NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Risto Kuglarić
#1626 Re: NBA na OBN-u
evo konačno nečeg što podsjeća na utakmicu u ovoj anti-seriji
- Neelix
#1627 Re: NBA na OBN-u
forza Games

-
LSD
#1628 Re: NBA na OBN-u
Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
-
Anonimac
#1629 Re: NBA na OBN-u
Slazem se,nema ko ga nije cuvao veceras,nezaustavljiv je,ali tesko da moze sve sam...LSD wrote:Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
- Neelix
#1630 Re: NBA na OBN-u
ja kazem, jedna lasta ne cini proljece 
evo i sutra su najavili utakmicu, noh-sas
-
LSD
#1631 Re: NBA na OBN-u
Heh...ne reci dvaputNeelix wrote:ja kazem, jedna lasta ne cini proljece
- Vaso
#1632 Re: NBA na OBN-u
detroit je favorit protiv bostona 
-
LSD
#1633 Re: NBA na OBN-u
Slažem seVaso wrote:detroit je favorit protiv bostona
- Layne
#1634 Re: NBA na OBN-u
Pa krenulo ga. U prošloj utakmici pogodio šut sa 6 metara i odma bio na TOP10LSD wrote:Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
Ma dobro je odigro večeras, al kad uzmeš u obzir cjelu ovu seriju, loše brate i eto Boston prolazi dalje
- Layne
#1635 Re: NBA na OBN-u
I još nešto trice su mu bile 3-11 
-
LSD
#1636 Re: NBA na OBN-u
Ma dobro...sve to stoji...ali covjek sam na svojim ledjima tegli ove Cavse...prošle godine ih je doveo do velikog finala,a suigraci su mu katastrofa- panj do panja...možeš ga voliti ili mrziti,ali ne možeš nikako reci da je loš igrac...fakat je lik zvijer.
- Layne
#1637 Re: NBA na OBN-u
Nisam nikad ni reko da je loš igrač, samo mene nervira ta njegova igra na snagu. Čuva loptu 15 sec onda probije jednog igrača, pa napravi 3-4 koraka, sudije mu ne sviraju, pa se zabije u trojcu i onda ako ne može zabit doda na stranu. I evo sad nešto razmišljam, ispade Cleveland, oko koga ćemo se sad prepirat? 
- sesalmir
#1638 Re: NBA na OBN-u
Dobra utakmica, p.j. brown ih izvuce, da mi je neko govorio da ce on pucati 4-4 zabit 10 poena, uhvatiti 3 skoka u napadu i dati koseve kada je izgledalo da su celticsi u bezizlaznoj situacij, rekao bih mu da je lud totalno. LBG
je prejak igrac ali kad mu startni centar ekipe suta 2/8, startni bek 0/3 ipak ne moze se vise od neizvjesne zavrsnice ni izvuci.
@shadow, cestitke za prolaz, ali sada sheed comes to town, iako imate prednost domaceg terena, ako nastavite s ovom igrom nemate sta traziti protiv pistonsa, prije svega to mislim na ray allena, bez njegove 2 trice po tekmi i nekih 15 poena, bas mislim da ste bez sansi + sto ce prince igrati barem 2 puta bolju odbranu na piercu od jamesa. Evo i za sve da vide sta sheed radi na treningu, mislim da ne postoji igrac u nba visok preko 210 da je ovo u stanju ( mozda eventualno dirk)
http://www.youtube.com/watch?v=dmCf_dN8mUY
btw. prejaka im je najava sutrasnje tekme, kaze avdic '' gledat cemo oprostaj nba prvaka'', a vilic '' ma ja svi se nadamo tome'', ono bas su nepristrasni, mogu mislit sutra komentara svaki faul ce biti prokomentarisan tipa, ma ovo je zato sto su spursi aktuelni prvaci
I jos moram reci nedostajat ce mi definitivno stalno izgovaranje LBG tokom tekme, veceras sam crko od smijeha, pa ovako vec 2 tekmu govori, ne mogu da vjerujem da ga niko nije ispravio.
@shadow, cestitke za prolaz, ali sada sheed comes to town, iako imate prednost domaceg terena, ako nastavite s ovom igrom nemate sta traziti protiv pistonsa, prije svega to mislim na ray allena, bez njegove 2 trice po tekmi i nekih 15 poena, bas mislim da ste bez sansi + sto ce prince igrati barem 2 puta bolju odbranu na piercu od jamesa. Evo i za sve da vide sta sheed radi na treningu, mislim da ne postoji igrac u nba visok preko 210 da je ovo u stanju ( mozda eventualno dirk)
http://www.youtube.com/watch?v=dmCf_dN8mUY
btw. prejaka im je najava sutrasnje tekme, kaze avdic '' gledat cemo oprostaj nba prvaka'', a vilic '' ma ja svi se nadamo tome'', ono bas su nepristrasni, mogu mislit sutra komentara svaki faul ce biti prokomentarisan tipa, ma ovo je zato sto su spursi aktuelni prvaci
I jos moram reci nedostajat ce mi definitivno stalno izgovaranje LBG tokom tekme, veceras sam crko od smijeha, pa ovako vec 2 tekmu govori, ne mogu da vjerujem da ga niko nije ispravio.
-
zoka213
#1639 Re: NBA na OBN-u
Dobro to mu je veliki minus što je snažan pa može igrati i na tu kartu. Davno sam napisao da je to igrač koji je daleko ispred ove NBA lige. Onako kako on igra veliki igrači će igrati i izgledati kao on za otprilike deset godina.Layne wrote:Nisam nikad ni reko da je loš igrač, samo mene nervira ta njegova igra na snagu. Čuva loptu 15 sec onda probije jednog igrača, pa napravi 3-4 koraka, sudije mu ne sviraju, pa se zabije u trojcu i onda ako ne može zabit doda na stranu. I evo sad nešto razmišljam, ispade Cleveland, oko koga ćemo se sad prepirat?
- Neelix
#1640 Re: NBA na OBN-u
zoka213 wrote:Dobro to mu je veliki minus što je snažan pa može igrati i na tu kartu. Davno sam napisao da je to igrač koji je daleko ispred ove NBA lige. Onako kako on igra veliki igrači će igrati i izgledati kao on za otprilike deset godina.Layne wrote:Nisam nikad ni reko da je loš igrač, samo mene nervira ta njegova igra na snagu. Čuva loptu 15 sec onda probije jednog igrača, pa napravi 3-4 koraka, sudije mu ne sviraju, pa se zabije u trojcu i onda ako ne može zabit doda na stranu. I evo sad nešto razmišljam, ispade Cleveland, oko koga ćemo se sad prepirat?
minus mu je sto NE ZNA NISTA DRUGO
-
LSD
#1641 Re: NBA na OBN-u
Pa zar i ti ??Neelix wrote:zoka213 wrote:Dobro to mu je veliki minus što je snažan pa može igrati i na tu kartu. Davno sam napisao da je to igrač koji je daleko ispred ove NBA lige. Onako kako on igra veliki igrači će igrati i izgledati kao on za otprilike deset godina.Layne wrote:Nisam nikad ni reko da je loš igrač, samo mene nervira ta njegova igra na snagu. Čuva loptu 15 sec onda probije jednog igrača, pa napravi 3-4 koraka, sudije mu ne sviraju, pa se zabije u trojcu i onda ako ne može zabit doda na stranu. I evo sad nešto razmišljam, ispade Cleveland, oko koga ćemo se sad prepirat?
e ovako ovo su statistike http://www.nba.com/playerfile/lebron_james/index.html
30 koševa u prosjeku, 48% šut iz igre,8 skokova..7,2 asistencije...trica jedina slabija 32%...pa šta treba više?
- sesalmir
#1642 Re: NBA na OBN-u
Mozda ne mora ni znati, da bi bio jedan od najboljih svih vremena jer ocito ga to ne sprijecava da bude 1. strijelac lige i uz to podjeli 7 asista i uhvati 7 skokova, to ga ne onemogucava da u 7 tekmi na gostujucem terenu, protiv ekipe sa najboljim omjerom lige i sa najboljom odbranom u nba zabije 45 poena uz 48% suta iz igre. U nba je uvjek bilo igraca koji nisu imali nista osim sirove snage, pa su bili medju najboljim svih vremena. Znam da nije adekvatan primjer, jer se radi o potpuno drugoj pozicij, ali sta je shaq znao osim razgrnut sve pod kosem i zabit jednom rukom sa neka 3 metra od kosa, pa je medju najboljim centrima svih vremena. LBGNeelix wrote:zoka213 wrote:Dobro to mu je veliki minus što je snažan pa može igrati i na tu kartu. Davno sam napisao da je to igrač koji je daleko ispred ove NBA lige. Onako kako on igra veliki igrači će igrati i izgledati kao on za otprilike deset godina.Layne wrote:Nisam nikad ni reko da je loš igrač, samo mene nervira ta njegova igra na snagu. Čuva loptu 15 sec onda probije jednog igrača, pa napravi 3-4 koraka, sudije mu ne sviraju, pa se zabije u trojcu i onda ako ne može zabit doda na stranu. I evo sad nešto razmišljam, ispade Cleveland, oko koga ćemo se sad prepirat?
-
uhljug_s_koseva
#1643 Re: NBA na OBN-u
Odlican je on igrac i sve,ali po meni nema taj pobjednicki mentalitet.LSD wrote:Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
- Neelix
#1644 Re: NBA na OBN-u
offtopic - nek ne zamjere ostali - navedi mi najboljeg kosarkasa svih vremena po tebi - bez dvoumljenja, bez navodjenja vise imena - samo jednog da cujem.sesalmir wrote: Mozda ne mora ni znati, da bi bio jedan od najboljih svih vremena jer ocito ga to ne sprijecava da bude 1. strijelac lige i uz to podjeli 7 asista i uhvati 7 skokova, to ga ne onemogucava da u 7 tekmi na gostujucem terenu, protiv ekipe sa najboljim omjerom lige i sa najboljom odbranom u nba zabije 45 poena uz 48% suta iz igre. U nba je uvjek bilo igraca koji nisu imali nista osim sirove snage, pa su bili medju najboljim svih vremena. Znam da nije adekvatan primjer, jer se radi o potpuno drugoj pozicij, ali sta je shaq znao osim razgrnut sve pod kosem i zabit jednom rukom sa neka 3 metra od kosa, pa je medju najboljim centrima svih vremena. LBGje vec sada medju 2-3 najbolja SF u istorij NBA, a buducnost ce pokazati (prije svega osvojene titule) dali ce se o njemu moci govoriti i kao najboljem igracu svih vremena.
- Layne
#1645 Re: NBA na OBN-u
Koje osvojene titule? A to ga isto ne sprječava da u istoj toj seriji od 7 utakmica ima postotak šuta od 32% i da mu prosjek poena u odnosu na regularni dio sezone spadne za 10 poena.sesalmir wrote:Mozda ne mora ni znati, da bi bio jedan od najboljih svih vremena jer ocito ga to ne sprijecava da bude 1. strijelac lige i uz to podjeli 7 asista i uhvati 7 skokova, to ga ne onemogucava da u 7 tekmi na gostujucem terenu, protiv ekipe sa najboljim omjerom lige i sa najboljom odbranom u nba zabije 45 poena uz 48% suta iz igre. U nba je uvjek bilo igraca koji nisu imali nista osim sirove snage, pa su bili medju najboljim svih vremena. Znam da nije adekvatan primjer, jer se radi o potpuno drugoj pozicij, ali sta je shaq znao osim razgrnut sve pod kosem i zabit jednom rukom sa neka 3 metra od kosa, pa je medju najboljim centrima svih vremena. LBGje vec sada medju 2-3 najbolja SF u istorij NBA, a buducnost ce pokazati (prije svega osvojene titule) dali ce se o njemu moci govoriti i kao najboljem igracu svih vremena.
-
LSD
#1646 Re: NBA na OBN-u
Pa jarane...ne može covjek sam protiv svih...kako ne kontaš to?...pa vidiš i sam kakvi su mu suigraci,sve same letve od igraca...ne može sam nikako,taman da ima još 3 ruke...prošle godine ih je nekako doveo do velikog finala,ali ne može dalje sa ovakvim Clevelandom prosjecnom ekipom,ustvari ispod-prosjecnom ekipom (po meni)...treba realan biti jbg.uhljug_s_koseva wrote:Odlican je on igrac i sve,ali po meni nema taj pobjednicki mentalitet.LSD wrote:Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
- sesalmir
#1647 Re: NBA na OBN-u
A ne mogu pricat o ovim starijim tamo prije '80-ih rusell, wilt, robertson i ti likovi jer se tada igrala totalno drugacija kosarka tako da mi jednostavno nisu neko mjerilo. Ali od tada pa ovamo Jordan definitivno, iako nisam nikad bio navijac Bullsa al je cinjenica da je to on, ne ni zbog svih titula prvog strijelca lige, niti MVP nagrada, vec 6 titula nba prvaka koje je uvjek osvajao kao najbolji igrac ekipe, znaci nikada ni jednu titulu ne moze se reci da je pippen iznio na svoja ledja ili neko drugi i LBG ce biti najbolji jedino ako uspije tako nesta ponoviti, sto sad trenutno nema sansi, ali ako ga povrede zaobidju mozda i uspije, nikad se ne zna, jos je mlad.Neelix wrote:offtopic - nek ne zamjere ostali - navedi mi najboljeg kosarkasa svih vremena po tebi - bez dvoumljenja, bez navodjenja vise imena - samo jednog da cujem.sesalmir wrote: Mozda ne mora ni znati, da bi bio jedan od najboljih svih vremena jer ocito ga to ne sprijecava da bude 1. strijelac lige i uz to podjeli 7 asista i uhvati 7 skokova, to ga ne onemogucava da u 7 tekmi na gostujucem terenu, protiv ekipe sa najboljim omjerom lige i sa najboljom odbranom u nba zabije 45 poena uz 48% suta iz igre. U nba je uvjek bilo igraca koji nisu imali nista osim sirove snage, pa su bili medju najboljim svih vremena. Znam da nije adekvatan primjer, jer se radi o potpuno drugoj pozicij, ali sta je shaq znao osim razgrnut sve pod kosem i zabit jednom rukom sa neka 3 metra od kosa, pa je medju najboljim centrima svih vremena. LBGje vec sada medju 2-3 najbolja SF u istorij NBA, a buducnost ce pokazati (prije svega osvojene titule) dali ce se o njemu moci govoriti i kao najboljem igracu svih vremena.
- Vaso
#1648 Re: NBA na OBN-u
mene LBG
..podsjeca na rona artesta
..fizicki...samo sto je ron sto puta bolji u odbrani i igri ledjima...doduse sve ostalo je na strani jamesa
volio bih da allen proradi kontra pistonsa.
..on mi je pravo drag lik, uz r. millera mozda i najbolji suter zadnjih 15ak godina.
volio bih da allen proradi kontra pistonsa.
Last edited by Vaso on 19/05/2008 01:33, edited 1 time in total.
- Neelix
#1649 Re: NBA na OBN-u
ako po tome gledas, russelu niko nije ravan. ako gledas po tim statistikama koje navodis - zna se ko je imao 50 poena po utakmici, 30 skokova i (iako se zvanicno nisu kao statistika vodile) 15-ak blokada (russel je imao i vise). da ne spominjem da je kao centar jedne sezone predvodio ligu u asistencijama. i nikad nije zbog 6 faula izasao iz igre. treba li 100 poena spomenuti? to "drugacija kosarka" objesi macku o rep. drugacija mozda jeste, a da li je bolja ili gora nikad necemo saznati.
-
uhljug_s_koseva
#1650 Re: NBA na OBN-u
Po meni Cavsi nisu toliko losi kao sto bi se htjelo predstavit,ali to je vec druga tema.Ali,glavni krivac sto su izgubili tekmu je po meni on,do trenutka kada se lomila utakmica sve je pogadjao,a u zadnjih nekoliko minuta je skoro sve fulao.Jednostavno,nije imao taj kontinuitet na kraju utakmice,sto je najvaznije.Ovo je zadnja moja o LBG-u,ja ne raspravljao vise o njemuLSD wrote:Pa jarane...ne može covjek sam protiv svih...kako ne kontaš to?...pa vidiš i sam kakvi su mu suigraci,sve same letve od igraca...ne može sam nikako,taman da ima još 3 ruke...prošle godine ih je nekako doveo do velikog finala,ali ne može dalje sa ovakvim Clevelandom prosjecnom ekipom,ustvari ispod-prosjecnom ekipom (po meni)...treba realan biti jbg.uhljug_s_koseva wrote:Odlican je on igrac i sve,ali po meni nema taj pobjednicki mentalitet.LSD wrote:Mislim da je James veceras zacepio usta svim kriticarima sa ovom partijom...pa covjek igra sam protiv Celticsa...nevjerovatno kakav igrac,baš pravi stroj za koševe...po 2 po 3 igraca su konstantno na njemu i lik opet zabije 40 koševa...ko on kaže da ne zna šutirati sa distance??
Last edited by uhljug_s_koseva on 19/05/2008 01:41, edited 2 times in total.