Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1626 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Manijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071

Jel moguce da jos vjeruju u plasman ? :D
:lol:

Sumnjao sam, ali sada sam 100% siguran. Sabit i ekipa su pod amnezijom.
harleyquinn

#1627 Re: reprezentacija

Post by harleyquinn »

ne mogu da vjerujem da vjeruju :D
fixer

#1628 Re: reprezentacija

Post by fixer »

hrasno38 wrote:
fixer wrote:Sve je je dobro napisao, samo Rusmir Halilovic veze nema s kosarkom. Toga je cak i on svjestan, pa sitno sere iz prikrajka.
Pa jest covjek je samo u onoj kosarkaski slaboj Jugoslaviji bio trenersko ime i vodio juniore do srebra i bronze a kadete do zlata u Evropi. Pa mu se onda na jubileju pojave drugorazredni kosarkasi Divac, Paspalj, Aco Petrovic pa onda dva trenera cista anonimusa Novosel i Ivkovic. Pa onda sve to zacini Aco Petrovic recenicom "Što se tiče Rusmirovog jubileja prvo moram prenijeti riječi moje mame koja je rekla da se zahvalim za sve što je učinio za Dražena, a učinio si zaista mnogo. Posebno pamtim onaj naskok u reket. To je izluđivalo suparnike, nisu imali rješenje. To si ga ti naučio. Svako jutro je morao ispucati 300 do 500 šuteva. Bez toga nikada nije želio odigrati utakmicu, čak i kada je prešao u NBA ligu“
Pa onda malo zacini i Vlade Divac jos jedan od levata koje je trenirao Rusmir "Drago mi je što sam ovdje. Svega se sjećam što si ispričao Rusmire. Ti si me naučio prve košarkaške korake, dugujem ti zahvalnost. Sjećam se da sam u to vrijeme stalno kupovao novine nadajući se da ću biti na reprezentativnom spisku. Moj san se na kraju ostvario. Bili smo evropski dream team, apostrofirao je Vlade Divac.

Znas ako hoces da pricas o kosarci koja je vrijedila na ovim prostorima onda malo uzmi pa citaj ili pitaj one koji su se tada bavili tim sportom. Za sve trenere koji su prosli kroz KK Bosnu i reprezentaciju Rusmir Halilovic je kosarkaski trenerski carobnjak samo se ne voli uvlaciti u supak ko lepi glumac i propali kosarkas iz serije Sex i Selo.
Jesi li ikad bio treniran od strane tog velikana?
Taj velikan je nekim cudom dobio igrace koji su toliko bili ispred vremena, da nije bilo moguce osvojiti nista drugo. Cak bi i moja baba osvojila sve ono s njima. To sto su mu ta sva imena dosla - kakve to ima veze sa strucnoscu? Ja znam trenera koji je napravio oko 5 NBA igraca, a nijedan mu ne bi dosao, jer ga svi mrze kakva karina od covjeka je. Ovim dolaskom Rusmir samo dokazuje da je odrzavao dobre ljudske odnose sa svima njima. A strucnjaka su angazirali u Hrvatskoj odmah poslije rata. Ne moram ni govoriti da se propisno isprovaljivao. Niko nije rekao da je on duduk, u nekim stvarima ima znanja. Ali daleko je to od strucnjaka. Mnogo daleko.
Baltazar_khan

#1629 Re: reprezentacija

Post by Baltazar_khan »

Ukrajina nam guzove razvaljuje.
valterbranisarajevo

#1630 Re: reprezentacija

Post by valterbranisarajevo »

Košarka je bila naš najbolji poslijeratni sport (mislim na ove tzv. masovne sportove) Dok je odlazak fudbalske reprezentacije na EP "pusti san", košarkaši su bili redovni na skupu najvećih evropskih košarkaških reprezentacija(čak i one teške ratne 1993. godine). Nažalost, uništena je Bosna, uništena je reprezentacija,a najžalosnije što se u oba slučaja sve to desilo pod vodstvom istih ljudi (Imamović&Konaković i društvo)..

Pa zar ovo nije dovoljno da ih otjeramo govnjivom motkom. Gdje su oni ljudi koji su bili direktni akteri "zlatnih vremena " BiH košarke. Zar u BH košarci nema mjesta za Marija Primorca, Alihodžića i još mnogo njih koji bi sigurno učinili puno više od ovih sadašnjih, jer smo njihove rezultate već vidjeli. Neko će možda pomisliti da mi na EP nismo ostvarili neke spektakularne rezultate-što je tačno, ali smo tada bili u društvu: Španije, italije, Rusije, Turske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, a gdje smo sada? Ne možemo se više nositi ni sa košarkaškim "velesilama" kao što su Austrija ili Mađarska.... :(

Dno dna....Treba i u košarci početi primjenjivati princip "savez napolje".... :dance:
kamen spoticanja

#1631 Re: reprezentacija

Post by kamen spoticanja »

Baltazar_khan wrote:Ukrajina nam guzove razvaljuje.
ukrajina svjetska velesila :roll:
bosna i hercegovina B divizija...u kvalifikacijama za A diviziju vodit ce nas menso bajramovic,direktor repke bice dino konakovic a kapiten keno bajramovic...imat cemo jednog tamnoputog ,ovaj put ce to biti bremer...a centra ce nam igrati jazvin...nihad imamovic ce sjediti uz aut liniju i skakati na sudijske odluke...
i onda za dvije godine igrat cemo u C diviziji(ima li takva :? )vodit ce nas sabit hadjic,direktor ce biti dino konakovic,kapiten keno bajramovic...nece biti tamnoputih a centra ce igrati jazvin...nihad imamovic ce sjediti uz aut liniju i skakat na sudijske odluke...e sad vi kazite koje slovo dodje poslije C nakon jos dvije godine...
valterbranisarajevo

#1632 Re: reprezentacija

Evo nešto iz trenerske biografije Rusmira Halilovića. Evropski prvak u košarci za kadete. Pešićev pomoćnik u Bormiju... Evropski i svjetski prvak...šta više reći.... :thumbup: Pogledajte koga je "mlatio": Francuze, Italijane, Turke, Grke, Špance..pa i Mađare :D ..ovi sadašnji ne mogu ni njih... :(

1983 - (Tibingen, Ludvigsburg-SR Nemacka): 1. JUGOSLAVIJA, 2. Španija, 3. SR Nemacka. ZLATNA U PRODUŽETKU: Žarko Paspalj, Miroslav Pecarski, Branislav Prelević, Luka Pavićević, Jurij Zdovc, Zoran Jevtić, Ivo Nakić, Samir Mujanović, Ivica Mavrenski, Zoran Livljanić, Igor Lukačić, Denis Perić. Tener: Rusmir Halilović. (Rezultati: Mađarska 99:78, Francuska 103:97, Italija 95:81, Španija 78:79, Turska 75:66... Grčka 72:67... Španija 89:86(70:70).

Ovo je dream team iz Bormija Juniorski prvaci svijeta 1987. godine..

Zlatne godine" naše košarke u novijoj istoriji otpočele su osvajanjem prvog mesta na šampionatu sveta za igrače do 19 godina starosti koje je 1987. godine održano u Bormiju.
U "generaciji iz 1987." nastupali su, redom, Aleksandar Đorđević, Luka Pavićević, Nebojša Ilić, Radenko Dobraš, Zoran Kalpić, Toni Kukuč, Samir Avdić, Teoman Alibegović, Slaviša Koprivica, Miroslav Pecarski, Dino Rađa i Vlade Divac
red01

#1633 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Sa povredom Gordića i đedovića otišla je i šansa za prolaz među dvije najbolje ekipe....
Kome je prvi pley Nešović ta repka nema šanse za prolaz, nije to samo u pitanju organizacija napada i preciznost, nego prije svega i loša obrana na protivnjičkim plejevima kao i gubljenje lopte na NEBJAŠNJIVE I VOLŠEBNE NAČINE i to u odlučujučim momentima...
Što napisati o tim igračima i SELEKTORU SABETU koji i protiv Ukrajine krene sa omjerom 17-1 u prvih 5 minuta tekme... , JEDNO VELIKO NIŠTA....
Nadajmo se da nećemo biti posljednji i da ne razigravamo za opstanak u A diviziji Fibe Europe.

Kad sam pročitao prije par dana izjavu IMAMOVIĆA, GROBARA BH KOŠARKE, da treba kazniti Teletovića,Ikonića i druge koji su odbili da igraju za repku.., došlo mi je da se dooobro ismijem, jer taj Mr Tender je i kriv što smo u takvim govnima , jer je dotični već desetak godina glavni i u KSBiH i KK Bosni, i obje je doveo do najnižih grana od početka neovisnosti BiH....
Isti je u KK Bosni dovodio polovnjake iz Beobasketa i drugih koš agencija, uništavajući mlade košarkaše iz BiH, samo se sjetimo Gambiroža, Tarlea, Radonjića, Tomovića, Gajića, Zujovića,Čirića, Bajića, Jovanovića, Bulića, Rimaca,Buljubašića, Lovrića i sličnih košarkaša.... koji su uzimali minute bosninoj mladosti u liku Železnika,Zimića,Pašalića,Prašovića,Kadića,Suljagića, Majstorića koji su u svojim generacijama bili najbolji juniori BiH......
Imamović je u KSBiH imao mogućnost da se uvede pravilo o obaveznom nastupu u petorci dva DOMAĆA IGRAČA sa BiH koš državljasntvom , kao što to rade Hrvati, Srbi, Izraelci, pa sada ne bi pričali o lošrem radu sa mladima, nego u uspjehu BH košarkaša..., žalosno je da u LIŠTICI I ALEKSANDROVCU NEMA NIJEDNOG IGRAČA SA BH KOŠ DRŽAVLJANSTVOM....., za to je najviše odgovoran upravo IMAMOVIĆ....
Imenovati Sabeta i proći dalje je moguće samo da se okupe najbolji igrači, i da Sabe se ne miješa u SVOJ POS'O...., sve ostalo je piši propalo..., jest bolji od čuvenog Mense, ali je još miljama daleko od pravog trenera....

@hrasno 38; pošto si se dohvatio mene i mog znanja košarke, DE NAM KAO VRSTAN POZNAVALAC KOŠARKE OBJASNI KAO TVOJ LJUBIMAC ,i Imamovičev kojeg napadaš , VELIKI VLADA VUKOIČIĆ ZAVŠIO U Mega-Little VIZURI...., I KAKO SE NA KRAJU POKAZA DA SVE ŠTO SAM PISAO O KK BOSNI, na kraju se pokazalo tačnim , kao npr i u slučaju tvog ljubimca Jovanovića, Bajića i sličnih ti ljubimaca....., a tek priča o Kikanoviću koje si dizao u ZVEZDE, a sad ga OFIRAŠ SA UZIMANJEM DROGE, to definitivno nije lijepo sa tvoje strane... presaberi semalo... :dance: :run:
Comrad

#1634 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ma kod nas nema nikakvog sistema. Mi ocekujemo da se pojavi odjednom, odnekle 11 fudbalera koji ce nas odvesti na EP ili SP. Isto tako ocekujemo da se odjednom stvori 5 vanserijskih kosarkasa koji ce poharati evropu. Ne moze. Sve repke koje nas danas deru po 20+ razlike su do jucer bile na samom dnu evropske kosarke, bog zna da li su neke uopste i imale reprezentaciju za ovaj sport. Al ne, mi smo najpametniji, eej pa Bosna je bila prvak evrope, jest da je proslo 30 godina, ali prvaci bili...

I nikako da utuvim u glavu zasto nisu tu Hukic i Teletovic? Pa jedan Domercant dodje, kojem ovo apsolutno ne treba i on sigurno ima porodicu i njemu je sigurno do odmora, da je zbog love tu cisto sumnjam, a dvojica spomenutih negdje u hladu uzivaju.

Fino su ih trebali kazniti ili nesto slicno uraditi, jer ako ovo prodje ovako, sutra se nece niko htjeti odazivati, kao sto se danas desava gotovo svim kosarkaskim reprezentacijama.
Dupli_skalp

#1635 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

šta reći... protiv VB i makedonije se (donekle) i može vaditi na izostanke igrača, ali protiv ukrajine i mađarske - nikako! ovi igrači su se već poslije poraza od VB predali i to je to. i to njima ide na čast. ali pošto drugih igrača nemamo niti ih možemo izmisliti, treba "vrtiti" trenere dok ne nas neko ne odvede na eurobasket. jer vidi se da je i sabetovo vrijeme već prošlo. treba nam jači trener.

i da ne ostane sve na igračima i treneru, jedan dio "odgovornosti" snosimo i mi, navijači, kao i cjelokupna sportska javnost. jer niko se ne budi radi svega ovog što se već 5 godina dešava u savezu. dok se svi ne dignemo, nigdje nas neće biti.
Manijakus

#1636 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

harleyquinn wrote:

Cekamo izjavu Saby.a ..ocekujem nesto tipa .. Nada postoji sve dok se igra .. :D :lol: :lol: :lol:
Comrad

#1637 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Manijakus wrote:
harleyquinn wrote:

Cekamo izjavu Saby.a ..ocekujem nesto tipa .. Nada postoji sve dok se igra .. :D :lol: :lol: :lol:
Da mi je samo znati kojim matematickim metodama ce doci do proracuna da i dalje imamo sansi. :D :-)
fixer

#1638 Re: reprezentacija

Post by fixer »

valterbranisarajevo wrote:Evo nešto iz trenerske biografije Rusmira Halilovića. Evropski prvak u košarci za kadete. Pešićev pomoćnik u Bormiju... Evropski i svjetski prvak...šta više reći.... :thumbup: Pogledajte koga je "mlatio": Francuze, Italijane, Turke, Grke, Špance..pa i Mađare :D ..ovi sadašnji ne mogu ni njih... :(

1983 - (Tibingen, Ludvigsburg-SR Nemacka): 1. JUGOSLAVIJA, 2. Španija, 3. SR Nemacka. ZLATNA U PRODUŽETKU: Žarko Paspalj, Miroslav Pecarski, Branislav Prelević, Luka Pavićević, Jurij Zdovc, Zoran Jevtić, Ivo Nakić, Samir Mujanović, Ivica Mavrenski, Zoran Livljanić, Igor Lukačić, Denis Perić. Tener: Rusmir Halilović. (Rezultati: Mađarska 99:78, Francuska 103:97, Italija 95:81, Španija 78:79, Turska 75:66... Grčka 72:67... Španija 89:86(70:70).

Ovo je dream team iz Bormija Juniorski prvaci svijeta 1987. godine..

Zlatne godine" naše košarke u novijoj istoriji otpočele su osvajanjem prvog mesta na šampionatu sveta za igrače do 19 godina starosti koje je 1987. godine održano u Bormiju.
U "generaciji iz 1987." nastupali su, redom, Aleksandar Đorđević, Luka Pavićević, Nebojša Ilić, Radenko Dobraš, Zoran Kalpić, Toni Kukuč, Samir Avdić, Teoman Alibegović, Slaviša Koprivica, Miroslav Pecarski, Dino Rađa i Vlade Divac
Sve te igrace je trebao neko napraviti da bi ih Rusmir u najboljem slucaju par mjeseci trenirao u repci. On sigurno nije bio u stanju napraviti nikoga. Rusmir je velika ubleha, a ne znam kad ce to ljudima postat jasno. Koliko je Imamovic los u ulozi predsjednika saveza, barem toliko je los Rusmir u stvaranju igraca.
Comrad

#1639 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ne branim Rusu, ali cinjenica je da je i politika klubova dosta uticala na to da propadne veliki broj talenata. Meni je nekako jedan od najboljih rasadnika talenata Sloboda iz Tuzle. Ne pratim ih nesto, ali kod njih fakat mladi dobijaju sansu. Sto se tice Bosna ASA-e, taj klub ne znam je li ikada ikoga napravio, upropastio jeste i to puno igraca. Sve i jednog igraca su doveli. Tako one price o stvaranju mladih igraca Dine sminkera i Imamovica padaju u vodu. Ako misle da su napravili igraca tako sto su ga doveli kao juniora i pustili u prvi tim, to je smijesno. I kad taj junior napravi prvu gresku, nema ga na mapi i zamjeni ga neki poluigrac tipa jovanovica i sl.

I da, ja se ne sjecam nekog super igraca kojeg je Rusa napravio u post-ratnom periodu, ok Djedovic je tu, ali i ja mislim da je u pitanju samo slucajnost i da je stvar u tome da se pojavi neki vanserijski talenat, koji bi uspio i da ga panj trenira.

Mislim, ako vec sebe smatras super trenerom, koji ima super oko da prepozna igraca i da napravi od njega zvijezdu, onda se ocekuje da barem izbacis 2-3 dobra igraca godisnje. Ovako imam osjecaj da je u pitanju samo dobar marketing za njegovu skolu kosarke. Jer eto on je napravio Kukoca, Radju, pa sto ne napravi nekoga barem pribliznog njima u ovih zadnjih 10 godina moj Rusa. :-) Ono dobar je on trener, ali daleko od toga da je u stanju stvoriti cudo kako prica.
El_comadante

#1640 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

sad smo nažalost u teškoj situaciji i da izborimo a diviziju. trebamo pobjediti Mađare i vrlo vjerovatno još jednu utakmicu da čemo morati pobjediti a s obzirom kavi su vrlo teško.
fixer

#1641 Re: reprezentacija

Post by fixer »

Comrad wrote:Ne branim Rusu, ali cinjenica je da je i politika klubova dosta uticala na to da propadne veliki broj talenata. Meni je nekako jedan od najboljih rasadnika talenata Sloboda iz Tuzle. Ne pratim ih nesto, ali kod njih fakat mladi dobijaju sansu. Sto se tice Bosna ASA-e, taj klub ne znam je li ikada ikoga napravio, upropastio jeste i to puno igraca. Sve i jednog igraca su doveli. Tako one price o stvaranju mladih igraca Dine sminkera i Imamovica padaju u vodu. Ako misle da su napravili igraca tako sto su ga doveli kao juniora i pustili u prvi tim, to je smijesno. I kad taj junior napravi prvu gresku, nema ga na mapi i zamjeni ga neki poluigrac tipa jovanovica i sl.

I da, ja se ne sjecam nekog super igraca kojeg je Rusa napravio u post-ratnom periodu, ok Djedovic je tu, ali i ja mislim da je u pitanju samo slucajnost i da je stvar u tome da se pojavi neki vanserijski talenat, koji bi uspio i da ga panj trenira.

Mislim, ako vec sebe smatras super trenerom, koji ima super oko da prepozna igraca i da napravi od njega zvijezdu, onda se ocekuje da barem izbacis 2-3 dobra igraca godisnje. Ovako imam osjecaj da je u pitanju samo dobar marketing za njegovu skolu kosarke. Jer eto on je napravio Kukoca, Radju, pa sto ne napravi nekoga barem pribliznog njima u ovih zadnjih 10 godina moj Rusa. :-) Ono dobar je on trener, ali daleko od toga da je u stanju stvoriti cudo kako prica.
Djedovica nije stvorio Rusmir. Istina, on jest napravio prve korake u tom klubu, ali veoma je rijetko radio Rusmir sa njim. Djedovica je stvorio Senad i cinjenica da je sa 14 godina poceo da trenira sa prvim timom. Senada pak jest stvorio Rusmir - koliko - toliko. Ali kod Djedovica je bilo presudno jedno - rano sazrijevanje, veliki talenat, samostalno ucenje. Rusmir je ucinio jednu stvar - upropastio Zimica. Pricajte vi sta hocete, Zimic nije toliki antitalenat koliko pricate. On je samo zaostao u igrackom razvoju, jer je imao tu nesrecu da trenira u Rusmirovoj skoli. Sa 18 - 19 godina on je jedino znao zakucat. Ali Zimic posjeduje neku drugu kvalitetu koju igraci tih visina i proporcija rijetko sticu - dobru sposobnost da uhvati loptu. To nije mala stvar, a velika vecina danasnjih gorostasa koji klepaju odlicne pare znaju samo to. Uhvati i zakuca. Da ga se obucilo jos malo stvari, tipa igra ledjima - koja je btw kod njega kriminalna, te da je imao trenera koji ce ga malo sokirati, probuditi - on bi bio sasvim dobar igrac.
Zux

#1642 Re: reprezentacija

Post by Zux »

Ni ja bas nemam neko visoko misljenje o Halilovicu, iako me iskreno iznenadilo ono na njegovoj proslavi, mada i ja mislim da je to ponajvise zbog njegovih dobrih odnosa sa tim igracima. Iako on nije tema, indirektno je i on odgovoran za stanje u kosarci jer u sustini nije nijednog igraca napravio svih ovih godina, a trebao bi s obzirom na sve. Zimica mislim da nije on upropastio nego ona konjina Mensur, jer kad je trebao najvise minuta igrati on je davao prednost klocu Damjanovicu. Da je recimo imao za trenera Vujosevica danas bi bio vrlo solidan centar. A reprezentacija je u groznom stanju, od stare "slave" se ne zivi, jer sve ove ekipe osim Mađarske su ozbiljne. Sto bi mi to morali biti bolji od Ukrajine? Jesmo MOZDA bolji, ali sa Jazvinom u ekipi makar i kao brisacem parketa mi pod kosem ne mozemo nista. Jos kad se doda da su nam trice sutali lagano k'o na treningu, pobjedili bi nas i slabiji od Ukrajine, npr. Austrija :-)
valterbranisarajevo

#1643 Re: reprezentacija

Košarkaši Makedonije razočarali su navijače pošto su u 7. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2011 poraženi od Mađarske sa 85:82.

Bojim se da su nam sada vrata B divizije širom otvorena... :(
red01

#1644 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Moramo pobijediti kući i Mađare i makedonce, i onda smo vjerojatno treći ili četvrti, i slijedeće godine razigravali bi sa ostalima iz grupa A i C za jedno mjesto, s tim što imamo male šanse pored Italije(Izraela) i latvije...

U slučaju da budemo zadnji u grupi onda idemo o borbu za opstanak u diviziji A sa najvjerojatnije Finskom i Portugalom... jad i bijeda....

I ova priča oko Rusmira je malo degutantna, bio je u bivšoj repki trener , ali da je VRHUNSKI STRUČNJAK nije nažalost, jer da jeste kako ga predstavljate ipak bi VODIO U OVIH DVIJE DECENIJE NEKE POZNATE EVROPSKE KLUBOVE I IMAO NEKE REZULTATE SA NJIMA... Nažalost ipak on nije takav kapacitet... Kao što su to uradili Boša, Pešić,Obradović, na kraju i naša legenda Neno Marković je počeo karijeru trenera u Grčkoj dosta uspješno.... a Rus nije nikada bio imao taj kvalitet...
fixer

#1645 Re: reprezentacija

Post by fixer »

Zux wrote:Ni ja bas nemam neko visoko misljenje o Halilovicu, iako me iskreno iznenadilo ono na njegovoj proslavi, mada i ja mislim da je to ponajvise zbog njegovih dobrih odnosa sa tim igracima. Iako on nije tema, indirektno je i on odgovoran za stanje u kosarci jer u sustini nije nijednog igraca napravio svih ovih godina, a trebao bi s obzirom na sve. Zimica mislim da nije on upropastio nego ona konjina Mensur, jer kad je trebao najvise minuta igrati on je davao prednost klocu Damjanovicu. Da je recimo imao za trenera Vujosevica danas bi bio vrlo solidan centar. A reprezentacija je u groznom stanju, od stare "slave" se ne zivi, jer sve ove ekipe osim Mađarske su ozbiljne. Sto bi mi to morali biti bolji od Ukrajine? Jesmo MOZDA bolji, ali sa Jazvinom u ekipi makar i kao brisacem parketa mi pod kosem ne mozemo nista. Jos kad se doda da su nam trice sutali lagano k'o na treningu, pobjedili bi nas i slabiji od Ukrajine, npr. Austrija :-)
Ma Menso je njega i stvorio i upropastio. Nema tog Vujosevica kojem bi Zimic igrao u onakvom stanju kakvom je bio. Covjek jednostavno nista nije znao. Veoma dobro znam kakav je bio bas prvi trening. Impresionirao je svakog igraca svojom visinom, zakucavanjima i slicno, ali to je sve sto je znao. To je poprilicno dobra osnova za jednog centra, jer uhvatiti loptu u guzvi i zakucati, s obzirom na tu visinu, je poprilican dokaz kordiniranosti. Neko ko je u stanju uhvatiti loptu koju ti play doda, a imati 217, ima zadovoljavajucu kordinaciju za biti igrac. Zimic je pak pao na suvise niske grane. Sve je to zbog toga sto na vrijeme nije naucio osnove kosarke. Rusmir je svo to vrijeme veoma dobro radio svoj posao - brojao. Covjek je izasao u medije sa informacijom da je Zimic odradio u RIN-u 700 i nesto treninga. :D
Apsurd. On je brojem i slovom stajao iza Zimica i njegovog kosarkaskog znanja, a svaki pojedinac bi se itekako stidio sto je takav materijal tako malo znao.
Zimic je jednostavno o kosarci mogao i morao znati sve, a da mu o dometu odlucuje psiha.
Comrad

#1646 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Kad smo vec kod Zime, gdje je on uopste danas. Ode iz Bosne...gdje? Je li se bavi jos kosarkom?

Ma kad vidim ove rezultate, skontam da nama i jeste mjesto u B diviziji. Mozda nesto i naucimo iz ovoga.
therrarrius

#1647 Re: reprezentacija

Post by therrarrius »

Comrad wrote:Kad smo vec kod Zime, gdje je on uopste danas. Ode iz Bosne...gdje? Je li se bavi jos kosarkom?

Ma kad vidim ove rezultate, skontam da nama i jeste mjesto u B diviziji. Mozda nesto i naucimo iz ovoga.
Nemoj mi vjerovati ali mislim da se Zimic ove sezone vraca u Bosnu.
Manijakus

#1648 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Necemo se mi nikad vratit iz B divizije ..Vise se niko nece htjet ni odazvat u repku ..i ovih sad sto igra odnosno ne igra dosta je tu radi sebe odnosno nadaju se da ce nakon nastupa za repku promjeniti klub ..
fixer

#1649 Re: reprezentacija

Post by fixer »

therrarrius wrote:
Comrad wrote:Kad smo vec kod Zime, gdje je on uopste danas. Ode iz Bosne...gdje? Je li se bavi jos kosarkom?

Nemoj mi vjerovati ali mislim da se Zimic ove sezone vraca u Bosnu.
Aha.
fixer

#1650 Re: reprezentacija

Post by fixer »

Jedan, pomocni je trener jedne od reprezentacija sa balkana. Namjerno necu ime da spominjem. :)
Post Reply