.thekupus wrote:U Karuzu smo, iako smo uredno rezervirali stol, i iako su u restoranu bila zauzeta jos 2 od 10ak stolova (doduse, za stolom do su bile dvije amerikanke koje su narucile i vino i svasta nesto jos, vjerovatno su za njega vaznije musterije ), cekali dva glavna i jedno predjelo tacno DVA SATA (a kod mene je bio rizoto),a predjelo nismo ni dobili, zaboravio ga je donijeti. Kada je djevojka slucajno razbila casu sa sokom, donio je krpu ,stavio na stol, i rekao: "Mogli bi i vi malo pomoci umjesto da samo gledate", kao trebali smo mi brisati stol. Na kraju smo vidjeli zohara, i kad smo mu to diskretno rekli, kaze da ih ne moze sprijeciti da ulaze jer je tu odmah do pijaca. Umalo se nismo ispovracali na to. Normalan restoran bi na ovo sve ponudio neko izvinjenje, nesto od sebe, smanjio bi cijenu, ali jok.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1645 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Prvo ga ne bih čekao dva sata. Šta je radio, išao po namirnice?
A po svemu opisanom, klasika. Malo je kod nas restorana da čovjeka ne čeka neki uhljupluk i neprofesionalnost.
A po svemu opisanom, klasika. Malo je kod nas restorana da čovjeka ne čeka neki uhljupluk i neprofesionalnost.
- JThomas
#1646 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
može i onoliko koliko je potrebno da se podgrije 
-
hladan.preminger
#1647 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U pravu si, vecina restorana nakuha riže lopatom i samo podgrije kad zatreba, ubaci i komadić maslaca ako si sretan.JThomas wrote:može i onoliko koliko je potrebno da se podgrije
Ali za rižoto stvarno nema potrebe. To je isuviše prosto jelo.
-
moonca
#1648 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ocigledno je kuhinja imala problem.hladan.preminger wrote:Rižoto se pravi onoliko koliko je potrebno riži da se skuha. Ostalo praviš uporedo sa rižom.thekupus wrote:U Karuzu smo, iako smo uredno rezervirali stol, i iako su u restoranu bila zauzeta jos 2 od 10ak stolova (doduse, za stolom do su bile dvije amerikanke koje su narucile i vino i svasta nesto jos, vjerovatno su za njega vaznije musterije ), cekali dva glavna i jedno predjelo tacno DVA SATA (a kod mene je bio rizoto),a predjelo nismo ni dobili, zaboravio ga je donijeti. Kada je djevojka slucajno razbila casu sa sokom, donio je krpu ,stavio na stol, i rekao: "Mogli bi i vi malo pomoci umjesto da samo gledate", kao trebali smo mi brisati stol. Na kraju smo vidjeli zohara, i kad smo mu to diskretno rekli, kaze da ih ne moze sprijeciti da ulaze jer je tu odmah do pijaca. Umalo se nismo ispovracali na to. Normalan restoran bi na ovo sve ponudio neko izvinjenje, nesto od sebe, smanjio bi cijenu, ali jok.
Napravili su veliku gresku, ne izvinuti se a pogotovo naplatiti to sve.
-
moonca
#1649 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije problem ako se riza pripremi i dan ranije,ako je kvalitrna, namjenjena za rizoto, i zavrsi pred sluzenje. Jer rizotu treba oko 20 minuta neprekidne paznje ako se pravi po receptu i za perfektan ukus.hladan.preminger wrote:U pravu si, vecina restorana nakuha riže lopatom i samo podgrije kad zatreba, ubaci i komadić maslaca ako si sretan.JThomas wrote:može i onoliko koliko je potrebno da se podgrije![]()
Ali za rižoto stvarno nema potrebe. To je isuviše prosto jelo.
-
moonca
#1650 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ima li slikica hrane?ultima_palabra wrote:Nije u tome fol, nego najčešće on i kuha i pere i služi, stoga se čeka dugo. Bez rezervacije nema šanse da ćeš uletiti, tako da dosta ljudi ima prvo neugodno iskustvoBanksy wrote:osebujan?ultima_palabra wrote:+ Karuzo, ali Sašin temperament nije za svakogau restoran idem da jedem, ne da se družim sa šefom, nisam bila, sad guglam, vidim i farba se, sigurno zaobilazim
![]()