Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
hajro59
#1626 Re: Cigarete, odvikavanje
Pozdrav svima.
Ja sam 1959 godiste -poprilicno godina a pusackog staza imam da sam zreo za redovne penzije -kada bi se davala- Pusio sam nekih 35 godina. Kakvo je to bilo zadovoljstvo: Ustajanje, kafa, cigara a uz nju obicno jedna casa zestokog pica. Ovu sam taktiku gotovo citav jutarnji pusacki vjek koristio. Ono pice je da ubije bakcile-stari recept koji sam pokupio od jedne stogodisnjakinje 1977/78 dok sam bio u vojsci na jednom ostrvu kraj Sibenika. Nisam prestajao pusiti ni u ratu, ni poslje ranjavanja (cim sam dosao sebi nakon 2 dana). Ono djecje eto sacu prestat pusiti naravno da sam i ja pokusavao ali nije islo uvjek je nesto bilo razlog da prekinem...
Nije to tako davno bilo -prije samo 9 dana popusio sam zadnju cigaretu . Rekao sam sebi ovo ti je zadnja u zivotu.I tako sam je gadno pusio , uvlacio u sebe sav onaj smrad bez prestanka (gotovo se onesvjestio). Ugasio sam je i bas poput Allena tacno znam da mi je to zadnja cigareta ispusena u zivotu. Mnogo hvala gospodinu Allenu Carru a savjet za vas mladje NE DOZVOLITE DA BACITE NAJLJEPSE GODINE u robovanju cigaretama.
Ne fale mi cigarete ali tako se glupo osjecam pa zar sam morao biti idiot i 35 godina pusiti ali...
Proslost ne mogu promjeniti nazalost ali buducnost mogu planirati.... a planiram da NIKAD vise ne budem ROB i ovisnik o nikotinu.
Ja sam 1959 godiste -poprilicno godina a pusackog staza imam da sam zreo za redovne penzije -kada bi se davala- Pusio sam nekih 35 godina. Kakvo je to bilo zadovoljstvo: Ustajanje, kafa, cigara a uz nju obicno jedna casa zestokog pica. Ovu sam taktiku gotovo citav jutarnji pusacki vjek koristio. Ono pice je da ubije bakcile-stari recept koji sam pokupio od jedne stogodisnjakinje 1977/78 dok sam bio u vojsci na jednom ostrvu kraj Sibenika. Nisam prestajao pusiti ni u ratu, ni poslje ranjavanja (cim sam dosao sebi nakon 2 dana). Ono djecje eto sacu prestat pusiti naravno da sam i ja pokusavao ali nije islo uvjek je nesto bilo razlog da prekinem...
Nije to tako davno bilo -prije samo 9 dana popusio sam zadnju cigaretu . Rekao sam sebi ovo ti je zadnja u zivotu.I tako sam je gadno pusio , uvlacio u sebe sav onaj smrad bez prestanka (gotovo se onesvjestio). Ugasio sam je i bas poput Allena tacno znam da mi je to zadnja cigareta ispusena u zivotu. Mnogo hvala gospodinu Allenu Carru a savjet za vas mladje NE DOZVOLITE DA BACITE NAJLJEPSE GODINE u robovanju cigaretama.
Ne fale mi cigarete ali tako se glupo osjecam pa zar sam morao biti idiot i 35 godina pusiti ali...
Proslost ne mogu promjeniti nazalost ali buducnost mogu planirati.... a planiram da NIKAD vise ne budem ROB i ovisnik o nikotinu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1627 Re: Cigarete, odvikavanje
poznanik , lucky , hajro - hvala
MPC..duraj , evo kod mene, prvi put ,prvi dan nije toliko strašno koliko sam mislila..vidjeću sutra ....šta me čeka nemam pojma a nije ni važno...važno je da više nikada zapalim
Allen Carr je svetac (RIP). Veliki pozdrav svima

MPC..duraj , evo kod mene, prvi put ,prvi dan nije toliko strašno koliko sam mislila..vidjeću sutra ....šta me čeka nemam pojma a nije ni važno...važno je da više nikada zapalim
Allen Carr je svetac (RIP). Veliki pozdrav svima
-
MPC
#1628 Re: Cigarete, odvikavanje
Sretno svima koji prestaju pusit... Evo vec peti dan..... ide nekako vec sada malo manje imam nervoze a vise nekog straha...zar je moguce da cu ja prestat pusit.. evo pijem kafu a ona mene pije hahaha ali neka samo polako. Ne mogu nikako da zamislim da ce doci vrijeme da ja ne trazim cigare ili upaljac po dzepovima ili da imam osjecaj da sam nesto izgubio.Stvarno mi je tesko jer ja te cigare stvarno volim(gluho bilo) samo se nadam da cu ih isto toliko mrzit kad skroz prestanem i da necu zazalit sto nisam bar jos koju ispusio hahahha...tvsabina wrote:poznanik , lucky , hajro - hvala![]()
![]()
MPC..duraj , evo kod mene, prvi put ,prvi dan nije toliko strašno koliko sam mislila..vidjeću sutra ....šta me čeka nemam pojma a nije ni važno...važno je da više nikada zapalim![]()
Allen Carr je svetac (RIP). Veliki pozdrav svima![]()
![]()
Sretno Sabina !!!!! a i svi ostali !!!!!!
- fortaleza
#1629 Re: Cigarete, odvikavanje
Same here. Pušim tek nekih godinu dana, planirao sam prestati i vazda bi me nešto prekinulo u naumu, te ispiti, stres, rano ustajanje zbog faksa pa moraš kavu popiti, a odmah zatim i zapalit. Kao i kod tebe kontao sam prestati odmah poslije ispitnih rokova i malo produžiti "agoniju".vivax wrote:Pozdrav svima.Nakon dugog vremena neckanja i razmisljanja da li da prestanem pusiti ili ne,odlucio sam da prestanem sa samounistavanjem duhanom.Medjutim ima jedan problem,posto je sad vrijeme ispitnih rokova ja kontam da nastavim pusiti dok se ispiti ne zavrse.Svi znate sto,kontam krize ce me neke pucati i slicno,pa neces nista moci nauciti,a ispiti dolaze za 10-ak dana.Da li bi bilo pametno opet sad oduzivati sa prestankom ili da covjek to presjece odmah,istog trena,dok ima neku volju,za prestankom,opet kasnije Bog samo zna kakav problem moze izletiti pa opet oduzivati sa prestankom.Ja vjerujem da ova dilema nije samo kod mene,nego kod svakog pusaca,pa bih volko da cujem savjet od ovih sto su prestali pusiti,da li su imali ovakvih dilema,i sta oni savjetuju u ovakvoj situaciji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A najbolje od svega što nemoram razmišljati kad ću otići u trgovinu po cigare, više ne podređujem čitav dan tom ritualu.
Što se tiče ispita nisam primjetio da sam manje učio, možda samo prva 3 dana, zato preporučujem da to odmah sasječeš u korijenu, jedno odgađanje će dovesti do drugog pa tako ukrug, vjeruj ako izdržiš 10 dana prestat će te privlačiti cigare, barem je tako bilo u mom slučaju.
Sretno i ostalima...
- citadela
#1630 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusim, citam i divim vam se,. ali stvarno 
-
hajro59
#1631 Re: Cigarete, odvikavanje
Diviti se ??? Ne. Ja se tebi divim da nastavljas da se ubijas. Svjesno. Al tvoj izbor pa ti nemam sta zamjeriti.citadela wrote:Pusim, citam i divim vam se,. ali stvarno
35 godina sam ja to radio odakle mi onda pravo da tebi kazem nemoj.
Znajuci da ce cigarete da poskupljuju sve vise i vise svake godine nek vam je bog na pomoci.
Znam samo da sam ja bacio oko 40 000 KM (otprilike-vjerovatno i vise) Zauzvrat sam pozitivno dobio:
Ovaj prazan prostor ti najbolje kaze .
Negativno bi trebalo mjesec dana da pisem ali ti to sve znas a ja ne zelim da ti remetim tvoj put u raj. Tvoj izbor. Ja samo znam da je LAKO prestati pusiti.
Naravno da je Allenova knjiga na mene uticala bas onoliko koliko je trebalo da mi otvori oci. Svako jutro kad ustanem prvo se sjetim da ne pusim vise i sve mi je ljepse.
Lagao bih kad bih rekao da ne naleti onaj krizni moment-ipak je to droga-ali kraj mene je uvjek knjiga i ponovo procitam one citate koje sam sebi podvukao.
Ipak je premalo vremena kako sam prestao ali ja ZNAM da sam pobjedio onog momenta kad sam ugasio zadnju cigaretu.
- vivax
#1632 Re: Cigarete, odvikavanje
Ima li gdje na netu da se skine ta knjiga...Po mogucnosti na nasem jeziku..hajro59 wrote:Diviti se ??? Ne. Ja se tebi divim da nastavljas da se ubijas. Svjesno. Al tvoj izbor pa ti nemam sta zamjeriti.citadela wrote:Pusim, citam i divim vam se,. ali stvarno
35 godina sam ja to radio odakle mi onda pravo da tebi kazem nemoj.
Znajuci da ce cigarete da poskupljuju sve vise i vise svake godine nek vam je bog na pomoci.
Znam samo da sam ja bacio oko 40 000 KM (otprilike-vjerovatno i vise) Zauzvrat sam pozitivno dobio:
Ovaj prazan prostor ti najbolje kaze .
Negativno bi trebalo mjesec dana da pisem ali ti to sve znas a ja ne zelim da ti remetim tvoj put u raj. Tvoj izbor. Ja samo znam da je LAKO prestati pusiti.
Naravno da je Allenova knjiga na mene uticala bas onoliko koliko je trebalo da mi otvori oci. Svako jutro kad ustanem prvo se sjetim da ne pusim vise i sve mi je ljepse.
Lagao bih kad bih rekao da ne naleti onaj krizni moment-ipak je to droga-ali kraj mene je uvjek knjiga i ponovo procitam one citate koje sam sebi podvukao.
Ipak je premalo vremena kako sam prestao ali ja ZNAM da sam pobjedio onog momenta kad sam ugasio zadnju cigaretu.
- sabina1
#1633 Re: Cigarete, odvikavanje
Sa-bi-na ne pu-ši ci-ga-re i presretna jeeeeeeee
od ponedeljka
Bilo glavobolje
ali sad nema
@poznanik med i limun funkcioniraju perfektno
)) Hvala !
Što se tiče knjige ne znam gdje je ima na netu :-( , imam je u printanoj formi i ako baš zagusti pošalji pp da skeniram.
No probaj pronaći preko ovih silnih tražilica a naše izdanje je :
Allen Carr :
KONAČNO NEPUŠAČ
Allen Carr's easy way to stop smoking , Izdavač Falkuša doo Sarajevo 2005 i ona je prevod NJEMAČKOG (a ne britanskog) izdanja.
Pozdrav svima
Bilo glavobolje
@poznanik med i limun funkcioniraju perfektno
Što se tiče knjige ne znam gdje je ima na netu :-( , imam je u printanoj formi i ako baš zagusti pošalji pp da skeniram.
Allen Carr :
KONAČNO NEPUŠAČ
Allen Carr's easy way to stop smoking , Izdavač Falkuša doo Sarajevo 2005 i ona je prevod NJEMAČKOG (a ne britanskog) izdanja.
Pozdrav svima
- vivax
#1634 Re: Cigarete, odvikavanje
Svaka cast...za prestanak pusenja.A knjigu sam nabavio u elektronskoj formi.Zove se Lako je prestati pusiti..Neko od forumasa mi je poslao link...Jucer sam procitao 60 stranica..tvsabina wrote:Sa-bi-na ne pu-ši ci-ga-re i presretna jeeeeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
od ponedeljka
![]()
Bilo glavoboljeali sad nema
![]()
![]()
![]()
@poznanik med i limun funkcioniraju perfektno)) Hvala !
Allen Carr :
KONAČNO NEPUŠAČ
Pozdrav svima
- sabina1
#1635 Re: Cigarete, odvikavanje
........elem kad pročitaš knjigu , ti ćeš vjerovatno i dalje fizički konzumirati cigarete ali ćeš psihički prestati biti pušač a to je jako važno..i vući ćeš te cigarete dok ti samo jedan dan ne pukne film i gotovo...neka knjiga bude uz tebe i nisam znala da je ovako jednostavno....PONOSNA SAM...da se ne ureknemvivax wrote:Svaka cast...za prestanak pusenja.A knjigu sam nabavio u elektronskoj formi.Zove se Lako je prestati pusiti..Neko od forumasa mi je poslao link...Jucer sam procitao 60 stranica..tvsabina wrote:Sa-bi-na ne pu-ši ci-ga-re i presretna jeeeeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
od ponedeljka
![]()
Bilo glavoboljeali sad nema
![]()
![]()
![]()
@poznanik med i limun funkcioniraju perfektno)) Hvala !
Allen Carr :
KONAČNO NEPUŠAČ
Pozdrav svima..Jos 150 je ostalo..Pa cemo vidjeti efekat..Nadam se da ce pomoci kao sto to mnogi kazu..
P.S..ostavi link ovdje da raja "skida" (valjda nije protiv pravila
- vivax
- sabina1
#1637 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo ti nju pročitaj i čim je pročitaš psihički prestaješ biti pušač. Nakon nekog vremena (dan,dva,tri,sedmica,pola mjeseca,mjesec,kvartal,pola godine,godinu) bacićeš fizički cigarete kao od šale. Nećeš osjetiti odvikavanje ni potrebu.vivax wrote:https://rapidshare.com/#!download|709p5 ... f|1595|0|0
Evo link knjige, eto provjeri jel' to to.
Pozdrav
- vivax
#1638 Re: Cigarete, odvikavanje
Daj Bože da je tako,evo pola sam procitao,imam sad nekih obaveza pa cu kad to zavrsim i drugu polovinu procitati.tvsabina wrote:Samo ti nju pročitaj i čim je pročitaš psihički prestaješ biti pušač. Nakon nekog vremena (dan,dva,tri,sedmica,pola mjeseca,mjesec,kvartal,pola godine,godinu) bacićeš fizički cigarete kao od šale. Nećeš osjetiti odvikavanje ni potrebu.vivax wrote:https://rapidshare.com/#!download|709p5 ... f|1595|0|0
Evo link knjige, eto provjeri jel' to to.
Pozdrav
- Tkd
#1639 Re: Cigarete, odvikavanje
Jednostavno kažeš neću više i to je to. Koliko je čovjek inače pametan pokazuje i činjenica da na kutijama od cigara piše PUŠENJE JE ŠTEDNO ZA ZDRAVLJE, no nekima ni to nije dovoljno.
Jaka želja i to je to, još treba bacati pare na to smeće.
Jaka želja i to je to, još treba bacati pare na to smeće.
- vazi
#1640 Re: Cigarete, odvikavanje
vjerovala sam da cu prestati pusiti uz ramazan...citav dan ne usim, ne zapalim evo dva dana ni na sehuru i dzaba, cim iftarim kafa i cigara
pocela sam danas citati onu vasu knjigu
- sabina1
#1641 Re: Cigarete, odvikavanje
vazi wrote:
Sretno , nemaš pojma kako je lako BACITI. Važno je da to ŽELIŠ.
Sretno
- fortaleza
#1642 Re: Cigarete, odvikavanje
Nakon dva tjedna jučer me uhvatila mala kriza na 2-3 minute, ali naravno nisam zapalio.
33 dana.
33 dana.
- vivax
#1643 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo samo da vam javim (osjecam potrebu da vas obavjestim) da sam veceras procitao knjigu. I da sam odlucio prestati pusiti.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1644 Re: Cigarete, odvikavanje
Cim ja dobijem ban, ova tema ozivi
Proslo 7 mjeseci, imam osjecaj da nikad nisam ni pusio
Sretno ovim "novim"
Proslo 7 mjeseci, imam osjecaj da nikad nisam ni pusio
Sretno ovim "novim"
-
frngla
#1645 Re: Cigarete, odvikavanje
i ja ne pusim nekih 7 mjeseci, malo jace
k'o sto rece yahel isto k'o da nisam nikada ni pusio 
-
brkatisom
#1646 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam takodje na odvikavanju, i kao sto neko gore rece korisitim i ramazan u to jer je dug dan posta i kontam bolje da se tako odviknem jer ne kupujem nista u zamjenu za grickanje i sl.....i super mi al mislim da je rano ista reci...iftarim popijem kafu i sve al ne zapalim nikako evo vec 5 dana, samo bojim se sta poslije??? ne krijem da ne mislim na nju
i imam taj osjecaj u sebi kao ono zapalices ti kad-tad 
-
iSwagga
#1647 Re: Cigarete, odvikavanje
Zdravo raja. *Svi u glas "Zdravo iSwagga"*
)
Evo da se i ja prijavim na ovo odvikavanje. Nakon 12 godina konzumiranja odlucio sam da prestanem. Ali sam fakat odlucio. Prestao sam noc prije ramazana. Naravno da me trazi da je zapalim
ali nedam se i necu!
Pozz svima
Evo da se i ja prijavim na ovo odvikavanje. Nakon 12 godina konzumiranja odlucio sam da prestanem. Ali sam fakat odlucio. Prestao sam noc prije ramazana. Naravno da me trazi da je zapalim
Pozz svima
-
hajro59
#1648 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako sam ja mogao nakon 35 godina - moze svako.Yahel wrote:Cim ja dobijem ban, ova tema ozivi![]()
Proslo 7 mjeseci, imam osjecaj da nikad nisam ni pusio![]()
Sretno ovim "novim"
Mjesec skoro ali nije bit koliko ne pusis... Bit je sto se cigareta sada meni stvarno gadi. Neznam sta bi to moglo da promjeni?? A ovo mi je prvi put da prestajem i uopšte ne sumnjam da mi drugi put nece ni trebati.
Ova opravdanja kao ramazan iskoristio ne stoje... I onaj ko na taj nacin razmislja opet ce zapaliti.
Meni je samo pomogla knjiga i savjeti iz nje koji su mi otvorili oci ...
-
Super Silja
#1649 Re: Cigarete, odvikavanje
Svima sto se odvikavaju zelim srecu i uspjeh.
Nema ljepseg osjecaja nego kad NE MORAS zapalit.
Nema ljepseg osjecaja nego kad NE MORAS zapalit.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1650 Re: Cigarete, odvikavanje
Najvaznije je razmisljati pozitivno, i naravno ODLUCITI da prestajes 
Ja znam da vise nikada necu zapaliti, jer se ne zelim opet navikavati na sav onaj smrad,otrov,dim.....
U zadnja 2 mjeseca mi se apetit popravio ( ne znam da li je prestanak pusenja uzrok ) i moram priznati da sam presretan
Uvijek sam bio mrsav i zalio se kako se ne mogu udebljati nikako ... a evo sam dobio koji gram
Poceo sam cak vjezbe raditi redovno, kao i trcati.. znaci 100% pozitivan
Mada imam velikih problema sa disanjem...cigare su ucinile svoje, treba ovo smece izbaciti
Nasao sam cak i vjezbe na fazon "Kako prosiriti kapacatit pluca"
Ja znam da vise nikada necu zapaliti, jer se ne zelim opet navikavati na sav onaj smrad,otrov,dim.....
U zadnja 2 mjeseca mi se apetit popravio ( ne znam da li je prestanak pusenja uzrok ) i moram priznati da sam presretan
Poceo sam cak vjezbe raditi redovno, kao i trcati.. znaci 100% pozitivan
Mada imam velikih problema sa disanjem...cigare su ucinile svoje, treba ovo smece izbaciti
Nasao sam cak i vjezbe na fazon "Kako prosiriti kapacatit pluca"