Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
ultima_palabra

#1626 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ultima_palabra »

ExNihilo wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje i dalje vjeruju kako će doći NEKO i reći bilo je dosta, ukidamo RS, pa onda retroaktivno provesti neku pravdu ili šta već. Shvatite da nekog boli kurac jednako kao i 92., ako ne i više. I ništa što Dodik uradi ili kaže neće učiniti da ga počne boljeti kurac. Stoga su priče kako "Dodik ukida RS" smiješne.
Dodik njih ukida prvenstveno finansijskom dubiozom, a nije zanemarljivo ni rusofilstvo na koje su Ameri uvijek osjetljivi.

Za ove gluposti tipa studentskog doma se slažem da tog nekog zaboli kurac.
ExNihilo

#1627 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ExNihilo »

ultima_palabra wrote:
ExNihilo wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje i dalje vjeruju kako će doći NEKO i reći bilo je dosta, ukidamo RS, pa onda retroaktivno provesti neku pravdu ili šta već. Shvatite da nekog boli kurac jednako kao i 92., ako ne i više. I ništa što Dodik uradi ili kaže neće učiniti da ga počne boljeti kurac. Stoga su priče kako "Dodik ukida RS" smiješne.
Dodik njih ukida prvenstveno finansijskom dubiozom, a nije zanemarljivo ni rusofilstvo na koje su Ameri uvijek osjetljivi.

Finansijska dubioza nije drastično različita ni u FBiH, a sve i da jeste - neće dovesti do ukidanja bilo čega. Grčka je dekadama bila u bankrotu pa nije pravno prestala postojati ili šta već. Neće drugačije biti ni sa RS, ako hipotetički bankrotira. Finansijska kriza može djelovati jedino kao katalizator nekih drugih neriješenih pitanja (kao što je to bilo u Jugi), ali RS nema taj problem.

A rusofilstvo RSa je baš razlog zbog kog Ameri neće tu previše čeprkati, jer pitanje RSa nije vrijedno dodatnog destabiliziranja odnosa sa Rusijom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1628 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Chmoljo »

:D

primjer naše nesposobnosti sam već dao, oličen u liku SSa :D

jebe se nekome što su u nekoj bosanskoj pripizdini ljudi umirali u užasnim mukama, surovo, brutalno, masovno... ako se to ne zna - izreklamirati. više je uradila Šindlerova lista za promociju Holokausta, nego sva sila deklaracija, *uraca palaca... koje niko ne pamti.

ali ne, sve će nama drugi... sve gotovani... samo će se sve napraviti, srediti, urediti. samo eto, da vide da je to stvarno bio zločin i onda će svi sklopiti ruke i raspašće se republika masovnih grobnica...

dotad ćemo mi malo krasti, malo švercovati, malo utajivati, malo davati/primati mito, malo raditi u državnoj službi i firmama i srati na državu... tako...

no, naravno, to se neće promijeniti, jer onog momenta kada sam čuo i dobio potvrdu za malverzacije oko spomenika ubijenoj djeci Sarajeva od strane pojedinih roditelja onda sam rekao da za nas nema nade :)
BlueBlood

#1629 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BlueBlood »

KĆERKA HAŠKOG OPTUŽENIKA OBRATILA SE NA FACEBOOKU
Sonja Karadžić: Smeće od ljudi traži da mi sjedi u kući tokom izricanja presude!

Na svom Facebook profilu, povodom današnje istorijske presude, objavila je dva statusa koja su privukla pažnju

Kćerka Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičević uposlena je kao doktorica medicine na Palama.

Na svom Facebook profilu, povodom današnje istorijske presude, objavila je dva statusa koja su privukla pažnju. Prvi se tiče novinara entitetske televizije RTRS i komercijalne TV stanice iz Banje Luke, ATV.

'Da li možete da pojmite da postoji takvo smeće od ljudi među novinarima da insistiraju da mi sjede u kući dok traje prenos izricanja presude?! Ma bravo RTRS i ATV', napisala je Sonja.

Druga se tiče direktne podršnke njenom ocu Radovanu:

'PONOSNO I DOSTOJANSTVENO, SA VJEROM U BOGA, U BORBI ZA ISTINU I PRAVDU', a ova objava postavljena je uz fotografiju njenog oca koja je snimljena dok je bio predsjednik entiteta RS.

Image

http://** No links **.ba/clanak/145214/sonja-kara ... ja-presude
Last edited by BlueBlood on 24/03/2016 13:16, edited 1 time in total.
The BEN10

#1630 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by The BEN10 »

U suštini, ograđujući se od 18+ retorike, slažem se sa konstatacijom iz posta.
Danguba

#1631 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

Ma komu jebe sve zivo.

Evo ja cu sada potpisati kaznu samo za ovo vrijeme provedeno u zatvoru pod uslovom da Srbi prihvate sve njegove zlocine i da to osude.

Do tada ostaje ona moja, nisu svi ali jeste vecina.
ultima_palabra

#1632 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ultima_palabra »

ExNihilo wrote:
ultima_palabra wrote:

Finansijska dubioza nije drastično različita ni u FBiH, a sve i da jeste - neće dovesti do ukidanja bilo čega. Grčka je dekadama bila u bankrotu pa nije pravno prestala postojati ili šta već. Neće drugačije biti ni sa RS, ako hipotetički bankrotira. Finansijska kriza može djelovati jedino kao katalizator nekih drugih neriješenih pitanja (kao što je to bilo u Jugi), ali RS nema taj problem.

A rusofilstvo RSa je baš razlog zbog kog Ameri neće tu previše čeprkati, jer pitanje RSa nije vrijedno dodatnog destabiliziranja odnosa sa Rusijom.
Po meni jeste drastično različita... neko ti mora dati pare da nastaviš funkcionisati, i tu je teško porediti značaj jedne od kolijevki civilizacije sa genocidnim entitetom u tamo nekoj Bosni.

Amerikanci su pokazali da im nije mrsko ponekad zaprljati ruke ovdje, a Rusi to nisu smjeli ni '48. kad su sve karte bile na njihovoj strani. Ameri su i poprilično paranoični... kad je bila aktuelna priča o grčkom izlasku iz eura, Tsipras se učestalo sastajao sa Rusima... vrlo brzo su Ameri poslali izaslanika u Brisel sa porukom da sastave paket za Grke kako znaju i umiju.
artime

#1633 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by artime »

Ne letite u pogresnom smjeru, mozemo li ostati na temi. Zanima kolika je maksimalna kazna koja mu se moze presuditi?
julisiz es grant

#1634 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

artime wrote:Ne letite u pogresnom smjeru, mozemo li ostati na temi. Zanima kolika je maksimalna kazna koja mu se moze presuditi?
Pa doživotna, naravno.
Qoom

#1635 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Qoom »

Njegova doživotna robija, a da se po obje tačke optužnice ne osudi za genocid po meni je naprđivanje i klasična farsa.
Toliko smo puta izjebani da se ni minimumu moralne zadovoljštine ne nadam.

Bez obzira na današanju i sve buduće odluku suda, ono što je sigurno da niko od moje familije više nikada neće slijepo vjerovati da "rata neće biti", a za nedaj Bože odavno smo spremni.
sahara1428

#1636 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sahara1428 »

Qoom wrote:Njegova doživotna robija, a da se po obje tačke optužnice ne osudi za genocid po meni je naprđivanje i klasična farsa.
Toliko smo puta izjebani da se ni minimumu moralne zadovoljštine ne nadam.

Bez obzira na današanju i sve buduće odluku suda, ono što je sigurno da niko od moje familije više nikada neće slijepo vjerovati da "rata neće biti", a za nedaj Bože odavno smo spremni.

:thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1637 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

julisiz es grant wrote:
artime wrote:Ne letite u pogresnom smjeru, mozemo li ostati na temi. Zanima kolika je maksimalna kazna koja mu se moze presuditi?
Pa doživotna, naravno.
Ma bar sto se mene tice manje bitno je koliko ce on kao on dobiti jer on je svakako mator i jos koju godinu ce zivjeti i to je to.....puno vaznije je da mu bude presudjeno za genocid i da se onda ponovo podigne tuzba za genocid u BiH koju bi u tom slucaju bilo puno teze odbraniti a moglo bi se kao kompromis sa Srbijom traziti ukidanje RS-a. Jebo Karadzica 70 godina je njemu i sta mu go ddosudis neces ga bas nesto zajebati izuzev ako ga ne strpas u Turski zatvor:)
mO k3

#1638 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Dokle su stigli
velikibrnjo

#1639 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by velikibrnjo »

molim da se metne link kad krenu prokazivati govno u hagu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1640 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

Nista se nece promjeniti u glavama guslarske tradicije... nemoguca misija.

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1641 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

velikibrnjo wrote:molim da se metne link kad krenu prokazivati govno u hagu
mislim da ce sve tv kuce prikazivat...
http://ba.n1info.com/n1/N1-info
DuckZz

#1642 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by DuckZz »

Ova izjava od prije par sati je dovoljna da se razumije sadašnja situacija :

Naser Orić na Face TV :
"Dok sam bio u Hagu, razgovarao sam sa nekim osobama koji su bili ili će biti osuđeni. Rekli su mi da su sve priznali i da će iz Haga izaci prije mene....... ali da se danas rat opet ponovi, uradili bi 10 puta gore stvari".

...
Last edited by DuckZz on 24/03/2016 13:42, edited 1 time in total.
refffko

#1643 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by refffko »

Bilo bi dobro pokrenuti incijativu da se svi sa FB racunima, tagujemo u Hagu. Na taj nacin, virtualni, bi dali do znanja da smo tu i da nam je ovo jako vazno.
bumerangss

#1644 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by bumerangss »

Lailaheilelah Lailaheilah Lailaheilelah Lailaheilelah Lailaheilelah.... :D
Danguba

#1645 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

DuckZz wrote:Ova izjava od prije par sati je dovoljna da se razumije sadašnja situacija :

Naser Orić na Face TV :
"Dok sam bio u Hagu, razgovarao sam sa nekim osobama koji su bili ili će biti osuđeni. Rekli su mi da su sve priznali i da će iz Haga izaci prije mene....... ali da se danas rat opet ponovi, uradili bi 10 puta gore stvari".

...
To je to. Svako ko drugacije misli ili je naivan ili lud.
Banksy

#1647 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

hrasno38 wrote: .....puno vaznije je da mu bude presudjeno za genocid i da se onda ponovo podigne tuzba za genocid u BiH koju bi u tom slucaju bilo puno teze odbraniti a moglo bi se kao kompromis sa Srbijom traziti ukidanje RS-a.
Jedno su naše iskrene i razumljive želje, drugo realnost. Ne vjerujem da bi eventualna presuda za genocid mogla ozbiljno zakotrljati priču o ukidanju RS-a, niti mislim da je bilo ko danas, uključujući i nas, spreman da se tog posla zaista prihvati. To uključuje ogromno znanje i iskustvo advokatskih i pravnih timova i velikih, sposobnih umova koje nemamo, novac koji država nije spremna potrošiti, energiju koja nam je svima skoro već na nuli. Svijet to ne bi podržao, Evropa ne bi riskirala destruiranje odnosa s Rusijom, Amerikance, realno, više ne zanimamo, arapski svijet brine svoje brige, prijatelja i saveznika nemamo, a za ovih 25 godina samostalnosti nismo ih ni uspjeli steći.
S te strane, mislim da RS, nažalost, može mirno spavati. Jedino dobro što možemo izvući iz ove situacije je lična i kolektivna satisfakcija teške, doživotne kazne zatvora, uz eventualnu presudu za genocid koja formalno ne bi ništa promijenila, tek bila jak argument i dokaz za povijest, ali, na terenu, u smislu neke posljedice i buduće akcije, sasvim beskorisna. Ne prebacujući ništa Aliji, svijetu, bilo kome, bilo je šta je bilo, činjenica je da smo je (RS) dobrovoljno potpisali '95. ne razmišljajući i ne shvatajući da smo tim nepromišljenim postupkom zakovali 10 narednih generacija bezumlja i patnje, s tendencijom dalje podijeljenosti i destrukcije ...

Evo ih ... Ufffff :(
muha_sa

#1648 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

da nisu unproforce vezali za bandere i releje još bi ovaj pišopija ordiniro po Srbiji
velikibrnjo

#1649 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by velikibrnjo »

jebo maku vidi ga
golim bi ga rukama zadavio
Jolpaz

#1650 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Jolpaz »

Ovi se definitivno ne mijenjaju :

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne smije, ne može i neće da dozvoli.
"Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne smije, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić na centralnoj državnoj ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja u Varvarinu.

Kako je istakao, Srbija će stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske, prenosi Tanjug.

"Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da prijetimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo i da će Srbija uprkos onome sto se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.

- See more at: http://m.vijesti.ba/clanak/302836/srbij ... aYTJI.dpuf

Hvala na ovom, sad jos treba obnoviti tuzbu protiv Srbije...
Post Reply