KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#1626 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ti ili se pravis mutav, ili to fakat jesi... :roll:

Gdje sam ja napisao da je on izmisilo to? Samo sam rekao da je BESPLATNO objavio SVOJ recept za pravljenje toga, do u detalj.
Samo mi sad nemoj reci da u ovom tvom copy-paste clanku POSTOJI recept...

Takodjer, ne vidim nigdje u ovom tvom da se rak/kancer igdje spominje...

Pitanje za tebe - sutra ti dijete dobije rak pluca (sto ne zelim ni pod razno, naravno). Da li bi pokusao s ovim uljem?
Pirija

#1627 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

cuj ja se pravim mutav.. pa haveru nisi ni proguglo sto tvrdis

"how to make dabs" ima bar 500 hiljada rezultata i na google i youtube...
pa vise ima recepata nego za baklavu....

i ponavljam da THC lijeci rak nebi Bob Marley umro od raka :)
Last edited by Pirija on 16/10/2014 11:28, edited 1 time in total.
Dozer

#1628 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ama znam ja vrlo dobro sta ti pricas, covjece...

Ali ti nikako da skontas da mi ovdje pricamo o tome da je to ulje, a ti ga zovi dabs, svejedno je, mozda lijek za rak.

Sta je poenta tvojih postova, Tita ti? Da nam dokazes da ce nas to ulje odvaliti? I to znamo.

Ali, ako ce poboljsati drugo stanje zvano rak/kancer - znas koliko nas zaboli za to sto cemo biti odvaljeni 24/7 ta 3-4 mjeseca, koliko traje ta terapija...

Opet ti kazem - daj nam bilo kakve argumente o tome da ovo ni na koji nacin ne utice na celije raka, i odmah cu ja prvi traziti da se ova tema zatvori. Jel' posteno?
Pirija

#1629 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

Dozer wrote:Ama znam ja vrlo dobro sta ti pricas, covjece...

Ali ti nikako da skontas da mi ovdje pricamo o tome da je to ulje, a ti ga zovi dabs, svejedno je, mozda lijek za rak.

Sta je poenta tvojih postova, Tita ti? Da nam dokazes da ce nas to ulje odvaliti? I to znamo.

Ali, ako ce poboljsati drugo stanje zvano rak/kancer - znas koliko nas zaboli za to sto cemo biti odvaljeni 24/7 ta 3-4 mjeseca, koliko traje ta terapija...

Opet ti kazem - daj nam bilo kakve argumente o tome da ovo ni na koji nacin ne utice na celije raka, i odmah cu ja prvi traziti da se ova tema zatvori. Jel' posteno?

why did Bob Marley die of cancer if THC cures it ?

https://uk.answers.yahoo.com/question/i ... 316AA5O39a
Dozer

#1630 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Odlicno! :D Volim ljude koji sami sebi skoce u stomak :D
Za pocetak, pusenje/duvanje ne lijeci nista i sve sto moze jeste umanjiti neke vrste bolova.

Hajmo redom, sve iz ovog tvog:
1) Sometimes it isn't even cancer.
2) Sometimes the cancer has been removed as part of the diagnostic procedure.
3) Marijuana may have been used in addition to conventional treatment (This is the case with the cured patients in the Simpson video). "Cured" nije ni pod navodnicima, niti na bilo koji drugi nacin je indicirano da se radi o fake-u.
4) The cancer might not have been cured after all
5) It may be pure fabrication

There is no way around studies in klix cancer patients. - Zapravo ih ima, ali ih medicina i farmacija ne priznaju. Zasto?

Mainly because weed (ovo podrazumijeva pusenje/duvanje) does not kill cancer.
There have been some preliminary studies where certain extracts can kill cancerous cells in a test tube and there has been some success with applying these extracts to basal cell skin cancer.

Dakle, cak i u "tvojim" odgovorima postoje momenti koji dijelom potvrdjuju ovo o cemu pricamo.

I, ako ikako mozes, daj nam linkove na THC ULJE, ne pusenje ili CBD ulje.
I, nisi mi odgovorio na pitanje - da ti se dijete sutra razboli, ndb, da li bi probao sa RSO?

Usput, evo tebi da pregledas. Obavezno pogledaj i sve komentare. I zapitaj sam sebe - zasto bi svi ti ljudi lagali?!
Last edited by Dozer on 16/10/2014 12:27, edited 1 time in total.
Pirija

#1631 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

ti pravis razliku izmedju THC-a i THC-a

podsjecas me na jezike u TLN...

THC je THC nema tu razlike to mu je hemisjki sastav haveru...

i da padne THC sa Marsa isti mu je hemijski sastav ko THC-u iz Blagaja..

ulje ima vise procenata THC-a po gramu al je to isti THC ko i u svakom kanabiss-u

ako ste ikad puslili travu, mislim vise vrsta trave i mozda ste skontali da ne puca svaka isto
e pa to nije do THC-a nego do ostalih 84 od ukupno 85 aktivnih supstanci u travi...
Dozer

#1632 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Bez uvrede, ali sad me vec pomalo i nerviras glupostima koje valjas...

THC je THC, jasno. Ali kolicina THC-a u travi koju popusis, i koncentrovanog THC-a u ulju koje progutas i ubacis u svoj digestivni sistem, a samim tim i u krv, je - DRASTICNA.

Hajmo ovako - imas upalu pluca i dali su ti kapsule Penbritina. Takodjer imas i opciju injekcije. Kada ce taj lijek djelovati najbolje i najbrze:
a) ako otvoris kapsulu i udahnes prah iz nje?
b) ako progutas kapsulu?
c) ako dobijes isti lijek putem injekcije?
Nagrada za tacan odgovor je unapredjenje vlastitih mentalnih kapaciteta.

Btw, i ne bi li skontao kakve gluposti valjas, razlicite vrste trave imaju i razlicite kolicine THC-a. Upravo ZATO razlicito te i "lupaju". Medicinska marihuana je OSLOBODJENA THC-a i u njoj se ostavlja samo CBD, a CBD - ne "udara".
Zakljucak - THC je supstanca koja "udara", a ne 99% drugih stvari u travi. Trava bez THC-a = nema "udaranja".

Hajmo dalje...
https://www.facebook.com/THeCureForCanc ... nt_count=1
Image

Evo jos "igre"
SENIOR CANNABIS RESEARCHER TREATS 1 YEAR OLDS WITH THC OIL
In Dr. Raphael Mechoulam's (Cannabis researcher 1960-present) 1995 Pubmed article 7776837 contains clear evidence of the positive effects of THC oil has on Pediatric Oncology, some as young as 3 years old. Then in 2004 at The Third National Clinical Conference on Cannabis Therapeutics, Q&A session Dr. Mechoulam announces (at about time mark 4:02 within the attached video below) that they have very successfully given THC oil to patients as young as 1 year old!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7776837
https://ia600404.us.archive.org/22/item ... 512kb.mp4

Da mi ne ostanes zakinut za nesto...
http://www.cancerresearchuk.org/about-u ... cer-growth

Hajd' sad ti malo...
Deleter

#1633 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Deleter »

Kod mene je rana zora i od posla nemam vremena za tipkanje a malo kasnim na posao. A dozeru svaka cast na ovim detaljima i linkovima koje dajes.

A postavio si fantasticno pitanje piriji vezano za njegovo vlastito dijete, ne dao Bog. Zasto ne odgovoris na to pitanje pirija i zasto ne kazes cemu svo ovo ubjedjivanje da RSO nije to sta se tvrdi da jeste?
Dozer

#1634 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Tebi hvala na kontaktu, a javicu sta je i kako je proslo. Ovja lik ti je malo izgleda isprepadan radi zakona, ali ga razumijem u potpunosti.

Evo jos malo za @Piriju...
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3763222769

http://patients4medicalmarijuana.wordpr ... nabis-oil/
iTo

#1635 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

ja tvrdim da tzv "RSO" je obicni extrakt kanabisa, pun THC-a koji nista ne lijeci
iTo

#1636 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

Dozer wrote: Ali kolicina THC-a u travi koju popusis, i koncentrovanog THC-a u ulju koje progutas i ubacis u svoj digestivni sistem, a samim tim i u krv, je - DRASTICNA.

Hajd' sad ti malo...
ahaaaaaa
ti mislis da ces ti uljem vise konzumirati THC-a nego sto je npr marley pushenjem ?
:)
pa morao bi ga jesi supenom kasikom :)
iTo

#1637 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by iTo »

dovoljno ti se onda rukovati sa ovim bratom i ima sve rakove da ti izlijeci :)

Kinesko prkno

#1638 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Kinesko prkno »

Pirija wrote:ti pravis razliku izmedju THC-a i THC-a

podsjecas me na jezike u TLN...

THC je THC nema tu razlike to mu je hemisjki sastav haveru...

i da padne THC sa Marsa isti mu je hemijski sastav ko THC-u iz Blagaja..

ulje ima vise procenata THC-a po gramu al je to isti THC ko i u svakom kanabiss-u

ako ste ikad puslili travu, mislim vise vrsta trave i mozda ste skontali da ne puca svaka isto
e pa to nije do THC-a nego do ostalih 84 od ukupno 85 aktivnih supstanci u travi...
Heh koji si ti levat,jos te nije sramota javljati se na teme o kojima pojma nemas.

Dozer,kolicina marihuane za pravljenje ulja varira od kolicine Thc-a u biljci i to ima veze sa vrstom trave ,ali isto tako i sa samim uzgajanjem (npr.vremenski period pri branju biljke kad je kolicina Thca najveca i naravno nacin na koji si uzgojio biljku ,jer sjemenke ne sadrze thc )
tako da 10 ml mozes napraviti sa 50 gr ali isto tako moze se desiti da treba 300 gr.
Nek je sa srecom
Dozer

#1639 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Sve znam...koliko sam svega iscitao, pregledao i preslusao, mogu doktorat napisati sad o svemu ovome :D

Problem je sto nemam sad 2-3 mjeseca da to uzgajam jer je daidza vec oko 7-8 mjeseca bolesti, a iz dosta ranijih iskustava kod drugih ljudi ta vrsta raka daje plafon oko godine dana.
miki27A

#1640 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by miki27A »

Dozer wrote:
Evo jos "igre"
SENIOR CANNABIS RESEARCHER TREATS 1 YEAR OLDS WITH THC OIL
In Dr. Raphael Mechoulam's (Cannabis researcher 1960-present) 1995 Pubmed article 7776837 contains clear evidence of the positive effects of THC oil has on Pediatric Oncology, some as young as 3 years old. Then in 2004 at The Third National Clinical Conference on Cannabis Therapeutics, Q&A session Dr. Mechoulam announces (at about time mark 4:02 within the attached video below) that they have very successfully given THC oil to patients as young as 1 year old!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7776837
Izvini Dozer, ali na ovo moram reagovati: clanak koji si naveo na Pubmed ne govori da cannabis lijeci rak nego da sprijecava povracanje (cannabis kao antiemetic) nakon hemoterapije. Malo si se zenuo ovdje.
Pirija

#1641 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

sve sami strucnjaci

cannabis ubrzava odumiranje celija a rak se moze siriti samo na celije koje su pocele da odumiru ne moze na zdrave pa time cannabis usporava sirenje raka
http://en.wikipedia.org/wiki/Apoptosis

ali to nije od THC-a...

sa cancer.org
An in vitro study of the effect of CBD on programmed cell death in breast cancer cell lines found that CBD induced programmed cell death, independent of the CB1, CB2, or vanilloid receptors. CBD inhibited the survival of both estrogen receptor–positive and estrogen receptor–negative breast cancer cell lines, inducing apoptosis in a concentration-dependent manner while having little effect on nontumorigenic, mammary cells.[19]

CBD has also been demonstrated to exert a chemopreventive effect in a mouse model of colon cancer.[20] In the experimental system, azoxymethane increased premalignant and malignant lesions in the mouse colon. Animals treated with azoxymethane and CBD concurrently were protected from developing premalignant and malignant lesions. In in vitro experiments involving colorectal cancer cell lines, the investigators found that CBD protected DNA from oxidative damage, increased endocannabinoid levels, and reduced cell proliferation. In a subsequent study, the investigators found that the antiproliferative effect of CBD was counteracted by selective CB1 but not CB2 receptor antagonists, suggesting an involvement of CB1 receptors.[21]
Dozer

#1642 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
@Pirija, ti si meni kralj...

Nagradno pitanje - koliko istih slova ima u sljedece dvije rijeci: THC - CBD?

Wiki nije relevantan izvor ni za sta, to valjda svi znamo...

I, nisi mi odgovorio ni na jedno direktno postavljeno pitanje, sto te automatski diskredituje u daljoj raspravi. ;)

@Miki27A
Pazljivije pogledaj i procitaj. Kanabis to radi kada se pusi, ili kad se uzima CBD ulje, a ne kada se uzima/jede THC ulje (i tada se smanjuju bolovi, naravno, ali THC za razliku od CBD-a napada i ubija celije raka). A mi ovdje pricamo upravo o tome - unosu visoko koncentrovanog THC ulja u organizam, direktno u digestivni trakt.
Pirija

#1643 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Pirija »

Sretno tebi sa tvojim bolesnikom...
samo nam javi na kraju kako je proslo
Dozer

#1644 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Sta cemo ako prodje dobro?
VCorp

#1645 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by VCorp »

Dozer wrote:Sta cemo ako prodje dobro?

Onda ce da ti liže jaja. 8-)
Dozer

#1646 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Samo ako ce drzati s obe ruke :D
nosara

#1647 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by nosara »

Bilo bi dobro da raznorazni lumeni odjebu s teme... Gluposti prosipajte drugdje...

Dozer i ekipa, svaka cast na znanju i zivcima... :thumbup:

Usput, bacite se na LDN po googletu, prilicno kompatibilan tretman ulju, ali potpuno legalan... Ja ovih dana za jednog clana porodice cekam posiljku iz inostranstva... :wink:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1648 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by dr.gog »

Kako god, teško je razlučiti iskustva u uspjehu terapije kod različitih osoba- posebno u slučajevima koji se publikuju na internetu. Mora se uzeti u obzir da "rak" nije jasno definisan ni po nastanku, ni po toku bolesti, ni po prognozi.

Jedino što znamo je da kod tih dijagnoza nema vremena za previše oklijevanja ,i da su rizici i nuspojave raznih terapija često prisutni u manjem ili većem broju.

Dakle, treba biti oprezan -ali i svjesno rizikovati ukoliko konvencionalna medicina i zakoni ne dopuštaju tretman uljem kanabisa unutar kliničkih ustanova. Pacijent ima konačnu riječ,a ne faramaceutska industrija.

Svi vi koji planirate ili već koristite terapiju baziranu na marihuani, morate misliti na korist od vaših iskustava.

Evo da predložim ono što mislim da bi bilo korisno:

Kompletan nalaz krvi( Kompletna krva slika, mineralogram-detaljni)

Obaviti kontrolnu biopsiju kancerom zahvaćenog organa, i to obavezno prije početka terapije- trošak hitne patohistološke analize tu ne vrijedi spominjati!.

Uraditi ozbiljan radiološki pregled kao npr. CT ili MR.

Internistički /onkološki pregled (kao superviziju gore navedenog)

Ono što je vrijedno truda je podatak koji se dobija za kasniji tretman istih ili sličnih slučajeva kancera kod drugih osoba.

Uvijek je dobro upoznati bar jednog ljekara sa početkom terapije, kako bi se mogla pratiti eventualna poboljšanja.

Ako tretman ovim uljem daje efekat, onda je SVAKAKO jeftiniji od klasičnog seta hemo-radioterapije koji je jednog mog srodnika koštao 14.000 KM. Tu nema polemike ukoliko terapija zaista pomaže, ali da bi to pouzdano znali, moramo razmjenjivati iskustva. Ne valja ako ljudi bivaju prevareni.

Dakle, ako početni nalaz ukazuje na loše stanje organizma i uznapredovali stadij oboljenja- te se nakon propisane terapije uljem marihuane stanje popravi- terapija vrijedi.

Sa obzirom na prirodu i mučnost tog opakog oboljenja, nije moguće garantovati uspjeh ni jednom poznatom terapijom.

Jedan od osnovnih ciljeva je olakšavanje simptoma i potpora osnovnoj terapji koja je ionako složena...

Ako se oboljelom vrati apetit, raspoloženje, ili čak dođe do primjetnog povlačenja bolesti na osnovu kontrolnih nalaza- sve kritike padaju u vodu. Tu "legalnost" ulazi u kontru dobrobiti pacijenta i zakoni će se morati mijenjati...
Jedan od prioriteta njege kod tih bolesnika je poboljšanje kvalitete života.

Meni je poznato da je moja prijateljica išla na inhalacije medicinskom marihuanom. Ukratko, njoj je značajno smanjeno drhtanje i ukočenost, poboljšan apetit i raspoloženje, te je mnogo lakše obavljala svakodnevne poslove u kući- da ne pričam da je 3 mjeseca prije terapije marihuanom čak i oblačenje postalo jako teško :roll: .

Nuspojava ima, ali zbog svrhe teme neću mnogo pisati. Problemi su vezani za početno navikavanje na terapiju, putovanja, te stalnu borbu sa blagim psihičkim nuspojavama(jer žena nije nikada ni uživala u travi niti je tome bila sklona).

Sretno svima koji pokušaju :)
nosara

#1649 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by nosara »

Na vutra.org imate podforum "medicina", ja sam na to slucajno naisao trazeci vise informacija o ulju... Tu imate direktna iskustva bolesnika koji su na tretmanu uljem... Citajte...
Dozer

#1650 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ovo je definitivno nacin na koji treba razmisljati.

Samo se ne bih slozio s ovim:
Uvijek je dobro upoznati bar jednog ljekara sa početkom terapije, kako bi se mogla pratiti eventualna poboljšanja.
Razlog - daidza je prije neki dan svojoj doktorici spomenuo ovo ulje i da hoce da proba, a sve sto je dobio kao odgovor su bila indirektna ubjedjivanja, pomalo i kontradiktorna, u stilu da mu to nece pomoci, da nema dokaza da to pomaze, da je rizik to kupovati, da nema medicinskih dokaza o ljekovitosti toga, da je to samo protiv bolova, da ne kosta toliko koliko je on rekao nego 100 puta jeftinije (na sta sam ja zakljucio da onda prica o CBD, a ne o THC ulju), i sl.

Sto se tice ovoga:
Nuspojava ima, ali zbog svrhe teme neću mnogo pisati. Problemi su vezani za početno navikavanje na terapiju, putovanja, te stalnu borbu sa blagim psihičkim nuspojavama(jer žena nije nikada ni uživala u travi niti je tome bila sklona).
Ove nuspojave su sasvim normalne i ok, s obzirom sta je THC i sta uzrokuje, medjutim upravo svi koji su ga uzimali tvrde da se nakon 10-15 dana organizam navikne i stvori neku vrstu imuniteta na THC, tako da su ti simptomi sve slabiji i slabiji, a nakon 45-60 dana potpuno nestaju cak iako je doza povecana.

@Nosara
Javi rezultate, ok?
Post Reply