Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
cernica

Post by cernica »

Evo vam jednostavne logike zasto neki smatraju da je ovo “pljacka”.

Moj svijet je “ u svijetu medvjeda I lopova”. Ja razmisljam po principu da kradem, varam, lazem, lizem guzice I probijam se na drustvenoj ljestvici. I ja (posto zivim u tom svom svijetu) vjerujem da su svi takvi. Kada se javi neko ili nesto van tog mog sablona (primjer Osmangic koji se odrekao svog honorara za knjige u korist Fondacije)… e sumnjivo je to meni. A moj um, fala bogu vako pametan, odmah nadje “razuman” (pljackiv) odgovor. Ako nista drugo, kad sam vec ja govno – e I drugi to moraju biti".
Mumija

Post by Mumija »

8) Bravo decki jos 3 pa 70 stranica.....svaka cast......Znanje vidim odrzava tenzije...neka neka tako i treba...strucno lice...jos koji mjesec pa ?...nego Sretna Nova Godina i lijepo se provedite :-D
znanje

Post by znanje »

terapija wrote:Bravo znanje...

Citam ovaj thread vec 2 mjeseca i kontam bolje je ne mjesati se, ali 2 tvoja zadnja post-a su me navukla.

Ne mogu da vjerujem koliko se opet potvrdjuje mudrost koja kaze kako su ljudi u doba sveopsteg mraka spremni slijepo da progutaju ama bas sve, samo ne istinu koja bode oci.

Samo ti savjetujem strpi se do proljeca, da citavih zivaca docekamo komentare kad prevara izadje na svjetlo dana, dovoljno da je i najzadrtije pristalice piramide moraju prihvatiti...

Ostalima mogu samo da kazem ljudi zao mi vas je, ali nema vam pomoci dok sami sebi ne pomognete...
Pazi ovako, znaju piramidaši jako dobro šta hoće. Jer, ovo je ipak obična pljačka kojom bi se trebali pozabaviti novinari (pravosuđe ne navodim jer ono ni ne postoji osim za sitnu buraniju). Neki dan je potvrđena i vijest da na narednoj sjednici SO Visoko stavlja piramidašku fondaciju na svoj budžet.

Najnoviji primjer štetočinstva: Općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili...
http://visoko.co.ba/index.php?subaction ... =&ucat=10&
helo

Post by helo »

Shoba wrote:ok.imal ko da prodaje zemlju oko piramide :D

ma bice na kraju ko sa trojom u gabeli ili medjugorjem.... :-) zivi bili pa vidjeli
Znanje haveru ako nista barem nam je ova "piramida" podarila tebe....
Niko nije mogao ni sumljati kakvog mozgonju mi imamo u bosni,koji je pametniji i upoznatiji od ljudi koji su se edukovali u razvijenijim sredinama od naše!!!!!
Zato ja kazem bar mi je drago da si ti isplivao ovdje kraj pc gdje ti je i mjesto, da raspravljas o ovakvim stvarima i da budes tu najzapazeniji!!!!!
Da sluzis zivotu kao obicni smrtnik i da prepricavas i polemises o dogadjajima i djelima pravi ljudi ljudi koji su korisni ovom svjetu!!!!
Bosna_E

Post by Bosna_E »

bosmen wrote:Termin Skupština opštine je iščezao davno sa ovih prostora.
Ili možda još uvjek žališ za tim vremenima?
Ne znam za njega, ali meni privlacnije zvuci "Skupstina Opstine" od "Entiteti i Kantoni". Tebi ne?
Sad ces napast da smo "crveni" jelde? E zao mi sto cu te razocarat al nisam...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bosna_E wrote:
bosmen wrote:Termin Skupština opštine je iščezao davno sa ovih prostora.
Ili možda još uvjek žališ za tim vremenima?
Ne znam za njega, ali meni privlacnije zvuci "Skupstina Opstine" od "Entiteti i Kantoni". Tebi ne?
jesi jesi.....
ja sam davno, jos ljetos, rekla da mi je krivo sto imamo piramidu samo zbog toga sto ce se neko licno promovisati preko nje....mi smo takav narod da ne zasluzujemo da kopamo piramidu vec ugalj ....
Zadig

Post by Zadig »

smo takav narod da ne zasluzujemo da kopamo piramidu vec ugalj ....
Kreka banovici drugarice, kreka banovici...

ne trabaju nama faraoni, imamo mi sirotanovica
:D
Bosna_E

Post by Bosna_E »

mIRCerka wrote:
Bosna_E wrote:Ne znam za njega, ali meni privlacnije zvuci "Skupstina Opstine" od "Entiteti i Kantoni". Tebi ne?
jesi jesi.....
ja sam davno, jos ljetos, rekla da mi je krivo sto imamo piramidu samo zbog toga sto ce se neko licno promovisati preko nje....mi smo takav narod da ne zasluzujemo da kopamo piramidu vec ugalj ....
E ja sam za tebe jedan dan zelen, drugi crven. Boga ti ko da sam onaj guster sto mjenja boje (kameleon il' tako nesto).
A nikad ne znas mozda u piramidi bude i uglja ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bosna_E wrote:
mIRCerka wrote:
Bosna_E wrote:Ne znam za njega, ali meni privlacnije zvuci "Skupstina Opstine" od "Entiteti i Kantoni". Tebi ne?
jesi jesi.....
E ja sam za tebe jedan dan zelen, drugi crven. Boga ti ko da sam onaj guster sto mjenja boje (kameleon il' tako nesto).
A nikad ne znas mozda u piramidi bude i uglja ;)
brate mili,
nova je godina a sad ce i bajram....valjda ces konacno vise prestati JEDAN JEDINI sukob pominjat...ipak se predugo znamo :-)
imate mahanje i citamo se...
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Imas pravo. Sretna ti nova godina, zatim sretan ti bozic koji dolazi iza nje i onda Bajram Serif Mubarek Olsun jer je i bajram iza bozica, pa rekoh da ti cestitam sve u komadu jer me nece bit online. Ode i ja u federaciju...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bosna_E wrote:Imas pravo. Sretna ti nova godina, zatim sretan ti bozic koji dolazi iza nje i onda Bajram Serif Mubarek Olsun jer je i bajram iza bozica, pa rekoh da ti cestitam sve u komadu jer me nece bit online. Ode i ja u federaciju...
cestit ti Bozic, sretna nova, hristos se rodi i bajram baricula :D
ne da tebe mIRCi za tri piramide karamela :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Zbog Piramide promijenjen urbanistički plan općine Visoko
29.12.2005. @ 19:28
Piše: Adnan Jasho Jašarspahić
Da je navodna visočka Piramida uveliko zainteresovala cjelokupnu bosansku javnost pokazuje i današnja odluka Općinskog Vijeća Visoko na osnovu koje se zabranjuje svaki vid izgradnje na lokalitetu u blizini brda Visočica za koje se predpostavlja da je "Piramida Sunca", kako je nazva istraživač Semir Osmanagić. Ineče veliki dio zemljišta na tom lokalitetu je vlasništvo države, a ostatak je većinom vlasništvo lokalnog srpskog stanovništva koje već godinama ne živi u Visokom. Prema nekadašnjem urbanističkom planu na jednom od platoa "piramide" planiran je sportsko-rekreacioni centar.

pa sad tek razumijem sta je problem sa "znanjem", on je srbin koji ne moze da preboli sto je napustio zemlju u visokom :D :D :D

u tom grmu lezi zec :D
Last edited by El-bosniaco on 30/12/2005 23:08, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

znanje wrote:
terapija wrote:Bravo znanje...

Citam ovaj thread vec 2 mjeseca i kontam bolje je ne mjesati se, ali 2 tvoja zadnja post-a su me navukla.

Ne mogu da vjerujem koliko se opet potvrdjuje mudrost koja kaze kako su ljudi u doba sveopsteg mraka spremni slijepo da progutaju ama bas sve, samo ne istinu koja bode oci.

Samo ti savjetujem strpi se do proljeca, da citavih zivaca docekamo komentare kad prevara izadje na svjetlo dana, dovoljno da je i najzadrtije pristalice piramide moraju prihvatiti...

Ostalima mogu samo da kazem ljudi zao mi vas je, ali nema vam pomoci dok sami sebi ne pomognete...
Pazi ovako, znaju piramidaši jako dobro šta hoće. Jer, ovo je ipak obična pljačka kojom bi se trebali pozabaviti novinari (pravosuđe ne navodim jer ono ni ne postoji osim za sitnu buraniju). Neki dan je potvrđena i vijest da na narednoj sjednici SO Visoko stavlja piramidašku fondaciju na svoj budžet.

Najnoviji primjer štetočinstva: Općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili...
http://visoko.co.ba/index.php?subaction ... =&ucat=10&

Bolestan si covjece :(

Paranoja uz primjese sovinizma :(
visocicaguy

Post by visocicaguy »

znam covjeka iz opcine koji se bavi tim poslovima, taj sportsko-rekreacioni centar uopce nije ugrozen, to je nekada davno bio plan... lupetas ko maksim po diviziji, vjerovatno su i svi ostali tvoji argumenti suplji kao i ovaj...
kekec

Post by kekec »

visocicaguy wrote:znam covjeka iz opcine koji se bavi tim poslovima, taj sportsko-rekreacioni centar uopce nije ugrozen, to je nekada davno bio plan... lupetas ko maksim po diviziji, vjerovatno su i svi ostali tvoji argumenti suplji kao i ovaj...
Ali nam je piramida ugrozena. :sad:
Hiljade godina bila zakopana, sanjala svoje cudne snove
i gledaj, hoce da je "otkriju". :D

I kada ce se graditi taj SRcentar, posto nije ugrozen.
Da li se oformila neka komisija od bar domacih sportskih
strucnjaka ( tu ne trebaju ni geolozi, ni arheolozi, a bogami ni sateliti)?
Zamisli:
Sportsko Rekreacioni Centar "Piramida Sunca i Mjeseca" !
Pa ti na pripreme dodje reprezentacija ove, pa one drzave. :D
visocicaguy

Post by visocicaguy »

SR centar nece odluciti o tome da li ima piramide ili ne. za njega ce se naci mjesto, visocka dolina je prostrana..

prelazimo na drugu temu.

Iskljucivost je ekstrem. Ekstremi uglavnom nisu dobri. Stvari se mogu razlicito tumaciti. Postoji samo jedna istina; vezana je za religiju. ustvari, vezana je za Religiju. Ostale stvari su relativne. Ko zna kvantnu fiziku zna da apsolutna nista nije sigurno. Ali nije potrebna kvantna fizika da se to shvati. Neko bi dao zivot svoj tvrdeci da je 2+2=4. Moze biti, a ne mora. Zavisi od toga kako se na to gleda. Sa aspekta dekadnog brojnog sistema jeste tacno. Sa apekta npr. brojnog sistema baze 3 je ortodoksna glupost. 2+2 je naime jednako 11. 2 i 2 se sabire, rezultat je 1 i prenos 1.. treba se znati izdignuti iz stereotipa, izaci iz jednodimenzionalnosti, dati sansu nekoj novoj ideji. DATI sansu, ne vjerovati odmah u nju. ali dati joj sansu.

Treba traziti nove puteve, nova saznanja. Vec usjeceni su za siroke narodne mase. Pracenjm njih nece se zalutati. Ali nece se ni pronaci nesto novo - svi tuda idu. Jedini nacin da se nesto novo nadje je hod kroz dzunglu. Rizicno je. Opasno je. Mnogi se izgube. Mozda tamo i nema nista. Ipak, pokusati nije krivo, trazi hrabrost i plemenito je.

I jos jedna stvar. Oni koji potenciraju svoju pamet, ukazuju drugim ljudima na svoj racio, uistinu su jadni i pate od kompleksa. Pogotovo oni koji to rade putem bezlicnog medija. Ko se ovdje prepozna sam je kriv. Daj im Boze znanja. I zdravlja. Ljudi ce, naime, prepoznati sami i znati ce razluciti ko je vispren, a ko ne. Nema potrebe za ukazivanje na to. To je silovanje slobode odlucivanja - slobode razmisljanja!

Pozdrav.. sretna Nova godina.
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:
El-bosniaco wrote:Zbog Piramide promijenjen urbanistički plan općine Visoko
Čuj piramida ima veze sa izborima,
Predizborna kampanja SDA započinje 6 mjeseci pred izbore, dakle u proljeće 2006. Vidi statut SDA.
sa Kosovom,
"Albania pushes for Kosovo status to be solved by mid-2006. SOFIA, Dec 20 (AFP) - Albanian Foreign Minister Besnik Mustafaj expressed hopes Tuesday that long-awaited talks on Kosovo's status would culminate by mid-2006 with independence for the UN-administered province."
sa tužbom protiv SiCG,
Završno ročište zakazano je (za sada) za 26. februar 2006, i trebalo bi trajati oko 3 mjeseca.
Hasanom Čengićem itd,
"Izvršni direktor Fondacije je Mario Gerussi iz Sarajeva." ...Uposlenik obavještajnog odjela OSCE koji ne dopušta amerikancima da se dočepaju H.Čengića, R.Karadžića i još par komada krupne divljači.
Adnanom Terzićem,...
"Magistar Zlatko Hurtić iz Sarajeva koordinira aktivnosti u Komitetu za saradnju sa međunarodnim institucijama." ...Lični savjetnik A.Terzića, u slobodno vrijeme se bavi numizmatikom - sakuplja strane novčanice.
Ljudska glupost zaista nema granice.
:lol:
kekec

Post by kekec »

Piramido, bez obzira ima li te ili ne,
sretna i tebi Nova godina. :D

Biti ili ne biti, pitanje je... uskoro! :-)
znanje

#1644 EKSKLUZIVNO: NA PROLJEĆE NEĆE BITI OTKOPAVANJA ZIDOVA !

Post by znanje »

kekec wrote:Piramido, bez obzira ima li te ili ne,
sretna i tebi Nova godina. :D

Biti ili ne biti, pitanje je... uskoro! :-)
NOVO iznenađenje
Na ovom se forumu, kao i u medijima (Oslobođenje je danas bez ikakvog ograđivanja napravilo kapitalnu grešku i objavilo foto-montažu Visočice na kojoj se lijepo vide stepenice prave piramide, a ispred nje visočke kuće i ulice), u vidu argumenta protura činjenica da će se, kao, "sve znati na proljeće". Ova laž ima za cilj dati početni zamah čitavoj šemi.

Naime, u proljeće 2006.godine neće otpočeti iskopavanja na zidovima, već je to u 5-godišnjem projektu kojeg je fondacija podnijela državnom ministarstvu da bi dobila dozvolu za rad - predviđeno tek za kraj 2007. godine! Naime, cijela 2006. će proteći u sljedećem: "OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE". Tek u 2007. godini: "NASTAVITI SA PAŽLJIVIM ISKOPAVANJEM I ČIŠĆENJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA." (http://www.alternativnahistorija.com/Feljton.htm)

Piramidaši da čujemo, hoće li se sve vidjeti na proljeće? Hoćeee, ali koje godine? :D :D :D :D :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zemljo :) svijete :D i nauko :D

ovakvo povezivanje uzroka i posljedice nije vidjeno ni kod Azire i Kleopatre zajedno :D, ali ako ima kakvih para :) eto i mene :)
pa javite mi mogul u team :D

ja jos nisam dovoljno hrabar da prognoziram buducnost :D,
ali cu pokusati povezati proslost ;), nekad kasnije :). Sad...pokusao bih da vidim da li kontam sta Znanje pise :).

Znaci SDA predizbornu kampanju otvara ili maskira otkopavanjem piramide ;)? Ovo za predizbornu stvarno ne znam gdje da smjestim ;).

Mozda ne kontam :), ali iz ovoga sto znanje iznosi, meni se nekako ovako povezuje :):

Albancima je jako bitno da se svi zaokupe oko piramide i da oni dobiju nezavisnost, a za to su platili Hasanu, koji je Mariju dao mjesto direktora jer ga Mario ima u dzepu. Ustvari, kad je Semir proglasio piramidu, Mario je skonto da bi sa mjesta obavjestajnog oficira trebao da napreduje za mjesto direktora fondacije koja nepostoji, pa je zato nazvo ahbaba Hasana, koji je je nazvao ljude u Visokom da je odmah osnuju. Ops... njih je morao zvati i Hasanov otac Halid, ali da bi sve imalo vecu tezinu, to je uradio i Ceric, jer je za dobrobit islama da Mario bude direktor. Bilhajr.
Dodatni novac ce im obezbijediti Zlatko, a konacni cilj je da se tuzba mijenja za nezavisnost Kosova. Ili, Zlatku, Semiru i Hasanu lova, cetnicima slova, Albancima Kosovo, SCiG odustajanje od tuzbe, a nama piramida :).

Znanje :), jesi li se ono ti matere ti smijao onim teorijama zavjere? ;)
Nemoj vise :). Nadam se da je ovo samo rezultat praznickog raspolozenja i da se ne pika u nauku :).
dexcox

Post by dexcox »

izvinjavam se svim finim posjetiteljima al bi ja ovo nazvao piramida kurca i navlacenje para od i onako pokranog naroda....
cernica

Post by cernica »

cernica wrote:ZA SVE ONE KOJIH SE DOTICE

A sta to vi mislite koliko ce to Fondacija “zgrnut” para do proljeca? Milione?! Hiljade?! Ako pokriju troskove za dva –tri mjeseca na istrazivanju – puna saka brade. Pa da Osmanagic knjigu prodaje po americi ili evropi sto puta bi vise zaradio do proljeca.

Osim toga, Znanje laze! Fondacija nije drzavna, ona je nevladina. Ni cenat od drzavnog budzeta nece otici u Fondaciju. U kasi Fondacije nema nista. Od donacija zavise radovi na istrazivanju. A donacija je da objasnim – na dobrovoljnoj osnovi, tj. ko da - da.

Znaci, do proljeca nema nikakvih miliona u kasi Fondacije, o kojim vi pricate. Plus, sta vi mislite da ce strucni timovi na terenu Visocice dzabe radit? Da ce se dzabe instrumenti I oprema koristit i dijelit za istrazivanja? A na proljece pocinju iskopavanja sa sve cetri strane brda, kako bi se sto prije dokazalo (I najvecim mamutima - kojima je ovaj forum izgleda brlog) da se stvarno radi o Piramidi.

Proizilazi logican zakljucak: Vasa teorija o kradji miliona iz drzavnog budzeta za Fondaciju - nema nikakvu osnovu.
DODATAK:

A sta ce onda bit 14 aprila (2006)?
Znanje, odsad te zovem RADOVANE. Nije tesko zakljuciti da sva ta tvoja “teorija zavjere” (te SDA, te Kosovo, te Tuzba, te kojekakvi visoki oficiri koji brane amerikancima da uhvate ratne zlocince (cuj brane amerikancima, joj provale) je tema za ne bas tako interesantan sadrzaj jednog naucno-fantasticnog romana. Ja cak cisto sumnjam da ti I vjerujes u to. Ti jednostavno namjerno zavodis ljude (ko zna kakvim si motivima vodjen).
helo

Post by helo »

Cernica prijatelju jedno je jasno i več odavno poznato da "znanje" blati i pljuje sve ono što je Bosansko i Hercegovačko. Tako da nema svrhe ni čitati ni pratiti njegove postove. Jer dovoljno glup bi čovjek skontako njegov pesimizam i mješanje politike u nešto što nema veze sa politikom. Neznam odakle dotični "znanje" tipka ali mogu da predpostavim da nije iz Federacije nego da je iz susjedne šume ,susjednog entiteta. I mislim da je na vrhu te šume i da nešto "bolje vidi" od nas dole koji čitamo njegove nebuloze. Šumari su pametni i mudri ljudi tako kažu oni što kažu da je i Srbija do Tokija! :D

I baš sam se sada ismijao :D na ovo da če se skupljati pare cjelu 2006 godinu da bi 2007 počeli sa radom. I smješno mi je to da če se "opet krasti pare od pokradenog naroda". Meni koliko je poznato da je to nevladina organizacija i da niko nije prisiljen da daje pare ako ne želi. I da ta nevladina organizacija nema nikakve veze sa politikom i vladom uopšte kako se i zove nevladina organizacija. Ono što mi je poznato a i svima nama da bi to trebala biti prva piramida u Evropi i ljudi koji če raditi na tome, da če moči da prikupe potreban novac od Evrope i ljudi koji imaju novac za takve stvari u opšte.
Tako da "znanje" nečeš moati biti prisiljen da cjepaš drva da bi morao da platiš lopovima koji bi trebali Historiju da ti promjene. :D
helo

Post by helo »

Znanje da ti nisi možda sa ovog foruma? pošto i svi razmišljaju istao kao ti na ovom forumu. :x http://www.b92.net/invboard/index.php?showtopic=23132
znanje

Post by znanje »

Uuu, pa ovaj sam sebe citira... Totalni delirijum :thumbup:
cernica wrote:A sta to vi mislite koliko ce to Fondacija “zgrnut” para do proljeca? Milione?! Hiljade?! Ako pokriju troskove za dva –tri mjeseca na istrazivanju – puna saka brade. Pa da Osmanagic knjigu prodaje po americi ili evropi sto puta bi vise zaradio do proljeca.
:lol:
Osim toga, Znanje laze! Fondacija nije drzavna, ona je nevladina.
Šta će joj onda savjetnik premijera državne vlade?
Ni cenat od drzavnog budzeta nece otici u Fondaciju.
Pa već ti je na budžetu općine Visoko. Pa onda slijedi budžet srednjebosanskog kantona. Pa potom Federacije. Ima znači do države i-haj-haj para za nakrast.
U kasi Fondacije nema nista. Od donacija zavise radovi na istrazivanju. A donacija je da objasnim – dobrovoljnoj osnovi, tj. ko da - da.
Ma kakva crna dobrovoljna osnova - pa iza svega ti stoji upravo ova štetočinska vlast. Dokaz: općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili... http://visoko.co.ba/index.php?subaction ... =&ucat=10&
Znaci, do proljeca nema nikakvih miliona u kasi Fondacije, o kojim vi pricate.
Pa projekt ti je na pet godina - nisam ni rekao da će pokrast sve što se može pokrast do ovog proljeća.
Plus, sta vi mislite da ce strucni timovi na terenu Visocice dzabe radit? Da ce se dzabe instrumenti I oprema koristit i dijelit za istrazivanja?
Ha, pa naravno da neće džabe! (Hvala na priznanju.) Za troškove "strućno-ukrasnije" timooovaa se brinu Općina Visoko i Srednjebosanski Kanton, pardon - SDA.
A na proljece pocinju iskopavanja sa sve cetri strane brda, kako bi se sto prije dokazalo (I najvecim mamutima - kojima je ovaj forum izgleda brlog) da se stvarno radi o Piramidi.
Ma ne počinju, evo ti pročitaj petogodišnji plan podnijet Ministarstvu pravde BiH - Cijela 2006. će proteći u sljedećem: "OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE". Tek u 2007. godini: "NASTAVITI SA PAŽLJIVIM ISKOPAVANJEM I ČIŠĆENJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA." (http://www.alternativnahistorija.com/Feljton.htm)
Proizilazi logican zakljucak: Vasa teorija o kradji miliona iz drzavnog budzeta za Fondaciju - nema nikakvu osnovu.
Logika piramidaša. :-D Imal' tupije' žileta đegod bolan? :D
A sta ce onda bit 14 aprila (2006)?
Petak. Znači, prvo džuma, pa onda hajmo s džume svi lopate u šake i - čisti travicu na prilaznom platou. (To ti je po receptu kad dođu izbori - rek'o hodža idemo svi za SDA zaokruživat.) Zatim u kućnu radinost pravit' suvenire... A lova kaplje li kaplje.
Znanje, odsad te zovem RADOVANE. Nije tesko zakljuciti da sva ta tvoja teorija zavjere; (te SDA, te Kosovo, te Tuzba, te kojekakvi visoki oficiri koji brane amerikancima da uhvate ratne zlocince (cuj brane amerikancima, joj provale) je tema za ne bas tako interesantan sadrzaj jednog naucno-fantasticnog romana. Ja cak cisto sumnjam da ti I vjerujes u to. Ti jednostavno namjerno zavodis ljude (ko zna kakvim si motivima vodjen).
Ma jok bolan, vi ga vodite nekud, samo što veze s mozgom nemate kud. Lova vam je pomutila pamet.
Locked