Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Rasimovski

#1626 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

RtrnOfSalisbury wrote:...odlicno, svega u diskusiji osim piramida: iznosenje proceduralnih gresaka ko ima a ko nema pravo raspravljati o piramidama ... vjera-nevjera, ljubavna putovanja ...
Ko da gledam jednog dana na finalnoj tiskovitoj konferenciji ce se vise raspravljati o tome ko ima a ko nema pravo da postavlja pitanja pa o ljubavnim putovanjima, pa ko je vjerovo a ko nije. Heh kad him indijana c semirhausen odgovori: nije to bilo ljubavno putovanje, ne sjecam se da sam s tom djevojkom ikad bio na istom ... dok se taj galimatijas razmrsi i piramide ce niknuti.
neko bi to pojednostavio: imal ti piramidi, neovisno o ljubavnim putovanjima ?

E upravo to i kažem. Doakzi, tragovi... a ne vjerovanje.. Hajmo ljudi artefakata.
Neregistrirani

#1627 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Rasimovski wrote:Ma moj kolega, vidiš da je ovo navala piramidiot "lurkera koji u nedostatku valjanih argumentata, dokaza, tragova po ko zna koji put razvodnjavaju priču.
To izbjegavanje konkretnih odgovora na pitanja "koje dokaze/nalaze nudite za potvrdu tvrdnji nakon vise od 3 godine "istrazivanja"?" su naucili od vodje:
For me Osmanagich played the role of therapist and seer. I first met him in London in December 2006 at a presentation he gave at the Bosnian embassy, where I was granted an hour to talk to him one-on-one. I had been the only member of the audience to challenge him about the validity of his scientific assertions. For example, his claims of having found human-made “pavement” on the pyramids continued even after a team of geologists from nearby Tuzla University led by Sejfudin Vrabac examined it and concluded that it was nothing but sandstone and a natural stone called conglomerate. After his London talk Osmanagich turned the tables and interviewed me. How old was I? Was I married? What did I want out of life? My “aura” revealed an inner turmoil, Osmanagich explained. He invited me to come back to Bosnia so he could show me the pyramids himself. I found Osmanagich’s charm and wit impressive, but I got no substantive answers to what I asked.
Before the crowd dragged him away to drinks and dinner, I managed to ask him why his presentation did not include any mention of crystal skulls or healing stones. He smiled, recognizing me, and changed the subject.
http://discovermagazine.com/2008/nov/22 ... a-pyramid/
Rasimovski

#1628 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Neregistrirani wrote:
Rasimovski wrote:Ma moj kolega, vidiš da je ovo navala piramidiot "lurkera koji u nedostatku valjanih argumentata, dokaza, tragova po ko zna koji put razvodnjavaju priču.
To izbjegavanje konkretnih odgovora na pitanja "koje dokaze/nalaze nudite za potvrdu tvrdnji nakon vise od 3 godine "istrazivanja"?" su naucili od vodje:
For me Osmanagich played the role of therapist and seer. I first met him in London in December 2006 at a presentation he gave at the Bosnian embassy, where I was granted an hour to talk to him one-on-one. I had been the only member of the audience to challenge him about the validity of his scientific assertions. For example, his claims of having found human-made “pavement” on the pyramids continued even after a team of geologists from nearby Tuzla University led by Sejfudin Vrabac examined it and concluded that it was nothing but sandstone and a natural stone called conglomerate. After his London talk Osmanagich turned the tables and interviewed me. How old was I? Was I married? What did I want out of life? My “aura” revealed an inner turmoil, Osmanagich explained. He invited me to come back to Bosnia so he could show me the pyramids himself. I found Osmanagich’s charm and wit impressive, but I got no substantive answers to what I asked.
Before the crowd dragged him away to drinks and dinner, I managed to ask him why his presentation did not include any mention of crystal skulls or healing stones. He smiled, recognizing me, and changed the subject.
http://discovermagazine.com/2008/nov/22 ... a-pyramid/
A neko je pitao i zašto to radimo:
Osmanagich’s popularity and influence have continued to grow, and as they do, the most significant criticism now comes from a ring of anonymous bloggers who keep a meticulous record of the pyramid phenomenon. Each time the pyramid foundation publishes a claim, the bloggers weigh in with charges of inconsistency and falsification. They regularly send e-mail updates of their investigation to a small group of international scientists and journalists, and this writer is one of them.
veseoko_kukulamovic

#1629 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Joj Hrasno i Marsa_Sa_Pala, Pirke k'o da je ovo za vas pis'o! :bih: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.e-novine.com/sr/region/clanak.php?id=18167
PATRIOTIZAM JE POSLJEDNJE UTOČIŠTE HULJA, A PIRAMIDIOTIZAM PATRIOTA

„Bosna je čudo“, rekao je Haris Silajdžić, svjetski putnik, pjesnik, scenarista, lobista za bogate kompanije iz islamskih zemalja; u slobodno vrijeme član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a ponekad, evo baš sada, čak i predsjednik onoga što se još zove kolektivni šef države.

Piše: Emir Imamović

„Bosna je čudo“, rekao je Haris Silajdžić nakon što je saudijskog princa Turkija al-Faisala, pa još jednog saudijskog princa Mansoura bin Saad al-Faisala i ambasadora Fahada al-Zeida odveo u Visoko da im lokalni Indiana Jones, u matičnim knjigama zaveden kao Semir Osmanagić, pokaže piramide koje je našao u maloj čaršiji za velika otkrića prije tri godine, pa ih sada, makar ih i ne bilo, iskopava.

U pravu je Haris Silajdžić! Bosna jeste čudo. Može svugdje neko doći sa daleka puta, izaći iz aviona, otići ocu i materi i reći da ona brda na koja su išli na izlete nisu ta brda, nego piramide stare između dvanaest i 27.000 godina (osim ako mu tata i mama nisu historičari i znaju kako je prije tih 27.000 godina bilo ledeno doba, dakle, ekstremno nepovoljno vrijeme za građevinske radove). Bilo je, znate već, ako ne istih, onda sličnih slučajeva: reinkarnacija Napoleona, žrtava NLO otmičara, graditelja Manhattana oko Splita, razbijača kodova Mossada koji znaju da će Izrael jednoga dana biti tamo gdje je sada Srbija i da će se, recimo, za titulu prvaka u košarci, boriti Maccabi iz Šapca i Maccabi iz Jagodine... Takvi negdje imaju adekvatnu terapiju, a negdje slobodno prave budale od sebe. Samo nije zabilježeno da ih u zvanične posjete prima predsjednik države ili im goste vodi u pohode, da vide scenografiju najdužeg vica o tome kako Bosanci znaju biti glupi.

Kada je prije tri godine arheolog amater Semir Osmanagić, metodom nepoznatom savremenoj nauci – upoređivanjem fotografije meksičke piramide i bosanskog brda – obznanio kako se u Visokom nalazi najmanje jedna, a najviše bezbroj piramida, vjera u arheološko čudo postala je mjera bosanskohercegovačkog patriotizma. Nju, vjeru – upravo je ta riječ tačna s obzirom na to da nije bilo niti ima jednog valjanog naučnog dokaza da brdo nije brdo – pumpali su pričom koja je, kao i valjda sve iste, imala dva pola. Vjerovati u piramide značilo je vjerovati u Bosnu i Bošnjake, u vlastitu veličinu i posebnost, u Bog sami zna šta još. Ne vjerovati, pitati, tražiti dokaze, naravno, bila je nacionalna izdaja prvog reda!

Bosna je, je li, čudo, pa je nakon nekih 1000 dana i sam Osmanagić priznao kako su piramide ipak prirodne tvorevine na kojima su ljudi tek intervenirali. Što je inače epohalno otkriće, s obzirom na to da se stoljećima na vrhu brda Visočica, nesuđenoj Piramidi sunca, nalaze ostaci utvrde Visoki iz srednjovjekovnog doba. Broj vjernika se polako smanjio i ideja o zemlji starijoj i od, valjda, zemaljske kugle umalo je klinički umrla. A onda je Stranka za BiH Harisa Silajdžića – čiji je politički program u stvari zbir floskula o cjelovitoj, neovisnoj, multietničkoj, građanskoj, našoj dragoj, jedinoj domovini, a svrha postojanja ovladavanje neprodanim profitabilnim kompanijama – na posljednjim lokalnim izborima prošla sjajno: skoro da je potpuno propala, osvojivši tek oko 85.000 glasova.

Haris Silajdžić, svjetski putnik, pjesnik, scenarista, lobista za bogate kompanije iz islamskih zemalja, a u slobodno vrijeme član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponekad, evo baš sada, čak i predsjednik onoga što se još zove kolektivni šef države je, rekosmo, svakakav, ali budala nije. Kako je Bosna i Hercegovina praktično podijeljena zemlja sa tri odvojene teritorijalne i nacionalne cjeline, stara patriotska mantra na kojoj je Silajdžić jahao više se ne može prodati nikome, pa je tu, blizu zgrade Predsjedništva, tek nekih 30 kilometara od centra Sarajeva, nađena nova. Na opću radost Semira Osmanagića, koji je, u međuvremenu, skinuo šešir, pa gole glave i široka osmjeha sluša kako mu državni predsjednik poručuje: „Svi veliki projekti u svijetu realizovani su zahvaljujući ideji i viziji ljudi koji su imali snagu i volju da sve stave iza sebe i posvete se projektima u korist čovječanstva“. Tako je, valjda, onaj Roberto Salinas Price umalo našao Troju kod Čapljine, dok je Indiana Jones iz bosanske kasabe nakon tri godine ustanovio da brdo nije piramida nego da je piramida brdo, odnosno da je brdo – brdo. Od čega će čovječanstvo, naravno, imati neviđenu korist. Bukvalno neviđenu.
RtrnOfSalisbury

#1630 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by RtrnOfSalisbury »

otkud ovome himamovicu pravo da vako pise kad nije ni arheolog ni historicar niti je lopato po brdu ?? odbi od hastala i penji se na brdo, iskopaj sto kubika najmanje pa onda pisi
protiv piramida ! i postiraj slike da znamo da si kopo
veseoko_kukulamovic

#1631 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

RtrnOfSalisbury wrote:otkud ovome himamovicu pravo da vako pise kad nije ni arheolog ni historicar niti je lopato po brdu ?? odbi od hastala i penji se na brdo, iskopaj sto kubika najmanje pa onda pisi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ha jah! i to slike one crne zemlje ispod nokata da se zna da je kopo a ne samo da se sliko! ko neki sto se samo uslikaju a necemo hin himentovat! :bih:
Rasimovski

#1632 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

RtrnOfSalisbury wrote:otkud ovome himamovicu pravo da vako pise kad nije ni arheolog ni historicar niti je lopato po brdu ?? odbi od hastala i penji se na brdo, iskopaj sto kubika najmanje pa onda pisi
Po ovoj logici onda je Semke najnekompetentniji da uopce prica o bilo kakvim piramidama. JEdino mozda o delfinima moze pricati ili o kisama u J.Americi.
PalaSa Marsa

#1633 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Rasimovski wrote:
Po ovoj logici onda je Semke najnekompetentniji da uopce prica o bilo kakvim piramidama. JEdino mozda o delfinima moze pricati ili o kisama u J.Americi.
Velicinu svog' duha, mozes procijeniti upravo po tome, kad budes "Sam sebe citao"...I sve ce ti se samo rec..Raso..
Kolega sa Alipasinog

#1634 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

PalaSa Marsa wrote:
Rasimovski wrote:
Velicinu svog' duha, mozes procijeniti upravo po tome, kad budes "Sam sebe citao"...I sve ce ti se samo rec..Raso..
Pala s Marsa, da nisi ti nedavno promijenila nik? Po suvislosti tvojih komentara mnogo licis na starog poznanika Chupu. Ni on nije znao srediti misli, bas kao ni ti.

--
"Projekt istraživanja Bosanske doline piramida pokušavaju da zaustave mnogi koje krasi želja da BiH zauvijek ostane zavisna i bez korijena s kojom je lako manipulirati." - Semir Obmanagic'.
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.

"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum." KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
PalaSa Marsa

#1635 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Velicinu svog' duha, mozes procijeniti upravo po tome, kad budes "Sam sebe citao"...I sve ce ti se samo rec..Raso..[/quote]

Pala s Marsa, da nisi ti nedavno promijenila nik? Po suvislosti tvojih komentara mnogo licis na starog poznanika Chupu. Ni on nije znao srediti misli, bas kao ni ti.

--
"Projekt istraživanja Bosanske doline piramida pokušavaju da zaustave mnogi koje krasi želja da BiH zauvijek ostane zavisna i bez korijena s kojom je lako manipulirati." - Semir Obmanagic'.
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.

"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum." KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma[/quote]

Nigdje veze. :-) Eto i ovo je dokaz cemu si sve sklon Raso, i nemoj misliti da smo svi isti da bi upravo radili ovo sto ti radis sa vise nickova (sam sa sobom vodis dijalog)..A ako ti treba dokaz ko sam i sta sam OVLASTAVAM OPERATORE OVE STRANICE DA SE UTVRDI MOJ IDENTITET...Hvala...(I u ostalom, koji si ti faktor da bi se tebi uopste ista dokazivalo...Ovo mi je previse jadna prica, da bi ja u njoj ucestvovala..)
sasa_t

#1636 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sasa_t »

Toplo preporučujem knjigu "Tajna doline piramdida"....

p.s.
ko ne vjeruje, vjerovaće... da je brdo brdo naravno :D
sasa_t

#1637 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sasa_t »

NOVI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA FONDACIJE:
23.10.2008
U Sarajevu je 22. oktobra održana redovna sjednica Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Donesene su slijedeće odluke:

Za nove članove volonterskog Upravnog odbora Fondacije imenuju se: umjetnik Josip Pejaković iz Sarajeva, biznismen Fahim Sejari iz Minhena i publicista Eli Tauber iz Sarajeva. Time je sastav Upravnog odbora povećan na 11 članova i to: Ahmed Bosnić (predsjednik), Vlatko Določek, Jovo Jovanović, Amila Omersoftić, Semir Osmanagić, Slobodan Stajić, Mahir Hadžiahmetović, Ferid Jašarević, Eli Tauber, Fahim Sejari i Josip Pejaković. Ocjenjeno je da će ovo proširenje doprinjeti još boljoj javnosti rada Fondacije i promoviranju zaštite kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

Usvojena je informacija o posjetama delegacije Fondacije tokom mjeseca oktobra najvišim državnim dužnosnicima: predsjedavajućem Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću, potpredsjednici Federacije Spomenki Mičić, potpredsjedniku Federacije Mirsadu Kebi, savjetniku Federalnog premijera Timuru Numiću, predsjedavajućem Državnog povjerenstva za nacionalne spomenike Dubravku Lovrenoviću i rektoru Univerziteta u Zenici Sabahudinu Ekinoviću.

Usvojena je informacija o posjetama arheološkim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida i to: predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića i njegovog kraljevskog veličanstva princa Saudijske Arabije Turki Al-Faisala (19. oktobra 2008.) te predsjedavajućeg Državnog povjerenstva za nacionalne spomenike Dubravka Lovrenovića (20. oktobra 2008.). Obje posjete su obuhvatile slijedeće lokacije: prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, vrh Bosanske piramide Mjeseca i prahistorijski kameni tumulus u Vratnici.

Usvojena je informacija o predstojećim radovima tokom zimskih mjeseci u podzemnom labirintu Ravne.

Odlučeno je da izvršni direktor Fondacije Zajim Ahmetspahić predstavi turističke potencijale arheoloških lokacija Bosanske doline piramida u Parizu 24. novembra 2008., a u okviru turističke ponude Bosne i Hercegovine francuskim turističkim agencijama i turoperaterima koja se održava pod pokroviteljstvom ambasade BiH u Francuskoj.

Upravni odbor je dao saglasnost da turistička agencija “Maestral” iz Splita dobije status turističkog zastupnika Fondacije za područje Hrvatske u okviru Jadransko-Jonske inicijative.

Evo i Josip popiramidio (citaj: poludio), a druga stvar je komicna. Kako mozes usvojiti informaciju da je neko bio na piramidi? Valjda je mozes primiti na znanje ili nesto tako. Cisto me interesuje kako je moguce ne usvojiti informaciju da je neko bio na piramidi.....
PalaSa Marsa

#1638 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Jako fine vijesti na Piramidi Sunca, jako fine :thumbup: ....Kad ovakve osobe kao sto je nas Josip Pejakovic dodje u Drustvo Piramidoljubaca to je ipak veliki podvig...Pozdravljam.. :thumbup:
Last edited by PalaSa Marsa on 23/10/2008 20:58, edited 1 time in total.
sasa_t

#1639 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sasa_t »

i jos jedan clan uprave fondacije dijeli neke zajednicke crte sa Indijanom Dzonsom

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... 7&Itemid=2

Jedan od onih koji su profitirali na bosanskoj tragediji je i Fahim Sejari, biznismen sirijskog porijekla koji već decenijama živi i radi u Njemačkoj. Naime, u samo dvije fakture koje je ispostavio Sajari je od „logističara“ naplatio iznos veći od 4 miliona DEM, što se slaže sa kartičnim izvodima TWRA . Inače, svoju poslovnu karijeru Sejari je počeo 1972. godine kada je u Minhenu osnovao svoju prvu firmu Sejari Kraftfahrzeuge GmbH, da bi 1987 proširio firmu do današnjeg Sejari GmbH. Njegova firma je međunarodna kompanija koja se bavi prodajom novih i polovnih teretnih vozila, autobusa i građevinskih mašina, kao i zastupništvo vodećih proizvođača motornih vozila u zemljama istočne Evrope. Početkom devedesetih godina prošloga vijeka Sejari je otvorio predstavništva svoje firme u Sloveniji, a zatim i Hrvatskoj. Nakon okočanja rata, sa svojim vezama i prijateljstvima, u prvom redu sa još jednim od „logističara“ Senadom Šahinpašićem Šajom, Sejari kao investitor dolazi u BiH. Trenutno, njegova firma Sejari d.o.o. Sarajevo na čelu sa direktorom Hasanom Sarajlijom ovlašteni je zastupnik firme Hyundai za BiH, te zastupnik, distributer, diler i serviser poznatih svjetskih proizvođaća kao što su Man, Neoplant, Krone, Isuzu i Langendorf. U procesu privatizacije Sejari je postao većinski vlasnik transportnih preduzeća Zenica Trans, sada FS Zenica bus i Mostar autoprevoz. Navodno, vlasnik je i 25 procenata vlasništva u sarajevskom hotelu Grand, a na lising je osigurao kupovinu teretnih vozila našem jedinom i najvećem medijskom tajkunu Fahrudinu Radončiću. Svoju poslovnu ekspanziju Sejari je nastavio 2001. godine otvaranjem podružnice svoje firme u Beogradu.

(Mirsad Fazlić / Slobodna Bosna)

#1640 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sasa_t »

PalaSa Marsa wrote:Jako fine vijesti na Piramidi Sunca, jako fine :thumbup: ....Kad ovakve osobe kao sto je nas Josip Pjekaovic dodje u Drustvo Piramidoljubaca to je ipak veliki podvig...Pozdravljam.. :thumbup:
Jel josip dobro kopa pa je dosao da otkopava il' se moze bit prodo za pare pa promovira brdo?
PalaSa Marsa

#1641 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

sasa_t wrote:
PalaSa Marsa wrote:Jako fine vijesti na Piramidi Sunca, jako fine :thumbup: ....Kad ovakve osobe kao sto je nas Josip Pjekaovic dodje u Drustvo Piramidoljubaca to je ipak veliki podvig...Pozdravljam.. :thumbup:
Jel josip dobro kopa pa je dosao da otkopava il' se moze bit prodo za pare pa promovira brdo?[/qu

Pitanje ti je =0, ne odgovaram na ovako tupa pitanja...oprosti ako mozes, ali tako je to.. :run:
sasa_t

#1642 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sasa_t »

ImageImage
Ja sam otkrio jos jedan piramidalni objekat u Visokom. Kome da se obratim za donacije? :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1643 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

sasa_t wrote:ImageImage
Ja sam otkrio jos jedan piramidalni objekat u Visokom. Kome da se obratim za donacije? :?

Kolegi sa Alipašinog. On je učenjak, pametan, nada sve pismen pa će ti on najbolje pomoći. Svako dobro ;-)
veseoko_kukulamovic

#1644 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

sasa_t wrote:
Jel josip dobro kopa pa je dosao da otkopava il' se moze bit prodo za pare pa promovira brdo?
A dugo je toj matoroj prdimahovini i trebalo da se uključi u ovu smijuriju! :lol:
Šta je sad na redu? Sljedećih 15 godina "On meni nema Piramide"??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolega sa Alipasinog

#1645 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Kolega sa Alipasinog wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote:Kato, ne moras se zahvaljivati. Umjesto zahvaljivanja, cekaj da nadjem onaj broj sto kad ga nazoves u znak podrske, ono meni CH-CHING 3 KM u padje. A potrazicu ti i onih citata odozgo sto ti nikako da iskopas, dzaba, ali u zamjenu za 10 KM dobrovoljnog priloga (po citatu). To ti je, kao sto i sama velis, sve ekonomski opravdano i posteno.
Rasimovski wrote:I plačati poreze, i stvarati novu vrijednost, i smanivati deficit...

Učenjaci su nam malo nepismeni, al šta ima veze :lol: Nemaju vremana da se opismene od bavljenja naukom :D :D

Nemam nista protiv toga da me upozoris na pravopisne greske koje napravim - naprotiv. Ne mogu vjerovati da si napustila sustinsku raspravu o piramidiotizmu zbog dva ili tri slova u Vol. 6.

Uzgred, molim te, obrazuj me malo, pa napisi one dvije rijeci odozgo ;) kako se stvarno pisu.
Kato zlato, hajde reci kako se pravilno pisu ove rijeci gore. Nije valjda da me izbjegavas poduciti.

--

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1646 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

Za jednog naučnika bih očekivala da je to već davno protabirio po rječniku, a ne da pita kako ono bijaše. :? .. piradomana sa foruma.... je li ono tako?
Kato zlato, hajde reci kako se pravilno pisu ove rijeci gore. Nije valjda da me izbjegavas poduciti.
Ne poduči tebe više ni 10 Kata. Ti si propustio priliku da naučiš pisati :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1647 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

veseoko_kukulamovic wrote:
sasa_t wrote:
A dugo je toj matoroj prdimahovini i trebalo da se uključi u ovu smijuriju! :lol:
Šta je sad na redu? Sljedećih 15 godina "On meni nema Piramide"??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Divim se tvom sofisticiranom izrazavanju i ocito je i to jedan od razloga sto je tvoj maximalni domet ovaj forum. Ja sam ti davno napisao da je puno puno vise onih koji podrzavaju ovaj projekat u odnosu na puno manji broj onih koji se regularno protive ovom projektu i minoran broj onih kojima je ovaj projekat postao nocna mora i polako, step by step, prelazi u tesku bolest vrlo slicnu sizofreniji. Ta matora prdimahovina je ucinaila puno puno vise za ovu zemlju nego sto si ti i ako nista puno kulturnije bi bilo da si odabrao par prikladnijih rijeci za nasega Josipa. Ali nejse, tu vise ne pomaze nikakva medicina jer su pocele da frcaju graske znoja a pritisak raste li raste. Pocinjem se bojati za tebe i tvoje djecije bolesti. Pa bolan nisu svi ko ti da se prodaju za pare neko ponesto radi iz cistog cejfa i zdravog boravka u prirodi. To ti je ono kad ugasis PC, malo prosetas gradom, uzivas gledajuci ove nase lijepe zene i radis sve ono sto bi trebali da rade ljudi tvojih godina. Pusti se previse nauke i arogancije jer uvijek na kraju najebes.
VjecitiStudent

#1648 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote: Divim se tvom sofisticiranom izrazavanju i ocito je i to jedan od razloga sto je tvoj maximalni domet ovaj forum. Ja sam ti davno napisao da je puno puno vise onih koji podrzavaju ovaj projekat u odnosu na puno manji broj onih koji se regularno protive ovom projektu i minoran broj onih kojima je ovaj projekat postao nocna mora i polako, step by step, prelazi u tesku bolest vrlo slicnu sizofreniji. Ta matora prdimahovina je ucinaila puno puno vise za ovu zemlju nego sto si ti i ako nista puno kulturnije bi bilo da si odabrao par prikladnijih rijeci za nasega Josipa. Ali nejse, tu vise ne pomaze nikakva medicina jer su pocele da frcaju graske znoja a pritisak raste li raste. Pocinjem se bojati za tebe i tvoje djecije bolesti. Pa bolan nisu svi ko ti da se prodaju za pare neko ponesto radi iz cistog cejfa i zdravog boravka u prirodi. To ti je ono kad ugasis PC, malo prosetas gradom, uzivas gledajuci ove nase lijepe zene i radis sve ono sto bi trebali da rade ljudi tvojih godina. Pusti se previse nauke i arogancije jer uvijek na kraju najebes.
:shock:
Zavadi nam pravo ova ubleha ljude.
Kolega sa Alipasinog

#1649 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

sasa_t wrote:ImageImage
Evo ti oprobani recept:

Javi KatariniKosaci, piramidiotu s Foruma. Ona ce onda tvoju poruku proslijediti varalici iz FENE Sabini Alikadic.

Sabina Alikadic, varalica iz FENE, ce onda sastaviti vijest ili saopstenje, vratiti ga KatariniKosaci, piramidiotu s Foruma, koja ce onda to saopstenje ili vijest poslati natrag varalici iz FENE Sabini Alikadic, ali na njen sluzbeni FENIN email, tako da izgleda kao da se ti oglasavas.

Poslije toga ce ti varalica iz FENE Sabina Alikadic poslati poruku u kojoj je ovaj proces opisan, dodace da vise voli saradjivati s tobom nego s KatarinomKosacom, piramidiotom s Foruma, i jos ce ti se zahvaliti na blazenom osmijehu. Osim toga ce joj se oteti priznanje, kako eto "varate do istine", ali sta te briga, mozda se sta ubode veceras.

Moras samo paziti da Katarina ne dobije ovu poruku, jer bi u napadu ljubomore mogla svako slovo u saopstenju ili vijesti "ispraviti" po pravopisu odozgo :) sa Plejada.

Piramidiot s foruma Kata ce ti pomoci i oko etike -- vi, kao, trazili piramidu, niste je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum. Dokazivanje ostavi oponentima, jer ako nema dokaza da nije piramida, onda je za tebe teorija da jeste.

Ako mi ne vjerujes da ovo stvarno radi, provjeri ovdje.

(Ovo nemoj probati izvan Bosne, svugdje drugo bi vas sve strpalo.)

-

Last edited by Kolega sa Alipasinog on 24/10/2008 03:11, edited 1 time in total.
Kolega sa Alipasinog

#1650 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

KatarinaKosaca wrote: Kolegi sa Alipašinog. On je učenjak, pametan, nada sve pismen pa će ti on najbolje pomoći. Svako dobro ;-)

Nada sve? Kato zlato, u ko ju ti to skolu ni si isla, u prkos to me sto su te ma ma i ta ta u pisa li i pazi li da ne lufta s?
Ovo.me.podsjeca.na.Ensada.autora.runskog.pisma.na.megalitu.K.6. .

--
Locked