Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#1626 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:
ljubav_aha wrote:Ljubav je samo rijec i nista vise, ...
:razz:

:roll: :D
hvala kolega,odlicna pjesma :)

moj danasnji zibor je gabi novak,sto je ljubav

antibosniandizdar

#1627 Re: Ljubav je....

Post by antibosniandizdar »

bosniandizdar wrote:
gonič zmajeva wrote:
Dile wrote:sho coek smori sviju :mrgreen:
pubertet je to
dečko tek upoznaje svijet :angry:
"Ljubav" te je dovela do paganskog savrsenstva ...starino !Nema te vatre i tog Zmaja koja "Starinu Novaka"moze izbaciti sa linije "gonica"Zmajeva!!!.
Nego...decko te vatrom pali a ne "Zmaj od Bosne"??? Ha ja...tvoj usud .Zadat...vjerujem .Vjeruj mi kad ti decko kaze sljedece;zaista tek ispisujem stranicu upoznavanja Had-skog svijeta.Ma...upoznavanja Had-skog svijeta...slikovito prikazanog kroz Dante-ov opus.Ne upoznaje ga "tek" i samo decko...vec se vasdunjalucki svijet ibreti nad "gonicem zmajeva".Kuzis li ovo "Starino Novace"??? Ma ...ne kuzis ...i neka ti je Bog na pomoci.Od mene ti prosto starino i ziv ti bio.
hohoho jes se ti puhno kvalitetno, daj i nama sviju tu jel to hola? :mrgreen:

aj da napravimo akciju da te izvedemo do dagra da nadjes kakvu ribu, za dobrobit foruma :thumbup:

ljubav je kad cekas da ti draga dodje, a ti si toliko sretan da ti cak ni postovi bosniandizdara ne smetaju :D ako to dozivite, znajte da ljubav :lol: :lol:
bosniandizdar

#1628 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

kiki-miki wrote:
antibosniandizdar wrote:ljubav je kad cekas da ti draga dodje, a ti si toliko sretan da ti cak ni postovi bosniandizdara ne smetaju :D ako to dozivite, znajte da ljubav :lol: :lol:

:thumbup: :D
Gubis se Fjodore Ivanovicu.Gubis se i gubis utrku sa istinom.Dzaba bolan Bizant-instvo i lucidnost po njemu.Davno rekose..."pamet caruje"
Nije da nemas svoje kolo sestara I Anuske votkom zalijevane i krevetom cjelivane!Nije da te ne angaziraju Stendal-ove reinkarnirane zene...Hads-ske zene ..sa Vampir-skim kodom.Naime,da se egzaktno utvrditi Stendal-ovo djelo(nedjelo) po protagonistkinji i njenim zivotinjskim nagonima kroz seks ,proucavajuci vas.Stendal-ovo CRVENO i CRNO ...doslovno prezentira tu jezivu kombinaciju u vama...vasem dvojcu...grupnjaku.Ali ....zaista kombinacija boja zadanim karakterom i sama jezivost kroz doslovnost tog karaktera. Koliko se sama "Medici-jeva" ispoljava u osveti ,kroz Karamazovog Fjorda ,je tema za sebe.Nesretnica...nezna gdje glavom udara...i kroz sex u krevetu trazi desnu ruku za osvetu.
Ha ja...zlo proizvodi svoju negaciju .Svojim nastankom je ,zlo,stvorilo klicu za razaranje nosioca zla.Bilo je i biti ce.
Last edited by bosniandizdar on 25/11/2009 11:18, edited 3 times in total.
Zoya

#1629 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 01/02/2013 23:05, edited 1 time in total.
bosniandizdar

#1630 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Slusam;
Ljuska_u_BaklaFi

#1631 Re: Ljubav je....

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ljubav je kad zelis da je neko sretan, makar to podrazumijevalo tvoju tugu :roll:
kolega

#1632 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ljubav_aha wrote:hvala kolega,odlicna pjesma :)

može li ljubav preko žice ... :D
bosniandizdar

#1633 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Aura Perez wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ljubav je kad zelis da je neko sretan, makar to podrazumijevalo tvoju tugu :roll:
Lijepo receno, ali malo nas moze postici ovo. Prekines s nekim, ti njega volis, on nadje drugu curu, ti ga vidjas s njom i vidis da je sretan. I onda se zapitas koliko ustvari zelis njegovu srecu.

Ja prekinula s momkom prije par mjeseci, on otisao odavde i puklo, a bila ljubav aman :D. I kad smo prekinuli, ja sam naravno razmisljala tako, samo nek je on sretan, ja cu vec nekako prezivjeti. Onda on nadje novu djevojku i do mene dolaze razne price, vidim ga sretnog na slikama, ljubav cvjeta, dok su se meni samo redali katastrofalni i polukatastrofalni izlasci i vezice. I kad sam se ja ponovo zaljubila i morala prekinuti zbog visih ciljeva (:D) pocela sam da mrzim tu njegovu srecu i u samu cinjenicu da je sretan, jer njemu se moglo a meni se zalomilo. I sada, iako se sve sredilo i ipak nisam prekinula s ovim momkom, i ponovo sam zaljubljena i sretna, pocinjem da shvatam neke stvari sa mjesecima zakasnjenja i sta mi je ustvari uradio i tek mi sada smeta njegova sreca, da ne kazem ostavlja gorak okus u ustima. Mrzim sto ovo moram reci, ali mislim da nakon svega nije zasluzio da bude sretan. No, ko sam ja da sudim? Kaze Djole da neko to odgore vidi sve.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nikad ,nitko i ngdje ne moze biti sretan uz tugu koja se javlja po sreci drugih.Ovo rastabirite i razlucite srecu po sreci drugih ili ,pak,tugu po nesreci drugih.Dakle,postoiji razumijevanje onog cime nism dan i davanje sebe drugima u ime ljubavi.Sve trazi interaktivno djelovanje ..i ovdje zbora nema.Svtako drugo razmisljanje je fikcija ..doli...cerga klosara sa 'lahko ce mo"po ljubavi.
ljubav_aha

#1634 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:
ljubav_aha wrote:hvala kolega,odlicna pjesma :)

može li ljubav preko žice ... :D

ooo,a ovo je najbolji dio ;-)

"jos uvek nesto lepo
moze da se desi
kad sretnemo se jednom
na ljubavnoj adresi"

odgovor na pitanje: kao i na jednoj od tema,nkeome je uspjelo,a nekome nije :D
prvabojna neprobojna

#1635 Re: Ljubav je....

Post by prvabojna neprobojna »

kiki-miki wrote:Samo da konstatiram ljubav sigurno nije ovo :arrow: :x
STO da ne tako je rasplamsana moja LJUBAV.. :x
bosniandizdar

#1636 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

bosniandizdar wrote:
Aura Perez wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ljubav je kad zelis da je neko sretan, makar to podrazumijevalo tvoju tugu :roll:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nikad ,nitko i ngdje ne moze biti sretan uz tugu koja se javlja po sreci drugih.Ovo rastabirite i razlucite srecu po sreci drugih ili ,pak,tugu po nesreci drugih.Dakle,postoiji razumijevanje onog cime nism dan i davanje sebe drugima u ime ljubavi.Sve trazi interaktivno djelovanje ..i ovdje zbora nema.Svtako drugo razmisljanje je fikcija ..doli...cerga klosara sa 'lahko ce mo"po ljubavi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kad iz pojedinacnog,ljubavi po dragom-dragoj,izadzemo na nivo univerzuma i ljubavi po njemu dolazimo do sljedecih primjera koji su u okviru gore citiranog.Dakle, to sljedece je:U Sudanu je 1994-g boravio Kevin Carter ...snimatelj i izvjestac zivota Afrike .Dobio je Pulicerovu nagradu za jednu sliku (koju na zalost ne mogu ulogovati).Slika predstavlja jedno osamljeno,napusteno dijete koje umire od gladi.Lesinar kruzi oko njega cekajuci trenutak za svoju rabotu.
Kevin je bio svjestan svoje ljubavi spram milione slicnih koji dozivljavaju sudbinu uslikanog.Njegova bol nije nastala po spoznatoj ljubavi u njemu.Carterova bol je nastala po spoznavanju da nista ne moze promijeniti i zaziviti ljubav kod onih koju to mogu promjeniti(umiranje djece od gladi-umiranje njegove direktne ljubavi) a djeluju po liniji "lahko ce mo".On,Carter ne voli onog ko direktno proizvodi njegovu bol.Pokusavao je razumjeti i djelovati da ga nerazumni razumiju.Nije uspio!! Sam si je oduzeo zivot a ostalo je NERAZUMIJEVANJE koje je covjeka-nosioca ljubavi zatrlo.Toliko kao ..."peglanje" od mene.
kolega

#1637 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ljubav_aha wrote:ooo,a ovo je najbolji dio ;-)

"jos uvek nesto lepo
moze da se desi
kad sretnemo se jednom
na ljubavnoj adresi"

odgovor na pitanje: kao i na jednoj od tema,nkeome je uspjelo,a nekome nije :D
kaži, samo kaži, di si ti :D

ljubav_aha

#1638 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega,zvucna poruka za tebe :D

"Jer srce nije kamen,
ne, srce nije kamen,
da ga samo baciš iz kaputa
kao kartu poslije puta."

odgvor na pitanje : tu sam :-)
dzukelica

#1639 Re: Ljubav je....

Post by dzukelica »

kad zajedno gledate filmove <3
kmirsad

#1640 Re: Ljubav je....

Post by kmirsad »

"Karanfile, cvijeće moje, da je meni sjeme tvoje..." :roll:
legionarka

#1641 Re: Ljubav je....

Post by legionarka »

ovaj momenat dok ja citam vijesti i forume slusajuci John Cale-a .. a on pored kao beba drijema...a vani vjetar odnese sve zivo
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1642 Re: Ljubav je....

Post by pape »

legionarka wrote:ovaj momenat dok ja citam vijesti i forume slusajuci John Cale-a .. a on pored kao beba drijema...a vani vjetar odnese sve zivo
:-) Odlicna prilika da zameljas sushi, ... :D
bosniandizdar

#1643 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Nisam sklon citatima drugih u potvrdzivanju svojih teza.Jesam sklon odusevljenju stasalom po ljudima koji umne rijeci zivotom ispoljavaju da bi umni ljudi davali svoje misljenje harmonije dvojca doli zajednice i cvijetu istih po stapanju teorije i prakse u bicu.Dakle,prinosim rijetku iznimnost (citirajuci druge) kao kumulativnost u slaganju ljubavne gradzevine.Moram napomenuti da sam sa osobom koju citiram ,kao skladnost joj po citiranim kroz Fromm-ove zapise,imao raspravu po jednoj temi koju sam postavio i naglasavao obrazovanost u domenu ljubavi.Tada sam dozivio njeno nerazumijevanje uz pobocne laike koji su joj aplaudirali.Sretan sam ,danas ,zbog njenog stava.Dakle evo njenog posta sa naglaskom na ljubav;

"U Frommovoj knjizi 'Umijece ljubavi' procitala sam nekada ove dole navedene redove,
preuzeto od svicarskog filozofa Parcelsusa, koje sa vama ovdje podijeliti zelim jer mnogo kazu,
a i veoma mi se dopadaju:

Tko nista ne zna, nista ne voli.
Tko ne umije nista, ne razumije nista.
Tko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Ali onaj tko poima, taj i voli, zapaza, vidi...
Vise se voli ono o cemu se vise zna...
Tko god zamislja da svako voce sazrijeva
u isto vrijeme kad i jagode,
ne zna nista o grozdju."

P.S.Ovdje se mora dodati sljedece: "Svaka vreca nadze svoju zakrpu"Vrlo...vrlo ,kroz narodno,decidno receno o akterima ljubavi i zivota.Dobro ima i onog kroz hitnju jal zurbu...jal' gubljenjem iz vida faktora za ispravan hod pa nastaje ovo sto veli jedna druga (draga) blogger-ka: "Ma neces baksuz si,baksuz u ljubavi---Ja znam da u meni nesto puci ce"
kmirsad

#1644 Re: Ljubav je....

Post by kmirsad »

da mi razjasnimo jednu stvar dizadru/ dizdarušo...jesi ji ti muško ili žensko... :roll:
bosniandizdar

#1645 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

kmirsad wrote:da mi razjasnimo jednu stvar dizadru/ dizdarušo...jesi ji ti muško ili žensko... :roll:
He... dze me nadze ,bas danas,Mirsada...ups...Mirsade...sta li si vec??/
Strefi me Mirsada...Mirsada iz opusa nezaboravnih "Nadrealista".Zar ne rekoh kroz narodno"Svaka vreca ima svoju zakrpu".Pridrzavaj se neznanko/neznani ovoga sto rekoh.
Sto ce ti to bona :roll: :roll: Al' haj' neka ti bude !Hoces li na PP-ju vidjeti moju muskost???
Ako si Mirsad...okani se bolan mojih spolnih organa!!Nisam ratni zlocinac!!
kmirsad

#1646 Re: Ljubav je....

Post by kmirsad »

Auuu...de to odmah ... na pp... jebi ga...sad si me pravo razbudio... nema šanse da zaspim... samo daj...daj...daj...please...
legionarka

#1647 Re: Ljubav je....

Post by legionarka »

pape wrote:
legionarka wrote:ovaj momenat dok ja citam vijesti i forume slusajuci John Cale-a .. a on pored kao beba drijema...a vani vjetar odnese sve zivo
:-) Odlicna prilika da zameljas sushi, ... :D
ah... danas su punjene paprike, eto i to je ljubav!
anais_nin

#1648 Re: Ljubav je....

Post by anais_nin »

:) :) :)
bosniandizdar

#1649 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Jeste...ma koliko bili ocekivani ,vjetrovi,ocekivanost gubi svoj primat kroz snagu vjetra.
Nego...usputile rekoh ...da vam skrenem paznju na jedan film ciji se link ne moze ulogovati vec po narudzbi sagledati.A volio bih da to ucinite.Neznam zasto??
Znam jedno...knjiga po kojoj je film mi je bila u djetinjstvu po stvaranju karaktera ,posebno po odanosti casti i ljubavi,odaja po kojoj sam i (u mnogome)dat.
Precitavao sam je nanovo i nanovo utvrdzujuci gradivo.Eto.. to...ovo sto covjek mora zaziviti i preziviti u Dzehenemu ovozemaljskom????
Film je:
devet.

#1650 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

Sretni su Oni koji svijet oko sebe posmatraju
zaljubljenim pogledom ili ocima ljubavi...
Sretni su Oni koji svoju srecu poklanjaju i dijele sa drugima...
Uvijek postoje "zvijezde padalice" i "zvijezde radosnice",
ali Vi nemojte dozvoliti da se svijetlost ugasi u Vasim ocima...
Zagledajte se u Ljubavno nebo, u osobu koju volite,
u svoju dusu i vidjet cete svoj svijetlosni put...
Last edited by devet. on 27/09/2010 10:27, edited 1 time in total.
Post Reply