Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakazvaka

#1626 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

munevera44 wrote:Trotoar ispred Robota na Socijalnom snimljeno danas oko 16,45 h.

Image

Uploaded with ImageShack.us
nesto neobicno? :?
munevera44

#1627 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

[quote="goja"]drustvo biciklo je VRACENO, prodalo se na crno i pomocu dobrih ljudi s foruma sam dobio informaciju kod koga je i gdje je, pa tak s policijom na vrata i slikicom sam dobio svog GECKA nazad nez ikakve ogrebotine, i nedostataka....

JOS JEDNOM HVALA DRUSTVU NA POMOCI S FORUMA, POSEBNO HRABROM ČLANU NARAVNO KAO STO SAM I REKAO NAGRADA CE DOCI CIM SE VIDIMO....

IPAK OVAJ FORUM NIJE ZA BEZVEZE NAPRAVLJEN :D ZIVIO SARAJEVO-X.COM/FORUM[/

Bravo nek si ti vratio svoj bajk sretnooooooo :thumbup:
munevera44

#1628 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

hakazvaka wrote:
munevera44 wrote:Trotoar ispred Robota na Socijalnom snimljeno danas oko 16,45 h.

Image

Uploaded with ImageShack.us
nesto neobicno? :?

Za mene šokantno prodjoše dva policajca pored ovog automobila kao pored lanjskog snijega. Pa bar da zapisaše tablice, evo ja uslikala pa možda neki "nadležni organ" vidi i pročita :?:
cappy_tempo

#1629 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

@munevera44 inace pljujem policiju :D ali sada ih moram braniti i reci da nisu oni krivi nego one guzonje sto su ukinuli zakon o parkiranju,tako da mu nemogu ama bas nista nego stat i plakati
bpsang

#1630 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

goja wrote:policija odgovara na izjavu kada sam odnjeo sliku bicikla: priblizno citiram

"mi ne mozemo pronaci ukraden automobil koji je mnogo vrjedni od bicikla, a da ti biciklo nadjemo to je prosto nemoguce stoga ako se nadje u slucaju imamo vas kontakt, kontaktirat cemo vas, pomirite se s tim da ga necete vidjeti i da vam mi necemo moci pomoci, dobro je sto ste prijavili mada nista ne znaci ovo je velik grad ne mozemo praviti uzbunu i povecat kontrolu zbog bicikla i telefona.Sretno momcino pa sta bude" POLICIJA glavnog grada sramota

E. PA ZBOG TE AROGANCIJE POLICIJE,treba da se nadje bar 1000 biciklista nasega grada i da krenu alejom i da gromoglasno napravimo haos u smislu buke, a koji Firaun da se pojavi da ga ako nista drugo pljunemo po sred lica jer ovo je nas Grad i nasa Aleja, ne dozvolimo da nevini biciklisti stradaju i da im se otimaju bicikla i ostale stvari.

Jer ako Policija nece i ne moze da stane u kraj ovom kriminalu , mozemo mi SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE.

POZIVAM VAS NA MASOVNI MIRNI PROTEST.
cappy_tempo

#1631 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

a ja ne mogu nikako da skontam sta radi policija na biciklima? ja ne znam kad sam ih vidio na vilsu,darivi,vrelu bosne...ali zato uredno znaju stati na prosirenje i zaustavljati auta :roll: . zar njihov primarni posao nije setalista,biciklisti i slicno?
bpsang

#1632 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

cappy_tempo wrote:a ja ne mogu nikako da skontam sta radi policija na biciklima? ja ne znam kad sam ih vidio na vilsu,darivi,vrelu bosne...ali zato uredno znaju stati na prosirenje i zaustavljati auta :roll: . zar njihov primarni posao nije setalista,biciklisti i slicno?
ma njihov primarni je da ti uzmu ako ti je crkla sijalica , na faru, a za kabadahije koji vozaju skupa auta ( vidio si primer) ne smiju ni kaznu napisati, i da je parkirao u ulaz u ROBOT ne bi mu smjeli nista.

Mnogi dijasporci su se smijali kad su ih vidjeli , i pitali se ja kakav je ovo cirkus Policajac na biciklu.....
Sarayman

#1633 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sarayman »

hakazvaka wrote:@Sarayman
izgledaju ok, mozemo li dobiti malo vise info? :)
model, cijena? mjesto kupovine? :-D
Specialized - Crossroads, 32 KM/kom, Ciklocentar.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1634 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Admir_1984 »

goja wrote:drustvo biciklo je VRACENO, prodalo se na crno i pomocu dobrih ljudi s foruma sam dobio informaciju kod koga je i gdje je, pa tak s policijom na vrata i slikicom sam dobio svog GECKA nazad nez ikakve ogrebotine, i nedostataka....

JOS JEDNOM HVALA DRUSTVU NA POMOCI S FORUMA, POSEBNO HRABROM ČLANU NARAVNO KAO STO SAM I REKAO NAGRADA CE DOCI CIM SE VIDIMO....

IPAK OVAJ FORUM NIJE ZA BEZVEZE NAPRAVLJEN :D ZIVIO SARAJEVO-X.COM/FORUM
Imal bar kakvih indicija da ce se krivac naci, tj jel taj kod kojeg ste nasli biciklo rekao ko mu ga je prodao??
cappy_tempo

#1635 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

kad policija nece nista da ucini onda treba fino pocet od bubrega odbijat ili biti jos ludji pa i ako treba i oruzje nosati.trebam ja dati 800KM za bajk jer je meni to cejf,volim taj sport i da mi grupa balavaca i nafuranih "mangupa" sa nozem uzmu bajk :x . kao sto 100_KA neke proteste odraditi ili uvijek biti spreman zgazit nekoga pa ako treba i krvnicki ga zgaziti pa da mu vise ne padne napamet prici biciklu,a ne ukrasti ga.Amela je upucala onog majmuna pa se smirise pljacke kladionica i slicno,to sad trebamo cekat da nekom od nas naleti zuta minuta pa da puca na nekoga ili da ga unakazi pa da mozemo rahat voziti gradom i ostaviti zakljucan bajk negdje...
chengaba

#1636 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by chengaba »

Image
Pa u čemu je problem, ovdje je sve po zakonu! :D
goja

#1637 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

i dalje sam princ na plavom konju :lol: :lol:

momak kod koga je nadjeno biciklo je kupio od cigana za mizernih 200KM , vozio se 3-4 dana i eto kako se zavrsi, oduzeto mu je to je jos jedna lekcija ne uzimati nesto dobro a prejeftino.....jer ili je ukradeno ili ces upasti u govna
high_volume

#1638 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by high_volume »

omesa wrote:ako neko prepozna papka molim da se javi na pp ,ukrao je najmanje 20-tak bicikala plus felgi,guma itd. uglavnom snimljen je u Velešićima pa ako ga neko zna.... meni je ukrao GT 3.0 2009 god.crni M velicina.
p.s.
policija je upoznata sa svim kradjama nisu nista uradili
hvala
Milim da pravila ovog foruma ne dozvoljavaju ovakve objave i ovakve pozive kao u citatu :oops:
Sarayman

#1639 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sarayman »

Raja, evo problema, ali zato ste vi tu da me posavjetujete! Naime, na prethodnoj stranici sam postavio sliku novih guma koje sam danas montirao i maloprije provozao. Radi se o tome da su gume kod okretanja tocka fakat "felshave" pa mi se desava da na pravcu osjetim treskanje citavog bicikla (pa i sebe). Pitanje glasi: da li sam ja nesto izostavio kod montaze, ili sam dobio neispravno skladistene gume koje jesu nove ali mozda neispravne? Da otklonim nedoumicu nekim forumashima, bicikl je nov novcat, felge su savrseno ispravne.

Mislim da je nepravda da motociklisti imaju svoj podforum, a biciklisti (kojih je sigurno puno vise) nemaju. Kontao sam otvoriti novu temu "Sve o biciklima" (jer naslov ove teme i njen sadrzaj cesto nemaju blage veze jedno s drugim), ali zaista nisam znao u koji podforum da je ubacim!
bpsang

#1640 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

@ Sarayman
pa jaraniko skini felge i odnesi ih prodacu ,sa gumama naravno neka ti ih zamjeni, naravno ako imas racun.Ako nece zvrknes inspekciju i tad ce te moliti da ih djaba uzmes,a mozda i dobijes rezervne :)
Sarayman

#1641 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sarayman »

100_KA wrote:@ Sarayman
pa jaraniko skini felge i odnesi ih prodacu ,sa gumama naravno neka ti ih zamjeni, naravno ako imas racun.Ako nece zvrknes inspekciju i tad ce te moliti da ih djaba uzmes,a mozda i dobijes rezervne :)
Slicno mi je prvo palo na pamet. Gume su vrhunske i skuplje nisam nigdje vidio, pa me cudi sto nije sve kako treba.
Cekam misljenja ostalih, a tebi hvala na brzom odgovoru.
chengaba

#1642 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by chengaba »

Skini ih sa obruča, namaži obruč (dio na koji legne guma) sapunicom, i nakrkaj nožnom pumpom gumu na 5 - 6 i više bara.
Ovo radi samo u slučaju ako su bolje gume kao što kažeš da jesu, jer ako je neka China, probudit ćeš komšiluk... :D
Sarayman

#1643 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sarayman »

chengaba wrote:Skini ih sa obruča, namaži obruč (dio na koji legne guma) sapunicom, i nakrkaj nožnom pumpom gumu na 5 - 6 i više bara.
Ovo radi samo u slučaju ako su bolje gume kao što kažeš da jesu, jer ako je neka China, probudit ćeš komšiluk... :D
Mislis da ce ih ovaj postupak ispraviti? Pa onda je bolje da odem do radnje da mi oni to odrade jer nemam noznu pumpu, a ni manometar (Capriolo mi je blizi, ili bilo koji u Novom Sarajevu). Evo citam na gumama da je max. pritisak 5.5 Bara.
Inace, utisci o gumama su predobri. Sa gumama za offroad max sam uspio razviti 36.44 km/h a sa ovima danas 44.47.
goja

#1644 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

Ja kad ga zelim nabrati vozim i do 50km/h... na ravno, dok sam niz Jahorinu isao 65km/h mislim da moze i vise ali to ce se uradit kad refresujem bike cim stigne plata...

P.S.
Ali poslije ovih 50km/h crknem ko konj :D
Sarayman

#1645 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sarayman »

goja wrote:Ja kad ga zelim nabrati vozim i do 50km/h... na ravno, dok sam niz Jahorinu isao 65km/h mislim da moze i vise ali to ce se uradit kad refresujem bike cim stigne plata...

P.S.
A jesi li unio tacne podatke o dimenziji gume u kompjuter? Cisto sumnjam da sa mountbikeom mozes razviti 50 km/h po strogo ravnom, i bez pomoci vjetra. Mozda i grijesim, ali znam da je neki momak pokusao da se trka pa je bio ostavljen 5-6 metara i znam da sam dao maksimum (a imam snage).
goja

#1646 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

meni su ove moje gume MRAK Kenda 26x2.50, za sve :D dok ga vozim ljudi misle da je motor kako bruje po asfaltu :D
Image
Joey Tribbiani

#1647 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Joey Tribbiani »

koliko kostaju ove gume goja? Kod mene su neke od 26*2.0, dosle na bajku kad sam uzeo. Uskoro cu ih zamijeniti pa gledam kakve su kod ostalih vozaca
Erzsebet

#1648 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Erzsebet »

goja wrote:Ja kad ga zelim nabrati vozim i do 50km/h... na ravno, dok sam niz Jahorinu isao 65km/h mislim da moze i vise ali to ce se uradit kad refresujem bike cim stigne plata...

P.S.
Nema šanse, ili si pogrešno ukucao u kompjuter podatke, ili si na pogrešno mjesto stavio magnet. Jedina opcija da niz Jahorinu ideš 65 na sat je da imaš 150 kg, ali onda ne bi mogao po ravnom više od 30 km/h.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1649 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ispuhuje mi opet prednja

moram napumpavat svakih sat dva :lol: :lol: :lol:
kurty

#1650 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Jedne prilike smo vozili turu i negdje blizu Breze, smo se malo potrkali... Ravnica... I znam da sam maximalno isao 45.3...Tako je sat pokazao, a drug koji je bio brzi je isao 49.1
Razliku je jedino cinilo sto su njegove kasete 3x9, a kod mene je 3x8

Tako da ipak mislim da je moguce po ravno da se nabere 50

a niz brdo... ih...
najljepsi zvuk je kad malo prikocis a onaj disk se oglasi "tik tik tik tik tik..."
Post Reply