BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Epitop

#1626 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Epitop »

komeba wrote:Stilic dao go za Lech :bih: Sta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
Biti bolji i Misketa, a ima vremena mlad je.
Stvarno je fino kad nas svake sedmice naši igrači dostojno predstave u stranim ligama. :bih:
LSD

#1627 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

komeba wrote:Stilic dao go za Lech :bih: Sta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
ma nikad on nece zaigrati za selekciju dok je Ćiro na klupi...to sam vec pisao,da se ne ponavljam opet.
klixober

#1628 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Jahic dao go za Aris. :bih:
LongDong

#1629 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LongDong »

jeza u ledja wrote:Sta je sa Salihovicem? Je li i dalje povdijedjen?
Malo mi je nejasno ovo oko Salihovića, nije ga bilo na okupu za Belgiju (znamo razlog), međutim juče odigra svih 90 minuta.
klixober

#1630 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Gol Stilica :bih:

LSD

#1631 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

Epitop wrote:
Stvarno je fino kad nas svake sedmice naši igrači dostojno predstave u stranim ligama. :bih:
Niko ni Misketa nije uslovljavao da mora biti bolji od ovog ili onog kad je dolazio u reprezentaciju...a došao je mlad takodje...tada niko nije tražio od njega da bude bolji od Barbareza ili Hasana,vec su tadašnji selektori jednstavno dali momku priliku da igra na terenu i dali mu minutažu da se dokaže i nametne...upravo su mu dali ono što Ćiro ne daje Štiliću,nšta više-ništa manje...to je ono što odredjuje igraca-ili jesi ili nisi kalibar za dres.
udomi.me

#1632 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by udomi.me »

komeba wrote:Jahic dao go za Aris. :bih:

Jako lijep gol glavom! Evo golova

http://--- SPAM ---/site/inde ... &Itemid=58

Dobar je Sanel, nadam se da će se i dobro prodati, jer stvarno rijetko da neko može igrati na toliko pozicija odjednom!

nešto neće video link se briše
shalla

#1633 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by shalla »

LSD wrote:
Epitop wrote:
Niko ni Misketa nije uslovljavao da mora biti bolji od ovog ili onog kad je dolazio u reprezentaciju...a došao je mlad takodje...tada niko nije tražio od njega da bude bolji od Barbareza ili Hasana,vec su tadašnji selektori jednstavno dali momku priliku da igra na terenu i dali mu minutažu da se dokaže i nametne...upravo su mu dali ono što Ćiro ne daje Štiliću,nšta više-ništa manje...to je ono što odredjuje igraca-ili jesi ili nisi kalibar za dres.
Nemoj me molim te negativno iznenađivati, mislio sam dosad da se razumiješ u fudbal?
Misimović morao biti bolji od Barbareza i Hasana?!? Nigdje veze, pa nama je igrač poput Misketa trebao još otkako je Edin Mujčin prestao igrati za repku, otada nismo imali kvalitetnog playmakera a vrlo dobro znaš da ni Hasan a ni Sergej nisu igrali tu poziciju (Sergeja je jedino neki stoper mogao izbaciti iz ekipe :mrgreen: ). Zvjezdanu niko minutažu nije "dao" već su skontali da nam takav igrač treba više od svega i zato se ubrzo i izborio za mjesto u 11 (ne ugrožavajući pritom ni jednog ni drugog pomenutog).
Ne znam, mislim da si subjektivan po pitanju Štilića, ne kažem da momak nije kvalitet i talenat al' igra na poziciji gdje (hvala Bogu) imamo čarobnjaka i mislim da Štilić čak nije ni kandidat broj 2 za tu poziciju pored Pjanića ali eto, to bi se nekako moglo uklopiti.
BaileyS

#1634 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by BaileyS »

Upravu si @shaqqa, Misimovic, Ibricic, Pjanic, Stilic, svi oni konkurisu za to jedno eventualno dva mjesta (zavisno igramo li 352 ili 3421) tako da je Stilicu sad za sad mrka kapa. Cak je i Bajramovic uletio na to mjesto drugog veznjaka u utakmici u Genku.
LSD

#1635 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

Pa fala bogu da vi niste strucnjaci (kao ni ja) i da se ti ne pitate za nacionalnu selekciju prije svega...takvi kao vi su i Dzeku proglašavali viškom i klocem...jbg,najlakše je popljuvati nekoga i prekrižiti ga a da se neda nikakve šansa za dokazivanje-klasika bosanska...prema tome,ne treba meni mišljenje vas forumaša...bez uvrede ;-) ne mislim ništa licno.
alijagoro

#1636 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by alijagoro »

Niko ne trazi da Stilic zamjeni Misimovica ili da igra veliku minutazu,nego samo da se momka da prilika kao protiv Slovenije,Estonije i Armenije ali mislim da Stilic uopste nije bio pozvan za ove utakmice :( .Ovaj shaqqa je cirin pro-element :mrgreen:
shalla

#1637 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by shalla »

Da me neko pogrešno ne shvati, apsolutno sam za to da se momku pruži prilika ali za to postoje prijateljske tekme a mi smo ih (koliko se sjećam) pod ćirom odigrali jednu (slovenija). Rijeku ne računam kao nešto ozbiljno :mrgreen: Dakle polako, ubijeđen sam da će i on i još neki dobiti šansu. Vidimo da se i Ćiro još traži, Damjanović i Vladavić su bili standardni prve 4 tekme pa gledaj sad, sa par novih igrača napravismo lom :bih:

P.S. LSD, mala digresija: Ja sam (navijam za Sarajevo) otišao sa jaranom (željovcem) dva puta na grbavicu kad je džeko tek počeo ulaziti i taj me je jaran ubjeđivao da je momak veliki talenat. Ne mogu se sjetiti sa kim je željo igrao, znam da je džeko ušao kod rezultata 2:0 i fulio jako dobru priliku i sjećam se salve podsmijeha i zvižduka i tad mi taj jaran reče "joj ovih debila što zvižde, znaš kako je ovaj momak perspektivan, znaš kako se otvara i ulazi u prilike". Ja mu rekoh da mu vjerujem al da ne mogu suditi po dvije tekme. Nekidan mu to pomenuh (inače je košarkaški trener) i zajebajem ga da mu je bolje bilo da je bio fudbalski skaut nego košarkaški trener :mrgreen: I slažem se sa tobom da je odlično to što nismo svi selektori, na šta bi to ličilo. Meni je recimo jako nejasno zašto nema mjesta za Trivunovića ili Muharemovića, možeš misliti koliko bi svako od nas imao novih kandidata :)
Pozdravljam vas, odoh spavati.
LSD

#1638 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

shaqqa wrote:Da me neko pogrešno ne shvati, apsolutno sam za to da se momku pruži prilika ali za to postoje prijateljske tekme a mi smo ih (koliko se sjećam) pod ćirom odigrali jednu (slovenija). Rijeku ne računam kao nešto ozbiljno :mrgreen: Dakle polako, ubijeđen sam da će i on i još neki dobiti šansu. Vidimo da se i Ćiro još traži, Damjanović i Vladavić su bili standardni prve 4 tekme pa gledaj sad, sa par novih igrača napravismo lom :bih:

P.S. LSD, mala digresija: Ja sam (navijam za Sarajevo) otišao sa jaranom (željovcem) dva puta na grbavicu kad je džeko tek počeo ulaziti i taj me je jaran ubjeđivao da je momak veliki talenat. Ne mogu se sjetiti sa kim je željo igrao, znam da je džeko ušao kod rezultata 2:0 i fulio jako dobru priliku i sjećam se salve podsmijeha i zvižduka i tad mi taj jaran reče "joj ovih debila što zvižde, znaš kako je ovaj momak perspektivan, znaš kako se otvara i ulazi u prilike". Ja mu rekoh da mu vjerujem al da ne mogu suditi po dvije tekme. Nekidan mu to pomenuh (inače je košarkaški trener) i zajebajem ga da mu je bolje bilo da je bio fudbalski skaut nego košarkaški trener :mrgreen: I slažem se sa tobom da je odlično to što nismo svi selektori, na šta bi to ličilo. Meni je recimo jako nejasno zašto nema mjesta za Trivunovića ili Muharemovića, možeš misliti koliko bi svako od nas imao novih kandidata :)
Pozdravljam vas, odoh spavati.
Iskreno,ne sjecam se tih "salvi zvižduka" na racun Dzekine igre dok je igrao u Želji...moguce da te je malo prenijelo,ali oprošteno ti je pošto je kasno :-) ....i nije jedini taj tvoj jaran tvrdio da je Džeko veliki potencijal...tvrdili su to mnogi,pocevši od Amara Osima koji ga je prekomandovao iz juniorskog pogona i koji mu je kao neiskusnom davao šanse i minute (za razliku od Ćire :D ),preko mene licno i još mnogih željovaca koje znam...normalno da je bilo "strucnjaka" koji su ga ismijavali-pa nije se rodio ko je nama ugodio...da je Messi igrao našli bi mu manu...prema tome,ne treba generalizovati sa tim "salvama zvižduka" kad znaš i sam da toga nije bilo na racun Dzeke...necemo se praviti ludi ;-)
papacja

#1639 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by papacja »

shaqqa wrote:Hajmo ovako:
1. Nabrojite mi (po subjektivnim kriterijima) 10 napadača u Evropi koji su kompletniji kao napadači od Edina (uzmite recimo ove parametre: fizičke predispozicije (snaga, duel igra), raznovrsnost postignutih golova, osjećaj za asistenciju, osjećaj za prostor, tehnika, šut desnom, šut lijevom, prodornost, skok igra tj. igra glavom) pa skontajte pripada li on samom vrhu te liste?
2. Nabrojite mi 5 napadača u Evropi koji u zadnjih par mjeseci pružaju bolje igre od Džeke?

Za stavku 1. po meni su to: Eto'o, Ibrahimović, Villa, Torres, Van Nistelrooy, Henry, Rooney, Benzema, Aguero i recimo Arshavin. Jel smatrate da je Džeko puno slabiji od pobrojanih?
Stavka broj 2. ne nudi mnogo imena, Eto'o, Torres, Aguero, Henry...

Nervira me to što smo uvijek u stanju spustiti nešto što je naše a dizati nečije drugo, bilo da je riječ o sportu ili bilo čemu drugom. Da je Džeko holanđanin ili francuz, Real, Milan, Arsenal bi bile njegove sljedeće destinacije. Manchester dade grdne pare za Berbatova, koliko vas misli da je Dmitar mnogo bolji igrač od Edina? (Nekidan napisah da je Misimović malo brži da bi bio među najboljim veznjacima na svijetu i svi navališe na mene da sam smiješan. Ali eto, nek su Diego ili Modrić svjetske klase a Miske danas hladno dođe do 16. asistencije u bundesligi).
Nejse, samo da mu dragi Bog dadne zdravlja, da ga zaobiđu povrede pa će se pokazati jesam li bio u pravu...
Pod stavkom 1. ako uzmem u obzir sve parametre koje si naveo hm...., pokušavam da se sjetima..., ali ne vidim ni jednog napadača koji je bolji od Džeke. Džeko predvodi listu od 10 najboljih napadača na svijeto. Džeko=Dijamant=Broj 1. :bih:
Pod 2. možda da su u formi poput Džeke samo još Tores i Eto'o.
klixober

#1640 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Anderlecht zeli Spahica i Nadarevica.

http://www.extravoetbal.be/clubs/detail ... cht/13180/
Majjah

#1641 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
Asmir Begovic , nazalost, ako ga Chiro ne pozove najkasnije za tu neku prijateljsku koja ce se igrati na ljeto, prije Armenije, on ce za nas vjerovatno biti izgubljen, jer ce se onda Kanadjani za koje je vec igrao u mladjim kategorijama sjetiti da on ima i njihovo drzavljanstvo! Novinari pod hitno moraju poceti pisati o njemu, jer da to nisu radili npr. o Stilicu, Chiro ga vjerovatno ne bi pozvao. Ne kazem da ga sad treba odmah staviti da brani kao prvi golman, al neka ga, koliko ima jos nasih golmana koji brane u ligama petice??

Image
silencepain

#1642 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by silencepain »

Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
Asmir Begovic , nazalost, ako ga Chiro ne pozove najkasnije za tu neku prijateljsku koja ce se igrati na ljeto, prije Armenije, on ce za nas vjerovatno biti izgubljen, jer ce se onda Kanadjani za koje je vec igrao u mladjim kategorijama sjetiti da on ima i njihovo drzavljanstvo! Novinari pod hitno moraju poceti pisati o njemu, jer da to nisu radili npr. o Stilicu, Chiro ga vjerovatno ne bi pozvao. Ne kazem da ga sad treba odmah staviti da brani kao prvi golman, al neka ga, koliko ima jos nasih golmana koji brane u ligama petice??

Image
Slazem se jer od viska glava ne boli :mrgreen: ,sto vise imamo igraca to bolje a ne moraju svi igrati,čak bi bilo najbolje organizovati jednu prijateljsku na kojoj ce igrati samo talenti koje imamo a koji jos nisu nikada pozvani u reprezentaciji tako da ih nebi izgubili kao što to imamo običaj raditi :bih:
jeza u ledja

#1643 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.

Image
Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.
Majjah

#1644 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

jeza u ledja wrote:

Image
Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.
Aferim onda, hvala nasim strucnjacima za jos jednog izgubljenog igraca :run:
and

#1645 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Majjah wrote:
jeza u ledja wrote:

Image
nije sve ni do naših nazovi stručnjaka.momak je koliko vidim još davno poletio na prvi poziv da brani za kanadu.zašto taj poziv nije odbio?nuđeno je češko državljanstvo džeki kada je bio dijete,pa je slušao srce,čekao i dočekao.barbarezu su švabe,hrvati takođe nudili državljanstvo,pjaniću luksemburg,francuska,ali bosansko srce je odlučilo.sa domovinom nema kalkulacija.oni koji su poletili na prvu ponudu možda se danas kaju?kučuković,džaka,jakupović,taj begović.....
stranci su ih šutnuli prvom prilikom,ako je i jedan domicilni igrač bio i blizu njih po kvalitetu.
Majjah

#1646 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

and wrote:
jeza u ledja wrote:

Image
nije sve ni do naših nazovi stručnjaka.momak je koliko vidim još davno poletio na prvi poziv da brani za kanadu.zašto taj poziv nije odbio?nuđeno je češko državljanstvo džeki kada je bio dijete,pa je slušao srce,čekao i dočekao.barbarezu su švabe,hrvati takođe nudili državljanstvo,pjaniću luksemburg,francuska,ali bosansko srce je odlučilo.sa domovinom nema kalkulacija.oni koji su poletili na prvu ponudu možda se danas kaju?kučuković,džaka,jakupović,taj begović.....
stranci su ih šutnuli prvom prilikom,ako je i jedan domicilni igrač bio i blizu njih po kvalitetu.[/quote]

Iskreno, ne zamjeram mu ako se odlucio za Kanadu. Ne mozes porediti njega i Dzeku, Dzeki su nudili drzavljanstvo iz nekih drugi razloga i Dzeko je uvijek bio ,,tu negdje'' na dohvat medija i selektora. Begovic se sam nudio vec nekoliko puta, u intervuima koji se mogu naci na netu se jasno vidi da je htio samo da ga neko kontaktira, da porazgovara sa njim da vidi da li se racuna na njega.
NIKADA ga niko od nasih ,,strucnjaka'' nije kontaktirao, a i kako bi, kad su svi zaokupljeni vec skoro godinu da falsifikuju Munibu diplomu iz engleskog jezika i da mu ,,srede'' potvrdu o nekaznjavanju! To je njima bitnije od mogucnosti da za sebe vezemo JEDINOG golmana za kojeg se vec sad zna da ce izgraditi respektabilnu karijeru u Premier ligi. Po svemu sudeci, od jeseni kada stane na gol Potsmoutha cemo svi traziti ,,krivca'' zasto ga nema u nasem dresu! Za onakve potencijale se drzava i savez trebaju boriti, a ne sjediti, nista ne raditi i onda pricati kako je on supak jer se odlucio da prihvati poziv reprezentacije drzave u kojoj je fakticki odrastao, iako je imao zelju da obuce dres zemlje iz koje je otjeran sa 5 godina...
Majjah

#1647 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

E hajmo dalje, Asmir nam je izgleda izgubljen, ovaj mali JOS nije..

http://www.fussball-talente.com/Zlatan_ ... 105-1.html

Dakle, radi se o momku koji trenutno brani za Juniore BvB-a i branio je za U-16 reprezentaciju Njemacke. Nama stvarno treba neko sa vizijom da okupi ove momke u jednoj prijateljskoj utakmici, da ih nekako vezemo dok nije kasno!
Spliff.Master

#1648 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Spliff.Master »

Majjah wrote:
zalizani wrote:Image
:bih:
Ovo je formacija koju i mi trebamo igrati, samo naci dva prava beka i to je to. Misimovic gdje je i sad, Salihovic desno, stilic lijevo, Rahimic iza njih, uz Dzeku stavljati ko bude u formi, a u odbrani....me jebo odbranu :D :D :D
Potpuno se slazem u vezi formacije! Barem je ovo formacija koju preferiram kad se igra FIFA 09 :D
Jedino umjesto Rahimica na toj poziciji bi trebao biti Bajramovic (smatrajuci da je u formi i 100% oporavljen). Brzi je sto jest jest.
Salihovica na lijevu stranu, i eventualno Pjanica na desnu (ali pod uslovom da redovno nastupata za Lyon. U medjuvremenu: Ibricic ili Stilic su vise nego adekvatni).
Sto se tice odbrane: Jahic, Nadarevic, Spahic i/ili Pandza/Berberovic. Sto jest jest: Papac nam definitvno fali. Mozda se ne primjeti sada, ali ce biti vise nego ocigledno ako se aBd kvalifikujemo. I molim vas nemojte se paliti na kako nam je odbrana dobra, jer eto, Belgija nam jedva uvali tri. Ali raja zaboravlja Belgija nema napadace poput Spanije, pa cak ni Turske. Ako se mislimo kvalifikovati na SP, i tamo napraviti nesto, onda nam definitvno treba Papac. Jebi ga...ali tako je... Budimo iskreni: Berberovic/Pandza/Mravac/Muratovic (ma koliko oni ginuli za svaku loptu, i koliko god mi bili dragi kao momci) nisu kvalitet za repke. posbno ne na SP. sad za sad su OK...ali zar stvarno mislite da Pandza/Berberovic/Mravac mogu parirati bilo kojem vecem napadackom imenu??? Mozda bi cak i Bajramovic mogao igrati u zadnjoj liniji. To bi omogucilo mjesto Rahimicu :D
Ridjobrki

#1649 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

I za mene je to najljepša formacija, ali ne znam jeste li primijetii da je ne igra više ni jedna ozbiljna ekipa. :-D

Tako se igralo u drugoj polovini devedesetih, tako je igrao Juve za vrijeme Lippija (4-3-1-2), tako je igrao i ManU (4-1-2-1-2), tako je igrao i Real dok im je Makelele držao igru (4-1-3-2) ali danas je to napuštena formacija i niko ko misli igrati ozbiljan nogomet neće je koristiti. Stvar je jednostavna: za nju moraš imati TAČNO jedanaest igrača koji joj odgovaraju i to je mogao Ferguson kad je "odgojio" Keanea, Becksa, Giggsa i Scholesa za taj romb u sredini, to je mogao Del Bosque kad se moglo potrošiti stotine miliona za romb Makelele-Figo-McMannaman-Zidane (plus Macca nije opravdao investiciju pa je lijevo igrao Solari odnosno Savio) i tako dalje...

Većina ekipa nema mogućnost da zamisli formaciju pa da onda prema njoj oblikuje igrače nego formaciju i sistem igre prilagođavaju igračima i njihovim mogućnostima. Zato se igra na sigurnije sisteme koji se lakše mogu preoblikovati po potrebi pa čak i u toku same utakmice. Ti možeš sezonu početi sa 4-4(romb)-2 formacijom i povrijedi ti se jedan igrač i sve pada u vodu. Plus što to stvarno nije formacija za svakoga jer ako se ne uigra dobro i ako svi igrači ne prate kretanje ekipe kako treba puštaće na sve strane. Mi smo pokušali ovo igrati za vrijeme Smajlovića i nikad nismo igrali ljepše a imali gore rezultate. Plus se uvijek krpilo, sjetimo se kritične lijeve strane koju nije imao (ili htio: Balja htio u špic a nije imao ko drugi i na kraju Mujčin igrao) ko igrati a opet se slijepo držalo formacije.

A vidi sad ovo, sa Ćirom igramo 3-5-2/5-3-2 i igra se nikad bolje, rezultati nikad bolji, fali pola ekipe a opet mašina radi. ;-)

Pogledajte moje postove na ovu temu na ovome topicu i na topicu o Belgiji i biće vam sve još jasnije... Jedno je PES i FIFA a drugo igra sa igračima od krvi i mesa. Na kraju krajeva, dajte mi navedite samo jednu ekipu koja se drži 4-4(romb)-2 formacije i postiže zapažene rezultate i ja ću javno reći da pojma nemam o nogometu. Neka nama 3-5-2, to je zakon sistem za balkanske ekipe a čak je u zadnje vrijeme toliko razrađen da je i atraktivan.
jeza u ledja

#1650 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Majjah wrote:Begovic se sam nudio vec nekoliko puta, u intervuima koji se mogu naci na netu se jasno vidi da je htio samo da ga neko kontaktira, da porazgovara sa njim da vidi da li se racuna na njega.

Ja sam skontao davno da ne vjerujem 'nasim medijima', pa cak i onim lafo profesionalnim, tipa Avaz, a kamo li nekim internet stranicama ili dijasporskim forumima. Znam tacno kako se onaj koji se intervjuira moze navesti da kaze bilo sta maltene. Zamisli samo, neki nas vebsajt ili novinar interfvjuise jednog Begovica ili nekog drugog u dijaspori, caskaju onako o Bosni, o zivotu u inostranstvu, o druzenju s nasim ljudima, standardne teme i normala onda ga pitaju hej bogati hos ti igrat za nas (a najcesce su to neki klinci). I sta ce on reci - rijetko ko ce se usuditi pa reci bilo sta drugo osim 'volio bih ja da igram, meni je srce u Bosni', i tako to. Zato, ti intervjui, ne pije to vode puno, dok god se igrac stvarno ne pojavi u nekoj od nasih repki.
Locked