Nikad nisam mogla da shvatim ovaj fenomen... Ostati bez jarana i jaranica tj. ono totalno ih ''otkvintati'', kako ti kazes, dok ste u nekoj vezi....Gdje je to normalno?ostao je bez dosta drugova zbog mene, (citaj on ih je sam otkvitao, nisam to trazila ni u jednom trenutku, cak sam ga savjetovala da se pomiri s njima) i nalazi nove svaki drugi dan. zbog tih novih mene zapostavlja. i naravno da cu mu prigovoriti zbog nekoga ko je tek usao u njegov zivot, dok se nikad ne bih usudila to reci za one drugove koji su bili s njim prije nego sam ja postala njegova preokupacija.
kako je on ostao bez jarana, tako i ja bez jaranica. evo ovaj put se nismo ni zakacili 3mj, s tim da smo svaki dan bili zajedno po 2-3h minimalno.
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Eleonora
#1626 Re: Raskid veze
- Eleonora
#1627 Re: Raskid veze
Ductus Holedocus wrote:znas sta kaze Mika?
"ne okreci ledja da bi te voleo..."
To nije ljubav, to je igrarija obicna.
- Mis mekinjas
#1628 Re: Raskid veze
sanabe wrote:pfff, nema nista od togaHana12345 wrote:bas, od sada pa nadalje, samo sebe.Ductus Holedocus wrote:jah,marka po marka sto je'na marka..
tako i problemcic po problemicic..101 problem..
Bice bolje,nadajmo se..a do tad ide pjesma
"ja volim samo sebe,svog jedinog sebe..."
a bice bolje, znas onu kad okrenes ledja, trci za tobom. samo sto mu ja necu okrenuti ledja, nego nesto drugo i morace se dobro uvuci da bi dobio sansu.![]()
ta taktika nikad ne upali, kao ti nesto kuliras, pa on ce trcati za tobom, nema toga , a vala nije ni fer![]()
karte na sto, ja sam uvijek za to
- Mis mekinjas
#1629 Re: Raskid veze
Ko je spomenuo ponos?
Kad voliš ponosa nema, od toga se niko kruha nije najeo...
Kad voliš ponosa nema, od toga se niko kruha nije najeo...
-
PalaSa Marsa
#1630 Re: Raskid veze
Bas super sto si ga otkacila, nesto sam uvijek za fer igre, (ako vec' moraju da se igraju), mislim da je ovo bara-bara sto se tice vas dvoje.Hana12345 wrote:hajde evo da osvjezim.Ductus Holedocus wrote:pa haj' pisi..osvjezDER nas
mada sam se izborila sa onim sjebovima i slicnim stvarima nakon raskida i to relativno brzo.
ugl. bila sam u vezi godinu i po. i za to vrijeme smo prosli sve sto se moze proci, od najgorih do najboljih stvari. kao osoba je dobar, i pomoci ce uvijek svakome. dok svoju nervozu i ljutnju istresa bas na meni.
ostao je bez dosta drugova zbog mene, (citaj on ih je sam otkvitao, nisam to trazila ni u jednom trenutku, cak sam ga savjetovala da se pomiri s njima) i nalazi nove svaki drugi dan. zbog tih novih mene zapostavlja. i naravno da cu mu prigovoriti zbog nekoga ko je tek usao u njegov zivot, dok se nikad ne bih usudila to reci za one drugove koji su bili s njim prije nego sam ja postala njegova preokupacija.
kako je on ostao bez jarana, tako i ja bez jaranica. evo ovaj put se nismo ni zakacili 3mj, s tim da smo svaki dan bili zajedno po 2-3h minimalno. razumijem da mu treba muska prica i muske furke, tipa igranja sokera, sto sad neprestano radi, ali mu nikada nisam branila to, imao je potpunu slobodu. valjda smo se i ja i on ustrucavali da izadjemo jednu noc s rajom, a ne zajedno.
ugl. posvadjali smo se jer ga neprestano zove kolegica s posla, znam da nema nista s njom, jer on nije takav tip. ali ne diraj mi mojih jebenih 3h koje imam s njim, ako ti provodis po 8h u jednoj smjeni u njegovom drustvu. to je bilo u petak, presutila sam, u nedjelju opet i fino mu kazem, a on nista. da mene zove neko toliko puta zaredom u 20min, ne bi se dobro proveo. pa makar bila sama u kuci, a ne s njim. uglavnom, imao je problem toga sto je uvijek bio picka (sorry na izrazu). sto nikad nikome nista nece otvoreno da kaze jer ga je strah da tog nekog ne povrijedi ili da ne izbije svadja. nakon te svadje mi je rekao da nema vremena za mene i da nece da ima djevojku vise.eh tad sam se ja osjecala bas iskoristenom, jer je bio tu kad sam mu dala sve sto imam, i onda kad je dobio - noga.
primjer, meni je lagao neke sitnice nebitne. imao je kasicu u kojoj je skupljao SEBI pare, i nije rekao da je otvorio, da bih je ja nasla otvorenu. mislim glupost cista, izgovor mu je taj da bih mu ja pricala o tome sta je uradio.
jeste, inace mu pricam sto se tice dosta njegovih gresaka, ali mu to kazem normalno kako to ne bi ponavljao da se ne posvadjamo, a on to nastavlja raditi.
prozvali su ga papucarom (njegova krivica jer je sve odjebao zbog mene, nekad mi bude zao sto nema s kim izaci), pa iz tog razloga voli ispasti frajer pred 'novim' jaranima i izderati se na mene. to je neki dan uradio drugi put tokom veze. fazon mu je da ga ja zovem svaki jebeni put kad se posvadjamo, da mu ja saljem poruke pa da me on otkaci i onda kad mu je cejf da me nazove jer zna da cu potrcati.
uglavnom, ima tu jos dosta stvari, ali da ne duzim jos vise![]()
tokom citanja svih ovih stranica, skontala sam da je najbitnije rascistiti sa sobom u glavi neke stvari i olaksati sebi sto je vise moguce tu citavu situaciju. umirala sam tokom sedmice, jer sam samo sjedila u kuci i ucila za zavrsne ispite. al sam zato sve to nadoknadila preko vikenda, i nadoknadicu ubuduce.
zacrtala sam sebi da je u srijedu bio zadnji put da sam pustila suzu zbog njega, i stvarno jeste tako.
potpuno sam se izolovala od njega, blokirala gdje sam stigla sve njegove adrese, profile, promijenila karticu.
pa ako mu je stvarno stalo, uvijek ce se snaci da dodje do mene. vise mi on nije ispred mene same, volim ga ali sada vise volim sebe.
da sam ovo pisala prije par dana, vjerovatno biste dobili neki sjebani text, ali nakon svega sam rascistila sa sobom dosta stvari.![]()
pozdrav
p.s. ovo su poprilicno glupe stvari, ali kada se sitnica nakupi to je ogromni problem.
-
Lu Salome
#1631 Re: Raskid veze
Znaci ti ostavljas otvorenom mogucnost da ponovo bzdes s njim, u slucaju da se on malo potrudi?!Hana12345 wrote:hajde evo da osvjezim.Ductus Holedocus wrote:pa haj' pisi..osvjezDER nas
mada sam se izborila sa onim sjebovima i slicnim stvarima nakon raskida i to relativno brzo.
ugl. bila sam u vezi godinu i po. i za to vrijeme smo prosli sve sto se moze proci, od najgorih do najboljih stvari. kao osoba je dobar, i pomoci ce uvijek svakome. dok svoju nervozu i ljutnju istresa bas na meni.ostao je bez dosta drugova zbog mene, (citaj on ih je sam otkvitao, nisam to trazila ni u jednom trenutku, cak sam ga savjetovala da se pomiri s njima) i nalazi nove svaki drugi dan. zbog tih novih mene zapostavlja. i naravno da cu mu prigovoriti zbog nekoga ko je tek usao u njegov zivot, dok se nikad ne bih usudila to reci za one drugove koji su bili s njim prije nego sam ja postala njegova preokupacija.
kako je on ostao bez jarana, tako i ja bez jaranica. evo ovaj put se nismo ni zakacili 3mj, s tim da smo svaki dan bili zajedno po 2-3h minimalno. razumijem da mu treba muska prica i muske furke, tipa igranja sokera, sto sad neprestano radi, ali mu nikada nisam branila to, imao je potpunu slobodu. valjda smo se i ja i on ustrucavali da izadjemo jednu noc s rajom, a ne zajedno.
ugl. posvadjali smo se jer ga neprestano zove kolegica s posla, znam da nema nista s njom, jer on nije takav tip. ali ne diraj mi mojih jebenih 3h koje imam s njim, ako ti provodis po 8h u jednoj smjeni u njegovom drustvu. to je bilo u petak, presutila sam, u nedjelju opet i fino mu kazem, a on nista. da mene zove neko toliko puta zaredom u 20min, ne bi se dobro proveo. pa makar bila sama u kuci, a ne s njim. uglavnom, imao je problem toga sto je uvijek bio picka (sorry na izrazu). sto nikad nikome nista nece otvoreno da kaze jer ga je strah da tog nekog ne povrijedi ili da ne izbije svadja. nakon te svadje mi je rekao da nema vremena za mene i da nece da ima djevojku vise.eh tad sam se ja osjecala bas iskoristenom, jer je bio tu kad sam mu dala sve sto imam, i onda kad je dobio - noga.
primjer, meni je lagao neke sitnice nebitne. imao je kasicu u kojoj je skupljao SEBI pare, i nije rekao da je otvorio, da bih je ja nasla otvorenu. mislim glupost cista, izgovor mu je taj da bih mu ja pricala o tome sta je uradio.
jeste, inace mu pricam sto se tice dosta njegovih gresaka, ali mu to kazem normalno kako to ne bi ponavljao da se ne posvadjamo, a on to nastavlja raditi.prozvali su ga papucarom (njegova krivica jer je sve odjebao zbog mene, nekad mi bude zao sto nema s kim izaci), pa iz tog razloga voli ispasti frajer pred 'novim' jaranima i izderati se na mene. to je neki dan uradio drugi put tokom veze. fazon mu je da ga ja zovem svaki jebeni put kad se posvadjamo, da mu ja saljem poruke pa da me on otkaci i onda kad mu je cejf da me nazove jer zna da cu potrcati.
uglavnom, ima tu jos dosta stvari, ali da ne duzim jos vise![]()
tokom citanja svih ovih stranica, skontala sam da je najbitnije rascistiti sa sobom u glavi neke stvari i olaksati sebi sto je vise moguce tu citavu situaciju. umirala sam tokom sedmice, jer sam samo sjedila u kuci i ucila za zavrsne ispite. al sam zato sve to nadoknadila preko vikenda, i nadoknadicu ubuduce.
zacrtala sam sebi da je u srijedu bio zadnji put da sam pustila suzu zbog njega, i stvarno jeste tako.
potpuno sam se izolovala od njega, blokirala gdje sam stigla sve njegove adrese, profile, promijenila karticu.
pa ako mu je stvarno stalo, uvijek ce se snaci da dodje do mene. vise mi on nije ispred mene same, volim ga ali sada vise volim sebe.
da sam ovo pisala prije par dana, vjerovatno biste dobili neki sjebani text, ali nakon svega sam rascistila sa sobom dosta stvari.![]()
pozdrav
p.s. ovo su poprilicno glupe stvari, ali kada se sitnica nakupi to je ogromni problem.
Pitanje koje sebi trebas postaviti je: Zasluzujem li boljeg od njega?
Jer iz ovih osobina koje si nabrojala, a ja boldirala, proizilazi da je momak samoziv, nezreo, slabic, da mu nije stalo do tebe, da mu je odanost misaona imenica, da nema postovanja prema tebi i da ocito nije imao problema s tim sto ce tebe povrijediti zbog nacina na koji je prekinuo (a rece da brine da ne povrijedi druge)..
Ja bih bila sretna da me neko ovakav zaobidje!
- zmaj56
#1632 Re: Raskid veze
...jer je bio tu kad sam mu dala sve sto imam, i onda kad je dobio - noga....
Ako si dala, e vala si i ti nesto dobila. Nemoj biti jednostrana.
-
Hana12345
#1633 Re: Raskid veze
koliko vidim nigdje nisam u svom postu napisala neki ponos, napisala sam da upravo to meni nije bitno i zato uvijek prva zovem.
dalje, sto se tice nazovimo igrarija kako je neko vec naveo, i okretanja ledja da bi te taj neko 'zavolio', mislim da ste pogresno protumacili. ja rekoh vec, ja njemu ne okrecem ledja da bi me zavolio, voli me, to znam, i to zna svaka zena i osjeti, nego treba da shvati da necu uvijek trpiti njegove gluposti i djecije poteze a vec je odrastao i zreo covjek. shvatice da je stvarno pogrijesio i onda za onu koju voli treba da nadje nacin da joj pokaze da mu je stalo. ne ocekujem ja da ja njega ponizim, to takodjer nigdje nisam spomenula, a neki se opet kace na to i vade iz konteksta.
i to nije neka taktika, ja stvarno ne znam odakle vi vadite takve zakljucke?
nek se potrudi malo da dodje do mene, kao sto se ja trudim svaki put. u tome nesto lose? e onda ne razumijem komentare na ovih 70 i nesto stranica.
zatim te 'karte na sto', napisala sam da uvijek fino s njim razgovaram i pokusavamo da rijesimo, to traje mjesec i prestaje. onda ocigledno ne pali, zar ne?
sto se tice otkvitavanja, jesam li ja rekla da sam ja kriva za to ili da sam ja nekog otkvitala? ja imam isto vremena kao i prije za svoju raju, samo sto to nije vise dernek do 5 ujutro, vec kafe po danu ili neki izlazak do 12-1. TO SAM NAVELA KAO PROBLEM U VEZI, a ne kao nesto sto biste vi okarakterisali 'a pa to nije normalno', pa naravno da nije normalno, ne bih ga inace napisala u negativnom kontekstu.
i na kraju onaj komentar vezan za DA LI TI JOS UVIJEK OSTAVLJAS MOGUCNOST DA SE POMIRIS S NJIM??? (kao nesto sto nijedna normalna osoba ne bi mogla uraditi, poboogu kako ces tooo, ee)
da, ostavljam, jer sam zaljubljena i jer ga volim. ali da bi se pomirila s njim, priredjujem mu ove igrarije kako rekoste i slicno. i da, neko rece mogu li ja bolje? ja mogu bolje kada gleda neko sa strane i kada ja razmisljam glavom, ali meni bolje od njega ne treba. samo zelim da mu stavim do znanja da sa mnom nema vise zajebancije nikakve.
@zmaj, koliko se sjecam, napisala sam negdje na pocetku da smo prosli sve i svasta, i da je bio tu pored mene u svim situacijama, da je kao osoba odlican i sl. i da mi nije pruzio nesto, sta bih ja radila s njim godinu i po?
ocigledno da ste ovdje navikli na sjebane price. jebi ga, nisam sjebana. lijep pozdrav i nadam se da ce replikasi ovaj put lijepo procitati moj post.

dalje, sto se tice nazovimo igrarija kako je neko vec naveo, i okretanja ledja da bi te taj neko 'zavolio', mislim da ste pogresno protumacili. ja rekoh vec, ja njemu ne okrecem ledja da bi me zavolio, voli me, to znam, i to zna svaka zena i osjeti, nego treba da shvati da necu uvijek trpiti njegove gluposti i djecije poteze a vec je odrastao i zreo covjek. shvatice da je stvarno pogrijesio i onda za onu koju voli treba da nadje nacin da joj pokaze da mu je stalo. ne ocekujem ja da ja njega ponizim, to takodjer nigdje nisam spomenula, a neki se opet kace na to i vade iz konteksta.
i to nije neka taktika, ja stvarno ne znam odakle vi vadite takve zakljucke?
zatim te 'karte na sto', napisala sam da uvijek fino s njim razgovaram i pokusavamo da rijesimo, to traje mjesec i prestaje. onda ocigledno ne pali, zar ne?
sto se tice otkvitavanja, jesam li ja rekla da sam ja kriva za to ili da sam ja nekog otkvitala? ja imam isto vremena kao i prije za svoju raju, samo sto to nije vise dernek do 5 ujutro, vec kafe po danu ili neki izlazak do 12-1. TO SAM NAVELA KAO PROBLEM U VEZI, a ne kao nesto sto biste vi okarakterisali 'a pa to nije normalno', pa naravno da nije normalno, ne bih ga inace napisala u negativnom kontekstu.
i na kraju onaj komentar vezan za DA LI TI JOS UVIJEK OSTAVLJAS MOGUCNOST DA SE POMIRIS S NJIM??? (kao nesto sto nijedna normalna osoba ne bi mogla uraditi, poboogu kako ces tooo, ee)
da, ostavljam, jer sam zaljubljena i jer ga volim. ali da bi se pomirila s njim, priredjujem mu ove igrarije kako rekoste i slicno. i da, neko rece mogu li ja bolje? ja mogu bolje kada gleda neko sa strane i kada ja razmisljam glavom, ali meni bolje od njega ne treba. samo zelim da mu stavim do znanja da sa mnom nema vise zajebancije nikakve.
@zmaj, koliko se sjecam, napisala sam negdje na pocetku da smo prosli sve i svasta, i da je bio tu pored mene u svim situacijama, da je kao osoba odlican i sl. i da mi nije pruzio nesto, sta bih ja radila s njim godinu i po?
ocigledno da ste ovdje navikli na sjebane price. jebi ga, nisam sjebana. lijep pozdrav i nadam se da ce replikasi ovaj put lijepo procitati moj post.
- JThomas
#1634 Re: Raskid veze
e, ne okrećeš ti njemu, nego on tebi.
treba l' ti frajer koji nikome u svom životu ne smije reći šta ga spada osim tebi?
treba l' ti frajer koji nikome u svom životu ne smije reći šta ga spada osim tebi?
- zmaj56
#1635 Re: Raskid veze
Ductus Holedocus wrote:kad ponos dodje po svoje,tad ljubav kofere pakuje![]()
- zmaj56
#1636 Re: Raskid veze
Hana12345 wrote:Ductus Holedocus wrote:znas sta kaze Mika?
"ne okreci ledja da bi te voleo..."
ne okrecem da bi me volio, nego da bi se opametio.
Moras ga dobro poznavati ako mislis da ti ovo upali jer....
- Ghost_Rider_XXX
#1637 Re: Raskid veze
Ja fakat ne kapiram onda svrhu haninog posta. Roman ko Rat i mir i šta s tim? Ne kapiram to neko igranje igrica, okretanje ledja i slične zahebancije. To moj mali mozak ne može procesirat.
- Ghost_Rider_XXX
#1638 Re: Raskid veze
Pa ne fakat mi nije jasno, ne provociram. Meni to dodje nešto tipa, uzmem poluosovinu od Toyote i pokažem dragoj čari japanske kulture, slomim joj sve kosti. Joj kako će onda da me voli. Nidje veze majke mi.sanabe wrote:ista sam tiGhost_Rider_XXX wrote:Ja fakat ne kapiram onda svrhu haninog posta. Roman ko Rat i mir i šta s tim? Ne kapiram to neko igranje igrica, okretanje ledja i slične zahebancije. To moj mali mozak ne može procesirat.![]()
Zašto ljudi imaju potrebu da rade na "opamećivanju" svojih partnera, ili ga prihvataš takvog kakav jeste ili se hvataš pedale. Ne treba mi majka u životu, da mi udara vaspitne.
- Ghost_Rider_XXX
#1639 Re: Raskid veze
Upravo tako, slažem se milion posto. Čak nije nikakav problem da me lijepo sjedne i kaže mi šta nije uredu i šta bi voljela da se promijeni. Naravno naći ćemo neki kompromis, ali kad bi počela s tim nekim ucjenama i čudim pedagoškog tipa. Joj odmah bih joj pokazao dio japanske kulture. (figurativno sam mislio)sanabe wrote:Pa zene to rade. Uce partnera pameti. Nekima i uspjeva. doduse na kratke staze. Ne kazem da su muskarci idealni i da se neki ne trebaju mjenjati, malo barem, ali muskarac to moze samo zbog ljubavi uraditi. Kao i zena uostalom, Ne zbog taktike "zeko pije vodicu". Niko nikoga ne moze natjerati ni na sta.(koliko negacija
)
- Wutkica
#1640 Re: Raskid veze
Najradije bih im pokazala malo tajlandske kulture
mada ni tada nista drugacije ne bi bilo, na jedno udje na drugo izadje koliko ja vidim....a onda opet ignore pali
ocigledno, bar da nekog distanciras od sebe 
-
dek
#1641 Re: Raskid veze
Znači tema ''raskid veze''
mislim da tu svako mora ''odbolovat'' neko vrijeme, koliko, zavisi od veze, te osobe-kakva je emotivno te kakav život inače vodi tj koliko brzo je sposobna ''prešaltat''se na novu situaciju.
ja sam tu jako loš
mislim da tu svako mora ''odbolovat'' neko vrijeme, koliko, zavisi od veze, te osobe-kakva je emotivno te kakav život inače vodi tj koliko brzo je sposobna ''prešaltat''se na novu situaciju.
ja sam tu jako loš
- Zelena Carapa
#1642 Re: Raskid veze
mala digresija
Nerijetko se desi da se jedan partner (ili oba) promjeni na bolje u toku veze - ne zato sto mu je neko to trazio ili ga ucijenjivao nego zato sto je pozelio biti jos bolji covjek svojoj partnerici (partneru).
Koliko ste puta culi da se neki zenskaros "smirio", ili neko ko je volio nocne izlaske, lumpovanja do zore i sl. sad uziva u mirnom i porodicnom zivotu. Takve promjene su itekako moguce, dese se zahvaljujuci pravom partneru - ali nikad pod zahtjevima, ucijenama ili prisilom. Jednostavno, osoba sama odluci da bude "dopadljivija" voljenoj osobi.
To rade i muskarci i zene.
Nerijetko se desi da se jedan partner (ili oba) promjeni na bolje u toku veze - ne zato sto mu je neko to trazio ili ga ucijenjivao nego zato sto je pozelio biti jos bolji covjek svojoj partnerici (partneru).
Koliko ste puta culi da se neki zenskaros "smirio", ili neko ko je volio nocne izlaske, lumpovanja do zore i sl. sad uziva u mirnom i porodicnom zivotu. Takve promjene su itekako moguce, dese se zahvaljujuci pravom partneru - ali nikad pod zahtjevima, ucijenama ili prisilom. Jednostavno, osoba sama odluci da bude "dopadljivija" voljenoj osobi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1643 Re: Raskid veze
Zelena Carapa wrote:mala digresija![]()
Nerijetko se desi da se jedan partner (ili oba) promjeni na bolje u toku veze - ne zato sto mu je neko to trazio ili ga ucijenjivao nego zato sto je pozelio biti jos bolji covjek svojoj partnerici (partneru).![]()
Niko nikada nista nije postigao zahtjevima, siktanjem, prigovorima, ucjenama, nabijanjem na nos svega i svacega.
Ja sam rekla 100 puta, zene prave ogromnu gresku sto pokusavaju da promjene muskarca sa kojim su u vezi. Ne kontam ni zasto su usle u vezu sa njim ako ce ga mijenjati.
Ja ulazim u vezu samo sa onim koji mi se svidja bas takav kakav jest, sa svim svojim manama i vrlinama, a kada bih isla da ga mijenjam, onda bi mi bilo lakse vjerovatno naci drugog momka.
- Ghost_Rider_XXX
#1644 Re: Raskid veze
Naravno ja podjem, od sebe koliko sam se samo promijenio u zadnjih godinu dana, ali naravno ne pod nekom prisilom ili ucjenom nego zato što sam nekako ukapirao da to tako treba.Zelena Carapa wrote:mala digresija![]()
Nerijetko se desi da se jedan partner (ili oba) promjeni na bolje u toku veze - ne zato sto mu je neko to trazio ili ga ucijenjivao nego zato sto je pozelio biti jos bolji covjek svojoj partnerici (partneru).![]()
-
dek
#1645 Re: Raskid veze
Ja sam primjetio da žene imaju ogroman poriv da izazovu neku pozitivnu promjenu kod muškarca, da mu ''pokažu svjetlo i upute ga na pravi put''
Ako u tome i uspiju takva veza će biti jača nego ikad. Doduše, daleko je više neuspjelih pokušaja gdje nakon nekog vremena shvate da to nije to.
- ladyblue18
#1646 Re: Raskid veze
Vala iskreno ja ne bih voljela imati muskarca kraj sebe koji ce meni udovoljavati u svakom mom hiru pa i u tome da se on nesto mijenja zbog mene.dek wrote:Ja sam primjetio da žene imaju ogroman poriv da izazovu neku pozitivnu promjenu kod muškarca, da mu ''pokažu svjetlo i upute ga na pravi put''Ako u tome i uspiju takva veza će biti jača nego ikad. Doduše, daleko je više neuspjelih pokušaja gdje nakon nekog vremena shvate da to nije to.
Hocu da imam muskarca kraj sebe, a ne slabica koji ce na svaku moju da skace i da mi titra, a nit bih ja to trazila ikada.
- Cholina_Lokica
#1647 Re: Raskid veze
bolesna ljudska potreba da uredjuju zivote drugima i mijenjaju ih
kad budem nekoga htjela oblikovati, i odgajati ga po svom, rodicu si dijete, do tada, hvala, ali ne hvala
kad budem nekoga htjela oblikovati, i odgajati ga po svom, rodicu si dijete, do tada, hvala, ali ne hvala
- Wutkica
#1648 Re: Raskid veze
Dobro to stoji, ali s druge strane mozes uci u vezu radi zabave, svidja ti se i volis provoditi vrijeme s tom osobom, i super to traje neko vrijeme a onda nakon odredjenog vremena primjetis da to vise nisu te dvije osobe (nije bitno pod kojim okolnostima se promijene, ali okolnosti postoje) i tako dok jos uvijek pokusavas shvatis sta se to desilo situacija postaje sve gora i gora...dok ne dodje ono neizbjezno a nezeljeno...i kad se to desi onda se pitas zasto kako itd...dek wrote:Ja sam primjetio da žene imaju ogroman poriv da izazovu neku pozitivnu promjenu kod muškarca, da mu ''pokažu svjetlo i upute ga na pravi put''Ako u tome i uspiju takva veza će biti jača nego ikad. Doduše, daleko je više neuspjelih pokušaja gdje nakon nekog vremena shvate da to nije to.
- ladyblue18
#1649 Re: Raskid veze
A mozda se osoba uopste nije promjenila, nego je od pocetka bila takva, samo je vremenom pocela popustati zaljubljenost pa smo mi vidjeli sve mane i nevaljale strane naseg partnera, koje nismo na pocetku od ruzicastih naocala uvidjeli?Wutkica wrote:
Dobro to stoji, ali s druge strane mozes uci u vezu radi zabave, svidja ti se i volis provoditi vrijeme s tom osobom, i super to traje neko vrijeme a onda nakon odredjenog vremena primjetis da to vise nisu te dvije osobe (nije bitno pod kojim okolnostima se promijene, ali okolnosti postoje) i tako dok jos uvijek pokusavas shvatis sta se to desilo situacija postaje sve gora i gora...dok ne dodje ono neizbjezno a nezeljeno...i kad se to desi onda se pitas zasto kako itd...
- Zelena Carapa
#1650 Re: Raskid veze
To je prava stvar. I ja sam. I on je. I super nam je. Hvala Bogu dragom. A niko nikom nista ne trazi.Ghost_Rider_XXX wrote: Naravno ja podjem, od sebe koliko sam se samo promijenio u zadnjih godinu dana, ali naravno ne pod nekom prisilom ili ucjenom nego zato što sam nekako ukapirao da to tako treba.
Jednom mi rece, znam ja da sam dobar