Kutak za fanove Rizze Ruze

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
chengaba

#1626 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by chengaba »

Naš heroj još jednom pokazuje svoju prizemljenost i to upravo u clanku na SaX-u...

A onda saznajemo, onako preko fildžana kafe: "Ma, sinoć smo malo sjeli. Bio je Rizzo Ruža i još neka raja, otišli su jutros u 4,00 sata, mi evo ustali a žene još spavaju". Pregledamo fotografije s derneka: harmonika, gitara, tarabuka...
Image
Rizzo u centru pažnje...

Svaka ti čast kralju!!!

:sax: :sax: :sax:

Link za clanak
Ghita

#1627 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Ghita »

pomozite

Image
Dori

#1628 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Dori »

Morala sam je "iskopati" :D

UP Rizzo!! :bih:
Vainglorious

#1629 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Vainglorious »

Sad čuh onu... "kada proooooooooooođeš mahalooooooooooooom..." pa me opali nostalgija na lijepa stara vremena, uz Rizzine hitove.

Samo za istinske fanove našeg Rize, jedna ekskluziva. Rizzo preferira ALFONSO - ESKOBAR kada pije podnevnu kafu. Sva sreća pa se kamuflira (skine kapu :D ), da ne bi došlo do invazije fanova.

Rizzo kinže konže! :D
musac

#1630 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by musac »

Vainglorious wrote:Samo za istinske fanove našeg Rize, jedna ekskluziva. Rizzo preferira ALFONSO - ESKOBAR kada pije podnevnu kafu. Sva sreća pa se kamuflira (skine kapu :D ), da ne bi došlo do invazije fanova.

Istina je. Skoro svaki dan je u Eskobaru... Ja ga sreo prosle sedmice, prisao, reko moze li autogram, a on odgovori: "Sve za fanove." i potpisa mi se na jaknu koju sam to jutro platio 220KM. Sad vrijedi 22000.
metar_drva

#1631 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by metar_drva »

musac wrote:
Vainglorious wrote:Samo za istinske fanove našeg Rize, jedna ekskluziva. Rizzo preferira ALFONSO - ESKOBAR kada pije podnevnu kafu. Sva sreća pa se kamuflira (skine kapu :D ), da ne bi došlo do invazije fanova.

Istina je. Skoro svaki dan je u Eskobaru... Ja ga sreo prosle sedmice, prisao, reko moze li autogram, a on odgovori: "Sve za fanove." i potpisa mi se na jaknu koju sam to jutro platio 220KM. Sad vrijedi 22000.
dajem ti 25.000 sad odma :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1632 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Pera Trta »

Dodajte Rizzu u prijatelje na Facebooku i postanite jedan od njegovih mnogobrojnih frendova! Trenutno ih je 3 (tri). :D

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 7858116..1
Margita81

#1633 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Margita81 »

hahah tema je vrh!!!
Jao jao jao ..prvo da krenemo sa njegovim "umjetnickim" imenom: Rizo Ruza? WTF? hahah
O njegovoj nazovi muzici ne bih stvarno...procitala sam samo prvu i zadnju stranu na temi i zanimljivo da ga pokretac teme odvaja od turbo folkera. Na osnovu cega? Jer tekstovi su kao da ih je pisalo 5 godisnje dijete baz talenta za te stvari a zika...zbljuv..:D
Hele nejse...unatoc tome ja se nadam da je uletit na onu listu slobodnih umjetnika kojima gradjani placaju doprinose..kad moze Selma M. i Deen sto ne bi mogo RR jelte? :D
manijak1

#1634 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by manijak1 »

:oops: margita :D druga mi tita :oops: :D
manijak1

#1635 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by manijak1 »

:oops: jedna rock and roll :oops: kad pipa zatamni um :D :D

Riizo :oops: :D nema problema i ti gotiviš Želju :oops: :D
11sumirp

#1636 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by 11sumirp »

Pera Trta wrote:Dodajte Rizzu u prijatelje na Facebooku i postanite jedan od njegovih mnogobrojnih frendova! Trenutno ih je 3 (tri). :D

:lol: :lol: :lol:
rizo for president :oops:
metar_drva

#1637 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by metar_drva »

Pera Trta wrote:Dodajte Rizzu u prijatelje na Facebooku i postanite jedan od njegovih mnogobrojnih frendova! Trenutno ih je 3 (tri). :D

1 od ta 3 ima isto prezime :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1638 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Pera Trta »

Prisjetimo se (pod uslovom da je iko i upamtio :D ) nesuđene himne BiH, ovdje :D

Rizzo!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Neelix

#1639 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Neelix »

Margita81 wrote:hahah tema je vrh!!!
Jao jao jao ..prvo da krenemo sa njegovim "umjetnickim" imenom: Rizo Ruza? WTF? hahah
O njegovoj nazovi muzici ne bih stvarno...procitala sam samo prvu i zadnju stranu na temi i zanimljivo da ga pokretac teme odvaja od turbo folkera. Na osnovu cega? Jer tekstovi su kao da ih je pisalo 5 godisnje dijete baz talenta za te stvari a zika...zbljuv..:D
Hele nejse...unatoc tome ja se nadam da je uletit na onu listu slobodnih umjetnika kojima gradjani placaju doprinose..kad moze Selma M. i Deen sto ne bi mogo RR jelte? :D
mars, nogu slomila :x :x

Inace, nije tri clana nego 190!

http://www.facebook.com/group.php?gid=30226348574

:D
Pera Trta

#1640 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Pera Trta »

Ojj, Neelixe, ti si držao ovu temu živom u njenim najsvjetlijim trenucima :-D ...evo od juče je čitam ponovo ispočetka, dio po dio...ovo je stvarno fenomen. Šteta što je malo stala...ali nećemo dopustiti da zamre! :)
RIZZO FOREVER!!!! :bih: :bih: :bih:
Margita81

#1641 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Margita81 »

Neelix wrote:
Margita81 wrote:hahah tema je vrh!!!
mars, nogu slomila :x :x

Inace, nije tri clana nego 190!

http://www.facebook.com/group.php?gid=30226348574

:D
Nemoj nogu ociju ti ko ce mi na ovo celjade moje pazit dok je meni noga u gipsu..gdje ce ti dusa bolan :sad:

(a taman si utrefio i pogodan vakat eno napolju sve snijeg i poledica taman za jedan dobar lom...ako mi sutra sta bude bogin si! :mrgreen: )
Neelix

#1642 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Neelix »

Margita se ne javlja, nije valjda vrat slomila :shock: :D

Prokletstvo broja 19 !!! :lol:
Margita81

#1643 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Margita81 »

E da ti je bilo :D

(sreca pa snijeg sipo cijeli dan pa haman i ne izadjoh iz kuce..al sutra cu morat' uhh)
Ghita

#1644 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Ghita »

hadžija hadžija lijepa ti je avlija
a u joj kćerka tvoja slatka ko

Image
milicija

#1645 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by milicija »

Jooooooooooooooj Raja evo maxuzije :D:D:D:
Image
Ajatolah_

#1646 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Ajatolah_ »

Rizzo Ruža u novogodišnjoj noći nastupa u Zenici, čini mi se u hotelu Rudar. :dance: :D

Edit: Ah, evo vidio sam u članku iznad, nastupa u Internacionalu. :)
Ghita

#1647 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by Ghita »

pop-sevdalinka :lol:

novi hit će se zvati Maksuzija :lol:
banovan

#1648 Re: Rizzo Ruza

Post by banovan »

Ova tema me tako podsjeca na onu sa Serom :mrgreen:
Ajatolah_

#1649 Re: Rizzo Ruza

Post by Ajatolah_ »

moderator wrote:
Novogodišnji honorari
Selma Bajrami zaradila više od Halida Bešlića
Pred nastupajuće novogodišnje praznike inspektori Porezne uprave FBiH, na području Federacije BiH izvršili su kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se organiziraju zabavne priredbe (estradni program, odnosno muzika uživo).
Piše: A. Karadža
Poredeći neke od honorara sa onim prošlogodišnjim, primjetan je pad, pa je tako Selma Bajrami za nastup koji je prijavio Avaz d.o.o dobila 35 za razliku od prošlogodišnjih 40 hiljada maraka.

Ova Nova godina za razliku od Selme Bajrami bolje je počela Halidu Bešliću koji je za nastup u hotelu Evropa dobio 25.000 maraka za razliku od skromnih 18.000 koliko je prošle godine dobio za nastup u restoranu Bazeni.

Poznata sarajevska oaza folka, Bazeni, ove godine znatno je smanjio izdvajanja za proslavu Nove godine, pa je publika mogla uživati u zvucima Dragane Todorović koja je dobila skromnih 5.000 maraka. Ni "čuvena" Aqua pokraj Sarajeva nije bila puno izdašnija, pa je Saša Matić dobio tek 6.700 KM honorara. Ako su organizatori nastupa zaista prijavili istinite honorare, onda bi se Saša Matić mogao zabrinuti za svoju reputaciju kada sazna da je super popularni "Ćuta bend" dobio više novca od njega za nastup u RMU Banovići. Ćuta i ekipa inkasirali su najviše u čitavom Tuzlanskom kantonu, čak 6.388,90 KM. Sigurno je da je bilo zanimljivo cjenkanje između "rudara" i Ćute koje je rezultiralo nimalo okruglom svotom novca.

Hit Coloseum d.o.o. je za nastup grupe Gazde ugovorio honorar u iznosu od 15.481,51 KM, a 11.175,86 KM za nastup grupe Mostar Sevdah. U Termama Ilidža nastupao je Institut sevdaha za čiji nastup je ugovoren honorar od 7.500, KM, a za nastup Enesa Begovića u hotelu Holiday inn honorar od 8.000 KM.

U Srednjobosanskom kantonu, Općina Kiseljak uspjela je pronaći 4.000 KM za nastup Ivana Mikulića i 3.000 KM za grupu Afrodita. Najljepši pramen bivše Jugoslavije, Halid Muslimović dobio je 3.000 maraka za nastup u Night Clubu Hertz. Dovoljno za farbanje tokom čitave 2010. godine.

Omiljeni pjevač forumaša Sarajevo-x.com, Rizo Ruža dobio je 5 hiljada maraka
za nastup u hotelu Intercontinental u Zenici, Šaban Šaulić je pjevao za skromnih 4.500 maraka u Bihaću, a Šerif Konjević za 3 hiljade.

U Širokom Brijegu diskoteka Holiwud (nije tipografska greška op.a.) je za nastup Nede Ukraden ugovorila honorar od 5.000 KM, a u Posušju Bard Rok Caffe 3.000 KM za nastup Stoje Popov.

Kontrolama je utvrđeno da su na području Federacije BiH 224 organizatora priredila program povodom novogodišnjih praznika u kojima je učestvovalo 296 izvođača. Visina ugovorenih honorara kretala se od 100 KM do 35.000 KM.

Porezna uprava FBiH naglašava da lica koja učestvuju u zaključivanju ugovora sa nerealnim iznosima autorskih honorara čine više krivičnih djela iz oblasti poreza: lažna porezna isprava, lažna porezna prijava, porezna utaja i zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

U svim tim slučajevima gdje postoji sumnja u nerealne iznose isplaćenih honorara istražni inspektori Porezne uprave FBiH će izvršiti provjere u okviru kojih će pozivati izvođače i organizatore estradnog programa i druge svjedoke i u slučaju potvrđenih sumnji da je počinjeno neko od navednih krivičnih djela obavijestiti nadležno tužilaštvo, naveli su iz Porezne uprave FBiH.
(Sarajevo-x.com)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rijetko sam se ovako ismijao na pisanu riječ. :lol: :thumbup: :thumbup:
chuchumbamayumbe

#1650 Re: Kutak za fanove Rizze Ruze

Post by chuchumbamayumbe »

Svaka cast Rizo!!!
:thumbup:

Image

Rizo Lukačević: Pjesmama pobijedio bolest
Krajem protekle godine okitio se novim singlom, pjesmu „Ciganska“ je i ekranizirao
Autor: Najda VRANIĆ
Želim dati svoj doprinos sevdalinci
Protekla godina za Rizu Lukačevića bila je veoma radna. Iako bez nekih većih projekata u godini recesije, koja je, ne krije, pogodila i njega samog, posla nije nedostajalo.

Nastupi i gostovanja nizali su se u velikom broju po cijeloj državi kao nastavak uspješnog prethodnog albuma, a kao jedan od najuspješnijih izdvaja onaj za novogodiš nju noć, kada je u jednom od zeničkih hotela osvojio publiku na najljepši mogući način, osiguravš i još mnogo poklonika svoje muzike. Uoči novogodišnjih praznika Lukačević se okitio i novim singlom, pjesmom „Ciganska“, koju je i ekranizirao.

S ovom pjesmom želio je malo odstupiti od samoga sebe i donekle promijeniti dosadašnji muzički izraz. Unijevši u pjesmu dio romskog melosa i motiva, privukao je pažnju televizijskih i radijskih stanica, te je pjesma već ušla u srca Rizinih fanova.

Romski melos

Spot je rađen u Kamenici kod Zavidovića, s gošćama Romkinjama u divnom ambijentu uz vodopad i vatru, u opuštenoj i prekrasnoj atmosferi. No, pjevač, koji naredne godine slavi i svoj jubilej - 10 godina solo karijere, u ovoj godini planira realizaciju i sljedećeg singla s nazivom „Maksuzija“, kojim se posebno ponosi i za koji tvrdi da će se postati novi hit.

- „Maksuzija, tvoj mi osmijeh, dušo, prija, u tamnim noćima sija mi, sija“ - to je refren veoma pjevljive pjesme, koja odmah ulazi u uho. Svi koji su je poslušali nisu krili svoje oduševljenje. S obzirom na to da sam ja pop pjevač, naravno da se radi o takvoj pjesmi, ali je ona u suštini jedna divna sevdalinka. Ponosan sam na nju, a želim je posvetiti svom dragom prijatelju Omeru Pobriću, koji više nije među nama, a koji je toliko mnogo učinio za sevdalinku.

Ovom pjesmom želim i ja nekako dati svoj doprinos tom našem lijepom i bogatom kulturnom naslijeđu na jedan svoj specifič an način. Iako je riječ o sevdalinci, ipak na njoj mora stajati i neki moj pečat. Ova pjesma će realizaciju imati narednih mjeseci uz pomoć sjajnih ljudi s kojima Rizo radi.

Posebno izdvaja grupu „Pakt 5“ i svog prijatelja Vernesa Ljuštakua, koji će svirajući saz, pjesmi dati posebnu i specifičnu notu. Muzika je njegov život, ali zbog svojevrsne muzičke agresije na ove prostore, za naše pjevače poput njega mjesta je sve manje. Ipak se muzike ne želi odreći, jer stvari još idu manje-više dobro, a ukoliko u budućnosti tako više ne bude, Rizo će se vratiti svojoj staroj profesiji - poslu tonca, koja mu je ne tako davno donijela niz divnih iskustava na estradi, ali i u samoj muzici.

- Godinama sam radio u muzičkoj produkciji Javnog RTV servisa, ali sam se već nekoliko godina muzici želio posvetiti svim svojim srcem i bićem i zadovoljan sam rezultatom. Ako bude potrebno, vratit ću se poslu tonca, možda u nekoj privatnoj produkciji, jer to je posao koji, takođ er, uistinu znam dobro raditi. Radeći, naučio sam i većinu stvari u vezi s estradom, zbog čega sama estradna scena i jeste moja prirodna sredina. Jedino s čim se ne mogu pomiriti jeste da je kvalitet muzike potisnut u drugi plan.

Privatna produkcija

Popularni pjevač se ne tako davno borio i izborio s bolešću, tumorom na stomaku. Veli da se osjeća sasvim dobro i da nema posljedica.

- Imao sam operaciju koja nije bila lagana, ali je, na svu sreću, bila riječ o dobroćudnom tumoru, tako da se sada samo redovito kontroliram i bit će sve uredu. Na nastupima imam dovoljno energije i zbog toga sam ubijeđen da je pakao ostao sasvim iza mene.

Iza Rize je ostao i jedan brak. Nakon što se prije nekoliko godina razveo, još, kaže, nije pronašao srodnu dušu. Vrijeme ispunjava rekreacijskim sportovima, među kojima je i pokoja fudbalska utakmica, a planira da postane i redovan gost Olimpijskog bazena u Sarajevu. Nada se da će mu na emotivnom planu ova godina biti mnogo sretnija i da će pronać i ženu svog života.

Tekst je preuzet iz sedmičnog magazina "Azra"
Post Reply