Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
in33sa
#1626 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bolja je bila Bosna, samo ne moze 7-8 igraca dvije utakmice za redom odigrati u punoj snazi. Na kraju je pala snaga, a i koncentracija.
Nisam jos vidio da neka ekipa igra sa tako malom rotacijom, sadasnja Francuska ili Hrvatska prije par godina su dvije ekipe koje imaju/imala najmanju rotaciju i velike rezultate, Francuzi to rade malo bolje jer doguraju do finala i zlata, Hrvati bi obicno izdrzali do polufinala ili finala, i onda puknu. Mada su i oni uzeli zlato u Ateni sa 8 ili 9 igraca u rotaciji.
Bosni je nedostajalo samo jos dva igraca, da odmore glavne igrace na terenu, ali nije ih bilo. Toromanovic igra sam, Harmandic isto tako, mijenja ga Terzic silom prilika. Jaskic isto sam, nema zamjene, kvalitetnu zamjenu pakticno ima samo desni bek, Obradovic ili Martinovic.
Srbija puno slabija nego na SP, cini mi se da ih je Halid dobro procitao, duboka odbrana sa izlascima na pucace. Krila su im ionako slabiji dio tima.
Samo sto se ta odbrana ne moze igrati 60 minuta, nemoguce je fizicki.
Nisam jos vidio da neka ekipa igra sa tako malom rotacijom, sadasnja Francuska ili Hrvatska prije par godina su dvije ekipe koje imaju/imala najmanju rotaciju i velike rezultate, Francuzi to rade malo bolje jer doguraju do finala i zlata, Hrvati bi obicno izdrzali do polufinala ili finala, i onda puknu. Mada su i oni uzeli zlato u Ateni sa 8 ili 9 igraca u rotaciji.
Bosni je nedostajalo samo jos dva igraca, da odmore glavne igrace na terenu, ali nije ih bilo. Toromanovic igra sam, Harmandic isto tako, mijenja ga Terzic silom prilika. Jaskic isto sam, nema zamjene, kvalitetnu zamjenu pakticno ima samo desni bek, Obradovic ili Martinovic.
Srbija puno slabija nego na SP, cini mi se da ih je Halid dobro procitao, duboka odbrana sa izlascima na pucace. Krila su im ionako slabiji dio tima.
Samo sto se ta odbrana ne moze igrati 60 minuta, nemoguce je fizicki.
- armin071
#1627 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Na svaku mogucu temu ubacivanja "virusa nacionalnosti".upsala wrote:Ovdje dosta toga nije dobro shvaćeno.Govorim o samostalnosti i samoizdržavanju u okviru BIH.Nikad nisam sporio samostalnost i suverenost BIH,sve dok u njoj postoji Ustavom kao najvišim opštim pravnim aktom zagarantovano postojanje Republike Srpske.Međutim svakako da je RS funkcionalniji dio od Federacije s obzirom na njeno uređenje i puno administracije.Što se sportista tiče neka igraju za koju zemlju hoće,ali većina ih se odlučuje za druge zemlje,a ne za BIH,što dosta pokazuje o privrženosti naroda ovoj zemlji.Svakako da je pravo svakog da izabere za koga će navijati,mi u RS-u navijamo za Srbiju i tako će i ostati.To i jeste fenomen za proučavanje,a šta su uzroci........o tome se da raspravljati.
p.s. Meni je srce bilo ko Amerika kada sam vidio onog Obradovica kako se bori ko lav i pored onolikih fastickih povika ljudi medju kojima je bilo dosta i njegovih sugradjana. E to je fenomen "upsala".
-
maho37
#1628 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo

- Lakat Jebić
#1629 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
maho37 wrote:ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo![]()
![]()
sto, ta ce to bit?
dajte ba ljudi malo realnosti i u sportskom i u ovom politickom domenu
-
đenka 053
#1630 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kakav fenomen i kakvi bakraci,Srbi u BiH navijaju za Srbiju jer tako im srce osjeca.To sto navijam za Srbiju ne znaci da imam nesto protiv Bosnjaka.Ja ne kontam kako vecina ovdje ne moze skontat da ne mozes nekog natjerati da navija za tu i tu reprezentaciju.Kad gleda covjek sa strane to jeste apsurdno al ova zemlja i jeste apsurdna i ovo je samo indigo drzave.Al sto je najgore kukate i prozivate nekog a nista sami ne radite da se malo ublaze tenzije.Sta ce turske i ratne zastave BIH na tribinama?Nekakve parole koje iskljucuju svako zajednistvo i zdrav razum?Pa ko ce doci i navijati u Sarajevu kad se njegvim sunarodnjacima skandiraju najgore bljuvotine?A sto se tice Obradovica&Co ni ne igraju ni iz kakve ljubavi i patriotizma za BiH vec samo da bi se bolje uhljebili negdje na zapadu.Jedino kod Stojanovica ima jos jedan drugi motiv koji je licne prirode,posto u Srbiji nikad nije dobio sansu,pa valjda da dokaze da vrijedi.Al generaln sve i jedan da je dobio poziv od Srbije teleportovo bi se odmah u Beograd.E to je njihov patriotizam...armin071 wrote:Na svaku mogucu temu ubacivanja "virusa nacionalnosti".upsala wrote:Ovdje dosta toga nije dobro shvaćeno.Govorim o samostalnosti i samoizdržavanju u okviru BIH.Nikad nisam sporio samostalnost i suverenost BIH,sve dok u njoj postoji Ustavom kao najvišim opštim pravnim aktom zagarantovano postojanje Republike Srpske.Međutim svakako da je RS funkcionalniji dio od Federacije s obzirom na njeno uređenje i puno administracije.Što se sportista tiče neka igraju za koju zemlju hoće,ali većina ih se odlučuje za druge zemlje,a ne za BIH,što dosta pokazuje o privrženosti naroda ovoj zemlji.Svakako da je pravo svakog da izabere za koga će navijati,mi u RS-u navijamo za Srbiju i tako će i ostati.To i jeste fenomen za proučavanje,a šta su uzroci........o tome se da raspravljati.
p.s. Meni je srce bilo ko Amerika kada sam vidio onog Obradovica kako se bori ko lav i pored onolikih fastickih povika ljudi medju kojima je bilo dosta i njegovih sugradjana. E to je fenomen "upsala".
- Topla voda
#1631 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ne kontam,zasto se predavati....nije suplja.al ako srbija uzme u rusiji i mi ruse ovdje ,prosli smo
nije to ni toliko nerealno,koliko nekima izgleda...
uglavnom nije gotovo dok nije gotovo.
bas ovi sto kritiziraju reprezentaciju i govore da je kraj i da nema sanse...rade istu stvar koju i kritikuju.
nema predaje do zadnje sekunde.
nije to ni toliko nerealno,koliko nekima izgleda...
uglavnom nije gotovo dok nije gotovo.
bas ovi sto kritiziraju reprezentaciju i govore da je kraj i da nema sanse...rade istu stvar koju i kritikuju.
nema predaje do zadnje sekunde.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1632 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
koliko smo izgubili od Rusa?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1633 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kad igraju braca rusi/srbi? Ako je zadnje kolo onda komotno pishi propale kvalifikacije
- burek_in_space
#1634 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Previshe.Chmoljo wrote:koliko smo izgubili od Rusa?
37:25.
-
đenka 053
#1635 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Eto kad vec pominjes Misimovica on je igrao za Srbiju za mladje kategorije i samo zbog pogresne procjene tadasnjeg selektora je odstranjen iz reprezentacije.Inace danas bi igrao za Srbiju 100%.Alijini Srbi ????Prvi put cujem za takav pojam!Nemoj biti smijesan i pisati navodnom animozitetu Srba iz Srbije prema prekodrinskim.To bi najvise voljeli al jbg nema od tog nista stari.Ja ne mogu vjerovati da ti mislis da su oni ljudi iz dvorane u Nisu iz RS,njih je najmanje bilo mozda 5%,izgleda su te zbunili transparenti!!Mladen Bojinovic je lik iz BL i u Nisu i Srbiji je najomljeniji rukometas,toliko o odnosu Srba sa obe strane Drine.Vidim da je sve negativno u ponasanju navijaca BiH djelo "eto tamo nekih budala koji ne znaju sta rade"Al imao sam osjecaj da onda bar 3/4 dvorane nije znalo sta radi.A naravno to treba macku o rep okaciti.Chmoljo wrote:kako to onda da recimo Misimović igra za BiH? jel se to i on trebo uhljebiti?đenka 053 wrote: Kakav fenomen i kakvi bakraci,Srbi u BiH navijaju za Srbiju jer tako im srce osjeca.To sto navijam za Srbiju ne znaci da imam nesto protiv Bosnjaka.Ja ne kontam kako vecina ovdje ne moze skontat da ne mozes nekog natjerati da navija za tu i tu reprezentaciju.Kad gleda covjek sa strane to jeste apsurdno al ova zemlja i jeste apsurdna i ovo je samo indigo drzave.Al sto je najgore kukate i prozivate nekog a nista sami ne radite da se malo ublaze tenzije.Sta ce turske i ratne zastave BIH na tribinama?Nekakve parole koje iskljucuju svako zajednistvo i zdrav razum?Pa ko ce doci i navijati u Sarajevu kad se njegvim sunarodnjacima skandiraju najgore bljuvotine?A sto se tice Obradovica&Co ni ne igraju ni iz kakve ljubavi i patriotizma za BiH vec samo da bi se bolje uhljebili negdje na zapadu.Jedino kod Stojanovica ima jos jedan drugi motiv koji je licne prirode,posto u Srbiji nikad nije dobio sansu,pa valjda da dokaze da vrijedi.Al generaln sve i jedan da je dobio poziv od Srbije teleportovo bi se odmah u Beograd.E to je njihov patriotizam...
a to što nekome prigovarate za "ratne zastave", to mačku o reposim toga komentari na B92 najviše govore o kompleksima domaćih... valjda kompleks niže vrijednosti, uvijek moraju dokazivati da nisu "alijini Srbi"
![]()
a što se mene lično tiče, navijaj za Madagaskar bejbe, eno i tamo diktatura, ali vojna
- Chmoljo
#1636 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
jeste... zato i pitam... znam da je bilo previše... piši propaloburek_in_space wrote:Previshe.Chmoljo wrote:koliko smo izgubili od Rusa?
37:25.
- Topla voda
#1637 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ja al to nema veze,kad ih je srbija vec jednom uzela i uz jos dva poraza,ako srbija i mi sve uzmemo do kraja...imamo vise bodova,ne pravi se krug
- Chmoljo
#1638 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
da, a koji je motiv Srbiji da ih dobije? ipak idu u goste u Rusiju...Topla voda wrote:ja al to nema veze,kad ih je srbija vec jednom uzela i uz jos dva poraza,ako srbija i mi sve uzmemo do kraja...imamo vise bodova,ne pravi se krug
- burek_in_space
#1639 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Jedina shansa je da neko Srbiju iznenadi do kraja kvalifikacija,ali ne vidim ko bi to mogao biti.Chmoljo wrote:da, a koji je motiv Srbiji da ih dobije? ipak idu u goste u Rusiju...Topla voda wrote:ja al to nema veze,kad ih je srbija vec jednom uzela i uz jos dva poraza,ako srbija i mi sve uzmemo do kraja...imamo vise bodova,ne pravi se krug
-
LSD
#1640 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Srbija nije amaterska ekipa koja ce dozvoliti sebi iznenadjenja kao što smo to mi dozvolili sebi protiv Italije i time ugasili svaku šansu za eventualni plasman...opet pocinje naša omiljena igra kalkulacija i ovisnost o tudjim rezultatima...sinoc je bila posljednja šansa koja je prokockana i nema sad price tipa Pobjedice srbi ruse u gostima i sl...od tih nadanja nema ništa.burek_in_space wrote:Jedina shansa je da neko Srbiju iznenadi do kraja kvalifikacija,ali ne vidim ko bi to mogao biti.Chmoljo wrote:da, a koji je motiv Srbiji da ih dobije? ipak idu u goste u Rusiju...Topla voda wrote:ja al to nema veze,kad ih je srbija vec jednom uzela i uz jos dva poraza,ako srbija i mi sve uzmemo do kraja...imamo vise bodova,ne pravi se krug
Nece ni sreca takve kalkulante,umjesto da mi nešto sami za sebe poduzmemo mi vazda ocekujemo da neko drugi za nas odraditi posao.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1641 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Uvrede počišćene.Držite se teme,rukometne utakmice.. 
- Topla voda
#1642 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
jeste lsd,sami smo se izradili,al hajde da o tome pricamo kad se zavrse kvalifikacije,a ne da se mirimo s time da je sve gotovo.
nemoj da budemo dusmani samim sebi i da s tim defetizmom,kako je sve gotovo,izgubimo od svice,a da srbija uzme ruse,pa da se mlavimo po glavi.
nase je da sve pobjedimo do kraja ,pa cemo onda traziti greske i propuste.
moramo dobiti sve do kraja
nemoj da budemo dusmani samim sebi i da s tim defetizmom,kako je sve gotovo,izgubimo od svice,a da srbija uzme ruse,pa da se mlavimo po glavi.
nase je da sve pobjedimo do kraja ,pa cemo onda traziti greske i propuste.
moramo dobiti sve do kraja
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#1643 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
http://s1.pticica.com/pticica/foto/0000 ... l9k1to.jpg
Desktop background s tematikom BHF-a, povodom rukometne utakmice...
Desktop background s tematikom BHF-a, povodom rukometne utakmice...
- nokia6170
#1644 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ovo je veci problem nego sam poraz, puno dugorocniji problem drzave bosne i hercegovine koja ostaje pasivna prema svakom ponizenju svega sto predstavlja bosnu i hercegovinu, prvenstveno zastavu, himnu i slicno.maho37 wrote:ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo![]()
![]()
prema zakonu o zastavi bosne i hercegovine u clanu 6 se navodi sljedece:
Član 6.
Nepoštovanje zastave Bosne i Hercegovine predstavlja kažnjivo djelo.
Zasto niko ne primijenjuje ovaj zakon upitajte tuzilastvo BiH, odnosno zasto niko ne podnese krivicnu prijavu protiv lica koja pale drzavnu zastavu.
p.s. ako se dobro sjecam onaj pokojni srebrov je zapalio zastavu bosne i hercegovine jos tamo neke 1997. godine cini mi se i bio procesuiran i kaznjen za to.
-
in33sa
#1645 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kako nije, igrali su remi sa Svicarcima.LSD wrote:Srbija nije amaterska ekipa koja ce dozvoliti sebi iznenadjenja kao što smo to mi dozvolili sebi protiv Italije i time ugasili svaku šansu za eventualni plasman...
Ali svejedno, BiH sada ovisi o drugima, a to nije nimalo dobro. Ne vjerujem da ce Srbija opet kiksati kao protiv Svicarske. U Rusiji mogu izgubiti jer su vec odradili posao sa Rusima u Nisu, dok BiH mora pobijediti Rusiju kod kuce. To je tezak zadatak.
-
mmostar
#1646 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
S obzirom na to da je Ruse svak handrio na SP u Hrvatskoj nije nemoguće ali +12 ipak jestein33sa wrote:Kako nije, igrali su remi sa Svicarcima.LSD wrote:Srbija nije amaterska ekipa koja ce dozvoliti sebi iznenadjenja kao što smo to mi dozvolili sebi protiv Italije i time ugasili svaku šansu za eventualni plasman...
Ali svejedno, BiH sada ovisi o drugima, a to nije nimalo dobro. Ne vjerujem da ce Srbija opet kiksati kao protiv Svicarske. U Rusiji mogu izgubiti jer su vec odradili posao sa Rusima u Nisu, dok BiH mora pobijediti Rusiju kod kuce. To je tezak zadatak.
-
in33sa
#1647 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nije ih bas svako handrio, izgubili su od Poljaka u tijesnoj utakmici, sa Nijemcima igrali remi, jedino ih je Kire masakrirao.
Dizu se Rusi polako, rijesili su se Maksimova i zastarjelog rukometa, imaju odlicne igrace, puno ulazu u rukomet posebno ovi iz Cehova, kazu da je taj njihov rukometni centar fantazija, ogromni kompleks sa hotelima, prodavnicama, fitnes centrima, dvoranom, kad tu udjes ne moras izlaziti mjesec dana. Posvetis se treniranju i imas sve pri ruci.
Koncentrisu kvalitetu u taj klub, koji je ujedno i reprezentacija, odlicno za akumuliranje snage koja je danas u rukometu presudna s obzirom na prenatrpan kalendar. Hrvati slicno rade sa Zagrebom, do sada su im se igraci handrili po njemackoj i spaniji, ritam srijeda-nedelja+prvenstvo svake zime+OI ljeti, ubitacno za rukometasa.
Ne govori Karabatic bezveze da bi se najradije vratio u Montpellier, i da pregovara sa njima. Previse se trosi u Njemackoj.
Dizu se Rusi polako, rijesili su se Maksimova i zastarjelog rukometa, imaju odlicne igrace, puno ulazu u rukomet posebno ovi iz Cehova, kazu da je taj njihov rukometni centar fantazija, ogromni kompleks sa hotelima, prodavnicama, fitnes centrima, dvoranom, kad tu udjes ne moras izlaziti mjesec dana. Posvetis se treniranju i imas sve pri ruci.
Koncentrisu kvalitetu u taj klub, koji je ujedno i reprezentacija, odlicno za akumuliranje snage koja je danas u rukometu presudna s obzirom na prenatrpan kalendar. Hrvati slicno rade sa Zagrebom, do sada su im se igraci handrili po njemackoj i spaniji, ritam srijeda-nedelja+prvenstvo svake zime+OI ljeti, ubitacno za rukometasa.
Ne govori Karabatic bezveze da bi se najradije vratio u Montpellier, i da pregovara sa njima. Previse se trosi u Njemackoj.
- cyprus
#1648 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Maq našu zastavu, himnu i ostale državne simbole ne poštuju ni ovdje u "patriotskom" dijelu države, kako očekivati poštovanje prema istim od onih koji mrze ovu državu.nokia6170 wrote:ovo je veci problem nego sam poraz, puno dugorocniji problem drzave bosne i hercegovine koja ostaje pasivna prema svakom ponizenju svega sto predstavlja bosnu i hercegovinu, prvenstveno zastavu, himnu i slicno.maho37 wrote:ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo![]()
![]()
Član 6.
Zasto niko ne primijenjuje ovaj zakon upitajte tuzilastvo BiH, odnosno zasto niko ne podnese krivicnu prijavu protiv lica koja pale drzavnu zastavu.
p.s. ako se dobro sjecam onaj pokojni srebrov je zapalio zastavu bosne i hercegovine jos tamo neke 1997. godine cini mi se i bio procesuiran i kaznjen za to.
-
upsala
#1649 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Svakako da je najbolja ideja okupiti sve igrače u jedan klub,ili ih usmjeriti na jednu ligu!Svi Poljaci igraju u Njemačkoj,a do prije 10-godina niko nije ni znao da oni igraju rukomet!Bili su ispod nivoa BIH,Srbije,Makedonije,a o Hrvatima da ne pričamo.in33sa wrote:Nije ih bas svako handrio, izgubili su od Poljaka u tijesnoj utakmici, sa Nijemcima igrali remi, jedino ih je Kire masakrirao.
-
mmostar
#1650 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Potpuno se slažem sa ovim postom.Primjer u Sarajevu,svira se zvanična državna himna a masa pjeva nekakve "borbene" ko da su na koncertu merlinacyprus wrote:Maq našu zastavu, himnu i ostale državne simbole ne poštuju ni ovdje u "patriotskom" dijelu države, kako očekivati poštovanje prema istim od onih koji mrze ovu državu.nokia6170 wrote:ovo je veci problem nego sam poraz, puno dugorocniji problem drzave bosne i hercegovine koja ostaje pasivna prema svakom ponizenju svega sto predstavlja bosnu i hercegovinu, prvenstveno zastavu, himnu i slicno.maho37 wrote:ljdi jeste li vidjeli kako su srbi spalili zastavu BiH u dvorani u nisu e ovo im stvarno nije trebalo![]()
![]()
Član 6.
![]()