Sramotniji je po meni bio derbi Roma-Lazio 2005. 0-0, kada je i jednim i drugima trebao po bod za opstanak... prvih minuta bile 2 šanse, i onda 85 minuta bez šuta u okvir gola
Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1626 Re: Serie A
Daj ba šta vam je, pa prije Calciopolija nijedna ekipa se nije trudila u zadnjim kolima ako im nije trebalo...na kladionicama i sad ima kvota na x od 1,40
Italija nikad neće biti Engleska.
Sramotniji je po meni bio derbi Roma-Lazio 2005. 0-0, kada je i jednim i drugima trebao po bod za opstanak... prvih minuta bile 2 šanse, i onda 85 minuta bez šuta u okvir gola
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1627 Re: Serie A
Kako kada je ostalo jos 2 kola nakon te utakmice? Treba napomenuti da se te sezone vishe od pola lige borilo za opstanak. Mozda je to bio rezultat koji je najbolje odgovarao i jednoj i drugoj ekipi. Sjeti se scena kada Bartez u ligi prvaka spava pored stative i slicno. Jedno je "namjestati" utakmice kada ti je to od rezultatske koristi, a sasvim drugo je pustati utakmice radi nekih stvari koji se uopste direktno ne ticu tvog kluba, a plus sto tim pustanjem dovodis svoj opstanak u ligi u pitanjeultima_palabra wrote:Daj ba šta vam je, pa prije Calciopolija nijedna ekipa se nije trudila u zadnjim kolima ako im nije trebalo...na kladionicama i sad ima kvota na x od 1,40Italija nikad neće biti Engleska.
-
vruce pivo
#1628 Re: Serie A
A sjecas li se ti kada je West Hamu trebala pobjeda za opstanak na Old Trafordu u zadnjem kolu protiv Manchestera?ultima_palabra wrote:Daj ba šta vam je, pa prije Calciopolija nijedna ekipa se nije trudila u zadnjim kolima ako im nije trebalo...na kladionicama i sad ima kvota na x od 1,40Italija nikad neće biti Engleska.
West Ham je pobijedio golom Teveza koji je na kraju te sezone presao u Manchester...
Zaista ne vidim zbog cega navijaci Rome dizu ovoliku pompu zbog pobjede Intera nad Laziom.Ko je gledao utakmicu sinoc jasno je vidio da je Inter za 3-4 klase jaca i bolja ekipa od Lazia koji je uistinu imao par prilika ali ih nije iskoristio.
Mislim, razumijem frustriranost navijaca ali mislim da je Roma sama kriva za vjerovani gubitak scudeta jer su zahvaljujuci losoj seriji Intera imali priliku koju su naivno prokockali protiv Sampa.Da ne govorim o provociranju navijaca i igraca Lazia koji su jedva docekali priliku za osvetu..
Ostaje vam samo da se nadate cudu Cieva ili Siene a mozda i osvojite kup pa ova sezona i ne bude tako losa..
-
Bušman
#1629 Re: Serie A
Prije svega, apsolutno sam neutralan po pitanju Serie A i timova koji tamo igraju. Zbog toga mislim da je moje misljenje puno objektivnije od navijaca Rome i Intera na ovoj temi. Ono sto je bilo na toj utakmici je zaista sramota, ali ne za ligu ili Inter - nego za Lazio, a posebno njegove navijace. Njima bi dobro doslo obucavanje od strane recimo Liverpoolovih navijaca.
A sto se tice Serie A, dok postoji ikakva sumnja u vezi sa namjestanjem utakmica tu ligu treba ignorirati. Vidjet cemo sta ce biti od ovog Calcopoli nastavka. Jebo te, nasa liga ispade regularnija od italijanske
A sto se tice Serie A, dok postoji ikakva sumnja u vezi sa namjestanjem utakmica tu ligu treba ignorirati. Vidjet cemo sta ce biti od ovog Calcopoli nastavka. Jebo te, nasa liga ispade regularnija od italijanske
- rIder
#1630 Re: Serie A
Ma 99% obezbijedili opstanak i prije sinoćnjeg mečastrong69 wrote:Pa u kakvoj situaciji je Lazio poslije poraza? Kakve su sanse da izbori opstanak?
Još 2 kola, tabela:
...
16 lazio40
17 bologna40
18 atalanta35
19 siena30
20 livorno29
- rIder
#1631 Re: Serie A
Znaš šta? Liga je neregularna sve dok Roma ili neki drugi ne osvoji titulu, čim osvoje odmah će sve postati regularno - to ti je taj mentalitet.Bušman wrote:Prije svega, apsolutno sam neutralan po pitanju Serie A i timova koji tamo igraju. Zbog toga mislim da je moje misljenje puno objektivnije od navijaca Rome i Intera na ovoj temi. Ono sto je bilo na toj utakmici je zaista sramota, ali ne za ligu ili Inter - nego za Lazio, a posebno njegove navijace. Njima bi dobro doslo obucavanje od strane recimo Liverpoolovih navijaca.
-
salle_eh1986
#1632 Re: Serie A
Kako već neko reče, Lazio osigurao opstanak 99%, Interu bodovi prijeko potrebni, Lazio pri dnu, Inter prvi, i dobiju u gostima...Nerealno al samo u mislima nekih navijača 
- Point.
#1633 Re: Serie A
Za admira i ostale moraliste, evo jedan klip iz sezone 1973-74 gdje se Lazio zajedno sa Juventusom i Milanom borio za titulu, zadnje kolo Roma - Juve, zanimljivo kako citav stadion Olimpico proslavlja golove Juventusa. Dakle nedjeljna pojava nista nov u Il calciu.
http://www.youtube.com/watch?v=033Csc4rPoc&feature
Sljedece.
Sezona 1992-93
Oh Nooooo
Sljedece.
Sezona 1992-93
Mrsko mi prevoditi, al et ko zna engleNski skontace.asoma-Udinese, last fixture of the 1992-93 season. The friuliani needed one point to avoid relegation. They "managed" it, and Fiorentina got relegated.
This is an example of how Roman newspapers reported about the match. LOL
The "goodness" match, as it happened many times and will happen again at the end of Serie A seasons. Nobody dared ask to the giallorossi a greater effort, the focus that other teams (read Brescia and Fiorentina) hoped. So, the last match of the season ended up in a draw, with the fans, expecially the Curva Sud ones, friends with the Friulani for once against the Viola fans, which were instead insulted and derided. If it was right or wrong we cannot say it, but certainly in a sunday that marked the klix of Fiorentina, the romanisti, generously, preferred to side with the weaker Udinese.
During the whole first half asroma, actually, played a good football but never really went close to the goal, also because even with one point, Desideri and teammates would have gained the tie-break. So it was because, after Haessler goals from the penalty, and after that Carnevale and Rizzitelli missed two great chances, at the end of the match it arrived the equalize from the former asroma Desideri.
Oh Nooooo
- Admir_1984
#1634 Re: Serie A
A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poentaPoint. wrote:Za admira i ostale moraliste, evo jedan klip iz sezone 1973-74 gdje se Lazio zajedno sa Juventusom i Milanom borio za titulu, zadnje kolo Roma - Juve, zanimljivo kako citav stadion Olimpico proslavlja golove Juventusa. Dakle nedjeljna pojava nista nov u Il calciu.![]()
Sljedece.
Sezona 1992-93
Mrsko mi prevoditi, al et ko zna engleNski skontace.asoma-Udinese, last fixture of the 1992-93 season. The friuliani needed one point to avoid relegation. They "managed" it, and Fiorentina got relegated.
This is an example of how Roman newspapers reported about the match. LOL
The "goodness" match, as it happened many times and will happen again at the end of Serie A seasons. Nobody dared ask to the giallorossi a greater effort, the focus that other teams (read Brescia and Fiorentina) hoped. So, the last match of the season ended up in a draw, with the fans, expecially the Curva Sud ones, friends with the Friulani for once against the Viola fans, which were instead insulted and derided. If it was right or wrong we cannot say it, but certainly in a sunday that marked the klix of Fiorentina, the romanisti, generously, preferred to side with the weaker Udinese.
During the whole first half asroma, actually, played a good football but never really went close to the goal, also because even with one point, Desideri and teammates would have gained the tie-break. So it was because, after Haessler goals from the penalty, and after that Carnevale and Rizzitelli missed two great chances, at the end of the match it arrived the equalize from the former asroma Desideri.
Oh Nooooo
- ultima_palabra
#1635 Re: Serie A
Pa Atalanta igra sa Napolijem i Palermom, a Lazio sa Livornom i Udineseom...Admir_1984 wrote:A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poenta
- Admir_1984
#1636 Re: Serie A
A lopta je okruglaultima_palabra wrote:Pa Atalanta igra sa Napolijem i Palermom, a Lazio sa Livornom i Udineseom...Admir_1984 wrote:A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poenta
- ultima_palabra
#1637 Re: Serie A
Trava je ze-ze-zelenaAdmir_1984 wrote:A lopta je okruglaultima_palabra wrote:Pa Atalanta igra sa Napolijem i Palermom, a Lazio sa Livornom i Udineseom...Admir_1984 wrote:A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poenta
Pa dobro, komunisti iz Livorna će zapeti protiv Lazija iako su ispali, s druge strane Udinese čisto sumnjam
- Point.
#1638 Re: Serie A
Kao sto rece kolega la Lazio je 95% osigurao ostanak, Atalanta treba uzeti i Napolija i Palerma ( sto cisto sumnjam da ce uspjeti ), dok Lazio ima Livorna i Udinesea (jedan bod iz ova dvomeca je dovoljan) a zaboravlja se i Bologna, i njoj gori pod nogama.Admir_1984 wrote:
A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poenta
- ultima_palabra
#1639 Re: Serie A
Mislim da trebaju 2, Atalanta je bolja u međusobnim susretima.Point. wrote:Kao sto rece kolega la Lazio je 95% osigurao ostanak, Atalanta treba uzeti i Napolija i Palerma ( sto cisto sumnjam da ce uspjeti ), dok Lazio ima Livorna i Udinesea (jedan bod iz ova dvomeca je dovoljan) a zaboravlja se i Bologna, i njoj gori pod nogama.Admir_1984 wrote:
A jel lazio osigurao opstanak u ligi? Vaznije im je da Roma ne bude prvak, nego opstanak u ligi. To je poenta
Eh sad, Napoliju više ne treba, ne znam koliko će se truditi protiv Atalante, ali Lazio bi trebao uzeti u Livornu koji je krahirao.
Da je Floccari zabio onaj penal u derbiju, ova dva kola bi bila rekreativna i na vrhu i na dnu
- Point.
#1640 Re: Serie A
Eh da je, i ja kazem da je.
Kako god Atalanta nece okuniti Palermo, ako nista zbog Delia Rossija, bivseg trenera Lazija, sada u Palermu.
Kako god Atalanta nece okuniti Palermo, ako nista zbog Delia Rossija, bivseg trenera Lazija, sada u Palermu.
- Djokej
#1641 Re: Serie A
S obzirom da su Napoli i Atalanta su veliki rivali, mislim da Napoli nece tek tako hladno uci u utakmicu.
- Admir_1984
#1643 Re: Serie A
Mislis kakvo sramotno glumljenje Materazzija?vruce pivo wrote:Kakva sramotna igra Rome
Ono na Snajderu je vishe slucajnost, nego namjera da se povrijedi
-
vruce pivo
#1644 Re: Serie A
Sto je najtuznije skacio ga BurdisoAdmir_1984 wrote:Mislis kakvo sramotno glumljenje Materazzija?vruce pivo wrote:Kakva sramotna igra Rome
Ono na Snajderu je vishe slucajnost, nego namjera da se povrijedi
Matarazi se jeste bespotrebno izvijao ali je onaj udarac sakom bio za cist crveni karton,evo i Tottija,ocekujem crvenu kartu
-
vruce pivo
#1645 Re: Serie A
Crvena karta!!!
Mars napolje majmune
Mars napolje majmune
-
smijesni_ste
#1646 Re: Serie A
Koji je ludjak ovaj totti...

-
vruce pivo
#1647 Re: Serie A
Roma je veceras pokazala koliko je u stvari smijesan i mali klub!
Ovo je sramota!
Nadam se samo da nisu nikog onesposobili za finale lige sampiona..Inter gazi sigurno gazi prema tri titule ove sezone

Ovo je sramota!
Nadam se samo da nisu nikog onesposobili za finale lige sampiona..Inter gazi sigurno gazi prema tri titule ove sezone

-
Il Capitano
#1648 Re: Serie A
Pokazala je romamerda pravo lice,koliki su ..........
totti majmun najveci na svijetu
GOVNO TOTTI MERDA
ovo veceras mora da je bolilo
FORZA INTER
totti majmun najveci na svijetu
ovo veceras mora da je bolilo
FORZA INTER
- KPNCTNJAH
#1650 Re: Serie A
I onda neko ovog divljaka stavlja medju najbolje igrace svih vremena...
Inter ove sezone uzima sve trofeje
Inter ove sezone uzima sve trofeje