Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Don Karlos

#1626 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Iđoh poslušati na myspace i to je nekakva drugačija verzija(više bluzi a manje gruvi) :) ...moram priznati da mi se ova nabijena verzija više sviđa...
Muri

#1627 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Jest ali imas i drugu verziju Dirty Dozens No2
koja je puno bolje odsvirana i bolje kvalitete.

Speckled Red je original. Kod njega se cuje distinktna forma, melodija, fraze, dijelovi su jedna homogena cjelina.
Onaj frajer mi nekako puno svrlja, sere, improvizuje. Udaljio se od teme maksimalno.
Ne mozes prepoznati temu, otpjevao je isto vrlo difuzno, nema od one prvobitne melodije skoro nista da je ostalo.
Ipak je to legendarna stvar. To bi isto bilo ko kad bi od "Proud Mary" izbacio onaj uvod ( C-A-G-F-G ) iz pjesme. Sta onda ostane?
A da mladic ima tehniku, to nema govora...zna da svira, nema sta.

Medjutim nije sve u tome koliko tonova ubacis u sekundi, muzika je ipak malo veca umjetnost.
:-)

Upravo sam dobio sedmicni raport od mog TK servera. Kaze izmedju ostalih zemalja da je broj posjetioca iz Bosne i Herzegovine jednak 1. Nije lose, znaci povecao se broj posjetioca sa nule na jedan :bih:
Lab ti bi stvarno profitirao kad bi slozio jedan koncert dole heheheheh
Don Karlos

#1628 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Je,apsolutno se slažem...Muzika nije samo prtljanje...Daleko je čovjek od mladića....
Od 0 na 1?Pa to je povećanje od 100%! :D
Muri

#1629 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Od 0 na 1?Pa to je povećanje od 100%! :D
Sta covjeku ostane nego da bude zadovoljan :D
sun56

#1630 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

dečki da vas razočaram 100% od nula je još uvijek nula, čak i 200, 300 ... xxx% je opet nula
tak da je to samo jedan više, ništa drugo (op.a. 0+1=1)
a ti, Muri, stavi link pa bumo i neki od nas pogledati kaj imaš za reći, ako ništa drugo da te server razveseli slijedeći put :-D
lab3352

#1631 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Dobro jutro ekipi ... sada je nekih 02:20, nedelja ujutro, upravo sam zavrsio s trećom bocom odlične čitlučke Blatine i svi su otisli na spavanje i kucama, a ja sam, u svom čarobnom kutku audio svijeta, i slusam odlican, kasni, album Elvisa Presley-a iz one kolekcije od 50 cd's i pravo dobro zvuči sada ... ja i on, sami u mraku, a u mislima na Murijevom derneku :lol: ... i ona plavka :evil:

Muri, nije problem organizovati koncert, najveci je problem, ko ce doci na isti? Jos uvijek je u BiH, a posebno u SA, rockabilly, kao muzika, kao kultura, jedna velika nepoznanica. Mislim da se ni tebi ne bi svidilo da sviras pred praznim klubom. Ja pokusavam da uradim rockabilly rumble (free of charge), ali nema kluba koji je za takvo nesto zainteresovan, iskreno (ako izuzmem Bass u Konjicu). U tome je problem, prijatelju ... samo u tome ...

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Don Karlos

#1632 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

sun56 wrote:dečki da vas razočaram 100% od nula je još uvijek nula, čak i 200, 300 ... xxx% je opet nula
tak da je to samo jedan više, ništa drugo (op.a. 0+1=1)
a ti, Muri, stavi link pa bumo i neki od nas pogledati kaj imaš za reći, ako ništa drugo da te server razveseli slijedeći put :-D
Sun neznam u koju si ti školu išao i koliko si vremena provodio na nastavi kada se radila matematika,ali povećanje od 0 na 1 je povećanje od sto posto. :roll:
Don Karlos

#1633 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ha ha ha...Ja ću poludit!Već pola sata pokušavam napisati račun koji bi potkrijepio logiku od 100 % i ne uspijevam... :-) :D :? :sad: :x
Izgleda da ću se privremeno morati prebaciti na neki matematičarski forum! :run:
Muri

#1634 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Lab,
znam stari moj. Ja se samo zezam, zato i kazem da NE bi nesto profitirao kad bi organizovao bilo kakav koncert.

Nemoj zato da planiras ista sto ce te puknuti po dzepu, znam kako je kad zbog svog entuzijazma punis drugima guzice.
Poznat mi je taj osjecaj hehehehehe
A najgore sto ti niko ne kaze ni hvala poslije toga.

Imao sam priliku kao muzicar svirati za polupraznu salu. Svi na kraju optuze muzicare za fijasko.
Tako da ni meni ne pada na pamet takav korak.

Steta, ipak mislim da je situacija bila kud i kamo drugcija osamdesetih godina.
Tad je bilo i publike za to. Ono par istinskih rockabillyja su bili kompletirani punkerima i modsima i
kojekakvim drugim vrstama rockera a kad se skupi rulja uvijek se uvali i koje drustvo sminkera koji su htjeli da se nadju tamo gdje cool raja ide...
Tako da smo uvijek imali za nekoga svirati.

Tek negdje polovinom devedesetih je pocela kriza. Nisi mogao skupiti dobru rulju za koncert. To je manje vise svugdje bilo tako.
Ali eto vidjecemo kud vjetar puse.
sun56

#1635 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Bok društvo,
jel netko ima 'Are you lonesome tonight (laughing version ´69 )' i bio bi dobar stavit je ovdje?

p.s. Muri stavi link stranice od banda
Muri

#1636 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

evo linkovi stranica
http://WWW.THEJUKEBOX.TK
http://WWW.THEJUKEBOX.SE
( ovu zadnju sam malo vise obnavljao, ona stara je mala zakrzljala ali ipak cu je zadrzati neko vrijeme dok ne napravim novu)

Karlos, malo sam cackao po svom digitronu ( ono u vezi nule) i bice da je Sun u pravu. Sad me zanima koliko si ti vremena proveo u skoli ? :D Mene si skoro prevario, al ja ti nisam nikad ni bio neki matematicki supergenij 8-)
Don Karlos

#1637 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ha ha ha...danas je bio dan digitrona izgleda...
Nisam uspio skužiti račun,ali logika je takva da rezultat nije 0.
Pitanje je:Ako je rezultat 1ili 10 ili 100 ili 1000,za koliko je posto to veće od 0?Odgovor bi u svim slučajevima trbao biti 100 %.
Znaš ono...Seljak ima jednu kravu i onda kupi još jednu,a u novinama izađe da se u malom gospodarstvu povećala proizvodnja mlijeka za 100%!!! :D
Ja inače građevinski tehničar po struci,ali mi matematika nije bila najmilija... :thumbup:
Muri

#1638 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Znao sam da novinari pretjeruju ali sad si mi i ti potvrdio hihihihihihih

Sjecam se od svih prespavanih casova fizike i matematike, jedne stvari : mog nastavnika Batoz Zivka kako galami da je nula pomnozena sa bilo kojim brojem opet samo nula. Mozda ista logika vazi i za procente...
Ko se sa nulom igrao taj je nagrabusio :D

Sto li nas ti indijci zbunise kad smo vjekovima fino racunali sa
I -II- III- IV- V- VI-VII-VIII-IX-X- L- D- M

:dance:
sun56

#1639 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

ma računica je jednostavna, nula je nula i bilo kolko posto od nule, kako je i muri rekao, je još uvijek nula
drugim riječima 100% od ničega je još uvijek ništa :sad:
jebiga dečki, možda nisam u školi, ali sam pozorno slušal na instrukcijama iz matemetike :lol:

Muri, ne mogu sa posla na tvoje stranice, ovi papci iz siemensa su sve zblokirali (čudo kak mogu na ovaj forum), budem ih doma pogledal

nego, ima netko smijuću verziju ''Da li si sama večeras?''
morbilly

#1640 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

lab3352 wrote:Pa koji si ti onda na slici :-D ... ili se opet krijes iza aparata ... A sutra skinem one numere i javim kakve su ...

Pozdrva ekipi, nemojte vecers puno (a ni malo) piti ...

Lab3352
onaj s macom oko vrata ;)
Don Karlos

#1641 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

sun56 wrote:ma računica je jednostavna, nula je nula i bilo kolko posto od nule, kako je i muri rekao, je još uvijek nula
drugim riječima 100% od ničega je još uvijek ništa :sad:
jebiga dečki, možda nisam u školi, ali sam pozorno slušal na instrukcijama iz matemetike :lol:

Muri, ne mogu sa posla na tvoje stranice, ovi papci iz siemensa su sve zblokirali (čudo kak mogu na ovaj forum), budem ih doma pogledal

nego, ima netko smijuću verziju ''Da li si sama večeras?''
Nisi ti bio ni na satovima hrvatskog izgleda,jer ti ni čitanje neide baš najbolje... :skoljka:
Nigdje nisam naveo da je upitan postotak od nule...Nego za koliko posto je 1 veći od 0!!!!!!! Kapiši???
sun56

#1642 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Don Karlos wrote: Nisi ti bio ni na satovima hrvatskog izgleda,jer ti ni čitanje neide baš najbolje... :skoljka:
Nigdje nisam naveo da je upitan postotak od nule...Nego za koliko posto je 1 veći od 0!!!!!!! Kapiši???
preteška tema za ovaj forum, to ovak trezni nikad nebumo rješili :evil:
a o satovima hrvatskog (i ostalog)...
...ma puno puta sam je fulal tu zgradu na kojoj piše škola, a i kad sam pogodil netko je ispred nje počel pjevat 'Rockabilly rebel don't go to school...' :-D
to su bili dani, sad si pokušavam pjevat 'I'll be damned if I work all day', al mi nešto ne uspjeva :sad:
Muri

#1643 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

preteška tema za ovaj forum, to ovak trezni nikad nebumo rješili :evil:
a o satovima hrvatskog (i ostalog)...
...ma puno puta sam je fulal tu zgradu na kojoj piše škola, a i kad sam pogodil netko je ispred nje počel pjevat 'Rockabilly rebel don't go to school...' :-D
to su bili dani, sad si pokušavam pjevat 'I'll be damned if I work all day', al mi nešto ne uspjeva :sad:
HAHHHAHAHAHAHAHAH
:D :-D :) :lol: :razz: :mrgreen:
:thumbup:
lab3352

#1644 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ja sam se samo ušutio, interesovalo me do koje granice ste spremni da idete ... :lol:

1+1=2
2+2=4

Cool!

Za sada sam za Medulin ostao sam, jer je ljepsa polovina moje la Familije odustala, nakon toga je i brat odustao (tacnije rekao "Ma bjezi tamo, ludace, ko ce to gledati" :-) ) ... Nisam jos s Jeftom vidio, a kako ce biti, dolazim sam, preko Bihaca, pa dole (izgleda najblize tom rutom)

Lab3352
Nice Guy Eddie

#1645 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:Ja sam se samo ušutio, interesovalo me do koje granice ste spremni da idete ... :lol:

1+1=2
2+2=4

Cool!
He, he, he...što bi rekao onaj ludi pevac iz crtaća:

podelicemo crva na pola...
sto mu raznjica i cevapcica pa nema tvoje polovine,
sto mu pecenja i raznjica nema moje polovine!
znam sta hoces da kazes,
kad nema dve polovine onda nema nicega
dva puta nista jednako je nista!
cista matematika! crva nije ni bilo!!!!!

:D :D :D
BILLY-BRILLANTINE

#1646 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by BILLY-BRILLANTINE »

ujjjjjjjj al se ovde racunaaaa !!! pa racunajte momci !! ja vas pozdravljam !!! i zelim vam lijepo prolece i suncane dane , curice u minicima , hladno pivo i puno puno rock n roll-a !! samo racunajte 1+2+3+4+5 r'n'r is still a live !!!!
morbilly

#1647 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

da se ja pitam, ja bi te matematičare zbaniro, nek trkeljaju negdje drugdje :dance:
lab3352

#1648 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma šta ima veze, neka se priča ... samo mi me interesuje da imate ideju da snimite film o tim brojevima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... Mislim, tema se pravo razvukla, ima pricu-uvod, zaplet, mini rasplet i sada s nestrpljenjem cekamo kraj? :-D ...

A sta ima novo na rockabilly scenama u ZG i BG?

Lab3352
Nice Guy Eddie

#1649 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Pozdrav društvo,
lab3352 wrote: A sta ima novo na rockabilly scenama u ZG i BG?
U BG ista meta, isto odstojanje:

Petak 27.03. Grandpa Candys

Subota 18.04. Nick Drag Honky Tonk Klan

Image
Don Karlos

#1650 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Sun,Marek ti to ima sve...Mislim da čak postoji dupljak kod njega imenom "Greatest shits"
Post Reply