FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
do_tokija

#1626 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

sitno ali dovoljno da se vidi da je ovaj dole u crnom odjelu 12. igrac barcelone!
Bušman

#1627 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Ovo me podsjeca na onu zajebanciju iz spota Zabranjenog pusenja kad onaj pruzi prst i sudija svira ofsajd. Nogomet nije atletika - u nogometu se gledaju noge, a ne torso...

#1628 Re: FC Barcelona

Post by profil »

Ako je ovaj gore u vrhu Eto, onda jeste offside, i sudija ima idealnu poziciju da to vidi. Medjutim, koliko se sjecam, gol je dao Beletti, nakon sto je uletio po desnoj strani, sto bi znacilo da je on ovaj dole. S obzirom na to kako se kretala akcija poslije, offside je bio pasivni, osim ako je Etto bio na drugoj stativi pri ono sutu Beletija, sto se ne sjecam.

#1629 Re: FC Barcelona

Post by profil »

Bušman wrote:Ovo me podsjeca na onu zajebanciju iz spota Zabranjenog pusenja kad onaj pruzi prst i sudija svira ofsajd. Nogomet nije atletika - u nogometu se gledaju noge, a ne torso...
Ibrahimovic je i nogom bio ispred zadnjeg realovog igraca, ali opet kazem, vrlo malo da bi se ista moglo svaliti na sudiju.
Bušman

#1630 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

profil wrote:
Bušman wrote:Ovo me podsjeca na onu zajebanciju iz spota Zabranjenog pusenja kad onaj pruzi prst i sudija svira ofsajd. Nogomet nije atletika - u nogometu se gledaju noge, a ne torso...
Ibrahimovic je i nogom bio ispred zadnjeg realovog igraca, ali opet kazem, vrlo malo da bi se ista moglo svaliti na sudiju.
Nije ispred Albiola, ispred Pepea jeste pruzio nogu. A ne moze se fino vidjet na ovoj slici, ima na forumima HQ fotografija ove situacije gdje se bolje vidi. Uostalom, na svim vaznijim stranicama o nogometu uopce se ne vodi rasprava o regularnosti gola, kao ni onog Eto'ovog iz 2006. Valjda to dovoljno govori o tim golovima.

Evo i jedna smijesna slika sa derbija
http://www.imagebam.com/image/bfa18358033391
do_tokija

#1631 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

profil wrote:Ako je ovaj gore u vrhu Eto, onda jeste offside, i sudija ima idealnu poziciju da to vidi. Medjutim, koliko se sjecam, gol je dao Beletti, nakon sto je uletio po desnoj strani, sto bi znacilo da je on ovaj dole. S obzirom na to kako se kretala akcija poslije, offside je bio pasivni, osim ako je Etto bio na drugoj stativi pri ono sutu Beletija, sto se ne sjecam.
belleti je dao pobjednicki gol pred kraj utakmice a ovdje se radi o izjednacujucem golu etoa, rezultat je bio 0-1, arsenal dao gol sa igracem manje sol campbell je zabio...

cuj ne vodi se rasprava hahaha pa henry je nedavno izjavio da je gol cist ofsajd o wengeru ne treba pricat ali kakve koristi ne mozes ti protiv bande..

#1632 Re: FC Barcelona

Post by profil »

do_tokija wrote: belleti je dao pobjednicki gol pred kraj utakmice a ovdje se radi o izjednacujucem golu etoa, rezultat je bio 0-1, arsenal dao gol sa igracem manje sol campbell je zabio...
OK. Onda moram pogledati, jer se fakat ne sjecam. Ako je on dao go, onda ona pozicija jeste offside. Ali ode ovo previse u off, tacnije malo mi je glupo sad raspravljati o tome, jer vjerujem da je vec sazvakano, te da svako ima svoj stav koji se ne moze mijenjati sada. Sto se tice Ibre, tu sam rekao svoje.

#1633 Re: FC Barcelona

Post by profil »

Bušman wrote:
profil wrote:
Nije ispred Albiola, ispred Pepea jeste pruzio nogu. A ne moze se fino vidjet na ovoj slici, ima na forumima HQ fotografija ove situacije gdje se bolje vidi. Uostalom, na svim vaznijim stranicama o nogometu uopce se ne vodi rasprava o regularnosti gola, kao ni onog Eto'ovog iz 2006. Valjda to dovoljno govori o tim golovima.

Evo i jedna smijesna slika sa derbija
http://www.imagebam.com/image/bfa18358033391
Mislim da se ovdje jasno vidi, ali je totalno nebitno sada. A diskusija se ne vodi upravo zbog cinjenice o kojoj ja govorim. Nedovoljno. A sto se tice slike, treba sacekati verziju sa tasnicama :D
Rauber

#1634 Re: FC Barcelona

Post by Rauber »

Xerez-Barcelona 0-2
Henry i Ibrahimovic :thumbup:

11sumirp

#1635 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Ko ono rece,ne moze Ibro zamijenit eto´a?? :D :D :D
Mada,licno i personalno :D mislim da bi pepe morao u jacim utakmicama vise koristit yayu i maxwella...Moje skromno subjektivno nestrucno misljenje :D
abondanzieri

#1636 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

11sumirp wrote:Ko ono rece,ne moze Ibro zamijenit eto´a?? :D :D :D
Mada,licno i personalno :D mislim da bi pepe morao u jacim utakmicama vise koristit yayu i maxwella...Moje skromno subjektivno nestrucno misljenje :D
Bilo je dosta "stručnjaka" koji su to izjavili,samo ih nešto nema u zadnje vrijeme :P
11sumirp

#1637 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

abondanzieri wrote:
Bilo je dosta "stručnjaka" koji su to izjavili,samo ih nešto nema u zadnje vrijeme :P
Koliko ono u primeri 9 komada? Not bad za guštera :D :D
Jedino šo jes jes,volio bih ga vidit u nekoj CL vaznoj tekmi da zabija :) Onako ja to, laički,subjektivno,navijacki :)
ultima_palabra

#1638 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:Jedino šo jes jes,volio bih ga vidit u nekoj CL vaznoj tekmi da zabija
dosad nije zabio u nokaut fazi CL. al mlad je, 28 godina, ima vremena :-D
Charuga
Globalni moderator

#1639 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Neki dan sam citao nesto za Tourea. Uglavnom, covjek je nezadovoljan minutazom i razmislja da napusti Barsu. Menadjer mu kaze da ce mu bez problema naci klub u Engleskoj i to jedan od velike cetvorke.
11sumirp

#1640 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:
11sumirp wrote:Jedino šo jes jes,volio bih ga vidit u nekoj CL vaznoj tekmi da zabija
Pa dosad nije igrao u najboljem klubu na svijetu,naravno subjektivno gledajuci 8-) ...
nizu se nizu biseri u nizuuuuuu,inter,real, whos next?celzki?mozda bolje sn jima u finalu na bernabeu,da ih opet u crno zaviju :lol: :lol: Iduci put bLuzeri da optuze linijskog sudiju i kontrolora....:D
11sumirp

#1641 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Plavih_11 wrote:
Neki dan sam citao nesto za Tourea. Uglavnom, covjek je nezadovoljan minutazom i razmislja da napusti Barsu. Menadjer mu kaze da ce mu bez problema naci klub u Engleskoj i to jedan od velike cetvorke.
Ev ti jedna taze od senor Laporte:Ne dam Tourea 8-) :bih: :bih:
ultima_palabra

#1642 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
Bogami ja bih porazmislio o statusu u klubu da sam rezerva Busquetsu :-) mislim fino je forsirati svoju školu, ali ne nauštrb kvaliteta, Yaya je među 5 DM-ova u svijetu sigurno
11sumirp

#1643 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Ma nije yaya rezerva busquetsu,samo mu je trebalo vremena da se oporavi,a sad sto novine trube,ima ona stara pjesmica laze selo lazu ljudiiiiiii... :dance: :dance:
Charuga
Globalni moderator

#1644 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Koliko pratim Barsu, a pratim je redovno, znam da je Toure bio povrijedjen i da je to glavni razlog zasto nije igrao. Zato me je i zacudio taj natpis u novinama, mada novinari svasta pisu .. ;-)
ja.neron

#1645 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote:
koliko znam nije dao gol od 2001.godine strašan napadač kad je najpotrebnije truba valjda skroman hajde da neko drugi bude heroj utakmice :D
11sumirp

#1646 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ja.neron wrote: koliko znam nije dao gol od 2001.godine strašan napadač kad je najpotrebnije truba valjda skroman hajde da neko drugi bude heroj utakmice :D

Sa Ibrom u ovom trenutku par je napadaca u svijetu,koji se mogu smjestit u istu recenicu,ako cemo ozbiljno razgovarati.
Ako cemo biti neozbiljni,onda mozemo sipat izvale tipa d.fletcher podsjeca igrom na Legendarnog zinedina zidana :oops: :)
Charuga
Globalni moderator

#1647 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Bitno je da ga je on zapaproio jednom od najboljih golmana svijeta u ovom trenutku .. 8-)
11sumirp

#1648 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Plavih_11 wrote:Bitno je da ga je on zapaproio jednom od najboljih golmana svijeta u ovom trenutku .. 8-)
Drug,dok god oni ovako napadaju,ja mirno spavam, jer znam da Barsa hara :D
Ai dobro si reko,kaze nije dao go kad je najpotrebnije,pa sta je onda hebemu misha derbi sa realom :D :bih:
adcor

#1649 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

neko bese komentarisao barcu u retrovizoru, pa... :D
Image

malo podsjeca na dinha, mada je sviran prekrsaj :)
Image
kory

#1650 Re: FC Barcelona

Post by kory »

adcor wrote:neko bese komentarisao barcu u retrovizoru, pa... :D
Image

malo podsjeca na dinha, mada je sviran prekrsaj :)
Image

sta jel ovo barsa ovako brzo juri u propast
Post Reply