Biti bolji i Misketa, a ima vremena mlad je.komeba wrote:Stilic dao go za LechSta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
Stvarno je fino kad nas svake sedmice naši igrači dostojno predstave u stranim ligama.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Biti bolji i Misketa, a ima vremena mlad je.komeba wrote:Stilic dao go za LechSta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
ma nikad on nece zaigrati za selekciju dok je Ćiro na klupi...to sam vec pisao,da se ne ponavljam opet.komeba wrote:Stilic dao go za LechSta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
Malo mi je nejasno ovo oko Salihovića, nije ga bilo na okupu za Belgiju (znamo razlog), međutim juče odigra svih 90 minuta.jeza u ledja wrote:Sta je sa Salihovicem? Je li i dalje povdijedjen?
Niko ni Misketa nije uslovljavao da mora biti bolji od ovog ili onog kad je dolazio u reprezentaciju...a došao je mlad takodje...tada niko nije tražio od njega da bude bolji od Barbareza ili Hasana,vec su tadašnji selektori jednstavno dali momku priliku da igra na terenu i dali mu minutažu da se dokaže i nametne...upravo su mu dali ono što Ćiro ne daje Štiliću,nšta više-ništa manje...to je ono što odredjuje igraca-ili jesi ili nisi kalibar za dres.Epitop wrote:Biti bolji i Misketa, a ima vremena mlad je.komeba wrote:Stilic dao go za LechSta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
Stvarno je fino kad nas svake sedmice naši igrači dostojno predstave u stranim ligama.
komeba wrote:Jahic dao go za Aris.
Nemoj me molim te negativno iznenađivati, mislio sam dosad da se razumiješ u fudbal?LSD wrote:Niko ni Misketa nije uslovljavao da mora biti bolji od ovog ili onog kad je dolazio u reprezentaciju...a došao je mlad takodje...tada niko nije tražio od njega da bude bolji od Barbareza ili Hasana,vec su tadašnji selektori jednstavno dali momku priliku da igra na terenu i dali mu minutažu da se dokaže i nametne...upravo su mu dali ono što Ćiro ne daje Štiliću,nšta više-ništa manje...to je ono što odredjuje igraca-ili jesi ili nisi kalibar za dres.Epitop wrote:Biti bolji i Misketa, a ima vremena mlad je.komeba wrote:Stilic dao go za LechSta jos mora momak uraditi da zaigra za reprezentaciju...
Iskreno,ne sjecam se tih "salvi zvižduka" na racun Dzekine igre dok je igrao u Želji...moguce da te je malo prenijelo,ali oprošteno ti je pošto je kasnoshaqqa wrote:Da me neko pogrešno ne shvati, apsolutno sam za to da se momku pruži prilika ali za to postoje prijateljske tekme a mi smo ih (koliko se sjećam) pod ćirom odigrali jednu (slovenija). Rijeku ne računam kao nešto ozbiljnoDakle polako, ubijeđen sam da će i on i još neki dobiti šansu. Vidimo da se i Ćiro još traži, Damjanović i Vladavić su bili standardni prve 4 tekme pa gledaj sad, sa par novih igrača napravismo lom
![]()
P.S. LSD, mala digresija: Ja sam (navijam za Sarajevo) otišao sa jaranom (željovcem) dva puta na grbavicu kad je džeko tek počeo ulaziti i taj me je jaran ubjeđivao da je momak veliki talenat. Ne mogu se sjetiti sa kim je željo igrao, znam da je džeko ušao kod rezultata 2:0 i fulio jako dobru priliku i sjećam se salve podsmijeha i zvižduka i tad mi taj jaran reče "joj ovih debila što zvižde, znaš kako je ovaj momak perspektivan, znaš kako se otvara i ulazi u prilike". Ja mu rekoh da mu vjerujem al da ne mogu suditi po dvije tekme. Nekidan mu to pomenuh (inače je košarkaški trener) i zajebajem ga da mu je bolje bilo da je bio fudbalski skaut nego košarkaški trenerI slažem se sa tobom da je odlično to što nismo svi selektori, na šta bi to ličilo. Meni je recimo jako nejasno zašto nema mjesta za Trivunovića ili Muharemovića, možeš misliti koliko bi svako od nas imao novih kandidata
![]()
Pozdravljam vas, odoh spavati.
Pod stavkom 1. ako uzmem u obzir sve parametre koje si naveo hm...., pokušavam da se sjetima..., ali ne vidim ni jednog napadača koji je bolji od Džeke. Džeko predvodi listu od 10 najboljih napadača na svijeto. Džeko=Dijamant=Broj 1.shaqqa wrote:Hajmo ovako:
1. Nabrojite mi (po subjektivnim kriterijima) 10 napadača u Evropi koji su kompletniji kao napadači od Edina (uzmite recimo ove parametre: fizičke predispozicije (snaga, duel igra), raznovrsnost postignutih golova, osjećaj za asistenciju, osjećaj za prostor, tehnika, šut desnom, šut lijevom, prodornost, skok igra tj. igra glavom) pa skontajte pripada li on samom vrhu te liste?
2. Nabrojite mi 5 napadača u Evropi koji u zadnjih par mjeseci pružaju bolje igre od Džeke?
Za stavku 1. po meni su to: Eto'o, Ibrahimović, Villa, Torres, Van Nistelrooy, Henry, Rooney, Benzema, Aguero i recimo Arshavin. Jel smatrate da je Džeko puno slabiji od pobrojanih?
Stavka broj 2. ne nudi mnogo imena, Eto'o, Torres, Aguero, Henry...
Nervira me to što smo uvijek u stanju spustiti nešto što je naše a dizati nečije drugo, bilo da je riječ o sportu ili bilo čemu drugom. Da je Džeko holanđanin ili francuz, Real, Milan, Arsenal bi bile njegove sljedeće destinacije. Manchester dade grdne pare za Berbatova, koliko vas misli da je Dmitar mnogo bolji igrač od Edina? (Nekidan napisah da je Misimović malo brži da bi bio među najboljim veznjacima na svijetu i svi navališe na mene da sam smiješan. Ali eto, nek su Diego ili Modrić svjetske klase a Miske danas hladno dođe do 16. asistencije u bundesligi).
Nejse, samo da mu dragi Bog dadne zdravlja, da ga zaobiđu povrede pa će se pokazati jesam li bio u pravu...

Slazem se jer od viska glava ne boliMajjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
Asmir Begovic , nazalost, ako ga Chiro ne pozove najkasnije za tu neku prijateljsku koja ce se igrati na ljeto, prije Armenije, on ce za nas vjerovatno biti izgubljen, jer ce se onda Kanadjani za koje je vec igrao u mladjim kategorijama sjetiti da on ima i njihovo drzavljanstvo! Novinari pod hitno moraju poceti pisati o njemu, jer da to nisu radili npr. o Stilicu, Chiro ga vjerovatno ne bi pozvao. Ne kazem da ga sad treba odmah staviti da brani kao prvi golman, al neka ga, koliko ima jos nasih golmana koji brane u ligama petice??
Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
Asmir Begovic , nazalost, ako ga Chiro ne pozove najkasnije za tu neku prijateljsku koja ce se igrati na ljeto, prije Armenije, on ce za nas vjerovatno biti izgubljen, jer ce se onda Kanadjani za koje je vec igrao u mladjim kategorijama sjetiti da on ima i njihovo drzavljanstvo! Novinari pod hitno moraju poceti pisati o njemu, jer da to nisu radili npr. o Stilicu, Chiro ga vjerovatno ne bi pozvao. Ne kazem da ga sad treba odmah staviti da brani kao prvi golman, al neka ga, koliko ima jos nasih golmana koji brane u ligama petice??
Aferim onda, hvala nasim strucnjacima za jos jednog izgubljenog igracajeza u ledja wrote:Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
nije sve ni do naših nazovi stručnjaka.momak je koliko vidim još davno poletio na prvi poziv da brani za kanadu.zašto taj poziv nije odbio?nuđeno je češko državljanstvo džeki kada je bio dijete,pa je slušao srce,čekao i dočekao.barbarezu su švabe,hrvati takođe nudili državljanstvo,pjaniću luksemburg,francuska,ali bosansko srce je odlučilo.sa domovinom nema kalkulacija.oni koji su poletili na prvu ponudu možda se danas kaju?kučuković,džaka,jakupović,taj begović.....Majjah wrote:Aferim onda, hvala nasim strucnjacima za jos jednog izgubljenog igracajeza u ledja wrote:Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
nije sve ni do naših nazovi stručnjaka.momak je koliko vidim još davno poletio na prvi poziv da brani za kanadu.zašto taj poziv nije odbio?nuđeno je češko državljanstvo džeki kada je bio dijete,pa je slušao srce,čekao i dočekao.barbarezu su švabe,hrvati takođe nudili državljanstvo,pjaniću luksemburg,francuska,ali bosansko srce je odlučilo.sa domovinom nema kalkulacija.oni koji su poletili na prvu ponudu možda se danas kaju?kučuković,džaka,jakupović,taj begović.....and wrote:Aferim onda, hvala nasim strucnjacima za jos jednog izgubljenog igracajeza u ledja wrote:Asmir Begovic je vec pozivan u seniorski tim Kanade (kao rezerva). Napunio je 21 godinu (u junu) i nema pravo nastupa za BiH.Majjah wrote:U ovoj euforiji smo zaboravili cini mi se na jednog igraca koji kuka i moli da neko porazgovara sa njim, a mi cemo kao i obicno kukati za njim slijedece godine kada stane na vrata kao prvi golman Potsmoutha! Od treceg golmana i ,,hodanja'' po posudbama u Yeovil-u i slicnim ekipama, dogurao je svojim radom i talentom da bude rezerva Jamesu, 39-godisnjaku i golmaskoj engleskoj legendi kojem istice ugovor na kraju ove sezone i kojeg mu nece produzavati.
Potpuno se slazem u vezi formacije! Barem je ovo formacija koju preferiram kad se igra FIFA 09Majjah wrote:Ovo je formacija koju i mi trebamo igrati, samo naci dva prava beka i to je to. Misimovic gdje je i sad, Salihovic desno, stilic lijevo, Rahimic iza njih, uz Dzeku stavljati ko bude u formi, a u odbrani....me jebo odbranuzalizani wrote:
![]()
![]()
Majjah wrote:Begovic se sam nudio vec nekoliko puta, u intervuima koji se mogu naci na netu se jasno vidi da je htio samo da ga neko kontaktira, da porazgovara sa njim da vidi da li se racuna na njega.