Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
macan prvi

#1626 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Skyfox wrote:Kojom kompanijom do Zagreba najjeftinije?

Leti li neko uopste osim Bh air. i Cro.air.???
Ne leti, osim ako hoces u Zagreb preko Budimpeste ili Beca. :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1627 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 1946 »

Timotije wrote:Airbus A319, stoji mi na karti za ljeto (checkmytrip.com), umjesto Boinga!
Uvode se i ove nove dvije linije prema Zg i Bg, znaci da bi novi avion(i) trebao(li) stici ovih dana!?
Ima li ko novih informacija o tome?
According to unofficial sources, B&H Airlines will roll out its newest fleet member, an Airbus A319, on June 4. The aircraft will make its first revenue flight on the evening service from Sarajevo to Istanbul. Originally, it was planned for the Bosnian and Herzegovinian national carrier to receive a Boeing B737-700, however that plan was abandoned in favour of the Airbus aircraft. The airline’s sole B737-400 will remain in the fleet until the end of the 2010 summer season, serving mostly on charter flights and flights to Turkey. With the arrival of a second A319, at the start of the 2010/2011 winter season, the airline will phase out the B737-400. According to current plans, a third Airbus will be introduced during the 2011 summer season. Two of the Airbuses will be provided by Turkish Airlines while the third will be owned by B&H itself, as the Bosnian Government had ordered the aircraft for Air Bosna several years ago. The order will now be taken over by Air Bosna’s successor B&H Airlines.

The new aircraft, to arrive in June, will take over most of the B737-400s routes.
:)
macan prvi

#1628 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

1946 wrote:
Timotije wrote:Airbus A319, stoji mi na karti za ljeto (checkmytrip.com), umjesto Boinga!
Uvode se i ove nove dvije linije prema Zg i Bg, znaci da bi novi avion(i) trebao(li) stici ovih dana!?
According to unofficial sources, B&H Airlines will roll out its newest fleet member, an Airbus A319, on June 4. The aircraft will make its first revenue flight on the evening service from Sarajevo to Istanbul. Originally, it was planned for the Bosnian and Herzegovinian national carrier to receive a Boeing B737-700, however that plan was abandoned in favour of the Airbus aircraft. The airline’s sole B737-400 will remain in the fleet until the end of the 2010 summer season, serving mostly on charter flights and flights to Turkey. With the arrival of a second A319, at the start of the 2010/2011 winter season, the airline will phase out the B737-400. According to current plans, a third Airbus will be introduced during the 2011 summer season. Two of the Airbuses will be provided by Turkish Airlines while the third will be owned by B&H itself, as the Bosnian Government had ordered the aircraft for Air Bosna several years ago. The order will now be taken over by Air Bosna’s successor B&H Airlines.

The new aircraft, to arrive in June, will take over most of the B737-400s routes.
:thumbup: Ima li detalja koje rute ce letjeti taj Airbus, odnosno hoce li preuzimati neke od ruta za koje se sad koristi ATR?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1629 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by 1946 »

macan prvi wrote: :thumbup: Ima li detalja koje rute ce letjeti taj Airbus, odnosno hoce li preuzimati neke od ruta za koje se sad koristi ATR?
Za sad nema nikakvih informacija, a ne bih da lupam. Logično je da će na ovim kraćim relacijama ostaviti ATR-a.
Koshpa

#1630 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

macan prvi wrote:
1946 wrote:

:thumbup: Ima li detalja koje rute ce letjeti taj Airbus, odnosno hoce li preuzimati neke od ruta za koje se sad koristi ATR?
Trenutno samo za Zurich
Skyfox

#1631 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Skyfox »

macan prvi wrote:

ako sam dobro vidio na site-u bh airlinesa SA-ZG-SA 240KM a od kolege sam cuo da je platio 440Km... kriza
holowey

#1632 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by holowey »

Skyfox wrote:
macan prvi wrote:

ako sam dobro vidio na site-u bh airlinesa SA-ZG-SA 240KM a od kolege sam cuo da je platio 440Km... kriza
slicna stvar sa kartama za istanbul, imas ih za 460 a imas ih i za 880, sve zavisi sta bude slobodno za odredjeni dan...

ta karta za zg od 240 nije sarena laza, samo treba potrefiti datum i raspolozenog agenta koji ce se potruditi da ti pronadje jeftiniju kartu...
Skyfox

#1633 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Skyfox »

holowey wrote:
Skyfox wrote:

slicna stvar sa kartama za istanbul, imas ih za 460 a imas ih i za 880, sve zavisi sta bude slobodno za odredjeni dan...

ta karta za zg od 240 nije sarena laza, samo treba potrefiti datum i raspolozenog agenta koji ce se potruditi da ti pronadje jeftiniju kartu...
agenta na aerodromu?

jos ovaj stoje letio za 440 govori da je naletio na popust...
holowey

#1634 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by holowey »

Skyfox wrote:
holowey wrote:
Skyfox wrote:

agenta na aerodromu?

jos ovaj stoje letio za 440 govori da je naletio na popust...
agenta u agenciji
drndalo

#1635 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Danas vidjen AT7 na web-kameri ZAG, najljevlji, i ide lijevo ;-) :

Image
macan prvi

#1636 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Moze li mi neko reci u koliko sati ce biti odlasci iz SJJ za ZAG? Sad gledam, petkom je u 18 sati, ali ne vidim koja je svrha jer se tako tesko moze stici koja konekcija iz Zagreba za EU, a nisam siguran koliko se avion moze napuniti putnicima koji lete samo za Zagreb..
Koshpa

#1637 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Ujutru dodje putnik iz ZG u Sa ( poslom privatno ) rano i onda ima cijeli dan da provede u Sa sto poslom sto privatno jel... nije opterecen da mora ic na popodnevni ili tako sta. bitno je nocenje tog aviona koji ce imati ujutru rano let iz zag za sa a onda moze uhvatiti neke od konekcija sa SJJ
akcija007

#1638 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Kospa je dobro rekao.
Red letenja Croatia Airlines-a SJJ ZAG SJJ je nastiman tako da ljudi idu u Zagreb rano ujutro i nakon obavljenog posla navecer se vracaju iz Zagreba, trantitni putnici koriste jutarnji let za ZAG i nesto popodnevnog pa se dalje prebacuju na Bec Frankfurt ili Minhen ili vecernji za Skoplje.

s redom letenja BH Airliensa je situacija obrnuta. Nema tranzitnih putnika i niko nece mocui letjetti s BHA via Zag samo do ZAG i natrag.

BH Airliensom let je nastiman da ljudi iz Zagreba stignu u Sarajevo rano ujutro i nakon obavljenog posla u Sarajevu vrate se predvecer u Zagreb .
macan prvi

#1639 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Slazem se s tim sto govorite, to je sasvim logicno, ali opet nisam siguran kolika ce bar za sada biti potraznja za takvim letovima koji u principu vode ljude iz Zagreba samo za Sarajevo ili iz Sarajeva samo za Zagreb... Treba sacekati podatke o popunjenosti i agresivno reklamirati i u BiH i u Hrvatskoj.
S druge strane, ako bi se ta linija s ranim dolaskom iz Zagreba mogla koristiti za uspostavu neke vrste "mini-huba" u Sarajevu, to bi bilo odlicno. Letovi za Skandinaviju iz SJJ su obicno tek nesto malo nakon tog dolaska iz Zagreba, a kako ni Croatia Airlines nema bas toliko takvih letova, bilo bi odlicno ako bi se dobrom cijenom mogli privuci putnici bar u onim danima kad nema direktnih letova iz Zagreba u Skandinaviju.
A za to bi trebalo na web-stranici BH Airlinesa uvesti bar teoretsku mogucnost kupovanja jednog takvog leta s presjedanjem u Sarajevu... :roll:
Koshpa

#1640 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

macan prvi wrote:Slazem se s tim sto govorite, to je sasvim logicno, ali opet nisam siguran kolika ce bar za sada biti potraznja za takvim letovima koji u principu vode ljude iz Zagreba samo za Sarajevo ili iz Sarajeva samo za Zagreb... Treba sacekati podatke o popunjenosti i agresivno reklamirati i u BiH i u Hrvatskoj.
S druge strane, ako bi se ta linija s ranim dolaskom iz Zagreba mogla koristiti za uspostavu neke vrste "mini-huba" u Sarajevu, to bi bilo odlicno. Letovi za Skandinaviju iz SJJ su obicno tek nesto malo nakon tog dolaska iz Zagreba, a kako ni Croatia Airlines nema bas toliko takvih letova, bilo bi odlicno ako bi se dobrom cijenom mogli privuci putnici bar u onim danima kad nema direktnih letova iz Zagreba u Skandinaviju.
A za to bi trebalo na web-stranici BH Airlinesa uvesti bar teoretsku mogucnost kupovanja jednog takvog leta s presjedanjem u Sarajevu... :roll:
To i jest primarni cilj BHa da uspostavi koneckije iz ZAG i BEG preko SJJ za ostale destinacije, i mislim da se vec moze a ako ne onda ce moci uskoro i preko web-a uvezati karta iz drugih gradova preko SJJ za EU, znate i sami da je i BNX bila u planu ali....
macan prvi

#1641 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Koshpa wrote:
macan prvi wrote:Slazem se s tim sto govorite, to je sasvim logicno, ali opet nisam siguran kolika ce bar za sada biti potraznja za takvim letovima koji u principu vode ljude iz Zagreba samo za Sarajevo ili iz Sarajeva samo za Zagreb... Treba sacekati podatke o popunjenosti i agresivno reklamirati i u BiH i u Hrvatskoj.
To i jest primarni cilj BHa da uspostavi koneckije iz ZAG i BEG preko SJJ za ostale destinacije, i mislim da se vec moze a ako ne onda ce moci uskoro i preko web-a uvezati karta iz drugih gradova preko SJJ za EU, znate i sami da je i BNX bila u planu ali....
Ali...?
Uvezana karta preko SJJ jos nije moguca, provjerio sam maloprije na web-stranici.. A trebalo bi proraditi jer se na taj nacin, kako kazes, mogu loviti putnici iz Zagreba za Skandinaviju i iz Beograda bar za Frankfurt i Istanbul (cini mi se da za druge destinacije slotovi nisu povoljni).
Koshpa

#1642 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

macan prvi wrote:
Koshpa wrote:

Ali...?
Uvezana karta preko SJJ jos nije moguca, provjerio sam maloprije na web-stranici.. A trebalo bi proraditi jer se na taj nacin, kako kazes, mogu loviti putnici iz Zagreba za Skandinaviju i iz Beograda bar za Frankfurt i Istanbul (cini mi se da za druge destinacije slotovi nisu povoljni).
Pa i ptice na grani znaju da nema nista od BNX-a zahvaljuci onom kojem sve smeta sto je BH elem, uglavnom bit ce i to uskoro za karte preko web-a al 100% znam da se vec mogu kupit preko agencije karte
macan prvi

#1643 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Koshpa wrote:
macan prvi wrote:
Koshpa wrote: To i jest primarni cilj BHa da uspostavi koneckije iz ZAG i BEG preko SJJ za ostale destinacije, i mislim da se vec moze a ako ne onda ce moci uskoro i preko web-a uvezati karta iz drugih gradova preko SJJ za EU, znate i sami da je i BNX bila u planu ali....

Ali...?
Pa i ptice na grani znaju da nema nista od BNX-a zahvaljuci onom kojem sve smeta sto je BH elem, uglavnom bit ce i to uskoro za karte preko web-a al 100% znam da se vec mogu kupit preko agencije karte
Ako na BNX-u nisu dovoljno pametni da shvate da bi letovi na taj aerodrom na koji cesce slijecu ptice nego avioni i njima znacili dobar prihod, onda nista..
Znas li slucajno hoce li uskoro krenuti letovi za/iz OMO? Posebno zbog turista u Medjugorje koji sad masovno slijecu u Dalmaciju.
akcija007

#1644 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Iz Zagreba za Skandinaviju direktno ima jedino za Kopenhagen. Croatia Airlines leti 4 puta sedmicno i niskotarifni Norwegian dva puta sedmicno.

Trenutno, nije moguce na web stranici BHA kupiti uvezanu kartu,ZAG-SJJ-Skandinavija.

Iz Beograda via SJJ ne moze uhvatiti konekcije za Skandinaviju ni u dolasku ni u polasku,za Istanbul via SJJ ne vidim svrhu jer BEG IST BEG ima dva puta dnevno lete i JAT i Turkish svakodnevno. IZ BEG za FRA leti par puta dnevno Lufthansa(imaju rani jutarnji let i kasnovecernji povratak) i jednom JAT
macan prvi

#1645 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote: Iz Beograda via SJJ ne moze uhvatiti konekcije za Skandinaviju ni u dolasku ni u polasku,za Istanbul via SJJ ne vidim svrhu jer BEG IST BEG ima dva puta dnevno lete i JAT i Turkish svakodnevno. IZ BEG za FRA leti par puta dnevno Lufthansa(imaju rani jutarnji let i kasnovecernji povratak) i jednom JAT
Pitam se hoce li linija za Beograd onda biti rentabilna. :-? Mada ne mora biti toliko lose sto imaju direktni letovi ako je cijena niza u odnosu na direktan let. Isti problem (ali u obrnutom pravcu) ima BH Airlines trenutno - pisao sam vec na ovom topicu da se zna dogoditi da su direktni letovi iz Sarajeva skuplji od letova drugih kompanija s presjedanjem u Zagrebu/Budimpesti i u posljednje vrijeme cak Becu sto onda vuce putnike od BH Airlinesa konkurenciji. Presjedanjem u SJJ bi se situacija mogla obrnuti, ali sve je to bar za sad na dugom stapu.. :-?
Baustekana

#1646 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Baustekana »

macan prvi wrote:
akcija007 wrote: Iz Beograda via SJJ ne moze uhvatiti konekcije za Skandinaviju ni u dolasku ni u polasku,za Istanbul via SJJ ne vidim svrhu jer BEG IST BEG ima dva puta dnevno lete i JAT i Turkish svakodnevno. IZ BEG za FRA leti par puta dnevno Lufthansa(imaju rani jutarnji let i kasnovecernji povratak) i jednom JAT
Pitam se hoce li linija za Beograd onda biti rentabilna. :-? Mada ne mora biti toliko lose sto imaju direktni letovi ako je cijena niza u odnosu na direktan let. Isti problem (ali u obrnutom pravcu) ima BH Airlines trenutno - pisao sam vec na ovom topicu da se zna dogoditi da su direktni letovi iz Sarajeva skuplji od letova drugih kompanija s presjedanjem u Zagrebu/Budimpesti i u posljednje vrijeme cak Becu sto onda vuce putnike od BH Airlinesa konkurenciji. Presjedanjem u SJJ bi se situacija mogla obrnuti, ali sve je to bar za sad na dugom stapu.. :-?
Ako vec pricas o konekcijama sa BEG to IST, zasto ne pomenes ATH. Ona je mnogo bliza i ne letis u trokut kao sto isao preko Sarajeva. Da ne pricamo o dva dnevna leta preko atine. Onda koliko ta karta mora biti jeftinija da bi se tako maltretirao ici na trokut let? Da ne pricam sto BH moze da nesta kao Air Bosna bilo kada. Ja licno mislim da se vise radi o budalastinama nego o bilo cemu.
Beograd ce imati oko 3M putnika ove godine a ovde se prikazuje kao da se radi a aerodromu of 50 000, te mu sad kao fali treba konekcija sa evropom. Bojim se kakav bi komentar od vas da je situacija obrnuta i da sarajevo ima 3M.
macan prvi

#1647 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Baustekana wrote:
macan prvi wrote:
Ako vec pricas o konekcijama sa BEG to IST, zasto ne pomenes ATH. Ona je mnogo bliza i ne letis u trokut kao sto isao preko Sarajeva. Da ne pricamo o dva dnevna leta preko atine. Onda koliko ta karta mora biti jeftinija da bi se tako maltretirao ici na trokut let? Da ne pricam sto BH moze da nesta kao Air Bosna bilo kada. Ja licno mislim da se vise radi o budalastinama nego o bilo cemu.
Beograd ce imati oko 3M putnika ove godine a ovde se prikazuje kao da se radi a aerodromu of 50 000, te mu sad kao fali treba konekcija sa evropom. Bojim se kakav bi komentar od vas da je situacija obrnuta i da sarajevo ima 3M.
Putovanje preko Atine za Istanbul (ako na to mislis) bi tek bilo pravi trokut. Ali ako cijena valja, onda svako moze sa sebe odluciti valja li mu konekcija. Ljudi npr. iz SJJ cesto preko Budimpeste lete u zapadnu Evropu sto je takodjer trokut, ali su svejedno letovi SJJ-BUD cesto puni.
I bas zato sto Beograd ima tako veliki broj putnika mislim da je dobro da se i tamo razvija konkurencija s tim sto, opet kazem, BH Airlines treba jos puno ulagati u svoje konekcije (npr. u smislu marketinga).
akcija007

#1648 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Malev SJJ BUD SJJ ima odlicnu popunjenost 2 puta sam letio preko Budimpeste, oko 90% aviona je popunjeno, veca mi je bila popunjenost aviona do BUD, nego Lufthanse do Minhena iz SA. Cijenovno su se odlicno pozicionirali taman za nas dzep

Vidim po gradu na svakom koraku agresivnu kampanju Austriana RedTicket 70-tak eur +TAX preko Beca za Evropu .
akcija007

#1649 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Zrakoplovna kompanija B&H Airlines objavila je redovitu uspostavu linije Sarajevo - Zagreb Sarajevo

Zrakoplovna kompanija BH Airlines je od petka, 21.svibnja 2010.godine uspostavila redovitu liniju na ruti Sarajevo-Zagreb-Sarajevo.

Red letenja predvidio je ranojutarnji let za Sarajevo i večernji let za Zagreb, tako da BH Airlines nudi svojim korisnicima, poglavito poslovnim putnicima, mogućnost dolaska u Sarajevo i odlaska za Zagreb u istom danu i to šest puta tjedno.

Zracna Luka Zagreb
Skyfox

#1650 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Skyfox »

akcija007 wrote:Zrakoplovna kompanija B&H Airlines objavila je redovitu uspostavu linije Sarajevo - Zagreb Sarajevo

Zrakoplovna kompanija BH Airlines je od petka, 21.svibnja 2010.godine uspostavila redovitu liniju na ruti Sarajevo-Zagreb-Sarajevo.

Red letenja predvidio je ranojutarnji let za Sarajevo i večernji let za Zagreb, tako da BH Airlines nudi svojim korisnicima, poglavito poslovnim putnicima, mogućnost dolaska u Sarajevo i odlaska za Zagreb u istom danu i to šest puta tjedno.

Zracna Luka Zagreb
cijena?
Post Reply