Manijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071
Jel moguce da jos vjeruju u plasman ?
Sumnjao sam, ali sada sam 100% siguran. Sabit i ekipa su pod amnezijom.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Manijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071
ne mogu da vjerujem da vjerujuManijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071
Jesi li ikad bio treniran od strane tog velikana?hrasno38 wrote:Pa jest covjek je samo u onoj kosarkaski slaboj Jugoslaviji bio trenersko ime i vodio juniore do srebra i bronze a kadete do zlata u Evropi. Pa mu se onda na jubileju pojave drugorazredni kosarkasi Divac, Paspalj, Aco Petrovic pa onda dva trenera cista anonimusa Novosel i Ivkovic. Pa onda sve to zacini Aco Petrovic recenicom "Što se tiče Rusmirovog jubileja prvo moram prenijeti riječi moje mame koja je rekla da se zahvalim za sve što je učinio za Dražena, a učinio si zaista mnogo. Posebno pamtim onaj naskok u reket. To je izluđivalo suparnike, nisu imali rješenje. To si ga ti naučio. Svako jutro je morao ispucati 300 do 500 šuteva. Bez toga nikada nije želio odigrati utakmicu, čak i kada je prešao u NBA ligu“fixer wrote:Sve je je dobro napisao, samo Rusmir Halilovic veze nema s kosarkom. Toga je cak i on svjestan, pa sitno sere iz prikrajka.
Pa onda malo zacini i Vlade Divac jos jedan od levata koje je trenirao Rusmir "Drago mi je što sam ovdje. Svega se sjećam što si ispričao Rusmire. Ti si me naučio prve košarkaške korake, dugujem ti zahvalnost. Sjećam se da sam u to vrijeme stalno kupovao novine nadajući se da ću biti na reprezentativnom spisku. Moj san se na kraju ostvario. Bili smo evropski dream team, apostrofirao je Vlade Divac.
Znas ako hoces da pricas o kosarci koja je vrijedila na ovim prostorima onda malo uzmi pa citaj ili pitaj one koji su se tada bavili tim sportom. Za sve trenere koji su prosli kroz KK Bosnu i reprezentaciju Rusmir Halilovic je kosarkaski trenerski carobnjak samo se ne voli uvlaciti u supak ko lepi glumac i propali kosarkas iz serije Sex i Selo.
ukrajina svjetska velesilaBaltazar_khan wrote:Ukrajina nam guzove razvaljuje.
Cekamo izjavu Saby.a ..ocekujem nesto tipa .. Nada postoji sve dok se igra ..harleyquinn wrote:ne mogu da vjerujem da vjerujuManijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071
Da mi je samo znati kojim matematickim metodama ce doci do proracuna da i dalje imamo sansi.Manijakus wrote:Cekamo izjavu Saby.a ..ocekujem nesto tipa .. Nada postoji sve dok se igra ..harleyquinn wrote:ne mogu da vjerujem da vjerujuManijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100819071
Jel moguce da jos vjeruju u plasman ?![]()
![]()
![]()
Sve te igrace je trebao neko napraviti da bi ih Rusmir u najboljem slucaju par mjeseci trenirao u repci. On sigurno nije bio u stanju napraviti nikoga. Rusmir je velika ubleha, a ne znam kad ce to ljudima postat jasno. Koliko je Imamovic los u ulozi predsjednika saveza, barem toliko je los Rusmir u stvaranju igraca.valterbranisarajevo wrote:Evo nešto iz trenerske biografije Rusmira Halilovića. Evropski prvak u košarci za kadete. Pešićev pomoćnik u Bormiju... Evropski i svjetski prvak...šta više reći....Pogledajte koga je "mlatio": Francuze, Italijane, Turke, Grke, Špance..pa i Mađare
..ovi sadašnji ne mogu ni njih...
![]()
1983 - (Tibingen, Ludvigsburg-SR Nemacka): 1. JUGOSLAVIJA, 2. Španija, 3. SR Nemacka. ZLATNA U PRODUŽETKU: Žarko Paspalj, Miroslav Pecarski, Branislav Prelević, Luka Pavićević, Jurij Zdovc, Zoran Jevtić, Ivo Nakić, Samir Mujanović, Ivica Mavrenski, Zoran Livljanić, Igor Lukačić, Denis Perić. Tener: Rusmir Halilović. (Rezultati: Mađarska 99:78, Francuska 103:97, Italija 95:81, Španija 78:79, Turska 75:66... Grčka 72:67... Španija 89:86(70:70).
Ovo je dream team iz Bormija Juniorski prvaci svijeta 1987. godine..
Zlatne godine" naše košarke u novijoj istoriji otpočele su osvajanjem prvog mesta na šampionatu sveta za igrače do 19 godina starosti koje je 1987. godine održano u Bormiju.
U "generaciji iz 1987." nastupali su, redom, Aleksandar Đorđević, Luka Pavićević, Nebojša Ilić, Radenko Dobraš, Zoran Kalpić, Toni Kukuč, Samir Avdić, Teoman Alibegović, Slaviša Koprivica, Miroslav Pecarski, Dino Rađa i Vlade Divac
Djedovica nije stvorio Rusmir. Istina, on jest napravio prve korake u tom klubu, ali veoma je rijetko radio Rusmir sa njim. Djedovica je stvorio Senad i cinjenica da je sa 14 godina poceo da trenira sa prvim timom. Senada pak jest stvorio Rusmir - koliko - toliko. Ali kod Djedovica je bilo presudno jedno - rano sazrijevanje, veliki talenat, samostalno ucenje. Rusmir je ucinio jednu stvar - upropastio Zimica. Pricajte vi sta hocete, Zimic nije toliki antitalenat koliko pricate. On je samo zaostao u igrackom razvoju, jer je imao tu nesrecu da trenira u Rusmirovoj skoli. Sa 18 - 19 godina on je jedino znao zakucat. Ali Zimic posjeduje neku drugu kvalitetu koju igraci tih visina i proporcija rijetko sticu - dobru sposobnost da uhvati loptu. To nije mala stvar, a velika vecina danasnjih gorostasa koji klepaju odlicne pare znaju samo to. Uhvati i zakuca. Da ga se obucilo jos malo stvari, tipa igra ledjima - koja je btw kod njega kriminalna, te da je imao trenera koji ce ga malo sokirati, probuditi - on bi bio sasvim dobar igrac.Comrad wrote:Ne branim Rusu, ali cinjenica je da je i politika klubova dosta uticala na to da propadne veliki broj talenata. Meni je nekako jedan od najboljih rasadnika talenata Sloboda iz Tuzle. Ne pratim ih nesto, ali kod njih fakat mladi dobijaju sansu. Sto se tice Bosna ASA-e, taj klub ne znam je li ikada ikoga napravio, upropastio jeste i to puno igraca. Sve i jednog igraca su doveli. Tako one price o stvaranju mladih igraca Dine sminkera i Imamovica padaju u vodu. Ako misle da su napravili igraca tako sto su ga doveli kao juniora i pustili u prvi tim, to je smijesno. I kad taj junior napravi prvu gresku, nema ga na mapi i zamjeni ga neki poluigrac tipa jovanovica i sl.
I da, ja se ne sjecam nekog super igraca kojeg je Rusa napravio u post-ratnom periodu, ok Djedovic je tu, ali i ja mislim da je u pitanju samo slucajnost i da je stvar u tome da se pojavi neki vanserijski talenat, koji bi uspio i da ga panj trenira.
Mislim, ako vec sebe smatras super trenerom, koji ima super oko da prepozna igraca i da napravi od njega zvijezdu, onda se ocekuje da barem izbacis 2-3 dobra igraca godisnje. Ovako imam osjecaj da je u pitanju samo dobar marketing za njegovu skolu kosarke. Jer eto on je napravio Kukoca, Radju, pa sto ne napravi nekoga barem pribliznog njima u ovih zadnjih 10 godina moj Rusa.Ono dobar je on trener, ali daleko od toga da je u stanju stvoriti cudo kako prica.
Ma Menso je njega i stvorio i upropastio. Nema tog Vujosevica kojem bi Zimic igrao u onakvom stanju kakvom je bio. Covjek jednostavno nista nije znao. Veoma dobro znam kakav je bio bas prvi trening. Impresionirao je svakog igraca svojom visinom, zakucavanjima i slicno, ali to je sve sto je znao. To je poprilicno dobra osnova za jednog centra, jer uhvatiti loptu u guzvi i zakucati, s obzirom na tu visinu, je poprilican dokaz kordiniranosti. Neko ko je u stanju uhvatiti loptu koju ti play doda, a imati 217, ima zadovoljavajucu kordinaciju za biti igrac. Zimic je pak pao na suvise niske grane. Sve je to zbog toga sto na vrijeme nije naucio osnove kosarke. Rusmir je svo to vrijeme veoma dobro radio svoj posao - brojao. Covjek je izasao u medije sa informacijom da je Zimic odradio u RIN-u 700 i nesto treninga.Zux wrote:Ni ja bas nemam neko visoko misljenje o Halilovicu, iako me iskreno iznenadilo ono na njegovoj proslavi, mada i ja mislim da je to ponajvise zbog njegovih dobrih odnosa sa tim igracima. Iako on nije tema, indirektno je i on odgovoran za stanje u kosarci jer u sustini nije nijednog igraca napravio svih ovih godina, a trebao bi s obzirom na sve. Zimica mislim da nije on upropastio nego ona konjina Mensur, jer kad je trebao najvise minuta igrati on je davao prednost klocu Damjanovicu. Da je recimo imao za trenera Vujosevica danas bi bio vrlo solidan centar. A reprezentacija je u groznom stanju, od stare "slave" se ne zivi, jer sve ove ekipe osim Mađarske su ozbiljne. Sto bi mi to morali biti bolji od Ukrajine? Jesmo MOZDA bolji, ali sa Jazvinom u ekipi makar i kao brisacem parketa mi pod kosem ne mozemo nista. Jos kad se doda da su nam trice sutali lagano k'o na treningu, pobjedili bi nas i slabiji od Ukrajine, npr. Austrija
Nemoj mi vjerovati ali mislim da se Zimic ove sezone vraca u Bosnu.Comrad wrote:Kad smo vec kod Zime, gdje je on uopste danas. Ode iz Bosne...gdje? Je li se bavi jos kosarkom?
Ma kad vidim ove rezultate, skontam da nama i jeste mjesto u B diviziji. Mozda nesto i naucimo iz ovoga.
Aha.therrarrius wrote:Nemoj mi vjerovati ali mislim da se Zimic ove sezone vraca u Bosnu.Comrad wrote:Kad smo vec kod Zime, gdje je on uopste danas. Ode iz Bosne...gdje? Je li se bavi jos kosarkom?
Ma kad vidim ove rezultate, skontam da nama i jeste mjesto u B diviziji. Mozda nesto i naucimo iz ovoga.