Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote:
ja koliko se sjecam taj natopljeni somun se zvao umocak
da, umocak, kao djeca smo zurili u gril pivare izmedju hotela zagreb i legendarne jagode da nam natopi somun u mast od piletine, neko je uzimao sa senfom a neko bez
kada bih to sada pojeo mislim da bih odmah umro
nekad poslije toga se otvorio meggi pa kad si kao dijete imao nesto para isao si na tost ili jos bolje krofne sa dzemom ili cokoladom ...
KENJAC wrote:
To ste vi sa Otesa tako zvali , mi prava fina gradska raja smo zvali "moca" !
hahaha nisam ja sa otesa,odrastao sam na grbavici i na malti
tu na grbavici, izmedju mosta b jedinstva i raskrsnice na pofalicima je bio gril joker, mislim da je prvi imao pizzu ...
pravili je u velikim tepsijama i rezali na kockaste komade koje jos dodatno iskockaju da ih lakse nabadas na cackalicu...
KENJAC wrote:
To ste vi sa Otesa tako zvali , mi prava fina gradska raja smo zvali "moca" !
hahaha nisam ja sa otesa,odrastao sam na grbavici i na malti
Manijak Znao sam ! Stas ocekivat od nekog sa Grbavice nego da ne zna kako se zova " moca "
Nego , zajebancija na stranu, koliko se toga jelo a jako malo je bilo djece debele. Jebo te gledaj ove sada sve im se bedra trljaju kad hodaju , ne zna niko lopte sutnut ! Ovdje kod mene ova plej stejsn generacija , sve go debil do debila. Niko se ne zna na drvo popet !
suspect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgu --pored knjižare
sad da li je to taj pojma nemam da nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati
I ja kao ''k'o kroz maglu'' da je bio pored knjižare Masleša .....al' @Edin me sada zbuni, kaže gore uzbrdo možda ondje gdje je sada Amko ili još malo gore?
Ništa Muha, zovi Papeta namah da nam riješi ovu dilemu
quarterback wrote:
tu na grbavici, izmedju mosta b jedinstva i raskrsnice na pofalicima je bio gril joker, mislim da je prvi imao pizzu ...
pravili je u velikim tepsijama i rezali na kockaste komade koje jos dodatno iskockaju da ih lakse nabadas na cackalicu...
to mi je bila menza kad sam isao u srednju ,joj kako si me sad vratio 25 god unazad....
KENJAC wrote:
Manijak Znao sam ! Stas ocekivat od nekog sa Grbavice nego da ne zna kako se zova " moca "
Nego , zajebancija na stranu, koliko se toga jelo a jako malo je bilo djece debele. Jebo te gledaj ove sada sve im se bedra trljaju kad hodaju , ne zna niko lopte sutnut ! Ovdje kod mene ova plej stejsn generacija , sve go debil do debila. Niko se ne zna na drvo popet !
ja i fudbal ko nebo i zemlja
za ostalo si sve u pravu
quarterback wrote:
to mi je bila menza kad sam isao u srednju ,joj kako si me sad vratio 25 god unazad....
drzao moj tetak, a ja poceo svracati kad sam poceo ici na masinstvo
mislim da je u prvom momentu drzao crveni gril na mjestu gdje je sada trafika odmah pored elektrotehnicke, mozda 20m od jokera prema raskrsnici,
poslije je otvorio joker
KENJAC wrote:
ja i fudbal ko nebo i zemlja za ostalo si sve u pravu
suspect_zero wrote:Nikako ne mogu da se sjetim gdje je tačno bio kafić AS na Bistriku?....Ondje negdje na trgu?....Šta je sada tu?
sjecam se da je bio kafic iliti kafana u istoj zgradi gdje i "tri šešira" al sa gornje strane gdje trolejbus vinta na trgu --pored knjižare
sad da li je to taj pojma nemam da nam je ovdje forumaš pape odmah bi rješili dilemu mada je naš pape izlazio u "Navu" ne bil ugrabio da pravom Papetu kafu plati
I ja kao ''k'o kroz maglu'' da je bio pored knjižare Masleša .....al' @Edin me sada zbuni, kaže gore uzbrdo možda ondje gdje je sada Amko ili još malo gore?
Ništa Muha, zovi Papeta namah da nam riješi ovu dilemu
Zar nije as bio gore negdje kod pjafa onog,kako li se zvalo...Nisam vala iso tamo,nije dobro za zdravlje mentalno...